Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2013 жылғы 9 сәуірдегі № 68 шешіміне өзгерістер енгізу туралы

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2016 жылғы 15 наурыздағы № 22 шешімі.

      2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақтарында көзделген принциптерді іске асыру мақсатында және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:

      1. Қосымшаға сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының "Қолданылуының нәтижесінде Кеден одағының "Жеміс пен көкөністерден алынған шырын өніміне техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ Кеден одағының "Жеміс пен көкөністерден алынған шырын өніміне техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын қолдану мен орындау үшін қажетті зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде үлгілерді іріктеу және өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды) жүзеге асыру қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу жөніндегі бағдарлама туралы" 2013 жылғы 9 сәуірдегі № 68 шешіміне өзгерістер енгізілсін.

      3. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық комиссия
Алқасының Төрағасы
Т. Саркисян

  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2016 жылғы 9 сәуірдегі
№ 68 шешіміне
ҚОСЫМША

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2013 жылғы 9 сәуірдегі № 68 шешіміне енгізілетін ӨЗГЕРІСТЕР

      1. Атауындағы және 1-тармақтағы "өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды)" деген сөздер "техникалық реттеу объектісінің сәйкестігін бағалауды" деген сөздермен ауыстырылсын.

      2. Көрсетілген Шешіммен бекітілген "Қолданылуының нәтижесінде Кеден одағының "Жеміс пен көкөністерден алынған шырын өніміне техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ Кеден одағының "Жеміс пен көкөністерден алынған шырын өніміне техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын қолдану мен орындау және өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды) жүзеге асыру үшін қажетті зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу жөніндегі бағдарламада:

      а) атауындағы "өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды)" деген сөздер "техникалық реттеу объектісінің сәйкестігін бағалауды" деген сөздермен ауыстырылсын;

      б) кестенің басындағы 7-бағанның атауындағы "Кеден одағының" деген сөздер "Еуразиялық экономикалық одақтың" деген сөздермен ауыстырылсын;

      в) мынадай мазмұндағы 33 – 56-позициялармен толықтырылсын:

"

33

67.080.01

Шырын өнімі. Катиондарды (калий, натрий, кальций және магний) тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен айқындау.
МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы
 



34

67.080.01
 

Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. рН айқындау әдісі.
МемСТ 26188-84 қайта қарау

1-қосымша

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы



35

67.080.01

Шырын өнімі. Идентификациялау. Жалпы ережелер.
МемСТ Р 53137-2008 негізінде МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы



36

67.080.01
 

Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Құрғақ заттарды айқындау әдістері.
МемСТ 28561-90 және МемСТ Р 51437-99 негізінде МемСТ әзірлеу

1 және 2-қосымшалар

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы



37

67.080.01
 

Шырын өнімі. D-изолимон қышқылын ферментативтік әдіспен айқындау.
МемСТ Р 51128-98 негізінде МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы
 

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы



38

67.080.01
 

Шырын өнімі. Лимон қышқылын ферментативтік әдіспен айқындау.
МемСТ Р 51129-98 негізінде МемСТ әзірлеу

3-қосымша

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы



39

67.080.01
 

Шырын өнімі. Фосфордың құрамын айқындаудың спектрфотометриялық әдісі.
МемСТ Р 51430-99 негізінде МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы
 

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы



40

67.080.01
 

Шырын өнімі. Күлдің құрамын гравиметриялық әдіспен айқындау.
МемСТ Р 51432-99 негізінде МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы
 

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы



41

67.080.01
 

Шырын өнімі. Күлдің жалпы сілтіленуін айқындаудың титриметриялық әдісі.
МемСТ Р 51436-99 негізінде МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы
 

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы



42

67.080.01

Шырын өнімі. Аниондарды ион алмасушы хроматография әдісімен айқындау.
МемСТ Р 55339-2012 негізінде МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы
 

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы



43

67.080.01
 

Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Шөгіндіні айқындау әдісі.
МемСТ 8756.9-78 қайта қарау

5-баптың
46-тармағы
 

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы



44

67.080.01
 

Шырын өнімі. 5-гидроксиметилфурфуролды тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен айқындау.
МемСТ 31644-2012 өзгерістер енгізу

5-баптың
6-тармағы

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы



45

67.080.01
 

Шырын өнімі. Кьельдаль бойынша азотты айқындау әдісі.
МемСТ Р 51438-99 негізінде МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы



46

67.080.01
 

Шырын өнімі. D-алма қышқылын ферментативтік әдіспен айқындау.
МемСТ Р 51940-2002 негізінде МемСТ әзірлеу

5-баптың
25-тармағы

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы



47

67.080.01
 

Шырын өнімі. Сульфаттарды айқындаудың гравиметриялық әдісі.
МемСТ Р 51123-97 негізінде МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы
 

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы



48

67.080.01

Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. РР витаминінің құрамын айқындау әдісі.
МемСТ Р 50479-93 негізінде МемСТ әзірлеу

5-баптың
15-тармағы
 

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы



49

67.080.01

Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Күлді және жалпы және суда еритін күлдің сілтіленуін айқындау әдістері.
МемСТ 25555.4-91 қайта қарау

4-баптың
2-тармағы
 

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы



50

67.080.01
 

Шырын өнімі. Жалпы каротиноидтар мен олардың фракциялық құрамын айқындау.
МемСТ Р 51443-99 негізінде МемСТ әзірлеу

5-баптың
15-тармағы
 

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы



51

67.080.01
 

Шырын өнімі. Гесперидин мен нарингиннің жаппай концентрациясын тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен айқындау.
МемСТ Р 51427-99 негізінде МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы
 

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы



52

67.080.01
 

Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Сорбин және бензой қышқылдары бірге болған кезде олардың құрамын айқындау әдісі.
МемСТ Р 50476-93 негізінде МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы
 

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы



53

67.080.01
 

Шырын өнімі. Сірке қышқылын ферментативтік әдіспен айқындау.
МемСТ Р 51441-99 негізінде МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы
 

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы



54

67.080.01
 

Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Пектинді заттарды айқындаудың титриметриялық әдісі.
МемСТ 29059-91 қайта қарау

3-қосымша

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы



55

67.080.01
 

Шырын өнімі. Сахарозаны ферментативтік әдіспен айқындау.
МемСТ Р 51938-2002 негізінде МемСТ әзірлеу

5-баптың
20-тармағы

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы



56

67.080.01
 

Шырын өнімі. Синтетикалық бояғыштарды тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен айқындау.
МемСТ әзірлеу

4-баптың
2-тармағы
 

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

".


О внесении изменений в Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 9 апреля 2013 г. № 68

Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 15 марта 2016 года № 22

      Примечание РЦПИ!
      Решение вступило в силу 16.04.2016 - сайт Евразийского экономического союза.

      В целях реализации принципов, предусмотренных подпунктами 11 и 12 пункта 1 статьи 51 Договора о Евразийском экономическом союзе от 29 мая 2014 года, и в соответствии с пунктом 7 приложения № 2 к Регламенту работы Евразийской экономической комиссии, утвержденному Решением Высшего Евразийского экономического совета от 23 декабря 2014 г. № 98, Коллегия Евразийской экономической комиссии решила:
      1. Внести в Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 9 апреля 2013 г. № 68 «О Программе по разработке (внесению изменений, пересмотру) межгосударственных стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Таможенного союза «Технический регламент на соковую продукцию из фруктов и овощей» (ТР ТС 023/2011), а также межгосударственных стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Таможенного союза «Технический регламент на соковую продукцию из фруктов и овощей» (ТР ТС 023/2011) и осуществления оценки (подтверждения) соответствия продукции» изменения согласно приложению.
      2. Настоящее Решение вступает в силу по истечении 30 календарных дней с даты его официального опубликования.

      Председатель Коллегии
      Евразийской экономической комиссии         Т. Саркисян

ПРИЛОЖЕНИЕ            
к Решению Коллегии        
Евразийской экономической комиссии
от 15 марта 2016 г. № 22    

ИЗМЕНЕНИЯ,
вносимые в Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии
от 9 апреля 2013 г. № 68

      1. В наименовании и пункте 1 слова «(подтверждения) соответствия продукции» заменить словами «соответствия объектов технического регулирования».
      2. В Программе по разработке (внесению изменений, пересмотру) межгосударственных стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Таможенного союза «Технический регламент на соковую продукцию из фруктов и овощей» (ТР ТС 023/2011), а также межгосударственных стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Таможенного союза «Технический регламент на соковую продукцию из фруктов и овощей» (ТР ТС 023/2011) и осуществления оценки (подтверждения) соответствия продукции, утвержденной указанным Решением:
      а) в наименовании слова «(подтверждения) соответствия продукции» заменить словами «соответствия объектов технического регулирования»;
      б) в наименовании графы 7 головки таблицы слова «Таможенного союза» заменить словами «Евразийского экономического союза»;
      в) дополнить позициями 33 – 56 следующего содержания:
      «

33

67.080.01

Продукция соковая. Определение катионов (калия, натрия, кальция и магния) методом высокоэффективной жидкостной хроматографии.
Разработка ГОСТ

пункт 2 статьи 4

2015 год

2016 год

Российская Федерация

34

67.080.01

Продукты переработки фруктов и овощей, консервы мясные и мясорастительные. Метод определения рН.
Пересмотр ГОСТ 26188-84

приложение 1

2015 год

2016 год

Российская Федерация

35

67.080.01

Продукция соковая. Идентификация. Общие положения.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 53137-2008

пункт 2 статьи 4

2015 год

2016 год

Российская Федерация

36

67.080.01

Продукты переработки фруктов и овощей. Методы определения общих сухих веществ.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ 28561-90 и ГОСТ Р 51437-99

приложения 1 и 2

2015 год

2016 год

Российская Федерация

37

67.080.01

Продукция соковая. Определение D-изолимонной кислоты ферментативным методом.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51128-98

пункт 2 статьи 4

2015 год

2016 год

Российская Федерация

38

67.080.01

Продукция соковая. Определение лимонной кислоты ферментативным методом.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51129-98

приложение 3

2015 год

2016 год

Российская Федерация

39

67.080.01

Продукция соковая. Спектрофотометрический метод определения содержания фосфора.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51430-99

пункт 2 статьи 4

2015 год

2016 год

Российская Федерация

40

67.080.01

Продукция соковая. Определение содержания золы гравиметрическим методом.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51432-99

пункт 2 статьи 4

2015 год

2016 год

Российская Федерация

41

67.080.01

Продукция соковая. Титриметрический метод определения общей щелочности золы.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51436-99

пункт 2 статьи 4

2015 год

2016 год

Российская Федерация

42

67.080.01

Продукция соковая. Определение анионов методом ионообменной хроматографии.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 55339-2012

пункт 2 статьи 4

2015 год

2016 год

Российская Федерация

43

67.080.01

Продукты переработки фруктов и овощей. Метод определения осадка.
Пересмотр ГОСТ 8756.9-78

пункт 46 статьи 5

2015 год

2016 год

Российская Федерация

44

67.080.01

Продукция соковая. Определение 5-гидроксиметилфурфурола методом высокоэффективной жидкостной хроматографии.
Внесение изменений в ГОСТ 31644-2012

пункт 6 статьи 5

2015 год

2016 год

Российская Федерация

45

67.080.01

Продукция соковая. Метод определения азота по Кьельдалю.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51438-99

пункт 2 статьи 4

2016 год

2017 год

Российская Федерация

46

67.080.01

Продукция соковая. Определение D-яблочной кислоты ферментативным методом.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51940-2002

пункт 26 статьи 5

2016 год

2017 год

Российская Федерация

47

67.080.01

Продукция соковая. Гравиметрический метод определения сульфатов.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51123-97

пункт 2 статьи 4

2016 год

2017 год

Российская Федерация

48

67.080.01

Продукты переработки фруктов и овощей. Метод определения содержания витамина РР.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 50479-93

пункт 15 статьи 5

2016 год

2017 год

Российская Федерация

49

67.080.01

Продукты переработки фруктов и овощей. Методы определения золы и щелочности общей и водорастворимой золы.
Пересмотр ГОСТ 25555.4-91

пункт 2 статьи 4

2016 год

2017 год

Российская Федерация

50

67.080.01

Продукция соковая. Определение общих каротиноидов и их фракционного состава.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51443-99

пункт 15 статьи 5

2016 год

2017 год

Российская Федерация

51

67.080.01

Продукция соковая. Определение массовой концентрации гесперидина и нарингина методом высокоэффективной жидкостной хроматографии.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51427-99

пункт 2 статьи 4

2017 год

2018 год

Российская Федерация

52

67.080.01

Продукты переработки фруктов и овощей. Метод определения содержания сорбиновой и бензойной кислот при их совместном присутствии.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 50476-93

пункт 2 статьи 4

2017 год

2018 год

Российская Федерация

53

67.080.01

Продукция соковая. Определение уксусной кислоты ферментативным методом.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51441-99

пункт 2 статьи 4

2017 год

2018 год

Российская Федерация

54

67.080.01

Продукты переработки фруктов и овощей. Титриметрический метод определения пектиновых веществ.
Пересмотр ГОСТ 29059-91

приложение 3

2017 год

2018 год

Российская Федерация

55

67.080.01

Продукция соковая. Определение сахарозы ферментативным методом.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51938-2002

пункт 20 статьи 5

2017 год

2018 год

Российская Федерация

56

67.080.01

Продукция соковая. Определение синтетических красителей методом высокоэффективной жидкостной хроматографии.
Разработка ГОСТ

пункт 2 статьи 4

2017 год

2018 год

Российская Федерация«

                                                                   ».