Казармалық жағдайдағы өрт-техникалық оқу орындары курсанттарын тамақпен қамтамасыз ету жөніндегі нормаларды бекіту туралы

Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2009 жылғы 4 мамырдағы N 624 Қаулысы. Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2015 жылғы 12 қазандағы № 821 қаулысымен

      Ескерту. Күші жойылды - ҚР Үкіметінің 12.10.2015 № 821 (алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі) қаулысымен.

РҚАО-ның ескертпесі.

ҚР мемлекеттік басқару деңгейлері арасындағы өкілеттіктердің аражігін ажырату мәселелері бойынша 2014 жылғы 29 қыркүйектегі № 239-V ҚРЗ Заңына сәйкес ҚР Ішкі істер министрінің 2015 жылғы 19 наурыздағы № 255 бұйрығын қараңыз.


      "Өрт қауіпсіздігі туралы" Қазақстан Республикасының 1996 жылғы 22 қарашадағы Заңына сәйкес Қазақстан Республикасының Үкіметі Қ АУЛЫ ЕТЕДІ:
      1. Қоса беріліп отырған казармалық жағдайдағы өрт-техникалық оқу орындары курсанттарын тамақпен қамтамасыз ету жөніндегі нормалар бекітілсін.
      2. Азық-түлікті сатып алу тиісті қаржы жылына арналған республикалық бюджетте көзделген қаражат есебінен және шегінде жүзеге асырылады деп белгіленсін.
      3. Осы қаулы қол қойылған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасының
      Премьер-Министрі                                    К. Мәсімов

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің    
2009 жылғы 4 мамырдағы
N 624 қаулысымен 
бекітілген    

Казармалық жағдайдағы өрт-техникалық оқу орындары курсанттарын тамақпен қамтамасыз ету жөніндегі нормалар 1-норма "Казармалық жағдайдағы өрт-техникалық оқу орындары курсанттарына арналған үлес"

Р/с
N

Азық-түлік атауы

1 адамға тәулігіне граммен

1

2

3

1

1-сұрыпты бидай ұны (байытылған)

100

2

1-сұрыпты байытылған ұннан пісірілген бидай наны

400

3

2-сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нан

350

4

Макарон өнімдері

40

5

Түрлі жарма

98

6

Жас картоп

510

7

Қырыққабат

130

8

Пияз

65

9

Сәбіз

95

10

Қияр

30

11

Томаттар

40

12

Қызылша

40

13

Томат пастасы

6

14

Көкөніс шырыны

25

15

Кетчуп

5

16

Жаңа піскен жемістер

150

17

Жеміс-жидек шырын

25

18

Кептірілген жемістер немесе
кисель ұнтағы

30
10

19

Қант

80

20

Бірінші санатты сиыр еті

250

21

Жартылай ысталған шұжық

15

22

Бірінші санатты қосымша ет өнімдері (бауыр)

4

23

Жас балық (сазан, жайын, тұқы, көксерке)

120

24

Сиыр сүті

200

25

Қаймақ

20

26

Ірімшік

30

27

Мәйекті сыр

35

28

Сиыр сары майы

35

29

Тауық жұмыртқасы*

5

30

Өсімдік майы

28

31

Асханалық маргарин

7

32

Шай

2

33

Табиғи кофе немесе
какао ұнтағы

1
2

34

Йодталған ас тұзы

20

35

Ашытқы

0,3

36

Лавр жапырағы

0,2

37

Ұнтақталған бұрыш

0,3

38

Қыша ұнтағы

0,3

39

Сіркесу

2

40

Поливитаминді препарат, грамм/драже (желтоқсан-мамыр)

0,6/1

      * тауық жұмыртқасының өлшем бірлігі — данамен, аптасына 5 дана беріледі.

2-норма
"Азық-түлік үлестерін беру кезінде азық-түлікті алмастыру"

Р/с
N

Азық-түлік атауы

Саны, грамм

алмастырылатын өнімнің

алмастырушы өнімнің

бұдан басқа, нөмірдің тармақтары бойынша алмастырылсын

1

2

3

4

5

1

Кебексіз кара бидай мен 1-сұрыпты бидай ұны қоспасынан пісірілген нан*
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

аршылған қара бидай, 2-сұрыпты бидай ұнынан пісірілген кептірілген нанмен

-

60

-

2-сұрыпты бидай ұнынан пісірілген жай галеталармен

-

60

-

кебексіз қара бидай ұнымен

-

42

-

1-сұрыпты бидай ұнымен

-

28

-

қытырлақ нандармен

-

80

-

2-сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нанмен

-

95

2

1-сұрыпты бидай ұнынан пісірілген ақ нанмен

-

90

2

2

1-сұрыпты бидай ұнынан пісірілген ақ нан
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

1-сұрыпты ұннан пісірілген кепкен нанмен

-

65

-

1-сұрыпты бидай ұнымен

-

75

-

1-сұрыпты бидай ұнынан пісірілген жай галеталармен

-

65

16

май қосылған жақсартылған галеталармен

-

35

-

вафлимен

-

55

16

1-сұрыпты ұннан пісірілген жай және кесік батондармен

-

95

-

жоғары сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нанмен

-

55

-

2-сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нанмен

-

105

1

3

1-сұрыпты бидай ұны
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

күрішпен

-

100

4

макарон өнімдерімен

-

100

4

жарма ұнтағымен

-

100


4

Әртүрлі жарма**
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

қайнатуды қажет етпейтін жармалармен

-

100

-

күрішпен

-

100

3

макарон өнімдерімен

-

100

3

жарма, жарма-көкөніс және кекөніс концентраттарымен

-

100

-

2-сұрыпты бидай ұнымен

-

100

-

"Томат соусындағы соя бұршағы" консервілерімен

-

200

-

жас картоппен


500

5

табиғи картоппен консервіленген (құйманы қоса алғанда) жартылай фабрикатпен

-

500

-

жас көкөністермен

-

500

5

ашытылған және тұздалған көкөністермен

-

500

5

картоппен және кептірілген көкөністермен, құрғақ картоп езбесімен, картоп жармасымен, картоппен және сублимациялық жолмен кептірілген көкөністермен

-

100

-

көкөніс консервілерімен және табиғи және маринадталған бұршақ тұқымдастарымен (құйманы қоса алғанда)

-

500

-

етсіз бірінші түскі ас көкөніс консервілерімен

-

375

-

көкөністі тұздық консервілерімен

-

250

-

тіске басар көкөніс консервілерімен

-

375

9,18

5

Картоп, жас, ашытылған, тұздалған көкөністер
мыналармен алмастырылсын:

100

-

4

пиязбен**

-

100

-

кептірілген немесе сублимациялық жолмен кептірілген пиязбен

-

10

-

көк пиязбен (перо)**

-

200

-

сарымсақпен

-

50

-

6

Сығымдалған ашытқылар
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

кептірілген ашытқылармен

-

50

-

7

Ет-сиыр, шошқа, қой еттері
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

сүйекті ет блоктарымен

-

100

-

сүйексіз ет блоктарымен

-

80

-

түйе етімен

-

100

-

бірінші санатты қосымша ет өнімдерімен (соның ішінде бауырмен)

-

100

-

екінші санатты қосымша ет өнімдерімен

-

300

-

тазартылған құс етімен

-

100

-

жартылай тазартылған және тазартылмаған құс етімен

-

120

-

сублимациялық кептірілген және жылумен кептірілген етпен

-

33

-

пісірілген шұжықпен және сосискалармен (сарделькалармен)

-

80

8

ысталған ет өнімдерімен (ветчинамен, төс етімен, орамамен, жартылай ысталған шұжықпен)

-

60

8

түрлі ет консервілерімен

-

75

-

сүйегі бар құс етінен жасалған консервілермен

-

100

-

балықпен (мұздатылған, қатырылған және тұздалған бассыз күйінде)

-

150

9,12

әр түрлі балық консервілерімен

-

120

9

мәйекті қатты сырмен

-

46

8,12

балқытылған сырмен

-

72

12

тауық жұмыртқаларымен***

-

2

12,13

8

Жартылай ысталған шұжық
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

шұжық фаршымен

-

125

-

9

Балықты (суытылған, мұздатылған және тұздалған, тазартылған бассыз күйінде)
мыналармен алмастырылсын:

100

-

7,12

тұздалған және басымен ысталған шабақпен

-

100

-

бөлшектеу жағдайына қарамастан, басы бар балықтардың барлық түрімен және тұқымдастығымен

-

130

-

ысталған және аунатылған балықпен

-

75

-

балық сүбесімен

-

70

-

кептірілген балықпен және сублимациялық кептірілген балықпен

-

33

-

бөлшектеу жағдайына қарамастан, тұздалған бассыз майшабақпен

-

85

-

әр түрлі балық консервілерімен

-

80

7

тіскебасар көкөніс консервілерімен

-

120

4,19

10

Сиыр сары майы****
мыналармен алмастырылсын:

100

-

11,12

зарарсыздандырылған консервілік маймен

-

100

-

құрғақ май концентратымен

-

70

-

11

Ерітілген жануарлар майы, маргарин
мыналармен ауыстырылсын:

100

-

-

сиыр сары майымен****

-

67

-

өсімдік майымен

-

100

-

шикі маймен

-

130

-

12

Сиыр сүті*****
мыналармен ауыстырылсын:

100

-

19

құрғақ сүтпен, құрғақ қатықпен және сублимациялық кептірілген ашыған сүт өнімдерімен

-

15

-

қант қосылған қаймағы алынбаған қоюландырылған сүтпен

-

20

-

қантсыз қоюландырылған зарарсыздандырылған сүтпен

-

30

-

табиғи кофемен немесе қоюландырылған сүтті және қантты какаомен

-

20

-

ашыған сүт өнімдерімен (айранмен, қатықпен, ацидофилинмен)

-

100

-

кілегеймен

-

20

-

қаймақпен

-

20

-

құрғақ қаймақпен

-

10

-

сүзбемен

-

30

-

сиыр сары майымен

-

5

-

тортасын айырған сиыр сары майымен

-

5

-

мәйекті қатты ірімшікпен

-

12

7,8

балқытылған ірімшікпен

-

18

7

тауық жұмыртқасымен, дана

-

0,5

7,13

қант қосылған қоюландырылған кілегеймен

-

20

-

уызбен

-

24

-

балықпен (салқындатылған, мұздатылған және тұздалған) тазартылған, бассыз күйінде******


60

7,9

13

Тауық жұмыртқалары,
мыналармен алмастырылсын:

1

-

7,12

жұмыртқа ұнтағымен

-

15

-

жұмыртқа меланжімен

-

50

-

14

Қант
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

карамельмен

-

50

-

тосаппен, джеммен, повидломен

-

140

18

мармеладпен

-

130

-

печеньемен

-

100

16

вафлимен


100

2,16

халуамен

-

120

15

пастиламен

-

120

-

15

Шоколад
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

какао ұнтағымен

-

150

22

табиғи кофемен немесе қоюландырылған сүт және қант қосылған какаомен

-

200

-

табиғи кофемен

-

150

-

балмен

-

165

-

тәтті текшелермен

-

160

-

халуамен

-

150

14

16

Печенье
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

жай галеталармен, баранкалармен

-

100

2

Вафлимен

-

85

2

17

Томат пастасы
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

томат пюресімен

-

200

-

томат соустарымен

-

150

-

томат шырындарымен, жаңа піскен қызанақпен

-

500

-

кетчуппен

-

150

-

18

Жаңа піскен жемістер
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

жас жидектермен

-

100

-

апельсинмен, мандаринмен

-

100

-

қарбызбен

-

300

-

қауынмен

-

200

-

кептірілген жемістермен

-

20

20

сублимациялық кептірілген жемістермен және жидектермен

-

20

-

консервіленген компоттармен *******

-

50

-

табиғи жеміс және жидек шырындарымен*******


100

19

құрғақ заттары 50 пайыздан кем емес құнарландырылған жеміс және жидек шырындарымен

-

20

-

сублимациялық кептірілген шырындармен

-

18

-

жеміс сусындарымен

-

130

-

жеміс және жидек сығындыларымен

-

10

-

тосаппен, джеммен, повидломен

-

17

14

жеміс және жидек сығындылары бар кисель концентратымен

-

30

21,25

19

Табиғи жеміс және жидек шырындары
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

тіскебасар көкөніс консервілерімен

-

50

4,9

лимон қышқылымен

-

0,5

-

қантпен

-

15

-

томат, көкөніс шырынымен

-

300

-

сиыр сүтімен

-

100

12

20

Кептірілген жемістер
мыналармен алмастырылсын:

100

-

18

қантпен

-

75

-

шаймен

-

3

-

21

Жеміс және жидек сығындылары бар кисель концентраты
мыналармен алмастырылсын:

100

-

18,25

қантпен

-

50

-

шаймен

-

2

-

22

Табиғи кофе
мыналармен алмастырылсын:

100

-

15

еритін кофемен

-

40

-

кофе сусынымен

-

200

-

какао ұнтағымен

-

200

15

бірінші сұрыпты қара бұйра шаймен*******

-

100

23

23

Қара бұйра шай
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

еритін шаймен

-

80

-

кофе сусынымен

-

800

22

24

Қыша ұнтағы
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

дайын қышамен

-

600

-

25

Картоп крахмалы
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

жеміс және жидек сығындылары бар кисель концентратымен

-

100

18,21

жас картоппен********

-

500

4,5

26

Табиғи спиртті сіркесу суы
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

сіркесу ерітіндісімен


5


27

Соя өнімі
мыналармен алмастырылсын:

100

-

-

жас картоппен

-

250

-

арпа жармасымен

-

150

-

сұлы жармасымен

-

150

-

бидай жармасымен

-

150

-

      * тармақ шегіндегі азық-түлікті көрсетілген қатынастарда өзара алмастыруға және қайта алмастыруға рұқсат етіледі;
      ** қайта алмастыруға тыйым салынады;
      *** тауық жұмыртқасының өлшем бірлігі-данамен;
      **** емдік тамақтану кезінде тікелей алмастыруға ғана рұқсат етіледі;
      ***** сауда желісі мен азық-түлік қызметінде сүт тұтынушыларға салмағы бойынша емес, көлемі бойынша есептеліп берілетіндіктен, бұл нормаларда 100 текше см. сүт шартты түрде 100 грамм есебінде алынды;
      ****** тікелей және қайта алмастыруға рұқсат етіледі, басқаша алмастыруға тыйым салынады;
      ******* табиғи жеміс және жидек шырынын, консервіленген компоттарды кисель концентратымен алмастыруға тыйым салынады;
      ******** тікелей алмастыруға рұқсат етіледі, басқаша алмастыруға тыйым салынады.
      Ескертпе.
      "Бұдан басқа, нөмірдің тармақтары бойынша алмастырылсын" деген бағанда тұсында тармақтардың нөмірілері қойылған азық-түлікті көрсетілген тармақ шегінде осы тәртіппен алмастыруға рұқсат етіледі. Көп сатылы алмастыруға тыйым салынады.

Об утверждении норм по обеспечению питанием курсантов пожарно-технических учебных заведений, находящихся на казарменном положении

Постановление Правительства Республики Казахстан от 4 мая 2009 года № 624. Утратило силу постановлением Правительства Республики Казахстан от 12 октября 2015 года № 821

      Сноска. Утратило силу постановлением Правительства РК от 12.10.2015 № 821 (вводится в действие со дня его первого официального опубликования).

      Примечание РЦПИ.
      В соответствии с Законом РК от 29.09.2014 г. № 239-V ЗРК по вопросам разграничения полномочий между уровнями государственного управления см. приказ Министра внутренних дел РК от 19.03.2015 г. № 255.


      В соответствии с Законом Республики Казахстан от 22 ноября 1996 года "О пожарной безопасности" Правительство Республики Казахстан ПОСТАНОВЛЯЕТ:
      1. Утвердить прилагаемые нормы по обеспечению питанием курсантов пожарно-технических учебных заведений, находящихся на казарменном положении.
      2. Установить, что закуп продовольствия осуществляется за счет и в пределах средств, предусмотренных в республиканском бюджете на соответствующий финансовый год.
      3. Настоящее постановление вводится в действие со дня подписания.

      Премьер-Министр

      Республики Казахстан                       К. Масимов

Утверждены        
постановлением Правительства
Республики Казахстан   
от 4 мая 2009 года № 624 

                                 Нормы
        по обеспечению питанием курсантов пожарно-технических
       учебных заведений, находящихся на казарменном положении

                                 Норма 1
     "Паек для курсантов пожарно-технических учебных заведений,
                 находящихся на казарменном положении"

п/п

Наименование продуктов

Грамм на 1 чел.

В сутки

1

2

3

1

Мука пшеничная 1 сорта (обогащенная)

100

2

Хлеб пшеничный из обогащенной муки 1
сорта

400

3

Хлеб из муки пшеничной 2 сорта

350

4

Макаронные изделия

40

5

Крупа разная

98

6

Картофель свежий

510

7

Капуста

130

8

Лук

65

9

Морковь

95

10

Огурцы

30

11

Томаты

40

12

Свекла

40

13

Паста томатная

6

14

Сок овощной

25

15

Кетчуп

5

16

фрукты свежие

150

17

Сок плодово-ягодный

25

18

Сухофрукты или
кисель порошок

30
10

19

Сахар

80

20

Мясо говядины первой категории

250

21

Колбаса полукопченая

15

22

Субпродукты первой категории (печень)

4

23

Рыба свежая (сазан, сом, карп, судак)

120

24

Молоко коровье

200

25

Сметана

20

26

Творог

30

27

Сыр сычужный

35

28

Масло коровье

35

29

Яйца куриные*

5

30

Масло растительное

28

31

Маргарин столовый

7

32

Чай

2

33

Кофе натуральный или
какао порошок

1
2

34

Соль пищевая йодированная

20

35

Дрожжи

0,3

36

Лавровый лист

0,2

37

Перец молотый

0,3

31

Горчичный порошок

0,3

39

Уксус

2

40

Поливитаминный препарат, грамм/драже
(декабрь-май)

0,6/1

      • единица измерения яиц куриных - в  штуках, выдается 5 штук в неделю.

                               Норма 2
      "Замена продуктов при выдаче продовольственных пайков"

№ п/п

Наименование продуктов

Количество, грамм

заменяемого
продукта

продукта
заменителя

кроме того,
заменять
по пунктам
номера

1

2

3

4

5

1

Хлеб из смеси ржаной обдирной и
пшеничной муки 1 сорта*
заменить :

100

-

-

сухарями из муки ржаной
обойной, пшеничной обойной 2
сорта

-

60

-

галетами простыми из муки
пшеничной обойной 2 сорта

-

60

-

мукой ржаной обдирной

-

42

-

мукой пшеничной 1 сорта

-

28

-

хлебцами хрустящими

-

80

-

хлебом из муки пшеничной 2
сорта

-

95

2

хлебом белым из муки пшеничной
1 сорта

-

90

2

2

Хлеб белый из муки пшеничной
1 сорта*
заменить :

100

-

-

сухарями из муки пшеничной 1
сорта

-

65

-

мукой пшеничной 1 сорта

-

75

-

галетами простыми из муки
пшеничной 1 сорта

-

65

16

галетами, улучшенными с жиром

-

35

-

Вафлями

-

55

16

батонами простыми и нарезными
из муки пшеничной
1 сорта

-

95

-

хлебом из муки пшеничной
высшего сорта

-

55

-

хлебом из муки пшеничной 2
сорта

-

105

1

3

Муку пшеничную 1 сорта**
заменить :

100

-

-

рисом

-

100

4

макаронными изделиями

-

100

4

крупой манной

-

100

-

4

Крупу разную**
заменить :

100

-

-

крупами, не требующими варки

-

100

-

рисом

-

100

3

макаронными изделиями

-

100

3

концентратами крупяными,
крупо-овощными и овощными

-

100

-

мукой пшеничной второго сорта

-

100

-

консервами «Соевые бобы в
томатном соусе»

-

200

-

картофелем свежим

-

500

5

картофелем натуральным
- полуфабрикатом
консервированным (включая
заливку)

-

500

-

овощами свежими

-

500

5

овощами квашеными и солеными

-

500

5

картофелем и овощами сушеными,
пюре картофельным сухим,
картофельной крупкой,
картофелем и овощами
сублимационной сушки

-

100

-

консервами овощными и бобовыми
натуральными и маринованными
(включая заливку)

-

500

-

консервами овощными первых
обеденных блюд без мяса

-

375

-

консервами овощными
заправочными

-

250

-

консервами овощными закусочными

-

375

9,18

5

Картофель, овощи свежие,
квашеные соленые**
заменить :

100

-

4

луком репчатым**

-

100

-

луком репчатым сушеным или
сублимационной сушки**

-

10

-

луком зеленым (перо)**

-

200

-

чесноком

-

50

-

6

Дрожжи прессованные
заменить :

100

-

-

дрожжами сушеными

-

50

-

7

Мясо говядины, свинины,
баранины**
заменить :

100

-

-

мясными блоками на костях

-

100

-

мясными блоками без костей

-

80

-

верблюжатиной

-

100

-

субпродуктами первой категории
(в том числе печенью)

-

100

-

субпродуктами второй категории

-

300

-

мясом птицы потрошеной

-

100

-

мясом птицы полупотрошеной и
непотрошеной

-

120

-

мясом сублимационной сушки и
тепловой сушки

-

33

-

колбасой вареной и сосисками
(сардельками)

-

80

8

мясокопченностями
(ветчина, грудинка, рулеты,
колбаса копченая)

-

60

8

консервами мясными разными

-

75

-

консервами из птицы с костями

-

100

-

рыбой (в охлажденном, мороженом
и соленом виде без головы)

-

150

9, 12

консервами рыбными разными

-

120

9

сыром сычужным твердым

-

46

8,12

сыром плавленым

-

72

12

яйцами куриными***

-

2

12,13

8

Колбасу сырокопченую
заменить :

100

-

-

фаршем колбасным

-

125

-

9

Рыбу (в охлажденном,
замороженном и соленом виде,
потрошенную без головы)
заменить :

100

-

7,12

сельдью соленой и копченой с
головой

-

100

-

рыбой всех видов и семейств с
головой, независимо от
состояния разделки

-

130

-

рыбой копченой и вяленой

-

75

-

рыбным филе

-

70

-

рыбой сушеной и рыбой
сублимационной сушки

-

33

-

сельдью соленой без головы,
независимо от состояния
разделки

-

85

-

консервами рыбными разными

-

80

7

консервами овощными закусочными

-

120

4,19

10

Масло коровье
заменить :

100

-

11,12

маслом консервным
стерилизованным

-

100

-

концентратом масла сухого

-

70

-

11

Жиры животные топленые,
маргарин
заменить :

100

-

-

маслом коровьим****

-

67

-

маслом растительным

-

100

-

жиром-сырцом

-

130

-

12

Молоко коровье*****
заменить :

100

-

19

молоком цельным сухим, сухой
простоквашей и кисломолочными
продуктами сублимационной сушки

-

15

-

молоком цельным сгущенным с
сахаром

-

20

-

молоком сгущенным
стерилизованным без сахара

-

30

-

кофе натуральным или какао
со сгущенным молоком и сахаром

-

20

-

кисломолочными продуктами
(кефиром, простоквашей,
ацидофилином)

-

100

-

сливками

-

20

-

сметаной

-

20

-

сметаной сухой

-

10

-

творогом

-

30

-

маслом коровьим

-

5

-

маслом коровьим топленым

-

5

-

сыром сычужным твердым

-

12

7,8

сыром плавленым

-

18

7

яйцами куриными, шт.

-

0,5

7,13

сливками, сгущенными с сахаром

-

20

-

брынзой

-

24

-

рыбой (в охлажденном, мороженом
и соленом виде) потрошеной без
головы******

-

60

7,9

13

Яйца куриные***
заменить :

1

-

7,12

порошком яичным

-

15

-

меланжем яичным

-

50

-

14

Сахар
заменить :

100

-

-

карамелью

-

50

-

вареньем, джемом, повидлом

-

140

18

мармеладом

-

130

-

печеньем

-

100

16

вафлями

-

100

2,16

халвой

-

120

15

пастилой

-

120

-

15

Шоколад
заменить :

100

-

-

какао-порошком

-

150

22

кофе натуральным или какао со
сгущенным молоком и сахаром

-

200

-

кофе натуральным

-

150

-

медом

-

165

-

сладкой плиткой

-

160

-

халвой

-

150

14

16

Печенье
заменить :

100

-

-

галетами простыми, баранками

-

100

2

вафлями

-

85

2

17

Томатную пасту
заменить :

100

-

-

томат-пюре

-

200

-

соусом томатным

-

150

-

соком томатным, помидорами
свежими

-

500

-

кетчупом

-

150

-

18

Фрукты свежие
заменить :

100

-

-

ягодами свежими

-

100

-

апельсинами, мандаринами

-

100

-

арбузами

-

300

-

дынями

-

200

-

фруктами сушеными

-

20

20

фруктами и ягодами
сублимационной сушки

-

20

-

компотами
консервированными*******

-

50

-

соками плодовыми и ягодными
натуральными*******

-

100

19

соками концентрированными
плодовыми и ягодными с
содержанием сухих веществ не
менее 50 %

-

20

-

соками сублимационной сушки

-

18

-

напитками фруктовыми

-

130

-

экстрактом плодовым и ягодным

-

10

-

вареньем, джемом, повидлом

-

17

14

концентратом киселя на плодовых
и ягодных экстрактах

-

30

21,25

19

Соки плодовые и ягодные
натуральные
заменить :

100

-

-

консервами овощными закусочными

-

50

4,9

лимонной кислотой

-

0,5

-

сахаром

-

15

-

соком томатным, овощным

-

300

-

молоком коровьим

-

100

12

20

Фрукты сушеные
заменить :

100

-

18

сахаром

-

75

-

Чаем

-

3

-

21

Концентрат киселя на плодовых и
ягодных экстрактах
заменить :

100

-

18,25

сахаром

-

50

-

чаем

-

2

-

22

Кофе натуральный
заменить :

100

-

15

кофе растворимый

-

40

-

кофейным напитком

-

200

-

какао-порошком

-

200

15

чаем черным байховым первого
сорта********

-

100

23

23

Чай черный байховый
заменить :

100

-

-

чаем растворимым

-

80

-

кофейным напитком

-

800

22

24

Горчичный порошок
заменить :

100

-

-

горчицей готовой

-

600

-

25

Крахмал картофельный
заменить :

100

-

-

концентратом киселя на плодовых
и ягодных экстрактах

-

100

18,21

картофелем свежим********

-

500

4,5

26

Уксус спиртовой натуральный
заменить :

100

-

-

уксусной эссенцией

-

5

-

27

Соевый продукт
заменить :

100

-

-

картофелем свежим

-

250

-

крупой перловой

-

150

-

крупой овсяной

-

150

-

крупой пшеничной

-

150

-

      * продукты в пределах пункта разрешается заменять между собой и проводить обратную замену в указанных соотношениях;
      ** запрещается обратная замена;
      *** единица измерения яиц куриных - в штуках;
      **** разрешается только прямая замена при лечебном питании;
      ***** в связи с тем, что в торговой сети и продовольственной службе молоко учитывается и отпускается потребителям по объему, а не по массе, в настоящих нормах 100 куб. см. молока условно принято за 100 грамм;
      ****** разрешается прямая и обратная замена, другие замены запрещены;
      ******* сок плодовый и ягодный натуральный, компоты консервированные заменять концентратами киселя запрещается;
      ******** разрешается прямая замена, другие замены запрещены.

       Примечание :
      Продукты, против которых в графе "Кроме того, заменить по пунктам номера" проставлены номера пунктов, разрешается заменять в пределах указанного пункта в таком же порядке. Многоступенчатая замена запрещена.