"Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік кәсіп иесі" конкурсын өткізу қағидаларын бекіту туралы

Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрінің 2020 жылғы 21 мамырдағы № 179 бұйрығы. Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2020 жылғы 22 мамырда № 20693 болып тіркелді.

      "Агроөнеркәсіптік кешенді және ауылдық аумақтарды дамытуды мемлекеттік реттеу туралы" 2005 жылғы 8 шілдедегі Қазақстан Республикасы Заңының 6-бабы 1-тармағы 34) тармақшасына сәйкес БҰЙЫРАМЫН:

      1. Қоса беріліп отырған "Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік кәсіп иесі" конкурсын өткізу қағидалары бекітілсін.

      2. Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігінің Стратегиялық жоспарлау және талдау департаменті заңнамада белгіленген тәртіппен:

      1) осы бұйрықтың Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркелуін;

      2) осы бұйрық ресми жарияланғаннан кейін оның Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігінің интернет-ресурсында орналастырылуын;

      3) осы бұйрықтың облыстардың, Нұр-Сұлтан, Алматы және Шымкент қалаларының жергілікті атқарушы органдарының назарына жеткізілуін қамтамасыз етсін.

      3. Осы бұйрықтың орындалуын бақылау жетекшілік ететін Қазақстан Республикасының Ауыл шаруашылығы вице-министріне жүктелсін.

      4. Осы бұйрық алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік 10 (он) күн өткен соң қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасының
Ауыл шаруашылығы министрі
С. Омаров

  Қазақстан Республикасы
Ауыл шаруашылығы
министрінің
2020 жылғы 21 мамырдағы
№ 179 бұйрығымен бекітілген

"Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік кәсіп иесі" конкурсын өткізу қағидалары

1-тарау. Жалпы ережелер

      1. Осы "Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік кәсіп иесі" конкурсын өткізу қағидалары (бұдан әрі - Қағидалар) "Агроөнеркәсіптік кешенді және ауылдық аумақтарды дамытуды мемлекеттік реттеу туралы" 2005 жылғы 8 шілдедегі Қазақстан Республикасы Заңының 6-бабы 1-тармағы 34) тармақшасына сәйкес әзірленді және "Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік кәсіп иесі" конкурсын (бұдан әрі - Конкурс) өткізу тәртібін айқындайды.

      2. Конкурсты ұйымдастырушылар облыстардың, республикалық маңызы бар қалалардың, астананың, аудандардың (облыстық маңызы бар қалалардың) жергілікті атқарушы органдары (әкімдіктері), республикалық маңызы бар қаладағы (астанадағы) аудандардың, аудандық маңызы бар қалалардың, кенттердің, ауылдардың, ауылдық округтердің әкімдері (бұдан әрі - жергілікті атқарушы орган) болып табылады.

      3. Конкурсты өткізудің негізгі мақсаты номинациялардағы үздік қызметкерлерді анықтау және олардың рекордтық жетістіктерін насихаттау арқылы Қазақстан Республикасының агроөнеркәсіптік кешенінде еңбек сапасы мен өнімділігін арттыруды ынталандыру болып табылады.

      4. Конкурсқа Қазақстан Республикасының агроөнеркәсіптік кешенінің шаруа (фермер) және ауыл шаруашылығы кәсіпорындарында жұмыс істейтін, өндіріске ғылым мен техниканың жетістіктерін, еңбекті ұйымдастырудың озық тәжірибесін енгізетін астық өндірісіндегі агрономдар, ветеринариялық дәрігерлер, зоотехниктер, машинамен сауу операторлары, астық жинау жөніндегі комбайншылар қатысады.

      5. Байқау келесі номинациялар бойынша өткізіледі:

      1) "Астық өндірісіндегі үздік агроном";

      2) "Үздік ветеринариялық дәрігер";

      3) "Дәнді дақылдарды жинау жөніндегі үздік комбайншы";

      4) "Үздік зоотехник";

      5) "Машинамен сауудың үздік операторы".

2-тарау. Конкурсты ұйымдастыру және өткізу тәртібі

      6. Жергілікті атқарушы органдар интернет-ресурста және ресми баспа басылымдарда конкурсты өткізу мерзімдері мен шарттары туралы хабарландыру орналастырады.

      7. Конкурс жыл сайын қараша айында екі кезеңде өткізіледі.

      8. Конкурстың бірінші кезеңін аудандардың (облыстық маңызы бар қалалардың) әкімдіктері, республикалық маңызы бар қаладағы (астанадағы) аудандардың, маңызы бар қалалардың, кенттердің, аудандық ауылдардың, ауылдық округтердің әкімдері өткізеді.

      9. Конкурсқа қатысу үшін 1 қарашаға дейінгі мерзімде аудан (облыстық маңызы бар қала), республикалық маңызы бар қаладағы (астанадағы) аудан, әкімдігіне, аудандық маңызы бар қала, кент, ауыл, ауылдық округ әкімінің аппаратына ұсынылады:

      1) еркін нысандағы конкурсқа қатысуға арналған өтініш;

      2) осы Қағидалардың 1, 2, 3, 4 және 5-қосымшаларына сәйкес нысан бойынша "Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік кәсіп иесі" конкурсына қатысушының толтырылған карточкалары;

      3) қатысушының жеке басын куәландыратын құжаттың көшірмесі (сәйкестендіру үшін);

      4) қосымша парағы бар білім туралы құжаттың көшірмесі (агрономдар, зоотехниктер, ветеринариялық дәрігерлер үшін), тракторист-машинист куәлігі (комбайнерлер үшін), машинамен сауу операторының курстарынан өткенін растайтын құжат;

      5) берілген күні еңбек қызметін жалғастыру туралы жазбасы бар кадр қызметі куәландырған еңбек кітапшасының көшірмесі, немесе 2015 жылғы 23 қарашадағы Қазақстан Республикасы Еңбек кодексінің 35-бабына сәйкес қызметкердің еңбек қызметін растайтын өзге де құжат;

      6) ауыл шаруашылығы құрылымының басшысы куәландырған жедел есептілік деректерінің негізінде және мәлімделген номинация бойынша өндірістік қызметінің нәтижелері негізінде Конкурсқа қатысушының жеке көрсеткіштері туралы анықтама.

      10. Конкурсқа қатысушының көрсеткіштері мынадай талаптарға сәйкес келеді:

      1) негізгі өндірістік көрсеткіш балл бойынша ең үлкен үлес салмағына ие;

      2) мал шаруашылығы саласы үшін - өндірістік көрсеткіштердің конкурсқа қатысу күнінің алдындағы үш жыл ішінде, өсімдік шаруашылығы саласы үшін - үш жыл ішінде оң серпіні бар.

      11. Конкурсқа қатысушы өзінің тиісті мамандығы бойынша біліктілігін арттырғанын, кәсіби міндеттерін орындауына байланысты оның кәсіби сапасын сипаттайтын көтермелеудің болуын растайтын құжаттарды (бар болса) қосымша ұсынады.

      12. Аудан (облыстық маңызы бар қала) әкімдігі, республикалық маңызы бар қаладағы (астанадағы) аудан, аудандық маңызы бар қала әкімдігі, кент, ауыл, ауылдық округ әкімінің аппараты:

      1) жеті адамнан аспайтын құрамы аудан (облыстық маңызы бар қала), аудандық маңызы бар қала, кент, ауыл, ауылдық округ әкімінің орынбасарынан, тиісті мәслихаттың депутатынан, білікті салалық мамандардан, қоғамдастық өкілдерінен тұратын конкурстық комиссияны қалыптастырады, конкурстық комиссияның төрағасын айқындайды және оның отырысының күнін тағайындайды;

      2) номинацияларда бірінші орын алған адамдарға осы Қағидаларға 1, 2, 3, 4 және 5-қосымшаларға сәйкес нысан бойынша "Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік кәсіп иесі" конкурсына қатысушылардың толтырылған "карточкаларын қараша айының екінші он күндігінен кешіктірмей облыс, республикалық маңызы бар қала (астана) әкімдіктеріне жолдайды.

      13. Байқаудың екінші кезеңін (қарашаның үшінші онкүндігінде) облыс, республикалық маңызы бар қала, астана әкімдігі өткізеді, ол:

      1) тоғыз адамнан аспайтын, құрамы облыс, республикалық маңызы бар қала, астана әкімінің орынбасарынан, тиісті мәслихат депутатынан, білікті салалық мамандардан, қоғамдастық өкілдерінен тұратын конкурстық комиссияның жұмысын қалыптастырады және ұйымдастырады конкурстық комиссияның төрағасын айқындайды және оның отырысының күнін тағайындайды;

      2) жыл сайын 10 желтоқсанға дейін Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігіне (бұдан әрі - Министрлік) номинацияларда бірінші орын алған адамдарға Конкурстық комиссия отырысы хаттамасының және осы Қағидаларға 1, 2, 3, 4 және 5-қосымшаларда көрсетілген құжаттардың көшірмелерін қоса бере отырып, өткізілген конкурс туралы қорытынды ақпаратты жолдайды.

3-тарау. Байқау қорытындысын шығару

      14. Конкурстық комиссияның мүшелері конкурсқа қатысушыға осы Қағидалардың 1, 2, 3, 4 және 5-қосымшаларында сәйкес көзделген өлшемшарттарға сәйкес бес балдық шәкіл бойынша баға қояды.

      15. Жеңімпаз туралы шешім конкурстық комиссия мүшелерінің көпшілік даусымен қабылданады және оның отырысына қатысқан Комиссия мүшелері қол қойған хаттамамен ресімделеді. Дауыстар тең болған жағдайда Комиссия төрағасының дауысы айқындаушы болып табылады.

      16. Министрлік осы Қағидалардың 13-тармағы 2-тармақшасында көрсетілген ақпаратты ресми интернет-ресурста орналастырады.

  "Агроөнеркәсіптік кешендегі
үздік кәсіп иесі" конкурсын
өткізу қағидаларына
1-қосымша
  Нысан



"Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік
кәсіп иесі"
байқауына қатысушының
карточкасы



      1. Жеке деректер

      _____________________________________________

      _____________________________________________

      (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      _____________________________________________

      (жұмыс орны)

Туған күні (күні, айы, жылы)


Туған жері


Білімі


Оқу орнын бітірген жылы және оның атауы


Мамандығы бойынша біліктілігі


Мемлекеттік наградалары, құрмет атақтары


Қайта даярлау курстарынан, біліктілікті арттыру симинарларынан өту күні


Лауазымдағы еңбек өтілі


      2. Еңбек жолы

Күні

Лауазымы, жұмыс орны, ұйымның орналасқан жері

қабылданған

босатылған







      Конкурсқа қатысушының қосымша өндірістік көрсеткіштері (талаптарға сәйкес номинацияның негізгі көрсеткіштері бойынша жедел есептіліктің 3 жыл ішіндегі деректері ұсынылады)

Көрсеткіштің атауы

Өлшем бірлігі

Көрсеткіштің мәні

20__ жылғы

20__ жылғы

20__ жылғы

1

2

3

6

7

8

1.

Осы аудандағы орташа көрсеткішпен салыстарғандағы астық түсімділігі

%




2.

Жалпы жиналымдағы 1-3 сыныпты астықтың үлесі

%




3.

Ылғал қор жинаушы технологияларды қолдануы

%




4.

Минералды және органикалық тыңайтқыштарды қолдануы

Гектарына әрекет ететін зат/гектарына килограмм




5.

Астық өндірудің тиімділігі

%




6.

Тәжірибелік жұмыс жүргізуі





      Байқауға қатысушы туралы

      қосымша ақпарат

      (Көшбасшылық қасиеттері және жұмысты ұйымдастыру қабілеті, жауаптылық және орындаушылық, еңбек тәртібін, кәсіпорынның ішкі тәртібін сақтау, ынталылығы, тез тіл табысуы, Үкіметтік және ведомстволық марапаттардың болуы және конкурсқа қатысушыны сипаттайтын басқа да мәліметтер)

      _______________________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      Қатысушының жеке қолы________________

      Күні 20__жылғы "____"__________________

      "Астық өндірісіндегі үздік агроном"

      номинациясындағы байқауға қатысушыны бағалау

      өлшемшарттары

Өлшемшарттар

Баға

1.

Осы аудандағы орташа көрсеткішпен салыстырғандағы астық түсімділігі, пайыздарда:
5-ке дейін
6-дан 10-ға дейін
11-ден 15-ке дейін
16-дан 20-ға дейін
21-ден 25-ке дейін
26-дан 50-ге дейін
50-ден артық

0,5 балл
1 балл
1,5 балл
2 балл
2,5 балл
3 балл
3,5 балл

2.

Жалпы жиналымдағы 1-3 сыныпты астықтың үлесі, %
86
90
95
100

0,1 балл
0,5 балл
1 балл
1,5 балл

3.

Ең жоғары балл:

5 балл

      "Астық өндірісіндегі үздік агроном" номинациясындағы бағалау қағазы

Өлшемшарттар

Баға

Нақты баға

А. Негізгі бағалау

1.

Осы аудандағы орташа көрсеткішпен салыстырғандағы астық түсімділігінің артуы

0,5 ден 3,5 балға дейін


2.

Жалпы жиналымдағы 1-3 сыныпты астықтың үлесі, %

0,1 ден 1,5 балға дейін


Ең жоғары балл 5 балл

Б. Қосымша бағалау

1.

Ылғал қорын жинаушы технологияларды қолдануы

0,1 балл


2.

Минералды және органикалық тыңайтқыштарды қолдануы

0,1 балл


3.

Астық өндірудің тиімділігі

0,2 балл


4.

ISO-9001 сапа стандартын енгізуі

0,1 балл


5.

Тәжірибелік жұмысты жүргізуі

0,1 балл


6.

Тәлімгерлікке қатысуы, жұмысшылар арасында аграрлық оқуларды жүргізуі

0,1 балл


7.

Еңбек өтілі

0,2 балл


8.

Мемлекеттік наградалардың, құрмет атақтарының болуы

0,1 балл


Ең жоғары балл 1 балл

Қорытынды балл (А+Б) 6 балл

      Комиссия мүшелері:

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

  "Агроөнеркәсіптік кешендегі
үздік кәсіп иесі" конкурсын
өткізу қағидаларына
2-қосымша
  Нысан



"Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік
кәсіп иесі"
байқауына қатысушының
карточкасы



      1. Жеке деректер

      _____________________________________________

      _____________________________________________

      (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      _____________________________________________

      (жұмыс орны)

Туған күні (күні, айы, жылы)


Туған жері


Білімі


Оқу орнын бітірген жылы және оның атауы


Мамандығы бойынша біліктілігі


Мемлекеттік наградалары, құрмет атақтары


Қайта даярлау курстарынан, біліктілікті арттыру симинарларынан өту күні


Лауазымдағы еңбек өтілі


      2. Еңбек жолы

Күні

Лауазымы, жұмыс орны, ұйымның орналасқан жері

қабылданған

босатылған







      Конкурсқа қатысушының қосымша өндірістік көрсеткіштері (талаптарға сәйкес номинацияның негізгі көрсеткіштері бойынша жедел есептіліктің 3 жыл ішіндегі деректері ұсынылады)

Көрсеткіштің атауы

Өлшем бірлігі

Көрсеткіштің мәні

20__ жылғы

20__ жылғы

20__ жылғы

1

2

3

4

5

6

1.

Мал басының сақталуын қамтамасыз ету (қырылуына жол бермеу)

%




2.

Эпизоотияға қарсы шаралар жоспарын орындауы

%




3.

Төлдің алынуы мен мал басының сақталуын қамтамасыз етуі

%




4.

Ауыл шаруашылығы жануарларына бірдейлендіру жүргізуі

%




5.

Ветеринариялық есепке алу мен есептілікті жүргізу

%




6.

Тәлімгерлік ету, жұмысшылар арасында ветеринариялық оқулар жүргізуі





      Байқауға қатысушы туралы қосымша ақпарат

      (Көшбасшылық қасиеттері және жұмысты ұйымдастыру қабілеті, жауаптылық және орындаушылық, еңбек тәртібін, кәсіпорынның ішкі тәртібін сақтау, ынталылығы, тез тіл табысуы, Үкіметтік және ведомстволық марапаттардың болуы және конкурсқа қатысушыны сипаттайтын басқа да мәліметтер)

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      Қатысушының жеке қолы________________

      Күні 202__жылғы "____"__________________

      "Үздік ветеринариялық дәрігер"

      номинациясындағы байқауға қатысушыны

      бағалау өлшемшарттары

Өлшемшарттар

Баға

1.

Мал басының сақталуын қамтамасыз ету (қырылуына жол бермеу), пайыздарда:
100
99
98
97
96
95
94
93
92
91
90
90-нан төмен

5 балл
4,8 балл
4,6 балл
4,4 балл
4,2 балл
4 балл
2,5 балл
2 балл
1,5 балл
1 балл
0,5 балл
0 балл

2.

Ең жоғары балл:

5 балл

      "Үздік ветеринариялық дәрігер" номинациясындағы бағалау қағазы

Өлшемшарттар

Баға

Нақты баға

А. Негізгі бағалау

1.

Мал басының сақталуын қамтамасыз ету (қырылуына жол бермеу)

0-ден 5 балға дейін


Ең жоғары балл 5 балл

Б. Қосымша бағалау

1.

Эпизоотияға қарсы шаралар жоспарын орындауы

0,2 балл


2.

Тал алуды және малдың сақталуын қамтамасыз ету

0,2 балл


3.

Ауыл шаруашылығы жанурларына бірдейлкендіру жүргізуі

0,2 балл


4.

Ветеринариялық есепке алу мен есептілікті жүргізу

0,1 балл


5.

Тәлімгерлік, жұмысшылар арасында ветеринариялық оқулар жүргізуі

0,1 балл


6.

Білімі (біліктілігін арттыруы)

0,1 балл


7.

Еңбек өтілі

0,1 балл


8.

Мемлекттік наградалардың, құрмет атақтарының болуы

0,1 балл


Ең жоғары баға 1 балл

Қорытынды баға (А+Б) 6 балл

      Комиссия мүшелері:

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

  "Агроөнеркәсіптік кешендегі
үздік кәсіп иесі" конкурсын
өткізу қағидаларына
3-қосымша
  Нысан



"Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік
кәсіп иесі"
байқауына қатысушының
карточкасы



      1. Жеке деректер

      _____________________________________________

      _____________________________________________

      (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      _____________________________________________

      (жұмыс орны)

Туған күні (күні, айы, жылы.)


Туған жері


Білімі


Оқу орнын бітірген жылы және оның атауы


Мамандығы бойынша біліктілігі


Мемлекеттік наградалары, құрмет атақтары


Қайта даярлау курстарынан, біліктілікті арттыру симинарларынан өту күні


Лауазымдағы еңбек өтілі


      2. Еңбек жолы

Күні

Лауазымы, жұмыс орны, ұйымның орналасқан жері

қабылданған

босатылған







      Конкурсқа қатысушының қосымша өндірістік көрсеткіштері (талаптарға сәйкес номинацияның негізгі көрсеткіштері бойынша жедел есептіліктің 3 жыл ішіндегі деректері ұсынылады)

Көрсеткіштің атауы

Өлшем бірлігі

Көрсеткіштің мәні

20__ жылғы

20__ жылғы

20__ жылғы

1

2

3

4

5

6

1.

Аудандағы орташа түсімділікті ескере отырып, комбайнның маркасына байланысты өндіру нормасынан (гектар) асып түсуі

%




2.

Техникалық қауіпсіздік және еңбекті қорғау ережелерін сақтауы

Ұйғарымдар саны




3.

Тәлімгерлік





4.

Мемлекттік наградалардың, құрмет атақтарының болуы





      Байқауға қатысушы туралы қосымша ақпарат

      (Көшбасшылық қасиеттері және жұмысты ұйымдастыру қабілеті, жауаптылық және орындаушылық, еңбек тәртібін, кәсіпорынның ішкі тәртібін сақтау, ынталылығы, тез тіл табысуы, Үкіметтік және ведомстволық марапаттардың болуы және конкурсқа қатысушыны сипаттайтын басқа да мәліметтер)

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      Қатысушының жеке қолы________________

      Күні 202__жылғы "____"__________________

      "Дәнді дақылдарды жинау жөніндегі үздік комбайншы" номинациясындағы байқауға қатысушыны бағалау өлшемшаттары

Өлшемшарттар

Баға

1.

Аудандағы орташа түсімділікті ескере отырып, комбайнның маркасына байланысты өндіру нормасынан (гектар) асып түсуі, пайыздарда:
50
60
70
80
90
95
96
97
98
99
100-ден жоғары

0,1 балл
0,5 балл
1 балл
1,5 балл
2 балл
2,5 балл
3 балл
3,5 балл
4 балл
4,5 балл
5 балл

2.

Ең жоғары балл:

5 балл

      Анықтама ретінде: комбайндардың негізгі маркаларының кезеңдік өндіру нормалары төменде көрсетілген:

Атауы (модель, марка)

Егін орағының қамту ені, метр

Түсімділік, центер/гектар

5-ке дейін

5,1-10

10,1-15

15,1-20

20,1-25

25,1-30

30,1-35

Енисей-1200-1НМ

6,0

486

446

406

366

329

291

257

Енисей-950 Руслан

6,0

529

486

440

400

360

320

283

Нива СК-5

6,0

463

429

383

343

309

27

249

Дон-1500 Б

9,0

763

677

611

543

483

423

380

Вектор РСМ-101

7,0

557

514

469

429

389

349

311

Джон Дир 9500

6,7

629

623

600

571

531

494

460

Класс (Мега 350)

8,6

940

880

814

740

660

580

520

Класс (Доминатор 98)

6,0

574

537

506

474

443

411

383

Нью-Холланд ТС-56

6,0

649

600

560

520

480

440

400

      "Дәнді дақылдарды жинау жөніндегі үздік комбайншы" номинациясындағы бағалау қағазы

Өлшемшарттар

Баға

Нақты баға

А. Негізгі бағалау

1.

Аудандағы орташа түсімділікті ескере отырып, комбайнның маркасына байланысты өндіру нормасынан (гектар) асып түсуі

0,1 ден 5 балға дейін


Ең жоғары баға 5 балл

Б. Қосымша бағалау

1.

Техникалық қауіпсіздік және еңбекті қорғау ережелерін сақтауы

0,2 балл


2.

Тәлімгерлік

0,4 балл


3.

Еңбек өтілі

0,2 балл


4.

Мемлекттік наградалардың, құрмет атақтарының болуы

0,2 балл


Ең жоғары баға 1 балл

Қорытынды баға (А+Б) 6 балл

      Комиссия мүшелері:

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

  "Агроөнеркәсіптік кешендегі
үздік кәсіп иесі" конкурсын
өткізу қағидаларына
4-қосымша
  Нысан



"Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік
кәсіп иесі"
байқауына қатысушының
карточкасы



      1. Жеке деректер

      _____________________________________________

      _____________________________________________

      (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      _____________________________________________

      (жұмыс орны)

Туған күні (күні, айы, жылы)


Туған жері


Білімі


Оқу орнын бітірген жылы және оның атауы


Мамандығы бойынша біліктілігі


Мемлекеттік наградалары, құрмет атақтары


Қайта даярлау курстарынан, біліктілікті арттыру симинарларынан өту күні


Лауазымдаға еңбек өтілі


      2. Еңбек жолы

Күні

Лауазымы, жұмыс орны, ұйымның орналасқан жері

қабылданған

босатылған







      Конкурсқа қатысушының қосымша өндірістік көрсеткіштері (талаптарға сәйкес номинацияның негізгі көрсеткіштері бойынша жедел есептіліктің 3 жыл ішіндегі деректері ұсынылады)

Көрсеткіштің атауы

Өлшем бірлігі

Көрсеткіштің мәні

20__ жылғы

20__ жылғы

20__ жылғы

1

2

3

4

5

6

1.

Ірі қара малдың (союға өткізілетін) 1 басының тірі салмағы

килограмм




2.

Бордақылауға арналған мамандандырылған қоралар мен алаңдардың болуы (малдарды ұстауға арналған қоршаулардың болуы, су көздерімен қамтамасыз етілуі, азық дайындайтын техниканың болуы, ажыратқыштың және таразы құрылғысының болуы)





3.

Азық дайындайтын және азық тарататын техниканың және жабдықтың, сондай-ақ азық сақтау орындарының болуы





4.

Етті мал шаруашылығында қолдан ұрықтандыруды және (немесе) ветеринариялық ккуәлігі сертификаты бар аталық бұқалармен еркін шағылыстыруды қолдануы





5.

Төлді алуы және (немесе) малдың сақталуы

%




6.

Зоотехникалық оқиғаларды енгізу арқылы селекциялық және асыл тұқымдық жұмыстардың бірыңғай ақпарат базасында тіркелуінің болуы





7.

Өндірістің тиімділігі

%




8.

ISO-9001 сапа стандарттарын енгізуі





9.

Білімі (біліктілігін арттыруы)





      Байқауға қатысушы туралы қосымша ақпарат

      (Көшбасшылық қасиеттері және жұмысты ұйымдастыру қабілеті, жауаптылық және орындаушылық, еңбек тәртібін, кәсіпорынның ішкі тәртібін сақтау, ынталылығы, тез тіл табысуы, Үкіметтік және ведомстволық марапаттардың болуы және конкурсқа қатысушыны сипаттайтын басқа да мәліметтер)

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      Қатысушының жеке қолы________________

      Күні 202__жылғы "____"__________________

      "Үздік зоотехник" номинациясындағы байқауға қатысушыны бағалау өлшемшарттары

Өлшемшарттар

Баға

1.

Белгіленген орташа тәуліктік қосылған салмақтың артуы, пайыздарда:
Орташа-ірі тауарлы өндіріс үшін (700 грамнан кем емес):
20-дан кем емес
25
30
35
40
45-тен жоғары
ұсақ шаруашылықтар үшін (700 грамнан кем емес):
20-дан кем емес
25
30
35
40
45
50
55-тен жоғары

0,5 балл
1 балл
2 балл
3 балл
4 балл
5 балл
0,5 балл
1 балл
1,5 балл
2 балл
2,5 балл
3 балл
4 балл
5 балл

2.

Ең жоғары балл:

5 балл

      "Үздік зоотехник"

      номинациясындағы бағалау қағазы

Өлшемшарттары

Баға

Нақты баға

А. Негізгі бағалау

1.

Белгіленген орташа тәуліктік қосылған салмақтың артуы

0,5 балдан бастап 5 балға дейін


Ең жоғары баға 5 балл

Б. Қосымша бағалау

1.

Ірі қара малдың (союға өткізілген) бір басының тірі салмағы, %

0,1 балл


2.

Ұрықтандыруды ұйымдастыруы

0,1 балл


3.

Төлді алуы және (немесе) малдың сақталуы

0,1 балл


4.

Селекциялық және асыл тұқымдық жұмыстың бірыңғай ақпараттық базасында тіркелуінің болуы

0,1 балл


5.

Өндірістің тиімділігі

0,2 балл


6.

ISO-9001 сапа стандартын енгізуі

0,1 балл


7.

Еңбек өтілі

0,1 балл


8.

Мемлекеттік наградалардың, құрмет атақтарының болуы

0,2 балл


Ең жоғары баға 1 балл

Қорытынды баға (А+Б) 6 балл

      Комиссия мүшелері:

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

  "Агроөнеркәсіптік кешендегі
үздік кәсіп иесі" конкурсын
өткізу қағидаларына
5-қосымша
  Нысан



"Агроөнеркәсіптік кешендегі үздік
кәсіп иесі"
байқауына қатысушының
карточкасы



      1. Жеке деректер

      _____________________________________________

      _____________________________________________

      (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      _____________________________________________

      (жұмыс орны)

Туған күні (күні, айы, жылы.)


Туған жері


Білімі


Оқу орнын бітірген жылы және оның атауы


Мамандығы бойынша біліктілігі


Мемлекеттік наградалары, құрмет атақтары


Қайта даярлау курстарынан, біліктілікті арттыру симинарларынан өту күні


Еңбек өтілі


      2. Еңбек жолы

Күні

Лауазымы, жұмыс орны, ұйымның орналасқан жері

қабылданған

босатылған







      Конкурсқа қатысушының қосымша өндірістік көрсеткіштері (талаптарға сәйкес номинацияның негізгі көрсеткіштері бойынша жедел есептіліктің 3 жыл ішіндегі деректері ұсынылады)

Көрсеткіштің атауы

Өлшем бірлігі

Көрсеткіштің мәні

20__ жылғы

20__ жылғы

20__ жылғы

1

2

3

4

5

6

1.

Сиырлардың бекітілген тобы бойынша орташа сауыны

литр




2.

Сиырлардың бекітілген тобы бойынша төл алуы мен сақталуы

%




3.

Тәлімгерлік





      Байқауға қатысушы туралы қосымша ақпарат

      (Көшбасшылық қасиеттері және жұмысты ұйымдастыру қабілеті, жауаптылық және орындаушылық, еңбек тәртібін, кәсіпорынның ішкі тәртібін сақтау, ынталылығы, тез тіл табысуы, Үкіметтік және ведомстволық марапаттардың болуы және конкурсқа қатысушыны сипаттайтын басқа да мәліметтер)

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________________________

      Қатысушының жеке қолы_________________________

      Күні 202__жылғы "____"__________________

      "Машинамен сауудың үздік операторы" номинациясындағы байқауға қатысушыны бағалау өлшемшарттары

Өлшемшарттар

Баға

1.

Бекітілген ірі қара тобындағы орташа сауының артуы, пайыздарда:
бірінші деңгей үшін (аналық мал басы 600-ден кем емес, орташа сауын 4500 литр).
10-нан төмен емес
15
20
25
30-дан жоғары
екінші деңгей үшін (аналық мал басы 400-ден кем емес, орташа сауын 3250 литр):
20-дан кем емес
25
30
35
40-тан жоғары
үшіні деңгей үшін (аналық мал басы 100-ден кем емес, орташа сауын 2500 литр):
25-тен төмен емес
30
35
40
45-тен жоғары

0,5 балл
1 балл
2 балл
3 балл
4 балл
0,5 балл
1 балл
2 балл
3 балл
4 балл
0,5 балл
1 балл
2 балл
3 балл
4 балл

2.

Бекітілген ірі қара тобынан төл алу мен сақталуы, пайыздарда
100
99
98
97
96
95
95-тен төмен

1 балл
0,9 балл
0,8 балл
0,7 балл
0,6 балл
0,5 балл
0 балл

3.

Ең жоғары балл:

5 балл

      "Машинамен сауудың үздік операторы" номинациясындағы бағалау қағазы

Өлшемшарттар

Баға

Нақты баға

А. Негізгі бағалау

1.

Сиырлардың бекітілген тобы бойынша белгілінген орташа сауынының артуы

0,5 балдан бастап 4 балға дейін


2.

Сиырлардың бекітілген тобы бойынша төл алуы мен сақталуы

0 балдан бастап 1 балға дейін


Ең жоғары баға 5 балл

Б. Қосымша бағалау

1.

Тәлімгерлік

1 балл


Ең жоғары баға 1 балл

Қорытынды баға (А+Б) 6 балл

      Комиссия мүшелері:

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

      ________________________________________

      аты, әкесінің аты (бар болса), тегі, (қолы/күні)

Об утверждении Правил проведения конкурса "Лучший по профессии в агропромышленном комплексе"

Приказ Министра сельского хозяйства Республики Казахстан от 21 мая 2020 года № 179. Зарегистрирован в Министерстве юстиции Республики Казахстан 22 мая 2020 года № 20693.

      В соответствии с подпунктом 34) пункта 1 статьи 6 Закона Республики Казахстан от 8 июля 2005 года "О государственном регулировании развития агропромышленного комплекса и сельских территорий" ПРИКАЗЫВАЮ:

      1. Утвердить прилагаемые Правила проведения конкурса "Лучший по профессии в агропромышленном комплексе".

      2. Департаменту стратегического планирования и анализа Министерства сельского хозяйства Республики Казахстан в установленном законодательством порядке обеспечить:

      1) государственную регистрацию настоящего приказа в Министерстве юстиции Республики Казахстан;

      2) размещение настоящего приказа на интернет-ресурсе Министерства сельского хозяйства Республики Казахстан после его официального опубликования;

      3) доведение настоящего приказа до сведения местных исполнительных органов областей, городов Алматы и Шымкента.

      3. Контроль за исполнением настоящего приказа возложить на курирующего вице-министра сельского хозяйства Республики Казахстан.

      4. Настоящий приказ вводится в действие по истечении 10 (десяти) календарных дней после дня его первого официального опубликования.

      Министр сельского хозяйства
Республики Казахстан
С. Омаров

  Утверждены приказом
Министра сельского хозяйства
Республики Казахстан
от 21 мая 2020 года № 179

Правила проведения конкурса "Лучший по профессии в агропромышленном комплексе"

Глава 1. Общие положения

      1. Настоящие Правила проведения конкурса "Лучший по профессии в агропромышленном комплексе" (далее – Правила) разработаны в соответствии с подпунктом 34) пункта 1 статьи 6 Закона Республики Казахстан от 8 июля 2005 года "О государственном регулировании развития агропромышленного комплекса и сельских территорий" и определяют порядок проведения конкурса "Лучший по профессии в агропромышленном комплексе" (далее – Конкурс).

      2. Организаторами Конкурса являются местные исполнительные органы (акиматы) областей, городов республиканского значения, столицы, районов (городов областного значения), акимы районов в городе республиканского значения (столицы), городов районного значения, поселков, сел, сельских округов (далее – местный исполнительный орган).

      3. Основной целью проведения Конкурса является мотивация повышения качества и производительности труда в агропромышленном комплексе Республики Казахстан путем выявления лучших работников в номинациях и пропаганды их рекордных достижений.

      4. В Конкурсе принимают участие агрономы в зерновом производстве, ветеринарные врачи, зоотехники, операторы машинного доения, комбайнеры по уборке зерна, работающие в крестьянских (фермерских) и сельскохозяйственных предприятиях агропромышленного комплекса Республики Казахстан, внедряющие в производство достижения науки и техники, передовой опыт организации труда, осуществляющие свою деятельность на территории Республики Казахстан.

      5. Конкурс проводится по следующим номинациям:

      1) "Лучший агроном в зерновом производстве";

      2) "Лучший ветеринарный врач";

      3) "Лучший комбайнер по уборке зерновых";

      4) "Лучший зоотехник";

      5) "Лучший оператор машинного доения".

Глава 2. Порядок организации и проведения Конкурса

      6. Местные исполнительные органы размещают на интернет-ресурсе и в официальных печатных изданиях объявление о сроках и условиях проведения Конкурса.

      7. Конкурс проводится ежегодно в ноябре месяце в два этапа.

      8. Первый этап Конкурса проводят акиматы районов (городов областного значения), акимы районов в городе республиканского значения (столицы), городов районного значения, поселков, сел, сельских округов.

      9. Для участия в Конкурсе в срок до 1 ноября предоставляются в акимат района (города областного значения), района в городе республиканского значения (столицы), аппарат акима города районного значения, поселка, села, сельского округа:

      1) заявление на участие в Конкурсе в произвольной форме;

      2) заполненные карточки участников конкурса "Лучший по профессии в агропромышленном комплексе" по формам согласно приложениям 1, 2, 3, 4 и 5 к настоящим Правилам;

      3) копия документа, удостоверяющего личность участника (для идентификации);

      4) копия документа об образовании с вкладышем (для агрономов, зоотехников, ветеринарных врачей), удостоверение тракториста-машиниста (для комбайнеров), подтверждающий документ о прохождении курсов оператора машинного доения;

      5) копия трудовой книжки, заверенной кадровой службой с записью о продолжении трудовой деятельности на дату ее выдачи или иной документ, подтверждающий трудовую деятельность работника в соответствии со статьей 35 Трудового кодекса Республики Казахстан от 23 ноября 2015 года;

      6) справка об индивидуальных показателях участника Конкурса на основе данных оперативной отчетности и результатов его производственной деятельности по заявленной номинации, заверенной руководителем сельскохозяйственного формирования.

      10. Показатели участника Конкурса соответствуют следующим требованиям:

      1) основной производственный показатель имеет наибольший удельный вес в баллах;

      2) производственные показатели имеют положительную динамику в течение трех лет, предшествующих дате участия в конкурсе – для отрасли животноводства, трех лет – для отрасли растениеводства.

      11. Участник Конкурса дополнительно предоставляет (при наличии) документы, подтверждающие повышение им квалификации по соответствующей профессии, наличие поощрений специалиста в связи с выполнением им профессиональных обязанностей, характеризующие его профессиональные качества.

      12. Акимат района (города областного значения), района в городе республиканского значения (столицы), аппарат акима города районного значения, поселка, села, сельского округа:

      1) формирует конкурсную комиссию численностью не более семи человек в составе: заместителя акима района (города областного значения), города районного значения, поселка, села, сельского округа, депутата соответствующего маслихата, квалифицированных отраслевых специалистов, представителей общественности, определяет председателя конкурсной комиссии и назначает дату ее заседания;

      2) направляет в акимат области, города республиканского значения (столицы) не позднее второй декады ноября заполненные карточки участников конкурса "Лучший по профессии в агропромышленном комплексе" по формам согласно приложениям 1, 2, 3, 4 и 5 к настоящим Правилам на лиц, занявших первое место в номинациях.

      13. Второй этап Конкурса (третья декада ноября) проводит акимат области, города республиканского значения, столицы, который:

      1) формирует и организует работу конкурсной комиссии численностью не более девяти человек в составе заместителя акима области, города республиканского значения, столицы, депутата соответствующего маслихата, квалифицированных отраслевых специалистов, представителей общественности, определяет председателя конкурсной комиссии и назначает дату ее заседания;

      2) ежегодно до 10 декабря направляет в Министерство сельского хозяйства Республики Казахстан (далее – Министерство) итоговую информацию о проведенном конкурсе с приложением копий протокола заседания конкурсной комиссии и документов, указанных в приложениях 1, 2, 3, 4 и 5 к настоящим Правилам на лиц, занявших первое место в номинациях.

Глава 3. Подведение итогов Конкурса

      14. Членами конкурсной комиссии выставляется оценка участнику Конкурса по пяти балльной шкале в соответствии с критериями, предусмотренными в приложениях 1, 2, 3, 4 и 5 к настоящим Правилам.

      15. Решение о победителе принимается большинством голосов членов конкурсной комиссии и оформляется протоколом, подписанным членами комиссии, присутствующими на ее заседании. При равенстве голосов, голос председателя комиссии является определяющим.

      16. Министерство размещает информацию, указанную в подпункте 2) пункта 13 настоящих Правил, на официальном интернет-ресурсе.

  Приложение 1 к Правилам
проведения конкурса
"Лучший по профессии в
агропромышленном комплексе"
  Форма



Карточка
участника конкурса
"Лучший по профессии
в агропромышленном комплексе"



      1. Личные данные ____________________________________________________
__________________________________________________________________________
                        (фамилия, имя, отчество (при его наличии))
__________________________________________________________________________
                              (место работы)

Дата рождения (число, месяц, год)


Место рождения


Образование


Год окончания и наименование учебного заведения


Квалификация по специальности


Государственные награды, почетные звания


Дата прохождения курсов переподготовки, семинаров повышения квалификации


Стаж работы в должности


      2. Трудовая деятельность

Дата

Должность, место работы, местонахождение организации

приема

увольнения







      Дополнительные производственные показатели участника конкурса (данные оперативной отчетности предоставляются по основным показателям номинации за 3 года согласно требованиям)

Наименование показателя

Единица измерения

Значение показателя

20__ года

20__ года

20__ года

1

2

3

6

7

8

1.

Урожайность зерновых культур в сравнении со средней в данном районе

%




2.

Доля зерна 1-3 класса в общем сборе

%




3.

Применение влагоресурсосберегающих технологий

%




4.

Применение минеральных и органических удобрений

Действующего вещества на гектар/килограмм на гектар




5.

Рентабельность зернового производства

%




6.

Ведение опытной работы





      Дополнительные сведения об участнике конкурса

      (Лидерские качества и способность организовать работу, ответственность и исполнительность, соблюдение трудовой дисциплины, внутреннего распорядка предприятия, инициативность, коммуникативность, наличие правительственных и ведомственных наград и другие сведения, характеризующие участника конкурса)

      ______________________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________________

      ________________________________________________________________

      Личная подпись участника________________ Дата
"____"__________________202__год.

      Критерии оценки участника конкурса в номинации "Лучший агроном в зерновом производстве"

Критерии

Оценка

1.

Превышение урожайности зерновых культур в сравнении со средней в данном районе, в процентах:
до 5
от 6 до 10
от 11 до 15
от 16 до 20
от 21 до 25
от 26 до 50
более 50

 
0,5 балла
1 балл
1,5 балла
2 балла
2,5 балла
3 балла
3,5 балла

2.

Доля зерна 1-3 класса в общем валовом сборе, %
86
90
95
100

 
0,1 балла
0,5 балла
1 балл
1,5 балла

3.

Максимальный балл:

5 баллов

      Оценочный лист в номинации "Лучший агроном в зерновом производстве"

Критерии

Оценка

Фактическая оценка

А. Основная оценка

1.

Превышение урожайности зерновых культур в сравнении со средней в данном регионе

от 0,5 до 3,5 балла


2.

Доля зерна 1-3 класса в общем валовом сборе, %

от 0,1 до 1,5 балла


Максимальный балл 5 баллов

Б. Дополнительная оценка

1.

Применение влагоресурсосберегающих технологий

0,1 балла


2.

Применение минеральных и органических удобрений

0,1 балла


3.

Рентабельность зернового производства

0,2 балла


4.

Внедрение стандарта качества ISO-9001

0,1 балла


5.

Ведение опытной работы

0,1 балла


6.

Наставничество, проведение аграрной учебы среди рабочих

0,1 балла


7.

Стаж работы

0,2 балла


8.

Наличие государственных, наград, почетных званий

0,1 балла


Максимальный балл 1 балл

Итоговая оценка (А+Б) 6 баллов

      Члены Комиссии:

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

  Приложение 2 к Правилам
проведения конкурса
"Лучший по профессии в
агропромышленном комплексе"
  Форма



Карточка
участника конкурса
"Лучший по профессии в
агропромышленном комплексе"



      1. Личные данные __________________________________________________________
________________________________________________________________________________
                        (фамилия, имя, отчество (при его наличии))
________________________________________________________________________________
                                    (место работы)

Дата рождения (число, месяц, год)


Место рождения


Образование


Год окончания и наименование учебного заведения


Квалификация по специальности


Государственные награды, почетные звания


Дата прохождения курсов переподготовки, семинаров повышения квалификации


Стаж работы


      2. Трудовая деятельность

Дата

Должность, место работы, местонахождение организации

приема

увольнения







      Дополнительные производственные показатели участника конкурса (данные оперативной отчетности предоставляются по основным показателям номинации за 3 года согласно требованиям)

Наименование показателя

Единица измерения

Значение показателя

20__ года

20__ года

20__
года

1

2

3

4

5

6

1.

Обеспечение сохранности скота (недопущение падежа)

%




2.

Выполнение плана противоэпизоотических мероприятий

%




3.

Обеспечение получения приплода и сохранности скота

%




4.

Проведение идентификации сельскохозяйственных животных

%




5.

Ведение ветеринарного учета и отчетности

%




6.

Наставничество, проведение ветеринарной учебы среди рабочих





      Дополнительные сведения об участнике конкурса

      (Лидерские качества и способность организовать работу, ответственность и исполнительность, соблюдение трудовой дисциплины, внутреннего распорядка предприятия, инициативность, коммуникативность, наличия правительственных и ведомственных наград и другие сведения, характеризующие участника конкурса)

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      Личная подпись участника________________ Дата "____"__________________202__год.

      Критерии оценки участника конкурса в номинации "Лучший ветеринарный врач"

Критерии

Оценка

1.

Обеспечение сохранности скота (недопущение падежа), в процентах:
100
99
98
97
96
95
94
93
92
91
90
Менее 90

 
5 балла
4,8 балла
4,6 балла
4,4 балла
4,2 балла
4 балла
2,5 балла
2 балла
1,5 балла
1 балл
0,5 балла
0 балла

2.

Максимальный балл:

5 баллов

      Оценочный лист в номинации "Лучший ветеринарный врач"

Критерии

Оценка

Фактическая оценка

А. Основная оценка

1.

Обеспечение сохранности скота (недопущение падежа)

от 0 до 5 балла


Максимальный балл 5 баллов

Б. Дополнительная оценка

1.

Выполнение плана противоэпизоотических мероприятий

0,2 балла


2.

Обеспечение получения приплода и сохранности скота

0,2 балла


3.

Проведение идентификации сельскохозяйственных животных

0,1 балла


4.

Ведение ветеринарного учета и отчетности

0,1 балла


5.

Наставничество, проведение ветеринарной учебы среди рабочих

0,1 балла


6.

Образование (повышение квалификации)

0,1 балла


7.

Стаж работы

0,1 балла


8.

Наличие государственных наград, почетных званий

0,1 балла


Максимальный балл 1 балл

Итоговая оценка (А+Б) 6 баллов

      Члены Комиссии:

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

  Приложение 3 к Правилам
проведения конкурса
"Лучший по профессии в
агропромышленном комплексе"
  Форма



Карточка
участника конкурса
"Лучший по профессии в
агропромышленном комплексе"



      1. Личные данные __________________________________________________________
________________________________________________________________________________
                        (фамилия, имя, отчество (при его наличии))
________________________________________________________________________________
                              (место работы)

Дата рождения (число, месяц, год)


Место рождения


Образование


Год окончания и наименование учебного заведения


Квалификация по специальности


Государственные награды, почетные звания


Дата прохождения курсов переподготовки, семинаров повышения квалификации


Стаж работы


      2. Трудовая деятельность

Дата

Должность, место работы, местонахождение организации

приема

увольнения







      Дополнительные производственные показатели участника конкурса (данные оперативной отчетности предоставляются по основным показателям номинации за 3 года согласно требованиям)

Наименование показателя

Единица измерения

Значение показателя

20__ года

20__ года

20__
года

1

2

3

4

5

6

1.

Превышение нормы выработки (гектар) в зависимости от марки комбайнов с учетом средней урожайности в районе

%




2.

Соблюдение техники безопасности и правил охраны труда

Количество предписаний




3.

Наставничество





4.

Наличие государственных наград, почетных званий





      Дополнительные сведения об участнике конкурса

      (Лидерские качества и способность организовать работу, ответственность и исполнительность, соблюдение трудовой дисциплины, внутреннего распорядка предприятия, инициативность, коммуникативность, наличие правительственных и ведомственных наград и другие сведения, характеризующие участника конкурса)

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      __________________________________________________________________

      Личная подпись участника________________ Дата

      "____"__________________202__год.

      Критерии оценки участника конкурса в номинации "Лучший комбайнер по уборке зерновых"

Критерии

Оценка

1.

Превышение нормы выработки (гектар) в зависимости от марки комбайнов с учетом средней урожайности в районе, в процентах:
50
60
70
80
90
95
96
97
98
99
100 и более

 
0,1 балла
0,5 балла
1 балл
1,5 балла
2 балла
2,5 балла
3 балла
3,5 балла
4 балла
4,5 балла
5 балла

2.

Максимальный балл:

5 баллов

      Справочно: сезонные нормы выработки основных марок комбайнов приведены ниже:

Наименование (модель, марка)

Ширина захвата жатки, метров

Урожайность, центнер/гектар

До 5

5,1-10

10,1-15

15,1-20

20,1-25

25,1-30

30,1-35

Енисей-1200-1НМ

6,0

486

446

406

366

329

291

257

Енисей-950 Руслан

6,0

529

486

440

400

360

320

283

Нива СК-5

6,0

463

429

383

343

309

27

249

Дон-1500 Б

9,0

763

677

611

543

483

423

380

Вектор РСМ-101

7,0

557

514

469

429

389

349

311

Джон Дир 9500

6,7

629

623

600

571

531

494

460

Класс (Мега 350)

8,6

940

880

814

740

660

580

520

Класс (Доминатор 98)

6,0

574

537

506

474

443

411

383

Нью-Холланд ТС-56

6,0

649

600

560

520

480

440

400

      Оценочный лист в номинации "Лучший комбайнер по уборке зерновых"

Критерии

Оценка

Фактическая оценка

А. Основная оценка

1.

Превышение нормы выработки гектар в зависимости от марки комбайнов с учетом средней урожайности в районе

от 0,1 до 5 балла


Максимальный балл 5 баллов

Б. Дополнительная оценка

1.

Соблюдение техники безопасности и правил охраны труда

0,2 балла


2.

Наставничество

0,4 балла


3.

Стаж работы

0,2 балла


4.

Наличие государственных наград, почетных званий

0,2 балла


Максимальный балл 1 балл

Итоговая оценка (А+Б) 6 баллов

      Члены Комиссии:

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

  Приложение 4 к Правилам
проведения конкурса
"Лучший по профессии в
агропромышленном комплексе"
  Форма



Карточка
участника конкурса
"Лучший по профессии в
агропромышленном комплексе"



      1. Личные данные _____________________________________________
___________________________________________________________________
                  (фамилия, имя, отчество (при его наличии))
____________________________________________________________________
                              (место работы)

Дата рождения (число, месяц, год)


Место рождения


Образование


Год окончания и наименование учебного заведения


Квалификация по специальности


Государственные награды, почетные звания


Дата прохождения курсов переподготовки, семинаров повышения квалификации


Стаж работы


      2. Трудовая деятельность

Дата

Должность, место работы, местонахождение организации

приема

увольнения







      Дополнительные производственные показатели участника конкурса (данные оперативной отчетности предоставляются по основным показателям номинации за 3 года согласно требованиям)

Наименование показателя

Единица измерения

Значение показателя

20__ года

20__ года

20__ года

1

2

3

4

5

6

1.

Живая масса одной головы крупного рогатого скота (реализуемого на убой)

килограмм




2.

Наличие специализированного помещения или площадок для откорма (загонов для содержания животных, обеспеченность источников водопоя, наличие кормоприготовительной техники, наличие раскола и весового устройства)





3.

Наличие кормоприготовительной и кормораздаточной техники/оборудования, а также хранилища для кормов





4.

Организация искусственного осеменения и (или) применения вольной случки в мясном животноводстве племенными быками-производителями, имеющими племенное свидетельство и ветеринарный сертификат





5.

Получение приплода и (или) сохранность скота

%




6.

Наличие регистрации в единой базе селекционной базе селекционной и племенной работы с занесением зоотехнических событий





7.

Рентабельность производства

%




8.

Внедрение стандарта качества ISO-9001





9.

Образование (повышение квалификации)





      Дополнительные сведения об участнике конкурса

      (Лидерские качества и способность организовать работу, ответственность и исполнительность, соблюдение трудовой дисциплины, внутреннего распорядка предприятия, инициативность, коммуникативность, наличие правительственных и ведомственных наград и другие сведения, характеризующие участника конкурса)

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      ______________________________________________________________________________

      __________________________________________________________________

      Личная подпись участника________________ Дата

      "____"__________________202__год.

      Критерии оценки участника конкурса в номинации "Лучший зоотехник"

Критерии

Оценка

1.

Превышение установленного среднесуточного привеса, в процентах:
Для средне – крупнотоварного производства (не менее 700 граммов):
не менее 20
25
30
35
40
45 и выше
для мелких хозяйств (не менее 700 граммов):
не менее 20
25
30
35
40
45
50
Свыше 55

 
0,5 балла
1 балл
2 балла
3 балла
4 балла
5 балла
0,5 балла
1 балл
1,5 балла
2 балла
2,5 балла
3 балла
4 балла
5 балла

2.

Максимальный балл:

5 баллов

      Оценочный лист в номинации "Лучший зоотехник"

Критерии

Оценка

Фактическая оценка

А. Основная оценка

1.

Превышение установленного среднесуточного привеса)

от 0,5 до 5 балла


Максимальный балл 5 баллов

Б. Дополнительная оценка

1.

Живая масса крупного рогатого скота (реализуемого на убой), %

0,1 балла


2.

Организация осеменения

0,1 балла


3.

Получение приплода и (или) сохранность скота

0,1 балла


4.

Наличие регистрации в единой информационной базе селекционной и племенной работы

0,1 балла


5.

Рентабельность производства

0,2 балла


6.

Внедрение стандарта качества ISO-9001

0,1 балла


7.

Стаж работы

0,1 балла


8.

Наличие государственных наград, почетных званий

0,2 балла


Максимальный балл 1 балл

Итоговая оценка (А+Б) 6 баллов

      Члены Комиссии:

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

  Приложение 5 к Правилам
проведения конкурса
"Лучший по профессии в
агропромышленном комплексе"
  Форма



Карточка
участника конкурса
"Лучший по профессии в
агропромышленном комплексе"



      1. Личные данные _____________________________________________
___________________________________________________________________
                  (фамилия, имя, отчество (при его наличии))
____________________________________________________________________
                              (место работы)

Дата рождения (число, месяц, год)


Место рождения


Образование


Год окончания и наименование учебного заведения


Квалификация по специальности


Государственные награды, почетные звания


Дата прохождения курсов переподготовки, семинаров повышения квалификации


Стаж работы


      2. Трудовая деятельность

Дата

Должность, место работы, местонахождение организации

приема

увольнения







      Дополнительные производственные показатели участника конкурса (данные оперативной отчетности предоставляются по основным показателям номинации за 3 года согласно требованиям)

Наименование показателя

Единица измерения

Значение показателя

20__ года

20__ года

20__
года

1

2

3

4

5

6

1.

Средний удой по закрепленной группе коров

литров




2.

Получение и сохранение приплода от закрепленной группы коров

%




3.

Наставничество





      Дополнительные сведения об участнике конкурса

      (Лидерские качества и способность организовать работу, ответственность и исполнительность, соблюдение трудовой дисциплины, внутреннего распорядка предприятия, инициативность, коммуникативность, наличие правительственных и ведомственных наград и другие сведения, характеризующие участника конкурса)

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      ___________________________________________________________________________________

      Личная подпись участника________________ Дата "____"__________________202__год.

      Критерии оценки участника конкурса в номинации "Лучший оператор машинного доения"

Критерии

Оценка

1.

Превышение среднего удоя по закрепленной группе коров к установленному показателю, в процентах:
для первого уровня (маточное поголовье не менее 600 голов, средний удой 4500 литров):
не ниже 10
15
20
25
30 и выше
для второго уровня (маточное поголовье не менее 400 голов, средний удой 3250 литров):
не ниже 20
25
30
35
40 и выше
для третьего уровня (маточное поголовье не менее 100 голов, средний удой 2500 литров):
не ниже 25
30
35
40
45 и выше

 
0,5 балла
1 балл
2 балла
3 балла
4 балла
0,5 балла
1 балл
2 балла
3 балла
4 балла
0,5 балла
1 балл
2 балла
3 балла
4 балла

2.

Получение и сохранение приплода от закрепленной группы коров, в процентах:
100
99
98
97
96
95
ниже 95

 
1 балл
0,9 балла
0,8 балла
0,7 балла
0,6 балла
0,5 балла
0 балла

3.

Максимальный балл:

5 баллов

      Оценочный лист в номинации "Лучший оператор машинного доения"

Критерии

Оценка

Фактическая оценка

А. Основная оценка

1.

Превышение среднего удоя по закрепленной группе коров к установленному показателю

от 0,5 до 4 балла


2.

Получение и сохранение приплода от закрепленной группы коров

от 0 до 1 балла


Максимальный балл 5 баллов

Б. Дополнительная оценка

1.

Наставничество

1 балл


Максимальный балл 1 балл

Итоговая оценка (А+Б) 6 баллов

      Члены Комиссии:

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)

      ________________________________________________________

      фамилия, имя, отчество (при его наличии), (подпись/дата)