Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2011 жылғы 11 наурыздағы № 252 қаулысына өзгерістер мен толықтырулар енгізу туралы

Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2011 жылғы 21 маусымдағы № 681 Қаулысы

      Қазақстан Республикасының Үкіметі ҚАУЛЫ ЕТЕДІ:
      1. «Облыстық бюджеттердің мал шаруашылығы өнімдерінің өнімділігін және сапасын арттыруды субсидиялауға 2011 жылғы республикалық бюджеттен берілетін ағымдағы нысаналы трансферттерді пайдалану қағидасын бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2011 жылғы 11 наурыздағы № 252 қаулысына мынадай өзгерістер мен толықтырулар енгізілсін:
      көрсетілген қаулымен бекітілген Облыстық бюджеттердің мал шаруашылығы өнімдерінің өнімділігін және сапасын арттыруды субсидиялауға 2011 жылғы республикалық бюджеттен берілетін ағымдағы нысаналы трансферттерді пайдалану қағидасында:
      23-тармақтар мынадай редакцияда жазылсын:
      «2. Бюджеттік субсидиялар тауар өндірушілерге:
      1) сиыр етін, шошқа етін, бройлерлік құс еті мен күрке тауық етін (бұдан әрі - құс еті), жұмыртқалағыш кроссты тауық жұмыртқасын (бұдан әрі - тағамдық жұмыртқа) өндіру үшін пайдаланылатын құрама жемнің және (немесе) маңыздандырылған азықтың (бұдан әрі - маңыздандырылған азық) құнын ішінара (45%-ға дейін) арзандатуға, сондай-ақ сүт, биязы қой жүнін (бұдан әрі - биязы жүн), қой етін, жылқы етін, қымыз және шұбат өндірісіне жұмсалатын шығындарды ішінара өтеуге арналады. Бұл ретте субсидиялар тауар өндірушілерге сиыр еті, шошқа еті, сүт, қой еті, жылқы еті және биязы жүннің есептік нөмірлері бар қайта өңдеу кәсіпорындарына (бұдан әрі - қайта өңдеу кәсіпорындары), сою алаңдарына (пункттеріне) немесе қайта өңдеу кәсіпорындарының қызметін пайдалану шартымен еркін нарықта, ал құс еті, тағамдық жұмыртқа, қымыз және шұбаттың облыстардың жергілікті атқарушы органдары бекіткен квоталар шегінде еркін нарықта сатылған іс жүзіндегі көлеміне төленеді;
      2) ірі қара малдың аналық басын (бұдан әрі - сиырларды) азықтандыру үшін пайдаланылатын шырынды және кесек азықтың (бұдан әрі - азықтың) құнын ішінара (50%-ға дейін) арзандатуға арналады.
      3. Тауар өндірушілерге қойылатын өлшемдер осы Қағидаға 1-қосымшаға сәйкес белгіленеді. Субсидиялау бағдарламасына қатысушылар арасында квоталарды айқындау тұқым мен өнімділік бағытына байланысты өнім шығуының зоотехникалық нормаларын есепке ала отырып, бюджеттік бағдарламаны іске асыруға облысқа жеткізілген қаражат шеңберінде жүзеге асырылады. Асыл тұқымды емес мал үшін негіз ретінде өнімділіктің орташа аудандық статистикалық көрсеткіші алынады.»;
      4-тармақта:
      5) тармақшадағы «өнім.» деген сөз «өнім;» деген сөзбен ауыстырылсын;
      мынадай мазмұндағы 6) тармақшамен толықтырылсын:
      «6) тауар өндірушілер бордақылауда тұрған сиырларды азықтандыру үшін пайдаланатын азық.»;
      5-тармақтағы «данасына» деген сөзден кейін «, сондай-ақ 1 (бір) бас сиырға» деген сөздермен толықтырылсын;
      6-тармақта:
      2), 3) және 4) тармақшалар мынадай редакцияда жазылсын:
      «2) аудан бойынша мал шаруашылығы өнімін сату туралы жиынтық актінің нысаны, сондай-ақ сиыр саны;
      3) субсидиялау бағдарламасына қатысушылар арасында квоталар мен бюджеттік субсидиялар мөлшерін бөлудің жиынтық тізімінің нысаны;
      4) мал шаруашылығы өнімінің сатылған көлемі, сондай-ақ сиыр саны мен субсидиялар төлеу туралы облыс бойынша жиынтық ведомость нысаны;»;
      9-тармақтағы «1 наурыздан» деген сөздер «1 маусымнан» деген сөздермен ауыстырылсын;
      11-тармақтың 2) тармақшасы мынадай редакцияда жазылсын;
      «2) тауар өндірушілердің өтінімдерін қарау қорытындысы бойынша облыс әкіміне:
      тауар өндірушілердің жиынтық тізімін, субсидияланатын мал шаруашылығы өнімдерін сатудың жоспарланған көлеміне квоталар бөлуді және субсидиялау бағдарламасына қатысушылардың арасындағы бюджеттік субсидиялар мөлшерін;
      тауар өндірушілердің жиынтық тізімін, субсидиялау бағдарламасына қатысушылар арасында азық бағасын арзандатуға бюджеттік субсидия алуға арналған квоталарды бөлуді бекітуге ұсынады.».
      12-тармақтағы «табынындағы асыл тұқымды малдың үлес салмағы неғұрлым жоғары» деген сөздер «өлшемдердің неғұрлым жоғары деңгейіне жатқызылған» деген сөздермен ауыстырылсын;
      13-тармақтағы «әкімі» деген сөзден кейін «өз шешімімен» деген сөздермен толықтырылсын;
      14-тармақта:
      бірінші бөлікте:
      1) тармақша мынадай мазмұндағы екінші абзацпен толықтырылсын:
      «сиыр етін сатқан кезде Қазақстан Республикасының бірыңғай бірдейлендіру дерекқорынан сатылған (сойылған) малдардың тіркеуден шығарылғаны туралы үзінді көшірме;»;
      2) тармақша мынадай мазмұндағы төртінші абзацпен толықтырылсын:
      «сиыр етін сатқан кезде, Қазақстан Республикасының бірыңғай бірдейлендіру дерекқорынан сатылған (сойылған) малдардың тіркеуден шығарылғаны туралы үзінді көшірме.»;
      3) тармақша мынадай мазмұндағы төртінші бөлікпен толықтырылсын:
      «сиыр етін сатқан кезде, Қазақстан Республикасының бірыңғай бірдейлендіру дерекқорынан сатылған (сойылған) малдардың тіркеуден шығарылғаны туралы үзінді көшірме.»;
      мынадай мазмұндағы үшінші бөлікпен толықтырылсын:
      «Азық құнын арзандатуға бюджеттік субсидия алу үшін тізімге енгізілген тауар өндірушілер Бөлімге мынадай құжаттарды ұсынады:
      шаруашылық жүргізуші субъектінің селекциялық және асылдандыру жұмысына қатысқанын растайтын (сиыр еті және сүт бойынша субсидия алуға) селекциялық және асылдандыру жұмысының бірыңғай ақпараттық базасынан деректердің үзінді көшірмесі;
      азық сапасын сараптау актісінің көшірмесі;
      заңды тұлғалар нысанындағы ауыл шаруашылығы тауарларын өндірушілер үшін 24-аш статистикалық есептілік нысанынан, ал жеке тұлғалар нысанындағы ауыл шаруашылығы тауарларын өндірушілер үшін сиыр басы санының болуын растайтын шаруашылық кітабынан үзінді көшірме.»;
      15-тармақтағы «өнімді сату туралы жиынтық акт» деген сөздер «бюджеттік субсидияларды алушылардың жиынтық актісін» деген сөздермен ауыстырылсын;
      көрсетілген Қағидаға 1-қосымша осы қаулыға 1-қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын;
      көрсетілген Қағидаға 2-қосымша осы қаулыға 2-қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын.
      2. Осы қаулы алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасының
      Премьер-Министрі                               К.Мәсімов

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің     
2011 жылғы 21 маусымдағы
№ 681 қаулысына  
1-қосымша     

Облыстық бюджеттердің мал        
шаруашылығы өнімдерінің өнімділігін  
және сапасын арттыруды субсидиялауға  
2011 жылғы республикалық бюджеттен   
берілетін ағымдағы нысаналы трансферттерді
пайдалану қағидасына         
1-қосымша                

Мал шаруашылығы өнімін өндірумен айналысатын тауар өндірушілерге қойылатын өлшемдер

Р/с

Көрсеткіштер

Өлшем бірлігі

Қолда бары

1. Ірі қара малды бордақылаумен айналысатын тауар өндірушілерге (1 -деңгей)

1.

Бір мезгілде кемінде 3 000 бас ірі қара малды бордақылайтын қуаты және дамыған инфрақұрылымы бар мамандандырылған алаңның болуы:
- алаңы 1 басқа кемінде 15 ш.м. болатын малды күтіп-бағуға арналған ашық қоралар;
- ені 3 метрден кем емес бетон жиекті азық беруге арналған науа;
- 1 басқа кемінде 50 л. есебінен жылытылатын автоматтандырылған суару көзімен қамтамасыз етілуі;
- қалдық су мен қар суын шығарып тастауға арналған бұрышы еңіс мүйізі бар дренаждық жүйе;
- қуаты тәулігіне 1 басқа кемінде 8 кг құрама жем дайындау не тарату есебінен азық дайындау және азық тарату техникасының/жабдығының қажетті саны;
- бекіткіші бар жіктегіштің болуы, таразы құрылғысы;
- ветеринариялық пункттің, азық сақтау қоймасының болуы.

2.

Ірі қара малды бордақылау тұрақты болуы тиіс

3.

Ірі қара (союға өткізілетін) малдың тірілей салмағы

кг

450-ден кем емес

4.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

5.

Малдың сәйкестендіру нөмірінің және Қазақстан Республикасының бірыңғай сәйкестендіру дерекқорында тіркеуінің болуы

2. Ipi қара малды бордақылаумен айналысатын тауар өндірушілерге (2-деңгей)

1.

Бір мезгілде кемінде 1 500 бас ipi қара малды бордақылайтын қуаты және дамыған инфрақұрылымы бар мамандандырылған алаңның болуы:
- алаңы 1 басқа кемінде 15 ш.м. болатын малды күтіп-бағуға арналған ашық қоралар;
- ені 3 метрден кем емес бетон жиекті азық беруге арналған науа;
- 1 басқа кемінде 50 л. есебінен жылытылатын автоматтандырылған суару көзімен қамтамасыз етілуі;
- қалдық су мен қар суын шығарып тастауға арналған бұрышы еңіс мүйізі бар дренаждық жүйе;
- қуаты тәулігіне 1 басқа кемінде 8 кг құрама жем дайындау не тарату есебінен азық дайындау және азық тарату техникасының/жабдығының қажетті саны;
- бекіткіші бар жіктегіштің болуы, таразы құрылғысы;
- ветеринариялық пункттің, азық сақтау қоймасының болуы.

2.

Ірі қара малды бордақылау тұрақты болуы тиіс

3.

Ірі қара (союға өткізілетін) малдың тірілей салмағы

кг

400-ден кем емес

4.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

5.

Малдың сәйкестендіру нөмірінің және Қазақстан Республикасының бірыңғай сәйкестендіру дерекқорында тіркеуінің болуы

3. Ipi қара малды бордақылаумен айналысатын тауар өндірушілерге (3-деңгей)

1.

2011 жылғы 1 наурыздағы жағдай бойынша мал басының болуы

бас

300-ден кем емес

2.

Ірі қара малды бордақылауға арналған мамандандырылған үй-жайдың немесе алаңдардың болуы:
- алаңы 1 басқа кемінде 10 ш.м. болатын малды күтіп-бағуға арналған ашық қоралар;
- 1 басқа кемінде 50 л. есебінен жылытылатын автоматтандырылған суару көзімен қамтамасыз етілуі;
- азық дайындау техникасының болуы;
- жіктегіштің және таразы құрылғысының болуы;

3.

Ірі қара малды бордақылау тұрақты болуы тиіс

4.

Ірі қара (союға өткізілетін) малдың тірілей салмағы*

кг

370-тен кем емес

5.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

6.

Ауыл шаруашылығы мақсатындағы жердің болуы

7.

Малдың сәйкестендіру нөмірінің және Қазақстан Республикасының бірыңғай сәйкестендіру дерекқорында тіркеуінің болуы

4. Сүт өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге (1-деңгей)

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға сиыр мен қашарлардың меншікті аналық басының (2 жастан ересек) болуы

бас

600-ден кем емес

оның ішінде асыл тұқымды мал

%

100-ден кем емес

сауын сиырлардың орташа жылдық саны (2010 жылдың қорытындысы)

бас

400-ден кем емес

табын бойынша орташа сауым 2010 жылдың қорытындысы)

кг

4500-ден кем емес

тиісті инфрақұрылымы бар қазіргі заманғы сүт кешенінің (механикаландырылған сауу, көң шығару және азық тарату, автосуару және азық цехі) болуы

Немесе асыл тұқымды мал жиналған және 2007 жылдан бастап пайдалануға енгізілген жаңа өндіріс (жаңа сүт кешені)

2.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

3.

Шағылыстыру контингентін ұрпағының сапасы бойынша бағаланған тұқымдық бұқалардың ұрығымен 100% қолдан ұрықтандыру

4.

Азық базасының болуы

5.

Селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бірыңғай ақпараттық базасында тіркеуде болуы**

5. Сүт өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге (2-деңгей)

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға сиыр мен қашарлардың меншікті аналық басының (2 жастан ересек) болуы

бас

300-ден кем емес

оның ішінде асыл тұқымды мал

%

50-ден кем емес

сауын сиырлардың орташа жылдық саны (2010 жылдың қорытындысы)

бас

200-ден кем емес

табын бойынша орташа сауым (2010 жылдың қорытындысы)

кг

3000-нан кем емес

2.

Сүт жинағышы бар машиналы сауынның (танк) болуы

3.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

4.

Шағылыстыру контингентін ұрпағының сапасы бойынша бағаланған тұқымдық бұқалардың ұрығымен 100% қолдан ұрықтандыру

5.

Азық базасының болуы

6.

Селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бірыңғай ақпараттық базасында тіркеуде болуы**

6. Сүт өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге (3-деңгей)

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға сиыр мен қашарлардың аналық басының (2 жастан ересек) болуы

бас

100-ден кем емес



сауын сиырлардың орташа жылдық саны (2010 жылдың қорытындысы)

бас

60-тан кем емес

табын бойынша орташа сауым (2010 жылдың қорытындысы)

кг

2200-ден кем емес

2.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

3.

Шағылыстыру контингентін ұрпағының сапасы бойынша бағаланған тұқымдық бұқалардың ұрығымен 100% қолдан ұрықтандыру

4.

Азық базасының болуы

5.

Селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бірыңғай ақпараттық базасында тіркеуде болуы**

7. Шырынды және кесек азықты субсидиялау үшін мал шаруашылығымен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 наурыздағы жағдай бойынша аналық мал басының болуы

бас

50-ден кем емес

2.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

3.

Малды күтіп-бағуға арналған үй-жайдың болуы

4.

Аналық мал басын сақтау бойынша міндеттеменің болуы

5.

Азық сапасын анықтау бойынша міндеттеменің болуы

6.

Ауыспалы егісте азық дақылдарының немесе азық сатып алу шартының болуы

7.

Селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бірыңғай ақпараттық базасында тіркеуде болуы

8. Шошқа бордақылаумен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға негізгі және мал басын толықтыратын мегежіндердің болуы

бас

50

оның ішінде асыл тұқымды мал немесе тұқымаралық шағылыстырудан алынған мал

%

70-тен кем емес

2.

Бордақыланатын мал басының (бордақылаудағы шошқаның орташа жылдық саны) болуы (2010 жылдың қорытындысы)

бас

100-ден кем емес

3.

Оның ішінде өз төлінен өсірілген

%

80-нен кем емес

4.

Шошқаны бордақылауға арналған мамандандырылған үй-жайлардың немесе алаңдардың болуы

5.

Шошқаны бордақылау тұрақты болуы тиіс

6.

Шошқаның (союға өткізгенде) тірілей салмағы*

кг

90-нан кем емес

7.

Азықтың болуы

8.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

9. Қой етін өндірумен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға саулықтардың (2 жастан ересек) болуы

бас

600-ден кем емес

2.

Қойды күтіп-бағуға арналған мамандандырылған үй-жайлардың болуы

3.

Қойдың (союға өткізгенде) тірілей салмағы болуы тиіс*

кг

40-тан кем емес

4.

Азық базасының болуы

5.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

10. Жылқы еті өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға биенің (3 жастан ересек) болуы

бас

75-тен кем емес

2.

Жылқының (союға өткізгенде) тірілей салмағы болуы тиіс*

кг

300-ден кем емес

3.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

11. Қымыз өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға биенің (3-жастан ересек) 1 бас болуы

бас

35-тен кем емес

2.

Сауын биенің орташа жылдық саны

бас

15-тен кем емес

3.

Цехтің (үй-жай, қымыз өндіретін және (немесе) жинайтын ыдыс) болуы

4.

Азық базасының болуы

5.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

12. Шұбат өндірісімен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға түйенің аналық басының (3-жастан ересек) болуы

бас

30-дан кем емес

2.

Сауын інгендердін, орташа жылдық саны

бас

10-нан кем емес

3.

Цехтің (үй-жай, шұбат өндіретін және (немесе) жинайтын ыдыс) болуы

4.

Азық базасының болуы

5.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

13. Биязы жүн өндірумен айналысатын тауар өндірушілерге

1.

2011 жылғы 1 қаңтарға саулық қой басының (2 жастан ересек) болуы

бас

600-ден кем емес

2.

Асыл тұқымды малдың болуы

%

100-ден кем емес

3.

Қойларды күтіп-бағуға, сондай-ақ қырқуға арналған мамандандырылған үй-жайлардың болуы

4.

Қырқылған жүннің физикалық салмағы (2010 жылдың қорытындысы)

кг

3-тен кем емес

5.

Жүннің сапасы ***

64 сападан кем емес

6.

Биязы жүнді қайта өңдеу кәсіпорындарына өткізу

7.

Азық базасының болуы

8.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

14. Құс етін өндіретін тауар өндірушілерге (1-деңгей)

1.

Жыл бойы құстарды технологиялық жағдайда ұстау, торда немесе еденде ұстау үшін 8 жылдан аспаған технологиялық жабдықтың болуы, аталған сертификаттардың (ИСО, «Экологиялық өнім» белгісі, ХАССП азық-түлік қауіпсіздік жүйесі) бірінің немесе 2007 жылдан бастап қолданысқа енгізілген жаңа объектінің (жаңа құс фабрикасы) болуы.

2.

Өндірістің жылдық көлемі (2011 жылдың жоспары)

тонна

300-ден кем емес

3.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

(2-деңгей)

1.

Өндірістің жылдық көлемі (2011 жылдың жоспары)

тонна

300-ден кем емес

2.

Ветеринариялық қолайлылық

15. Тауарлық жұмыртқа өндіретін тауар өндірушілерге (1-деңгей)

1.

Жыл бойы құстарды технологиялық жағдайда ұстау, торда немесе еденде ұстау үшін 8 жылдан аспаған технологиялық жабдықтың болуы, аталған сертификаттардың (ИСО, «Экологиялық өнім» белгісі, ХАССП азық-түлік қауіпсіздік жүйесі) бірінің немесе 2007 жылдан бастап қолданысқа енгізілген жаңа объектінің (жаңа құс фабрикасы) болуы.

2.

Жұмыртқалайтын тауықтардың орташа жылдық саны ****

бас

100 000-нан  кем емес

3.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

(2-деңгей)

1.

Ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүзеге асыру

2.

Жұмыртқалайтын тауықтардың орташа жылдық саны ****

бас

100 000-нан кем емес

      Ескертпе:
      * Малдың (союға өткізілетін) тірілей салмағы тауар өндіруші қызметтерін пайдаланған (малды сою жөніндегі), есепке алу нөмірі (коды) бар мал шаруашылығы өнімдері сатылған, тіркеу нөмірі (коды) бар өңдеуші кәсіпорын берген анықтамамен расталуға тиіс.
      ** Сүт өндірісімен айналысатын тауар өндірушілер селекциялық және асылдандыру жұмыстарының бірыңғай ақпараттық базасына тіркелуге тиіс.
      *** Жүннің сапасы жүн сапасын бағалау жөніндегі зертхана берген анықтамамен расталады.
      ***** Құс фабрикалары үшін тауарлық жұмыртқа сатудың жоспарланған көлеміне квотаны жеткізген кезде республика бойынша орташа жылдық жұмыртқалауды негіз ретінде алу керек (1 жұмыртқалағыш тауыққа 280 данадан көп емес).

Қазақстан Республикасы Үкіметінің
2011 жылғы 21 маусымдағы   
№ 681 қаулысына       
2-қосымша         

Облыстық бюджеттердің мал шаруашылығы
өнімдерінің өнімділігін және сапасын
арттыруды субсидиялауға 2011 жылғы  
республикалық бюджеттен берілетін  
ағымдағы нысаналы трансферттерді  
пайдалану қағидасына        
2-қосымша             

1. Өткізілген өз төлінен өсірілген мал шаруашылығы өнімінің 1 килограмына, 1 данасына берілетін бюджеттік субсидиялар нормативі 

Р/с

Өнімнің түрі

Өткізілген өз төлінен өсірілген мал шаруашылығы өнімінің 1 килограмына, 1 данасына берілетін бюджеттік субсидиялар нормативі, теңге

1.

Сиыр еті - 1 деңгей

құрама азық

220

2.

Сиыр еті - II деңгей

құрама азық

170

3.

Сиыр еті - III деңгей

құрама азық

120

4.

Сиыр еті - III деңгей

құнарлы жемшөп

100

5.

Шошқа еті

98

6.

Құс еті - 1 деңгей

66


Құс еті - II деңгей

60

7.

Күрке тауық еті

60

8.

Жұмыртқа - І деңгей

2,6

Жұмыртқа - II деңгей

2

2. Өткізілген өз төлінен өсірілген мал шаруашылығы өнімінің 1 килограмына, 1 данасына берілетін бюджеттік субсидиялар нормативі

Р/с

Өнімнің түрі

Өткізілген өз төлінен өсірілген өнімнің 1 килограмының өзіндік құны, теңге

Өткізілген өз төлінен өсірілген өнімнің 1 килограмын арзандату нормативі, %

Өткізілген өз төлінен өсірілген өнімнің 1 килограмына берілетін бюджеттік субсидиялар нормативі, теңге

1.

Сүт - І деңгей

68

36,7

25

2.

Сүт - II деңгей

47

32

15

3.

Сүт - III деңгей

47

21,3

10

4.

Жүн (биязы)

360

29,2

105

5.

Қой еті

420

11,9

50

6.

Жылқы еті

460

20

92

7.

Қымыз

345

17,4

60

8.

Шұбат

341

16,1

55

3. Шырынды және кесек азықтың құнын арзандатуға бюджеттік субсидиялар нормативі 

Р/с №

Өнімнің түрі

Сиырдың 1 басына бюджеттік субсидия нормативі, теңге

1.

Ірі қара мал

4500

О внесении изменений и дополнений в постановление Правительства Республики Казахстан от 11 марта 2011 года № 252

Постановление Правительства Республики Казахстан от 21 июня 2011 года № 681

      Правительство Республики Казахстан ПОСТАНОВЛЯЕТ:
      1. Внести в постановление Правительства Республики Казахстан от 11 марта 2011 года № 252 "Об утверждении Правил использования целевых текущих трансфертов из республиканского бюджета 2011 года областными бюджетами на субсидирование повышения продуктивности и качества продукции животноводства" следующие изменения и дополнения:
      в Правилах использования целевых текущих трансфертов из республиканского бюджета 2011 года областными бюджетами на субсидирование повышения продуктивности и качества продукции животноводства, утвержденных указанным постановлением:
      пункты 23 изложить в следующей редакции:
      "2. Бюджетные субсидии предназначаются товаропроизводителям на:
      1) частичное удешевление (до 45 %) стоимости комбикормов и (или) концентрированных кормов (далее - концкормов), используемых для производства говядины, свинины, мяса бройлерной птицы и индейки (далее - мясо птицы), куриного яйца яичных кроссов (далее - пищевое яйцо), а также на частичное возмещение затрат на производство молока, шерсти тонкорунных овец (далее - тонкой шерсти), баранины, конины, кумыса и шубата. При этом субсидии выплачиваются товаропроизводителям за фактические объемы реализованных говядины, свинины, молока, баранины, конины и тонкой шерсти на предприятия переработки, убойные площадки (пункты), имеющие учетные номера (далее - предприятия переработки) или на свободном рынке, при условии использования услуг предприятий переработки, а мясо птицы, пищевое яйцо, кумыс и шубат - на свободном рынке, в пределах утвержденных местными исполнительными органами областей квот;
      2) частичное удешевление (до 50 %) стоимости сочных и грубых кормов (далее - кормов) используемых для кормления маточного поголовья крупного рогатого скота (далее - коров).
      3. Критерии к товаропроизводителям устанавливаются согласно приложению 1 к настоящим Правилам. Определение квот среди участников программы субсидирования осуществляется в рамках средств, доведенных области на реализацию бюджетной программы с учетом зоотехнических норм выхода продукции в зависимости от породы и направления продуктивности. Для беспородного скота за основу берется среднерайонный статистический показатель продуктивности.";
      в пункте 4:
      в подпункте 5) слова слово "заболеваниям." заменить словом "заболеваниям;";
      дополнить подпунктом 6) следующего содержания:
      "6) корма, используемые товаропроизводителями для кормления коров находящихся на откорме.";
      в пункте 5 после слова "продукции" дополнить словами ", а также на 1 (одну) голову коровы,";
      в пункте 6:
      подпункты 2)3) и 4) изложить в следующей редакции:
      "2) форма сводного акта о реализации животноводческой продукции, а также количестве коров по району;
      3) форма сводного списка распределения квот среди участников программы субсидирования и размеров бюджетных субсидий;
      4) форма сводной ведомости по области об объемах реализованной животноводческой продукции, а также количестве коров и выплате субсидий;";
      в пункт 9 слова "1 марта" заменить словом "1 июня";
      подпункт 2) пункта 11 изложить в следующей редакции:
      "2) по итогам рассмотрения заявок товаропроизводителей составляет и представляет на утверждение акиму области:
      сводный список товаропроизводителей, распределение квот на планируемые объемы реализации субсидируемой животноводческой продукции и размеров субсидий среди участников программы субсидирования;
      сводный список товаропроизводителей, распределение квот на получение бюджетных субсидий на удешевление кормов среди участников программы субсидирования.";
      в пункте 12 слова "с более высоким удельным весом породного скота в стаде" заменить словами "отнесенных к более высокому уровню критерий.";
      в пункте 13 после слова "Комиссии" дополнить словами "своим решением";
      в пункте 14:
      в части первой:
      подпункт 1) дополнить абзацем вторым следующего содержания:
      "выписку из единой идентификационной базы данных Республики Казахстан о выбытии реализованных (забитых) животных, при реализации говядины;";
      подпункт 2) дополнить абзацем четвертым следующего содержания:
      "выписку из единой идентификационной базы данных Республики Казахстан о выбытии реализованных (забитых) животных, при реализации говядины;";
      подпункт 3) дополнить абзацем четвертым следующего содержания:
      "выписку из единой идентификационной базы данных Республики Казахстан о выбытии реализованных (забитых) животных, при реализации говядины.";
      дополнить частью третьей следующего содержания:
      "Товаропроизводители, включенные в список для получения бюджетных субсидий на удешевление стоимости кормов, представляют в Отдел следующие документы:
      выписку данных из единой информационной базы селекционной и племенной работы подтверждающих участия в селекционной и племенной работе (для получения субсидий по говядине и молоку) хозяйствующего субъекта;
      копию акта экспертизы качества кормов;
      выписку из формы 24-сх статитической отчетности для сельхозтоваропроизводителей в форме юридических лиц, а для сельхозтоваропроизводителей в форме физических лиц - выписку из похозяйственной книги для подтверждения наличия численности поголовья коров.";
      в пункте 15 слова "о реализации продукции" заменить словами "получателей бюджетных субсидий";
      приложение 1 к указанным Правилам изложить в новой редакции согласно приложению 1 к настоящему постановлению;
      приложение 2 к указанным Правилам изложить в новой редакции согласно приложению 2 к настоящему постановлению.
      2. Настоящее постановление вводится в действие со дня первого официального опубликования.

      Премьер-Министр
      Республики Казахстан                       К.Масимов

Приложение 1        
к постановлению Правительства
Республики Казахстан  
от 21 июня 2011 года № 681

Приложение 1         
к Правилам использования целевых
текущих трансфертов     
из республиканского бюджета 
2011 года областными бюджетами
на субсидирование повышения 
продуктивности и качества  
продукции животноводства  

                                 Критерии
            к товаропроизводителям, занятым производством
                       животноводческой продукции


п/п

Показатели

Единица измерения

Наличие

1. К товаропроизводителям, занимающимся откормом крупного рогатого скота (1 уровень)

1.

Наличие специализированной площадки для откорма крупного рогатого скота с
мощностью не менее 3 000 голов единовременного откорма и развитой
инфраструктурой:
- открытые загоны для содержания животных площадью не менее 15 кв.м. на 1 голову;
- желоба для подачи кормов с бетонным фартуком шириной не менее 3 метров;
- обеспеченность автоматическим источником водопоя с подогревом из расчета не менее 50 л. на 1 голову;
- дренажная система с лагуной с углом наклона для удаления фекальных и талых
вод;
- необходимое количество кормоприготовительной и кормораздаточной
техники/оборудования с мощностью из расчета не менее 8 кг приготовления либо
раздачи комбикормов в сутки на 1 голову;
- наличие раскола с фиксатором, весовое устройство;
- наличие ветпункта, хранилища для кормов.

2.

Откорм крупного рогатого скота должен быть постоянным

3.

Живая масса крупного рогатого скота
(реализуемого на убой)

кг

не ниже 450

4.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

5.

Наличие идентификационного номера животного и регистрации в единой
идентификационной базе данных Республики Казахстан

2. К товаропроизводителям, занимающимся откормом крупного рогатого скота (2 уровень)

1.

Наличие специализированной площадки для откорма крупного рогатого скота с
мощностью не менее 1 500 голов единовременного откорма и развитой
инфраструктурой:
- загоны для содержания животных площадью не менее 15 кв.м. на 1 голову;
- желоба для подачи кормов с бетонным фартуком шириной не менее 3 метров;
- обеспеченность автоматическим источником водопоя с подогревом из расчета не
менее 50 л. на 1 голову;
- необходимое количество кормоприготовительной и кормораздаточной
техники/оборудования с мощностью из расчета не менее 8 кг приготовления либо
раздачи комбикормов в сутки на 1 голову;
- наличие раскола и весового устройства;
- наличие ветпункта, хранилища для кормов.

2.

Откорм крупного рогатого скота должен быть постоянным

3.

Живая масса крупного рогатого скота
(реализуемого на убой)

кг

не ниже 400

4.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

5.

Наличие идентификационного номера животного и регистрации в единой
идентификационной базе данных Республики Казахстан

3. К товаропроизводителям, занимающимся откормом крупного рогатого скота (3 уровень)

1.

Наличие поголовья по состоянию на 1 марта 2011 года

голов

не менее 300

2.

Наличие специализированного помещения или площадок для откорма крупного рогатого
скота:
- загонов для содержания животных площадью не менее 10 кв.м. на 1 голову;
- обеспеченность источником водопоя из расчета не менее 50 л. на 1 голову;
- наличие кормоприготовительной техники;
- наличие раскола и весового устройства.

3.

Откорм крупного рогатого скота должен быть постоянным

4.

Живая масса крупного рогатого скота (реализуемого на убой)*

кг

не ниже 370

5.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

6.

Наличие земель сельскохозяйственного назначения



7.

Наличие идентификационного номера животного и регистрации в единой идентификационной базе данных Республики Казахстан

4. К товаропроизводителям, занимающимся производством молока (1 уровень)

1.

Наличие собственного маточного поголовья
коров и телок (старше 2-х лет) на 01.01.11 г.

голов

не менее 600

в том числе породного скота

%

не менее 100

среднегодовое поголовье дойных коров
(итоги 2010 года)

голов

не менее 400

средний удой по стаду (итоги 2010 года)

кг

не менее 4500

наличие современного молочного комплекса с соответствующей инфраструктурой
(механизированные доение, новозоудаление и кормораздача, автопоение и кормоцех);

Или новое производство (новый молочный комплекс) укомплектованное породным
скотом и введенное в эксплуатацию не раньше 2007 года

2.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

3.

100 % искуственное осеменение случного контингента семенем быков-производителей
оцененных по качеству потомства

4.

Наличие кормовой базы

5.

Наличие регистрации в единой информационной базе селекционной и племенной работы **

5. К товаропроизводителям, занимающимся производством молока (2 уровень)

1.

Наличие собственного маточного поголовья
коров и телок (старше 2-х лет) на 01.01.11 г.

голов

не менее 300

в том числе породного скота

%

не менее 50

среднегодовое поголовье дойных коров
(итоги 2010 года)

голов

не менее 200

средний удой по стаду (итоги 2010 года)

кг

не менее 3000

2.

Наличие машинного доения с молокосборником (танк)

3.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

4.

100 % искуственное осеменение случного контингента семенем быков-производителей
оцененных по качеству потомства

5.

Наличие кормовой базы

6.

Наличие регистрации в единой информационной базе селекционной и племенной работы **

6. К товаропроизводителям, занимающимся производством молока (3 уровень)

1.

Наличие маточного поголовья коров и телок (старше 2-х лет) на 01.01.11 г.

голов

не менее 100

среднегодовое поголовье дойных коров (итоги 2010 года)

голов

не менее 60

средний удой по стаду (итоги 2010 года)

кг

не менее 2200

2.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

3.

100 % искуственное осеменение случного контингента семенем быков-производителей
оцененных по качеству потомства

4.

Наличие кормовой базы

5.

Наличие регистрации в единой информационной базе селекционной и племенной работы **

7. К товаропроизводителям заниающихся скотоводством на субсидирование
сочных и грубых кормов

1.

Наличие маточного поголовья по состоянию
на 1 марта 2011 года

голов

не менее 50

2.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

3.

Наличие помещений для содержания животных

4.

Наличие обязательств по сохранности маточного поголовья

5.

Наличие обязательств по определению качества кормов

6.

Наличие кормовых культур в севообороте или договор на покупку кормов

7.

Наличие регистрации в единой информационной базе селекционной и племенной работы

8. К товаропроизводителям, занимающимся откормом свиней

1.

Наличие основных и ремонтных свиноматок
на 01.01.11 г.

голов

50

из них породные животные или животные,
полученные от межпородного скрещивания

%

не менее 70

2.

Наличие откармливаемого поголовья
(среднегодовое поголовье свиней на
откорме) (итоги 2010 года)

голов

не менее 100

3.

в том числе собственного воспроизводства

%

не менее 80

4.

Наличие специализированного помещения или площадок для откорма свиней

5.

Откорм свиней должен быть постоянным

6.

Живая масса свиней (реализуемого на убой) *

кг.

не менее 90

7.

Наличие кормов

8.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

9. К товаропроизводителям, занимающимся производством баранины

1.

Наличие маточного поголовья овец
(старше 2-х лет) на 01.01.11 г.

голов

не менее 600

2.

Наличие специализированного помещения для содержания овец

3.

Живая масса овец (реализуемого на убой)
должна быть*

кг.

не менее 40

4.

Наличие кормовой базы

5.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

10. К товаропроизводителям, занимающимся производством конины

1.

Наличие маточного поголовья лошадей
(старше 3-х лет) на 01.01.11 г.

голов

не менее 75

2.

Живая масса лошадей (реализуемого на
убой) должна быть*

кг.

не менее 300

3.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

11. К товаропроизводителям, занимающимся производством кумыса

1.

Наличие маточного поголовья лошадей
(старше 3-х лет) на 01.01.11 г.

голов

не менее 35

2.

Среднегодовое поголовье дойных кобыл

голов

не менее 15

3.

Наличие цеха (помещение, емкость по сбору и (или) производству кумыса)

4.

Наличие кормовой базы

5.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

12. К товаропроизводителям, занимающимся производством шубата

1.

Наличие маточного поголовья верблюдов
(старше 3-х лет) на 01.01.11 г.

голов

не менее 30

2.

Среднегодовое поголовье дойных
верблюдоматок

голов

не менее 10

3.

Наличие цеха (помещение, емкость по сбору и (или) производству шубата)

4.

Наличие кормовой базы

5.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

13. К товаропроизводителям, занимающимся производством тонкой шерсти

1.

Наличие собственного маточного поголовья
овец (старше 2-х лет) на 01.01.11 г.

голов

не менее 600

2.

Наличие породных животных

%

не менее 100

3.

Наличие специализированых помещений для содержания, а также стрижки овец

4.

Настриг шерсти в физическом весе
(итоги 2010 года)

кг

не менее 3

5.

Качество шерсти***

не ниже 64 качества

6.

Реализация тонкой шерсти на предприятия переработки

7.

Наличие кормовой базы

8.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

14. К товаропроизводителям по производству мяса птицы (1 уровень)

1.

Круглогодовое содержание птиц в технологических условиях, наличие
технологического оборудования для клеточного или напольного содержания не старше
8 лет, наличие одного из перечисленных сертификатов (ИСО, знак "Экологическая
продукция", система пищевой безопасности ХАССП) или новый объект (новая
птицефабрика) введенный в эксплуатацию не раньше 2007 года.

2.

Годовой объем производства (план 2011 года)

тонн

не менее 300

3.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

(2 уровень)

1.

Годовой объем производства (план 2011 года)

тонн

не менее 300

2.

Ветеринарное благополучие

15. К товаропроизводителям по производству товарного яйца (1 - уровень)

1.

Круглогодовое содержание птиц в технологических условиях, наличие
технологического оборудования для клеточного или напольного содержания не старше
8 лет, наличие одного из перечисленных сертификатов (ИСО, знак "Экологическая
продукция", система пищевой безопасности ХАССП) или новый объект (новая
птицефабрика) введенный в эксплуатацию не раньше 2007 года

2.

Среднегодовое поголовье кур несушек****

голов

не ниже 100 000

3.

Организация и осуществление ветеринарных
мероприятий



(2 уровень)

1.

Организация и осуществление ветеринарных мероприятий

2.

Среднегодовое поголовье кур несушек****

голов

не ниже 100 000

      Примечание:

      * Живая масса животных (реализуемых на убой) должна быть подтверждена справкой, выданной перерабатывающим предприятием имеющим учетный номер (код), куда была реализована животноводческая продукция или убойным пунктом имеющим учетный номер (код), услугами которого (по забою животных) воспользовался товаропроизводитель.
      ** Товаропроизводители, занятые производством молока, должны быть зарегистрированы в единой информационной базе селекционной и племенной работы.
      *** Качество шерсти подтверждается справкой, выданной лабораторией по оценке качества шерсти.
      **** При проведении квот на планируемые объемы реализации товарного яйца для птицефабрик следует брать за основу среднегодовую яйценоскость по республике (не более - 280 штук на 1 курицу-несушку).

Приложение 2       
к постановление Правительства
Республики Казахстан   
от 21 июня 2011 года № 681

Приложение 2             
к Правилам использования целевых    
текущих трансфертов из республиканского 
бюджета 2011 года областными бюджетами  
на субсидиррование повышения продуктивности
и качества продукции животноводства  

      1. Норматив бюджетных субсидий на 1 килограмм, 1 штуку
              реализованной животноводческой продукции
                      собственного производства

п/п

Вид продукции

Норматив бюджетных субсидий на 1
килограмм, 1 штуку реализованной
продукции собственного производства, тенге

1.

Говядина - I уровень

комбикорм

220

2.

Говядина - II уровень

комбикорм

170

3.

Говядина - III уровень

комбикорм

120

4.

Говядина - III уровень

концкорм

100

5.

Свинина


98

6.

Мясо птицы - I уровень


66

Мясо птицы - II уровень


60

7.

Мясо индейки


60

8.

Яйцо - I уровень

2,6

Яйцо - II уровень

2

    2. Норматив бюджетных субсидий на 1 килограмм реализованной
                  продукции собственного производства

№ п/п

Вид продукции

Себестоимость
1 килограмма
реализованной
продукции
собственного
производства,
тенге

Норматив
удешевления
1 килограмма
реализованной
продукции
собственного
производства, %

Норматив бюджетных
субсидий на
1 килограмм
реализованной
продукции собственного
производства, тенге

1.

Молоко - I уровень

68

36,7

25

2.

Молоко - II уровень

47

32

15

3.

Молоко -III уровень

47

21,3

10

4.

Шерсть (тонкая)

360

29,2

105

5.

Баранина

420

11,9

50

6.

Конина

460

20

92

7.

Кумыс

345

17,4

60

8.

Шубат

341

16,1

55

        3. Норматив бюджетных субсидий на удешевление стоимости
                        сочных и грубых кормов

п/п

Вид продукции

Норматив бюджетных субсидий на 1 голову
коровы, тенге

1.

Крупный рогатый скот

4500