Еуразиялық экономикалық одақ туралы 2014 жылғы 29 мамырдағы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақшаларына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98-шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссия жұмысының регламентіне № 2-қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссиясының алқасы шешті:
1. Қоса беріліп отырған "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" Еуразиялық экономикалық одақтың (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің және зерттеулер (сынақтар) мен өлшеулердің қағидалары мен әдістерін қамтитын мемлекетаралық стандарттардың талаптарын ерікті негізде сақтауды қамтамасыз ететін мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама, оның ішінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 051/2021) талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің осы Техникалық регламенттің талаптарына сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу ережелері бекітілсін.
2. Осы шешім ресми жарияланған күнінен бастап 30 күнтізбелік күн өткен соң күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссиясы алқасының төрағасы |
М. Мясникович |
Еуразиялық экономикалық комиссиясы алқасының 2023 жылғы 5 желтоқсандағы № 171-шешімімен БЕКІТІЛГЕН |
Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің және зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, оның ішінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің осы Техникалық регламенттің талаптарына сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттардың талаптарын ерікті негізде қолдану нәтижесінде сақталуы қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі БАҒДАРЛАМА
№ |
МКС/МТК | Тақырып коды | Мемлекетаралық стандарт жобасының атауы. Жұмыс түрлері | Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламентінің элементтері | Әзірлеу мерзімі | Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекет – жауапты әзірлеуші | МТК-мен келісу туралы ақпарат (бар болса) | |
басталуы | аяқталуы | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
1 | 67.120.20/116 | 116RU1 |
Құс өңдеу өнеркәсібі. Құстарды қайта өңдеу. Терминдер мен анықтамалар. МЕМСТ 16367-86 қайта қарау | II-тарау | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
2 | 67.120.20/116 | 116RU2 |
Құс өңдеу өнеркәсібі. Азық-түлік өнімдері. Терминдер мен анықтамалар. | II-тарау | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
3 | 67.120.20/116 | 116RU3 | Союға арналған ауылшаруашылық құсы. Техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 18292-2012 қайта қарау | II және III-тарау | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
4 | 67.120.20/116 | 116RU4 | Ет консервілері. Өз шырынындағы құс еті. Техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 28589-2014 қайта қарау | II және III-тарау | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | – |
5 | 67.120.20/116 | 116RU5 | Күркетауық еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 31473-2012 қайта қарау | II және III-тарау | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | – |
6 | 67.120.20/116 | 116RU6 |
Механикалық сүйекті құс еті. Техникалық шарттар. | II және III-тарау | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
7 | 67.120.20/116 | 116RU7 | Құс етінен пісірілген шұжық өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 31639-2012 қайта қарау | II және III-тарау | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
8 | 67.120.20/116 | 116RU8 |
Тауық еті (тауық еті, бройлер тауықтары | II және III-тарау | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
9 | 67.120.20/116 | 116RU9 | Құс етінен кесек және туралған және құрамында құс еті бар жартылай фабрикаттар. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 31936-2012 орнына МЕМСТ әзірлеу | II және III-тарау | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | – |
10 | 67.120.20/116 | 116RU10 | Үйрек еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 31990-2012 қайта қарау | II және III-тарау | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
11 | 67.120.20/116 | 116RU11 | Құс етінен жасалған аспаздық өнімдер. Жалпы техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында ГОСТ 32589-2013 қайта қарау | II және III-тарау | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
12 | 67.120.20/116 | 116RU12 | Құс етінен пісірілген-ысталған шұжықтар. Техникалық шарттар. ГОСТ 33357-2015 өзгерістер енгізу | II және III-тарау | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
13 | 67.120.20/116 | 116RU13 | Қаздардың еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Техникалық шарттар. МЕМСТ 33816-2016 қайта қарау | II және III-тарау | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
14 | 67.120.20/116 | 116RU14 | Мысыр тауықтарының еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Техникалық шарттар. МЕМСТ 34121-2017 қайта қарау | II және III-тарау | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
15 | 67.120.20/116 | 116RU15 | Құс өңдеу өнеркәсібі. Біртекті өнім топтарын анықтау және өнімдегі ет ингредиенттерінің құрамын есептеу тәртібі. ГОСТ әзірлеу | II және III-тарау | перспективалық даму | Ресей Федерациясы | – | |
16 | 67.120.20/116 | 116RU16 | Құс етінен жасалған және құрамында құс еті бар консервілер. Жалпы техникалық шарттар. ГОСТ Р 54348-2011 негізінде ГОСТ "Ет пен құс етінен жасалған консервілер. Жалпы техникалық шарттар" әзірлеу | II және III-тарау | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
17 | 67.120.20/116 | 116RU17 | Күркетауық етінен жасалған және құрамында күркетауық еті бар жартылай фабрикаттар. Техникалық шарттар. ГОСТ әзірлеу | II және III-тарау | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
18 | 67.120.20/116 | 116RU18 | Жартылай фабрикаттар күркетауық етінен туралған және құрамында күркетауық еті бар. Техникалық шарттар. ГОСТ әзірлеу | II және III-тарау | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
19 | 67.120.20/116 | 116RU19 |
Үйрек етінен жасалған және құрамында үйрек еті бар жартылай фабрикаттар (кесек және туралған). Техникалық шарттар. | II және III-тарау | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
20 |
67.120.10/116 | 116RU20 | Ет және ет өнімдері. Органолептикалық бағалаудың жалпы шарттары. ГОСТ 9959-2015 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында | III-тарау | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
21 |
67.050/116 | 116RU21 | Ет және ет өнімдері. Жануарлардың (шошқа, сиыр, қой) ақуызының массалық үлесін анықтаудың иммунопреципитациялық әдісі. ГОСТ 31477-2012 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында | III-тарау | 2026 жыл | 2027 жыл | Ресей Федерациясы | – |
22 |
67.050/116 | 116RU22 | Ет және құрамында ет бар консервілер. Органолептикалық көрсеткіштерді, нетто массасын және құрамдас бөліктердің массалық үлесін анықтау әдістері. ГОСТ 33741-2015 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында | III-тараудың 8 және 9-тармақтары | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
23 |
67.050/116 | 116RU23 | Ет және ет өнімдері. Пероксидті анықтау әдісі. ГОСТ 34118-2017 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында | III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 4-қосымша | 2026 жыл | 2027 жыл | Ресей Федерациясы | – |
24 |
67.050/116 | 116RU24 | Ет және ет өнімдері. Қышқыл санын анықтау әдісі. ГОСТ Р 55480-2013 негізінде ГОСТ әзірлеу, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында | III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 4 және №6 -қосымша | 2026 жыл | 2027 жыл | Ресей Федерациясы | – |
25 |
67.050/116 | 116RU25 | Азық-түлік өнімдері. Нитрат және (немесе) нитрит құрамын анықтау. 4 бөлім. Иондық хроматография әдісімен ет өнімдеріндегі нитрат пен нитриттің құрамын анықтау. ГОСТ EN 12014-4-2015 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында | III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 5-қосымша | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
26 |
67.050/116 | 116RU26 |
Ет және ет өнімдері. Нитритті анықтау әдісі. | III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 5-қосымша | 2026 жыл | 2027 жыл | Ресей Федерациясы | – |
27 |
67.050/116 | 116RU27 |
Ет және ет өнімдері. Нитратты анықтау әдісі. | III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 5-қосымша | 2026 жыл | 2027 жыл | Ресей Федерациясы | – |
28 |
67.050/116 | 116RU28 | Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Хлоридтерді анықтау әдістері. ГОСТ 26186-84 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында | III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 20-тармағы, № 7-қосымша | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
29 |
67.050/116 | 116RU29 | Ет және ет өнімдері. Термиялық өңделген ингредиенттерден жасалған шұжық өнімдерінде фенолдың массалық үлесімен көрсетілген қышқыл фосфатазаның қалдық белсенділігін анықтау әдісі. ГОСТ 31787-2012 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында | III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 20-тармағы, № 7-қосымша | 2026 жыл | 2027 жыл | Ресей Федерациясы | – |
30 | 67.120.20/116 | 116RU30 | Консервілер. Балалар тағамына арналған бұқтырылған құс еті. Техникалық шарттар. ЕАЭО ТР 051/2021 талаптарына сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 32733-2014 қайта қарау | III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 20-тармағы, № 7-қосымша | 2026 жыл | 2027 жыл | Ресей Федерациясы | – |
31 |
67.050/116 | 116RU31 |
Ет және ет өнімдері. Полифосфаттарды анықтау. Қайта қарау | III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, VIII бөлімнің 70-тармағы, IX-бөлімнің 81-тармағының "а" тармақшасы | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
32 |
67.050/116 | 116RU32 | Тартылған етден жасалған аспаздық және жартылай фабрикаттар. Қабылдау ережелері және сынақ әдістері. ГОСТ 4288-76 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімге тарату мақсатында | III және V бөлімдер | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
33 |
67.050/116 | 116RU33 | Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Зертханалық талдаулар үшін сынамаларды дайындау. ГОСТ 26671-2014 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында | V бөлім | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
34 |
07.100.30/116 | 116RU34 | Құс еті, құс еті және жартылай фабрикаттар. Сальмонеллаларды жедел анықтау әдісі. СТБ 1891-2008 және ГОСТ Р 57480-2017 негізінде ГОСТ әзірлеу | № 1 және № 2-қосымшалардың V-бөлімінің 18-тармағы | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
35 |
67.040/116 |
116KZ35 |
Азық-түлік өнімдері. Нитрозоаминдерді әдіспен анықтау жоғары тиімді сұйық хроматография. | № 4 және № 5-қосымшалардың V-бөлімінің 18-тармағы | 2024 жыл | 2026 жыл | Қазақстан Республикасы | – |
36 |
67.050/116 | 116RU36 | Газ-сұйық хроматография әдісімен ет пен ет өнімдеріндегі хлорорганикалық пестицидтердің құрамын анықтау. ГОСТ 32308-2013, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында өзгерістер енгізу | V-бөлімнің 18-тармағы, IX-бөлімнің 81-тармағының "в" тармақшасы, № 4 және № 5-қосымшалар | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | – |
37 |
67.040/116 |
116KZ37 | Жұқа қабатты және тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен суда, тамақ өнімдерінде, жемде және темекі өнімдерінде хлорорганикалық пестицидтерді анықтау. ҚР СТ 2011-2010 негізінде ГОСТ әзірлеу, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында | V-бөлімнің 18-тармағы, IX-бөлімнің 81-тармағының "в" тармақшасы, № 4 және № 5-қосымшалар | 2025 жыл | 2026 жыл | Қазақстан Республикасы | – |
38 |
67.040/116 | 116RU38 | Азық-түлік, азық-түлік шикізаты. Масс-спектрометриялық детекторы бар тиімділігі жоғары сұйық хроматография көмегімен сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдық құрамын анықтау әдісі. ГОСТ 34533-2019, оның ішінде оны қолдану саласын құс еті мен құс етіне тарату мақсатында өзгерістер енгізу | V-бөлімнің 18 және 21-тармақтары, № 4-қосымшаға ескертпенің 2-тармағы, № 5-қосымшаға ескертпенің 2-тармағы, № 8-қосымша | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | – |
39 |
67.040/116 | 116RU39 | Азық-түлік өнімдері. Авиламициннің қалдық құрамын анықтау әдісі. ГОСТ әзірлеу | V-бөлімнің 18 және 21-тармақтары, № 4-қосымшаға ескертпенің 2 тармағы, № 5-қосымшаға ескертпенің 2 тармағы, № 8-қосымша | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | – |
40 |
67.040/116 | 116RU40 | Азық-түлік, жем, азық-түлік шикізаты. Масс-спектрометриялық детекторы бар жоғары тиімді сұйық хроматография арқылы микотоксиндерді анықтау әдісі. ГОСТ 34140-2017, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында өзгерістер енгізу | V-бөлімнің 19-тармағы | 2024 жыл | 2027 жыл | Ресей Федерациясы | – |
41 |
67.040/116 | 11641 | Кейбір тамақ өнімдерінің ПХД диоксиніне ұқсас диоксин деңгейін бақылау үшін сынама алу және талдау әдістері. ГОСТ 31792-2012, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында өзгерістер енгізу | V-бөлімнің 19-тармағы, № 4 және № 5-қосымшалар | перспективалық даму | анықталмаған | – | |
42 |
67.050/116 | 116RU42 | Құс еті мұздатылған. Технологиялық қосылған ылғалды анықтау әдістері. ГОСТ 31930-2012 өзгерістер енгізу | VII-бөлімнің 57-тармағы | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | – |
43 |
67.050/116 | 11643 | Құс еті, құс етінен жасалған жартылай фабрикаттар. Салқындатылған құс еті мен жартылай фабрикаттарды сақтау кезінде бөлінетін ылғалдың массалық үлесін анықтау. ГОСТ әзірлеу | VII-бөлімнің 57-тармағы | перспективалық даму | анықталмаған | – | |
44 |
67.050/116 | 116RU44 | Ет өнімдері. Ойлап табылған атаулардың араласу дәрежесіне сәйкестік пен ұқсастықты бағалау. ГОСТ 34397-2018 өзгерту оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында | XII-бөлімнің 104-тармағының "в" тармақшасы | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | – |