"Эпидемиология және тағам гигиенасы санитарлық-эпидемиологиялық ереже мен нормаларды бекiту туралы" Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің міндетін атқарушының 2004 жылғы 18 тамыздағы N 630 бұйрығына толықтырулар мен өзгерістер енгізу туралы

Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау Министрінің 2008 жылғы 30 мамырдағы N 314 Бұйрығы. Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2008 жылғы 15 шілдеде Нормативтік құқықтық кесімдерді мемлекеттік тіркеудің тізіліміне N 5257 болып енгізілді. Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің м.а. 2010 жылғы 23 шілдедегі № 533 Бұйрығымен.

      Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің м.а. 2010.07.23 № 533 Бұйрығымен.

      Қолданушылардың назарына!!!
      Бұйрықтың қолданысқа енгізілу тәртібін 5-тармақтан қараңыз.

      Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы нормативтік құқықтық актілерді жетілдіру мақсатында
БҰЙЫРАМЫН:

      1. "Эпидемиология және тағам гигиенасы санитарлық-эпидемиологиялық ереже мен нормаларды бекiту туралы" Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің міндетін атқарушының 2004 жылғы 18 тамыздағы N 630 бұйрығына (Қазақстан Республикасының нормативтік құқықтық актілерді тіркеу тізілімінде N 3075 тіркелген) мынадай толықтырулар мен өзгерістер енгізілсін:
      көрсетілген бұйрықпен бекітілген "Сыра мен алкогольсiз сусындарды өндiру жөнiндегi объектiлерге қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық-эпидемиологиялық ережелер мен нормаларында:

      3-тармақ мынадай мазмұндағы 4-1) тармақшамен толықтырылсын:
      "4-1) шағын өндіріс объектісі - қуаттылығы тәулігіне 10000 литрден аспайтын сыра және алкогольсіз сусындарды өндіретін объект;";

      5-тармақта:
      екінші сөйлем мынадай сөздермен толықтырылсын:
      "шағын өндіріс объектісінен басқасы.";
      мынадай мазмұндағы абзацпен толықтырылсын:
      "Шағын кәсіпкерлік объектілерін бос ғимараттарда және әкімшілік ғимараттарында орналасқан, тиісті алаңдары сәйкес келген жағдайда сыра барларында, кафелерінде, мейрамханаларда орналастыруға рұқсат етіледі.";

      6-тармақ мынадай сөздермен толықтырылсын: ", шағын өндіріс объектілерінен басқасы.";

      8-тармақ мынадай мазмұндағы абзацпен толықтырылсын:
      "Шағын өндіріс объектісінің шаруашылық мақсаттағы үй-жайлары (қоймалары, жөндеу шеберханалары, қазандығы, гаражы, медициналық пункті) шағын өндіріс субъектісі белгілеген өндірістік қажеттілігіне байланысты анықталады және оның аумағында орналастырылады.";

      12-тармақтың екінші сөйлемі мынадай редакцияда жазылсын:
      "Шаруашылық аймағының жолдары мен өтетін жерлері қатты жабындармен жабылуы тиіс.";

      15-тармақтың бірінші сөйлеміндегі "күніне" деген сөз "аптасына" деген сөзбен ауыстырылсын;

      33-тармақтың екінші сөйлеміндегі "салқындатылатын" деген сөз алынып тасталсын;

      62-тармақ мынадай сөздермен толықтырылсын:
      "шағын өндіріс объектісінен басқасы. Қойма қызметкерлері объект үшін ортақ санитарлық-тұрмыстық үй-жайларды, оның ішінде жылуды пайдаланады.";

      66-тармақ мынадай абзацпен толықтырылсын:
      "Шағын өндіріс объектісінің өндірістік үй-жайларының жиынтығы өндіріс процесін реттейтін бойынша нормативтік-техникалық құжаттамамен айқындалады.";

      122-тармақтың екінші сөйлемі мынадай редакцияда жазылсын:
      "Алкогольсіз сусындар өндірісіне концентраттар қолданылған жағдайда, шағын өндіріс объектісінде купаждау және құю цехтардың бөлмелерін бірлесіп қолдануға рұқсат етіледі.";

      128-тармақта:
      "жеке үй-жайларда" деген сөздер алынып тасталсын;
      мынадай мазмұндағы абзацпен толықтырылсын:
      "Объектінің жұмысы маусымдық сипатта болған жағдайда уыт пен дайын өнімдер пісіп жетілдіру мақсатында оларды ашық алаңда саңылаусыз тағамдық изотермиялы сыйымдылықтарда сақтауға жол беріледі.";

      152-тармақ мынадай мазмұндағы абзацпен толықтырылсын:
      "Аталған тармақтың талаптары шағын өндіріс объектілеріне қолданылмайды.";

      161-тармақ мынадай мазмұндағы абзацпен толықтырылсын:
      "Квасты өндіру, сақтау және тасымалдауға арналған сыйымдылықтардың люктері жұмысшы құрамының қол щеткаларымен іш жағына ішкі беттерін шаю мүмкіндігін қамтамасыз етуі тиіс.";

      181-тармақ мынадай редакцияда жазылсын:
      "Зарарсыздандыруды объектінің оқыған қызметкері жүргізеді. Объектіге дезинсекция мен дератизацияны зарарсыздандыру жұмыстарымен айналысатын ұйымдар жүргізеді.".

      2. Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қадағалау комитеті (Белоног А.А.) осы бұйрықты Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркеуді қамтамасыз етсін.

      3. Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Құқықтық қамтамасыз ету және мемлекеттік сатып алу департаменті (Малғаждарова Б.Т.) осы бұйрықты Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркелгеннен кейін ресми жариялауға жіберсін.

      4. Осы бұйрықтың орындалуын бақылау Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау вице-министрі Қ.Т. Омаровқа жүктелсін.

      5. Осы бұйрық ресми жарияланғаннан кейін 10 күн өткен соң қолданысқа енгізіледі.

      Министр                                           А. Дерновой

О внесении дополнений и изменений в приказ и.о. Министра здравоохранения Республики Казахстан от 18 августа 2004 года N 630 "Об утверждении санитарно-эпидемиологических правил и норм по эпидемиологии и гигиене питания"

Приказ Министра здравоохранения Республики Казахстан от 30 мая 2008 года N 314. Зарегистрирован в Министерстве юстиции Республики Казахстан 15 июля 2008 года N 5257. Утратил силу приказом и.о. Министра здравоохранения Республики Казахстан от 23 июля 2010 года N 533

      Сноска. Утратил силу приказом и.о. Министра здравоохранения РК от 23.07.2010 N 533 (вводится в действие по истечении десяти календарных дней после дня его первого официального опубликования).

      В целях совершенствования нормативных правовых актов в области санитарно-эпидемиологического благополучия населения, ПРИКАЗЫВАЮ:

      1. Внести в приказ и.о. Министра здравоохранения Республики Казахстан от 18 августа 2004 года N 630 "Об утверждении санитарно-эпидемиологических правил и норм по эпидемиологии и гигиене питания" (зарегистрирован в Реестре государственной регистрации нормативных правовых актов Республики Казахстан за N 3075, опубликован в Бюллетене нормативных правовых актов РК, октябрь 2005 г., N 19, ст. 180) следующие дополнения и изменения:

      в санитарно-эпидемиологических правилах и нормах "Санитарно-эпидемиологические требования к объектам по производству пива и безалкогольных напитков", утвержденных указанным приказом:

      пункт 3 дополнить подпунктом 4-1) следующего содержания:
      "4-1) объект малого производства - объект по производству пива и безалкогольных напитков производительностью не более 10000 литров в сутки;";

      в пункте 5 :
      второе предложение дополнить словами ", за исключением объектов малого производства";
      дополнить абзацем следующего содержания:
      "Объект малого производства допускается размещать в помещениях пивных баров, кафе, ресторанов, расположенных в нежилых и административных зданиях при наличии соответствующих площадей.";

      пункт 6 дополнить словами ", за исключением объектов малого производства";

      пункт 8 дополнить абзацем следующего содержания:
      "Помещения хозяйственного назначения (склады, ремонтные мастерские, котельная, гараж, медицинский пункт) объекта малого производства определяются и размещаются на его территории в соответствии с производственной необходимостью, устанавливаемой субъектом малого производства.";

      предложение второе пункта 12 изложить в следующей редакции:
      "Проезды и проходы хозяйственной зоны должны иметь твердое покрытие.";

      в первом предложении пункта 15 слово "день" заменить на "неделю";

      во втором предложении пункта 33 исключить слова "быть охлаждаемыми,";

      пункт 62 дополнить словами ", за исключением объектов малого производства. Работники склада пользуются общими для объекта санитарно-бытовыми помещениями, в том числе для обогрева.";

      пункт 66 дополнить абзацем следующего содержания:
      "Набор производственных помещений на объекте малого производства определяется нормативно-технической документацией, регулирующей процесс производства.";

      второе предложение пункта 122 изложить в следующей редакции:
      "При условии использования концентратов в производстве безалкогольных напитков, на объекте малого производства допускается совмещение помещений купажного и разливного цехов.";

      в пункте 128 :
      слово "отдельном" исключить;
      дополнить абзацем следующего содержания:
      "В случаях сезонного характера работы объекта, в целях дозревания сусла и готовой продукции допускается их хранение в герметичных пищевых изотермических емкостях на открытой площадке.";

      пункт 152 дополнить абзацем следующего содержания:
      "Требование настоящего пункта не распространяется на объекты малого производства.";

      пункт 161 дополнить абзацем следующего содержания:
      "Люки емкостей для производства, хранения и транспортировки кваса должны обеспечить возможность промывки внутренних поверхностей обслуживающим персоналом механическими щетками изнутри.";

      пункт 181 изложить в следующей редакции:
      "181. Дезинфекция проводится обученным персоналом объекта. Дезинсекция и дератизация на объекте проводятся организациями, занимающимися работами и услугами дезинфекционной деятельности.".

      2. Комитету государственного санитарно-эпидемиологического надзора Министерства здравоохранения Республики Казахстан (Белоног А.А.) обеспечить государственную регистрацию настоящего приказа в Министерстве юстиции Республики Казахстан.

      3. Департаменту правовой работы и государственных закупок Министерства здравоохранения Республики Казахстан (Малгаждарова Б.Т.) направить настоящий приказ на официальное опубликование после его государственной регистрации в Министерстве юстиции Республики Казахстан.

      4. Контроль за исполнением настоящего приказа возложить на вице-министра здравоохранения Республики Казахстан Омарова К.Т.

      5. Настоящий приказ вводится в действие по истечении 10 дней после дня официального опубликования.

      Министр                                     А. Дерновой