Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2019 жылғы 24 желтоқсандағы № 236 шешіміне өзгерістер енгізу туралы

Жаңа

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2023 жылғы 11 мамырдағы № 57 шешімі.

      Еуразиялық экономикалық одақ шеңберіндегі техникалық реттеу туралы хаттаманың (2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартқа № 9 қосымша) 4-тармағына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссия жұмысының регламентіне № 2 қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:

      1. Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының "Ерікті негізде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 021/2011) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі және зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 021/2011)талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі туралы" 2019 жылғы 24 желтоқсандағы № 236 шешіміне қосымшаға сәйкес өзгерістер енгізілсін.

      2. Осы Шешім 2023 жылғы 25 шілдеден бастап күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық комиссия
Алқасының Төрағасы
М. Мясникович

  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2023 жылғы 11 мамырдағы
№ 57 шешіміне
ҚОСЫМША

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2019 жылғы
24 желтоқсандағы № 236 шешіміне енгізілетін өзгерістер

      1. Көрсетілген Шешіммен бекітілген Ерікті негізде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 021/2011) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесінде:

      а)  405-позиция алып тасталсын;

      б) мынадай мазмұндағы 60611-позициямен толықтырылсын:

      "

60611


"Шоколад. Жалпы техникалық шарттар" МемСТ Р 70337-2022


      ".

      2. Көрсетілген Шешіммен бекітілген Зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 021/2011)талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі мынадай мазмұндағы 639 – 652-позициялармен толықтырылсын:

      "

639

11-қосымша

МЕМСТ 5479-64 "Өсімдік майлары және табиғи май қышқылдары. Сабынданбайтын заттарды анықтау әдісі"


640

МЕМСТ 31681-2012 "Кондитерлік өнімдер. Сүт қосылған шоколад өнімдеріндегі құрғақ майсыз сүт қалдықтарын анықтау әдісі"


641

МЕМСТ 31682-2012 "Кондитерлік бұйымдар. Шоколад өнімдеріндегі жалпы құрғақ какао қалдықтарының құрамын анықтау әдістері"


642

МЕМСТ 31722-2012 "Кондитерлік бұйымдар. Шоколад өнімдеріндегі сүт майының мөлшерін анықтау әдісі"


643

МЕМСТ 31723-2012 "Кондитерлік бұйымдар. Шоколад өнімдеріндегі құрғақ майсыз какао қалдықтарының құрамын анықтау әдісі"


644

МЕМСТ 31902-2012 "Кондитерлік бұйымдар. Майдың массалық үлесін анықтау әдістері"


645

МЕМСТ 34604-2019 "Какао өнімдері. Какао бұршақтарының қабығын (какаовелла) және тұқымын (өскінін) анықтау әдістері"


646

МЕМСТ ISO 11053-2015 "Өсімдік тоңмайлары мен майлары. Сүт шоколадындағы какао майының баламаларын анықтау"


647

МЕМСТ ISO 23275-1-2020 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 1 бөлім. Какао майының баламаларын анықтау"


648

МЕМСТ ISO 23275-2-2020 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 2 бөлім. Какао майының баламаларын сандық анықтау"


649

МЕМСТ Р ИСО 23275-1-2013 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 1 бөлім. Какао майының баламаларының болуын анықтау"

01.01.2024 дейін қолданылады
 

650

МЕМСТ Р ИСО 23275-2-2013 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 2 бөлім. Какао майының баламаларының санын анықтау"

01.01.2024 дейін қолданылады
 

651

СТБ ISO 23275-1-2009 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 1 бөлім. Какао майының баламаларының болуын анықтау"

01.01.2024 дейін қолданылады
 

652

СТБ ISO 23275-2-2009 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары мен майлары. Какао майы мен шоколадтағы какао майының баламалары. 2 бөлім. Какао майының баламаларын сандық анықтау"

01.01.2024 дейін қолданылады
 

      ".

      ________________

Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

 

бет бойынша іздеу

Іздеу үшін жолды енгізіңіз

Кеңес: браузерде бет бойынша енгізілген іздеу бар, ол жылдамырақ жұмыс істейді. Көбінесе, ctrl-F пернелері қолданылады