Еуразиялық экономикалық одақ шеңберіндегі техникалық реттеутуралы хаттаманың (2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартқа № 9 қосымша) 4-тармағына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
1. Қосымшаға сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының "Ерікті негізде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 021/2011) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі және зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 021/2011)талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі туралы" 2019 жылғы 24 желтоқсандағы № 236 шешіміне өзгерістер енгізілсін.
2. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 180 күн өткен соң күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының Төрағасы |
М. Мясникович |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2022 жылғы 14 маусымдағы № 93 шешіміне ҚОСЫМША |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2019 жылғы 24 желтоқсандағы № 236 шешіміне енгізілетін ӨЗГЕРІСТЕР
1. Көрсетілген Шешіммен бекітілген Ерікті негізде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 021/2011) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесінде:
а) мынадай мазмұндағы 51, 731, 751, 752, 861, 862, 871, 872, 881,901, 1391, 1701, 1871, 2101, 2181, 2551, 2741, 3191, 3201, 4901, 4902, 6061 – 60610-позициялармен толықтырылсын:
"
51 | МЕМСТ ISO 6079-2019 "Ерітілетін шай. Техникалық шарттар" | ||
731 | МЕМСТ 7045-2017 "Нан пісіретін қарабидай ұны. Техникалық шарттар" | ||
751 | МЕМСТ 7169-2017 "Бидай кебектері. Техникалық шарттар" | ||
752 | МЕМСТ 7170-2017 "Қара бидай кебектері. Техникалық шарттар" | ||
861 | МЕМСТ 9511-80 "Қатпарлы нан-бөлке өнімдері. Техникалық шарттар" | ||
862 | МЕМСТ 9713-95 "Әуесқойлық нан-бөлке өнімдері. Техникалық шарттар" | ||
871 | МЕМСТ 9846-88 "Қытырлақ нандар. Техникалық шарттар" | ||
872 | МЕМСТ 11270-88 "Нан-бөлке өнімдері. Соломка. Жалпы техникалық шарттар" | ||
881 | МЕМСТ 12183-2018 "Нан пісіретін қара бидай-бидай және бидай-қара бидай ұны. Техникалық шарттар". | ||
901 | МЕМСТ 12584-67 "Ұзақ сақтауға арналған спиртпен консервіленген ойық батондар. Техникалық шарттар" | ||
1391 | МЕМСТ 24298-80 "Ұсақ нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттар" | ||
1701 | МЕМСТ 28881-90 "Нан таяқшалары. Жалпы техникалық шарттар" | ||
1871 | МЕМСТ 30561-2017 "Қызылша мелассы. Техникалық шарттар" | ||
2101 | МЕМСТ 31751-2012 "Қуырылған нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттар" | ||
2181 | МЕМСТ 31806-2012 "Мұздатылған және тоңазытылған нан-тоқаш жартылай фабрикаттары. Жалпы техникалық шарттар" | ||
2551 | МЕМСТ 32677-2014 "Нан-бөлке өнімдері. Терминдер мен айқындамалар" | ||
2741 | МЕМСТ 32908-2014 "Глютенсіз макарон өнімдері. Жалпы техникалық шарттар" | ||
3191 | МЕМСТ 34142-2017 "Тритикаль ұны. Техникалық шарттар" | ||
3201 | МЕМСТ 34149-2017 "Джин. Техникалық шарттар" | ||
4901 | СТ РК 3384-2019 Жүгері кебегі. Техникалық шарттар" | ||
4902 | СТ РК 3385-2019 "Жүгері тұқымы. Техникалық шарттар" | ||
6061 | МЕМСТ Р 57607-2017 "Бидай ұнынан жасалған нан-тоқаш өнімі. Орамадағы майқоспа нан. Техникалық шарттар" | ||
6062 | МЕМСТ Р 57609-2017 "Тоқаш қара бидай-бидай майы өнімі. "Қара бидай" шелпегі. Техникалық шарттар" | ||
6063 | МЕМСТ Р 57610-2017 "Бидай-қара бидай нан-тоқаш өнімі. "Карель" наны. Техникалық шарттар" | ||
6064 | МЕМСТ Р 57935-2017 "Бидай ұнынан пісірілген сары майлы тоқаш өнімі. "Жоғары калориялы тоқаш" Техникалық шарттар" | ||
6065 | МЕМСТ Р 57936-2017 "Бидай ұнынан пісірілген сары майлы тоқаш өнімі. "Ленинград" наны. Техникалық шарттар" | ||
6066 | МЕМСТ Р 57937-2017 "Бидай ұнынан пісірілген сары майлы тоқаш өнімі. Шайға арналған батонша. Техникалық шарттар" | ||
6067 | МЕМСТ Р 58161-2018 "Балалар тағамына арналған нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттар" | ||
6068 | МЕМСТ Р 58233-2018 "Бидай ұнынан пісірілген нан. Техникалық шарттар" | ||
6069 | МЕМСТ Р 58390-2019 "Тағамдық өскін соя. Жалпы техникалық шарттар" | ||
60610 | МЕМСТ Р 58425-2019 "Консервіленіп жанышталған дән. Техникалық шарттар" |
";
б) 73, 98, 147, 209, 212, 218, 219, 496, 498, 500, 507, 513, 519, 521, 523, 525, 529, 541 және 548 мынадай редакцияда жазылсын:
"
73 | МЕМСТ 7022-2019 "Мәни жармасы. Техникалық шарттар" | ||
98 | МЕМСТ 14032-2017 "Галеттер. Жалпы техникалық шарттар" | ||
147 | МЕМСТ 26884-2018 "Қант өнеркәсібінің өнімдері. Терминдер мен айқындамалар" | ||
209 | МЕМСТ 31743-2017 "Макарон өнімдері. Жалпы техникалық шарттар" | ||
212 | МЕМСТ 31763-2012 "Шарапты спирт. Техникалық шарттар" | ||
218 | МЕМСТ 31805-2018 "нан пісіретін бидай ұнынан пісірілген нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттар" | ||
219 | МЕМСТ 31807-2018 "Нан пісіретін қара бидайдан және қара бидай мен нан пісіретін бидай ұнының қоспасынан пісірілген нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттар" | ||
496 | КМС 1329:2018 "Жабайы өскен жас жемістер. Техникалық шарттар" | ||
498 | КМС 738:2018 "Торттар мен тәтті нандар. Жалпы техникалық шарттар" | ||
500 | КМС 845:2020 "Тез мұздатылған тұшпаралар. Техникалық шарттар" | ||
507 | КМС 946:2017 "Дәм қоспалары бар тез дайындалатын макарон өнімдері. Жалпы техникалық шарттар" | ||
513 | КМС 980:2021 "Максым" және "Жарма" ұлттық сусындары. Техникалық шарттар" | ||
519 | КМС 1027:2017 "Талқан. Жалпы техникалық шарттар" | ||
521 | КМС 1067:2020 "Бозо-Шоро" ұлтық сусындары. Техникалық шарттар" | ||
523 | КМС 1103:2017 "Аналық ара сүті бар табиғи бал" тамақ өнімі. Техникалық шарттар" | ||
525 | КМС 1161:2018 "Нан чипсилері. Жалпы техникалық шарттар" | ||
529 | КМС 1219:2020 "Фын-Тез" крахмалды дұңған кеспесі. Техникалық шарттар" | ||
541 | КМС 1273:2020 "Жупка" ұлттық тамақ өнімі. Техникалық шарттар" | ||
548 | КМС 1295:2020 "Гранола құрғақ таңғы асы. Жалпы техникалық шарттар" |
";
в) 549 және 563-позициялар алып тасталсын;
г) "Ескертпе" бағанындағы 600-позиция мынадай мазмұндағы мәтінмен толықтырылсын:
"МЕМСТ 31807-2018 "Нан пісіретін қара бидайдан және қара бидай мен нан пісіретін бидай ұнының қоспасынан пісірілген нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттарға" өзгерістер енгізілгенге дейін қолданылады";
д) "Ескертпе" бағанындағы 601-позиция мынадай мазмұндағы мәтінмен толықтырылсын:
"МЕМСТ 31807-2018 "Нан пісіретін бидай ұнынан пісірілген нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттарға" өзгерістер енгізілгенге дейін қолданылады";
2. Көрсетілген Шешіммен бекітілген Зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 021/2011)талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесінде:
а) мынадай мазмұндағы 201, 671, 672, 931, 2241, 2311, 2331, 2361, 2811, 2851, 3901, 3981, 4061,4091, 4151, 4161, 4181, 4201, 4211, 4291, 4321, 4381, 4391, 4421, 4491, 4511, 4931, 5081, 5581 – 5587 және 6381-позициялармен толықтырылсын:
"
201 | 7-баптың "пробиотикалық микроорганизмдер" көрсеткіші | МЕМСТ 10444.11-2013 (ISO 15214:1998) "Тамақ өнімдері мен мал азығының микробиологиясы. Мезофильді сүт қышқылды микроорганизмдер санын анықтау және есептеу әдістері" | |
671 | МР 2.3.1.0253-21 "Ресей Федерациясы халқының әртүрлі топтары үшін энергия мен қоректік заттарға физиологиялық қажеттіліктердің нормалары" | ||
672 | 1-қосымша | МЕМСТ Р 57989-2017 "Мамандандырылған тамақ өнімдері. Полимеразды тізбекті реакция негізінде патогендік микроорганизмдерді анықтау әдістері" | |
931 | 2-қосымша | МЕМСТ 29184-91 "Тамақ өнімдері. Enterobacteriaceae тұқымдасының бактерияларын анықтау және айқындау әдістері | |
2241 | 2-қосымшаның 2-кестесінің "С. Botulinumт мезофильные клостридиялары" көрсеткіші | МЕМСТ 10444.7-86 "Тамақ өнімдері. Ботулиндік токсиндерді және Clostridium botulinum анықтау әдістері" | |
2311 | МЕМСТ ISO 1839-2018 "Шай. Сынамаларды іріктеу" | ||
2331 | МЕМСТ ISO 7516-2019 "Ерітілетін шай. Талдау үшін сынамаларды іріктеу" | ||
2361 | МЕМСТ 5904-2019 "Кондитерлік өнімдер. Қабылдау ережелері және сынамаларды іріктеу әдістері" | ||
2811 | МЕМСТ 34480-2018 "Ет және ет өнімдері. Тандемді сұйық масс-спектрометрия әдісімен амфениколдар мен пенициллиндерді анықтау" | ||
2851 | СТ РК 3572-2020 "Ұн, жарма, нан, нан-тоқаш және ұн-жарма өнімдері. Сынаптың салмақтық үлесін өлшеудің вольтамперометрлік әдісі" | ||
3901 | МИ-1/2021 "Evidence Investigator RANDOX талдауышына арналған "Мусо" тест-жүйелерін қолдана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен жануарларға арналған жемшөп пен құрама жем шикізаты, дәнді, дәнді-бұршақты, майлы дақылдар және оларды қайта өңдеу өнімдерінің сынамаларындағы микотоксиндердің массалық үлесін өлшеу әдістемесі" (№ 241.0013/ra.RU.311866/2021. 05.04.2021 аттестаттау туралы куәлік). Жүкті және бала емізетін әйелдердің тамақтануына арналған өнімдердегі (3-қосымшаның 11-бөлімі) және балалар тағамы өнімдеріндегі микотоксиндерді (афлатоксин B1, дезоксиниваленол, зеараленон) айқындаудан басқа | ||
3981 | МИ 1060-2018 "Жануарлардан алынатын өнімдер. ВЮО Scientific Corporation (АҚШ)өндірген MaxSignal реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, ИФТ әдісімен сүт және сүт өнімдеріндегі афлатоксин М1 құрамын өлшеу әдістемесі" (№ 2341/420-RA.RU.311703-2018. 20.04.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2018.30616) | ||
4061 | МИ 1055-2018 "Астық және қайта өңдеу өнімдері. Жануарлардан алынатын өнімдер. MaxSignal Aflatoxin B1 Elisa Test Kit реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен афлатоксин В1 құрамын өлшеу әдістемесі" (№ 2570/130-RA.RU.311703-2018. 07.12.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2019.32685). Жүкті және бала емізетін әйелдердің тамақтануына арналған өнімдерде (3-қосымшаның 11-бөлімі) және астыққа және оны қайта өңдеу өнімдеріне арналған балалар тағамы өнімдерінде афлатоксинді В1 айқындаудан басқа | ||
4091 | "ХЕМА" ЖШҚ өндіретін "АФЛАТОКСИН-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар, Жемшөп және жаңғақтар сынамаларындағы афлатоксиннің В1 массалық үлесін өлшеу әдістемесі" (№ 241.0192/RA.RU.311866/2017. 03.07.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К921В ФР.1.31.2018.29400). Жүкті және бала емізетін әйелдердің тамақтануына арналған өнімдерде (3-қосымшаның 11-бөлімі) және астыққа және оны қайта өңдеу өнімдеріне арналған балалар тағамы өнімдерінде афлатоксинді В1 айқындаудан басқа | ||
4151 | МИ 1035-2018 "Өсімдіктен алынатын өнімдер. Вюо Scientific Corporation (АҚШ)өндірген MaxSignal реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, ИФТ әдісімен зеараленонның астықтағы, оны қайта өңдеу өнімдеріндегі, дәнді-бұршақты, Азықтағы құрамын өлшеу әдістемесі" (№ 2342/420-RA.RU.311703-2018. 20.04.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2018.30617) | ||
4161 | "ХЕМА" ЖШҚ өндіретін "ЗЕАРАЛЕНОН-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар, Жемшөп және жаңғақтар сынамаларындағы зеараленонның салмақтық үлесін өлшеу әдістемесі" (№ 241.0195/RA.RU.311866/2017. 03.07.2017 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К923 ФР.1.31.2018.29428). Балалар тағамы өнімдеріндегі зеараленонды анықтаудан басқа | ||
4181 | МЕМСТ 34618-2019 "Астық негізіндегі мамандандырылған тамақ өнімдері. Колонкаларда иммуноаффинді тазартумен ВЭЖХ-МС әдісімен Т-2 және НТ-2 уыттарын анықтау" | ||
4201 | МИ 1037-2018 "Астық және қайта өңдеу өнімдері, жануарлардан алынатын өнімдер. MaxSignal Т-2 Toxin (CAP) Elisa Test Kit реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен Т-2 токсинінің құрамын өлшеу әдістемесі" (№ 2569/130-RA.RU.311703-2018. 07.12.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2019.32684) | ||
4211 | "ХЕМА" ЖШҚ өндіретін "Т-2 ТОКСИН-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар мен жемшөп сынамаларындағы Т-2 токсиннің салмақтық үлесін өлшеу әдістемесі (№ 241.0194/RA.RU.311866/2017. 03.07.2017 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К922 ФР.1.31.2018.29427) | ||
4291 | МИ 1036-2018 "Өсімдіктен алынатын өнімдер. Астық және оны қайта өңдеу өнімдері. Дәнді-бұршақты. Азық. MaxSignal ochratoxin a ELISA Test Kit реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен А охратоксинінің құрамын өлшеу әдістемесі" (№ 2431/420-RA.RU.311703-2018. 24.09.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2018.31351) | ||
4321 | "ХЕМА" ЖШҚ өндірген "ОХРАТОКСИН-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар мен жемшөп сынамаларындағы а охратоксинінің массалық үлесін өлшеу әдістемесі" (№ 241.0193/RA.RU.311866/2017. 03.07.2017 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К924 ФР.1.31.2018.29397) | ||
4381 | МВИ.МН 5617-2016 "Дәндегі, оны қайта өңдеу өнімдеріндегі, дәнді-бұршақты өнімдердегі дезоксиниваленолдың құрамын өлшеуді орындау әдістемесі. АҚШ-тың Scientific Corporation ЮО - да өндірілген MaxSignal реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, ИФТ әдісімен алынған азықтар" (№ 961/2016. 28.06.2016 аттестаттау туралы куәлік). Балалар тағамы өнімдеріндегі дезоксиниваленолды айқындаудан басқа | ||
4391 | МИ 1064-2018 "Өсімдіктен алынатын өнімдер. Дәнді дезоксиниваленолдың, оны қайта өңдеу өнімдерінің, дәнді-бұршақты, азықтардың құрамын ИФТ әдісімен, ВЮО Scientific Coprotation (АҚШ) өндірген MaxSignal реагенттер жиынтығын пайдалана отырып өлшеу әдістемесі" (№ 2343/420-RA.RU.311703-2018. 20.04.2018, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2018.30618 аттестаттау туралы куәлік). Балалар тағамы өнімдеріндегі дезоксиниваленолды айқындаудан басқа | ||
4421 | "ХЕМА" ЖШҚ шығарған" ДЕЗОКСИНИВАЛЕНОЛ-ИФТ "реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар, Жемшөп және жаңғақтар сынамаларындағы дезоксиниваленолдың салмақтық үлесін өлшеу әдістемесі (№ 241.0196/RA.RU.311866/2017. 03.07.2017 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К925 ФР.1.31.2018.29430). Балалар тағамы өнімдеріндегі дезоксиниваленолды айқындаудан басқа | ||
4491 | МЕМСТ 34140-2017 "Тамақ өнімдері, азық, азық-түлік шикізаты. Масс-спектрометриялық детекциямен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен микотоксиндерді анықтау әдісі" | ||
4511 | "ХЕМА" ЖШҚ өндіретін "ФУМОНИЗИН-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар мен жемшөп сынамаларындағы В1 және В2 фумонизиндерінің салмақтық үлесін өлшеу әдістемесі (№ 241.0199/RA.RU.311866/2017. 03.07.2017 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К927 ФР.1.31.2018.29394) | ||
4931 | МЕМСТ 34165-2017 "Дәнді, дәнді-бұршақты және оларды қайта өңдеу өнімдері. Жәндіктер зиянкестерімен ластануды анықтау әдістері" | ||
5081 | 5.8.7-тармақ МЕМСТ 32035-2013 "Арақтар мен арнайы арақтар. Қабылдау ережелері және талдау әдістері" | ||
5581 | "ХЕМА" ЖШҚ шығарған "бацитрацин-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен ет, балық, құс еті, теңіз өнімдері және ет негізіндегі балалар тағамы сынамаларындағы бацитрациннің салмақтық үлесін өлшеу әдістемесі" (№ 241.0257/RA.RU.311866/2019. 16.12.2019 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К913 ФР.1.31.2020.36372) | ||
5582 | МИ В003-2020 "Жануарлардан алынатын өнімдер. Жем. Реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен бацитрацин құрамын өлшеу әдістемесі "ИФА-антибиотик бацитрацин" (№ 7640/03-RA.RU.311703-2020. 16.10.2020 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К913, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2020.38381) | ||
5583 | МУК 4.1.3535-18 I.1.A бөлігінде "Жануарлардан алынатын тамақ өнімдеріндегі хлорамфениколдың (левомицетиннің) қалдық мөлшерін сандық анықтау әдістемесі" (№ РОСС RU.0001.310430/0042.24.04.18 24.04.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2019.33098) | ||
5584 | МУК 4.1.3535-18 II.1.A бөлігінде "Жануарлардан алынатын тамақ өнімдеріндегі тетрациклин тобының қалдық мөлшерін сандық анықтау әдістемесі" (№ РОСС RU.0001.310430/0040.24.04.18. 24.04.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2019.330960) | ||
5585 | МУК 4.1.3535-18 III.1.A бөлігінде "Жануарлардан алынатын тамақ өнімдеріндегі бацитрациннің қалдық мөлшерін сандық анықтау әдістемесі" (аттестаттау туралы куәлік № РОСС RU.0001.310430/0041.24.04.18. 24.04.2018, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2019.32667) | ||
5586 | МУК 4.1.3682-20 "Бәсекелес иммуноферменттік талдау әдісімен жануарлардан алынатын тамақ өнімдеріндегі аминогликозидтердің (стрептомицин және дигидрострептомицин) қалдық мөлшерін сандық анықтау" (№ 0134/РОСС RU.0001.310430/2021. 05.02.2021 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2021.40253) | ||
5587 | МУК 4.1.3683-20 "Бәсекелес иммуноферменттік талдау әдісімен жануарлардан алынатын тамақ өнімдеріндегі пенициллиндердің қалдық мөлшерін сандық анықтау" (№ 0102/РОСС RU.0001.310430/2021. 05.02.2021 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2021.39622) | ||
6381 | МУК 4.1.3606-20 "Тамақ өнімдеріндегі натрийді, калийді, кальций мен магнийді атомдық-абсорбциялық спектрометрия әдісімен анықтау" (№ 0121/РОСС RU.0001.310430/2020. 15.12.2020 аттестаттау туралы куәлік) |
";
б) 465, 544, 548, 549 және 555-позициялар мынадай редакцияда жазылсын:
"
465 | МЕМСТ 34050-2017 "Су, топырақ, жемшөп, өсімдіктер мен жануарлардан алынатын тамақ өнімдері. 2,4-Д (2,4-дихлорфенокси сірке қышқылы) хроматографиялық әдістермен анықтау" | ||
544 | МВИ.МН 3830-2015 "MaxSignal және ИФТ-антибиотик-тетрациклин реагенттерінің жиынтығын пайдалана отырып, ИФТ әдісімен жануарлардан алынатын өнімдердегі тетрациклиндер тобы антибиотиктерінің құрамын өлшеуді орындау әдістемесі" (№ 1302/2021. 19.05.2021 аттестаттау туралы куәлік) | ||
548 | МВИ.МН 4652-2013 "Бацитрациннің жануарлардан алынатын өнімдердегі массалық үлесі. Bacitracin ELISA және ПРОДОСКРИН ® ИФА-Бацитрацин өндірісінің тест-жүйелерін пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен өлшеулерді орындау әдістемесі" (№ 1190/2019. 20.11.2019 аттестаттау туралы куәлік) | ||
549 | МВИ.МН 4678-2018 "MaxSignal ® Chloramphenicol (CAP) Elisa Test Kit реагенттерінің жиынтығын және ИФТ-антибиотик-хлорамфениколды пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен жануарлардан алынатын өнімдердегі хлорамфениколдың (левомицетиннің) құрамын өлшеуді орындау әдістемесі" (№ 1119/2018. 03.08.2018 аттестаттау туралы куәлік) | ||
555 | МВИ.МН 4894-2018 "MaxSignal Streptomycin ELISA Test Kit реагенттерінің жиынтығын және ИФТ антибиотик-стрептомицинін пайдалана отырып, ИФТ әдісімен жануарлардан алынатын өнімдердегі стрептомициннің массалық үлесін өлшеуді орындау әдістемесі" (№ 1145/2018. 28.11.2018 аттестаттау туралы куәлік) |
";
в) 1, 2, 5, 62, 63, 127, 176, 242, 286, 287, 296, 331, 454, 455 және 520 позициялар алып тасталсын.