Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2019 жылғы 24 желтоқсандағы № 236 шешіміне өзгерістер енгізу туралы

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2023 жылғы 11 мамырдағы № 57 шешімі.

      Еуразиялық экономикалық одақ шеңберіндегі техникалық реттеу туралы хаттаманың (2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартқа № 9 қосымша) 4-тармағына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссия жұмысының регламентіне № 2 қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:

      1. Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының "Ерікті негізде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 021/2011) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі және зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 021/2011)талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі туралы" 2019 жылғы 24 желтоқсандағы № 236 шешіміне қосымшаға сәйкес өзгерістер енгізілсін.

      2. Осы Шешім 2023 жылғы 25 шілдеден бастап күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық комиссия
Алқасының Төрағасы
М. Мясникович

  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2023 жылғы 11 мамырдағы
№ 57 шешіміне
ҚОСЫМША

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2019 жылғы
24 желтоқсандағы № 236 шешіміне енгізілетін өзгерістер

      1. Көрсетілген Шешіммен бекітілген Ерікті негізде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 021/2011) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесінде:

      а)  405-позиция алып тасталсын;

      б) мынадай мазмұндағы 60611-позициямен толықтырылсын:

      "

60611


"Шоколад. Жалпы техникалық шарттар" МемСТ Р 70337-2022


      ".

      2. Көрсетілген Шешіммен бекітілген Зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 021/2011)талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі мынадай мазмұндағы 639 – 652-позициялармен толықтырылсын:

      "

639

11-қосымша

МЕМСТ 5479-64 "Өсімдік майлары және табиғи май қышқылдары. Сабынданбайтын заттарды анықтау әдісі"


640

МЕМСТ 31681-2012 "Кондитерлік өнімдер. Сүт қосылған шоколад өнімдеріндегі құрғақ майсыз сүт қалдықтарын анықтау әдісі"


641

МЕМСТ 31682-2012 "Кондитерлік бұйымдар. Шоколад өнімдеріндегі жалпы құрғақ какао қалдықтарының құрамын анықтау әдістері"


642

МЕМСТ 31722-2012 "Кондитерлік бұйымдар. Шоколад өнімдеріндегі сүт майының мөлшерін анықтау әдісі"


643

МЕМСТ 31723-2012 "Кондитерлік бұйымдар. Шоколад өнімдеріндегі құрғақ майсыз какао қалдықтарының құрамын анықтау әдісі"


644

МЕМСТ 31902-2012 "Кондитерлік бұйымдар. Майдың массалық үлесін анықтау әдістері"


645

МЕМСТ 34604-2019 "Какао өнімдері. Какао бұршақтарының қабығын (какаовелла) және тұқымын (өскінін) анықтау әдістері"


646

МЕМСТ ISO 11053-2015 "Өсімдік тоңмайлары мен майлары. Сүт шоколадындағы какао майының баламаларын анықтау"


647

МЕМСТ ISO 23275-1-2020 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 1 бөлім. Какао майының баламаларын анықтау"


648

МЕМСТ ISO 23275-2-2020 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 2 бөлім. Какао майының баламаларын сандық анықтау"


649

МЕМСТ Р ИСО 23275-1-2013 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 1 бөлім. Какао майының баламаларының болуын анықтау"

01.01.2024 дейін қолданылады
 

650

МЕМСТ Р ИСО 23275-2-2013 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 2 бөлім. Какао майының баламаларының санын анықтау"

01.01.2024 дейін қолданылады
 

651

СТБ ISO 23275-1-2009 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 1 бөлім. Какао майының баламаларының болуын анықтау"

01.01.2024 дейін қолданылады
 

652

СТБ ISO 23275-2-2009 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 2 бөлім. Какао майының баламаларын сандық анықтау"

01.01.2024 дейін қолданылады
 

      ".

      ________________

О внесении изменений в Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 24 декабря 2019 г. № 236

Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 11 мая 2023 года № 57.

      В соответствии с пунктом 4 Протокола о техническом регулировании в рамках Евразийского экономического союза (приложение № 9 к Договору о Евразийском экономическом союзе от 29 мая 2014 года) и пунктом 5 приложения № 2 к Регламенту работы Евразийской экономической комиссии, утвержденному Решением Высшего Евразийского экономического совета от 23 декабря 2014 г. № 98, Коллегия Евразийской экономической комиссии решила:

      1. Внести в Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 24 декабря 2019 г. № 236 "О перечне международных и региональных (межгосударственных) стандартов, а в случае их отсутствия – национальных (государственных) стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Таможенного союза "О безопасности пищевой продукции" (ТР ТС 021/2011), и перечне международных и региональных (межгосударственных) стандартов, а в случае их отсутствия – национальных (государственных) стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Таможенного союза "О безопасности пищевой продукции" (ТР ТС 021/2011) и осуществления оценки соответствия объектов технического регулирования" изменения согласно приложению.

      2. Настоящее Решение вступает в силу с 25 июля 2023 г.

      Председатель Коллегии
Евразийской экономической комиссии
М. Мясникович

  ПРИЛОЖЕНИЕ
к Решению Коллегии
Евразийской экономической комиссии
от 11 мая 2023 г. № 57

ИЗМЕНЕНИЯ,

вносимые в Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 24 декабря 2019 г. № 236

      1. В перечне международных и региональных (межгосударственных) стандартов, а в случае их отсутствия – национальных (государственных) стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Таможенного союза "О безопасности пищевой продукции" (ТР ТС 021/2011), утвержденном указанным Решением:

      а) позицию 405 исключить;

      б) дополнить позицией 60611 следующего содержания:

"

60611


ГОСТ Р 70337-2022 "Шоколад. Общие технические условия"


".

      2. Перечень международных и региональных (межгосударственных) стандартов, а в случае их отсутствия – национальных (государственных) стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Таможенного союза "О безопасности пищевой продукции" (ТР ТС 021/2011) и осуществления оценки соответствия объектов технического регулирования, утвержденный указанным Решением, дополнить позициями 639 – 652 следующего содержания:

"

639

приложение 11

ГОСТ 5479-64 "Масла растительные и натуральные жирные кислоты. Метод определения неомыляемых веществ"




640

ГОСТ 31681-2012 "Кондитерские изделия. Метод определения сухого обезжиренного остатка молока в шоколадных изделиях с молоком"




641

ГОСТ 31682-2012 "Изделия кондитерские. Методы определения содержания общего сухого остатка какао в шоколадных изделиях"




642

ГОСТ 31722-2012 "Изделия кондитерские. Метод определения содержания молочного жира в шоколадных изделиях"




643

ГОСТ 31723-2012 "Изделия кондитерские. Метод определения содержания сухого обезжиренного остатка какао в шоколадных изделиях"




644

ГОСТ 31902-2012 "Изделия кондитерские. Методы определения массовой доли жира"




645

ГОСТ 34604-2019 "Какао продукты. Методы определения оболочки (какаовеллы) и зародыша (ростка) какао-бобов"




646

ГОСТ ISO 11053-2015 "Растительные жиры и масла. Определение эквивалентов какао-масла в молочном шоколаде"




647

ГОСТ ISO 23275-1-2020 "Жиры и масла животные и растительные. Эквиваленты масла какао в масле какао и шоколаде. Часть 1. Определение наличия эквивалентов масла какао"




648

ГОСТ ISO 23275-2-2020 "Жиры и масла животные и растительные. Эквиваленты масла какао в масле какао и шоколаде. Часть 2. Количественное определение эквивалентов масла какао"




649

ГОСТ Р ИСО 23275-1-2013 "Жиры и масла животные и растительные. Эквиваленты какао-масла
в какао-масле и шоколаде. Часть 1. Определение наличия эквивалентов какао-масла"

применяется
до 01.01.2024



650

ГОСТ Р ИСО 23275-2-2013 "Жиры и масла животные и растительные. Эквиваленты масла какао в масле какао и шоколаде. Часть 2. Определение количества эквивалентов масла какао"

применяется
до 01.01.2024



651

СТБ ISO 23275-1-2009 "Жиры и масла животные и растительные. Эквиваленты какао-масла
в какао-масле и шоколаде. Часть 1. Определение наличия эквивалентов какао-масла"

применяется
до 01.01.2024



652

СТБ ISO 23275-2-2009 "Жиры и масла животные и растительные. Эквиваленты какао-масла
в какао-масле и шоколаде. Часть 2. Количественное определение эквивалентов какао-масла"

применяется
до 01.01.2024

".