Кеден одағы Комиссиясының 2011 жылғы 9 желтоқсандағы № 882 шешіміне өзгерістер енгізу туралы

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2015 жылғы 15 желтоқсандағы № 167 шешімі

      Еуразиялық экономикалық одақ шеңберіндегі техникалық реттеу туралы хаттаманың (2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартқа № 9 қосымша) 4-тармағына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:

      1. Қосымшаға сәйкес "Кеден одағының "Жемістер мен көкөністерден жасалған шырын өніміне арналған техникалық регламент" техникалық регламентін қабылдау туралы" Кеден одағы Комиссиясының 2011 жылғы 9 желтоқсандағы № 882 шешіміне өзгерістер енгізілсін.

      2. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық комиссия
Алқасының Төрағасы
В. Христенко

  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2015 жылғы 15 желтоқсандағы
№ 167 шешіміне
ҚОСЫМША

Кеден одағы Комиссиясының 2011 жылғы 9 желтоқсандағы № 882 шешіміне енгізілетін ӨЗГЕРІСТЕР

      1. 2.2-тармақта "өнімнің сәйкестігін (растауды)" деген сөздер "техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін" деген сөздермен ауыстырылсын.

      2. Көрсетілген Шешіммен бекітілген Кеден одағы "Жемістер мен көкөністерден жасалған шырын өніміне арналған техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын сақтау қолдану нәтижесінде ерікті негізде қамтамасыз етілетін стандарттар тізбесі мынадай редакцияда жазылсын:

  "Кеден одағы Комиссиясының
2011 жылғы 9 желтоқсандағы
№ 882 шешімімен
БЕКІТІЛГЕН
  (Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2015 жылғы 15 желтоқсандағы
№ 167 шешімінің
редакциясында)

Кеден одағы "Жемістер мен көкөністерден жасалған шырын өніміне арналған техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын сақтау қолдану нәтижесінде ерікті негізде қамтамасыз етілетін стандарттар ТІЗБЕСІ

р/с № Кеден одағы техникалық регламентінің элементтері Стандарттың белгіленімі Стандарттың атауы Ескертпе

1

2

3

4

5

1

2, 4 және 5-баптар, 2-қосымша

МемСТ
32100-2013
 

Консервілер. Шырын өнімі. Шырындар, шірнелер және құрамында шырын бар көкөніс және көкөніс-жеміс сусындары. Жалпы техникалық шарттар


2

МемСТ
32101-2013

Консервілер. Шырын өнімі. Тура сығымдалып алынған жеміс шырындары. Жалпы техникалық шарттар


3

МемСТ
32102-2013

Консервілер. Шырын өнімі. Қойылтылған жеміс шырындары. Жалпы техникалық шарттар


4

МемСТ
32103-2013

Консервілер. Шырын өнімі. Қалпына келтірілген жеміс және жеміс-көкөніс шырындары. Жалпы техникалық шарттар


5

МемСТ
32104-2013

Консервілер. Шырын өнімі. Жеміс және жеміс-көкөніс шірнелері. Жалпы техникалық шарттар


6

МемСТ
32105-2013

Консервілер. Шырын өнімі. Құрамында шырын бар жеміс және жеміс-көкөніс сусындары. Жалпы техникалық шарттар


7

МемСТ
32876-2014

Шырын өнімі. Томат шырыны. Жалпы техникалық шарттар

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

8

МемСТ
32920-2014

Шырын өнімі. Бүлдіршіндерді тамақтандыруға арналған шырындар мен шірнелер. Жалпы техникалық шарттар

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

9

Р МемСТ
52183-2003

Консервілер. Көкөніс шырындары. Томат шырыны.Техникалық шарттар

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

10

Р МемСТ 52474-2005

Консервілер. Шырын өнімі. Бүлдіршіндерді тамақтандыруға арналған шырындар мен шірнелер, коктейлдер. Техникалық шарттар

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

11

6-бап

Терминдер
1 – 15,
18 – 36
МемСТ -
19477-74

Жеміс-көкөніс консервілері. Технологиялық процестер. Терминдер мен анықтамалар


12


Терминдер
1 – 20,
23 – 41,
50 – 59 және
62 – 63
Р МемСТ
53029-2008

Жемістерді, көкөністер мен саңырауқұлақтарды қайта өңдеудің технологиялық процестері. Терминдер мен анықтамалар


13

2-қосымша

МемСТ ISO
1956-2-2014

Жемістер мен көкөністер. Морфологиялық және құрылымдық терминология.
2-бөлім.


14

Р МемСТ
27519-87

Жемістер мен көкөністер. Морфологиялық және құрылымдық терминология.
1-бөлім.


      ".

      3. Зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде көрсетілген Шешіммен бекітілген Кеден одағы "Жемістер мен көкөністерден жасалған шырын өніміне арналған техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын қолдану мен орындауға және өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды) жүзеге асыруға қажетті үлгілерді таңдау қағидасын қамтитын стандарттар тізбесі мынадай редакцияда жазылсын:

  "Кеден одағы Комиссиясының
2011 жылғы 9 желтоқсандағы
№ 882 шешімімен
БЕКІТІЛГЕН
  (Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2015 жылғы 15 желтоқсандағы
№ 167 шешімінің
редакциясында)

Зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде көрсетілген Шешіммен бекітілген Кеден одағы "Жемістер мен көкөністерден жасалған шырын өніміне арналған техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын қолдану мен орындауға және өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды) жүзеге асыруға қажетті үлгілерді таңдау қағидасын қамтитын стандарттар ТІЗБЕСІ

р/с №

Кеден одағы техникалық регламентінің элементтері

Стандартты белгіленімі

Стандарттың атауы

Ескертпе

1

2

3

4

5

1

2, 4 және 5-баптар, 2 және 3-қосымша

МемСТ
26313-84

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Қабылдап алу қағидалары, сынамаларды іріктеу әдістері

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

2

МемСТ
26313-2014

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Қабылдап алу қағидалары, сынамаларды іріктеу әдістері

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

3

МемСТ
26671-85

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Сынамаларды зертханалық талдауларға дайындау

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

4

МемСТ
26671-2014

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Сынамаларды зертханалық талдауларға дайындау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

5

2 және 4-баптар

МемСТ ISO
762-2013

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Минералдық қоспалардың мөлшерін анықтау


6

МемСТ ISO
2173-2013

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттарды анықтаудың рефрактометриялық әдісі


7

МемСТ ISO
2448-2013

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Этанол мөлшерін анықтау


8

МСТ
8756.1-79

Консервіленген тағамдық өнімдер. Түйсіктену көрсеткіштерін, құрамдас бөліктердің таза салмағын немесе мөлшерін және жалпы үлесін анықтау әдістері


9

Р МемСТ
8756.8-85

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Томат өнімдерінің түсін бақылау әдістері

2-бөлім бөлігінде 01.07.2016 ж. дейін қолданылады

10

МемСТ
8756.10-70

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Жеміс жұмсағы мөлшерін анықтау әдісі


11

МемСТ
8756.11-70

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Шырындар мен экстракттардың ашықтығын, экстракттардың ерігіштігін анықтау әдістері


12

МемСТ
25555.1-82

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ұшпалы қышқылдарды анықтау әдісі

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

13

МемСТ
25555.1-2014

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ұшпалы қышқылдарды анықтау әдісі

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

14

3 және 4-бөлімдер
МемСТ
25555.3-82

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Минералдық қоспаларды анықтау әдістері


15

МемСТ
25555.4-91

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күлді және жалпы күл мен суда еритін күлдің сілтілігін анықтау әдістері


16

МемСТ
25555.5-91

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күкірт диоксидін анықтау әдістері

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

17

МемСТ
25555.5-2014

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күкірт диоксидін анықтау әдістері

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

18

МемСТ
26181-84

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Сорбин қышқылын анықтау әдістері


19

МемСТ
26188-84

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. рН анықтау әдісі


20

МемСТ
26323-84

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Өсімдік тектес қоспалардың мөлшерін анықтау әдістері

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

21

МемСТ
26323-2014

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Өсімдік тектес қоспалардың мөлшерін анықтау әдістері

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

22

МемСТ
28467-90

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Бензой қышқылын анықтау әдісі


23

МемСТ
29030-91

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттардың тығыздығы мен құрамына қатысты пикнометриялық анықтау әдісі


24

МемСТ
29031-91

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Суда ерімейтін құрғақ заттарды анықтау әдісі


25

МемСТ
30669-2000

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Бензой қышқылының мөлшерін анықтаудың газхроматографиялық әдісі


26

МемСТ
30670-2000

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Сорбин қышқылының мөлшерін анықтаудың газхроматографиялық әдісі


27

МемСТ
31714-2012

Шырындар және шырын өнімі. Сәйкестендіру. Масс-спектрометрия әдісімен көміртегінің тұрақты изотоптарын анықтау


28

МемСТ
31715-2012

Шырындар және шырын өнімі. Сәйкестендіру. Масс-спектрометрия әдісімен сутегінің тұрақты изотоптарын анықтау


29

МемСТ
31717-2012

Шырындар және шырын өнімі. Сәйкестендіру. Ферментативтік әдіспен аскорбин қышқылын анықтау


30

МемСТ
31718-2012

Шырындар және шырын өнімі. Сәйкестендіру. Масс-спектрометрия әдісімен оттегінің тұрақты изотоптарын анықтау


31

МемСТ
32146-2013

Шырындар және шырын өнімі. Сәйкестендіру. Хромато-масс-спектрометрия әдісімен хош иістендіруші қосылыстарды анықтау


32

МемСТ
32249-2013

Шырын өнімі. Ферментативтік әдіспен этил спиртін анықтау


33

МемСТ
32709-2014

Шырын өнімі. Антоцианиндерді анықтау әдістері

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

34

МемСТ
3271-2014

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ферментативтік әдіспен күкірттің жалпы диоксидін анықтау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

35

МемСТ
32712-2014

Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен фумар қышқылын анықтау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

36

МемСТ
32771-2014

Шырын өнімі. Айналымдық-фазалық тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен органикалық қышқылдарды анықтау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

37

МемСТ
32799-2014

Шырын өнімі. Ионалмастырғыш хроматография әдісімен еркін амин қышқылдарын анықтау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

38

МемСТ
32800-2014

Шырын өнімі. Газ хроматографиясы әдісімен глюкозалы және фруктозалы шәрбаттар құрамында қоспалар бар болуын анықтау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

39

МемСТ
32841-2014

Шырын өнімі. Газ хроматографиясы әдісімен хош иісті қосылыстардың құрамындағы этанолды анықтау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

40

МемСТ
32919-2014

Шырын өнімі. Метанолдың қалдық мөлшерін анықтау әдісі

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

41

БСТ ЕN
12631-2007

Жеміс және көкөніс шырындары. NAD пайдалану арқылы спектрометрияның көмегімен D және L-сүт қышқылының (лактата) мөлшерін анықтаудың ферментативтік әдісі


42

Р МемСТ
50476-93

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Екеуі бірдей кездескен жағдайда сорбин және бензой қышқылдарының мөлшерін анықтау әдісі


43

Р МемСТ
51122-97

Жеміс және көкөніс шырындары. Формоль санын анықтаудың потенциометриялық әдісі


44

Р МемСТ
51123-97

Жеміс және көкөніс шырындары. Сульфаттарды анықтаудың гравиметриялық әдісі


45

Р МемСТ
51124-97

Жеміс және көкөніс шырындары. Пролинді анықтаудың фотометриялық әдісі


46

Р МемСТ
51128-98

Жеміс және көкөніс шырындары. D-изолимон қышқылын анықтау әдісі


47

Р МемСТ
51427-99

Цитрус шырындары. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясының көмегімен гесперидин мен нарингиннің массалық шоғырлануын анықтау әдісі


48

Р МемСТ
51429-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Атомдық абсорбциялық спектрометрияның көмегімен натрий, калий, кальций және магний мөлшерін анықтау әдісі


49

Р МемСТ
51430-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Фосфор мөлшерін анықтаудың спектрлік фотометриялық әдісі


50

Р МемСТ
51431-99

Шырын өнімі. Салыстырмалы тығыздықты анықтау әдісі


51

Р МемСТ
51432-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Күлдің мөлшерін анықтау әдісі


52

Р МемСТ
51436-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Күлдің жалпы сілтілігін анықтаудың титриметриялық әдісі


53

Р МемСТ
51437-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Жалпы құрғақ заттардың кептіру кезінде салмағының азаюы бойынша массалық үлесін анықтаудың гравиметриялық әдісі


54

Р МемСТ
51438-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Кьельдаль бойынша азот мөлшерін анықтау әдісі


55

Р МемСТ
51439-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Потенциометрлік титрлеу көмегімен хлоридтердің мөлшерін анықтау әдісі


56

Р МемСТ
51441-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Спектрлік фотометрияның көмегімен сірке қышқылының (ацетат) мөлшерін анықтаудың ферментативтік әдісі


57

Р МемСТ
51442-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Айналдыра бөлу арқылы ажыратылған жеміс жұмсағының мөлшерін анықтау әдісі


58

Р МемСТ
52052-2003

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясының көмегімен сорбин және бензой қышқылдарының массалық үлесін анықтау әдісі


59

Р МемСТ
53773-2010

Шырын өнімі. Антоцианиндерді анықтау әдісі

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

60

Р МемСТ
54635-2011

Функционалды тағамдық өнімдер. А витаминін анықтау әдісі


61

Р МемСТ
54684-2011

Шырын өнімі. Айналымдық-фазалық тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен органикалық қышқылдарды анықтау

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

62

Р МемСТ
54685-2011

Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен фумар қышқылын анықтау

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

63

Р МемСТ
54741-2011

Шырын өнімі. Газ хроматографиясы әдісімен глюкозалы және фруктозалы шәрбаттар құрамында қоспалар бар болуын анықтау

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

64

Р МемСТ
54742-2011

Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен апельсин шырынындағы нарингин мен неогеспиридинді анықтау


65

Р МемСТ
54743-2011

Шырын өнімі. Ионалмастырғыш хроматография әдісімен еркін амин қышқылдарын анықтау

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

66

Р МемСТ
54744-2011

Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен мүкжидек пен алма өнімдеріндегі хинн, алма және лимон қышқылдарын анықтау


67

Р МемСТ
55339-2012

Шырын өнімі. Ионалмастырғыш хроматография әдісімен аниондарды анықтау


68

5-бап

МемСТ ISO
750-2013

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Титрленетін қышқылдарды анықтау


69

3 және 4-бөлімдер
МемСТ EN
(мемлекет-аралық стандарт)
14122-2013

Тағамдық өнімдер. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясының көмегімен В1 витаминін анықтау


70

2-бөлім
МемСТ EN
(мемлекет-аралық стандарт)
14152-2013

Тағамдық өнімдер. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясының көмегімен В2 витаминін анықтау


71

МемСТ
8756.9-78

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Жеміс және жидек шырындары мен экстрактыларындағы тұнбаларды анықтау әдісі


72

МемСТ
8756.10-70

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Жеміс жұмсағы мөлшерін анықтау әдісі


73

МемСТ
8756.13-87

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Қантты анықтау әдісі


74

МемСТ
8756.10-70

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Коротинді анықтау әдісі


75

МемСТ
24283-80

Балаларды тамақтандыруға арналған біртектіленген консервілер. Ұсақтау сапасын анықтау әдісі

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

76

МемСТ
24283-2014

Балаларды тамақтандыруға арналған біртектіленген консервілер. Ұсақтау сапасын анықтау әдісі

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

77

МемСТ
24556-89

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. С витаминін анықтау әдісі


78

МемСТ
26186-84

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Хлоридтерді анықтау әдісі


79

МемСТ
26928-86

Тағамдық өнімдер. Темірді анықтау әдісі


80

МемСТ
28561-90
 

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Құрғақ заттарды немесе ылғалды анықтау әдісі


81

МемСТ
29030-91

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттардың салыстырмалы тығыздығы мен мөлшерін анықтаудың пикнометриялық әдісі


82

МемСТ
29032-91

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Оксиметилфурфулолды анықтау әдісі


83

МемСТ
29059-91

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Пектинді заттарды анықтаудың титриметриялық әдісі


84

МемСТ
29206-91

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Диеталық консервілердегі ксилит пен сорбитті анықтау әдісі


85

МемСТ
31082-2002

Жеміс және көкөніс шырындары. L-алма қышқылын анықтау әдісі


86

МемСТ
31083-2002

Жеміс және көкөніс шырындары. D-глюкоза мен D-фруктозаны анықтау әдісі


87

МемСТ
31643-2012

Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен аскорбин қышқылын анықтау


88

МемСТ
31644-2012

Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен 5-гидроксиметилфурфуролды анықтау


89

МемСТ
31669-2012

Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен сахарозаны, глюкозаны, фруктозаны және сорбитті анықтау


90

МемСТ
31870-2012

Ауыз су. Атом спектрометриясы әдістерімен элементтер құрамын анықтау


91

МемСТ
32223-2013

Шырын өнімі. Фотометрия әдісімен пектинді анықтау


92

МемСТ
32712-2014

Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен фумар қышқылын анықтау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

93

МемСТ
32771-2014

Шырын өнімі. Айналымдық-фазалық тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен органикалық қышқылдарды анықтау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

94

МемСТ
32800-2014

Шырын өнімі. Газ храмотографиясы әдісімен глюкозалы және фруктозалы шәрбаттар құрамында қоспалар бар болуын анықтау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

95

МемСТ
32903-2014

Шырын өнімі. Айналымдық-фазалық тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен суда еритін витаминдерді: тиаминді (В1), рибоплавинді (В2), пиридоксинді (В6) және никотинамидті (РР) анықтау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

96

МемСТ
33045-2014

Су. Құрамында азот бар заттарды анықтау әдістері

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

97

Р МемСТ
50479-93
 

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. РР витаминінің мөлшерін анықтау әдісі


98

Р МемСТ
51129-98

Жеміс және көкөніс шырындары. Лимон қышқылын анықтау әдісі


99

Р МемСТ

Жеміс шырындары. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен шараптық қышқыл мөлшерін анықтау әдісі


100

Р МемСТ
51434-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Титрленетін қышқылдарды анықтау әдісі


101

Р МемСТ
51439-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Потенциометриялық титрлеудің көмегімен хлоридтердің мөлшерін анықтау әдісі


102

Р МемСТ
51442-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Айналдыра бөлу арқылы ажыратылған жеміс жұмсағының мөлшерін анықтау әдісі


103

Р МемСТ
51434-99

Жеміс және көкөніс шырындары. Жалпы каротиноидтер мен олардың фракциялық құрамын анықтау әдісі


104

Р МемСТ
51938-2002

Жеміс және көкөніс шырындары. Сахарозаны анықтау әдісі


105

Р МемСТ 51940-2002

Жеміс және көкөніс шырындары. D-алма қышқылын анықтау әдісі


106

Р МемСТ
54635-2011

Функционалды тағамдық өнімдер. А витаминін анықтау әдісі


107

Р МемСТ 54684-2011

Шырын өнімі. Айналымдық-фазалық тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен органикалық қышқылдарды анықтау

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

108

Р МемСТ
54685-2011

Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен фумар қышқылын анықтау

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

109

Р МемСТ 54741-2011

Шырын өнімі. Газ храмотографиясы әдісімен глюкозалы және фруктозалы шәрбаттар құрамында қоспалар бар болуын анықтау

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

110

1-қосымша

МемСТ ISO
21871-2013

Тағамдық өнімдердің және жануарларға арналған азықтардың микробиологиясы. Bacillus cereusті табу және оның неғұрлым ықтимал шамасын есептеу әдісі


111

МемСТ 10444.1-84

Консервілер. Микробиологиялық талдауда қолданылатын реактивтер ерітінділерін, бояулар, индикаторлар мен тағамдық орта дайындау


112

МемСТ
10444.8-2013

Тағамдық өнімдердің және жануарларға арналған азықтардың микробиологиясы.
Презумптивті Bacillus cereusті есептеу әдісі. 300С температурада колонийді есептеу әдісі.


113

МемСТ 10444.9-88

Тағамдық өнімдер. Clostridium perfringensті анықтау әдісі


114

МемСТ
10444.11-2013
(ISO 15214:1998)

Тағамдық өнімдердің және жануарларға арналған азықтардың микробиологиясы.
Мезофильдік сүт қышқылды микроорганизмдерді табу және олардың шамасын есептеу әдісі


115

МемСТ
10444.12-2013

Тағамдық өнімдердің және жануарларға арналған азықтардың микробиологиясы.
Ашытқыларды және өңезді саңырауқұлақтарды табу және олардың санын есептеу әдісі


116

МемСТ
10444.14-91

Консервілер. Говард бойынша өңез мөлшерін анықтау әдісі


117

МемСТ
10444.15-94

Тағамдық өнімдер. Мезофильді аэробты және факультативті-анаэробты микроорганизмдердің санын анықтау әдісі


118

МемСТ
26188-84

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. рН анықтау әдісі.


119

МемСТ
26669-85

Тағамдық және дәмдік өнімдер. Микробиологиялық талдаулар үшін сынамалар дайындау


120

МемСТ
26670-91

Тағамдық өнімдер. Микроорганизмдерді өсіру әдістері


121

МемСТ
28805-90

Тағамдық өнімдер. Осмотолерантты ашытқыларды және өңезді саңырауқұлақтарды табу және санын анықтау әдісі


122

МемСТ
30425-97

Консервілер. Өнеркәсіптік зарарсыздандыруды анықтау әдісі


123

МемСТ
30726-2001

Тағамдық өнімдер. Escherichia coli түрлес бактерияларды табу және санын анықтау әдістері


124

МемСТ
31708-2012
(ISO 7251:2005)

Тағамдық өнімдердің және азықтардың микробиологиясы. Escherichia coli түрлес презумптивті бактерияларды табу және санын анықтау әдісі. Неғұрлым ықтимал мөлшерін анықтау әдісі


125

БСТ 1036-97
 

Тағамдық өнімдер және азық-түліктік шикізат. Қауіпсіздік көрсеткіштерін анықтауға арналған сынамалар іріктеу әдісі


126

Р МемСТ
52711-2007

Шырын өнімін өндіру. Арнайы микробиологиялық ортаны пайдалана отырып микробиологиялық талдау жасау әдістері


127

2-қосымша

МемСТ ISO
2173-2013

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттарды анықтаудың рефрактометриялық әдісі


128

МСТ
29030-91

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттардың салыстырмалы тығыздығы мен мөлшерін анықтаудың пикнометриялық әдісі


129

3-қосымша

МемСТ ЕN
12856-2015

Тағамдық өнім. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен калий ацесульфамын, аспартамды және сахаринді анықтау

01.01.2017 ж. бастап қолданылады

130

МемСТ
8756.13-87

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Қантты анықтау әдісі


131

МемСТ
25555.5-91

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күкірт диоксидін анықтау әдісі

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

132

МемСТ
25555.5-2014

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күкірт диоксидін анықтау әдісі

01.01.2016 ж. дейін қолданылады

133

МемСТ
29059-91

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Пектинді заттарды анықтаудың титриметриялық әдісі


134

МемСТ
31643-2012

Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен аскорбин қышқылын анықтау


135

МемСТ
32223-2013

Шырын өнімі. Фотометрия әдісімен пектинді анықтау


136

МСТ
32711-2014

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ферментативтік әдіспен күкірттің жалпы диоксидін анықтау

01.01.2016 ж. бастап қолданылады

137

Р МемСТ ЕН
12856-2010

Тағамдық өнімдер. Калий ацесульфамын, аспартамды және сахаринді анықтау. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісі

01.01.2017 ж. дейін қолданылады

138

Р МемСТ 51129-98

Жеміс және көкөніс шырындары. Лимон қышқылын анықтау әдісі


139

Р МемСТ
51428-99

Жеміс шырындары. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясының көмегімен шараптық қышқыл мөлшерін анықтау әдісі


140

Р МемСТ
54894-2012

Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ферментативтік әдіспен күкірттің жалпы диоксидін анықтау

01.01.2016 ж. дейін қолданылады


О внесении изменений в Решение Комиссии Таможенного союза от 9 декабря 2011 г. № 882

Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 15 декабря 2015 года № 167

      В соответствии с пунктом 4 Протокола о техническом регулировании в рамках Евразийского экономического союза (приложение № 9 к Договору о Евразийском экономическом союзе от 29 мая 2014 года) и пунктом 5 приложения № 2 к Регламенту работы Евразийской экономической комиссии, утвержденному Решением Высшего Евразийского экономического совета от 23 декабря 2014 г. № 98, Коллегия Евразийской экономической комиссии решила:
      1. Внести в Решение Комиссии Таможенного союза от 9 декабря 2011 г. № 882 «О принятии технического регламента Таможенного союза «Технический регламент на соковую продукцию из фруктов и овощей» изменения согласно приложению.
      2. Настоящее Решение вступает в силу по истечении 30 календарных дней с даты его официального опубликования.

      Председатель
      Коллегии Евразийской
      экономической комиссии                     В. Христенко

ПРИЛОЖЕНИЕ           

к Решению Коллегии       
Евразийской экономической комиссии
от 15 декабря 2015 г. № 167   

ИЗМЕНЕНИЯ,
вносимые в Решение Комиссии Таможенного союза
от 9 декабря 2011 г. № 882

      1. В пункте 2.2 слова «(подтверждения) соответствия продукции» заменить словами «соответствия объектов технического регулирования».
      2. Перечень стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Таможенного союза «Технический регламент на соковую продукцию из фруктов и овощей» (ТР ТС 023/2011), утвержденный указанным Решением, изложить в следующей редакции:

«УТВЕРЖДЕН              

Решением Комиссии Таможенного союза
от 9 декабря 2011 г. № 882   
(в редакции Решения Коллегии   
Евразийской экономической комиссии
от 15 декабря 2015 г. № 167)   

                              ПЕРЕЧЕНЬ
            стандартов, в результате применения которых на
       добровольной основе обеспечивается соблюдение требований
        технического регламента Таможенного союза «Технический
        регламент на соковую продукцию из фруктов и овощей» (ТР
                           ТС 023/2011)

№ п/п

Элементы технического регламента Таможенного союза

Обозначение стандарта

Наименование стандарта

Примечание

1

2

3

4

5

1

статьи 2, 4 и 5, приложение 2

ГОСТ

32100-2013

Консервы. Продукция соковая. Соки, нектары и сокосодержащие напитки овощные
и овощефруктовые. Общие технические условия


2

ГОСТ

32101-2013

Консервы. Продукция соковая. Соки фруктовые прямого отжима. Общие технические условия


3

ГОСТ

32102-2013

Консервы. Продукция соковая. Соки фруктовые концентрированные. Общие технические условия


4

ГОСТ

32103-2013

Консервы. Продукция соковая. Соки фруктовые и фруктово-овощные восстановленные. Общие технические условия


5

ГОСТ

32104-2013

Консервы. Продукция соковая. Нектары фруктовые и фруктово-овощные. Общие технические условия


6

ГОСТ

32105-2013

Консервы. Продукция соковая. Напитки сокосодержащие фруктовые и фруктово-овощные. Общие технические условия


7

ГОСТ

32876-2014

Продукция соковая. Сок томатный. Технические условия.

применяется

с 01.01.2016

8

ГОСТ

32920-2014

Продукция соковая. Соки
и нектары для питания детей раннего возраста. Общие технические условия

применяется

с 01.01.2016

9

ГОСТ Р 52183-2003

Консервы. Соки овощные. Сок томатный. Технические условия

применяется

до 01.01.2016

10

ГОСТ Р 52474-2005

Консервы. Продукция соковая. Соки, нектары и коктейли для питания детей раннего возраста. Технические условия

применяется

до 01.01.2016

11

статья 6

термины
1 – 15,
18 – 36
ГОСТ
19477-74

Консервы плодоовощные. Технологические процессы. Термины и определения


12

термины
1 – 20,
23 – 41,
50 – 59
и 62 – 63
ГОСТ Р 53029-2008

Процессы переработки фруктов, овощей и грибов технологические. Термины и определения


13

приложение 2

ГОСТ ISO 1956-2-2014

Фрукты и овощи. Морфологическая и структурная терминология. Часть 2


14

ГОСТ
27519-87

Фрукты и овощи. Морфологическая и структуральная терминология. Часть 1


      3. Перечень стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Таможенного союза «Технический регламент на соковую продукцию из фруктов и овощей» (ТР ТС 023/2011) и осуществления оценки (подтверждения) соответствия продукции, утвержденный указанным Решением, изложить в следующей редакции:

«УТВЕРЖДЕН            

Решением Комиссии Таможенного союза
от 9 декабря 2011 г. № 882   
(в редакции Решения Коллегии  
Евразийской экономической комиссии
от 15 декабря 2015 г. № 167)  

                             ПЕРЕЧЕНЬ
    стандартов, содержащих правила и методы исследований
  (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов,
       необходимые для применения и исполнения требований
      технического регламента Таможенного союза «Технический
     регламент на соковую продукцию из фруктов и овощей» (ТР ТС
        023/2011) и осуществления оценки соответствия объектов
                    технического регулирования

№ п/п

Элементы технического регламента Таможенного союза

Обозначение стандарта

Наименование стандарта

Примечание

1

2

3

4

5

1

статьи 2, 4 и 5, приложения 2 и 3

ГОСТ
26313-84

Продукты переработки плодов
и овощей. Правила приемки, методы отбора проб

применяется
до 01.01.2016

2

ГОСТ
26313-2014

Продукты переработки фруктов
и овощей. Правила приемки
и методы отбора проб

применяется
с 01.01.2016

3

ГОСТ
26671-85

Продукты переработки плодов
и овощей, консервы мясные
и мясорастительные. Подготовка проб для лабораторных анализов

применяется
до 01.01.2016

4

ГОСТ
26671-2014

Продукты переработки фруктов
и овощей, консервы мясные
и мясорастительные. Подготовка проб для лабораторных анализов

применяется
с 01.01.2016

5

статьи 2 и 4

ГОСТ ISO
762-2013

Продукты переработки фруктов
и овощей. Определение содержания минеральных примесей


6

ГОСТ ISO 2173-2013

Продукты переработки фруктов
и овощей. Рефрактометрический метод определения растворимых сухих веществ


7

ГОСТ ISO 2448-2013

Продукты переработки фруктов
и овощей. Определение содержания этанола


8

ГОСТ
8756.1-79

Продукты пищевые консервированные. Методы определения органолептических показателей, массы нетто или объема и массовой доли составных частей


9

ГОСТ
8756.8-85

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы контроля цвета томатопродуктов

в части раздела 2 применяется до 01.07.2016

10

ГОСТ
8756.10-70

Продукты переработки плодов
и овощей. Метод определения содержания мякоти


11

ГОСТ
8756.11-70

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения прозрачности соков и экстрактов, растворимости экстрактов


12

ГОСТ
25555.1-82

Продукты переработки плодов
и овощей. Метод определения летучих кислот

применяется
до 01.01.2016

13

ГОСТ
25555.1-2014

Продукты переработки фруктов
и овощей. Метод определения летучих кислот

применяется
с 01.01.2016

14

части 3 и 4
ГОСТ
25555.3-82

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения минеральных примесей


15

ГОСТ
25555.4-91

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения золы и щелочности общей
и водорастворимой золы


16

ГОСТ
25555.5-91

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения диоксида серы

применяется
до 01.01.2016

17

ГОСТ
25555.5-2014

Продукты переработки фруктов
и овощей. Методы определения диоксида серы

применяется
с 01.01.2016

18

ГОСТ
26181-84

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения сорбиновой кислоты


19

ГОСТ
26188-84

Продукты переработки плодов
и овощей, консервы мясные
и мясорастительные. Метод определения рН


20

ГОСТ
26323-84

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения содержания примесей растительного происхождения

применяется
до 01.01.2016

21

ГОСТ
26323-2014

Продукты переработки фруктов
и овощей. Методы определения содержания примесей растительного происхождения

применяется
с 01.01.2016

22

ГОСТ
28467-90

Продукты переработки плодов
и овощей. Метод определения бензойной кислоты


23

ГОСТ
29030-91

Продукты переработки плодов
и овощей. Пикнометрический метод определения относительной плотности
и содержания растворимых сухих веществ


24

ГОСТ
29031-91

Продукты переработки плодов
и овощей. Метод определения сухих веществ, не растворимых
в воде


25

ГОСТ
30669-2000

Продукты переработки плодов и овощей. Газохроматографический метод определения содержания бензойной кислоты


26

ГОСТ
30670-2000

Продукты переработки плодов и овощей. Газохроматографический метод определения содержания сорбиновой кислоты


27

ГОСТ
31714-2012

Соки и соковая продукция. Идентификация. Определение стабильных изотопов углерода методом масс-спектрометрии


28

ГОСТ
31715-2012

Соки и соковая продукция. Идентификация. Определение стабильных изотопов водорода методом масс-спектометрии


29

ГОСТ
31717-2012

Соки и соковая продукция. Идентификация. Определение аскорбиновой кислоты ферментативным методом


30

ГОСТ
31718-2012

Соки и соковая продукция. Идентификация. Определение стабильных изотопов кислорода методом масс-спектрометрии


31

ГОСТ
32146-2013

Соки и соковая продукция. Идентификация. Определение ароматобразующих соединений методом хромато-масс-спектрометрии


32

ГОСТ
32249-2013

Продукция соковая. Определение этилового спирта ферментативным методом


33

ГОСТ
32709-2014

Продукция соковая. Методы определения антоцианинов

применяется
с 01.01.2016

34

ГОСТ
32711-2014

Продукты переработки фруктов
и овощей. Определение общего диоксида серы ферментативным методом

применяется
с 01.01.2016

35

ГОСТ
32712-2014

Продукция соковая. Определение фумаровой кислоты методом высокоэффективной жидкостной хроматографии

применяется
с 01.01.2016

36

ГОСТ
32771-2014

Продукция соковая. Определение органических кислот методом обращенно-фазовой высокоэффективной жидкостной хроматографии

применяется
с 01.01.2016

37

ГОСТ
32799-2014

Продукция соковая. Определение свободных аминокислот методом ионообменной хроматографии

применяется
с 01.01.2016

38

ГОСТ
32800-2014

Продукция соковая. Определение наличия добавок глюкозных
и фруктозных сиропов методом газовой хроматографии

применяется
с 01.01.2016

39

ГОСТ
32841-2014

Продукция соковая. Определение этанола в ароматобразующих соединениях методом газовой хроматографии

применяется
с 01.01.2016

40

ГОСТ
32919-2014

Продукция соковая. Метод определения остаточных количеств метанола

применяется
с 01.01.2016

41

СТБ EN
12631-2007

Соки фруктовые и овощные. Ферментативный метод определения содержания
D и L-молочной кислоты (лактата) с помощью спектрометрии с использованием NAD


42

ГОСТ Р
50476-93

Продукты переработки плодов
и овощей. Метод определения содержания сорбиновой
и бензойной кислот при
их совместном присутствии


43

ГОСТ Р
51122-97

Соки плодовые и овощные. Потенциометрический метод определения формольного числа


44

ГОСТ Р
51123-97

Соки плодовые и овощные. Гравиметрический метод определения сульфатов


45

ГОСТ Р
51124-97

Соки плодовые и овощные. Фотометрический метод определения пролина


46

ГОСТ Р
51128-98

Соки фруктовые и овощные. Метод определения
D-изолимонной кислоты


47

ГОСТ Р
51427-99

Соки цитрусовые. Метод определения массовой концентрации гесперидина
и нарингина с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии


48

ГОСТ Р
51429-99

Соки фруктовые и овощные. Метод определения содержания натрия, калия, кальция и магния
с помощью атомно-абсорбционной спектрометрии


49

ГОСТ Р
51430-99

Соки фруктовые и овощные. Спектрофотометрический метод определения содержания фосфора


50

ГОСТ Р
51431-99

Продукция соковая. Метод определения относительной плотности


51

ГОСТ Р
51432-99

Соки фруктовые и овощные. Метод определения содержания золы


52

ГОСТ Р
51436-99

Соки фруктовые и овощные. Титриметрический метод определения общей щелочности золы


53

ГОСТ Р
51437-99

Соки фруктовые и овощные. Гравиметрический метод определения массовой доли общих сухих веществ по убыли массы при высушивании


54

ГОСТ Р
51438-99

Соки фруктовые и овощные. Метод определения содержания азота по Кьельдалю


55

ГОСТ Р
51439-99

Соки фруктовые и овощные. Метод определения содержания хлоридов с помощью потенциометрического титрования


56

ГОСТ Р
51441-99

Соки фруктовые и овощные. Ферментативный метод определения содержания уксусной кислоты (ацетата)
с помощью спектрофотометрии


57

ГОСТ Р
51442-99

Соки фруктовые и овощные. Метод определения содержания мякоти, отделяемой центрифугированием


58

ГОСТ Р
52052-2003

Продукты переработки плодов
и овощей. Метод определения массовых долей сорбиновой
и бензойной кислот с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии


59

ГОСТ Р
53773-2010

Продукция соковая. Методы определения антоцианинов

применяется
до 01.01.2016

60

ГОСТ Р
54635-2011

Продукты пищевые функциональные. Метод определения витамина А


61

ГОСТ Р
54684-2011

Продукция соковая. Определение органических кислот методом обращенно-фазовой высокоэффективной жидкостной хроматографии

применяется
до 01.01.2016

62

ГОСТ Р
54685-2011

Продукция соковая. Определение фумаровой кислоты методом высокоэффективной жидкостной хроматографии

применяется
до 01.01.2016

63

ГОСТ Р
54741-2011

Продукция соковая. Определение наличия добавок глюкозных
и фруктозных сиропов методом газовой хроматографии

применяется
до 01.01.2016

64

ГОСТ Р
54742-2011

Продукция соковая. Определение нарингина и неогесперидина
в апельсиновом соке методом высокоэффективной жидкостной хроматографии


65

ГОСТ Р
54743-2011

Продукция соковая. Определение свободных аминокислот методом ионообменной хроматографии

применяется
до 01.01.2016

66

ГОСТ Р
54744-2011

Продукция соковая. Определение хинной, яблочной и лимонной кислот в продуктах из клюквы
и яблок методом высокоэффективной жидкостной хроматографии


67

ГОСТ Р
55339-2012

Продукция соковая. Определение анионов методом ионообменной хроматографии


68

статья 5

ГОСТ ISO
750-2013

Продукты переработки фруктов
и овощей. Определение титруемой кислотности


69

разделы 3 и 4 ГОСТ EN 14122-2013

Продукты пищевые. Определение витамина В1 с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии


70

раздел 2
ГОСТ ЕN 14152-2013

Продукты пищевые. Определение витамина В2 с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии


71

ГОСТ
8756.9-78

Продукты переработки плодов
и овощей. Метод определения осадка в плодовых и ягодных соках и экстрактах


72

ГОСТ
8756.10-70

Продукты переработки плодов
и овощей. Метод определения содержания мякоти


73

ГОСТ
8756.13-87

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения сахаров


74

ГОСТ
8756.22-80

Продукты переработки плодов
и овощей. Метод определения каротина


75

ГОСТ
24283-80

Консервы гомогенизированные для детского питания. Метод определения качества измельчения

применяется
до 01.01.2016

76

ГОСТ
24283-2014

Консервы гомогенизированные для детского питания. Метод определения качества измельчения

применяется
с 01.01.2016

77

ГОСТ
24556-89

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения витамина C


78

ГОСТ
26186-84

Продукты переработки плодов
и овощей, консервы мясные
и мясорастительные. Методы определения хлоридов


79

ГОСТ
26928-86

Продукты пищевые. Метод определения железа


80

ГОСТ
28561-90

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения сухих веществ или влаги


81

ГОСТ
29030-91

Продукты переработки плодов
и овощей. Пикнометрический метод определения относительной плотности
и содержания растворимых сухих веществ


82

ГОСТ
29032-91

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения оксиметилфурфурола


83

ГОСТ
29059-91

Продукты переработки плодов
и овощей. Титриметрический метод определения пектиновых веществ


84

ГОСТ
29206-91

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения ксилита и сорбита в диетических консервах


85

ГОСТ
31082-2002

Соки фруктовые и овощные. Метод определения L-яблочной кислоты


86

ГОСТ
31083-2002

Соки фруктовые и овощные. Метод определения D-глюкозы
и D-фруктозы


87

ГОСТ
31643-2012

Продукция соковая. Определение аскорбиновой кислоты методом высокоэффективной жидкостной хроматографии


88

ГОСТ
31644-2012

Продукция соковая. Определение 5-гидроксиметилфурфурола методом высокоэффективной жидкостной хроматографии


89

ГОСТ
31669-2012

Продукция соковая. Определение сахарозы, глюкозы, фруктозы
и сорбита методом высокоэффективной жидкостной хроматографии


90

ГОСТ
31870-2012

Вода питьевая. Определение содержания элементов методами атомной спектрометрии


91

ГОСТ
32223-2013

Продукция соковая. Определение пектина фотометрическим методом


92

ГОСТ
32712-2014

Продукция соковая. Определение фумаровой кислоты методом высокоэффективной жидкостной хроматографии

применяется
с 01.01.2016

93

ГОСТ
32771-2014

Продукция соковая. Определение органических кислот методом обращенно-фазовой высокоэффективной жидкостной хроматографии

применяется
с 01.01.2016

94

ГОСТ
32800-2014

Продукция соковая. Определение наличия добавок глюкозных
и фруктозных сиропов методом газовой хроматографии

применяется
с 01.01.2016

95

ГОСТ
32903-2014

Продукция соковая. Определение водорастворимых витаминов: тиамина (В1), рибофлавина (В2), пиридоксина (В6) и никотинамида (РР) методом обращенно-фазовой высокоэффективной жидкостной хроматографии

применяется
с 01.01.2016

96

ГОСТ
33045-2014

Вода. Методы определения азотсодержащих веществ

применяется
с 01.01.2016

97

ГОСТ Р
50479-93

Продукты переработки плодов
и овощей. Метод определения содержания витамина РР


98

ГОСТ Р
51129-98

Соки фруктовые и овощные. Метод определения лимонной кислоты


99

ГОСТ Р
51428-99

Соки фруктовые. Метод определения содержания винной кислоты с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии


100

ГОСТ Р
51434-99

Соки фруктовые и овощные. Метод определения титруемой кислотности


101

ГОСТ Р
51439-99

Соки фруктовые и овощные. Метод определения содержания хлоридов с помощью потенциометрического титрования


102

ГОСТ Р
51442-99

Соки фруктовые и овощные. Метод определения содержания мякоти, отделяемой центрифугированием


103

ГОСТ Р
51443-99

Соки фруктовые и овощные. Метод определения содержания общих каротиноидов
и их фракционного состава


104

ГОСТ Р
51938-2002

Соки фруктовые и овощные. Метод определения сахарозы


105

ГОСТ Р
51940-2002

Соки фруктовые и овощные. Метод определения D-яблочной кислоты


106

ГОСТ Р
54635-2011

Продукты пищевые функциональные. Метод определения витамина А


107

ГОСТ Р
54684-2011

Продукция соковая. Определение органических кислот методом обращенно-фазовой высокоэффективной жидкостной хроматографии

применяется
до 01.01.2016

108

ГОСТ Р
54685-2011

Продукция соковая. Определение фумаровой кислоты методом высокоэффективной жидкостной хроматографии

применяется
до 01.01.2016

109

ГОСТ Р
54741-2011

Продукция соковая. Определение наличия добавок глюкозных
и фруктозных сиропов методом газовой хроматографии

применяется
до 01.01.2016

110

приложение 1

ГОСТ ISO 21871-2013

Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Метод обнаружения
и подсчета наиболее вероятного числа Bacillus cereus


111

ГОСТ
10444.1-84

Консервы. Приготовление растворов реактивов, красок, индикаторов и питательных сред, применяемых в микробиологическом анализе


112

ГОСТ
10444.8-2013

Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Горизонтальный метод подсчета презумптивных Bacillus cereus. Метод подсчета колоний при температуре 30оС


113

ГОСТ
10444.9-88

Продукты пищевые. Метод определения Clostridium perfringens


114

ГОСТ 10444.11-2013 (ISO 15214:1998)

Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Методы выявления
и подсчета количества мезофильных молочнокислых микроорганизмов


115

ГОСТ 10444.12-2013

Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Метод выявления
и подсчета количества дрожжей
и плесневых грибов


116

ГОСТ 10444.14-91

Консервы. Метод определения содержания плесеней по Говарду


117

ГОСТ 10444.15-94

Продукты пищевые. Методы определения количества мезофильных аэробных
и факультативно-анаэробных микроорганизмов


118

ГОСТ
26188-84

Продукты переработки плодов
и овощей, консервы мясные
и мясорастительные. Метод определения рН


119

ГОСТ
26669-85

Продукты пищевые и вкусовые. Подготовка проб для микробиологических анализов


120

ГОСТ
26670-91

Продукты пищевые. Методы культивирования микроорганизмов


121

ГОСТ
28805-90

Продукты пищевые. Методы выявления и определения количества осмотолерантных дрожжей и плесневых грибов


122

ГОСТ
30425-97

Консервы. Метод определения промышленной стерильности


123

ГОСТ
30726-2001

Продукты пищевые. Методы выявления и определения количества бактерий вида Escherichia coli


124

ГОСТ
31708-2012 (ISO 7251:2005)

Микробиология пищевых продуктов и кормов. Метод обнаружения и определения количества презумптивных бактерий Escherichia coli. Метод наиболее вероятного числа


125

СТБ 1036-97

Продукты пищевые и продовольственное сырье. Методы отбора проб для определения показателей безопасности


126

ГОСТ Р
52711-2007

Производство соковой продукции. Методы микробиологического анализа
с применением специальных микробиологических сред


127

приложение 2

ГОСТ ISO 2173-2013

Продукты переработки фруктов
и овощей. Рефрактометрический метод определения растворимых сухих веществ


128

ГОСТ
29030-91

Продукты переработки плодов
и овощей. Пикнометрический метод определения относительной плотности
и содержания растворимых сухих веществ


129

приложение 3

ГОСТ EN 12856-2015

Продукция пищевая. Определение ацесульфама калия, аспартама
и сахарина методом высокоэффективной жидкостной хроматографии

применяется
с 01.01.2017

130

ГОСТ
8756.13-87

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения сахаров


131

ГОСТ
25555.5-91

Продукты переработки плодов
и овощей. Методы определения диоксида серы

применяется
до 01.01.2016

132

ГОСТ
25555.5-2014

Продукты переработки фруктов
и овощей. Методы определения диоксида серы

применяется
с 01.01.2016

133

ГОСТ
29059-91

Продукты переработки плодов
и овощей. Титриметрический метод определения пектиновых веществ


134

ГОСТ
31643-2012

Продукция соковая. Определение аскорбиновой кислоты методом высокоэффективной жидкостной хроматографии


135

ГОСТ
32223-2013

Продукция соковая. Определение пектина фотометрическим методом


136

ГОСТ
32711-2014

Продукты переработки фруктов
и овощей. Определение общего диоксида серы ферментативным методом

применяется
с 01.01.2016

137

ГОСТ Р ЕН 12856-2010

Продукты пищевые. Определение ацесульфама калия, аспартама
и сахарина. Метод высокоэффективной жидкостной хроматографии

применяется до 01.01.2017

138

ГОСТ Р
51129-98

Соки фруктовые и овощные. Метод определения лимонной кислоты


139

ГОСТ Р
51428-99

Соки фруктовые. Метод определения содержания винной кислоты с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии


140

ГОСТ Р
54894-2012

Продукты переработки фруктов
и овощей. Определение общего диоксида серы ферментативным методом

применяется
до 01.01.2016

                                                                    »