Мемлекеттік монополия субъектісінің бекіре тұқымдас балық түрлері өнімін қайта өңдеуі кезіндегі шикізат қалдықтарының, ысыраптары мен шығыстарының нормаларын бекіту туралы

Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрінің м.а. 2017 жылғы 15 тамыздағы № 334 бұйрығы. Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2017 жылғы 28 қыркүйекте № 15800 болып тіркелді

      "Жануарлар дүниесін қорғау, өсімін молайту және пайдалану туралы" 2004 жылғы 9 шілдедегі Қазақстан Республикасы Заңының 9-бабы 1-тармағының 77-6) тармақшасына сәйкес, БҰЙЫРАМЫН:

      Қоса беріліп отырған Мемлекеттік монополия субъектісінің бекіре тұқымдас балық түрлері өнімін қайта өңдеуі кезіндегі шикізат қалдықтарының, ысыраптары мен шығыстарының нормалары бекітілсін.

      2. Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігінің Орман шаруашылығы және жануарлар дүниесі комитеті заңнамада белгіленген тәртіппен:

      1) осы бұйрықтың Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркелуін;

      2) осы бұйрық мемлекеттік тіркелген күннен бастап күнтізбелік он күн ішінде оның қазақ және орыс тілдеріндегі қағаз және электрондық түрдегі көшірмесінің ресми жариялау және Қазақстан Республикасының нормативтік құқықтық актілерінің эталондық бақылау банкіне енгізу үшін "Республикалық құқықтық ақпарат орталығы" шаруашылық жүргізу құқығындағы республикалық мемлекеттік кәсіпорнына жіберілуін;

      3) осы бұйрық мемлекеттік тіркелген күннен бастап күнтізбелік он күн ішінде оның көшірмесінің мерзімді баспа басылымдарына ресми жариялауға жіберілуін;

      4) осы бұйрықтың Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігінің интернет-ресурсында орналастырылуын қамтамасыз етсін.

      3. Осы бұйрық алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасы
Ауыл шаруашылығы министрінің
міндетін атқарушы
Р. Құрманов
      "КЕЛІСІЛГЕН"
Қазақстан Республикасының
Ұлттық экономика министрі
___________ Т. Сүлейменов
2017 жылғы 28 тамыз

  Қазақстан Республикасы
Ауыл шаруашылығы министрі
міндетін атқарушының
2017 жылғы 15 тамыздағы
№ 334 бұйрығымен бекітілген

Мемлекеттік монополия субъектісінің бекіре тұқымдас балық түрлері өнімін
қайта өңдеуі кезіндегі шикізат қалдықтарының, ысыраптары мен
шығыстарының нормалары

Жайық-Каспий бассейнінің бекіре тұқымдас балықтарын мүшелеу кезіндегі
ішек-қарыннан тазартылған балық қалдықтарының, ысыраптары мен шығымының
нормалары

      (мүшеленбеген, жуылған балық салмағына пайызбен)

Балық түрі

Бағытталған шикізат сипаттамасы

Ішек-қарыннан тазарту кезіндегі қалдықтар

Қансыздандыру, ішек-қарыннан тазарту, тазалау, жуу кезіндегі ысыраптар

Барлық қалдықтар мен ысыраптар

Ішек-қарыннан тазартылған балық шығымы

тағамдық

тағамдық емес

барлығы

уылдырық немесе шоғал

бауыр

торсылдақ

шеміршек

жұлын

ішектер

Қортпа

уылдырығы бөлінбеген

15,6

0,9

0,8

0,5

0,6

3,0

21,4

2,0

23,4

76,6

уылдырықсыз

3,5

1,1

1,0

0,6

0,6

3,5

10,3

2,0

12,3

87,7

Бекіре, пілмай

уылдырығы бөлінбеген

14,6

0,9

0,6

0,9

0,9

4,2

22,1

2,4

24,5

75,5

уылдырықсыз

3,8

1,1

0,6

0,9

0,9

4,2

11,5

1,2

12,7

87,3

Шоқыр

уылдырығы бөлінбеген

22,8

0,9

0,6

1,0

0,9

2,5

28,7

1,2

29,9

70,1

уылдырықсыз

4,3

1,2

0,7

1,0

1,0

3,0

11,2

1,2

12,4

87,6

Жайық-Каспий бассейнінің бекіре тұқымдас балықтарынан мұздатылған өнім өндіру
кезіндегі шикізат қалдықтарының, ысыраптары мен шығысының нормалары

Балық түрі

Бағытталған шикізат салмағына %-бен

Дайын өнімнің бірлігіне шикізат шығысы

Мұздату кезіндегі ысыраптар

Дайын өнім шығымы

Бекіре тұқымдас балық

1,4

98,6

1,014

Жайық-Каспий бассейнінің бекіре тұқымдас балықтарынан салқындай ысталған
балық өнімдерін өндіру кезіндегі шикізат қалдықтарының, ысыраптары мен
шығысының нормалары

Бағытталған шикізат сипаттамасы

Осы операцияға түскен балық салмағына %-бен қалдықтар мен ысыраптар

Бағытталған шикізат салмағына %-бен

Дайын өнімнің бірлігіне шикізат шығысы

еріту, жуу

мүшелеу, тазалау, жуу

тұздау, теңгеру, суда ұстау

ыстау, жинау

барлық қалдықтар мен ысыраптар

дайын өнім шығымы

барлығы

бүйір еті, жон еті немесе филе

төсі

Ішек-қарыннан тазартылған, басымен бірге, мұздатылған бекіре тұқымдас балық

1,0

38,3

14,0

18,0

56,9

43,1

32,8

10,3

2,320


Об утверждении норм отходов, потерь и расходов сырья при переработке продукции осетровых видов рыб субъектом государственной монополии

Приказ и.о. Министра сельского хозяйства Республики Казахстан от 15 августа 2017 года № 334. Зарегистрирован в Министерстве юстиции Республики Казахстан 28 сентября 2017 года № 15800

      В соответствии с подпунктом 77-6) пункта 1 статьи 9 Закона Республики Казахстан от 9 июля 2004 года "Об охране, воспроизводстве и использовании животного мира" ПРИКАЗЫВАЮ:

      1. Утвердить прилагаемые нормы отходов, потерь и расходов сырья при производстве продукции осетровых видов рыб субъектом государственной монополии.

      2. Комитету лесного хозяйства и животного мира Министерства сельского хозяйства Республики Казахстан в установленном законодательством порядке обеспечить:

      1) государственную регистрацию настоящего приказа в Министерстве юстиции Республики Казахстан;

      2) в течение десяти календарных дней со дня государственной регистрации настоящего приказа направление его копии в бумажном и электронном виде на казахском и русском языках в Республиканское государственное предприятие на праве хозяйственного ведения "Республиканский центр правовой информации" для официального опубликования и включения в Эталонный контрольный банк нормативных правовых актов Республики Казахстан;

      3) в течение десяти календарных дней после государственной регистрации настоящего приказа направление его копии на официальное опубликование в периодические печатные издания;

      4) размещение настоящего приказа на интернет-ресурсе Министерства сельского хозяйства Республики Казахстан.

      3. Настоящий приказ вводится в действие по истечении десяти календарных дней после дня его первого официального опубликования.

      Исполняющий обязанности
Министра сельского хозяйства
Республики Казахстан
Р. Курманов

      "СОГЛАСОВАН"
Министр национальной экономики
Республики Казахстан
___________ Т. Сулейменов
28 августа 2017 года

  Утверждены
приказом исполняющего
обязанности Министра
сельского хозяйства
Республики Казахстан
от 15 августа 2017 года
№ 334

Нормы отходов, потерь и расходов сырья при переработке продукции осетровых видов рыб субъектом государственной монополии

Нормы отходов, потерь и выхода потрошеной рыбы при разделке осетровых рыб урало-каспийского бассейна

      (в процентах к массе неразделанной промытой рыбы)

Вид рыбы

Характеристика направленного сырья

Отходы при потрошении

Потери при обескровливании, потрошении, за чистке мойке

Всего отходов и потерь

Выход потрошеной рыбы

пищевые

непищевые

всего

икра или молоки

печень

плава-тельный пузырь

вязига

скрип

кишечник

Белуга

неразделанная икряная

15,6

0,9

0,8

0,5

0,6

3,0

21,4

2,0

23,4

76,6

неикряная

3,5

1,1

1,0

0,6

0,6

3,5

10,3

2,0

12,3

87,7

Осетр, шип

неразделанная икряная

14,6

0,9

0,6

0,9

0,9

4,2

22,1

2,4

24,5

75,5

неикряная

3,8

1,1

0,6

0,9

0,9

4,2

11,5

1,2

12,7

87,3

Севрюга

неразделанная икряная

22,8

0,9

0,6

1,0

0,9

2,5

28,7

1,2

29,9

70,1

неикряная

4,3

1,2

0,7

1,0

1,0

3,0

11,2

1,2

12,4

87,6

Нормы отходов, потерь и расхода сырья при производстве мороженой продукции из осетровых рыб урало-каспийского бассейна

Вид рыбы

В % к массе направленного сырья

Расход сырья на единицу готовой продукции

Потери при замораживании

Выход готовой продукции

Рыба осетровая

1,4

98,6

1,014
 

Нормы отходов, потерь и расхода сырья при производстве балычных изделий холодного копчения из осетровых рыб урало-каспийского бассейна

Характеристика направленного сырья

Отходы и потери в % к массе рыбы, поступившей на данную операцию
 

В % к массе направленного сырья

Расход сырья на единицу готовой продукции

Всего отходов и потерь

Выход готовой продукции, в том числе

всего

боковник, спинка или филе

теша

размораживание, мойка

разделка, зачистка, мойка

посол, выравнивание, отмачивание

копчение, уборка

Рыба осетровая, потрошеная, с головой, мороженая

1,0

38,3

14,0

18,0

56,9

43,1

32,8

10,3

2,320