Еуразиялық экономикалық одақ шеңберіндегі техникалық реттеу туралы хаттаманың (2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартқа № 9 қосымша) 4-тармағына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
1. Қосымшаға сәйкес "Кеден одағының "Жемістер мен көкөністерден жасалған шырын өніміне арналған техникалық регламент" техникалық регламентін қабылдау туралы" Кеден одағы Комиссиясының 2011 жылғы 9 желтоқсандағы № 882 шешіміне өзгерістер енгізілсін.
2. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының Төрағасы |
В. Христенко |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2015 жылғы 15 желтоқсандағы № 167 шешіміне ҚОСЫМША |
Кеден одағы Комиссиясының 2011 жылғы 9 желтоқсандағы № 882 шешіміне енгізілетін ӨЗГЕРІСТЕР
1. 2.2-тармақта "өнімнің сәйкестігін (растауды)" деген сөздер "техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін" деген сөздермен ауыстырылсын.
2. Көрсетілген Шешіммен бекітілген Кеден одағы "Жемістер мен көкөністерден жасалған шырын өніміне арналған техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын сақтау қолдану нәтижесінде ерікті негізде қамтамасыз етілетін стандарттар тізбесі мынадай редакцияда жазылсын:
"Кеден одағы Комиссиясының 2011 жылғы 9 желтоқсандағы № 882 шешімімен БЕКІТІЛГЕН |
|
(Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2015 жылғы 15 желтоқсандағы № 167 шешімінің редакциясында) |
Кеден одағы "Жемістер мен көкөністерден жасалған шырын өніміне арналған техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын сақтау қолдану нәтижесінде ерікті негізде қамтамасыз етілетін стандарттар ТІЗБЕСІ
р/с № | Кеден одағы техникалық регламентінің элементтері | Стандарттың белгіленімі | Стандарттың атауы | Ескертпе |
---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | 2, 4 және 5-баптар, 2-қосымша |
МемСТ | Консервілер. Шырын өнімі. Шырындар, шірнелер және құрамында шырын бар көкөніс және көкөніс-жеміс сусындары. Жалпы техникалық шарттар | |
2 |
МемСТ | Консервілер. Шырын өнімі. Тура сығымдалып алынған жеміс шырындары. Жалпы техникалық шарттар | ||
3 |
МемСТ | Консервілер. Шырын өнімі. Қойылтылған жеміс шырындары. Жалпы техникалық шарттар | ||
4 |
МемСТ | Консервілер. Шырын өнімі. Қалпына келтірілген жеміс және жеміс-көкөніс шырындары. Жалпы техникалық шарттар | ||
5 |
МемСТ | Консервілер. Шырын өнімі. Жеміс және жеміс-көкөніс шірнелері. Жалпы техникалық шарттар | ||
6 |
МемСТ | Консервілер. Шырын өнімі. Құрамында шырын бар жеміс және жеміс-көкөніс сусындары. Жалпы техникалық шарттар | ||
7 |
МемСТ | Шырын өнімі. Томат шырыны. Жалпы техникалық шарттар | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
8 |
МемСТ | Шырын өнімі. Бүлдіршіндерді тамақтандыруға арналған шырындар мен шірнелер. Жалпы техникалық шарттар | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
9 |
Р МемСТ | Консервілер. Көкөніс шырындары. Томат шырыны.Техникалық шарттар | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
10 | Р МемСТ 52474-2005 | Консервілер. Шырын өнімі. Бүлдіршіндерді тамақтандыруға арналған шырындар мен шірнелер, коктейлдер. Техникалық шарттар | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
11 | 6-бап |
Терминдер | Жеміс-көкөніс консервілері. Технологиялық процестер. Терминдер мен анықтамалар | |
12 |
Терминдер | Жемістерді, көкөністер мен саңырауқұлақтарды қайта өңдеудің технологиялық процестері. Терминдер мен анықтамалар | ||
13 | 2-қосымша |
МемСТ ISO |
Жемістер мен көкөністер. Морфологиялық және құрылымдық терминология. | |
14 |
Р МемСТ |
Жемістер мен көкөністер. Морфологиялық және құрылымдық терминология. |
".
3. Зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде көрсетілген Шешіммен бекітілген Кеден одағы "Жемістер мен көкөністерден жасалған шырын өніміне арналған техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын қолдану мен орындауға және өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды) жүзеге асыруға қажетті үлгілерді таңдау қағидасын қамтитын стандарттар тізбесі мынадай редакцияда жазылсын:
"Кеден одағы Комиссиясының 2011 жылғы 9 желтоқсандағы № 882 шешімімен БЕКІТІЛГЕН |
|
(Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2015 жылғы 15 желтоқсандағы № 167 шешімінің редакциясында) |
Зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде көрсетілген Шешіммен бекітілген Кеден одағы "Жемістер мен көкөністерден жасалған шырын өніміне арналған техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын қолдану мен орындауға және өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды) жүзеге асыруға қажетті үлгілерді таңдау қағидасын қамтитын стандарттар ТІЗБЕСІ
р/с № | Кеден одағы техникалық регламентінің элементтері | Стандартты белгіленімі | Стандарттың атауы | Ескертпе |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | 2, 4 және 5-баптар, 2 және 3-қосымша |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Қабылдап алу қағидалары, сынамаларды іріктеу әдістері | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады |
2 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Қабылдап алу қағидалары, сынамаларды іріктеу әдістері | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
3 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Сынамаларды зертханалық талдауларға дайындау | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
4 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Сынамаларды зертханалық талдауларға дайындау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
5 | 2 және 4-баптар |
МемСТ ISO | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Минералдық қоспалардың мөлшерін анықтау | |
6 |
МемСТ ISO | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттарды анықтаудың рефрактометриялық әдісі | ||
7 |
МемСТ ISO | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Этанол мөлшерін анықтау | ||
8 |
МСТ | Консервіленген тағамдық өнімдер. Түйсіктену көрсеткіштерін, құрамдас бөліктердің таза салмағын немесе мөлшерін және жалпы үлесін анықтау әдістері | ||
9 |
Р МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Томат өнімдерінің түсін бақылау әдістері | 2-бөлім бөлігінде 01.07.2016 ж. дейін қолданылады | |
10 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Жеміс жұмсағы мөлшерін анықтау әдісі | ||
11 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Шырындар мен экстракттардың ашықтығын, экстракттардың ерігіштігін анықтау әдістері | ||
12 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ұшпалы қышқылдарды анықтау әдісі | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
13 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ұшпалы қышқылдарды анықтау әдісі | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
14 |
3 және 4-бөлімдер | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Минералдық қоспаларды анықтау әдістері | ||
15 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күлді және жалпы күл мен суда еритін күлдің сілтілігін анықтау әдістері | ||
16 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күкірт диоксидін анықтау әдістері | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
17 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күкірт диоксидін анықтау әдістері | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
18 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Сорбин қышқылын анықтау әдістері | ||
19 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. рН анықтау әдісі | ||
20 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Өсімдік тектес қоспалардың мөлшерін анықтау әдістері | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
21 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Өсімдік тектес қоспалардың мөлшерін анықтау әдістері | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
22 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Бензой қышқылын анықтау әдісі | ||
23 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттардың тығыздығы мен құрамына қатысты пикнометриялық анықтау әдісі | ||
24 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Суда ерімейтін құрғақ заттарды анықтау әдісі | ||
25 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Бензой қышқылының мөлшерін анықтаудың газхроматографиялық әдісі | ||
26 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Сорбин қышқылының мөлшерін анықтаудың газхроматографиялық әдісі | ||
27 |
МемСТ | Шырындар және шырын өнімі. Сәйкестендіру. Масс-спектрометрия әдісімен көміртегінің тұрақты изотоптарын анықтау | ||
28 |
МемСТ | Шырындар және шырын өнімі. Сәйкестендіру. Масс-спектрометрия әдісімен сутегінің тұрақты изотоптарын анықтау | ||
29 |
МемСТ | Шырындар және шырын өнімі. Сәйкестендіру. Ферментативтік әдіспен аскорбин қышқылын анықтау | ||
30 |
МемСТ | Шырындар және шырын өнімі. Сәйкестендіру. Масс-спектрометрия әдісімен оттегінің тұрақты изотоптарын анықтау | ||
31 |
МемСТ | Шырындар және шырын өнімі. Сәйкестендіру. Хромато-масс-спектрометрия әдісімен хош иістендіруші қосылыстарды анықтау | ||
32 |
МемСТ | Шырын өнімі. Ферментативтік әдіспен этил спиртін анықтау | ||
33 |
МемСТ | Шырын өнімі. Антоцианиндерді анықтау әдістері | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
34 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ферментативтік әдіспен күкірттің жалпы диоксидін анықтау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
35 |
МемСТ | Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен фумар қышқылын анықтау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
36 |
МемСТ | Шырын өнімі. Айналымдық-фазалық тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен органикалық қышқылдарды анықтау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
37 |
МемСТ | Шырын өнімі. Ионалмастырғыш хроматография әдісімен еркін амин қышқылдарын анықтау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
38 |
МемСТ | Шырын өнімі. Газ хроматографиясы әдісімен глюкозалы және фруктозалы шәрбаттар құрамында қоспалар бар болуын анықтау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
39 |
МемСТ | Шырын өнімі. Газ хроматографиясы әдісімен хош иісті қосылыстардың құрамындағы этанолды анықтау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
40 |
МемСТ | Шырын өнімі. Метанолдың қалдық мөлшерін анықтау әдісі | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
41 |
БСТ ЕN | Жеміс және көкөніс шырындары. NAD пайдалану арқылы спектрометрияның көмегімен D және L-сүт қышқылының (лактата) мөлшерін анықтаудың ферментативтік әдісі | ||
42 |
Р МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Екеуі бірдей кездескен жағдайда сорбин және бензой қышқылдарының мөлшерін анықтау әдісі | ||
43 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Формоль санын анықтаудың потенциометриялық әдісі | ||
44 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Сульфаттарды анықтаудың гравиметриялық әдісі | ||
45 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Пролинді анықтаудың фотометриялық әдісі | ||
46 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. D-изолимон қышқылын анықтау әдісі | ||
47 |
Р МемСТ | Цитрус шырындары. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясының көмегімен гесперидин мен нарингиннің массалық шоғырлануын анықтау әдісі | ||
48 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Атомдық абсорбциялық спектрометрияның көмегімен натрий, калий, кальций және магний мөлшерін анықтау әдісі | ||
49 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Фосфор мөлшерін анықтаудың спектрлік фотометриялық әдісі | ||
50 |
Р МемСТ | Шырын өнімі. Салыстырмалы тығыздықты анықтау әдісі | ||
51 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Күлдің мөлшерін анықтау әдісі | ||
52 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Күлдің жалпы сілтілігін анықтаудың титриметриялық әдісі | ||
53 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Жалпы құрғақ заттардың кептіру кезінде салмағының азаюы бойынша массалық үлесін анықтаудың гравиметриялық әдісі | ||
54 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Кьельдаль бойынша азот мөлшерін анықтау әдісі | ||
55 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Потенциометрлік титрлеу көмегімен хлоридтердің мөлшерін анықтау әдісі | ||
56 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Спектрлік фотометрияның көмегімен сірке қышқылының (ацетат) мөлшерін анықтаудың ферментативтік әдісі | ||
57 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Айналдыра бөлу арқылы ажыратылған жеміс жұмсағының мөлшерін анықтау әдісі | ||
58 |
Р МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясының көмегімен сорбин және бензой қышқылдарының массалық үлесін анықтау әдісі | ||
59 |
Р МемСТ | Шырын өнімі. Антоцианиндерді анықтау әдісі | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
60 |
Р МемСТ | Функционалды тағамдық өнімдер. А витаминін анықтау әдісі | ||
61 |
Р МемСТ | Шырын өнімі. Айналымдық-фазалық тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен органикалық қышқылдарды анықтау | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
62 |
Р МемСТ | Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен фумар қышқылын анықтау | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
63 |
Р МемСТ | Шырын өнімі. Газ хроматографиясы әдісімен глюкозалы және фруктозалы шәрбаттар құрамында қоспалар бар болуын анықтау | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
64 |
Р МемСТ | Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен апельсин шырынындағы нарингин мен неогеспиридинді анықтау | ||
65 |
Р МемСТ | Шырын өнімі. Ионалмастырғыш хроматография әдісімен еркін амин қышқылдарын анықтау | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
66 |
Р МемСТ | Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясы әдісімен мүкжидек пен алма өнімдеріндегі хинн, алма және лимон қышқылдарын анықтау | ||
67 |
Р МемСТ | Шырын өнімі. Ионалмастырғыш хроматография әдісімен аниондарды анықтау | ||
68 | 5-бап |
МемСТ ISO | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Титрленетін қышқылдарды анықтау | |
69 |
3 және 4-бөлімдер | Тағамдық өнімдер. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясының көмегімен В1 витаминін анықтау | ||
70 |
2-бөлім | Тағамдық өнімдер. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясының көмегімен В2 витаминін анықтау | ||
71 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Жеміс және жидек шырындары мен экстрактыларындағы тұнбаларды анықтау әдісі | ||
72 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Жеміс жұмсағы мөлшерін анықтау әдісі | ||
73 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Қантты анықтау әдісі | ||
74 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Коротинді анықтау әдісі | ||
75 |
МемСТ | Балаларды тамақтандыруға арналған біртектіленген консервілер. Ұсақтау сапасын анықтау әдісі | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
76 |
МемСТ | Балаларды тамақтандыруға арналған біртектіленген консервілер. Ұсақтау сапасын анықтау әдісі | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
77 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. С витаминін анықтау әдісі | ||
78 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Хлоридтерді анықтау әдісі | ||
79 |
МемСТ | Тағамдық өнімдер. Темірді анықтау әдісі | ||
80 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Құрғақ заттарды немесе ылғалды анықтау әдісі | ||
81 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттардың салыстырмалы тығыздығы мен мөлшерін анықтаудың пикнометриялық әдісі | ||
82 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Оксиметилфурфулолды анықтау әдісі | ||
83 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Пектинді заттарды анықтаудың титриметриялық әдісі | ||
84 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Диеталық консервілердегі ксилит пен сорбитті анықтау әдісі | ||
85 |
МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. L-алма қышқылын анықтау әдісі | ||
86 |
МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. D-глюкоза мен D-фруктозаны анықтау әдісі | ||
87 |
МемСТ | Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен аскорбин қышқылын анықтау | ||
88 |
МемСТ | Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен 5-гидроксиметилфурфуролды анықтау | ||
89 |
МемСТ | Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен сахарозаны, глюкозаны, фруктозаны және сорбитті анықтау | ||
90 |
МемСТ | Ауыз су. Атом спектрометриясы әдістерімен элементтер құрамын анықтау | ||
91 |
МемСТ | Шырын өнімі. Фотометрия әдісімен пектинді анықтау | ||
92 |
МемСТ | Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен фумар қышқылын анықтау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
93 |
МемСТ | Шырын өнімі. Айналымдық-фазалық тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен органикалық қышқылдарды анықтау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
94 |
МемСТ | Шырын өнімі. Газ храмотографиясы әдісімен глюкозалы және фруктозалы шәрбаттар құрамында қоспалар бар болуын анықтау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
95 |
МемСТ | Шырын өнімі. Айналымдық-фазалық тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен суда еритін витаминдерді: тиаминді (В1), рибоплавинді (В2), пиридоксинді (В6) және никотинамидті (РР) анықтау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
96 |
МемСТ | Су. Құрамында азот бар заттарды анықтау әдістері | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
97 |
Р МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. РР витаминінің мөлшерін анықтау әдісі | ||
98 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Лимон қышқылын анықтау әдісі | ||
99 | Р МемСТ | Жеміс шырындары. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен шараптық қышқыл мөлшерін анықтау әдісі | ||
100 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Титрленетін қышқылдарды анықтау әдісі | ||
101 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Потенциометриялық титрлеудің көмегімен хлоридтердің мөлшерін анықтау әдісі | ||
102 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Айналдыра бөлу арқылы ажыратылған жеміс жұмсағының мөлшерін анықтау әдісі | ||
103 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Жалпы каротиноидтер мен олардың фракциялық құрамын анықтау әдісі | ||
104 |
Р МемСТ | Жеміс және көкөніс шырындары. Сахарозаны анықтау әдісі | ||
105 | Р МемСТ 51940-2002 | Жеміс және көкөніс шырындары. D-алма қышқылын анықтау әдісі | ||
106 |
Р МемСТ | Функционалды тағамдық өнімдер. А витаминін анықтау әдісі | ||
107 | Р МемСТ 54684-2011 | Шырын өнімі. Айналымдық-фазалық тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен органикалық қышқылдарды анықтау | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
108 |
Р МемСТ | Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен фумар қышқылын анықтау | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
109 | Р МемСТ 54741-2011 | Шырын өнімі. Газ храмотографиясы әдісімен глюкозалы және фруктозалы шәрбаттар құрамында қоспалар бар болуын анықтау | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
110 | 1-қосымша |
МемСТ ISO | Тағамдық өнімдердің және жануарларға арналған азықтардың микробиологиясы. Bacillus cereusті табу және оның неғұрлым ықтимал шамасын есептеу әдісі | |
111 | МемСТ 10444.1-84 | Консервілер. Микробиологиялық талдауда қолданылатын реактивтер ерітінділерін, бояулар, индикаторлар мен тағамдық орта дайындау | ||
112 |
МемСТ |
Тағамдық өнімдердің және жануарларға арналған азықтардың микробиологиясы. | ||
113 | МемСТ 10444.9-88 | Тағамдық өнімдер. Clostridium perfringensті анықтау әдісі | ||
114 |
МемСТ |
Тағамдық өнімдердің және жануарларға арналған азықтардың микробиологиясы. | ||
115 |
МемСТ |
Тағамдық өнімдердің және жануарларға арналған азықтардың микробиологиясы. | ||
116 |
МемСТ | Консервілер. Говард бойынша өңез мөлшерін анықтау әдісі | ||
117 |
МемСТ | Тағамдық өнімдер. Мезофильді аэробты және факультативті-анаэробты микроорганизмдердің санын анықтау әдісі | ||
118 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. рН анықтау әдісі. | ||
119 |
МемСТ | Тағамдық және дәмдік өнімдер. Микробиологиялық талдаулар үшін сынамалар дайындау | ||
120 |
МемСТ | Тағамдық өнімдер. Микроорганизмдерді өсіру әдістері | ||
121 |
МемСТ | Тағамдық өнімдер. Осмотолерантты ашытқыларды және өңезді саңырауқұлақтарды табу және санын анықтау әдісі | ||
122 |
МемСТ | Консервілер. Өнеркәсіптік зарарсыздандыруды анықтау әдісі | ||
123 |
МемСТ | Тағамдық өнімдер. Escherichia coli түрлес бактерияларды табу және санын анықтау әдістері | ||
124 |
МемСТ | Тағамдық өнімдердің және азықтардың микробиологиясы. Escherichia coli түрлес презумптивті бактерияларды табу және санын анықтау әдісі. Неғұрлым ықтимал мөлшерін анықтау әдісі | ||
125 |
БСТ 1036-97 | Тағамдық өнімдер және азық-түліктік шикізат. Қауіпсіздік көрсеткіштерін анықтауға арналған сынамалар іріктеу әдісі | ||
126 |
Р МемСТ | Шырын өнімін өндіру. Арнайы микробиологиялық ортаны пайдалана отырып микробиологиялық талдау жасау әдістері | ||
127 | 2-қосымша |
МемСТ ISO | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттарды анықтаудың рефрактометриялық әдісі | |
128 |
МСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Еритін құрғақ заттардың салыстырмалы тығыздығы мен мөлшерін анықтаудың пикнометриялық әдісі | ||
129 | 3-қосымша |
МемСТ ЕN | Тағамдық өнім. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен калий ацесульфамын, аспартамды және сахаринді анықтау | 01.01.2017 ж. бастап қолданылады |
130 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Қантты анықтау әдісі | ||
131 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күкірт диоксидін анықтау әдісі | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
132 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Күкірт диоксидін анықтау әдісі | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады | |
133 |
МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Пектинді заттарды анықтаудың титриметриялық әдісі | ||
134 |
МемСТ | Шырын өнімі. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісімен аскорбин қышқылын анықтау | ||
135 |
МемСТ | Шырын өнімі. Фотометрия әдісімен пектинді анықтау | ||
136 |
МСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ферментативтік әдіспен күкірттің жалпы диоксидін анықтау | 01.01.2016 ж. бастап қолданылады | |
137 |
Р МемСТ ЕН | Тағамдық өнімдер. Калий ацесульфамын, аспартамды және сахаринді анықтау. Тиімділігі жоғары сұйықтық храмотографиясы әдісі | 01.01.2017 ж. дейін қолданылады | |
138 | Р МемСТ 51129-98 | Жеміс және көкөніс шырындары. Лимон қышқылын анықтау әдісі | ||
139 |
Р МемСТ | Жеміс шырындары. Тиімділігі жоғары сұйықтық хроматографиясының көмегімен шараптық қышқыл мөлшерін анықтау әдісі | ||
140 |
Р МемСТ | Жемістер мен көкөністердің қайта өңделген өнімдері. Ферментативтік әдіспен күкірттің жалпы диоксидін анықтау | 01.01.2016 ж. дейін қолданылады |