Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2019 жылғы 24 желтоқсандағы № 236 шешіміне өзгерістер енгізу туралы

Жаңа

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2022 жылғы 14 маусымдағы № 93 шешімі

      Еуразиялық экономикалық одақ шеңберіндегі техникалық реттеутуралы хаттаманың (2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартқа № 9 қосымша) 4-тармағына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:

      1. Қосымшаға сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының "Ерікті негізде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 021/2011) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі және зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 021/2011)талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі туралы" 2019 жылғы 24 желтоқсандағы № 236 шешіміне өзгерістер енгізілсін.

      2. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 180 күн өткен соң күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық комиссия
Алқасының Төрағасы
М. Мясникович

  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2022 жылғы 14 маусымдағы
№ 93 шешіміне
ҚОСЫМША

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2019 жылғы 24 желтоқсандағы № 236 шешіміне енгізілетін ӨЗГЕРІСТЕР

      1. Көрсетілген Шешіммен бекітілген Ерікті негізде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 021/2011) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесінде:

      а) мынадай мазмұндағы 51, 731, 751, 752, 861, 862, 871, 872, 881,901, 1391, 1701, 1871, 2101, 2181, 2551, 2741, 3191, 3201, 4901, 4902, 6061 – 60610-позициялармен толықтырылсын:

      "

51


МЕМСТ ISO 6079-2019 "Ерітілетін шай. Техникалық шарттар"


731


МЕМСТ 7045-2017 "Нан пісіретін қарабидай ұны. Техникалық шарттар"


751


МЕМСТ 7169-2017 "Бидай кебектері. Техникалық шарттар"


752


МЕМСТ 7170-2017 "Қара бидай кебектері. Техникалық шарттар"


861


МЕМСТ 9511-80 "Қатпарлы нан-бөлке өнімдері. Техникалық шарттар"


862


МЕМСТ 9713-95 "Әуесқойлық нан-бөлке өнімдері. Техникалық шарттар"


871


МЕМСТ 9846-88 "Қытырлақ нандар. Техникалық шарттар"


872


МЕМСТ 11270-88 "Нан-бөлке өнімдері. Соломка. Жалпы техникалық шарттар"


881


МЕМСТ 12183-2018 "Нан пісіретін қара бидай-бидай және бидай-қара бидай ұны. Техникалық шарттар".


901


МЕМСТ 12584-67 "Ұзақ сақтауға арналған спиртпен консервіленген ойық батондар. Техникалық шарттар"


1391


МЕМСТ 24298-80 "Ұсақ нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттар"


1701


МЕМСТ 28881-90 "Нан таяқшалары. Жалпы техникалық шарттар"


1871


МЕМСТ 30561-2017 "Қызылша мелассы. Техникалық шарттар"


2101


МЕМСТ 31751-2012 "Қуырылған нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттар"


2181


МЕМСТ 31806-2012 "Мұздатылған және тоңазытылған нан-тоқаш жартылай фабрикаттары. Жалпы техникалық шарттар"


2551


МЕМСТ 32677-2014 "Нан-бөлке өнімдері. Терминдер мен айқындамалар"


2741


МЕМСТ 32908-2014 "Глютенсіз макарон өнімдері. Жалпы техникалық шарттар"


3191


МЕМСТ 34142-2017 "Тритикаль ұны. Техникалық шарттар"


3201


МЕМСТ 34149-2017 "Джин. Техникалық шарттар"


4901


СТ РК 3384-2019 Жүгері кебегі. Техникалық шарттар"


4902


СТ РК 3385-2019 "Жүгері тұқымы. Техникалық шарттар"


6061


МЕМСТ Р 57607-2017 "Бидай ұнынан жасалған нан-тоқаш өнімі. Орамадағы майқоспа нан. Техникалық шарттар"


6062


МЕМСТ Р 57609-2017 "Тоқаш қара бидай-бидай майы өнімі. "Қара бидай" шелпегі. Техникалық шарттар"


6063


МЕМСТ Р 57610-2017 "Бидай-қара бидай нан-тоқаш өнімі. "Карель" наны. Техникалық шарттар"


6064


МЕМСТ Р 57935-2017 "Бидай ұнынан пісірілген сары майлы тоқаш өнімі. "Жоғары калориялы тоқаш" Техникалық шарттар"


6065


МЕМСТ Р 57936-2017 "Бидай ұнынан пісірілген сары майлы тоқаш өнімі. "Ленинград" наны. Техникалық шарттар"


6066


МЕМСТ Р 57937-2017 "Бидай ұнынан пісірілген сары майлы тоқаш өнімі. Шайға арналған батонша. Техникалық шарттар"


6067


МЕМСТ Р 58161-2018 "Балалар тағамына арналған нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттар"


6068


МЕМСТ Р 58233-2018 "Бидай ұнынан пісірілген нан. Техникалық шарттар"


6069


МЕМСТ Р 58390-2019 "Тағамдық өскін соя. Жалпы техникалық шарттар"


60610


МЕМСТ Р 58425-2019 "Консервіленіп жанышталған дән. Техникалық шарттар"


      ";

      б) 73, 98, 147, 209, 212, 218, 219, 496, 498, 500, 507, 513, 519, 521, 523, 525, 529, 541 және 548 мынадай редакцияда жазылсын:

      "

73


МЕМСТ 7022-2019 "Мәни жармасы. Техникалық шарттар"


98


МЕМСТ 14032-2017 "Галеттер. Жалпы техникалық шарттар"


147


МЕМСТ 26884-2018 "Қант өнеркәсібінің өнімдері. Терминдер мен айқындамалар"


209


МЕМСТ 31743-2017 "Макарон өнімдері. Жалпы техникалық шарттар"


212


МЕМСТ 31763-2012 "Шарапты спирт. Техникалық шарттар"


218


МЕМСТ 31805-2018 "нан пісіретін бидай ұнынан пісірілген нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттар"


219


МЕМСТ 31807-2018 "Нан пісіретін қара бидайдан және қара бидай мен нан пісіретін бидай ұнының қоспасынан пісірілген нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттар"


496


КМС 1329:2018 "Жабайы өскен жас жемістер. Техникалық шарттар"


498


КМС 738:2018 "Торттар мен тәтті нандар. Жалпы техникалық шарттар"


500


КМС 845:2020 "Тез мұздатылған тұшпаралар. Техникалық шарттар"


507


КМС 946:2017 "Дәм қоспалары бар тез дайындалатын макарон өнімдері. Жалпы техникалық шарттар"


513


КМС 980:2021 "Максым" және "Жарма" ұлттық сусындары. Техникалық шарттар"


519


КМС 1027:2017 "Талқан. Жалпы техникалық шарттар"


521


КМС 1067:2020 "Бозо-Шоро" ұлтық сусындары. Техникалық шарттар"


523


КМС 1103:2017 "Аналық ара сүті бар табиғи бал" тамақ өнімі. Техникалық шарттар"


525


КМС 1161:2018 "Нан чипсилері. Жалпы техникалық шарттар"


529


КМС 1219:2020 "Фын-Тез" крахмалды дұңған кеспесі. Техникалық шарттар"


541


КМС 1273:2020 "Жупка" ұлттық тамақ өнімі. Техникалық шарттар"


548


КМС 1295:2020 "Гранола құрғақ таңғы асы. Жалпы техникалық шарттар"


      ";

      в) 549 және 563-позициялар алып тасталсын;

      г) "Ескертпе" бағанындағы 600-позиция мынадай мазмұндағы мәтінмен толықтырылсын:

      "МЕМСТ 31807-2018 "Нан пісіретін қара бидайдан және қара бидай мен нан пісіретін бидай ұнының қоспасынан пісірілген нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттарға" өзгерістер енгізілгенге дейін қолданылады";

      д) "Ескертпе" бағанындағы 601-позиция мынадай мазмұндағы мәтінмен толықтырылсын:

      "МЕМСТ 31807-2018 "Нан пісіретін бидай ұнынан пісірілген нан-бөлке өнімдері. Жалпы техникалық шарттарға" өзгерістер енгізілгенге дейін қолданылады";

      2. Көрсетілген Шешіммен бекітілген Зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 021/2011)талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесінде:

      а) мынадай мазмұндағы 201, 671, 672, 931, 2241, 2311, 2331, 2361, 2811, 2851, 3901, 3981, 4061,4091, 4151, 4161, 4181, 4201, 4211, 4291, 4321, 4381, 4391, 4421, 4491, 4511, 4931, 5081, 5581 – 5587 және 6381-позициялармен толықтырылсын:

      "

201

7-баптың "пробиотикалық микроорганизмдер" көрсеткіші

МЕМСТ 10444.11-2013 (ISO 15214:1998) "Тамақ өнімдері мен мал азығының микробиологиясы. Мезофильді сүт қышқылды микроорганизмдер санын анықтау және есептеу әдістері"


671


МР 2.3.1.0253-21 "Ресей Федерациясы халқының әртүрлі топтары үшін энергия мен қоректік заттарға физиологиялық қажеттіліктердің нормалары"


672

1-қосымша

МЕМСТ Р 57989-2017 "Мамандандырылған тамақ өнімдері. Полимеразды тізбекті реакция негізінде патогендік микроорганизмдерді анықтау әдістері"


931

2-қосымша

МЕМСТ 29184-91 "Тамақ өнімдері. Enterobacteriaceae тұқымдасының бактерияларын анықтау және айқындау әдістері


2241

2-қосымшаның 2-кестесінің "С. Botulinumт мезофильные клостридиялары" көрсеткіші

МЕМСТ 10444.7-86 "Тамақ өнімдері. Ботулиндік токсиндерді және Clostridium botulinum анықтау әдістері"


2311


МЕМСТ ISO 1839-2018 "Шай. Сынамаларды іріктеу"


2331


МЕМСТ ISO 7516-2019 "Ерітілетін шай. Талдау үшін сынамаларды іріктеу"


2361


МЕМСТ 5904-2019 "Кондитерлік өнімдер. Қабылдау ережелері және сынамаларды іріктеу әдістері"


2811


МЕМСТ 34480-2018 "Ет және ет өнімдері. Тандемді сұйық масс-спектрометрия әдісімен амфениколдар мен пенициллиндерді анықтау"


2851


СТ РК 3572-2020 "Ұн, жарма, нан, нан-тоқаш және ұн-жарма өнімдері. Сынаптың салмақтық үлесін өлшеудің вольтамперометрлік әдісі"


3901


МИ-1/2021 "Evidence Investigator RANDOX талдауышына арналған "Мусо" тест-жүйелерін қолдана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен жануарларға арналған жемшөп пен құрама жем шикізаты, дәнді, дәнді-бұршақты, майлы дақылдар және оларды қайта өңдеу өнімдерінің сынамаларындағы микотоксиндердің массалық үлесін өлшеу әдістемесі" (№ 241.0013/ra.RU.311866/2021. 05.04.2021 аттестаттау туралы куәлік). Жүкті және бала емізетін әйелдердің тамақтануына арналған өнімдердегі (3-қосымшаның 11-бөлімі) және балалар тағамы өнімдеріндегі микотоксиндерді (афлатоксин B1, дезоксиниваленол, зеараленон) айқындаудан басқа


3981


МИ 1060-2018 "Жануарлардан алынатын өнімдер. ВЮО Scientific Corporation (АҚШ)өндірген MaxSignal реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, ИФТ әдісімен сүт және сүт өнімдеріндегі афлатоксин М1 құрамын өлшеу әдістемесі" (№ 2341/420-RA.RU.311703-2018. 20.04.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2018.30616)


4061


МИ 1055-2018 "Астық және қайта өңдеу өнімдері. Жануарлардан алынатын өнімдер. MaxSignal Aflatoxin B1 Elisa Test Kit реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен афлатоксин В1 құрамын өлшеу әдістемесі" (№ 2570/130-RA.RU.311703-2018. 07.12.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2019.32685). Жүкті және бала емізетін әйелдердің тамақтануына арналған өнімдерде (3-қосымшаның 11-бөлімі) және астыққа және оны қайта өңдеу өнімдеріне арналған балалар тағамы өнімдерінде афлатоксинді В1 айқындаудан басқа


4091


"ХЕМА" ЖШҚ өндіретін "АФЛАТОКСИН-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар, Жемшөп және жаңғақтар сынамаларындағы афлатоксиннің В1 массалық үлесін өлшеу әдістемесі" (№ 241.0192/RA.RU.311866/2017. 03.07.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К921В ФР.1.31.2018.29400). Жүкті және бала емізетін әйелдердің тамақтануына арналған өнімдерде (3-қосымшаның 11-бөлімі) және астыққа және оны қайта өңдеу өнімдеріне арналған балалар тағамы өнімдерінде афлатоксинді В1 айқындаудан басқа


4151


МИ 1035-2018 "Өсімдіктен алынатын өнімдер. Вюо Scientific Corporation (АҚШ)өндірген MaxSignal реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, ИФТ әдісімен зеараленонның астықтағы, оны қайта өңдеу өнімдеріндегі, дәнді-бұршақты, Азықтағы құрамын өлшеу әдістемесі" (№ 2342/420-RA.RU.311703-2018. 20.04.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2018.30617)


4161


"ХЕМА" ЖШҚ өндіретін "ЗЕАРАЛЕНОН-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар, Жемшөп және жаңғақтар сынамаларындағы зеараленонның салмақтық үлесін өлшеу әдістемесі" (№ 241.0195/RA.RU.311866/2017. 03.07.2017 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К923 ФР.1.31.2018.29428). Балалар тағамы өнімдеріндегі зеараленонды анықтаудан басқа


4181


МЕМСТ 34618-2019 "Астық негізіндегі мамандандырылған тамақ өнімдері. Колонкаларда иммуноаффинді тазартумен ВЭЖХ-МС әдісімен Т-2 және НТ-2 уыттарын анықтау"


4201


МИ 1037-2018 "Астық және қайта өңдеу өнімдері, жануарлардан алынатын өнімдер. MaxSignal Т-2 Toxin (CAP) Elisa Test Kit реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен Т-2 токсинінің құрамын өлшеу әдістемесі" (№ 2569/130-RA.RU.311703-2018. 07.12.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2019.32684)


4211


"ХЕМА" ЖШҚ өндіретін "Т-2 ТОКСИН-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар мен жемшөп сынамаларындағы Т-2 токсиннің салмақтық үлесін өлшеу әдістемесі (№ 241.0194/RA.RU.311866/2017. 03.07.2017 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К922 ФР.1.31.2018.29427)


4291


МИ 1036-2018 "Өсімдіктен алынатын өнімдер. Астық және оны қайта өңдеу өнімдері. Дәнді-бұршақты. Азық. MaxSignal ochratoxin a ELISA Test Kit реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен А охратоксинінің құрамын өлшеу әдістемесі" (№ 2431/420-RA.RU.311703-2018. 24.09.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2018.31351)


4321


"ХЕМА" ЖШҚ өндірген "ОХРАТОКСИН-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар мен жемшөп сынамаларындағы а охратоксинінің массалық үлесін өлшеу әдістемесі" (№ 241.0193/RA.RU.311866/2017. 03.07.2017 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К924 ФР.1.31.2018.29397)


4381


МВИ.МН 5617-2016 "Дәндегі, оны қайта өңдеу өнімдеріндегі, дәнді-бұршақты өнімдердегі дезоксиниваленолдың құрамын өлшеуді орындау әдістемесі. АҚШ-тың Scientific Corporation ЮО - да өндірілген MaxSignal реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, ИФТ әдісімен алынған азықтар" (№ 961/2016. 28.06.2016 аттестаттау туралы куәлік). Балалар тағамы өнімдеріндегі дезоксиниваленолды айқындаудан басқа


4391


МИ 1064-2018 "Өсімдіктен алынатын өнімдер. Дәнді дезоксиниваленолдың, оны қайта өңдеу өнімдерінің, дәнді-бұршақты, азықтардың құрамын ИФТ әдісімен, ВЮО Scientific Coprotation (АҚШ) өндірген MaxSignal реагенттер жиынтығын пайдалана отырып өлшеу әдістемесі" (№ 2343/420-RA.RU.311703-2018. 20.04.2018, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2018.30618 аттестаттау туралы куәлік). Балалар тағамы өнімдеріндегі дезоксиниваленолды айқындаудан басқа


4421


"ХЕМА" ЖШҚ шығарған" ДЕЗОКСИНИВАЛЕНОЛ-ИФТ "реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар, Жемшөп және жаңғақтар сынамаларындағы дезоксиниваленолдың салмақтық үлесін өлшеу әдістемесі (№ 241.0196/RA.RU.311866/2017. 03.07.2017 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К925 ФР.1.31.2018.29430). Балалар тағамы өнімдеріндегі дезоксиниваленолды айқындаудан басқа


4491


МЕМСТ 34140-2017 "Тамақ өнімдері, азық, азық-түлік шикізаты. Масс-спектрометриялық детекциямен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен микотоксиндерді анықтау әдісі"


4511


"ХЕМА" ЖШҚ өндіретін "ФУМОНИЗИН-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен дәнді дақылдар мен жемшөп сынамаларындағы В1 және В2 фумонизиндерінің салмақтық үлесін өлшеу әдістемесі (№ 241.0199/RA.RU.311866/2017. 03.07.2017 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К927 ФР.1.31.2018.29394)


4931


МЕМСТ 34165-2017 "Дәнді, дәнді-бұршақты және оларды қайта өңдеу өнімдері. Жәндіктер зиянкестерімен ластануды анықтау әдістері"


5081


5.8.7-тармақ МЕМСТ 32035-2013 "Арақтар мен арнайы арақтар. Қабылдау ережелері және талдау әдістері"


5581


"ХЕМА" ЖШҚ шығарған "бацитрацин-ИФТ" реагенттер жиынтығының көмегімен иммуноферменттік талдау әдісімен ет, балық, құс еті, теңіз өнімдері және ет негізіндегі балалар тағамы сынамаларындағы бацитрациннің салмақтық үлесін өлшеу әдістемесі" (№ 241.0257/RA.RU.311866/2019. 16.12.2019 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К913 ФР.1.31.2020.36372)


5582


МИ В003-2020 "Жануарлардан алынатын өнімдер. Жем. Реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен бацитрацин құрамын өлшеу әдістемесі "ИФА-антибиотик бацитрацин" (№ 7640/03-RA.RU.311703-2020. 16.10.2020 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір К913, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2020.38381)


5583


МУК 4.1.3535-18 I.1.A бөлігінде "Жануарлардан алынатын тамақ өнімдеріндегі хлорамфениколдың (левомицетиннің) қалдық мөлшерін сандық анықтау әдістемесі" (№ РОСС RU.0001.310430/0042.24.04.18 24.04.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2019.33098)


5584


МУК 4.1.3535-18 II.1.A бөлігінде "Жануарлардан алынатын тамақ өнімдеріндегі тетрациклин тобының қалдық мөлшерін сандық анықтау әдістемесі" (№ РОСС RU.0001.310430/0040.24.04.18. 24.04.2018 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2019.330960)


5585


МУК 4.1.3535-18 III.1.A бөлігінде "Жануарлардан алынатын тамақ өнімдеріндегі бацитрациннің қалдық мөлшерін сандық анықтау әдістемесі" (аттестаттау туралы куәлік № РОСС RU.0001.310430/0041.24.04.18. 24.04.2018, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2019.32667)


5586


МУК 4.1.3682-20 "Бәсекелес иммуноферменттік талдау әдісімен жануарлардан алынатын тамақ өнімдеріндегі аминогликозидтердің (стрептомицин және дигидрострептомицин) қалдық мөлшерін сандық анықтау" (№ 0134/РОСС RU.0001.310430/2021. 05.02.2021 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2021.40253)


5587


МУК 4.1.3683-20 "Бәсекелес иммуноферменттік талдау әдісімен жануарлардан алынатын тамақ өнімдеріндегі пенициллиндердің қалдық мөлшерін сандық анықтау" (№ 0102/РОСС RU.0001.310430/2021. 05.02.2021 аттестаттау туралы куәлік, тізілімдегі нөмір ФР.1.31.2021.39622)


6381


МУК 4.1.3606-20 "Тамақ өнімдеріндегі натрийді, калийді, кальций мен магнийді атомдық-абсорбциялық спектрометрия әдісімен анықтау" (№ 0121/РОСС RU.0001.310430/2020. 15.12.2020 аттестаттау туралы куәлік)


      ";

      б) 465, 544, 548, 549 және 555-позициялар мынадай редакцияда жазылсын:

      "

465


МЕМСТ 34050-2017 "Су, топырақ, жемшөп, өсімдіктер мен жануарлардан алынатын тамақ өнімдері. 2,4-Д (2,4-дихлорфенокси сірке қышқылы) хроматографиялық әдістермен анықтау"


544


МВИ.МН 3830-2015 "MaxSignal және ИФТ-антибиотик-тетрациклин реагенттерінің жиынтығын пайдалана отырып, ИФТ әдісімен жануарлардан алынатын өнімдердегі тетрациклиндер тобы антибиотиктерінің құрамын өлшеуді орындау әдістемесі" (№ 1302/2021. 19.05.2021 аттестаттау туралы куәлік)


548


МВИ.МН 4652-2013 "Бацитрациннің жануарлардан алынатын өнімдердегі массалық үлесі. Bacitracin ELISA және ПРОДОСКРИН ® ИФА-Бацитрацин өндірісінің тест-жүйелерін пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен өлшеулерді орындау әдістемесі" (№ 1190/2019. 20.11.2019 аттестаттау туралы куәлік)


549


МВИ.МН 4678-2018 "MaxSignal ® Chloramphenicol (CAP) Elisa Test Kit реагенттерінің жиынтығын және ИФТ-антибиотик-хлорамфениколды пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен жануарлардан алынатын өнімдердегі хлорамфениколдың (левомицетиннің) құрамын өлшеуді орындау әдістемесі" (№ 1119/2018. 03.08.2018 аттестаттау туралы куәлік)


555


МВИ.МН 4894-2018 "MaxSignal Streptomycin ELISA Test Kit реагенттерінің жиынтығын және ИФТ антибиотик-стрептомицинін пайдалана отырып, ИФТ әдісімен жануарлардан алынатын өнімдердегі стрептомициннің массалық үлесін өлшеуді орындау әдістемесі" (№ 1145/2018. 28.11.2018 аттестаттау туралы куәлік)


      ";

      в) 1, 2, 5, 62, 63, 127, 176, 242, 286, 287, 296, 331, 454, 455 және 520 позициялар алып тасталсын.

Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

 

бет бойынша іздеу

Іздеу үшін жолды енгізіңіз

Кеңес: браузерде бет бойынша енгізілген іздеу бар, ол жылдамырақ жұмыс істейді. Көбінесе, ctrl-F пернелері қолданылады