"Астық нарығын реттеу, мақтаның қауіпсіздігі мен сапасы саласындағы тәуекел дәрежесін бағалау өлшемшарттарын және тексеру парақтарын бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрінің 2019 жылғы 10 шілдедегі № 259 және Қазақстан Республикасы Ұлттық экономика министрінің 2019 жылғы 12 шілдедегі № 63 бірлескен бұйрығына өзгерістер енгізу туралы

Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрінің 2020 жылғы 19 ақпандағы № 56 және Қазақстан Республикасы Ұлттық экономика министрінің 2020 жылғы 24 ақпандағы № 10 бірлескен бұйрығы. Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2020 жылғы 27 ақпанда № 20074 болып тіркелді

      ЗҚАИ-ның ескертпесі!
      Осы бірлескен бұйрық 06.05.2020 бастап қолданысқа енгізіледі

      БҰЙЫРАМЫЗ:

      1. "Астық нарығын реттеу, мақтаның қауіпсіздігі мен сапасы саласындағы тәуекел дәрежесін бағалау өлшемшарттарын және тексеру парақтарын бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрінің 2019 жылғы 10 шілдедегі № 259 және Қазақстан Республикасы Ұлттық экономика министрінің 2019 жылғы 12 шілдедегі № 63 бірлескен бұйрығына (Нормативтік құқықтық актілерді мемлекеттік тіркеу тізімінде № 19025 болып тіркелген, 2019 жылғы 19 шілдеде Қазақстан Республикасы Нормативтік құқықтық актілерінің эталондық бақылау банкінде жарияланған) мынадай өзгерістер енгізілсін:

      1-тармақта:

      6) тармақша алып тасталсын;

      7) тармақша мынадай редакцияда жазылсын:

      "7) осы бірлескен бұйрыққа 7-қосымшаға сәйкес мақта сапасын сараптау жөніндегі аккредиттелген сынақ зертханалары (орталықтар) үшін мақтаның қауіпсіздігі мен сапасы саласындағы тексеру парағы бекітілсін.";

      көрсетілген бұйрықпен бекітілген Мақтаның қауіпсіздігі мен сапасы саласындағы тәуекел дәрежелерін бағалау өлшемшарттарында:

      6-тармақ мынадай редакцияда жазылсын:

      "6. Тәуекелдің жоғары дәрежелеріне жатқызылмағандарға мақта сапасын сараптау жөніндегі аккредиттелген сынақ зертханалары (орталықтар) жатады.";

      көрсетілген бірлескен бұйрыққа 7-қосымша осы бірлескен бұйрыққа қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын.

      2. Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігі Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндіру және қайта өңдеу департаменті заңнамада белгіленген тәртіппен:

      1) осы бірлескен бұйрықтың Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркелуін;

      2) осы бірлескен бұйрық ресми жарияланғаннан кейін оның Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігінің интернет-ресурсында орналастырылуын қамтамасыз етсін.

      3. Осы бірлескен бұйрықтың орындалуын бақылау жетекшілік ететін Қазақстан Республикасының Ауыл шаруашылығы вице-министріне жүктелсін.

      4. Осы бірлескен бұйрық ресми жариялауға жатады және 2020 жылғы 6 мамырдан бастап қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасының
      Ұлттық экономика министрі __________Р. Даленов
      Қазақстан Республикасының
      Ауыл шаруашылығы министрі __________С. Омаров

      "КЕЛІСІЛДІ"

      Қазақстан Республикасы

      Бас прокуратурасы Құқықтық

      статистика және арнайы есепке

      алу жөніндегі комитеті

  Қазақстан Республикасы Ауыл
шаруашылығы министрінің
2020 жылғы 19 ақпандағы"
№ 56 және Қазақстан
Республикасы
Ұлттық экономика министрінің
2020 жылғы 24 ақпандағы
№ 10 бірлескен бұйрығына
қосымша
  Қазақстан Республикасы
Ауыл шаруашылығы
министрінің
2019 жылғы 10 шілдедегі
№ 259 және
Қазақстан Республикасы
Ұлттық экономика министрінің
2019 жылғы 12 шілдедегі
№ 63 бірлескен бұйрығына
7-қосымша

Мақтаның қауіпсіздігі мен сапасы саласындағы тексеру парағы

      мақта сапасын сараптау жөніндегі аккредиттелген сынақ зертханалар (орталықтар) үшін:

      __________________________________________________________________________

      (бақылау субъектілерінің (объектілерінің) біртекті тобының атауы)

      Тексеруді тағайындаған мемлекеттік орган _____________________________________

      __________________________________________________________________________

      Бақылау субъектісіне (объектісіне) бара отырып тексеру/профилактикалық бақылау

      тағайындау туралы акт

      __________________________________________________________________________

      (№, күні)

      Бақылау субъектісінің (объектісінің) атауы ______________________________________

      __________________________________________________________________________

      Бақылау субъектісінің (объектісінің) жеке сәйкестендіру нөмірі/бизнес-сәйкестендіру нөмірі

      __________________________________________________________________________

      __________________________________________________________________________

      Орналасқан жерінің мекенжайы ______________________________________________

Талаптар тізбесі

Талап етіледі

Талап етілмейді

Қойылатын талаптарға сәйкес келеді

Қойылатын талаптарға сәйкес келмейді

1

2

3

4

5

6

1

Сынамаларды іріктеу актілерінің болуы





2

Шитті мақта сынамаларын тіркеу журналының болуы





3

Шитті мақта сапасы туралы куәліктерді тіркеу журналының болуы





4

Шитті мақта сапасы туралы куәліктердің ресімделуін жүзеге асыру





5

Шитті мақта сапасы туралы берілген куәліктердің көшірмелерін бір жыл бойы сақтау





6

Тиеп-жөнелтілген және сақталынатын партияларға шитті мақта сынамаларын мынадай мерзім ішінде сақтау:
1) тиеп-жөнелтілген және сақталынатын партияларға - шитті мақтаның сапасы туралы куәліктің қолданылуы мерзімі ішінде;
2) сапа бойынша келіспеушіліктер болған жағдайда - келіспеушіліктерді қарау толығымен аяқталғанға дейін





7

Сапа жөнінде келіспеушіліктер кезінде, келіспеушіліктерді қарау толық аяқталғанға дейін тиеп-жөнелтілген және сақталынатын партияларға шитті мақта сынамаларының сақталуы





      Лауазымды адам (-дар)________________________________ ___________

      (лауазымы) (қолы) (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      ________________________________________________________ ________

      (лауазымы) (қолы) (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      Бақылау субъектісінің (объектісінің) басшысы

      ________________________________________________________________

      (лауазымы) (қолы) (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

О внесении изменений в совместный приказ Министра сельского хозяйства Республики Казахстан от 10 июля 2019 года № 259 и Министра национальной экономики Республики Казахстан от 12 июля 2019 года № 63 "Об утверждении критериев оценки степени рисков и проверочных листов в области регулирования рынка зерна, безопасности и качества хлопка"

Совместный приказ Министра сельского хозяйства Республики Казахстан от 19 февраля 2020 года № 56 и Министра национальной экономики Республики Казахстан от 24 февраля 2020 года № 10. Зарегистрирован в Министерстве юстиции Республики Казахстан 27 февраля 2020 года № 20074

      Примечание ИЗПИ!
Порядок введения в действие настоящего приказа см. п. 4

      ПРИКАЗЫВАЕМ:

      1. Внести в совместный приказ Министра сельского хозяйства Республики Казахстан от 10 июля 2019 года № 259 и Министра национальной экономики Республики Казахстан от 12 июля 2019 года № 63 "Об утверждении критериев оценки степени рисков и проверочных листов в области регулирования рынка зерна, безопасности и качества хлопка" (зарегистрирован в Реестре государственной регистрации нормативных правовых актов № 19025, опубликован 19 июля 2019 года в Эталонном контрольном банке нормативных правовых актов Республики Казахстан) следующие изменения:

      в пункте 1:

      подпункт 6) исключить;

      подпункт 7) изложить в следующей редакции:

      "7) проверочный лист в области безопасности и качества хлопка для аккредитованных испытательных лабораторий (центров) по экспертизе качества хлопка согласно приложению 7 к настоящему совместному приказу.";

      в Критериях оценки степени рисков в области безопасности и качества хлопка, утвержденных указанным совместным приказом:

      пункт 6 изложить в следующей редакции:

      "6. К не отнесенной к высокой степени риска относятся аккредитованные испытательные лаборатории (центры) по экспертизе качества хлопка.";

      приложение 7 к указанному совместному приказу изложить в новой редакции согласно приложению к настоящему совместному приказу.

      2. Департаменту производства и переработки растениеводческой продукции Министерства сельского хозяйства Республики Казахстан в установленном законодательством порядке обеспечить:

      1) государственную регистрацию настоящего совместного приказа в Министерстве юстиции Республики Казахстан;

      2) размещение настоящего совместного приказа на официальном интернет-ресурсе Министерства сельского хозяйства Республики Казахстан после его официального опубликования.

      3. Контроль за исполнением настоящего совместного приказа возложить на курирующего вице-министра сельского хозяйства Республики Казахстан.

      4. Настоящий совместный приказ подлежит официальному опубликованию и вводится в действие с 6 мая 2020 года.

      Министр национальной экономики
Республики Казахстан
__________
Р. Даленов
      Министр сельского хозяйства
Республики Казахстан
_________
С. Омаров

      "СОГЛАСОВАН"
Комитет по правовой
статистике и специальным учетам
Генеральной прокуратуры
Республики Казахстан

  Приложение
к совместному приказу
Министра сельского хозяйства
Республики Казахстан
от 19 февраля 2020 года № 56
и Министра национальной экономики
Республики Казахстан
от 24 февраля 2020 года № 10
  Приложение 7
к совместному приказу
Министра сельского хозяйства
Республики Казахстан
от 10 июля 2019 года № 259
и Министра национальной экономики
Республики Казахстан
от 12 июля 2019 года № 63

                  Проверочный лист в области безопасности и качества хлопка

      для аккредитованных испытательных лабораторий (центров) по экспертизе качества хлопка:
________________________________________________________________________________
            (наименование однородной группы субъектов (объектов) контроля)
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
Государственный орган, назначивший проверку
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
Акт о назначении проверки/профилактического контроля с посещением субъекта (объекта) контроля
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
                                    (№, дата)
Наименование субъекта (объекта) контроля __________________________________________
________________________________________________________________________________
Индивидуальный идентификационный номер/ бизнес-идентификационный номер субъекта
(объекта) контроля _______________________________________________________________
________________________________________________________________________________
Адрес места нахождения__________________________________________________________

Перечень требований

Требуется

Не требуется

Соответствует предъявляемым требованиям

Не соответствует предъявляемым требованиям

1

2

3

4

5

6

1

Наличие актов отбора проб





2

Наличие журнала регистрации проб хлопка-сырца





3

Наличие журнала регистрации удостоверений о качестве хлопка-сырца





4

Осуществление оформления удостоверений о качестве хлопка-сырца





5

Хранение копий выданных удостоверений о качестве хлопка-сырца в течение одного года





6

Хранение проб хлопка-сырца на отгруженные и хранящиеся партии течение следующего срока:
1) на отгруженные и хранящиеся партии – в течение срока действия удостоверения о качестве хлопка-сырца;
2) при разногласиях по качеству – до полного завершения рассмотрения разногласий.





7

Хранение проб хлопка-сырца на отгруженные и хранящиеся партии - при разногласиях по качеству - до полного завершения рассмотрения разногласий





      Должностное (ые) лицо (а) _________ _________ _______________________________
                              (должность) (подпись) (фамилия, имя, отчество
                                                      (при его наличии)
________________________________________________________________________________
            (должность) (подпись) (фамилия, имя, отчество (при его наличии)
Руководитель субъекта (объекта) ___________________________________________________
                  (фамилия, имя, отчество (при его наличии), должность) (подпись)