Облыстық бюджеттердiң мал шаруашылығы өнiмдерiнiң өнiмдiлiгiн және сапасын арттыруды субсидиялауға 2012 жылғы республикалық бюджеттен берiлетiн ағымдағы нысаналы трансферттердi пайдалану қағидаларын бекiту туралы

Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2012 жылғы 16 мамырдағы № 625 Қаулысы

      РҚАО-ның ескертпесі!
      2012 жылдың 1 қаңтарынан бастап қолданысқа енгізіледі. 

      Қазақстан Республикасының «Агроөнеркәсiптiк кешендi және ауылдық аумақтарды дамытуды мемлекеттiк реттеу туралы» 2005 жылғы 8 шiлдедегi және «2012–2014 жылдарға арналған республикалық бюджет туралы» 2011 жылғы 24 қарашадағы заңдарына сәйкес отандық ауыл шаруашылығы тауарын өндiрушiлерде мал шаруашылығы өнiмдерiнiң өнiмдiлiгiн және сапасын арттыру мақсатында Қазақстан Республикасының Үкiметi ҚАУЛЫ ЕТЕДI:
      1. Қоса берiлiп отырған Облыстық бюджеттердiң мал шаруашылығы өнiмдерiнiң өнiмдiлiгiн және сапасын арттыруды субсидиялауға 2012 жылғы республикалық бюджеттен берiлетiн ағымдағы нысаналы трансферттердi пайдалану қағидалары бекiтiлсiн.
      2. Осы қаулы 2012 жылғы 1 қаңтардан бастап қолданысқа енгiзiледi және ресми жариялануға тиiс.

      Қазақстан Республикасының
      Премьер-Министрi                           К. Мәсiмов

Қазақстан Республикасы 
Үкiметiнiң     
2012 жылғы 16 мамырдағы
№ 625 қаулысымен   
бекiтiлген     

Облыстық бюджеттердiң мал шаруашылығы өнiмдерiнiң өнiмдiлiгiн
және сапасын арттыруды субсидиялауға 2012 жылғы республикалық
бюджеттен берiлетiн ағымдағы нысаналы трансферттердi пайдалану
қағидалары

1. Жалпы ережелер

      1. Осы Облыстық бюджеттердiң мал шаруашылығы өнiмдерiнiң өнiмдiлiгiн және сапасын арттыруды субсидиялауға 2012 жылғы республикалық бюджеттен берiлетiн ағымдағы нысаналы трансферттердi пайдалану қағидалары (бұдан әрi – Қағидалар) 088 «Облыстық бюджеттерге, Астана және Алматы қалаларының бюджеттерiне мал шаруашылығы өнiмдерiнiң өнiмдiлiгiн және сапасын арттыруды субсидиялауға берiлетiн ағымдағы нысаналы трансферттер» бюджеттiк бағдарламасы бойынша 2012 жылға арналған республикалық бюджетте көзделген қаражат есебiнен және шегiнде мал шаруашылығы өнiмiн өндiрудi ұлғайту, сапасын және бәсекеге қабiлеттiлiгiн арттыру үшiн отандық ауыл шаруашылығы тауарын өндiрушiлердi (бұдан әрi – тауар өндiрушiлер) қолдау мақсатында ағымдағы нысаналы трансферттердi (бұдан әрi – бюджеттiк субсидиялар) пайдалану тәртiбiн айқындайды.
      2. Бюджеттiк субсидиялар тауар өндiрушiлерге:
      1) сиыр етiн, шошқа етiн, бройлерлiк құс етi мен күрке тауық етiн (бұдан әрi - құс етi), жұмыртқалағыш кроссты тауық жұмыртқасын (бұдан әрi - тағамдық жұмыртқа) өндiру үшiн пайдаланылатын құрама жемнiң және (немесе) маңыздандырылған азықтың (бұдан әрi - маңыздандырылған азық) құнын iшiнара (45%-ға дейiн) арзандатуға, сондай-ақ сүт, биязы қой жүнi (бұдан әрi - биязы жүн), қой етi, жылқы етi, қымыз және шұбат өндiрiсiне жұмсалатын шығындарды iшiнара өтеуге арналады. Бұл ретте субсидиялар тауар өндiрушiлерге сиыр етінің, шошқа етінiң, сүттің, қой етiнің, жылқы етiнің, биязы жүннiң есептік нөмірлері бар қайта өңдеу кәсiпорындарына (цехтарына) (бұдан әрi - қайта өңдеу кәсiпорындары), сою алаңдарына (пункттерiне) немесе қайта өңдеу кәсiпорындарының қызметiн пайдалану шартымен еркiн нарықта, ал құс етінің, тағамдық жұмыртқаның, қымыздың және шұбаттың – облыстардың жергiлiктi атқарушы органдары бекiткен квоталар шегiнде еркiн нарықта сатылған iс жүзiндегi көлемiне төленедi;
      2) iрi қара малдың аналық басын (бұдан әрi - сиырларды) азықтандыру үшiн пайдаланылатын шырынды және кесек азықтың (бұдан әрi - азықтың) құнын iшiнара (50%-ға дейiн) арзандатуға арналады.
      Ескерту. 2-тармаққа өзгеріс енгізілді - ҚР Үкіметінің 2012.09.19 № 1222 (2012.01.01 бастап қолданысқа енгiзiледi) Қаулысымен.
      3. Тауар өндiрушiлерге қойылатын өлшемдер осы Қағидаларға 1-қосымшаға сәйкес белгiленедi. Субсидиялау бағдарламасына қатысушылар арасында квоталарды айқындау тұқым мен өнiмдiлiк бағытына байланысты өнiм шығуының зоотехникалық нормаларын есепке ала отырып, бюджеттiк бағдарламаны iске асыруға облысқа жеткiзiлген қаражат шеңберiнде жүзеге асырылады. Асыл тұқымды емес мал үшiн негiз ретiнде өнiмдiлiктiң орташа аудандық статистикалық көрсеткiшi алынады.
      4. Субсидияланатын мал шаруашылығы өнiмiнiң 1 (бiр) килограмына, 1 (бiр) данасына, сондай-ақ 1 (бiр) бас сиырға арналған бюджеттiк субсидиялардың нормативi осы Қағидаларға 2-қосымшаға сәйкес белгiленедi.
      5. Субсидиялауға мыналар жатпайды:
      1) осы Қағидаларға 1-қосымшамен белгiленген өлшемдерге сәйкес келмейтiн тауар өндiрушiлер өндiрген сиыр етi, шошқа етi, биязы жүн, қой етi, жылқы етi, қымыз, шұбат, құс етi, тағамдық жұмыртқа және сүт (бұдан әрi – өнiм);
      2) тауар өндiрушiлер одан әрi қайта сату және (немесе) қайта өңдеу үшiн басқа да жеке және (немесе) заңды тұлғалардан сатып алған өнiм;
      3) өзара есеп айырысу есебiне, сондай-ақ аффилирленген қайта өңдеу құрылымдарына қайта өңдеуге берудi немесе сатуды қоспағанда, аффилирленген құрылымдарға тауар өндiрушiлер айырбас бойынша сатқан өнiм;
      4) жеке аулада сойылған сиыр етi, шошқа етi, қой етi, жылқы етi, сондай-ақ қайта өңдеу кәсiпорындарында бастапқы қайта өңдеуден өтпеген сүт;
      5) жануарларды мәжбүрлi санитариялық сою нәтижесiнде, сондай-ақ аса жұқпалы аурулар бойынша карантиндiк және шектеу iс-шараларының әрекет ету кезеңiнде тауар өндiрушiлер алған өнiм;
      6) етті құс шаруашылығы өнімдері – аяқтары, бастары, сондай-ақ бөтеге мен бауырдан басқа ішкі органдары;
      7) жұмыртқа ұнтағын өндіру үшін сатылған және (немесе) берілген тағамдық жұмыртқа;
      8) тауар өндiрушiлер бордақылауда тұрған сиырларды азықтандыру үшiн пайдаланатын азық.
      Ескерту. 5-тармаққа өзгеріс енгізілді - ҚР Үкіметінің 2012.09.19 № 1222 (2012.01.01 бастап қолданысқа енгiзiледi) Қаулысымен.
      6. Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлiгiнiң (бұдан әрi – Министрлiк) ұсынымдары негізінде облыс әкiмiнiң шешiмiмен мынадай құжаттар бекiтiледi:
      1) субсидиялар алуға өтiнiмдер нысаны;
      2) аудан бойынша мал шаруашылығы өнiмiн сату, сондай-ақ сиыр саны туралы жиынтық актiнiң нысаны;
      3) субсидиялау бағдарламасына қатысушылар арасында квоталар мен бюджеттiк субсидиялар мөлшерiн бөлудiң жиынтық тiзiмiнiң нысаны;
      4) мал шаруашылығы өнiмiнiң сатылған көлемi, сондай-ақ сиыр саны мен субсидиялар төлеу туралы облыс бойынша жиынтық ведомость нысаны;
      5) облыс бойынша қаражатты игеру жөнiндегі есеп (ақпарат) нысаны;
      6) мал шаруашылығы өнiмiн сату көлемi жөнiндегі есеп (ақпарат) нысаны.
      7. Ағымдағы қаржы жылына арналған республикалық бюджетті іске асыру туралы Қазақстан Республикасы Үкіметінің қаулысына сәйкес субсидиялау бағыттары бойынша мал шаруашылығы өнiмдерiнiң өнiмдiлiгiн және сапасын арттыруды субсидиялауға республикалық бюджетте көзделген қаражатты бөлу Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрiнiң бұйрығымен айқындалады.
      8. Министрлiк мал шаруашылығы өнiмдерiнiң өнiмдiлiгiн және сапасын арттыруды субсидиялауға берiлетiн ағымдағы нысаналы трансферттердi облыс әкiмi мен Қазақстан Республикасының Ауыл шаруашылығы министрi арасында қол қойылған Ағымдағы нысаналы трансферттер бойынша нәтижелер туралы келiсiм шеңберiнде төлемдер бойынша жеке қаржыландыру жоспарына сәйкес облыстық бюджеттерге аударады.

2. Тауар өндірушілердің субсидия алуға өтініштерін қарау
тәртібі

      9. Тиiстi ауданның ауыл шаруашылығы бөлiмi (бұдан әрi – бөлiм) осы Қағидалар ресми жарияланғанынан кейін жеті жұмыс күн ішінде субсидиялау бағдарламасына қатысуға арналған өтінімдер қабылдаудың басталғаны туралы хабарландыруды аудан әкімдігінің интернет-ресурсына орналастырады.
      Ескерту. 9-тармаққа өзгеріс енгізілді - ҚР Үкіметінің 2012.09.19 № 1222 (2012.01.01 бастап қолданысқа енгiзiледi) Қаулысымен.
      10. Тауар өндiрушiлер 2012 жылғы 1 қарашадан кешіктірмей, бөлiмге белгiленген нысан бойынша бюджеттiк субсидиялар алуға арналған өтiнiмдер ұсынады.
      Ескерту. 10-тармақ жаңа редакцияда - ҚР Үкіметінің 2012.09.19 № 1222 (2012.01.01 бастап қолданысқа енгiзiледi) Қаулысымен.
      11. Бөлiм өтiнiмдердi алған сәттен бастап жетi жұмыс күнi iшiнде тауар өндiрушiлердiң осы Қағидаларда белгіленген өлшемдерге сәйкестiгiн тексередi.
      Тауар өндірушілердің осы Қағидаларда белгіленген өлшемдерге сәйкес келмеуі, бюджеттік субсидиялардың бөлінбеген қалдығының болмауы және (немесе) өтінімдерді белгіленген мерзімнен кеш ұсыну осы факторлар анықталған сәттен бастап субсидиялау бағдарламасына қатысуға рұқсат бермеу үшін негіздеме болып табылады. Мұндай жағдайларда бөлім осы фактілер анықталған сәттен бастап үш жұмыс күні ішінде өтiнiмдердi қабылдамаудың себептерiн жазбаша түрінде көрсете отырып, өтінімдерді тауар өндiрушiлерге қайтарады.
      Бөлiм аудан бойынша субсидиялау бағыттары бойынша субсидиялар алушылардың жиынтық тізімін жасайды және оны тиісті аудан әкімі бекітеді.
      Ескерту. 11-тармаққа өзгеріс енгізілді - ҚР Үкіметінің 2012.09.19 № 1222 (2012.01.01 бастап қолданысқа енгiзiледi) Қаулысымен.
      12. Бөлiм бекітілген жиынтық тiзiмдi тауар өндiрушiлердiң өтiнiмдерiмен бiрге облыс әкiмiнiң ауыл шаруашылығы мәселелерiне жетекшілік ететін орынбасары төрағалық ететiн облыс әкiмiнiң шешiмiмен құрылатын облыстық комиссияның (бұдан әрi – комиссия) қарауына жiбередi. Облыстың ауыл шаруашылығы басқармасы (бұдан әрi – басқарма) комиссияның жұмыс органы болып табылады.
      Комиссияның құрамына басқарманың, Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлiгінiң Агроөнеркәсіп кешеніндегі мемлекеттiк инспекция комитетi аумақтық инспекциясының мамандары, сондай-ақ қоғамдық ұйымдардың өкiлдерi кiредi.
      13. Комиссия:
      1) бес жұмыс күнi iшiнде бөлiмдер ұсынған өтiнiмдердi осы Қағидаларда белгiленген талаптарға сәйкестiгі тұрғысынан қарайды;
      2) тауар өндiрушiлердiң өтiнiмдерiн қарау қорытындысы бойынша:
      тауар өндiрушiлердiң жиынтық тiзiмiн, субсидияланатын мал шаруашылығы өнiмдерiн сатудың жоспарланған көлемiне квоталарды және бюджеттiк субсидиялар мөлшерiн субсидиялау бағдарламасына қатысушылардың арасында бөлудi;
      тауар өндiрушiлердiң жиынтық тiзiмiн, азық бағасын арзандатуға бюджеттiк субсидия алуға арналған квоталарды субсидиялау бағдарламасына қатысушылар арасында бөлудi жасайды.
      14. Тауар өндiрушiлер өтiнiм бiлдiрген бюджеттiк субсидиялардың талап етілетін көлемi бюджеттiк субсидиялар көлемiнен асып түскен жағдайда, комиссия неғұрлым жоғары деңгейге жатқызылған тауар өндiрушiлердiң өтiнiмдерiн басым тәртіппен қанағаттандырады, қаражаттың қалдығы берілген өтінімдерге сәйкес тең бөлінеді.
      Бюджеттiк субсидиялар көлемi тауар өндiрушiлер өтiнiм бiлдiрген бюджеттiк субсидиялардың талап етілетін көлемінен асып түскен жағдайда, басқарма бос қаражаттың бар екендігі туралы ақпаратты бөлiмдерге жеткізеді. Көрсетілген ақпарат бөлiмдер үшін осы Қағидаларда белгіленген тәртіппен субсидиялау бағдарламасына қатысуға арналған өтінімдерді қайта қабылдауды хабарлау үшін негіз болып табылады.
      15. Комиссияның ұсынуы бойынша облыс әкімі:
      субсидияланатын мал шаруашылығы өнiмiнiң көлемiн өндiруге квоталар мен тауар өндiрушiлер арасында субсидиялар мөлшерiн бөлудiң жиынтық тiзiмiн;
      тауар өндiрушiлердің жиынтық тізімін, арзандатылған азыққа бюджеттік субсидиялар алуға квоталарды бағдарламаға қатысушылар арасында бөлуді комиссияның ұсынуы бойынша облыс әкімі бекітеді.
      Бекiтiлгеннен кейiн басқарма тізімдерді Министрлiкке және тиiстi бөлiмдерге бiр-бiр данадан жiбередi.

3. Тауар өндірушілердің субсидия алу тәртібі

      16. Сиыр етi, шошқа етi, қой етi, жылқы етi, сүт, биязы жүн бойынша бюджеттiк субсидиялар алу үшiн тiзiмге енгiзiлген тауар өндiрушiлер өнiмнiң сатылуына қарай, ай сайын (желтоқсанда – 2012 жылғы 20 желтоқсаннан кешiктiрмей) бөлiмге мынадай құжаттарды ұсынады:
      1) өнiмдi қайта өңдеу кәсiпорындарына сатқан жағдайда:
      өнiмнің сатылғанын растайтын құжаттардың көшiрмелері (шарт, шот-фактура), сондай-ақ сатып алушылардан төлем құжаттарының көшірмелері (бұдан әрi – төлем құжаттары);
      сиыр етiн сатқан кезде Қазақстан Республикасының бiрыңғай бiрдейлендiру дерекқорынан сатылған (сойылған) малдардың тiркеуден шығарылғаны туралы үзiндi көшiрме;
      2) өнiмдi дербес сатқан жағдайда:
      өнiмнің сатылғанын растайтын құжаттардың көшiрмелері (шарт, шот-фактура);
      өнiмдi бастапқы қайта өңдеу бойынша көрсетiлген қызметтер үшiн (өнiмдi өзiнiң қайта өңдеу кәсiпорындарына немесе цехтарына тапсыру жағдайларын қоспағанда) төлем құжатының көшiрмесi;
      сиыр етiн сатқан кезде Қазақстан Республикасының бiрыңғай бiрдейлендiру дерекқорынан сатылған (сойылған) малдардың тiркеуден шығарылғаны туралы үзiндi көшiрме;
      3) өнiмдi өзiнiң қайта өңдеу кәсiпорындарына немесе цехына берген жағдайда:
      өнiмге арналған жүкқұжаттың көшірмесі;
      өнiмді сатуға арналған тауар-көлiктiк жүкқұжаттардың тiзiмi;
      сиыр етiн сатқан кезде, Қазақстан Республикасының бiрыңғай бiрдейлендiру деректер қорынан сатылған (сойылған) малдардың тiркеуден шығарылғаны туралы үзiндi көшiрме.
      Ескерту. 16-тармаққа өзгеріс енгізілді - ҚР Үкіметінің 2012.09.19 № 1222 (2012.01.01 бастап қолданысқа енгiзiледi) Қаулысымен.
      16-1. Бюджеттiк субсидиялар алу үшiн тiзiмге енгiзiлген қымыз, шұбат, құс еті және тағамдық жұмыртқаны өндірумен айналысатын тауар өндiрушiлер бөлімге қымыз және шұбат бойынша өнiмнің сатылғанын растайтын құжаттардың көшiрмелерін, ал құс еті және тағамдық жұмыртқа бойынша төлем құжаттарының тізілімін ұсынады.
      Ескерту. 3-бөлім 16-1-тармақпен толықтырылды - ҚР Үкіметінің 2012.09.19 № 1222 (2012.01.01 бастап қолданысқа енгiзiледi) Қаулысымен.
      17. Азық құнын арзандатуға бюджеттiк субсидия алу үшiн тiзiмге енгiзiлген тауар өндiрушiлер бөлiмге мынадай құжаттарды ұсынады:
      1) мал шаруашылығымен айналысатын шаруашылық жүргiзушi субъектiнiң селекциялық және асылдандыру жұмысына қатысқанын растайтын селекциялық және асылдандыру жұмысының бiрыңғай ақпараттық базасынан деректердiң үзiндi көшiрмесi;
      2) заңды тұлғалар нысанындағы ауыл шаруашылығы тауарларын өндiрушiлер үшiн есептің көшірмесі немесе 24-аш статистикалық есептiлiк нысанынан, ал шаруа (фермер) қожалықтары үшiн сиыр бас санының болуын растайтын шаруашылық кiтабынан үзiндi көшiрме.
      18. Бөлiм ай сайын, құжаттардың түсуiне қарай (желтоқсанда – 2012 жылғы 20 желтоқсаннан кешiктiрмей) тауар өндірушілердің ұсынған құжаттарын тексередi. Олар осы Қағидаларда белгiленген талаптарға сәйкес келген жағдайда, аудан бойынша бюджеттiк субсидияларды алушылардың жиынтық актiсiн жасайды, аудан әкімі бекіткеннен кейін басқармаға жіберіледі. Басқарма бөлімдер ұсынған субсидиялар алушылардың жиынтық актілері негізінде осы Қағидалардың 3-қосымшасына сәйкес нысан бойынша облыс бойынша бiрiктiрiлген жиынтық ведомость пен төлеуге берiлетiн шоттар қалыптастырады.
      19. Ұсынылған құжаттар осы Қағидаларда белгiленген талаптарға сәйкес келмеген жағдайда бөлiм өтінімдер тіркелген күннен бастап үш жұмыс күнi iшiнде оларды керi қайтару себептерiн көрсете отырып, өтiнiш берушiлерге қайтарады.
      20. Тауар өндiрушiлердiң банктiк шоттарына тиесiлi бюджеттiк субсидияларды аударуды басқарма төлемдер бойынша жеке қаржыландыру жоспарына сәйкес аумақтық қазынашылық бөлiмшесiне төлеуге берiлетiн шоттардың екі данасымен қоса төлеуге берiлетiн шоттардың тiзiлiмiн ұсыну жолымен жүзеге асырады.
      21. Қандай да бiр облыс бөлiнген қаражатты толығымен игермеген жағдайда Министрлiк Қазақстан Республикасының заңнамасында белгiленген тәртiппен 2012 жылға арналған бюджеттiк бағдарламаны iске асыруға республикалық бюджетте көзделген қаражат шегiнде облыстар бойынша бюджеттiк субсидияларды төлеуге арналған қаражатты қайта бөлу туралы Қазақстан Республикасының Үкiметiне ұсыныс енгiзедi.
      22. Басқарма Министрлiкке ай сайын, есептi айдан кейiнгi айдың 5-күнiне дейiнгi мерзiмде, бiрақ 2012 жылғы 30 желтоқсаннан кешiктiрмей бекiтiлген нысандар бойынша бюджеттiк бағдарламаның iске асырылу барысы туралы есептi ұсынады.

Облыстық бюджеттердiң мал        
шаруашылығы өнiмдерiнiң өнiмдiлiгiн 
және сапасын арттыруды субсидиялауға 
2012 жылғы республикалық бюджеттен   
берiлетiн ағымдағы нысаналы трансферттердi
пайдалану қағидаларына           
1-қосымша                 

Мал шаруашылығы өнiмiн өндiрумен айналысатын тауар
өндiрушiлерге қойылатын өлшемдер

      Ескерту. 1-қосымшаға өзгеріс енгізілді - ҚР Үкіметінің 2012.09.19 № 1222 (2012.01.01 бастап қолданысқа енгiзiледi) Қаулысымен.

Р/с
Өлшемдер
1. Сиыр етін өндірумен айналысатын тауар өндiрушiлерге (1-деңгей)

1.

Бiр мезгiлде кемiнде 3 000 бас iрi қара малды бордақылайтын қуаты бар және инфрақұрылымы дамыған мамандандырылған алаңның болуы:
малды күтiп-бағуға арналған қоралар;
бетон жиектi азық беруге арналған науа;
сумен жабдықтау көздерінің болуы және автоматтандырылған суару көзiмен қамтамасыз етiлуi;
фекалдық масса мен қар суын шығарып тастауға арналған мүйiсi бар дренаждық жүйе;
азық дайындау және азық тарату техникасының/жабдығының, сондай-ақ азық сақтау қоймасының болуы;
бекiткiшi бар жiктегiштiң, таразы құрылғысының болуы; ветеринариялық пункттiң болуы.

2.

Iрi қара (союға өткiзiлетiн) малдың тiрiдей салмағы 450 килограмнан кем емес*

3.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

4.

Малдардың бірдейлендіру нөмiрлерiнiң және Қазақстан Республикасының бiрыңғай бірдейлендіру деректер базасында тiркеуiнiң болуы

2. Сиыр етін өндірумен айналысатын тауар өндiрушiлерге
(2-деңгей)

1.

Бiр мезгiлде кемiнде 1 500 бас ipi қара малды бордақылайтын қуаты бар және инфрақұрылымы дамыған мамандандырылған алаңның болуы:
малды күтiп-бағуға арналған қоралар;
бетон жиектi азық беруге арналған науа;
сумен жабдықтау көздерінің болуы және автоматтандырылған суару көзiмен қамтамасыз етiлуi;
азық дайындау және азық тарату техникасының/жабдығының, сондай-ақ азық қоймасының болуы;
бекiткiшi бар жiктегiштiң және таразы құрылғысының болуы;
ветеринариялық пункттiң болуы.

2.

Iрi қара (союға өткiзiлетiн) малдың тiрiдей салмағы 420 килограмнан кем емес*

3.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

4.

Малдың бірдейлендіру нөмiрiнiң және Қазақстан Республикасының бiрыңғай бірдейлендіру деректер базасында тiркеуiнiң болуы

3. Сиыр етін өндірумен айналысатын тауар өндiрушiлерге (3-деңгей)

1.

Бордақылауда жыл бойы 400 бастан кем емес мал басының болуы

2.

Iрi қара малды бордақылауға арналған мамандандырылған үй-жайдың немесе алаңдардың болуы:
малды күтiп-бағуға арналған қоралар;
суару көзiмен қамтамасыз етiлуi;
азық дайындау техникасының болуы;
жiктегiштiң және таразы құрылғысының болуы.

3.

Iрi қара (союға өткiзiлетiн) малдың тiрiдей салмағы 400 килограмнан кем емес*

4.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

5.

Малдың бірдейлендіру нөмiрiнiң және Қазақстан Республикасының бiрыңғай бірдейлендіру дерекқорында тiркеуiнiң болуы

4. Сүт өндiрiсiмен айналысатын тауар өндiрушiлерге
(1-деңгей)

1.

01.01.12 ж. 400-ден кем емес сиыр мен қашарлардың меншiктi аналық басының (2 жастан ересек) болуы

Сауын сиырлар мен құнажындардың орташа жылдық бас саны (2011 жылдың қорытындысы) 350-ден кем емес

табын бойынша орташа сауым (2011 жылдың қорытындысы) 4500 кг кем емес *****

тиiстi инфрақұрылымы бар қазiргi заманғы сүт кешенiнiң (механикаландырылған сауу, көң шығару және азық тарату, автосуару және азық цехы) болуы

2.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

3.

Селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бiрыңғай ақпараттық базасында тiркеуде болуы**

4.

Малдың бірдейлендіру нөмiрiнiң және Қазақстан Республикасының бiрыңғай бірдейлендіру деректер базасында тiркеуiнiң болуы

5. Сүт өндiрiсiмен айналысатын тауар өндiрушiлерге
(2-деңгей)

1.

01.01.12 ж. 400-ден кем емес сиыр мен қашарлардың меншiктi аналық басының (2 жастан ересек) болуы

Сауын сиырлар мен құнажындардың орташа жылдық саны (2011 жылдың қорытындысы) 300-ден кем

табын бойынша орташа сауым (2011 жылдың қорытындысы) 3250 кг кем емес

2.

Машиналы сауынның болуы

3.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

4.

Селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бiрыңғай ақпараттық базасында тiркеуде болуы**

5.

Малдың бірдейлендіру нөмiрiнiң және Қазақстан Республикасының бiрыңғай бірдейлендіру деректер базасында тiркеуiнiң болуы

6. Сүт өндiрiсiмен айналысатын тауар өндiрушiлерге
(3-деңгей)

1.

01.01.12 ж. 100-ден кем емес сиыр мен қашарлардың аналық басының (2 жастан ересек) болуы

Сауын сиырлардың орташа жылдық саны (2011 жылдың қорытындысы) 60-тан кем емес

табын бойынша орташа сауым (2011 жылдың қорытындысы) 2500 кг кем емес

2.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

3.

Селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бiрыңғай ақпараттық базасында тiркеуде болуы**

4.

Малдың бірдейлендіру нөмiрiнiң және Қазақстан Республикасының бiрыңғай бірдейлендіру деректер базасында тiркеуiнiң болуы

7. Шошқа етін өндiрумен айналысатын тауар өндiрушiлерге
(1-деңгей)

1.

Бір мезгілде бордақылауда болатын бас саны 3000-нан кем емес

2.

Мыналардың:
шошқа басының (мал басын толықтыратын төл және аналық мегежін);
өндіріс алаңдарын автоматтандырудың (азық тарату, суару және микроклимат желісі);
мал соятын цехының;
құрама жем цехының;
таразы құрылғысының болуы.

3.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

4.

Шошқаның тірідей салмағы (союға өткiзгенде) 100 кг кем емес*

8. Шошқа етін өндiрумен айналысатын тауар өндiрушiлерге
(2-деңгей)

1.

Бір мезгілде бордақылауда болатын бас саны 1000-нан кем емес

2.

Мыналардың:
мал соятын цехының;
таразы құрылғысының болуы.

3.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

4.

Шошқаның тірідей салмағы (союға өткiзгенде) 100 кг кем емес*

9. Қой етiн өндiрумен айналысатын тауар өндiрушiлерге

1.

01.01.12 ж. саулықтардың (2 жастан ересек) басының болуы 600-ден кем емес

2.

Қойды күтiп-бағуға арналған үй-жайлардың болуы

3.

Қойдың (союға өткiзгенде) тiрiдей салмағы 42 кг кем емес*

4.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

10. Жылқы етiн өндiрумен айналысатын тауар өндiрушiлерге

1.

01.01.12 ж. биенiң (3 жастан ересек) болуы 75 бастан кем емес

2.

Жылқының (союға өткiзгенде) тiрiдей салмағы 350 кг кем емес

3.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

11. Қымызды өндiрумен айналысатын тауар өндiрушiлерге

1.

01.01.12 ж. биенiң (3-жастан ересек) болуы 35 бастан кем емес

2.

Сауын биенiң орташа жылдық саны 20 бастан кем емес

3.

Қымыз өндіретін цехтың (үй-жай, қымыз жинайтын және (немесе) өндiретiн ыдыс) болуы

4.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

12. Шұбат өндiрумен айналысатын тауар өндiрушiлерге

1.

01.01.12 ж. түйенiң аналық басының (3-жастан ересек) болуы 30 бастан кем емес

2.

Сауын iнгендердiң орташа жылдық саны 15 бастан кем емес

3.

Шұбат өндіретін цехтың (үй-жай, шұбат жинайтын және (немесе) өндiретiн ыдыс) болуы

4.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

13. Биязы жүнді өндiрумен айналысатын тауар өндiрушiлерге

1.

01.01.12 ж. саулық қой басының (2 жастан ересек) болуы 600 бастан кем емес

2.

Қойларды күтiп-бағуға, сондай-ақ қырқуға арналған үй-жайлардың болуы

3.

Қырқылған жүннiң физикалық салмағы (2011 жылдың қорытындысы) 3,2 кг кем емес

4.

Жүннiң сапасы 60-64 сападан кем емес***

5.

Биязы жүндi бастапқы қайта өңдейтін кәсiпорындарына биязы жүнді өткiзу

6.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

14. Құс етiн өндiретiн тауар өндiрушiлерге
(1-деңгей)

1.

2007 жылдан бастап пайдалануға берілген жаңа құс фабрикасы немесе негізгі жабдығы бойынша жаңартудан өткен істеп тұрған құс фабрикасы

2.

Жыл бойы құстарды технологиялық жағдайда күтіп-бағу, торда немесе еденде күтіп-бағу үшін технологиялық жабдықтың болуы

3.

Аталған сертификаттардың (ИСО, «Экологиялық өнiм» белгiсi, ХАССП азық-түлiк қауiпсiздiк жүйесi) бiрiнiң болуы

4.

Құс сою желісінің болуы

5.

Өндiрiстiң жылдық көлемi 15 000 тоннадан кем емес

6.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

15. Құс етiн өндiретiн тауар өндiрушiлерге
(2-деңгей)

1.

Жыл бойы құстарды технологиялық жағдайда күтіп-бағу, торда немесе еденде күтіп-бағу үшін технологиялық жабдықтың болуы

2.

Аталған сертификаттардың (ИСО, «Экологиялық өнiм» белгiсi, ХАССП азық-түлiк қауiпсiздiк жүйесi) бiрiнiң болуы

3.

Құс сою желісінің болуы

4.

Өндiрiстiң жылдық көлемi 8 000 тоннадан кем емес

5.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

16. Құс етiн өндiретiн тауар өндiрушiлерге
(3-деңгей)

1.

Жыл бойы құстарды технологиялық жағдайда күтіп-бағу, торда немесе еденде күтіп-бағу үшін технологиялық жабдықтың болуы

2.

Аталған сертификаттардың (ИСО, «Экологиялық өнiм» белгiсi, ХАССП азық-түлiк қауiпсiздiк жүйесi) бiрiнiң болуы

3.

Құс сою желісінің болуы

4.

Өндiрiстiң жылдық көлемi 1 500 тоннадан кем емес

5.

Ветеринариялық салауаттылық

17. Күрке тауық етiн өндiретiн тауар өндiрушiлерге

1.

2007 жылдан бастап пайдалануға берілген жаңа құс фабрикасы және/немесе негізгі жабдықтары бойынша жаңартудан өткен істеп тұрған құс фабрикасы

2.

Жыл бойы құстарды технологиялық жағдайда күтіп-бағу, торда немесе еденде күтіп-бағу үшін технологиялық жабдықтың болуы

3.

Аталған сертификаттардың (ИСО, «Экологиялық өнiм» белгiсi, ХАССП азық-түлiк қауiпсiздiк жүйесi) бiрiнiң болуы

4.

Құс сою желісінің болуы (сою цехы)

5.

Өндiрiстiң жылдық көлемi 3 000 тоннадан кем емес

18. Тауарлық жұмыртқа өндiретiн тауар өндiрушiлерге
(1-деңгей)

1.

2007 жылдан бастап пайдалануға берілген құс фабрикасы немесе негізгі жабдық бойынша жаңартудан өткен істеп тұрған құс фабрикасы

2.

Жыл бойы құстарды технологиялық жағдайда күтіп-бағу, торда немесе еденде күтіп-бағу үшін технологиялық жабдықтың болуы

3.

Жұмыртқаны сұрыптауға, белгілеуге және салуға арналған автоматты машинаның болуы тиіс

4.

Аталған сертификаттардың (ИСО, «Экологиялық өнiм» белгiсi, ХАССП азық-түлiк қауiпсiздiк жүйесi) бiрiнiң болуы

5.

Тауарлық жұмыртқа өндiрiсінің көлемi 100 млн. данадан кем емес****

6.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

19. Тауарлық жұмыртқа өндiретiн тауар өндiрушiлерге
(2-деңгей)

1.

Жыл бойы құстарды технологиялық жағдайда күтіп-бағу, торда немесе еденде күтіп-бағу үшін технологиялық жабдықтың болмауы

2.

Аталған сертификаттардың (ИСО, «Экологиялық өнiм» белгiсi, ХАССП азық-түлiк қауiпсiздiк жүйесi) бiрiнiң болуы

3.

Тауарлық жұмыртқа өндiрiсінің көлемi 40 млн. данадан кем емес****

4.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

20. Тауарлық жұмыртқа өндiретiн тауар өндiрушiлерге
(3-деңгей)

1.

Жыл бойы құстарды технологиялық жағдайда күтіп-бағу, торда немесе еденде күтіп-бағу үшін технологиялық жабдықтың болуы

2.

Аталған сертификаттардың (ИСО, «Экологиялық өнiм» белгiсi, ХАССП азық-түлiк қауiпсiздiк жүйесi) бiрiнiң болуы

3.

Тауарлық жұмыртқа өндiрiсінің көлемi 20 млн. данадан кем емес****

4.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

21. Шырынды және кесек азықты субсидиялау үшiн мал шаруашылығымен айналысатын тауар өндiрушiлерге

1.

01.01.12 ж. жағдай бойынша 30 бастан кем емес аналық мал басының болуы

2.

Мал азығы дақылының және (немесе) шабындық (шабылатын) дақылдың және (немесе) мал азығын сатып алуға келісім-шарттың болуы

3.

Ветеринариялық iс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

4.

Зоотехникалық оқиғаларды енгізе отырып, селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бiрыңғай ақпараттық базасында ірі қара малдың тiркеуде болуы

5.

Малдың бірдейлендіру нөмiрiнiң және Қазақстан Республикасының бiрыңғай бірдейлендіру деректер базасында тiркеуiнiң болуы

Ескертпе:
      * Малдың (союға өткiзiлетiн) тiрiдей салмағы тауар өндiрушi қызметтерiн пайдаланған (малды сою жөнiндегi), есептік алу нөмiрi (коды) бар мал шаруашылығы өнiмдерi сатылған қайта өңдеу кәсіпорны немесе есептік нөмірі бар сою цехы берген анықтамамен расталуға тиiс.
      ** Сүт өндiрiсiмен айналысатын тауар өндiрушiлер селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бiрыңғай ақпараттық базасына тiркелуге тиiс.
      *** Жүннiң сапасы жүн сапасын бағалау жөнiндегi зертхана берген анықтамамен расталады.
      **** Құс фабрикалары үшiн тауарлық жұмыртқа сатудың жоспарланған көлемiне квотаны жеткiзген кезде республика бойынша орташа жылдық жұмыртқалауды негiз ретiнде алу керек (1 жұмыртқалағыш тауыққа 280 данадан артық емес).
      ***** Талап 2011 жылы пайдалануға енгізілген тиісті инфрақұрылымы бар қазіргі заманғы сүт кешендеріне қолданылмайды.

Облыстық бюджеттердiң мал        
шаруашылығы өнiмдерiнiң өнiмдiлiгiн 
және сапасын арттыруды субсидиялауға 
2012 жылғы республикалық бюджеттен   
берiлетiн ағымдағы нысаналы трансферттердi
пайдалану қағидаларына           
2-қосымша                 

1. Бюджеттік субсидиялар нормативтері

Р/с
Өнiмнiң түрi Меншікті өндірісінің өткізілген өнімінің 1 килограмына, 1 данасына берiлетiн бюджеттiк субсидиялар нормативi, теңге

1.

Сиыр етi - I деңгей

220

2.

Сиыр етi - II деңгей

170

3.

Сиыр етi - III деңгей

120

4.

Сүт - I деңгей

25

5.

Сүт - II деңгей

15

6.

Сүт - III деңгей

10

7.

Шошқа еті - I деңгей

98

8.

Шошқа еті - II деңгей

60

9.

Қой етi

50

10.

Жылқы етi

92

11.

Қымыз

60

12.

Шұбат

55

13.

Жүн

105

14.

Құс етi - I деңгей

70

15.

Құс етi - II деңгей

66

16.

Құс етi - III деңгей

50

17.

Күрке тауық етi

105

18.

Жұмыртқа - I деңгей

3,0

19.

Жұмыртқа - II деңгей

2,6

20.

Жұмыртқа - III деңгей

2

2. Шырынды және кесек азықтың құнын арзандатуға арналған
бюджеттiк субсидиялар нормативi

Р/с № Өнiмнiң түрi Сиырдың 1 басына бюджеттiк субсидиялар нормативi, теңге

21.

Iрi қара мал

4500

Облыстық бюджеттердiң мал        
шаруашылығы өнiмдерiнiң өнiмдiлiгiн 
және сапасын арттыруды субсидиялауға 
2012 жылғы республикалық бюджеттен   
берiлетiн ағымдағы нысаналы трансферттердi
пайдалану қағидаларына           
3-қосымша                 

«Бекітемін»
_____________________ облысы
Ауыл шаруашылығы басқармасының
бастығы ___________ (Т.А.Ә., қолы, мөрі)
2012 жылғы «____» ____________

______________ облысы бойынша 2012 жылғы ____________
____________ өндіруге және сатуға субсидиялар төлеуге арналған
субсидияланатын мал шаруашылығы өнімі – (керегін қалдыру)
біріктірілген жиынтық ведомосі

Атауы

Өнімді сатудың жылдық квотасы, тонна, мың дана

1 кг, дана өнімді арзандату нормативі

Бюджеттік субсидиялардың жалпы қажеттілігі, теңге

Іс жүзінде сатылған өнім, тонна, мың дана

тауар өндiрушiнің

өнімдердің

жыл басынан бастап

есепті айда








      кестенің жалғасы

Өнімді өндіру және сату үшін іс жүзінде пайдаланылған құрама азықтар (құнарлы азықтар), тонна

Жыл басынан бастап бюджеттік субсидиялардың тиесілі сомасы, теңге

Жыл басынан бастап төленгені, теңге

Бюджеттік субсидиялардың тиесілі сомасының қалдығы, теңге

Төленуге жататыны теңге

жыл басынан бастап

есепті айда











Мал шаруашылығы бөлімінің бастығы (жауапты тұлға) ____ (Т.А.Ә., қолы)
Бухгалтер (жауапты тұлға) __________________________ (Т.А.Ә., қолы)

Об утверждении Правил использования целевых текущих трансфертов из республиканского бюджета 2012 года областными бюджетами на субсидирование повышения продуктивности и качества продукции животноводства

Постановление Правительства Республики Казахстан от 16 мая 2012 года № 625.

      Примечание РЦПИ!
      Вводится в действие с 1 января 2012 года.

      В соответствии с законами Республики Казахстан от 8 июля 2005 года "О государственном регулировании развития агропромышленного комплекса и сельских территорий" и от 24 ноября 2011 года "О республиканском бюджете на 2012-2014 годы", в целях повышения продуктивности и качества продукции животноводства у отечественных сельскохозяйственных товаропроизводителей Правительство Республики Казахстан ПОСТАНОВЛЯЕТ:

      1. Утвердить прилагаемые Правила использования целевых текущих трансфертов из республиканского бюджета 2012 года областными бюджетами на субсидирование повышения продуктивности и качества продукции животноводства.

      2. Настоящее постановление вводится в действие с 1 января 2012 года и подлежит официальному опубликованию.

Премьер-Министр


Республики Казахстан

К. Масимов


  Утверждены
постановлением Правительства
Республики Казахстан
от 16 мая 2012 года № 625

Правила
использования целевых текущих трансфертов из
республиканского бюджета 2012 года областными бюджетами
на субсидирование повышения продуктивности и качества
продукции животноводства
1. Общие положения

      1. Настоящие Правила использования целевых текущих трансфертов из республиканского бюджета 2012 года областными бюджетами на субсидирование повышения продуктивности и качества продукции животноводства (далее – Правила) определяют порядок использования целевых текущих трансфертов (далее – бюджетные субсидии) с целью поддержки отечественных сельскохозяйственных товаропроизводителей (далее – товаропроизводители) для увеличения производства животноводческой продукции, повышения качества и конкурентоспособности за счет и в пределах средств, предусмотренных в республиканском бюджете на 2012 год по бюджетной программе 088 "Целевые текущие трансферты областным бюджетам, бюджетам городов Астаны и Алматы на субсидирование повышения продуктивности и качества продукции животноводства".

      2. Бюджетные субсидии предназначаются товаропроизводителям на:

      1) частичное удешевление (до 45 %) стоимости комбикормов и (или) концентрированных кормов (далее – концкорма), используемых для производства говядины, свинины, мяса бройлерной птицы и индейки (далее – мясо птицы), куриного яйца яичных кроссов (далее – пищевое яйцо), а также на частичное возмещение затрат на производство молока, шерсти тонкорунных овец (далее – тонкая шерсть), баранины, конины, кумыса и шубата. При этом субсидии выплачиваются товаропроизводителям за фактические объемы реализованных говядины, свинины, молока, баранины, конины, тонкой шерсти на предприятия переработки (цеха), убойные площадки (пункты), имеющие учетные номера (далее – предприятия переработки), или на свободном рынке при условии использования услуг предприятий переработки, а мясо птицы, пищевое яйцо, кумыс и шубат – на свободном рынке в пределах утвержденных местными исполнительными органами областей квот;

      2) частичное удешевление (до 50 %) стоимости сочных и грубых кормов (далее – корма) используемых для кормления маточного поголовья крупного рогатого скота (далее – коровы).

      Сноска. Пункт 2 с изменением, внесенным постановлением Правительства РК от 19.09.2012 № 1222 (вводится в действие с 01.01.2012).

      3. Критерии к товаропроизводителям устанавливаются согласно приложению 1 к настоящим Правилам. Определение квот среди участников программы субсидирования осуществляется в рамках средств, доведенных области на реализацию бюджетной программы с учетом зоотехнических норм выхода продукции в зависимости от породы и направления продуктивности. Для беспородного скота за основу берется среднерайонный статистический показатель продуктивности.

      4. Норматив бюджетных субсидий на 1 (один) килограмм, 1 (одну) штуку субсидируемой животноводческой продукции, а также на 1 (одну) голову коровы устанавливается согласно приложению 2 к настоящим Правилам.

      5. Субсидированию не подлежат:

      1) говядина, свинина, тонкая шерсть, баранина, конина, кумыс, шубат, мясо птицы, пищевое яйцо и молоко (далее – продукция), произведенные товаропроизводителями, не соответствующими критериям, установленным приложением 1 к настоящим Правилам;

      2) продукция, приобретенная товаропроизводителями у других физических и (или) юридических лиц для дальнейшей их перепродажи и (или) переработки;

      3) продукция, реализованная товаропроизводителями по бартеру, всчет взаиморасчетов, а также аффилированным структурам, за исключением передачи или продажи на переработку аффилированным перерабатывающим структурам;

      4) говядина, свинина, баранина, конина подворного забоя, а также молоко, не прошедшие первичную переработку на предприятиях переработки;

      5) продукция, полученная товаропроизводителями в результате вынужденного санитарного забоя животных, а также в период действия карантинных и ограничительных мероприятий по острым инфекционным заболеваниям;

      6) продукция мясного птицеводства – лапки, головы, а также внутренние органы, за исключением желудка и печени;

      7) пищевое яйцо, реализованное и (или) переданное для производства яичного порошка;

      8) корма, используемые товаропроизводителями для кормления коров, находящихся на откорме.

      Сноска. Пункт 5 с изменением, внесенным постановлением Правительства РК от 19.09.2012 № 1222 (вводится в действие с 01.01.2012).

      6. На основании рекомендаций Министерства сельского хозяйства Республики Казахстан (далее – Министерство) решением акима области утверждаются следующие документы:

      1) формы заявок на получение субсидий;

      2) форма сводного акта о реализации животноводческой продукции, а также количестве коров по району;

      3) форма сводного списка распределения квот среди участников программы субсидирования и размеров бюджетных субсидий;

      4) форма сводной ведомости по области об объемах реализованной животноводческой продукции, а также количестве коров и выплате субсидий;

      5) форма отчета (информации) по освоению средств по области;

      6) форма отчета (информации) по объемам реализации животноводческой продукции.

      7. Распределение предусмотренных в республиканском бюджете средств на субсидирование повышения продуктивности и качества продукции животноводства по направлениям субсидирования в пределах средств, выделенных регионам согласно постановлению Правительства Республики Казахстан о реализации республиканского бюджета на текущий финансовый год, определяется приказом Министра сельского хозяйства Республики Казахстан.

      8. Министерство перечисляет целевые текущие трансферты областным бюджетам на субсидирование повышения продуктивности и качества продукции животноводства в соответствии с индивидуальным планом финансирования по платежам в рамках подписанного Соглашения о результатах по целевым текущим трансфертам между акимом области и Министром сельского хозяйства Республики Казахстан.

2. Порядок рассмотрения заявок товаропроизводителей
на получение субсидий

      9. В течение семи рабочих дней после официального опубликования настоящих Правил отдел сельского хозяйства соответствующего района (далее - отдел) размещает на интернет-ресурсе акимата района объявление о начале приема заявок на участие в программе субсидирования.

      Сноска. Пункт 9 с изменением, внесенным постановлением Правительства РК от 19.09.2012 № 1222 (вводится в действие с 01.01.2012).

      10. В срок не позднее 1 ноября 2012 года товаропроизводители представляют в отдел заявки на получение бюджетных субсидий по установленной форме.

      Сноска. Пункт 10 в редакции постановления Правительства РК от 19.09.2012 № 1222 (вводится в действие с 01.01.2012).

      11. Отдел в течение семи рабочих дней с момента получения заявок проверяет соответствие товаропроизводителей установленным настоящими Правилами критериям.

      Основанием для отказа в участии в программе субсидирования служат несоответствие товаропроизводителей установленным настоящими Правилами критериям, отсутствие нераспределенного остатка бюджетных субсидий и (или) представление заявки позже установленного срока. В таких случаях отдел в течение трех рабочих дней с момента выявления этих фактов возвращает заявки товаропроизводителям в письменном виде с указанием причин отклонения заявок.

      Сводный список получателей бюджетных субсидий по направлениям субсидирования по району составляется отделом и утверждается соответствующим акимом района.

      Сноска. Пункт 11 с изменением, внесенным постановлением Правительства РК от 19.09.2012 № 1222 (вводится в действие с 01.01.2012).

      12. Утвержденный сводный список направляется отделом с заявками товаропроизводителей на рассмотрение областной комиссии, создаваемой решением акима области под председательством заместителя акима области, курирующего вопросы сельского хозяйства (далее - комиссия). Рабочим органом комиссии является управление сельского хозяйства области (далее – управление).

      В состав Комиссии входят специалисты управления, территориальной инспекции Комитета государственной инспекции в агропромышленном комплексе Министерства сельского хозяйства Республики Казахстан, а также представители общественных организаций.

      13. Комиссия:

      1) рассматривает в течение пяти рабочих дней представленные отделами заявки на предмет их соответствия установленным настоящими Правилами требованиям;

      2) по итогам рассмотрения заявок товаропроизводителей составляет:

      сводный список товаропроизводителей, распределение квот на планируемые объемы реализации субсидируемой животноводческой продукции и размеров субсидий среди участников программы субсидирования;

      сводный список товаропроизводителей, распределение квот на получение бюджетных субсидий на удешевление кормов среди участников программы субсидирования.

      14. В случае превышения заявленных товаропроизводителями требуемых объемов бюджетных субсидий над объемами бюджетных субсидий, комиссия в приоритетном порядке удовлетворяет заявки товаропроизводителей, отнесенных к категориям более высокого уровня, остаток средств распределяется пропорционально в соответствии с поданными заявками.

      В случае превышения объемов бюджетных субсидий над заявленными товаропроизводителями требуемыми объемами бюджетных субсидий, управление доводит информацию о наличии свободных средств до отделов. Указанная информация служит основанием для объявления отделами повторного приема заявок для участия в программе субсидирования в порядке, установленном настоящими Правилами.

      15. По представлению комиссии акимом области утверждаются:

      сводный список товаропроизводителей, распределение квот на планируемые объемы реализации субсидируемой животноводческой продукции и размеры субсидий среди участников программы субсидирования;

      сводный список товаропроизводителей, распределение квот на получение бюджетных субсидий на удешевление кормов среди участников программы субсидирования.

      После утверждения управление направляет списки по одному экземпляру в Министерство и соответствующим отделам.

3. Порядок получения субсидий товаропроизводителями

      16. Товаропроизводители, включенные в список для получения бюджетных субсидий по говядине, свинине, баранине, конине, молоку, тонкой шерсти, по мере реализации продукции ежемесячно (в декабре - не позднее 20 декабря 2012 года) представляют в отдел следующие документы:

      1) в случае реализации продукции предприятиям переработки:

      копии документов, подтверждающих реализацию продукции (договор, счет-фактуру), а также копии платежных документов (далее – платежные документы) от покупателей;

      выписку из единой идентификационной базы данных Республики Казахстан о выбытии реализованных (забитых) животных при реализации говядины;

      2) в случае самостоятельной реализации продукции:

      копии документов, подтверждающих реализацию продукции (договор, счет-фактуру);

      копию платежного документа за оказанные услуги по первичной переработке продукции (за исключением случаев передачи продукции в собственные перерабатывающие предприятия или цеха);

      выписку из единой идентификационной базы данных Республики Казахстан о выбытии реализованных (забитых) животных при реализации говядины;

      3) в случае передачи продукции в собственные перерабатывающие предприятия или цеха:

      копии накладных на продукцию;

      реестр товарно-транспортных накладных на реализацию продукции;

      выписку из единой идентификационной базы данных Республики Казахстан о выбытии реализованных (забитых) животных при реализации говядины.

      Сноска. Пункт 16 с изменением, внесенным постановлением Правительства РК от 19.09.2012 № 1222 (вводится в действие с 01.01.2012).

      16-1. Товаропроизводители, занимающиеся производством кумыса, шубата, мяса птицы и пищевого яйца, включенные в список для получения бюджетных субсидий, по кумысу и шубату представляют в отдел – копию платежного документа на реализованную продукцию, а по мясу птицы и пищевому яйцу – реестр платежных документов.

      Сноска. Правила дополнены пунктом 16-1 в соответствии с постановлением Правительства РК от 19.09.2012 № 1222 (вводится в действие с 01.01.2012).

      17. Товаропроизводители, включенные в список для получения бюджетных субсидий на удешевление стоимости кормов, представляют в отдел следующие документы:

      1) выписку данных из единой информационной базы селекционной и племенной работы, подтверждающих участие в селекционной и племенной работе хозяйствующего субъекта, занятого скотоводством;

      2) копию отчета или выписку из формы 24-сх статистической отчетности для сельхозтоваропроизводителей в форме юридических лиц, а для крестьянских (фермерских) хозяйств – выписку из похозяйственной книги для подтверждения наличия численности поголовья коров.

      18. Отдел по мере поступления документов ежемесячно (в декабре – не позднее 20 декабря 2012 года) проверяет представленные товаропроизводителями документы. В случае их соответствия требованиям настоящих Правил, составляет сводный акт получателей бюджетных субсидий по району, направляемый после утверждения акимом района в управление. Управление на основании представленных отделами сводных актов получателей субсидий формирует объединенную сводную ведомость по области по форме, согласно приложению 3 к настоящим Правилам, и счета к оплате.

      19. В случае несоответствия представленных документов установленным настоящими Правилами требованиям, отдел в течение трех рабочих дней со дня регистрации заявок возвращает товаропроизводителям представленные документы с указанием причин возврата.

      20. Перечисление причитающихся бюджетных субсидий на банковские счета товаропроизводителей осуществляется управлением в соответствии с индивидуальным планом финансирования по платежам путем представления в территориальное подразделение казначейства реестра счетов к оплате с приложением счетов к оплате в двух экземплярах.

      21. В случае неполного освоения какой-либо областью выделенных средств, Министерство в установленном законодательством Республики Казахстан порядке вносит предложение в Правительство Республики Казахстан о перераспределении средств на выплату бюджетных субсидий по областям в пределах средств, предусмотренных в республиканском бюджете на реализацию бюджетной программы на 2012 год.

      22. Управление представляет в Министерство ежемесячно в срок до 5 числа, следующего за отчетным, но не позднее 30 декабря 2012 года отчет о ходе реализации бюджетной программы по утвержденным формам.

  Приложение 1
к Правилам использования целевых
текущих трансфертов из республиканского
бюджета 2012 года областными
бюджетами на субсидирование
повышения продуктивности и качества
продукции животноводства

Критерии
к товаропроизводителям, занятым производством
животноводческой продукции

      Сноска. Приложение 1 с изменениями, внесенными постановлением Правительства РК от 19.09.2012 № 1222 (вводится в действие с 01.01.2012).

№ п/п

Критерии

1. К товаропроизводителям, занимающимся производством

говядины (1 уровень)

1.

Наличие специализированной площадки для откорма крупного рогатого скота с

мощностью не менее 3 000 голов единовременного откорма и развитой

инфраструктурой:

загоны для содержания животных;

желоба для подачи кормов с бетонным фартуком;

наличие источников водоснабжения и обеспеченность автоматическим

источником водопоя;

дренажная система с лагуной для удаления фекальных масс и талых вод;

наличие кормоприготовительной и кормораздаточной техники/оборудования, а

также хранилища для кормов;

наличие раскола с фиксатором, весового устройства;

наличие ветеринарного пункта.

2.

Живая масса крупного рогатого скота (реализуемого на убой) не менее 450 кг*

3.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

4.

Наличие идентификационных номеров животных и регистрации в единой

идентификационной базе данных Республики Казахстан

2. К товаропроизводителям, занимающимся производством говядины

(2 уровень)

1.

Наличие специализированной площадки для откорма крупного рогатого скота с

мощностью не менее 1 500 голов единовременного откорма и развитой

инфраструктурой:

загоны для содержания животных;

желоба для подачи кормов с бетонным фартуком;

наличие источников водоснабжения и обеспеченность автоматическим

источником водопоя;

наличие кормоприготовительной и кормораздаточной техники/оборудования, а

также хранилища для кормов;

наличие раскола и весового устройства;

наличие ветеринарного пункта.

2.

Живая масса крупного рогатого скота (реализуемого на убой) не менее 420 кг*

3.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

4.

Наличие идентификационных номеров животных и регистрации в единой

идентификационной базе данных Республики Казахстан

3. К товаропроизводителям, занимающимся производством говядины

(3 уровень)

1.

Наличие поголовья на откорме в течение года не менее 400 голов

2.

Наличие специализированного помещения или площадок для откорма крупного

рогатого скота:

загонов для содержания животных;

обеспеченность источником водопоя;

наличие кормоприготовительной техники;

наличие раскола и весового устройства.

3.

Живая масса крупного рогатого скота (реализуемого на убой) не менее

400 кг*

4.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

5.

Наличие идентификационных номеров животных и регистрации в единой

идентификационной базе данных Республики Казахстан

4. К товаропроизводителям, занимающимся производством молока

(1 уровень) 

1.

Наличие собственного маточного поголовья коров и телок (старше 2-х лет) на

01.01.12 г. не менее 400 голов

среднегодовое поголовье дойных коров и нетелей (итоги 2011 года) не менее

350 голов

средний удой по стаду (итоги 2011 года) не менее 4500 кг*****

наличие современного молочного комплекса с соответствующей инфраструктурой

(механизированные доение, навозоудаление и кормораздача, автопоение и

кормоцех)

2.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

3.

Наличие регистрации в единой информационной базе селекционной и племенной

работы **

4.

Наличие идентификационных номеров животных и регистрация в единой

идентификационной базе данных Республики Казахстан

5. К товаропроизводителям, занимающимся производством молока

(2 уровень)

1.

Наличие собственного маточного поголовья коров и телок (старше 2-х лет)

на 01.01.11 г. не менее 400 голов

среднегодовое поголовье дойных коров и нетелей (итоги 2011 года) не

менее 300 голов

средний удой по стаду (итоги 2011 года) не менее 3250 кг

2.

Наличие машинного доения

3.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

4.

Наличие регистрации в единой информационной базе селекционной и племенной

работы **

5.

Наличие идентификационных номеров животных и регистрация в единой

идентификационной базе данных Республики Казахстан

6. К товаропроизводителям, занимающимся производством молока

(3 уровень) 

1.

Наличие маточного поголовья коров и телок (старше 2-х лет) на 01.01.12 г.

не менее 100 голов

среднегодовое поголовье дойных коров (итоги 2011 года) не менее 60 голов

средний удой по стаду (итоги 2011 года) не менее 2500 кг

2.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

3.

Наличие регистрации в единой информационной базе селекционной и племенной

работы **

4.

Наличие идентификационных номеров животных и регистрация в единой

идентификационной базе данных Республики Казахстан

7. К товаропроизводителям, занимающимся производством свинины

(1 уровень)

1.

Наличие единовременного поголовья на откорме не менее 3000 голов

2.

Наличие:

поголовья (ремонтный молодняк и свиноматки);

автоматизации промышленной площадки (линия кормораздачи, поения и

микроклимата);

убойного цеха;

комбикормового цеха;

весового устройства.

3.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

4.

Живая масса свиней (реализуемых на убой) не менее 100 кг*

8. К товаропроизводителям, занимающимся производством свинины

(2 уровень)

1.

Наличие единовременного поголовья на откорме не менее 1000 голов

2.

Наличие:

убойного пункта (цеха);

весового устройства.

3.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

4.

Живая масса свиней (реализуемых на убой) не менее 100 кг

9. К товаропроизводителям, занимающимся производством баранины

1.

Наличие маточного поголовья овец (старше 2 – х лет) на 01.01.12 г.

не менее 600 голов

2.

Наличие помещений для содержания овец

3.

Живая масса овец (реализуемых на убой) должна быть не менее 42 кг*

4.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

10. К товаропроизводителям, занимающимся производством конины

1.

Наличие маточного поголовья лошадей (старше 3 – х лет) на 01.01.12 г. не

менее 75 голов

2.

Живая масса лошадей (реализуемых на убой) должна быть не менее 350 кг

3.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

11. К товаропроизводителям, занимающимся производством кумыса

1.

Наличие маточного поголовья лошадей (старше 3 – х лет) на 01.01.12 г. не

менее 35 голов

2.

Среднегодовое поголовье дойных кобыл не менее 20 голов

3.

Наличие цеха по производству кумыса (помещение, емкость по сбору и (или)

производству кумыса)

4.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

12. К товаропроизводителям, занимающимся производством шубата

1.

Наличие маточного поголовья верблюдов (старше 3 – х лет) на 01.01.12 г.

не менее 30 голов

2.

Среднегодовое поголовье дойных верблюдоматок не менее 15 голов

3.

Наличие цеха по производству шубата (помещение, емкость по сбору и (или)

производству шубата)

4.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

13. К товаропроизводителям, занимающимся производством тонкой шерсти

1.

Наличие собственного маточного поголовья овец (старше 2-х лет) на 01.01.12 г.

не менее 600 голов

2.

Наличие помещений для содержания, а также стрижки овец

3.

Настриг шерсти в физическом весе (итоги 2011 года) не менее 3,2 кг

4.

Качество шерсти не ниже 60-64 качества***

5.

Реализация тонкой шерсти на предприятия первичной переработки тонкой шерсти

6.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

14. К товаропроизводителям по производству мяса птицы

(1 уровень)

1.

Новая птицефабрика, введенная в эксплуатацию не раньше 2007 года или

действующая птицефабрика, прошедшая модернизацию по основному оборудованию.

2.

Круглогодовое содержание птиц в технологических условиях, наличие

технологического оборудования для клеточного или напольного содержания

3.

Наличие одного из перечисленных сертификатов (ИСО, знак "Экологическая

продукция", система пищевой безопасности ХАССП)

4.

Линия по забою птицы (убойный цех)

5.

Годовой объем производства не менее 15 000 тонн.

6.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

15. К товаропроизводителям по производству мяса птицы

(2 уровень)

1.

Круглогодовое содержание птиц в технологических условиях, наличие

технологического оборудования для клеточного или напольного содержания

2.

Наличие одного из перечисленных сертификатов (ИСО, знак "Экологическая

продукция", система пищевой безопасности ХАССП)

3.

Линия по забою птицы (убойный цех)

4.

Годовой объем производства не менее 8000 тонн

5.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

16. К товаропроизводителям по производству мяса птицы

(3 уровень)

1.

Круглогодовое содержание птиц в технологических условиях, наличие

технологического оборудования для клеточного или напольного содержания

2.

Наличие одного из перечисленных сертификатов (ИСО, знак "Экологическая

продукция", система пищевой безопасности ХАССП)

3.

Линия по забою птицы (убойный цех)

4.

Годовой объем производства не менее 1500 тонн

5.

Ветеринарное благополучие

17. К товаропроизводителям по производству мяса индейки

1.

Новая птицефабрика, введенная в эксплуатацию не раньше 2007 года и/или

прошедшая модернизацию по основному оборудованию

2.

Круглогодовое содержание птиц в технологических условиях, наличие

технологического оборудования для клеточного или напольного содержания

3.

Наличие одного из перечисленных сертификатов (ИСО, знак "Экологическая

продукция", система пищевой безопасности ХАССП)

4.

Линия по забою птицы (убойный цех)

5.

Годовой объем производства не менее 3000 тонн

18. К товаропроизводителям по производству товарного яйца

(1 уровень)

1.

Птицефабрика, введенная в эксплуатацию не раньше 2007 года и/или

действующая птицефабрика, прошедшая модернизацию по основному

оборудованию

2.

Круглогодовое содержание птиц в технологических условиях, наличие

технологического оборудования для клеточного или напольного содержания

3.

Наличие автоматической машины для сортировки, маркировки и упаковки яиц

4.

Наличие одного из перечисленных сертификатов (ИСО, знак "Экологическая

продукция", система пищевой безопасности ХАССП)

5.

Объем производства товарных яиц не менее 100 млн.штук****

6.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

19. К товаропроизводителям по производству товарного яйца

(2 уровень)

1.

Круглогодовое содержание птиц в технологических условиях, наличие

технологического оборудования для клеточного или напольного содержания

2.

Наличие одного из перечисленных сертификатов (ИСО, знак "Экологическая

продукция", система пищевой безопасности ХАССП)

3.

Объем производства товарных яиц не менее 40 млн.штук ****

4.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

20. К товаропроизводителям по производству товарного яйца

(3 уровень)

1.

Круглогодовое содержание птиц в технологических условиях, наличие

технологического оборудования для клеточного или напольного содержания

2.

Наличие одного из перечисленных сертификатов (ИСО, знак "Экологическая

продукция", система пищевой безопасности ХАССП)

3.

Объем производства товарных яиц не менее 20 млн.штук ****

4.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

21. К товаропроизводителям, занимающимся скотоводством,

на субсидирование сочных и грубых кормов

1.

Наличие маточного поголовья по состоянию на 01.01.12 г. не менее 30 голов

2.

Наличие кормовых культур и (или) сенокосных (косимых) угодий и (или) договор

на покупку кормов

3.

Организация и проведение ветеринарных мероприятий

4.

Наличие регистрации крупного рогатого скота в единой информационной базе

селекционной и племенной работы с занесением зоотехнических событий

5.

Наличие идентификационного номера животного и регистрация в единой

идентификационной базе данных Республики Казахстан

     

      Примечание.

      * Живая масса животных (реализуемых на убой) должна быть подтверждена справкой, выданной перерабатывающим предприятием, имеющим учетный номер (код), куда была реализована животноводческая продукция, или убойным пунктом, имеющим учетный номер (код), услугами которого (по забою животных) воспользовался товаропроизводитель.

      ** Товаропроизводители, занятые производством молока, должны быть зарегистрированы в единой информационной базе селекционной и племенной работы.

      *** Качество шерсти подтверждается справкой, выданной лабораторией по оценке качества шерсти.

      **** При доведении квот на планируемые объемы реализации товарного яйца для птицефабрик следует брать за основу среднегодовую яйценоскость по республике (не более – 280 штук на 1 курицу-несушку).

      ***** Требование не распространяется на современные молочные комплексы с соответствующей инфраструктурой, введенные в эксплуатацию в 2011 году.

  Приложение 2
к Правилам использования целевых
текущих трансфертов из республиканского
бюджета 2012 года областными
бюджетами на субсидирование
повышения продуктивности и качества
продукции животноводства

1. Нормативы бюджетных субсидий

п/п

Вид продукции

Норматив бюджетных

субсидий на 1 килограмм,

1 штуку реализованной

продукции собственного

производства, тенге

1.

Говядина – I уровень

220

2.

Говядина – II уровень

170

3.

Говядина – III уровень

120

4.

Молоко – I уровень

25

5.

Молоко – II уровень

15

6.

Молоко – III уровень

10

7.

Свинина – I уровень

98

8.

Свинина – II уровень

60

9.

Баранина

50

10

Конина

92

11

Кумыс

60

12

Шубат

55

13

Шерсть

105

14

Мясо птицы - I уровень

70

15

Мясо птицы – II уровень

66

16

Мясо птицы – III уровень

50

17.

Мясо индейки

105

18.

Яйцо - I уровень

3,0

19.

Яйцо – II уровень

2,6

20.

Яйцо – III уровень

2

2. Норматив бюджетных субсидий на удешевление стоимости
сочных и грубых кормов

п/п

Вид продукции

Норматив бюджетных субсидий на 1 голову коровы, тенге

21.

Крупный рогатый скот

4500

  Приложение 3
к Правилам использования целевых
текущих трансфертов из республиканского
бюджета 2012 года областными
бюджетами на субсидирование
повышения продуктивности и качества
продукции животноводства

      "Утверждаю"

      начальник Управления сельского

      хозяйства __________ области

      _____________ (Ф.И.О. подпись, печать)

      "___" ___________ 2012 год

Объединенная сводная ведомость

      на выплату бюджетных субсидий на производство

      и реализацию

      __________________________________________________________

субсидируемой животноводческой продукции –

      (нужное оставить)

      за _________ 2012 года по _______________________ области

Наименование

Годовая

квота

реализации

продукции,

тонн,

тыс.шт

Норматив

удешевления

1 килограмм, штук

продукции,

тенге

Общая

потребность

бюджетных

субсидий,

тенге

Фактически

реализовано

продукции, тонн,

тысяч штук

товаро-

произ-

водите-

ля

продук-

ции

с

начала

года

за

отчет-

ный

месяц









      Продолжение таблицы

Фактически

использовано

комбикормов

(концкормов)

для

производства

и реализации

продукции,

тонн

Причитающаяся

сумма бюджетных

субсидий

с начала года,

тенге

Оплачено

с начала

года,

тенге

Остаток

причитающейся

суммы

бюджетных

субсидий,

тенге

Подлежит к

оплате,

тенге

с

начала

года

за

отчетный

месяц








      Начальник отдела животноводства

      (ответственное лицо)________________________ (Ф.И.О., подпись)

      Бухгалтер

      (ответственное лицо)________________________ (Ф.И.О., подпись)