Еуразиялық экономикалық одақ шеңберіндегі техникалық реттеу туралы хаттаманың (2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартқа № 9 қосымша) 4-тармағына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
1. Қоса беріліп отырған:
ерікті негізде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Май өнімдеріне арналған техникалық регламент" (КО ТР 024/2011) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі;
зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Май өнімдеріне арналған техникалық регламент" (КО ТР 024/2011) техникалық регламентінің талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі бекітілсін.
2. Кеден одағы Комиссиясының "Кеден одағының "Май өнімдеріне арналған техникалық регламент" техникалық регламентін қабылдау туралы" 2011 жылғы 9 желтоқсандағы № 883 шешімінің 2-тармағының күші жойылды деп танылсын.
3. Осы Шешім 2022 жылғы 1 шілдеден бастап күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының Төрағасы |
М. Мясникович |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2022 жылғы 29 наурыздағы № 53 шешімімен БЕКІТІЛГЕН |
Ерікті негізде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Май өнімдеріне арналған техникалық регламент" (КО ТР 024/2011) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың ТІЗБЕСІ
Р/с № | Кеден одағының техникалық регламентінің құрылымдық элементі немесе техникалық реттеу объектісі | Стандартты таңбалау және оның атауы | Ескертпе |
1 | 2 | 3 | 4 |
1 | 2, 3 және 5-баптар | МЕМСТ 6823-2017 "Табиғи шикі глицерин. Жалпы техникалық шарттар" | |
2 | МЕМСТ 6824-96 "Дистилляцияланған глицерин. Жалпы техникалық шарттар" | ||
3 | МЕМСТ 19708-2019 "Өсімдік майларын, жануарлар майларын және май қышқылдарын өзгерту. Терминдер мен айқындамалар" | ||
4 | МЕМСТ 21314-2020 "Өсімдік майлары. Өндіру. Терминдер мен айқындамалар" | ||
5 | МЕМСТ 28414-89 "Пісіруге, кондитерлік және нан пісіру өнеркәсібіне арналған майлар. Жалпы техникалық шарттар" | ||
6 | МЕМСТ 30266-2017 "Қатты кір сабын. Жалпы техникалық шарттар" | ||
7 | МЕМСТ 31755-2012 "Өсімдік майлары негізіндегі тұздықтар. Жалпы техникалық шарттар" | ||
8 | МЕМСТ 31761-2012 "Майонездер және майонез тұздықтары. Жалпы техникалық шарттар" | ||
9 | МЕМСТ 32188-2013 "Маргариндер. Жалпы техникалық шарттар" | ||
10 | МЕМСТ 33648-2015 "Арнайы мақсаттағы майлар. Жалпы техникалық шарттар" | Ресей Федерациясы осы стандартқа қосылғаннан кейін қолданылады | |
11 | СТБ 2285-2012 "Өсімдік майлары негізіндегі тұздықтар. Жалпы техникалық шарттар" | ||
12 | КМС 1325:2017 "Тазартылмаған өсімдік майлары. Техникалық шарттар" | ||
13 | МЕМСТ Р 54054-2010 "Какао майының баламалары және SOS типті какао майын жақсартқыштар. Техникалық шарттар" | ||
14 | МЕМСТ Р 54658–2011 "POP типті какао майын алмастырғыштар. Техникалық шарттар" | ||
15 | 8 және 9-баптар | МЕМСТ 6823-2017 "Табиғи шикі глицерин. Жалпы техникалық шарттар" | |
16 | МЕМСТ 6824-96 "Дистилляцияланған глицерин. Жалпы техникалық шарттар" | ||
17 | МЕМСТ 19708-2019 "Өсімдік майларын, жануарлар майларын және май қышқылдарын өзгерту. Терминдер мен айқындамалар" | ||
18 | МЕМСТ 21314-2020 "Өсімдік майлары. Өндіру. Терминдер мен айқындамалар" | ||
19 | МЕМСТ 28414-89 "Пісіруге, кондитерлік және нан пісіру өнеркәсібіне арналған майлар. Жалпы техникалық шарттар" | ||
20 | МЕМСТ 30266-2017 "Қатты кір сабын. Жалпы техникалық шарттар" | ||
21 | МЕМСТ 31755-2012 "Өсімдік майлары негізіндегі тұздықтар. Жалпы техникалық шарттар" | ||
22 | МЕМСТ 31761-2012 "Майонездер және майонез тұздықтары. Жалпы техникалық шарттар" | ||
23 | СТБ 2285-2012 "Өсімдік майлары негізіндегі тұздықтар. Жалпы техникалық шарттар" | ||
24 | МЕМСТ Р 54054-2010 "Какао майының баламалары және SOS типті какао майын жақсартқыштар. Техникалық шарттар" | ||
25 | МЕМСТ Р 54658–2011 "POP типті какао майын алмастырғыштар. Техникалық шарттар" |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2022 жылғы 29 наурыздағы № 53 шешімімен БЕКІТІЛГЕН |
Зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Май өнімдеріне арналған техникалық регламент" (КО ТР 024/2011) техникалық регламентінің талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың ТІЗБЕСІ
Р/с № | Кеден одағының техникалық регламентінің құрылымдық элементі немесе техникалық реттеу объектісі | Стандарттың, зерттеу (сынау) және өлшеу әдістемесінің белгіленуі және атауы | Ескертпе |
1 | 2 | 3 | 4 |
1 | 2 және 8-баптар | МЕМСТ ISO 661-2016 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Сынау үшін сынамалар дайындау" | |
2 | МЕМСТ ISO 662-2019 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Ылғал мен ұшпа заттардың массалық үлесін анықтау" | ||
3 | МЕМСТ ISO 3657-2016 "Жануарлар және өсімдік майлары. Сабындану санын анықтау" | ||
4 | МЕМСТ ISO 3961-2020 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Йод мөлшерін анықтау" | ||
5 | МЕМСТ ISO 5555-2016 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Сынамаларды іріктеу" | ||
6 | МЕМСТ ISO 6883-2016 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Көлем бірлігіне шартты массаны анықтау (ауадағы литр массасы)" | ||
7 | МЕМСТ ISO 15303-2017 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Газды хроматография/масс-спектрометрия әдісімен ұшпа органикалық ластағыш қоспаларды анықтау және сәйкестендіру" | Ресей Федерациясы осы стандартқа қосылғаннан кейін қолданылады | |
8 | МЕМСТ 5479-64 "Өсімдік майлары және табиғи май қышқылдары. Сабындалмайтын заттарды анықтау әдісі" | ||
9 | МЕМСТ 5481-2014 "Өсімдік майлары. Майлы емес қоспалар мен тұнбаларды анықтау әдістері" | ||
10 | МЕМСТ 11812-66 "Өсімдік майлары. Ылғал мен ұшпа заттарды анықтау әдістері" | ||
11 | МЕМСТ 18848-2019 "Өсімдік майлары. Органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштер. Терминдер мен айқындамалар" | ||
12 | МЕМСТ 28928-91 "Какао майын алмастырғыштар. Триглицеридтердің құрамын анықтау әдісі" | ||
13 | МЕМСТ 28929-91 "Какао майын алмастырғыштар. Қатты триглицеридтердің массалық үлесін анықтау әдісі" | ||
14 | МЕМСТ 28930-91 "Какао майын алмастырғыштар. Какао майымен үйлесімділікті анықтау әдісі" | ||
15 | МЕМСТ 30418-96 "Өсімдік майлары. Май қышқылының құрамын анықтау әдісі" | ||
16 | МЕМСТ 30623-2018 "Өсімдік майлары және май фазасының аралас құрамы бар өнімдер. Жалғандықты анықтау әдісі" | ||
17 | МЕМСТ 31663-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Газ хроматографиясы әдісімен май қышқылдарының метил эфирлерінің массалық үлесін анықтау" | ||
18 | МЕМСТ 31664-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Триглицерид молекулаларында 2 позициядағы май қышқылдарының құрамын анықтау әдісі" | ||
19 | МЕМСТ 31665-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Майлы қышқылдардың метил эфирлерін алу" | ||
20 | МЕМСТ 31753-2012 "Өсімдік майлары. Құрамында фосфор бар заттарды анықтау әдістері" | ||
21 | МЕМСТ 31757-2012 "Өсімдік майлары, жануар майлары және оларды қайта өңдеу өнімдері. Импульсті ядролық-магниттік резонанс әдісімен қатты майдың құрамын анықтау" | ||
22 | МЕМСТ 31762-2012 "Майонездер және майонез тұздықтары. Қабылдау ережелері және сынау әдістері" | ||
23 | МЕМСТ 32188-2013 "Маргариндер. Жалпы техникалық шарттар" | ||
24 | МЕМСТ 32189-2013 "Маргариндер, аспаздық, кондитерлік, нан пісіру және сүт өнеркәсібіне арналған майлар. Қабылдау ережелері және бақылау әдістері" | ||
25 | МЕМСТ 32190-2013 "Өсімдік майлары. Қабылдау ережелері және сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
26 | СТБ ИСО 5509-2007 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирлерін алу әдістері" | ||
27 | СТБ ISO 23275-1-2009 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 1-бөлік. Какао майы баламаларының болуын анықтау" | ||
28 | СТБ ISO 23275-2-2009 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 2-бөлік. Какао майының баламаларын сандық анықтау" | ||
29 | СТБ 1939-2009 (МЕМСТ Р 52062-2009) "Өсімдік майлары. Қабылдау ережелері және сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
30 | СТ РК ISO 15303-2012 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Газды хроматография әдісімен ұшпа органикалық ластағыш қоспаларды анықтау және сәйкестендіру" | ||
31 | МЕМСТ Р 54657-2011 "Какао майының баламалары, SOS типті какао майын жақсартқыштар, РОР типтегі какао майын алмастырғыштар. Қатты триглицеридтердің массалық үлесін анықтау" | ||
32 | 5-бап | МЕМСТ ISO 661-2016 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Сынау үшін сынамалар дайындау" | |
33 | МЕМСТ ISO 5555-2016 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Сынамаларды іріктеу" | ||
34 | МЕМСТ 790-89 "Қатты кір сабын және иіс сабын. Қабылдау ережелері және өлшеуді орындау әдістері" | ||
35 | МЕМСТ 5487-2018 "Өсімдік майлары. Мақта майына сапалы реакция" | ||
36 | МЕМСТ 5488-2018 "Өсімдік майлары. Күнжіт майына сапалы реакция" | ||
37 | МЕМСТ 7482-96 "Глицерин. Қабылдау ережелері және сынау әдістері" | ||
38 | МЕМСТ 28928-91 "Какао майын алмастырғыштар. Триглицеридтердің құрамын анықтау әдісі" | ||
39 | МЕМСТ 28930-91 "Какао майын алмастырғыштар. Какао майымен үйлесімділікті анықтау әдісі" | ||
40 | МЕМСТ 30418-96 "Өсімдік майлары. Май қышқылының құрамын анықтау әдісі" | ||
41 | МЕМСТ 30623-2018 "Өсімдік майлары және май фазасының аралас құрамы бар өнімдер. Жалғандықты анықтау әдісі" | ||
42 | МЕМСТ 30624-98 "Өсімдік майлары. D дәруменінің концентратымен жалғандықты анықтау әдісі" | ||
43 | МЕМСТ 31663-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Газ хроматографиясы әдісімен май қышқылдарының метил эфирлерінің массалық үлесін анықтау" | ||
44 | МЕМСТ 31664-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Триглицерид молекулаларында 2 позициядағы май қышқылдарының құрамын анықтау әдісі" | ||
45 | МЕМСТ 31665-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Майлы қышқылдардың метил эфирлерін алу" | ||
46 | МЕМСТ 31762-2012 "Майонездер және майонез тұздықтары. Қабылдау ережелері және сынау әдістері" | ||
47 | МЕМСТ 32188-2013 "Маргариндер. Жалпы техникалық шарттар" | ||
48 | МЕМСТ 32189-2013 "Маргариндер, аспаздық, кондитерлік, нан пісіру және сүт өнеркәсібіне арналған майлар. Қабылдау ережелері және бақылау әдістері" | ||
49 | МЕМСТ 32190-2013 "Өсімдік майлары. Қабылдау ережелері және сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
50 | СТБ ИСО 5509-2007 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирлерін алу әдістері" | ||
51 | СТБ 1939-2009 (МЕМСТ Р 52062-2003) "Өсімдік майлары. Қабылдау ережелері және сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
52 | СТБ ISO 23275-1-2009 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 1-бөлік. Какао майының баламаларын анықтау" | ||
53 | СТБ ISO 23275-2-2009 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 2-бөлік. Какао майының баламаларын сандық анықтау" | ||
54 | СТ РК ИСО 685-2007 "Сабынды талдау Сілтілердің жалпы құрамын және майлы заттардың жалпы құрамын анықтау" | ||
55 | СТ РК ИСО 2096-2008 "Техникалық глицерин. Сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
56 | СТ РК ISO 8292-1-2012 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Импульсті ядролық магниттік резонанс әдісімен қатты майдың құрамын анықтау. 1-бөлік. Тікелей әдіс" | ||
57 | СТ РК ISO 8292-2-2012 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Импульсті ядролық магниттік резонанс әдісімен қатты майдың құрамын анықтау. 2-бөлік. Жанама әдіс" | ||
58 | СТ РК ISO/TS 17383-2016 "Тоң майлар және майлар. Капиллярлық газ хроматографиясын қолдана отырып, триацилглицеридтердің құрамын анықтау" | ||
59 | 8-бап | МЕМСТ ISO 661-2016 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Сынау үшін сынамалар дайындау" | |
60 | МЕМСТ ISO 5555-2016 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Сынамаларды іріктеу" | ||
61 | МЕМСТ ISO 6463-2018 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Бутилгидроксианизолды (БОА) және бутилгидрокситолуолды (БОТ)анықтау. Газды сұйық хроматография әдісі" | ||
62 | МЕМСТ ИСО 21569-2009 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген организмдер мен туынды өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылын талдау негізінде сапалы анықтау әдістері" | ||
63 | МЕМСТ ИСО 21570-2009 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген организмдер мен туынды өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылына негізделген сандық әдістер" | ||
64 | МЕМСТ ISO 21571-2018 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген организмдер мен туынды өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылдарын алу" | ||
65 | МЕМСТ ИСО 21572-2009 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген организмдер мен туынды өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Протеинге негізделген әдістер" | 01.10.2022 дейін қолданылады | |
66 | МЕМСТ ИСО 21572-2021 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген организмдер мен туынды өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Протеинге негізделген әдістер" | ||
67 | МЕМСТ ISO 24276-2017 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген ағзаларды және олардың туындыларын анықтау әдістері. Жалпы талаптар мен анықтамалар" | Ресей Федерациясы осы стандартқа қосылғаннан кейін қолданылады | |
68 | МЕМСТ 18848-2019 "Өсімдік майлары. Органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштер. Терминдер мен айқындамалар" | ||
69 | МЕМСТ 30417-2018 "Өсімдік майлары. А және Е дәрумендерінің массалық үлесін анықтау әдістері" | ||
70 | МЕМСТ 30418-96 "Өсімдік майлары. Май қышқылының құрамын анықтау әдісі" | ||
71 | МЕМСТ 31663-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Газ хроматографиясы әдісімен май қышқылдарының метил эфирлерінің массалық үлесін анықтау" | ||
72 | МЕМСТ 31664-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Триглицерид молекулаларында 2 позициядағы май қышқылдарының құрамын анықтау әдісі" | ||
73 | МЕМСТ 31665-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Майлы қышқылдардың метил эфирлерін алу" | ||
74 | МЕМСТ 31754-2012 "Өсімдік майлары, жануар майлары және оларды қайта өңдеу өнімдері. Майлы қышқыл трансизомерлерінің массалық үлесін анықтау әдістері" | ||
75 | МЕМСТ 32190-2013 "Өсімдік майлары. Қабылдау ережелері және сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
76 | МЕМСТ 32188-2013 "Маргариндер. Жалпы техникалық шарттар" | ||
77 | МЕМСТ 32189-2013 "Маргариндер, аспаздық, кондитерлік, нан пісіру және сүт өнеркәсібіне арналған майлар. Қабылдау ережелері және бақылау әдістері" | ||
78 | МЕМСТ 34150-2017 "Биологиялық қауіпсіздік. Шикізат және тамақ өнімдері. Биологиялық микрочипті қолдана отырып, өсімдік тектес гендік түрлендірілген организмдерді (ГМО) сәйкестендіру әдісі" | ||
79 | СТБ ИСО 5509-2007 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирлерін алу әдістері" | ||
80 | СТБ ИСО 15304-2007 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Газ хроматографиясы әдісімен өсімдік майлары мен майлардағы май қышқылдарының трансизомерлерінің құрамын анықтау" | ||
81 | СТБ 1939-2009 (МЕМСТ Р 52062-2003) "Өсімдік майлары. Қабылдау ережелері және сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
82 | СТБ МЕМСТ Р 52173-2005 "Шикізат және тамақ өнімдері. Өсімдіктен алынатын генетикалық түрлендірілген көздерді (ГМИ) сәйкестендіру әдісі" | ||
83 | СТБ МЕМСТ Р 52174-2005 "Биологиялық қауіпсіздік. Шикізат және тамақ өнімдері. Өсімдіктен алынатын генетикалық түрлендірілген көздерді (ГМИ) биологиялық микрочипті қолдану арқылы сәйкестендіру әдісі" | ||
84 | СТ РК 1345-2005 "Биологиялық қауіпсіздік. Шикізат және тамақ өнімдері. Өсімдіктен алынатын генетикалық түрлендірілген көздерді (ГМИ) биологиялық микрочипті қолдану арқылы сәйкестендіру әдісі" | ||
85 | СТ РК 1346-2005 "Биологиялық қауіпсіздік. Шикізат және тамақ өнімдері. Өсімдіктен алынатын генетикалық түрлендірілген көздерді (ГМИ) сәйкестендіру әдісі" | ||
86 | МЕМСТ Р 52173-2003 "Шикізат және тамақ өнімдері. Өсімдіктен алынатын генетикалық түрлендірілген көздерді (ГМИ) сәйкестендіру әдісі" | ||
87 | МЕМСТ Р 53214-2008 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген ағзаларды және олардан алынған өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Жалпы талаптар мен анықтамалар" | ||
88 | МЕМСТ Р 54657-2011 "Какао майының баламалары, SOS типті какао майын жақсартқыштар, Какао майын алмастырғыштар РОР-типа. Қатты триглицеридтердің массалық үлесін анықтау" | ||
89 | 9-бап | МЕМСТ 790-89 "Қатты кір сабын және иіс сабын. Қабылдау ережелері және өлшеуді орындау әдістері" | |
90 | МЕМСТ 7482-96 "Глицерин. Қабылдау ережелері және сынау әдістері" | ||
91 | СТ РК ИСО 685-2007 "Сабынды талдау Сілтілердің жалпы құрамын және майлы заттардың жалпы құрамын анықтау" | ||
92 | СТ РК ИСО 2096-2008 "Техникалық глицерин. Сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
93 | 1-қосымша | МЕМСТ ISO 661-2016 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Сынау үшін сынамалар дайындау" | |
94 | МЕМСТ ISO 3960-2013 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Асқын тотық мөлшерін анықтау. Соңғы нүкте бойынша йодометриялық (визуалды) анықтау" | ||
95 | МЕМСТ ISO 5555-2016 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Сынамаларды іріктеу" | ||
96 | МЕМСТ ISO 15302-2019 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Бенз[a]пирен мөлшерін анықтау. Жоғары тиімді сұйық хроматографияның айналмалы фазалық әдісі" | ||
97 | МЕМСТ ISO 27107-2016 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Асқын тотық мөлшерін титрлеудің соңғы нүктесі бойынша потенциометриялық әдіспен анықтау" | ||
98 | 4.17 және 4.18-тармақтар. МЕМСТ 7482-96 "Глицерин. Қабылдау ережелері және сынау әдістері" | ||
99 | МЕМСТ 26928-86 "Тамақ өнімдері. Темірді анықтау әдісі" | ||
100 | МЕМСТ 26930-86 "Шикізат және тамақ өнімдері. Мышьякты анықтау әдісі" | ||
101 | МЕМСТ 26932-86 "Шикізат және тамақ өнімдері. Қорғасынды анықтау әдістері" | ||
102 | МЕМСТ 26593-85 "Өсімдік майлары. Асқын тотық мөлшерін өлшеу әдісі" | ||
103 | МЕМСТ 30089-2018 "Өсімдік майлары. Эрук қышқылын анықтау әдісі" | ||
104 | МЕМСТ 30178-96 "Шикізат және тамақ өнімдері. Уытты элементтерді анықтаудың атомдық-абсорбциялық әдісі" | ||
105 | 6.21-тармақ. МЕМСТ 30306-95 "Жеміс дәндері мен бадам жаңғағынан жасалған май. Техникалық шарттар" | ||
106 | МЕМСТ 31628-2012 "Тамақ өнімдері және азық-түлік шикізаты. Мышьяктың массалық концентрациясын анықтаудың инверсиялық-вольтамперометрлік әдісі" | ||
107 | МЕМСТ 31694-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Масс-спектрометриялық детекторы бар жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен тетрациклин тобы антибиотиктерінің қалдық құрамын анықтау әдісі" | ||
108 | МЕМСТ 31745-2012 "Тамақ өнімдері. Жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен полициклді хош иісті көмірсутектердің құрамын анықтау" | ||
109 | МЕМСТ 31754-2012 "Өсімдік майлары, жануар майлары және оларды қайта өңдеу өнімдері. Майлы қышқыл трансизомерлерінің массалық үлесін анықтау әдістері" | ||
110 | МЕМСТ 31762-2012 "Майонездер және майонез тұздықтары. Қабылдау ережелері және сынау әдістері" | ||
111 | МЕМСТ 31933-2012 "Өсімдік майлары. Қышқыл мөлшерін анықтау әдістері" | ||
112 | МЕМСТ 32123-2013 (ISO 15302:2007) "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Бенз(а)пиреннің мөлшерін анықтау әдістері. Кері фазалы жоғары разоразрешающей сұйық хроматография қолдану әдісі" | ||
113 | МЕМСТ 32190-2013 "Өсімдік майлары. Қабылдау ережелері және сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
114 | МЕМСТ 32798-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Масс-спектрометриялық детекторы бар жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен аминогликозидтердің қалдық құрамын анықтау әдісі" | ||
115 | МЕМСТ 33441-2015 "Өсімдік майлары. Жақын инфрақызыл аймақтағы спектроскопия әдісімен сапа және қауіпсіздік көрсеткіштерін анықтау" | ||
116 | МЕМСТ 33824-2016 "Тамақ өнімдері және азық-түлік шикізаты. Уытты элементтердің (кадмий, қорғасын, мыс және мырыш) құрамын анықтаудың инверсиялық-вольтамперометрлік әдісі" | ||
117 | МЕМСТ 34533-2019 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Масс-спектрометриялық детекторы бар жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдық құрамын анықтау әдісі" | Қазақстан Республикасы осы стандартқа қосылғаннан кейін қолданылады | |
118 | СТБ EN 14082-2014 "Тамақ өнімдері. Із элементтерін анықтау. Құрғақ озолданудан кейін атомдық-абсорбциялық спектрометрия (ААС) көмегімен қорғасын, кадмий, мырыш, мыс, темір және хром құрамын анықтау" | ||
119 | СТБ ИСО 15304-2007 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Газ хроматографиясы әдісімен өсімдік майлары мен майлардағы май қышқылдарының трансизомерлерінің құрамын анықтау" | ||
120 | СТБ 1036-97 "Тамақ өнімдері және азық-түлік шикізаты. Қауіпсіздік көрсеткіштерін анықтау үшін сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
121 | СТБ 1939-2009 (МЕМСТ Р 52062-2003) "Өсімдік майлары. Қабылдау ережелері және сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
122 | СТБ МЕМСТ Р 51487-2001 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Асқын тотық мөлшерін анықтау әдісі" | ||
123 | СТБ МЕМСТ Р 51650-2001 "Тамақ өнімдері. Бенз (а)пиреннің массалық үлесін анықтау әдістері" | ||
124 | СТ РК ИСО 660-2011 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Қышқыл мөлшері мен қышқылдығын анықтау" | ||
125 | МЕМСТ Р 50457-92 (ИСО 660-83) "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Қышқыл мөлшері мен қышқылдығын анықтау" | ||
126 | МЕМСТ Р 51487-99 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Асқын тотық мөлшерін анықтау әдісі" | ||
127 | МЕМСТ Р 51650-2000 "Тамақ өнімдері. Бенз (а)пиреннің массалық үлесін анықтау әдістері" | ||
128 | МВИ.МН 4790-2013 "Жануарлардан алынатын шикізат пен тамақ өнімдеріндегі левомицетиннің (хлорамфениколдың) қалдық мөлшерін ВЭЖХ-МС/МС әдісімен анықтау" (29.11.2013 жылғы № 809/2013 аттестаттау туралы куәлік) | тиісті мемлекетаралық стандартты әзірлегенге және оны осы тізбеге енгізгенге дейін қолданылады | |
129 | МВИ МН 4894-2018 "MaxSignal ® Streptomycin ELISA Test Kit реагенттер жиынтығын және ИФТ антибиотик-стрептомицин" (аттестаттау туралы куәлік) пайдалана отырып, ИФТ әдісімен жануарлардан алынатын өнімдердегі стрептомициннің массалық үлесін өлшеуді орындау әдістемесі (Аттестаттау туралы 28.11.2018 № 1145/2018 куәлік) | тиісті мемлекетаралық стандартты әзірлегенге және оны осы тізбеге енгізгенге дейін қолданылады | |
130 | МВИ.МН 5200-2015 "ВЭЖХ-МС/МС әдісімен жануарлардан алынатын шикізат пен Тамақ өнімдеріндегі пенициллиндердің қалдық мөлшерінің құрамын анықтау "(25.04.2015 жылғы № 883/2015 аттестаттау туралы куәлік) | тиісті мемлекетаралық стандартты әзірлегенге және оны осы тізбеге енгізгенге дейін қолданылады | |
131 | МВИ.МН 5593-2016 "ВЭЖХ-МС/МС әдісімен жануарлардан алынатын шикізат пен Тамақ өнімдеріндегі стрептомициннің қалдық мөлшерінің құрамын анықтау "(26.05.2016 жылғы № 957/2016 аттестаттау туралы куәлік) | тиісті мемлекетаралық стандартты әзірлегенге және оны осы тізбеге енгізгенге дейін қолданылады | |
132 | МУК 4.1.3682-20 "Бәсекеге қабілетті иммуноферменттік талдау әдісімен жануарлардан алынатын тамақ өнімінде аминогликозидтердің (стрептомицин және дегидрострептомицин) қалдық мөлшерін сандық анықтау" (аттестаттау туралы куәлік № 0134/РОСС RU.0001.310430 / 2021 05.02.2021) | тиісті мемлекетаралық стандартты әзірлегенге және оны осы тізбеге енгізгенге дейін қолданылады | |
133 | 2-қосымша | МЕМСТ ISO 7218-2015 "Микробиология, тамақ өнімдері мен жануарлар үшін азық. Микробиологиялық зерттеулер бойынша жалпы талаптар мен ұсынымдар" | |
134 | МЕМСТ ISO/TS 17728-2017 "Азық-түлік тізбегінің микробиологиясы. Микробиологиялық талдау үшін тамақ өнімдері мен жемшөптің сынамаларын іріктеу әдістері" | ||
135 | МЕМСТ ISO 21527-1-2013 "Микробиология, тамақ өнімдері мен жануарлар үшін азық. Ашытқы және зең саңырауқұлақтарын есептеу әдісі. 1-бөлік. Судың белсенділігі 0,95-тен асатын өнімдердегі колонияларды есептеу әдісі" | ||
136 | МЕМСТ 10444.12-2013 "Микробиология, тамақ өнімдері мен жануарлар үшін азық. Ашытқы мен зең саңырауқұлақтарының санын анықтау және есептеу әдістері" | ||
137 | МЕМСТ 10444.15-94 "Тамақ өнімдері. Мезофильді аэробты және факультативті-анаэробты микроорганизмдердің санын анықтау әдістері" | ||
138 | МЕМСТ 26669-85 "Тағамдық және дәмдік өнімдер. Микробиологиялық талдау үшін сынамалар дайындау" | ||
139 | МЕМСТ 30726-2001 "Тамақ өнімдері. Escherichia coli түрлерінің бактерияларын анықтау және айқындау әдістері" | ||
140 | МЕМСТ 31746-2012 "Тамақ өнімдері. Коагулаз оң стафилококктар мен Staphylococcus aureus санын анықтау және айқындау әдісі" | ||
141 | МЕМСТ 31747-2012 "Тамақ өнімдері. Ішек таяқшалары тобындағы бактерияларды (колиформды бактериялар) анықтау және санын анықтау әдістері" | ||
142 | 3-қосымша | МЕМСТ ISO 3960-2013 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Асқын тотық мөлшерін анықтау. Соңғы нүкте бойынша йодометриялық (визуалды) анықтау" | |
143 | МЕМСТ 26593-85 "Өсімдік майлары. Асқын тотық мөлшерін өлшеу әдісі" | ||
144 | МЕМСТ 30418-96 "Өсімдік майлары. Май қышқылының құрамын анықтау әдісі" | ||
145 | МЕМСТ 30623-2018 "Өсімдік майлары және май фазасының аралас құрамы бар өнімдер. Жалғандықты анықтау әдісі" | ||
146 | МЕМСТ 31663-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Газ хроматографиясы әдісімен май қышқылдарының метил эфирлерінің массалық үлесін анықтау" | ||
147 | МЕМСТ 31664-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Триглицерид молекулаларында 2 позициядағы май қышқылдарының құрамын анықтау әдісі" | ||
148 | МЕМСТ 31665-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Майлы қышқылдардың метил эфирлерін алу" | ||
149 | МЕМСТ 31933-2012 "Өсімдік майлары. Қышқыл мөлшерін анықтау әдістері" | ||
150 | СТБ ИСО 5509-2007 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирлерін алу әдістері" | ||
151 | СТБ МЕМСТ Р 51487-2001 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Асқын тотық мөлшерін анықтау әдісі" | ||
152 | СТ РК ИСО 660-2011 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Қышқыл мөлшері мен қышқылдығын анықтау" | ||
153 | МЕМСТ Р 51487-99 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Асқын тотық мөлшерін анықтау әдісі" | ||
154 | 4-қосымша | МЕМСТ 5487-2018 "Өсімдік майлары. Мақта майына сапалы реакция" | |
155 | МЕМСТ 5488-2018 "Өсімдік майлары. Күнжіт майына сапалы реакция" | ||
156 | МЕМСТ 30418-96 "Өсімдік майлары. Май қышқылының құрамын анықтау әдісі" | ||
157 | МЕМСТ 30623-2018 "Өсімдік майлары және май фазасының аралас құрамы бар өнімдер. Жалғандықты анықтау әдісі" | ||
158 | МЕМСТ 31663-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Газ хроматографиясы әдісімен май қышқылдарының метил эфирлерінің массалық үлесін анықтау" | ||
159 | МЕМСТ 31664-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Триглицерид молекулаларында 2 позициядағы май қышқылдарының құрамын анықтау әдісі" | ||
160 | МЕМСТ 31665-2012 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Майлы қышқылдардың метил эфирлерін алу" | ||
161 | СТБ ИСО 5509-2007 "Жануарлар мен өсімдік майлары және майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирлерін алу әдістері" | ||
162 | 5-қосымша | МЕМСТ ISO 935-2017 "Жануарлар және өсімдік майлары. Титрді айқындау" | |
163 | МЕМСТ 790-89 "Қатты кір сабын және иіс сабын. Қабылдау ережелері және өлшеуді орындау әдістері" | ||
164 | МЕМСТ 7482-96 "Глицерин. Қабылдау ережелері және сынау әдістері" | ||
165 | СТ РК ИСО 685-2007 "Сабынды талдау Сілтілердің жалпы құрамын және майлы заттардың жалпы құрамын анықтау" | ||
166 | СТ РК ИСО 2096-2008 "Техникалық глицерин. Сынамаларды іріктеу әдістері" |