Қолдану нәтижесінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Балық және балық өнімінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеу (сынақ) және өлшем қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Балық және балық өнімінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігіне бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама туралы

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2019 жылғы 23 сәуірдегі № 68 шешімі

      2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақшаларында көзделген қағидаттарды іске асыру мақсатында және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:

      1. Қоса беріліп отырған Қолдану нәтижесінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Балық және балық өнімінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеу (сынақ) және өлшем қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Балық және балық өнімінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігіне бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама бекітілсін.

      2. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық комиссия
Алқасының Төрағасы
Т. Саркисян

  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2019 жылғы 23 сәуірдегі
№ 68 шешімімен
БЕКІТІЛГЕН

Қолдану нәтижесінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Балық және балық өнімінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеу (сынақ) және өлшем қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Балық және балық өнімінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігіне бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі БАҒДАРЛАМА

Р/с

МСС коды

Мемлекетаралық стандарт жобасының атауы.
Жұмыс түрлері

Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламентінің элементтері

Әзірлеу мерзімі

Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекет-жауапты әзірлеуші

басталуы

аяқталуы

1

2

3

4

5

6

7

1

67.120.30

Тағамдық мұздатылған балық фаршы. Техникалық шарттар. МЕМСТ Р 55505-2013 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II, III және V бөлімдер

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

2

67.120.30

Балық, балық емес объектілер және олардан жасалған өнімдер. Терминдер мен анықтамалар. МЕМСТ Р 50380-2005 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II, III және V бөлімдер

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

3

67.120.30

Албырттың түйіршікті пастерленген уылдырығы. Техникалық шарттар. МЕМСТ Р 53957-2010 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II, III және V бөлімдер

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

4

67.120.30

Тез мұздатылған ішек-қарны тазартылған және ішек-қарны тазартылмаған балық. Жалпы талаптар.
ҚР СТ 1761-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V бөлім

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

5

67.120.30

Балықтан жасалған жартылай фабрикаттар. Таяқшалар, мүшеленген, бөлшектелген, аунатылған немесе клярдағы балық өнімдер. Жалпы талаптар. ҚР СТ 1791-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V бөлім

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

6

67.120.30

Балықтың жон еті, балық фаршы, балықтың жон еті мен тез мұздатылған фарштың қоспасы. Жалпы талаптар.
ҚР СТ 1801-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V бөлім

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

7

67.120.30

Балық қосылған көкөністер консервілері. Жалпы техникалық шарттар. ҚР СТ 2669-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V бөлім

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

8

67.120.30

Шарпыланған және пісірілген тоңызытылған шикі асшаяндар. Техникалық шарттар. МЕМСТ Р 51496-99 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V бөлім

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

9

67.120.30

Тұздықтағы теңіз тарағының жон етінен жасалған пресервілер. Техникалық шарттар. МЕМСТ Р 55948-2014 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V бөлім

2019 жыл

2020 жыл

Ресей Федерациясы

10

67.120.30

"Экстра" мұздатылған нәлім тұқымдас балықтардың жон еті. Техникалық шарттар.
МЕМСТ Р 56417-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V бөлім

2019 жыл

2020 жыл

Ресей Федерациясы

11

67.120.30

Тамақ өнімдері. Балықтарды, моллюскаларды, шаянтәрізділерді, бауырымен жорғалаушыларды және оларды қайта өңдеу өнімдерін санитариялық-паразатологиялық сараптау әдістері. ӘНҚ 3.2.988-00 ескеріле отырып, ҚР СТ 2779-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V бөлімнің 19 және 20-тармақтары, № 3 қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

12

67.120.30

Балық, балыққа жатпайтын объектілер мен олардан жасалған өнімдер. Гельминттер дернәсілдерінің тіршілік ету қабілетін анықтау әдістері. МЕМСТ Р 54378-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V бөлімнің 19 және 20-тармақтары, № 3 қосымша

2019 жыл

2020 жыл

Ресей Федерациясы

13

67.120.30

Балық, теңіз сүтқоректілері, теңіз омыртқасыздары және оларды қайта өңдеу өнімдері. Балықтағы аммиактың салмақтық үлесін өлшеу әдістемесі.
МЕМСТ Р 50846-96 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V бөлімнің 21-тармағы

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

14

67.120.30

Балық, балыққа жатпайтын объектілер мен олардан жасалған өнімдер. Құрамындағы фосфор қосылыстарын анықтау. МЕМСТ Р 55503-2013 негізінде МЕМСТ әзірлеу

VI бөліммнің 40-тармағы

2019 жыл

2020 жыл

Ресей Федерациясы

15

67.120.30

Балық, балыққа жатпайтын объектілер мен олардан жасалған өнімдер. Құрамындағы қалдық трифенилметан бояғыштарын анықтаудың иммуноферменттік әдісі.
МЕМСТ Р 57025-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу

VI бөліммнің 40-тармағы

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

16

67.120.30

Балық, балыққа жатпайтын өнімдер және олардан жасалған өнімдер. Құрамындағы қалдық трифенилметан бояғыштарын жоғары ажыратымды ұшпалы-уақытты масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі аса жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдісі.
МЕМСТ Р 56962-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу

VI бөліммнің 40-тармағы

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

17

67.120.30

Балық және теңіз өнімдері. Бағалаудың сенсорлық әдісі.
ҚР СТ 1803-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

№ 1 – 7 қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

18

67.120.30
07.100.30

Бөлінген импеданс әдісімен санитариялық-бактериологиялық зерттеу. ӘНҚ 4.2.2578-10 негізінде МЕМСТ әзірлеу

№ 1 қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

19

67.120.30
07.100.30

Жануарларға арналған тағам өнімдері мен жемшөптердің микробиологиясы. Ықтимал энтеропатогендік Vibrio spp табудың деңгейлес әдісі. 1-бөлік. Vibrio parahaemoliticus және Vibrio cholerae бактерияларын табу. 2017 жылғы 10 шілдеден бастап ISO 21872-1:2017 енгізілуіне байланысты МЕМСТ ISO/TS 21872-1-2013 қайта қарау

№ 1 қосымшаның 1 және 3-кестелері
("v.parahaemolyticus" көрсеткіші)

2019 жыл

2020 жыл

Беларусь Республикасы

20

67.120.30

Тағам өнімдері, жемшөп, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидиостатиктерді масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдісі .
МЕМСТ Р 54518-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

№ 2 қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

21

67.120.30

Балық. Құрамындағы қалдық туынды бензоилмочевинді жоғары ажыратымды ұшпалы-уақытты масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі аса жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдісі.
МЕМСТ Р 57024-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу

№ 2 қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

22

67.120.30

Тағам өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы қалдық сульфаниламидтерді, нитроимидазды, пенициллинді, амфениколды масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдісі.
МЕМСТ Р 54904-2012 негізінде МЕМСТ әзірлеу

№ 2 қосымша,№ 6 қосымшаның 4-кестесі ("левомицетин (хлорамфеникол)"және "пенициллин" көрсеткіштері)

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

23

67.120.30

Жануарлардан алынатын өнімдегі қалдық бацитрациннің құрамын ИФА әдісімен анықтау. Өлшеуді орындау әдістемесі. ӨОӘ.МН 4652-2013 негізінде МЕМСТ әзірлеу

№ 2 қосымша, № 6 қосымшаның 4-кестесі ("бацитрацин" көрсеткіші)

2019 жыл

2020 жыл

Беларусь Республикасы

24

67.120.30

Азық-түлік шикізатындағы және тағам өнімдеріндегі ұшпалы N-нитрозаминдерді анықтау. ӘНҚ 4.4.1.011-93 негізінде МЕМСТ әзірлеу

№ 4 қосымша ("нитрозаминдер
(N-нитрозодиме-тиламин (НДМА)
мен N-нитрозоди-этиламин (НДЭА) жиынтығы)" көрсеткіштері),№ 5 қосымшаның 2 және 4-кестелері ("нитрозаминдер" көрсеткіші), № 6 қосымшаның 2 және 4-кестелері ("нитрозаминдер: N-нитрозодиме-тиламин (НДМА) мен N-нитрозоди-этиламин (НДЭА) жиынтығы" көрсеткіші)

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

25

67.120.30

Ұлулардағы окадаик қышқылын тест-жүйе көмегімен экспресс-анықтау. МР 01.016-07 негізінде МЕМСТ әзірлеу

№ 4 қосымша ("моллюскалардың диарейлік уы
(окадаик қыщқылы)" көрсеткіші), № 6 қосымшаның 2 және 4-кестелері ("моллюскалардың диарейлік уы
(окадаик қышқылы)" көрсеткіші)

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

26

67.120.30

Тағам өнімдері. Мидиялардағы сактоксин мен DC-сактоксинді анықтау. Пероксидтік немесе периодаттық тотығу әдісімен колония алды дериватизацияны қолдана отырып тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісі. 2017 жылғы 18 қаңтардан бастап EN 14526:2017 енгізілуіне байланысты МЕМСТ EN 14526-2015 қайта қарау

№ 4 қосымша ("моллюскалардың параличтік уы (сакситоксин)" көрсеткіші)

2019 жыл

2020 жыл

Беларусь Республикасы

27

67.120.30

Тағам өнімдері. В1 дәруменін тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау.
2014 жылғы 4 маусымнан бастап EN 14122:2014 енгізілуіне байланысты МЕМСТ EN 14122-2013 қайта қарау

№ 5 қосымшаның 1 және 3-кестелері ("дәрумендер:
тиамин (В1), рибофлавин (В2), ниацин (РР)" көрсеткіші)

2019 жыл

2020 жыл

Беларусь Республикасы

28

67.120.30

Тағам өнімдері. В2 дәруменін тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау.
2014 жылғы 4 маусымнан бастап EN 14152:2014 енгізілуіне байланысты МЕМСТ EN 14152-2013 қайта қарау

№ 5 қосымшаның 1 және 3-кестелері ("дәрумендер:
тиамин (В1), рибофлавин (В2), ниацин (РР)" көрсеткіші)

2019 жыл

2020 жыл

Беларусь Республикасы

29

67.120.30

Тағам өнімдері. Мидиялардағы домое қышқылын тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен анықтау. 2017 жылғы 11 қаңтардан бастап EN 14176:2017 енгізілуіне байланысты МЕМСТ EN 14176-2015 қайта қарау

№ 6 қосымшаның 2 және 4-кестелері
("моллюскалардың амнестиялық уы (домое қышқылы)" көрсеткіші)

2019 жыл

2020 жыл

Беларусь Республикасы


О Программе по разработке (внесению изменений, пересмотру) межгосударственных стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности рыбы и рыбной продукции" (ТР ЕАЭС 040/2016), а также межгосударственных стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности рыбы и рыбной продукции" (ТР ЕАЭС 040/2016) и осуществления оценки соответствия объектов технического регулирования

Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 23 апреля 2019 года № 68.

      В целях реализации принципов, предусмотренных подпунктами 11 и 12 пункта 1 статьи 51 Договора о Евразийском экономическом союзе от 29 мая 2014 года, и в соответствии с пунктом 7 приложения № 2 к Регламенту работы Евразийской экономической комиссии, утвержденному Решением Высшего Евразийского экономического совета от 23 декабря 2014 г. № 98, Коллегия Евразийской экономической комиссии решила:

      1. Утвердить прилагаемую Программу по разработке (внесению изменений, пересмотру) межгосударственных стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности рыбы и рыбной продукции" (ТР ЕАЭС 040/2016), а также межгосударственных стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности рыбы и рыбной продукции" (ТР ЕАЭС 040/2016) и осуществления оценки соответствия объектов технического регулирования.

      2. Настоящее Решение вступает в силу по истечении 30 календарных дней с даты его официального опубликования.

      Председатель Коллегии
Евразийской экономической комиссии
Т. Саркисян

  УТВЕРЖДЕНА
Решением Коллегии
Евразийской экономической
комиссии
от 23 апреля 2019 г. № 68

ПРОГРАММА
по разработке (внесению изменений, пересмотру) межгосударственных стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности рыбы и рыбной продукции" (ТР ЕАЭС 040/2016), а также межгосударственных стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности рыбы и рыбной продукции" (ТР ЕАЭС 040/2016) и осуществления оценки соответствия объектов технического регулирования

      Сноска. Программа с изменениями, внесенными решением Коллегии Евразийской экономической комиссии от 13.09.2021 № 113 (вступает в силу по истечении 30 календарных дней с даты его официального опубликования).

№ п/п

Код МКС

Наименование проекта межгосударственного стандарта. Виды работ

Элементы технического регламента Евразийского экономического союза

Срок разработки

Государство – член Евразийского экономического союза – ответственный разработчик

начало

окончание

1

2

3

4

5

6

7

1

67.120.30

Фарш рыбный пищевой мороженый. Технические условия.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 55505-2013

разделы II, III и V

2020 год

2021 год

Российская Федерация

2

67.120.30

Рыба, нерыбные объекты и продукция из них. Термины и определения.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 50380-2005

разделы II, III и V

2020 год

2021 год

Российская Федерация

3

67.120.30

Икра лососевая зернистая пастеризованная. Технические условия.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 53957-2010

разделы II, III и V

2020 год

2021 год

Российская Федерация

4

67.120.30

Рыба потрошеная и непотрошеная быстрозамороженная. Общие требования.
Разработка ГОСТ на основе СТ РК 1761-2008

раздел V

2020 год

2021 год

Республика Казахстан

5

67.120.30

Полуфабрикаты рыбные. Палочки, рыба разделанная, изделия рубленые, панированные или в кляре. Общие требования.
Разработка ГОСТ на основе СТ РК 1791-2008

раздел V

2020 год

2021 год

Республика Казахстан

6

67.120.30

Рыбное филе, рыбный фарш, смеси рыбного филе и фарша быстрозамороженные. Общие требования.
Разработка ГОСТ на основе СТ РК 1801-2008     

раздел V

2020 год

2021 год

Республика Казахстан

7

67.120.30

Консервы овощные с рыбой. Общие технические условия.
Разработка ГОСТ на основе СТ РК 2669-2015

раздел V

2020 год

2021 год

Республика Казахстан

8

67.120.30

Креветки сырые, бланшированные и вареные мороженые. Технические условия.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 51496-99     

раздел V

2020 год

2021 год

Российская Федерация

9

67.120.30

Пресервы из филе морского гребешка в соусе. Технические условия.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 55948-2014     

раздел V

2019 год

2020 год

Российская Федерация

10

67.120.30

Филе тресковых рыб мороженое "Экстра". Технические условия.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 56417-2015     

раздел V

2019 год

2020 год

Российская Федерация

11

67.120.30

Продукты пищевые. Методы санитарно-паразитологической экспертизы рыбы, моллюсков, ракообразных, земноводных, пресмыкающихся и продуктов их переработки. Разработка ГОСТ на основе СТ РК 2779-2015 с учетом МУК 3.2.988-00     

пункты 19 и 20 раздела V, приложение № 3

2020 год

2021 год

Республика Казахстан

12

67.120.30

Рыба, нерыбные объекты и продукция из них. Методы определения жизнеспособности личинок гельминтов.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 54378-2011

пункты 19 и 20
раздела V, приложение № 3

2019 год

2020 год

Российская Федерация

13

67.120.30

Рыба, морские млекопитающие, морские беспозвоночные и продукты их переработки. Методика измерения общего азота летучих оснований.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 50846-96

пункт 21 раздела V

2020 год

2021 год

Российская Федерация

14

67.120.30

Рыба, нерыбные объекты и продукция из них. Определение содержания соединений фосфора.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 55503-2013

пункт 40 раздела VI

2019 год

2020 год

Российская Федерация

15

67.120.30

Рыба, нерыбные объекты и продукция из них. Иммуноферментный метод определения остаточного содержания трифенилметановых красителей.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 57025-2016

пункт 40 раздела VI

2020 год

2021 год

Российская Федерация

16

67.120.30

Рыба, нерыбные продукты и продукция из них. Метод определения остаточного содержания трифенилметановых красителей с помощью сверхвысокоэффективной жидкостной хроматографии
с времяпролетным масс-спектрометрическим детектором высокого разрешения.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 56962-2016

пункт 40 раздела VI

2020 год

2021 год

Российская Федерация

17

67.120.30

Рыба и морепродукты. Сенсорный метод оценки.
Разработка ГОСТ на основе СТ РК 1803-2008     

приложения № 1 – 7

2020 год

2021 год

Республика Казахстан

18

67.120.30 07.100.30

Санитарно-бактериологические исследования методом разделенного импеданса.
19Разработка ГОСТ на основе МУК 4.2.2578-10

приложение № 1

2020 год

2021 год

Российская Федерация

19

67.120.30 07.100.30

Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Горизонтальный метод обнаружения потенциально энтеропатогенных Vibrio spp. Часть 1. Обнаружение бактерий Vibrio parahaemoliticus и Vibrio cholerae.
Пересмотр ГОСТ ISO/TS 21872-1-2013 в связи с введением с 10 июля 2017 г. ISO 21872-1:2017

таблицы 1 и 3 приложения № 1 (показатель "v.parahaemolyticus")

2019 год

2020 год

Республика Беларусь

20

67.120.30

Продукты пищевые, корма, продовольственное сырье. Метод определения содержания кокцидиостатиков с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии с масс-спектрометрическим детектором.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 54518-2011     

приложение № 2

2020 год

2021 год

Российская Федерация

21

67.120.30

Рыба. Метод определения остаточного содержания производных бензоилмочевины с помощью сверхвысокоэффективной жидкостной хроматографии
с времяпролетным масс-спектрометрическим детектором высокого разрешения.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 57024-2016      

приложение № 2

2020 год

2021 год

Российская Федерация

22

67.120.30

Продукты пищевые, продовольственное сырье. Метод определения остаточного содержания сульфаниламидов, нитроимидазолов, пенициллинов, амфениколов
с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии с масс-спектрометрическим детектором.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 54904-2012     

приложение № 2,
таблица 4 приложения № 6 (показатели "левомицетин (хлорамфеникол)"
и "пенициллин")

2020 год

2021 год

Российская Федерация

23

67.120.30

Определение содержания остаточных бацитрацина
в продукции животного происхождения методом ИФА. 24Методика выполнения измерений.
Разработка ГОСТ на основе МВИ.МН 4652-2013

приложение № 2, таблица 4 приложения № 6 (показатель "бацитрацин")

2019 год

2020 год

Республика Беларусь

24

67.120.30

Определение летучих N-нитрозаминов в продовольственном сырье и пищевых продуктах.
Разработка ГОСТ на основе МУК 4.4.1.011-93

приложение № 4 (показатель "нитрозамины (сумма N-нитрозодиме-тиламина (НДМА) и N-нитрозоди-этиламина (НДЭА))"), таблицы 2 и 4 приложения № 5 (показатель "нитрозамины"), таблицы 2 и 4 приложения № 6 (показатель "нитрозамины: сумма
N-нитрозодиме-тиламина (НДМА)
и N-нитрозоди-этиламина (НДЭА)")

2020 год

2021 год

Российская Федерация

25

67.120.30

Экспресс-определение окадаиковой кислоты
в моллюсках с помощью тест-системы.
Разработка ГОСТ на основе МР 01.016-07

приложение № 4 (показатель "диарейный яд моллюсков (окадаиковая кислота)"), таблицы 2 и 4 приложения № 6 (показатель "диарейный яд моллюсков (окадаиковая кислота)")

2020 год

2021 год

Российская Федерация

26

67.120.30

Продукты пищевые. Определение сакситоксина
и DC-сакситоксина в мидиях. Метод высокоэффективной жидкостной хроматографии
с применением предколоночной дериватизации методом пероксидного или периодатного окисления.
Пересмотр ГОСТ EN 14526-2015 в связи с введением
с 18 января 2017 г. EN 14526:2017

приложение № 4 (показатель "паралитический яд моллюсков (сакситоксин)")

2019 год

2020 год

Республика Беларусь

27

67.120.30

Продукты пищевые. Определение витамина В1
с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии.
Пересмотр ГОСТ EN 14122-2013 в связи с введением
с 4 июня 2014 г. EN 14122:2014

таблицы 1 и 3 приложения № 5 (показатель "витамины: тиамин (В1), рибофлавин (В2), ниацин (РР)")

2019 год

2020 год

Республика Беларусь

28

67.120.30

Продукты пищевые. Определение витамина В2 с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии. Пересмотр ГОСТ EN 14152-2013 в связи с введением с 4 июня 2014 г. EN 14152:2014

таблицы 1 и 3 приложения № 5 (показатель "витамины: тиамин (В1), рибофлавин (В2), ниацин (РР)")

2019 год

2020 год

Республика Беларусь

29

67.120.30

Продукты пищевые. Определение домоевой кислоты в мидиях методом высокоэффективной жидкостной хроматографии.
Пересмотр ГОСТ EN 14176-2015 в связи с введением
с 11 января 2017 г. EN 14176:2017

таблицы 2 и 4 приложения № 6 (показатель "амнестический яд моллюсков (домоевая кислота)")

2019 год

2020 год

Республика Беларусь

30

67.120.30

Консервы из креветок натуральные. Технические условия
Пересмотр ГОСТ 18056-88 и ГОСТ 18056-2014

раздел V

2022

2023

Российская Федерация

31

67.120.30

Консервы из печени рыб с растительными гарнирами. Технические условия
Пересмотр ГОСТ 19341-73 и ГОСТ 19341-2014

раздел V

2022

2023

Российская Федерация

32

67.120.30

Консервы рыборастительные в бульоне, заливке, маринаде или соусе. Технические условия
Пересмотр ГОСТ 25856-97 и ГОСТ 25856-2013

раздел V

2022

2023

Российская Федерация