"Қазақстан Республикасы Президентiнiң "Алтын сапа" сыйлығын алуға арналған конкурсқа қатысушылардың материалдарын ресiмдеу, ұсыну және алдын ала бағалау ережесiн және "Қазақстанның үздiк тауары" өңiрлiк және республикалық көрме-конкурстарына ұсынылатын материалдар мен өнiмдi ресiмдеу, ұсыну және алдын ала сараптамалық бағалау ережесiн бекiту туралы" Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2009 жылғы 31 шілдедегі № 1167 қаулысына өзгерістер енгізу туралы

Жаңа

Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2012 жылғы 25 тамыздағы № 1086 Қаулысы

      Қазақстан Республикасының Үкіметі ҚАУЛЫ ЕТЕДІ:
      1. «Қазақстан Республикасы Президентiнiң «Алтын сапа» сыйлығын алуға арналған конкурсқа қатысушылардың материалдарын ресiмдеу, ұсыну және алдын ала бағалау ережесiн және «Қазақстанның үздiк тауары» өңiрлiк және республикалық көрме-конкурстарына ұсынылатын материалдар мен өнiмдi ресiмдеу, ұсыну және алдын ала сараптамалық бағалау ережесiн бекiту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2009 жылғы 31 шілдедегі № 1167 қаулысына (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2009 ж., № 34, 329-құжат) мынадай өзгерістер енгізілсін:
      1) көрсетілген қаулымен бекітілген Қазақстан Республикасы
Президентiнiң «Алтын сапа» сыйлығын алуға арналған конкурсқа қатысушылардың материалдарын ресiмдеу, ұсыну және алдын ала бағалау ережесiнде:
      3-тармақтың 5) тармақшасы алып тасталсын;
      9-тармақтың бірінші бөлігі мынадай редакцияда жазылсын.
      «9. Конкурсқа қатысушылардың материалдары мен қызметiне жергiлiктi жерлерде алдын ала бағалау жүргiзу үшiн конкурсты ұйымдастырушының шешiмiмен сапа саласында оқытудан өткен сарапшылар, конкурсты ұйымдастырушының өкiлдерi, қоғамдық бiрлестiктердiң, жергiлiктi атқарушы органдардың өкiлдерi арасынан сараптамалық топтар құрылады.»;
      11-тармақ мынадай редакцияда жазылсын:
      «11. Сараптамалық топтар жергiлiктi жерлерде конкурсқа қатысушылардың материалдары мен қызметiн алдын ала бағалауды жүргiзгеннен кейiн 3 дана құжаттар жиынтығы мен сараптамалық қорытынды 15 қыркүйекке дейінгі мерзiмде конкурсты ұйымдастырушыға жiберiледi.»;
      2) көрсетілген қаулымен бекітілген «Қазақстанның үздiк тауары» өңiрлiк және республикалық көрме-конкурстарына ұсынылатын материалдар мен өнiмдi ресiмдеу, ұсыну және алдын ала сараптамалық бағалау ережесiнде:
      көрсетілген Ережеге 345-қосымшалар осы қаулыға 12,  3-қосымшаларға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын.
      2. Осы қаулы алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасының
      Премьер-Министрі                             К. Мәсімов

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің    
2012 жылғы 25 тамыздағы
№ 1086 қаулысына
1-қосымша   

«Қазақстанның үздiк тауары» 
өңiрлiк және республикалық 
көрме-конкурстарына ұсынылатын
материалдар мен өнiмдi ресiмдеу,
ұсыну және алдын ала сараптамалық
бағалау ережесiне    
3-қосымша         

«Өндiрiстiк мақсаттағы үздiк тауарлар» номинациясы
Облыс _______________________________________________________________
Ұйым ________________________________________________________________
Өнiм ________________________________________________________________
Бұйымның қорытынды балы _____________________________________________

Сараптамалық бағалау кестесi

Р/с

Өлшемдер, талаптар, көрсеткiштер

Сарапшылар

Орташа балл



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


1

2

3

4

1

Отандық аналогпен салыстырғанда техникалық деңгейi (1-10 балл)












2

Өндiрiлетiн өнiм көлемiндегi экспортқа шығарылатын өнiм үлесi (10 % үшiн 1 балл)












3

Өткен жылдың ұқсас кезеңiмен салыстырғанда конкурсқа ұсынылған өнiмдi өндiру көлемiнiң артуы (10 % үшiн 1 балл)












4

Тұтынушылар, мемлекеттiк бақылаушы органдар, сатып алатын ұйымдар тарапынан сараптамалық-расталған шағымдардың болуы/болмауы (0, 10 балл)












5

Тұтынушылардың, сатып алатын ұйымдардың пiкiрлерi (республиканың әртүрлi өңiрлерiнен және одан тыс жерлерден кемiнде 10 ресми ресiмделген) (0, 10 балл)












6

Өнімдегі жергілікті қамту үлесі (әрбiр 10 % үшiн 1 балл)












7

Сапа көрсеткіштерінің тұрақтылық деңгейі (менеджменттің сертификатталған жүйелерінің болуы (0, 10 балл)












8

Өнімнің қауіпсіздігін растайтын көрсеткіштер тұрақтылығының деңгейі (Кеден одағының бірыңғай нысаны бойынша берілген сертификаттарды, декларацияларды қоса алғанда, сәйкестік сертификаты, сәйкестік декларациясы) (0, 10 балл)












9

Өнімнің бәсекеге қабілеттігін арттыру мақсатында компанияның маркетингтік саяси тиімділігі (1-10 балл)












10

Бұйымды жасау кезінде пайдаланылатын инновациялар («ноу-хаудың», өнертабыстың, патенттердің болуы, конструкциялардың жаңалығы) (1-10 балл)












11

Өнімнің эстетикалық ерекшелігі, орамның дизайны, (1-10 балл)












Бұйымның қорытынды балы (S (сомасы) орт. балл)


Комиссия төрағасы (Т.А.Ә.) ________________________
Сараптамалық топ хатшысы (Т.А.Ә.) _________________
Сараптамалық топ мүшелері _________________________
                          _________________________

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің    
2012 жылғы 25 тамыздағы
№ 1086 қаулысына
2-қосымша    

«Қазақстанның үздiк тауары»
өңiрлiк және республикалық
көрме-конкурстарына ұсынылатын
материалдар мен өнiмдi ресiмдеу,
ұсыну және алдын ала сараптамалық
бағалау ережесiне   
4-қосымша       

«Халық тұтынатын үздiк тауарлар» номинациясы
Облыс _______________________________________________________________
Ұйым ________________________________________________________________
Өнiм ________________________________________________________________
Бұйымның қорытынды балы _____________________________________________

Р/с

Өлшемдер, талаптар, көрсеткiштер

Сарапшылар

Орташа балл



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


1

2

3

4

1

Отандық аналогпен салыстырғанда техникалық деңгейi (1-10 балл)












2

Өндiрiлетiн өнiм көлемiндегi экспортқа шығарылатын өнiм үлесi (10 % үшiн 1 балл)












3

Өткен жылдың ұқсас кезеңiмен салыстырғанда конкурсқа ұсынылған өнiмдi өндiру көлемiнiң артуы (10 % үшiн 1 балл)












4

Тұтынушылардың түрлі санаты үшін әлеуметтік маңыздылық деңгейі (аналогпен салыстырғанда бағасы және Қазақстан нарығындағы қолжетiмдiлiгi) (1-10 балл))












5

Тұтынушылар, мемлекеттiк бақылаушы органдар сатып алатын ұйымдардың тарапынан сараптамалық-расталған шағымдардың болуы/болмауы (0, 10 балл)












6

Тұтынушылардың, сатып алатын ұйымдардың пiкiрлерi (республиканың әртүрлi өңiрлерiнен және одан тыс жерлерден кемiнде 10 ресми ресiмделген) (0, 10 балл)












7

Өнімдегі жергілікті қамту үлесі (әрбiр 10 % үшiн 1 балл)












8

Сапа көрсеткіштерінің тұрақтылық деңгейі (менеджменттің сертификатталған жүйелерінің болуы (0, 10 балл)












9

Өнімнің қауіпсіздігін растайтын көрсеткіштер тұрақтылығының деңгейі (Кеден одағының бірыңғай нысаны бойынша берілген сертификаттарды, декларацияларды қоса алғанда, сәйкестік сертификаты, сәйкестік декларациясы) (0, 10 балл)












10

«Буып-түюге, таңбалауға, зат белгі жапсыруға және оларды дұрыс түсіруге қойылатын талаптар» туралы Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 21 наурыздағы № 277 қаулысымен бекітілген техникалық регламентінің сақталуы/сақталмауы (0, 10 балл)












11

Өнімнің эстетикалық ерекшелігі, орамның дизайны, (1-10 балл)












Бұйымның қорытынды балы (S (сомасы) орт. балл)


Комиссия төрағасы (Т.А.Ә.) ________________________
Сараптамалық топ хатшысы (Т.А.Ә.) _________________
Сараптамалық топ мүшелері _________________________
                          _________________________

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің    
2012 жылғы 25 тамыздағы
№ 1086 қаулысына
3-қосымша    

«Қазақстанның үздiк тауары»
өңiрлiк және республикалық
көрме-конкурстарына ұсынылатын
материалдар мен өнiмдi ресiмдеу,
ұсыну және алдын ала сараптамалық
бағалау ережесiне    
5-қосымша        

«Үздiк азық-түлiк тауарлар» номинациясы
Облыс _______________________________________________________________
Ұйым ________________________________________________________________
Өнiм ________________________________________________________________
Бұйымның қорытынды балы _____________________________________________

Сараптамалық бағалау кестесi

Р/с

Өлшемдер, талаптар, көрсеткiштер

Сарапшылар

Орташа балл



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


1

2

3

4

1

Отандық аналогпен салыстырғанда техникалық деңгейi (1-10 балл)












2

Экспортқа шығарылатын өнiмнiң өндiрiлу көлемiнен үлесi (10 % үшiн 1 балл)












3

Өткен жылдың ұқсас кезеңiмен салыстырғанда конкурсқа ұсынылған өнiмдi өндiру көлемiнiң артуы (10 % үшiн 1 балл)












4

Тұтынушылар, мемлекеттiк бақылаушы органдар, сатып алатын ұйымдар тарапынан сараптамалық-расталған шағымдардың болуы/ болмауы (0, 10 балл)












5

Тұтынушылардың, сатып алатын ұйымдардың пiкiрлерi (республиканың әртүрлi өңiрлерiнен және одан тыс жерлерден кемiнде 10 ресми ресiмделген) (0, 10 балл)












6

Өнімдегі жергілікті қамту үлесі (әрбiр 10 % үшiн 1 балл)












7

Сапа көрсеткіштерінің тұрақтылық деңгейі (менеджменттің сертификатталған жүйелерінің болуы (0, 10 балл)












8

Өнімнің қауіпсіздігін растайтын көрсеткіштер тұрақтылығының деңгейі (Кеден одағының бірыңғай нысаны бойынша берілген сертификаттарды, декларацияларды қоса алғанда, сәйкестік сертификаты, сәйкестік декларациясы) (0, 10 балл)












9

Өнімнің бәсекеге қабілеттігін арттыру мақсатында компанияның маркетингтік саяси тиімділігі (1-10 балл)












10

Бұйымды жасау кезінде пайдаланылатын инновациялар («ноу-хаудың», өнертабыстың, патенттің болуы, конструкциялардың жаңалығы) (1-10 балл)












11

«Буып-түюге, таңбалауға, зат белгі жапсыруға және оларды дұрыс түсіруге қойылатын талаптар» туралы Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 21 наурыздағы № 277 қаулысымен бекітілген техникалық регламентінің сақталуы/сақталмауы (0, 10 балл)












12

Өнімнің эстетикалық ерекшелігі, орамның дизайны, (1-10 балл)












Бұйымның қорытынды балы (S (сомасы) орт. балл)


Комиссия төрағасы (Т.А.Ә.) ________________________
Сараптамалық топ хатшысы (Т.А.Ә.) _________________
Сараптамалық топ мүшелері _________________________
                          _________________________.

Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

 

бет бойынша іздеу

Іздеу үшін жолды енгізіңіз

Кеңес: браузерде бет бойынша енгізілген іздеу бар, ол жылдамырақ жұмыс істейді. Көбінесе, ctrl-F пернелері қолданылады