"Санитарлық-эпидемиологиялық сараптауды өткізу ережесін бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2003 жылғы 14 қарашадағы N 841 бұйрығына толықтырулар енгізу туралы

Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2008 жылғы 19 желтоқсандағы N 657 Бұйрығы. Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2008 жылғы 25 желтоқсанда Нормативтік құқықтық кесімдерді мемлекеттік тіркеудің тізіліміне N 5410 болып енгізілді. Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2009 жылғы 2 қарашадағы N 640 Бұйрығымен

      Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2009.11.02 N 640 бұйрығымен.

      Нормативтік құқықты актілерді жетілдіру және әкімшілік кедергілерді азайту мақсатында БҰЙЫРАМЫН:
      1. "Санитарлық-эпидемиологиялық сараптауды өткізу ережесін бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің 2003 жылғы 14 қарашадағы N 841 бұйрығына (Нормативтік құқықтық актілерді мемлекеттік тіркеу тізілімінде N 2600 тіркелген, жариялануы: "Ресми газет" 2003 жылғы 27 желтоқсан N 52 (156), "Санитарлық-эпидемиологиялық сараптама өткізу ережесін бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2003 жылғы 14 қарашадағы N 841 бұйрығына толықтырулар мен өзгерістер енгізу туралы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2007 жылғы 19 қарашадағы N 681 Бұйрығы енгізілген өзгерістер мен толықтырулармен (Нормативтік құқықтық актілерді мемлекеттік тіркеу тізілімінде N 5005 тіркелген, жариялануы: "Заң газеті" 2007 ж. 25 желтоқсан N 194 (1223) , мынадай толықтырулар енгізілсін:
      көрсетілген бұйрықпен бекітілген Санитарлық-эпидемиологиялық сараптауды өткізу ережесінде:
      11-тармақта:
      бірінші абзацта "Санитарлық-эпидемиологиялық сараптаманы" деген сөздердің алдынан "Жобаларды" деген сөзбен толықтырылсын;
      мынадай мазмұндағы жаңа екінші бөліммен толықтырылсын:
      "тамақ өнімдері және материалдар мен бұйымдардың санитарлық-эпидемиологиялық сараптамасы санитарлық-эпидемиологиялық сараптаманы өткізуге арналған өтініш және өнімдердің үлгілері негізінде өткізіледі. ";
      33-тармақта "Санитарлық-эпидемиологиялық сараптама" деген сөздердің алдынан "Жобаларды" деген сөзбен толықтырылсын;
      34-тармақ мынадай мазмұндағы екінші және үшінші бөліммен толықтырылсын:
      "Тамақ өнімдерінің, әзірлеу (жасау) кезінде ұсынған үлгілерді қоспағанда, санитарлық-эпидемиологиялық сараптама жүргізу мерзімі 10 күнтізбелік күннен аспау керек.
      Материалдар мен бұйымдарлардың санитарлық-эпидемиологиялық сараптама жүргізу мерзімі, әзірлеу (жасау) кезінде ұсынған үлгілерді қоспағанда, зерттеулер өткізу әдістемелерінде белгіленген мерзімдерден аспауға тиіс. ";
      38-тармақ мынадай мазмұндағы жаңа екінші бөліммен толықтырылсын:
      "С анитарлық-эпидемиологиялық қорытынды беру мерзімі 2 жұмыс күнінен аспау керек.
      Тамақ өнімдерін өндіруге берілген с анитарлық-эпидемиологиялық қорытындының қолданылу мерзімі – 1 жыл. Материалдар мен бұйымдарға берілген с анитарлық-эпидемиологиялық қорытындының қолданылу мерзімі – 3 жыл.".
      2. Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қадағалау комитеті (Белоног А.А.) осы бұйрықты Қазақстан Республикасы Әділет министрлігіне мемлекеттік тіркеуге жіберсін.
      3. Құқықтық жұмыс және мемлекеттік сатып алу департаменті (А.Б. Молдағасымова) осы бұйрық Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркелгеннен кейін оны ресми жариялауға жіберсін.
      4. Осы бұйрықтың орындалуын бақылау Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау вице-министрі Е.А. Біртановқа жүктелсін.
      5. Осы бұйрық алғаш рет ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі.

       Министр                                     Ж. Досқалиев

О внесении дополнений в приказ Министра здравоохранения Республики Казахстан от 14 ноября 2003 года N 841 "Об утверждении Правил проведения санитарно-эпидемиологической экспертизы"

Приказ Министра здравоохранения Республики Казахстан от 19 декабря 2008 года N 657. Зарегистрирован в Министерстве юстиции Республики Казахстан 25 декабря 2008 года N 5410. Утратил силу приказом Министра здравоохранения Республики Казахстан от 2 ноября 2009 года № 640

      Сноска. Утратил силу приказом Министра здравоохранения РК от 02.11.2009 № 640 (порядок введения в действие см. п. 6).

      В целях совершенствования нормативных правовых актов и снижения административных барьеров, ПРИКАЗЫВАЮ:
      1. Внести в приказ Министра здравоохранения Республики Казахстан от 14 ноября 2003 года № 841 "Об утверждении Правил проведения санитарно-эпидемиологической экспертизы" (зарегистрирован в Реестре государственной регистрации нормативных правовых актов под № 2600, опубликован в "Официальной газете" от 27 декабря 2003 года № 52 (157), с внесенными изменениями и дополнениями приказом Министра здравоохранения Республики Казахстан от 19 ноября 2007 года № 681 "О внесении изменений и дополнений в приказ Министра здравоохранения Республики Казахстан от 14 ноября 2003 года № 841 "Об утверждении Правил проведения санитарно-эпидемиологической экспертизы" (зарегистрирован в Реестре государственной регистрации нормативных правовых актов под № 5005, опубликован в "Юридическая газета" от 25 декабря 2007 г. № 194 (1397), следующие дополнения:
      в Правилах проведения санитарно-эпидемиологической экспертизы, утвержденным указанным приказом:
      в пункте 11 :
      в первом абзаце после слов "Для проведения санитарно-эпидемиологической экспертизы" дополнить словом "проектов";
      дополнить частью второй следующего содержания:
      "Санитарно-эпидемиологическая экспертиза пищевой продукции, материалов и изделий проводится на основании заявления на проведение санитарно-эпидемиологической экспертизы и образцов продукции.";
      в пункте 33 после слов "проведения санитарно-эпидемиологической экспертизы" дополнить словом "проектов";
       пункт 34 дополнить частью второй и третьей следующего содержания:
      "Срок проведения санитарно-эпидемиологической экспертизы пищевой продукции, за исключением образцов, представленных в рамках разработки (создания) пищевой продукции, не должен превышать 10 календарных дней.
      Срок проведения санитарно-эпидемиологической экспертизы материалов и изделий за исключением образцов, представленных в рамках разработки (создания), не должен превышать сроков, установленных методиками проведения исследований.";
       пункт 38 дополнить частью второй следующего содержания:
      "Срок выдачи санитарно-эпидемиологического заключения на пищевую продукцию не должен превышать 2 рабочих дней.
      Срок действия санитарно-эпидемиологического заключения на производство пищевой продукции - 1 год. Срок действия санитарно-эпидемиологического заключения на материалы и изделия - 3 года.".
      2. Комитету государственного санитарно-эпидемиологического надзора Министерства здравоохранения Республики Казахстан (Белоног А.А.) направить настоящий приказ на государственную регистрацию в Министерство юстиции Республики Казахстан.
      3. Департаменту правовой работы и государственных закупок (Молдагасимова А.Б.) обеспечить официальное опубликование настоящего приказа после его государственной регистрации в Министерстве юстиции Республики Казахстан.
      4. Контроль за исполнением настоящего приказа возложить на вице-министра здравоохранения Республики Казахстан Биртанова Е.А.
      5. Настоящий приказ вводится в действие со дня официального опубликования.

      Министр                                    Ж. Доскалиев