Еуразиялық экономикалық одақ шеңберіндегі техникалық реттеу туралы хаттаманың 4-тармағына (2014 жылғы 29 сәуірдегі Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартқа № 9 қосымша) және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
1. Қоса беріліп отырған:
Ерікті негізде қолданылуы нәтижесінде Кеден одағының "Жемістер мен көкөністерден алынған шырын өніміне арналған техникалық регламент" (КО ТР 023/2011) техникалық регламентінің талаптарын сақтау қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі;
Кеден одағының "Жемістер мен көкөністерден алынған шырын өніміне арналған техникалық регламент" (КО ТР 023/2011) техникалық регламентінің талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалау үшін қажетті үлгілерді іріктеп алу ережелерін қоса алғанда, зерттеулер (сынақтар) мен өлшеулердің қағидалары мен әдістерін қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі бекітілсін.
2. Кеден одағы Комиссиясының 2011 жылғы 9 желтоқсандағы "Кеден одағының "Жемістер мен көкөністерден алынған шырын өніміне арналған техникалық регламент" техникалық регламентін қабылдау туралы" № 882 шешімінің 2-тармағының күші жойылды деп танылсын.
3. Осы Шешім 2021 жылғы 1 қаңтардан бастап күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының Төрағасы |
Т. Саркисян |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2020 жылғы 28 қаңтардағы № 19 шешімімен БЕКІТІЛГЕН |
Ерікті негізде қолданылуы нәтижесінде Кеден одағының "Жемістер мен көкөністерден алынған шырын өніміне арналған техникалық регламент" (КО ТР 023/2011) техникалық регламентінің талаптарын сақтау қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың ТІЗБЕСІ
р/с № | Құрылымдық элемент немесе Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламентін техникалық реттеу объектісі | Стандарттың белгіленімі мен атауы | Ескерту |
1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|
1 | 2, 4 және 5-баптар, 2-қосымша | МЕМСТ 32100-2013 "Консервілер. Шырын өнімдері. Шырындар. Көкөніс және көкөніс шырындары, балшырындар мен шырынды сусындар. Жалпы техникалық жағдайлар" | |
2 | МЕМСТ 32101-2013 "Консервілер. Шырын өнімдері. Тікелей сығылған жеміс шырындары. Жалпы техникалық талаптар" | ||
3 | МЕМСТ 32102-2013 "Консервілер. Шырын өнімдері. Концентратталған жеміс шырындары. Жалпы техникалық талаптар" | ||
4 | МЕМСТ 32103-2013 "Консервілер. Шырын өнімдері. Қайта қалпына келтірілген жеміс-көкөніс шырындары. Жалпы техникалық талаптар" | ||
5 | МЕМСТ 32104-2013 "Консервілер. Шырын өнімдері. Жемістер, жемістер мен көкөністердің балшырындары. Жалпы техникалық талаптар" | ||
6 | МЕМСТ 32104-2013 "Консервілер. Шырын өнімдері. Жемістер, жемістер мен көкөністердің балшырындары. Жалпы техникалық талаптар" | ||
7 | МЕМСТ 32742-2014 "Жартылай фабрикаттар. Асептикалық түрде консервіленген жеміс-жидек пен көкөніс пюресі. Техникалық талаптар" | ||
8 | МЕМСТ 32876-2014 "Шырын өнімдері. Қызанақ шырыны. Техникалық талаптар" | ||
9 | МЕМСТ 32920-2014 "Шырын өнімдері. Жас балаларды тамақтандыруға арналған шырындар мен балшырындар. Жалпы техникалық талаптар" | ||
10 | МЕМСТ 3343-2017 Концентратталған қызанақ өнімдері. Жалпы техникалық талаптар" | ||
11 | 1 - 8 СТБ 2346-2013 бөлімдер "Консервілер. Мектеп жасына дейінгі және мектеп жасындағы балаларға арналған балалар тағамы үшін шырындар. Жалпы техникалық талаптар" | ||
12 | КМС 1306: 2016 "Консервілер. Мектеп жасына дейінгі және мектеп жасындағы балаларға арналған балалар тағамы үшін шырын өнімі. Жалпы техникалық талаптар" | ||
13 | 6-бап | 1 - 15, 18 - 36 шарттар МЕМСТ 19477-74 "Жемістер мен көкөністердің консервілері. Технологиялық процестер. Терминдер мен анықтамалар" | |
14 | 1 – 20, 23 – 41, 50 – 59 және 62 терминдер – 63 МЕМСТ Р 53029-2008 "Жемістерді, көкөністер мен саңырауқұлақтарды өңдеудің технологиялық процестері. Терминдер мен анықтамалар" | ||
15 | 2-қосымша | МЕМСТ ISO 1956-2-2014 "Жеміс пен көкөністер. Морфологиялық және құрылымдық терминология. 2 бөлім" | |
16 | МЕМСТ 27519-87 "Жеміс пен көкеністер. Морфологиялық және құрылымдық терминология. 1 бөлім" |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2020 жылғы 28 қаңтардағы № 19 шешімімен БЕКІТІЛГЕН |
Кеден одағының "Жемістер мен көкөністерден алынған шырын өніміне арналған техникалық регламент" (КО ТР 023/2011) техникалық регламентінің талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалау үшін қажетті үлгілерді іріктеп алу ережелерін қоса алғанда, зерттеулер (сынақтар) мен өлшеулердің қағидалары мен әдістерін қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың ТІЗБЕСІ
рет № | Құрылымдық элемент немесе Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламентін техникалық реттеу объектісі | Стандарттың белгіленімі мен атауы, зерттеу (сынау) және өлшеу әдістемесі | Ескерту |
1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|
1 | 2 және 4-баптар | МЕМСТ ISO 762-2013 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Минералды қоспалардың құрамын анықтау" | |
2 | МЕМСТ ISO 2173-2013 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттарды анықтаудың рефрактометриялық әдісі" | 2023 ж. 01.01. бастап қолданылады | |
3 | МЕМСТ ISO 2448-2013 "Жемістер мен көкөністердің өңделген өнімдері. Этанолдың құрамын анықтау" | ||
4 | МЕМСТ ISO 5519-2019 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделегн өнімдері. Сорб қышқылының құрамын спектрофотометриялық әдіспен анықтау" | ||
5 | МЕМСТ ISO 9526-2017 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Жалынның атомдық-жұтылу спектрометриясы бойынша темір құрамын анықтау" | ||
6 | МЕМСТ ISO 17240-2017 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Жалын атомының жұтылу спектрометриясы арқылы қалайы құрамын анықтау" | ||
7 | МЕМСТ 8756.1-2017 "Жемістердің, көкөністер мен саңырауқұлақтардың қайта өңделген өнімдері. Органолептикалық көрсеткіштерді, құрамдас бөліктердің массалық үлесін, таза салмағын немесе көлемін анықтау әдістері" | ||
8 | МЕМСТ 8756.10-2015 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Мәйектің салмағы мен көлемін анықтау әдістері" | ||
9 | МЕМСТ 8756.11-2015 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ашықтығы мен бұлыңғырлығын анықтау әдістері" | ||
10 | МЕМСТ 25555.1-2014 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ұшпа қышқылдарды анықтау әдісі" | ||
11 | МЕМСТ 25555.4-91 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күлді және жалпы сілтілікті және суда еритін күлді анықтау әдістері" | ||
12 | МЕМСТ 25555.5-2014 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күкірт диоксидін анықтау әдістері" | ||
13 | МЕМСТ 26181-84 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Сорб қышқылын анықтау әдістері" | ||
14 | МЕМСТ 26188-2016 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері, ет және ет-көкөніс консервілері. РН анықтау әдісі" | ||
15 | МЕМСТ 26323-2014 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Өсімдік тектес қоспалардың құрамын анықтау әдістері" | ||
16 | МЕМСТ 28467-90 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Бензой қышқылын анықтау әдісі" | ||
17 | МЕМСТ 29030-91 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттардың салыстырмалы тығыздығы мен құрамын анықтауға арналған пикнометриялық әдіс" | ||
18 | МЕМСТ 29031-91 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Суда ерімейтін құрғақ заттарды анықтау әдісі" | ||
19 | МЕМСТ 30669-2000 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Бензой қышқылының құрамын анықтауға арналған газ хроматографиялық әдісі " | ||
20 | МЕМСТ 30670-2000 "Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Сорб қышқылының құрамын анықтауға арналған газды хроматографиялық әдіс" | ||
21 | МЕМСТ 31714-2012 "Шырындар мен шырын өнімдері. Сәйкестендіру. Масс-спектрометрия көмегімен тұрақты көміртегі изотоптарын анықтау" | ||
22 | МЕМСТ 31715-2012 "Шырындар мен шырын өнімдері. Сәйкестендіру. Тұрақты сутегі изотоптарын масс-спектрометрия арқылы анықтау" | ||
23 | МЕМСТ 31717-2012 "Шырындар мен шырын өнімдері. Сәйкестендіру. Аскорбин қышқылын ферментативті әдіс арқылы анықтау" | ||
24 | МЕМСТ 31718-2012 "Шырындар мен шырын өнімдері. Сәйкестендіру. Масс-спектрометрия көмегімен тұрақты оттегі изотоптарын анықтау" | ||
25 | МЕМСТ 32146-2013 "Шырындар мен шырындардан жасалған өнімдер. Сәйкестендіру. Хром түзетін қосылыстарды газды хроматография-масса спектрометриясымен анықтау "" | ||
26 | МЕМСТ 32249-2013 "Шырын өнімдері. Этил спиртін ферментативті әдіспен анықтау " | ||
27 | МЕМСТ 32709-2014 "Шырын өнімдері. Антоцианиндерді анықтау әдістері" | ||
28 | МЕМСТ 32711-2014 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Жалпы күкірт диоксидін ферментативті әдіспен анықтау" | ||
29 | МЕМСТ 32712-2014 "Шырын өнімдері. Фумар қышқылын жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
30 | МЕМСТ 32771-2014 "Шырын өнімдері. Орнатылған жоғары тиімді сұйық хроматография арқылы органикалық қышқылдарды анықтау" | ||
31 | МЕМСТ 32799-2014 "Шырын өнімдері. Ион алмасу хроматографиясы бойынша бос аминқышқылдарын анықтау" | ||
32 | МЕМСТ 32800-2014 "Шырын өнімдері. Газды хроматография арқылы глюкоза мен фруктоза сироптарының қоспаларының болуын анықтау" | ||
33 | МЕМСТ 32841-2014 "Шырын өнімдері. Ароматикадағы этанолды газды хроматография арқылы анықтау" | ||
34 | МЕМСТ 32919-2014 "Шырын өнімдері. Метанолдың қалдық мөлшерін анықтау әдісі" | ||
35 | МЕМСТ 33276-2015 "Шырын өнімдері. Салыстырмалы тығыздықты анықтау әдістері" | ||
36 | МЕМСТ 33277-2015 "Шырын өнімдері. Жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясымен каротиноидтардың массалық концентрациясын анықтау" | ||
37 | МЕМСТ 33312-2015 "Шырын өнімдері. Газ хроматографиясы бойынша гуайаколды анықтау" | ||
38 | МЕМСТ 33313-2015 "Шырын өнімдері. Потенциометриялық титрлеу арқылы формолды санды анықтау" | ||
39 | МЕМСТ 33406-2015 "Алкогольді, алкогольсіз және шырын өнімдері, хош иісті қоспалар. Синтетикалық бояғыштардың құрамын жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
40 | МЕМСТ 33409-2015 "Алкоголь және шырын өнімдері. Көмірсулар мен глицерин құрамын сұйық хроматографияның жоғары өнімділігімен анықтау" | ||
41 | МЕМСТ 33437-2015 "Шырын өнімдері. Хлоридтерді потенциометриялық титрлеу арқылы анықтау" | ||
42 | МЕМСТ 33438-2015 "Шырын өнімдері. Пролинді спектрофотометриялық әдіспен анықтау" | ||
43 | МЕМСТ 33457-2015 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Иондық жұпты экстракциялау арқылы синтетикалық бояғыштарды сапалы анықтау әдісі" | ||
44 | МЕМСТ 33462-2015 "Шырын өнімдері. Натрий, калий, кальций және магнийді атомдық сіңіру спектрометриясы арқылы анықтау" | ||
45 | МЕМСТ 33479-2015 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Фотометриялық түстерді анықтау" | ||
46 | МЕМСТ 33914-2016 "Шырын өнімдері. Аниондарды ион алмасу хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
47 | МЕМСТ 33946-2016 "Шырын өнімдері. Күлдің массалық үлесін анықтаудың гравиметриялық әдісі" | ||
48 | МЕМСТ 33975-2016 "Шырын өнімдері. Катиондарды (калий, натрий, кальций және магний) ион алмасу хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
49 | МЕМСТ 33977-2016 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Құрғақ заттардың жалпы мөлшерін анықтау әдістері" | ||
50 | МЕМСТ 34111-2017 "Шырын өнімдері. Кильдаль әдісі бойынша азот мөлшерін анықтау" | ||
51 | МЕМСТ 34128-2017 "Шырын өнімдері. Еритін қатты заттардың массалық үлесін анықтаудың рефрактометриялық әдісі" | ||
52 | МЕМСТ 34410-2018 "Шырын өнімдері. Ферментативті әдіспен D-изолий қышқылын анықтау" | ||
53 | МЕМСТ 34411-2018 "Шырын өнімдері. Сірке қышқылын ферментативті әдіс арқылы анықтау" | ||
54 | МЕМСТ 34461-2018 "Шырын өнімдері. Жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясымен геперидин мен naringin құрамын анықтау" | ||
55 | МЕМСТ 34460-2018 "Шырын өнімдері. Сәйкестендіру. Жалпы ережелер" | ||
56 | АСТ ЕН 1136-2008 "Жеміс-көкөніс шырындары. Фосфор құрамын анықтау. Спектрометриялық әдіс" | ||
57 | АСТ ЕН 1139-2008 "Жеміс-көкөніс шырындары. D-изолий қышқылының мазмұнын ферментатті әдіспен анықтау. Спектрометриялық әдіс NADPH (b-никотинамид-аденин-динуклеодит-фосфат)" | ||
58 | СТБ EN 12631-2007 "Жеміс-көкөніс шырындары. D және құрамын анықтауға арналған ферментативті әдіс L-сүт қышқылы (лактат) NAD көмегімен спектрометрия" | ||
59 | СТБ МЕМСТ Р 51441-2007 "Жеміс-көкөніс шырындары. Спектрофотометрияны қолдана отырып, сірке қышқылының (ацетат) құрамын анықтайтын ферментативті әдіс" | ||
60 | МЕМСТ Р 50476-93 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Сорбтық және бензой қышқылдарының олардың біріккен құрамын анықтау әдісі" | ||
61 | МЕМСТ Р 51123-97 "Жеміс-көкөніс шырындары. Сульфаттарды анықтаудың гравиметриялық әдісі" | ||
62 | МЕМСТ Р 51427-99 "Цитрустық шырындар. Жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясын қолданумен геперидин мен нарингиннің массалық концентрациясын анықтау әдісі" | ||
63 | МЕМСТ Р 51430-99 "Жеміс-көкөніс шырындары. Фосфор құрамын анықтауға арналған спектрофотометриялық әдіс" | ||
64 | МЕМСТ Р 51436-99 "Жеміс-көкөніс шырындары. Күлдің жалпы сілтілігін анықтаудың титриметриялық әдісі" | ||
65 | МЕМСТ Р 51437-99 "Жеміс-көкөніс шырындары. Кептіру кезінде салмақ жоғалту арқылы жалпы құрғақ заттардың массалық үлесін анықтаудың гравиметриялық әдісі" | ||
66 | МЕМСТ Р 54635-2011 "Функционалды тамақ өнімдері. А дәрумені анықтау әдісі" | ||
67 | МЕМСТ Р 54744-2011 "Шырын өнімдері. Мүкжидек пен алма өнімдеріндегі хинхона, малик және лимон қышқылдарын өнімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
68 | ФР.1.31.2011.10083 "Шырындар мен шырын өнімдері. "Капел-105" және "Капел-105М" М 04-67-2010 "капиллярлық электрофорез жүйесін қолдана отырып, heperidin мен naringin массасының концентрациясын өлшеу әдістемесі (01.04.2010ж. № 04.04.049 / 01.00035 / 2010 ж аттестаттау туралы куәлік) | тиісті халықаралық стандарттар қабылданғанға және олар осы тізбеге енгізілгенге дейін қабылданады | |
69 | ФР.1.31.2013.15578 "Алкогольсіз, шырын, шарап, алкогольді ішімдіктер және қайнату өнімдері. Капиллярлық электрофорез көмегімен капиллярлық электрофорез көмегімен калий, натрий, магний және кальций катиондарының массалық концентрациясын өлшеу әдістері "Капел" M 04-52-2008 (№ 04.04.094 / (01.00035-2011) / 2013 19.06.2013 аттестаттау туралы куәлік) | тиісті халықаралық стандарттар қабылданғанға және олар осы тізбеге енгізілгенге дейін қабылданады | |
70 | 4-бап | МЕМСТ ISO 5492-2014 "Органолептикалық талдау. Сөздік" | |
71 | МЕМСТ ISO 8588-2011 "Органолептикалық талдау. Сөздік. Органолептикалық талдау. Әдістеме. Тесттер "А" - "ЕМЕС" | ||
72 | МЕМСТ 8756.9-2016 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Шөгінділерді анықтау әдісі" | ||
73 | МЕМСТ 33332-2015 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Сорбиялық және бензой қышқылдарының массалық үлестерін жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау әдісі" | ||
74 | МЕМСТ 33835-2016 "Шырын өнімдері. Лимон қышқылын анықтау әдісі" | ||
75 | 5-бап | МЕМСТ ISO 750-2013 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Титрленетін қышқылдықты анықтау" | 2023 ж. 01.01. дейін қолданылады |
76 | МЕМСТ ISO 6558-2-2019 "Жемістер, көкөністер және оларды қайта өңдеу өнімдері. Каротин құрамын анықтау" | ||
77 | МЕМСТ EN 12822-2014 "Азық-түлік өнімдері. Е дәрумені (альфа-, бетта-, гамма- және дельта-токоферолдар) өнімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
78 | МЕМСТ EN 12823-2-2014 "Азық-түлік өнімдері. А дәрумені құрамын жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау. 2-бөлім. Бета-каротин мөлшерін өлшеу" | ||
79 | МЕМСТ EN 14122-2013 3 және 4-бөлімдер "Тамақ өнімдері. В1 дәрумені өнімділігі жоғары сұйық хроматографияны қолдану арқылы анықтау" | ||
80 | 2 МЕМСТ EN 14152-2013 2-бөлім "Азық-түлік өнімдері. Жоғары сапалы сұйықтық хроматографиясын қолдана отырып, В2 дәруменін анықтау" | ||
81 | МЕМСТ EN 14164-2014 "Азық-түлік өнімдері. В6 дәрумені өнімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясын қолдану арқылы анықтау" | ||
82 | МЕМСТ 8756.9-2016 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Шөгінділерді анықтау әдісі" | ||
83 | МЕМСТ 8756.10-2015 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Қоймалжың үлесінің массасы мен көлемін айқындау әдістері" | ||
84 | МЕМСТ 8756.13-87 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Қантты айқындау әдісі" | ||
85 | МЕМСТ 8756.22-80 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Каротинді айқындау әдісі" | ||
86 | МЕМСТ 24283-2014 "Балаларға арналған гомогендендірілген консервілер. Ұнтақтау сапасын анықтау әдісі" | ||
87 | МЕМСТ 24556-89 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. С дәрумениін айқындау әдісі" | ||
88 | МЕМСТ 26186-84 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері, ет және ет-жеміс конвепвілері. Хлоридтерді айқындау әдісі" | ||
89 | МЕМСТ 26928-86 "Тағам өнімдері. Темірді айқындау әдісі" | ||
90 | МЕМСТ 29030-91 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Еритін құрғақ заттардың салыстырмалы тығыздығы мен құрамын анықтауға арналған пикнометриялық әдіс" | ||
91 | МЕМСТ 29032-91 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Оксиметилфурфураны анықтау әдістері" | ||
92 | МЕМСТ 29059-91 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Пектинді заттарды анықтаудың титриметриялық әдісі" | ||
93 | МЕМСТ 29206-91 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Диеталық консервілерде ксилит пен сорбитолды анықтау әдістері" | ||
94 | МЕМСТ 31082-2002 "Жеміс-көкөніс шырындары. L-алма қышқылын анықтау әдісі | ||
95 | МЕМСТ 31083-2002 "Жеміс-көкөніс шырындары. D-глюкоза және D-фруктозаны анықтау әдісі" | ||
96 | МЕМСТ 31643-2012 "Шырын өнімдері. Аскорбин қышқылын жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
97 | МЕМСТ 31644-2012 "Шырын өнімдері. 5-Гидроксиметилфурфуралды жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясымен анықтау" | ||
98 | МЕМСТ 31669-2012 "Шырын өнімдері. Сахароза, глюкоза, фруктоза және сорбитолды жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
99 | МЕМСТ 31870-2012 "Ауыз су. Элементтердің құрамын атом спектрометриясы арқылы анықтау" | ||
100 | МЕМСТ 32223-2013 "Шырын өнімдері. Пектинді фотометриялық әдіспен анықтау" | ||
101 | МЕМСТ 32712-2014 "Шырын өнімдері. Фумар қышқылын жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
102 | МЕМСТ 32771-2014 "Шырын өнімдері. Органикалық қышқылдарды қайтармалы фазалы жоғары өнімді сұйық хроматография арқылы анықтау" | ||
103 | МЕМСТ 32800-2014 "Шырын өнімдері. Газды хроматография арқылы глюкоза мен фруктоза сироптарының қоспаларының болуын анықтау" | ||
104 | МЕМСТ 32903-2014 "Шырын өнімдері. Суда еритін дәрумендерді анықтау: тиамин (B1), рибофлавин (B2), пиридоксин (B6) және никотинамидті (РП) жоғары сапалы сұйықтықты кері ретті фазалық әдіспен анықтау" | ||
105 | МЕМСТ 33045-2014 "Су. Құрамында азот бар заттарды анықтау әдістері" | ||
106 | МЕМСТ 33276-2015 "Шырын өнімдері. Салыстырмалы тығыздықты анықтау әдістері" | ||
107 | МЕМСТ 33332-2015 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Сорбиялық және бензой қышқылдарының массалық үлестерін жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау әдісі" | ||
108 | МЕМСТ 33406-2015 "Алкогольді, алкогольсіз және шырын өнімдері, хош иісті қоспалар. Синтетикалық бояғыштардың құрамын жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
109 | МЕМСТ 33409-2015 "Алкоголь және шырын өнімдері. Көмірсулар мен глицерин құрамын сұйық хроматографияның жоғары өнімділігімен анықтау" | ||
110 | МЕМСТ 33437-2015 "Шырын өнімдері. Хлоридтерді потенциометриялық титрлеу арқылы анықтау" | ||
111 | МЕМСТ 33457-2015 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Иондық жұпты экстракциялау арқылы синтетикалық бояғыштарды сапалы анықтау әдісі" | ||
112 | МЕМСТ 33460-2015 "Шырын өнімдері. Ксилит, сорбитол және маннитолды өнімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
113 | МЕМСТ 33835-2016 "Шырын өнімдері. Лимон қышқылын анықтау әдісі" | ||
114 | МЕМСТ 33977-2016 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Құрғақ заттардың жалпы мөлшерін анықтау әдістері" | ||
115 | МЕМСТ 34127-2017 "Шырын өнімдері. Потенциометриялық титрлеу арқылы титрленетін қышқылдықты анықтау" | ||
116 | МЕМСТ 34151-2017 "Азық-түлік өнімдері. Жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясын қолданып С дәрумені анықтау" | ||
117 | МЕМСТ 34229-2017 "Шырын өнімдері. Синтетикалық бояғыштарды жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
118 | МЕМСТ 34408-2018 "Шырын өнімдері. Ферментативті әдіспен D-алма қышқылын анықтау" | ||
119 | СТБ 2547-2019 Азық-түлік өнімдері. Жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясын қолдану арқылы бояғыштарды анықтау әдісі | Е121, Е123, Е127, Е128, Е142, Е143 синтетикалық бояғыштарды сандық жағынан айқындау бөлігіне қатысты тиісті халықаралық стандарттар қабылданғанға және осы тізбеге өзгеріс енгізілгенге дейін қолданылады | |
120 | СТБ МЕМСТ Р 51938-2006 "Жеміс-көкөніс шырындары. Сахарозаны анықтау әдісі" | ||
121 | МЕМСТ Р 50479-93 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. РР дәруменінің құрамын анықтау әдісі" | ||
122 | МЕМСТ Р 51428-99 "Жеміс шырындары. Жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясымен зәр қышқылының құрамын анықтау әдісі" | ||
123 | МЕМСТ Р 51443-99 "Жеміс-көкөніс шырындары. Жалпы каротиноидтардың құрамын және олардың бөлшек құрамын анықтау әдісі" | ||
124 | МЕМСТ Р 51938-2002 "Жеміс-көкөніс шырындары. Сахарозаны анықтау әдісі" | ||
125 | МЕМСТ Р 54635-2011 "Функционалды тамақ өнімдері. А дәруменін анықтау әдісі" | ||
126 | ФР.1.31.2012.11855 "Жеміс-көкөніс және шырын өнімдері, алкогольсіз сусындар, бал және диеталық қоспалар. "Лумахром" М 04-71-2011 "сұйық хроматографын пайдалана отырып фотометриялық анықтау арқылы ВЭЖХ гидроксиметилфурфуралық әдісімен мазмұнды өлшеу әдісі 5- (№ 04.031.062 / 01.00035 / 2011 28.07.2011 ж. аттестаттау туралы куәлік) | тиісті халықаралық стандарттар қабылданғанға және олар осы тізбеге енгізілгенге дейін қабылданады | |
127 | 2, 4 және 5-баптар, 2 және 3-қосымшалар | МЕМСТ ISO 7218-2015 "Азық-түлік және мал азығы микробиологиясы. Микробиологиялық зерттеулерге жалпы талаптар мен ұсыныстар" | |
128 | МЕМСТ 25999-83 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. В1 және В2 дәрумендерін анықтау әдістері | ||
129 | МЕМСТ 26313-2014 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Қабылдау ережелері және іріктеу әдістері" | ||
130 | МЕМСТ 26671-2014 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері, ет, ет және көкөніс консервілері. Зертханалық талдауға сынама дайындау" | ||
131 | МЕМСТ 33410-2015 "Алкогольсіз, алкогольсіз, шарап және шырын өнімдері. Органикалық қышқылдардың құрамын жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
132 | МЕМСТ Р 53193-2008 "Алкогольді және алкогольсіз сусындар. Капиллярлы электрофорез көмегімен кофеинді, аскорбин қышқылын және оның тұздарын, консерванттар мен тәттілендіргіштерді анықтау" | ||
133 | ФР.1.31.2012.12703 "Шарап өнімдері, шырындар, алкогольсіз, алкогольсіз және алкогольді, қайнату өнімдері. Капиллярлық электрофорез көмегімен органикалық қышқылдар мен олардың тұздарының массалық концентрациясын "Капель" М 04-47-2012 "электрофорез жүйесі арқылы өлшеу әдістері (08.06.2012 ж. № 04.04.080 / 01.00035 / 2012 аттестаттау куәлігі) | тиісті халықаралық стандарттар қабылданғанға және олар осы тізбеге енгізілгенге дейін қабылданады | |
134 | ФР.1.31.2013.14659 "Алкогольсіз, шырын, шарап, алкогольді ішімдіктер және қайнату өнімдері. Капиллярлық электрофорез көмегімен хлоридтің, сульфаттың және нитрат иондарының жаппай концентрациясын "Капель" М 04-79-2013 капиллярлық электрофорез жүйесі арқылы өлшеу әдістері ( № 04.04.089 / (01.00035-2011) / 2013 аттестаттау туралы куәлік, 12.03.2013 бастап) | тиісті халықаралық стандарттар қабылданғанға және олар осы тізбеге енгізілгенге дейін қабылданады | |
135 | ФР.1.31.2013.16369 "Алкогольсіз, шырын, шарап, алкогольді ішімдіктер және қайнату өнімдері. Сұйық хроматографты Lumakhrom M 04-50-2008 көмегімен фотометриялық анықтаумен жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясымен кофеиннің, сорбийдің, бензой қышқылдарының және олардың тұздарының, сахариннің, аспартамның және ацесульфамманың жаппай концентрациясын өлшеу әдістері (аттестаттау № 04.031.097 / ( 01.00035-2011) / 2013 19.07.2013 бастап) | тиісті халықаралық стандарттар қабылданғанға және олар осы тізбеге енгізілгенге дейін қабылданады | |
136 |
ФР.1.31.2014.17187 "Шырын өнімдері. Капелла-105М капиллярлық электрофорез жүйелерімен капиллярлық электрофорез арқылы оқшауланған және лимон қышқылдарының мөлшерін өлшеу әдістері | тиісті халықаралық стандарттар қабылданғанға және олар осы тізбеге енгізілгенге дейін қабылданады | |
137 | 5-бап, 3-қосымша | ФР.1.31.2012.12704 "Алкогольсіз, шырын, шарап, алкогольді ішімдіктер және қайнату өнімдері. Капиллярлық электрофорез көмегімен синтетикалық тағамдық бояғыштардың массалық концентрациясын "Капел" М 04-48-2012 капиллярлы электрофорез жүйесі арқылы өлшеу әдістері (№ 04.04.077 / 01.00035 / 2012 22.05.2012 ж. аттестат туралы сертификат) | тиісті халықаралық стандарттар қабылданғанға және олар осы тізбеге енгізілгенге дейін қабылданады |
138 | ФР.1.31.2013.15579 "Сусындар. Жеміс-көкөніс өнімдері. Диеталық қоспалар. Бал. Капиллярлық электрофорез көмегімен фруктозаны, глюкозаны және сахарозаны анықтау "Капель" М 04-69-2011 " (аттестаттау туралы куәлік № 04.04.096 / (01.00035-2011) / 2013 19.06.2013 бастап) | тиісті халықаралық стандарттар қабылданғанға және олар осы тізбеге енгізілгенге дейін қабылданады | |
139 | 1-қосымша | МЕМСТ ISO 21871-2013 "Азық-түлік және мал азығы микробиологиясы. Bacillus cereus санын анықтау және санау әдісі" | |
140 | МЕМСТ 10444.1-84 "Консервілер. Микробиологиялық талдауда қолданылатын реагенттердің, бояулардың, индикаторлардың және культуралық ортаның ерітінділерін дайындауе" | ||
141 | МЕМСТ 10444.7-86 "Азық-түлік өнімдері. Ботулинум токсиндерін және Clostridium botulinum анықтау әдістері" | ||
142 | МЕМСТ 10444.8-2013 "Азық-түлік және мал азығы микробиологиясы. Bacillus cereus есептеудің көлденең әдісі. Колонияларды 30°.санау әдісі." | ||
143 | МЕМСТ 10444.9-88 "Азық-түлік өнімдері. Clostridium perfringens" анықтау әдісі" | ||
144 | МЕМСТ 10444.11-2013 "Азық-түлік және мал азығы микробиологиясы. Мезофильді сүт қышқылды микроорганизмдердің санын анықтау және есептеу әдістері" | ||
145 | МЕМСТ 10444.12-2013 "Азық-түлік және мал азығы микробиологиясы. Ашытқы мен қалыптарды анықтау және мөлшерлеу әдісі" | ||
146 | МЕМСТ 10444.14-91 "Консервіленген тамақ. Зеңнің құрамын анықтаудың Говард әдісі" | ||
147 | МЕМСТ 10444.15-94 "Азық-түлік өнімдері. Мезофильді аэробты және факультативті анаэробты микроорганизмдердің санын анықтау әдістері" | ||
148 | МЕМСТ 26188-2016 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері, ет және ет және көкөніс консервілері. РН анықтау әдісі" | ||
149 | МЕМСТ 26669-85 "Азық-түлік және хош иістендіргіштер. Микробиологиялық талдауға сынама дайындау" | ||
150 | МЕМСТ 26670-91 "Азық-түлік өнімдері. Микроорганизмді өсіру әдістері" | ||
151 | МЕМСТ 28805-90 "Азық-түлік өнімдері. Осмотолерантты ашытқылар мен қалыптарды анықтау және мөлшерлеу әдістері" | ||
152 | МЕМСТ 29184-91 "Азық-түлік өнімдері. Enterobacteriaceae тұқымдасының бактерияларын анықтау және анықтау әдістері" | ||
153 | МЕМСТ 30425-97 "Консервілер. Өнеркәсіптік стерильділікті анықтау әдісі" | ||
154 | МЕМСТ 30726-2001 "Азық-түлік өнімдері. Escherichia coli түрлерінің бактерияларын анықтау және анықтау әдістері" | ||
155 | МЕМСТ 31708-2012 "Азық-түлік пен жем микробиологиясы. Escherichia coli бактерияларын анықтау және мөлшерлеу әдісі. Ықтимал сан әдісі" | ||
156 | МЕМСТ 31746-2012 "Азық-түлік өнімдері. Коагулазаның оң стафилококктарын және Staphylococcus aureus" айқындау және анықтау әдістері | ||
157 | МЕМСТ 31747-2012 "Азық-түлік өнімдері. E. coli (колиформды бактериялар) тобына жататын бактерияларды анықтау және анықтау әдістері" | ||
158 | МЕМСТ 31904-2012 "Азық-түлік өнімдері. Микробиологиялық тестілеу үшін іріктеу әдістері" | ||
159 | МЕМСТ 32064-2013 "Азық-түлік өнімдері. Enterobacteriaceae тұқымдасының бактерияларын анықтау және анықтау әдістері" | ||
160 | МЕМСТ 33163-2014 "Шырын өнімдері. Alicyclobacillus тұқымының бактерияларын анықтау" | ||
161 | МЕМСТ 34128-2017 "Шырын өнімдері. Еритін құрғақ заттардың массалық үлесін анықтаудың рефрактометриялық әдісі" | ||
162 | СТБ 1036-97 "Азық-түлік өнімдері және тамақ шикізаты. Қауіпсіздік көрсеткіштерін анықтау үшін сынамаларды таңдап алу әдістері" | ||
163 | СТБ ISO 21528-1-2009 "Азық-түлік және мал азығы микробиологиясы. Enterobacteriaceae тұқымдастарының бактерияларын анықтау мен санаудың көлденең әдістері. 1-бөлім: MPN-ті алдын-ала байыту және байыту" | ||
164 | ҚР СТ 2780-2015 "Жеміс-көкөніс, жеміс-жидек және көкөніс өнімдері. Санитарлық және паразитологиялық зерттеу әдістері" | ||
165 | МЕМСТ Р 52711-2007 "Шырын өндірісі. Арнайы микробиологиялық құралдарды қолдану арқылы Микробиологиялық талдау әдістері" | ||
166 | 2 -қосымша | МЕМСТ ISO 2173-2013 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Еритін құрғақ заттарды анықтаудың рефрактометриялық әдісі" | 2023 ж. 01.01. дейін қолданылады |
167 | МЕМСТ 29030-91 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Еритін құрғақ заттардың салыстырмалы тығыздығы мен құрамын анықтауға арналған пикнометриялық әдіс" | ||
168 | МЕМСТ 34128-2017 "Шырын өнімдері. Еритін құрғақ заттардың массалық үлесін анықтаудың рефрактометриялық әдісі" | ||
169 | 3-қосымша | МЕМСТ EN 12856-2015 "Азық-түлік өнімдері. Ацульфамий калийін, аспартамды және сахаринді жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | |
170 | МЕМСТ EN 13196-2015 "Көкөніс және жеміс шырындары. Күкірт диоксидінің жалпы мөлшерін айдау әдісімен анықтау" | ||
171 | МЕМСТ EN 16155-2015 "Азық-түлік өнімдері. Сукралозаны өнімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
172 | МЕМСТ 8756.13-87 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Қантты анықтау әдісі" | ||
173 | МЕМСТ 25555.5-2014 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Күкірт диоксидін анықтау әдістері" | ||
174 | МЕМСТ 29059-91 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Пектинді заттарды анықтаудың титриметриялық әдісі" | ||
175 | МЕМСТ 31643-2012 "Шырын өнімдері. Аскорбин қышқылын жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясы арқылы анықтау" | ||
176 | МЕМСТ 32223-2013 "Шырын өнімдері. Пектинді фотометриялық әдіспен анықтау" | ||
177 | МЕМСТ 32711-2014 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Жалпы күкірт диоксидін ферментативті әдіспен анықтау" | ||
178 | МЕМСТ 33835-2016 "Шырын өнімдері. Лимон қышқылын анықтау әдісі" | ||
179 | МЕМСТ Р 51428-99 "Жеміс шырындары. Жоғары өнімді сұйықтық хроматографиясымен зәр қышқылының құрамын анықтау әдісі" |