Алкоголь өнімінің өндірісі жөніндегі қызметке қойылатын біліктілік талаптарын бекіту туралы

Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2007 жылғы 23 тамыздағы N 732 қаулысы. Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2013 жылғы 29 қаңтардағы № 57 қаулысымен

      Ескерту. Күші жойылды - ҚР Үкіметінің 29.01.2013 № 57 қаулысымен (алғашқы ресми жарияланғанынан кейін күнтізбелік жиырма бір күн өткен соң қолданысқа енгізіледі).

      Ескерту. Тақырып жаңа редакцияда - ҚР Үкіметінің 2011.12.23 N 1585 (2012.01.30 бастап қолданысқа енгізіледі) Қаулысымен.

      Қазақстан Республикасының "Этил спирті мен алкоголь өнімінің өндірілуін және айналымын мемлекеттік реттеу туралы" 1999 жылғы 16 шілдедегі және "Лицензиялау туралы" 2007 жылғы 11 қаңтардағы заңдарына сәйкес Қазақстан Республикасының Үкіметі  ҚАУЛЫ ЕТЕДІ :

      1. Қоса беріліп отырған:
      1) алып тастау көзделген - ҚР Үкіметінің 2011.12.23 N 1585 (2012.01.30 бастап қолданысқа енгізіледі) Қаулысымен.
      2) алкоголь өнімінің өндірісі жөніндегі қызметке қойылатын біліктілік талаптары бекітілсін.
      Ескерту. 1-тамраққа өзгеріс енгізілді - ҚР Үкіметінің 2011.12.23 N 1585 (2012.01.30 бастап қолданысқа енгізіледі) Қаулысымен.

      2. Осы қаулы ресми жарияланғаннан кейін жиырма бір күн мерзім өткен соң қолданысқа енгізіледі.

       Қазақстан Республикасының
      Премьер-Министрі

Қазақстан Республикасы  
Үкіметінің      
2007 жылғы 23 тамыздағы 
N 732 қаулысымен   
бекітілген   

  Алкоголь өнімінің өндірісі жөніндегі қызметті лицензиялау ережесі

      Ескерту. Ереже алып тастау көзделген - ҚР Үкіметінің 2011.12.23 N 1585 (2012.01.30 бастап қолданысқа енгізіледі) Қаулысымен. 

Қазақстан Республикасы   
Үкіметінің       
2007 жылғы 23 тамыздағы  
N 732 қаулысымен   
бекітілген    

  Алкоголь өнімінің өндірісі жөніндегі қызметке қойылатын біліктілік талаптары

      1. Алкоголь өнімінің өндірісі жөніндегі қызметті лицензиялау кезінде өтініш берушіге қойылатын біліктілік талаптары мыналардың болуын қамтиды:
      1) өндіруші әзірлеген және бекіткен өндіру паспортының;
      2) лицензиарға өнім өндіру көлемдері туралы ақпаратты автоматты түрде беруді қамтамасыз ететін (қос тотықты көміртекпен қанықтырылғаннан басқа), лицензиар пломбылаған және белгіленген талаптарды қанағаттандыратын алкоголь өнімінің өндірілу көлемдерін есепке алу приборларының;
      3) қойма үй-жайлары - тек қана этил спирті мен алкоголь өнімін қабылдауды, сақтауды, босатуды және есепке алуды жүзеге асыруға арналған, нормативтік техникалық құжаттамаларға сәйкес келетін мамандандырылған тұрақты үй-жайлардың және (немесе) алаңдардың;
      4) тұтынушылардың өмірі мен денсаулығы үшін қауіпсіздік талаптарын қамтамасыз етуді регламенттейтін техникалық құжаттаманың (санитарлық нормалар мен ережелер, МЕМСТ-тар, өрт қауіпсіздігі, қоршаған ортаны қорғау нормалары мен ережелері);
      5) тұрақты коммуникациялар - нормативтік техникалық құжаттаманың талаптарына сәйкес өндірістің жұмыс істеуін қамтамасыз ететін ыстық және салқын сумен жабдықтаудың, бу, салқын, электр жабдықтаудың және кәріздің;
      6) қойма үй-жайларына автомобиль және/немесе темір жол кіреберістерінің;
      7) өлшеу құралдарының (шикізатты қабылдау және беру үшін таразы және өлшеу шаруашылығының);
      8) өндірісті және сынақ зертханаларын өлшеу құралдарымен метрологиялық қамтымның;
      9) нормативтік техникалық құжаттаманың талаптарына сәйкес алкоголь өнімін, өндірістің қосалқы өнімдерін, шикізатты, көмекші материалдарды, ыдыстарды сақтау жағдайларының;
      10) жабдықтардың айрықшалығымен, жабдықтарды орналастырудың жинақтамалық жоспарларымен бірге өндірістің аппаратуралық-технологиялық схемасының;
      11) арақ пен айрықша арақ және ликер-арақ өнімдерін (күштілігі он екі пайызға жетпейтін күштілігі төмен ликер-арақ өнімдерінен басқасын) әрбір технологиялық желіге тоқсандар бойынша бір қалыпты жылына 200 мың декалитрден төмен емес көлемде өндіру және өнім шығару мүмкіндігінің;
      12) санитарлық-эпидемиологиялық, экологиялық, өрт қауіпсіздігі талаптарына сәйкес келетін меншік құқығында тұрақты өндірістік үй-жайлар мен жабдықтардың болуын қамтиды.

Об утверждении квалификационных требований к деятельности по производству алкогольной продукции

Постановление Правительства Республики Казахстан от 23 августа 2007 года № 732. Утратило силу постановлением Правительства Республики Казахстан от 29 января 2013 года № 57

      Сноска. Утратило силу постановлением Правительства РК от 29.01.2013 № 57 (вводится в действие по истечении двадцати одного календарного дня после первого официального опубликования).

      Сноска. Заголовок в редакции постановления Правительства РК от 23.12.2011 № 1585 (вводится в действие с 30.01.2012).

      В соответствии с законами Республики Казахстан от 16 июля 1999 года " О государственном регулировании производства и оборота этилового спирта и алкогольной продукции" и от 11 января 2007 года " О лицензировании " Правительство Республики Казахстан ПОСТАНОВЛЯЕТ:

      1. Утвердить прилагаемые:
      1) исключен постановлением Правительства РК от 23.12.2011 № 1585 (вводится в действие с 30.01.2012).
      2) квалификационные требования к деятельности по производству алкогольной продукции.
      Сноска. Пункт 1 с изменением, внесенным постановлением Правительства РК от 23.12.2011 № 1585 (вводится в действие с 30.01.2012).

      2. Настоящее постановление вводится в действие по истечении двадцатиоднодневного срока после официального опубликования.

      Премьер-Министр
      Республики Казахстан

Утверждены       
постановлением Правительства
Республики Казахстан   
от 23 августа 2007 года N 732

Правила лицензирования деятельности
по производству алкогольной продукции

      Сноска. Правила исключены постановлением Правительства РК от 23.12.2011 № 1585 (вводится в действие с 30.01.2012).

Утверждены         
постановлением Правительства
Республики Казахстан    
от 23 августа 2007 года N 732

Квалификационные требования к деятельности
по производству алкогольной продукции

      1. Квалификационные требования, предъявляемые к заявителю при лицензировании деятельности по производству алкогольной продукции, включают наличие:
      1) паспорта производства, разработанного и утвержденного производителем;
      2) приборов учета объемов производства алкогольной продукции, обеспечивающих автоматическую передачу информации об объемах выработки лицензиару (кроме насыщенной двуокисью углерода), опломбированных лицензиаром и удовлетворяющих установленным
требованиям;
      3) складских помещений - специализированные стационарные помещения и (или) площадки, предназначенные исключительно для осуществления, приемки, хранения, отпуска и учета этилового спирта и алкогольной продукции, соответствующих нормативной технической
документации;
      4) технической документации, регламентирующей обеспечение требований безопасности для жизни и здоровья потребителей (санитарные нормы и правила, ГОСТы, нормы и правила пожарной безопасности, охраны окружающей среды);
      5) стационарных коммуникаций - горячего и холодного водоснабжения, паро-, холодо-, электроснабжения и канализации, обеспечивающих функционирование производства в соответствии с требованиями нормативной технической документации;
      6) автомобильных и/или железнодорожных подъездов к складским помещениям;
      7) средств измерений (весовое и мерное хозяйство для приема и отпуска сырья);
      8) метрологического обеспечения производства и испытательной лаборатории средствами измерений;
      9) условий хранения алкогольной продукции, побочных продуктов производства, сырья, вспомогательных материалов, тары в соответствии с требованиями нормативной технической документации;
      10) аппаратурно-технологической схемы производства со спецификацией оборудования, компоновочными планами расстановки оборудования;
      11) возможности производства и выработки водки и водки особой и ликероводочных изделий (кроме слабоградусных ликероводочных изделий с крепостью менее двенадцати процентов) на каждой технологической линии в объеме не ниже 200 тысяч декалитров в год равномерно по кварталам;
      12) стационарных производственных помещений и оборудований на праве собственности, соответствующих требованиям санитарно-эпидемиологической, экологическойпожарной безопасности.