Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің және зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, оның ішінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің осы Техникалық регламенттің талаптарына сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттардың талаптарын ерікті негізде қолдану нәтижесінде сақталуы қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама туралы

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2023 жылғы 5 желтоқсандағы № 171 шешімі

      Еуразиялық экономикалық одақ туралы 2014 жылғы 29 мамырдағы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақшаларына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98-шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссия жұмысының регламентіне № 2-қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссиясының алқасы шешті:

      1. Қоса беріліп отырған "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" Еуразиялық экономикалық одақтың (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің және зерттеулер (сынақтар) мен өлшеулердің қағидалары мен әдістерін қамтитын мемлекетаралық стандарттардың талаптарын ерікті негізде сақтауды қамтамасыз ететін мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама, оның ішінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 051/2021) талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің осы Техникалық регламенттің талаптарына сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу ережелері бекітілсін.

      2. Осы шешім ресми жарияланған күнінен бастап 30 күнтізбелік күн өткен соң күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық
комиссиясы алқасының төрағасы
М. Мясникович

  Еуразиялық экономикалық
комиссиясы алқасының
2023 жылғы 5 желтоқсандағы
№ 171-шешімімен
БЕКІТІЛГЕН

Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің және зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, оның ішінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің осы Техникалық регламенттің талаптарына сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттардың талаптарын ерікті негізде қолдану нәтижесінде сақталуы қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі БАҒДАРЛАМА


ретімен

МКС/МТК
коды

Тақырып коды

Мемлекетаралық стандарт жобасының атауы. Жұмыс түрлері

Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламентінің элементтері

Әзірлеу мерзімі

Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекет – жауапты әзірлеуші

МТК-мен келісу туралы ақпарат (бар болса)

басталуы

аяқталуы

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

67.120.20/116

116RU1

Құс өңдеу өнеркәсібі. Құстарды қайта өңдеу. Терминдер мен анықтамалар. МЕМСТ 16367-86 қайта қарау
МЕМСТ Р 52469-2019 ескере отырып, ЕАЭО 051/2021 ТР II-бөліміне сәйкес келтіру мақсатында

II-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

2

67.120.20/116

116RU2

Құс өңдеу өнеркәсібі. Азық-түлік өнімдері. Терминдер мен анықтамалар.
МЕМСТ Р 52313-2022 ескере отырып, ЕАЭО 051/2021 ТР II-бөліміне сәйкес келтіру мақсатында

II-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

3

67.120.20/116

116RU3

Союға арналған ауылшаруашылық құсы. Техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 18292-2012 қайта қарау

II және III-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

4

67.120.20/116

116RU4

Ет консервілері. Өз шырынындағы құс еті. Техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 28589-2014 қайта қарау

II және III-тарау

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы

5

67.120.20/116

116RU5

Күркетауық еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 31473-2012 қайта қарау

II және III-тарау

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы

6

67.120.20/116

116RU6

Механикалық сүйекті құс еті. Техникалық шарттар.
МЕМСТ 31490-2012 қайта қарау

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

7

67.120.20/116

116RU7

Құс етінен пісірілген шұжық өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 31639-2012 қайта қарау

II және III-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

8

67.120.20/116

116RU8

Тауық еті (тауық еті, бройлер тауықтары
және олардың бөліктері). Техникалық шарттар.
МЕМСТ 31962-2013 қайта қарау

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

9

67.120.20/116

116RU9

Құс етінен кесек және туралған және құрамында құс еті бар жартылай фабрикаттар. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 31936-2012 орнына МЕМСТ әзірлеу

II және III-тарау

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы

10

67.120.20/116

116RU10

Үйрек еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 31990-2012 қайта қарау

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

11

67.120.20/116

116RU11

Құс етінен жасалған аспаздық өнімдер. Жалпы техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында ГОСТ 32589-2013 қайта қарау

II және III-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

12

67.120.20/116

116RU12

Құс етінен пісірілген-ысталған шұжықтар. Техникалық шарттар. ГОСТ 33357-2015 өзгерістер енгізу

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

13

67.120.20/116

116RU13

Қаздардың еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Техникалық шарттар. МЕМСТ 33816-2016 қайта қарау

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

14

67.120.20/116

116RU14

Мысыр тауықтарының еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Техникалық шарттар. МЕМСТ 34121-2017 қайта қарау

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

15

67.120.20/116

116RU15

Құс өңдеу өнеркәсібі. Біртекті өнім топтарын анықтау және өнімдегі ет ингредиенттерінің құрамын есептеу тәртібі. ГОСТ әзірлеу

II және III-тарау

перспективалық даму

Ресей Федерациясы

16

67.120.20/116

116RU16

Құс етінен жасалған және құрамында құс еті бар консервілер. Жалпы техникалық шарттар. ГОСТ Р 54348-2011 негізінде ГОСТ "Ет пен құс етінен жасалған консервілер. Жалпы техникалық шарттар" әзірлеу

II және III-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

17

67.120.20/116

116RU17

Күркетауық етінен жасалған және құрамында күркетауық еті бар жартылай фабрикаттар. Техникалық шарттар. ГОСТ әзірлеу

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

18

67.120.20/116

116RU18

Жартылай фабрикаттар күркетауық етінен туралған және құрамында күркетауық еті бар. Техникалық шарттар. ГОСТ әзірлеу

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

19

67.120.20/116

116RU19

Үйрек етінен жасалған және құрамында үйрек еті бар жартылай фабрикаттар (кесек және туралған). Техникалық шарттар.
ГОСТ әзірлеу

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

20

67.120.10/116
67.120.20/116
67.240/116

116RU20

Ет және ет өнімдері. Органолептикалық бағалаудың жалпы шарттары. ГОСТ 9959-2015 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

21

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU21

Ет және ет өнімдері. Жануарлардың (шошқа, сиыр, қой) ақуызының массалық үлесін анықтаудың иммунопреципитациялық әдісі. ГОСТ 31477-2012 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-тарау

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

22

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116
67.240/116

116RU22

Ет және құрамында ет бар консервілер. Органолептикалық көрсеткіштерді, нетто массасын және құрамдас бөліктердің массалық үлесін анықтау әдістері. ГОСТ 33741-2015 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-тараудың 8 және 9-тармақтары

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

23

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU23

Ет және ет өнімдері. Пероксидті анықтау әдісі. ГОСТ 34118-2017 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 4-қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

24

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU24

Ет және ет өнімдері. Қышқыл санын анықтау әдісі. ГОСТ Р 55480-2013 негізінде ГОСТ әзірлеу, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 4 және №6 -қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

25

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU25

Азық-түлік өнімдері. Нитрат және (немесе) нитрит құрамын анықтау. 4 бөлім. Иондық хроматография әдісімен ет өнімдеріндегі нитрат пен нитриттің құрамын анықтау. ГОСТ EN 12014-4-2015 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 5-қосымша

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

26

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU26

Ет және ет өнімдері. Нитритті анықтау әдісі.
ГОСТ 29299-92 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 5-қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

27

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU27

Ет және ет өнімдері. Нитратты анықтау әдісі.
ГОСТ 29300-92 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 5-қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

28

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU28

Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Хлоридтерді анықтау әдістері. ГОСТ 26186-84 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 20-тармағы, № 7-қосымша

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

29

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU29

Ет және ет өнімдері. Термиялық өңделген ингредиенттерден жасалған шұжық өнімдерінде фенолдың массалық үлесімен көрсетілген қышқыл фосфатазаның қалдық белсенділігін анықтау әдісі. ГОСТ 31787-2012 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 20-тармағы, № 7-қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

30

67.120.20/116

116RU30

Консервілер. Балалар тағамына арналған бұқтырылған құс еті. Техникалық шарттар. ЕАЭО ТР 051/2021 талаптарына сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 32733-2014 қайта қарау

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 20-тармағы, № 7-қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

31

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU31

Ет және ет өнімдері. Полифосфаттарды анықтау. Қайта қарау
ГОСТ ISO 5553-2013, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, VIII бөлімнің 70-тармағы, IX-бөлімнің 81-тармағының "а" тармақшасы

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

32

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU32

Тартылған етден жасалған аспаздық және жартылай фабрикаттар. Қабылдау ережелері және сынақ әдістері. ГОСТ 4288-76 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімге тарату мақсатында

III және V бөлімдер

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

33

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU33

Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Зертханалық талдаулар үшін сынамаларды дайындау. ГОСТ 26671-2014 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

V бөлім

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

34

07.100.30/116
67.120.20/116

116RU34

Құс еті, құс еті және жартылай фабрикаттар. Сальмонеллаларды жедел анықтау әдісі. СТБ 1891-2008 және ГОСТ Р 57480-2017 негізінде ГОСТ әзірлеу

№ 1 және № 2-қосымшалардың V-бөлімінің 18-тармағы

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

35

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116KZ35
 

Азық-түлік өнімдері. Нитрозоаминдерді әдіспен анықтау жоғары тиімді сұйық хроматография.
ҚР СТ 3628-2020 негізінде ГОСТ әзірлеу, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімге тарату мақсатында

№ 4 және № 5-қосымшалардың V-бөлімінің 18-тармағы

2024 жыл

2026 жыл

Қазақстан Республикасы

36

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU36

Газ-сұйық хроматография әдісімен ет пен ет өнімдеріндегі хлорорганикалық пестицидтердің құрамын анықтау. ГОСТ 32308-2013, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында өзгерістер енгізу

V-бөлімнің 18-тармағы, IX-бөлімнің 81-тармағының "в" тармақшасы, № 4 және № 5-қосымшалар

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

37

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116KZ37
 

Жұқа қабатты және тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен суда, тамақ өнімдерінде, жемде және темекі өнімдерінде хлорорганикалық пестицидтерді анықтау. ҚР СТ 2011-2010 негізінде ГОСТ әзірлеу, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

V-бөлімнің 18-тармағы, IX-бөлімнің 81-тармағының "в" тармақшасы, № 4 және № 5-қосымшалар

2025 жыл

2026 жыл

Қазақстан Республикасы

38

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116RU38

Азық-түлік, азық-түлік шикізаты. Масс-спектрометриялық детекторы бар тиімділігі жоғары сұйық хроматография көмегімен сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдық құрамын анықтау әдісі. ГОСТ 34533-2019, оның ішінде оны қолдану саласын құс еті мен құс етіне тарату мақсатында өзгерістер енгізу

V-бөлімнің 18 және 21-тармақтары, № 4-қосымшаға ескертпенің 2-тармағы, № 5-қосымшаға ескертпенің 2-тармағы, № 8-қосымша

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы

39

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116RU39

Азық-түлік өнімдері. Авиламициннің қалдық құрамын анықтау әдісі. ГОСТ әзірлеу

V-бөлімнің 18 және 21-тармақтары, № 4-қосымшаға ескертпенің 2 тармағы, № 5-қосымшаға ескертпенің 2 тармағы, № 8-қосымша

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы

40

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116RU40

Азық-түлік, жем, азық-түлік шикізаты. Масс-спектрометриялық детекторы бар жоғары тиімді сұйық хроматография арқылы микотоксиндерді анықтау әдісі. ГОСТ 34140-2017, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында өзгерістер енгізу

V-бөлімнің 19-тармағы

2024 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

41

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

11641

Кейбір тамақ өнімдерінің ПХД диоксиніне ұқсас диоксин деңгейін бақылау үшін сынама алу және талдау әдістері. ГОСТ 31792-2012, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында өзгерістер енгізу

V-бөлімнің 19-тармағы, № 4 және № 5-қосымшалар

перспективалық даму

анықталмаған

42

67.050/116
67.120.20/116

116RU42

Құс еті мұздатылған. Технологиялық қосылған ылғалды анықтау әдістері. ГОСТ 31930-2012 өзгерістер енгізу

VII-бөлімнің 57-тармағы

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

43

67.050/116
67.120.20/116

11643

Құс еті, құс етінен жасалған жартылай фабрикаттар. Салқындатылған құс еті мен жартылай фабрикаттарды сақтау кезінде бөлінетін ылғалдың массалық үлесін анықтау. ГОСТ әзірлеу

VII-бөлімнің 57-тармағы

перспективалық даму

анықталмаған

44

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU44

Ет өнімдері. Ойлап табылған атаулардың араласу дәрежесіне сәйкестік пен ұқсастықты бағалау. ГОСТ 34397-2018 өзгерту оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

XII-бөлімнің 104-тармағының "в" тармақшасы

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы


О Программе по разработке (внесению изменений, пересмотру) межгосударственных стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности мяса птицы и продукции его переработки" (ТР ЕАЭС 051/2021), и межгосударственных стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности мяса птицы и продукции его переработки" (ТР ЕАЭС 051/2021) и осуществления оценки соответствия объектов технического регулирования требованиям этого технического регламента

Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 5 декабря 2023 года № 171.

      В соответствии с подпунктами 11 и 12 пункта 1 статьи 51 Договора о Евразийском экономическом союзе от 29 мая 2014 года и пунктом 7 приложения № 2 к Регламенту работы Евразийской экономической комиссии, утвержденному Решением Высшего Евразийского экономического совета от 23 декабря 2014 г. № 98, Коллегия Евразийской экономической комиссии решила:

      1. Утвердить прилагаемую Программу по разработке (внесению изменений, пересмотру) межгосударственных стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности мяса птицы и продукции его переработки" (ТР ЕАЭС 051/2021), и межгосударственных стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности мяса птицы и продукции его переработки" (ТР ЕАЭС 051/2021) и осуществления оценки соответствия объектов технического регулирования требованиям этого технического регламента.

      2. Настоящее Решение вступает в силу по истечении 30 календарных дней с даты его официального опубликования.

      Председатель Коллегии
Евразийской экономической комиссии
М. Мясникович


  УТВЕРЖДЕНА
Решением Коллегии
Евразийской экономической комиссии
от 5 декабря 2023 г. № 171

ПРОГРАММА
по разработке (внесению изменений, пересмотру) межгосударственных стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности мяса птицы и продукции его переработки" (ТР ЕАЭС 051/2021), и межгосударственных стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Евразийского экономического союза "О безопасности мяса птицы и продукции его переработки" (ТР ЕАЭС 051/2021) и осуществления оценки соответствия объектов технического регулирования требованиям этого технического регламента


п/п

Код
МКС/МТК

Код темы

Наименование проекта межгосударственного стандарта. Виды работ

Элементы
технического
регламента
Евразийского экономического союза

Срок разработки

Государство – член
Евразийского экономического союза –
ответственный
разработчик

Информация
о согласовании с МТК (при наличии)

начало

окончание

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

67.120.20/116

116RU1

Птицеперерабатывающая промышленность. Переработка птицы. Термины и определения.
Пересмотр ГОСТ 16367-86
с учетом ГОСТ Р 52469-2019 в целях приведения
в соответствие с разделом II ТР ЕАЭС 051/2021

раздел II

2025 год

2026 год

Российская Федерация

2

67.120.20/
116

116RU2

Птицеперерабатывающая промышленность. Продукция пищевая. Термины и определения.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 52313-2022 в целях приведения в соответствие
с разделом II
ТР ЕАЭС 051/2021

раздел II

2024 год

2025 год

Российская Федерация

3

67.120.20/
116

116RU3

Птица сельскохозяйственная для убоя. Технические условия.
Пересмотр ГОСТ 18292-2012
в целях приведения
в соответствие с разделом II
ТР ЕАЭС 051/2021

разделы II и III

2025 год

2026 год

Российская Федерация

4

67.120.20/
116

116RU4

Консервы мясные. Мясо птицы в собственном соку. Технические условия.
Пересмотр ГОСТ 28589-2014
в целях приведения
в соответствие с разделом II
ТР ЕАЭС 051/2021

разделы II и III

2023 год

2024 год

Российская Федерация

5

67.120.20/
116

116RU5

Мясо индеек (тушки и их части). Общие технические условия.
Пересмотр ГОСТ 31473-2012

разделы II и III

2023 год

2024 год

Российская Федерация

6

67.120.20/
116

116RU6

Мясо птицы механической обвалки. Технические условия.
Пересмотр ГОСТ 31490-2012

разделы II и III

2024 год

2025 год

Российская Федерация

7

67.120.20/
116

116RU7

Изделия колбасные вареные из мяса птицы. Общие технические условия.
Пересмотр ГОСТ 31639-2012
в целях приведения
в соответствие с разделом II
ТР ЕАЭС 051/2021

разделы II и III

2025 год

2026 год

Российская Федерация

8

67.120.20/
116

116RU8

Мясо кур (тушки кур, цыплят, цыплят-бройлеров
и их части). Технические условия.
Пересмотр ГОСТ 31962-2013

разделы II и III

2024 год

2025 год

Российская Федерация

9

67.120.20/116

116RU9

Полуфабрикаты кусковые
и рубленые из мяса птицы
и содержащие мясо птицы. Общие технические условия.
Разработка ГОСТ взамен ГОСТ 31936-2012

разделы II и III

2023 год

2024 год

Российская Федерация

10

67.120.20/
116

116RU10

Мясо уток (тушки и их части). Общие технические условия.
Пересмотр ГОСТ 31990-2012

разделы II и III

2024 год

2025 год

Российская Федерация

11

67.120.20/
116

116RU11

Продукты кулинарные
из мяса птицы. Общие технические условия.
Пересмотр ГОСТ 32589-2013
в целях приведения
в соответствие с разделом II
ТР ЕАЭС 051/2021

разделы II и III

2025 год

2026 год

Российская Федерация

12

67.120.20/
116

116RU12

Колбасы варено-копченые
из мяса птицы. Технические условия.
Внесение изменений
в ГОСТ 33357-2015

разделы II и III
 

2024 год

2025 год

Российская Федерация

13

67.120.20/
116

116RU13

Мясо гусей (тушки и их части). Технические условия.
Пересмотр ГОСТ 33816-2016

разделы II и III

2024 год

2025 год

Российская Федерация

14

67.120.20/
116

116RU14

Мясо цесарок (тушки и их части). Технические условия.
Пересмотр ГОСТ 34121-2017

разделы II и III

2024 год

2025 год

Российская Федерация

15

67.120.20/
116

116RU15

Птицеперерабатывающая промышленность. Определение групп однородной продукции
и порядок расчета содержания мясных ингредиентов в продукте.
Разработка ГОСТ

разделы II и III

перспективная разработка

Российская Федерация

16

67.120.20/
116

116RU16

Консервы из мяса птицы
и содержащие мясо птицы. Общие технические
условия.
Разработка ГОСТ на основе
ГОСТ Р 54348-2011 "Консервы из мяса
и субпродуктов птицы. Общие технические условия"

разделы II и III

2025 год

2026 год

Российская Федерация

17

67.120.20/
116

116RU17

Полуфабрикаты кусковые
из мяса индейки и содержащие мясо индейки. Технические условия.
Разработка ГОСТ

разделы II и III

2024 год

2025 год

Российская Федерация

18

67.120.20/
116

116RU18

Полуфабрикаты рубленые из мяса индейки и содержащие мясо индейки. Технические условия.
Разработка ГОСТ
 

разделы II и III

2024 год

2025 год

Российская Федерация

19

67.120.20/
116

116RU19

Полуфабрикаты из мяса уток
и содержащие мясо уток (кусковые и рубленые). Технические условия.
Разработка ГОСТ

разделы II и III

2024 год

2025 год

Российская Федерация

20

67.120.10/116 67.120.20/
116
67.240/116
 

116RU20

Мясо и мясные продукты.
Общие условия проведения органолептической оценки.
Пересмотр ГОСТ 9959-2015, в том числе в целях распространения области его применения на продукцию
из мяса птицы

раздел III

2025 год

2026 год

Российская Федерация

21

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/
116

116RU21

Мясо и мясные продукты. Иммунопреципитационный метод определения
массовой доли животного (свиного, говяжьего, бараньего) белка.
Пересмотр
ГОСТ 31477-2012,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию
из мяса птицы
 

раздел III

2026 год

2027 год

Российская Федерация

22

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/
116
67.240/116

116RU22

Консервы мясные и мясосодержащие.
Методы определения органолептических показателей, массы нетто
и массовой доли составных частей.
Пересмотр
ГОСТ 33741-2015,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию
из мяса птицы

пункт 8 и 9 раздела III

2025 год

2026 год

Российская Федерация

23

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/
116

116RU23

Мясо и мясные продукты. Метод определения перекисного числа. Пересмотр
ГОСТ 34118-2017,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию
из мяса птицы

подпункт "б" пункта 9
раздела III, пункт 18
раздела V, приложение
№ 4

2026 год

2027 год

Российская Федерация

24

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/
116

116RU24

Мясо и мясные продукты. Метод определения кислотного числа.
Разработка ГОСТ на основе ГОСТ Р 55480-2013,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию из мяса птицы

подпункт "б" пункта 9
раздела III, пункт 18
раздела V, приложения
№ 4 и № 6

2026 год

2027 год

Российская Федерация

25

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/
116

116RU25

Продукты пищевые. Определение содержания нитрата и (или) нитрита.
Часть 4. Определение содержания нитрата
и нитрита в мясных продуктах методом
ионной хроматографии.
Пересмотр
ГОСТ EN 12014-4-2015,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию из мяса птицы

подпункт "б" пункта 9
раздела III, пункт 18
раздела V, приложение
№ 5

2025 год

2026 год

Российская Федерация

26

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU26

Мясо и мясные продукты. Метод определения нитрита.
Пересмотр ГОСТ 29299-92,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию из мяса птицы
 

подпункт "б" пункта 9
раздела III, пункт 18
раздела V, приложение
№ 5

2026 год

2027 год

Российская Федерация

27

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU27

Мясо и мясные продукты. Метод определения нитрата.
Пересмотр ГОСТ 29300-92,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию из мяса птицы

подпункт "б" пункта 9
раздела III, пункт 18
раздела V, приложение
№ 5

2026 год

2027 год

Российская Федерация

28

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU28

Продукты переработки плодов и овощей, консервы мясные и мясорастительные. Методы определения хлоридов.
Пересмотр ГОСТ 26186-84,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию из мяса птицы

подпункт "б" пункта 9
раздела III, пункт 20
раздела V, приложение
№ 7

2024 год

2025 год

Российская Федерация

29

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU29

Мясо и мясные продукты. Метод определения остаточной активности кислой фосфатазы, выраженной массовой
долей фенола, в колбасных изделиях из термически обработанных ингредиентов.
Пересмотр
ГОСТ 31787-2012,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию из мяса птицы

подпункт "б" пункта 9
раздела III, пункт 20
раздела V, приложение
№ 7

2026 год

2027 год

Российская Федерация

30

67.120.20/116

116RU30

Консервы. Мясо птицы тушеное для детского питания. Технические условия.
Пересмотр ГОСТ 32733-2014 в целях приведения в соответствие с требованиями
ТР ЕАЭС 051/2021

подпункт "б" пункта 9
раздела III, пункт 20
раздела V, приложение
№ 7

2026 год

2027 год

Российская Федерация

31

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU31

Мясо и мясные продукты. Обнаружение полифосфатов. Пересмотр
ГОСТ ISO 5553-2013,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию из мяса птицы

подпункт "б" пункта 9
раздела III, пункт 70
раздела VIII,
подпункт "а" пункта 81 раздела IX

2025 год

2026 год

Российская Федерация

32

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/
116

116RU32

Изделия кулинарные и полуфабрикаты из рубленого мяса. Правила приемки
и методы испытаний.
Пересмотр ГОСТ 4288-76,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию из мяса птицы

разделы III и V

2024 год

2025 год

Российская Федерация

33

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/
116

116RU33

Продукты переработки фруктов и овощей,
консервы мясные и мясорастительные. Подготовка проб для лабораторных анализов.
Пересмотр
ГОСТ 26671-2014,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию из мяса птицы

раздел V

2025 год

2026 год

Российская Федерация

34

07.100.30/116
67.120.20/116

116RU34

Мясо птицы, субпродукты
и полуфабрикаты птичьи. Метод ускоренного обнаружения сальмонелл.
Разработка ГОСТ на основе СТБ 1891-2008 и
ГОСТ Р 57480-2017

пункт 18
раздела V,
приложения
№ 1 и № 2
 

2025 год

2026 год

Российская Федерация

35

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116KZ35
 

Продукция пищевая. Определение
нитрозоаминов методом
высокоэффективной жидкостной
хроматографии.
Разработка ГОСТ на основе СТ РК 3628-2020,
в том числе в целях распространения области его применения на продукцию
из мяса птицы

пункт 18
раздела V,
приложения
№ 4 и № 5

2024 год

2026 год

Республика Казахстан

36

67.050/116
67.120.10/
116
67.120.20/116

116RU36

Определение содержания хлорорганических пестицидов в мясе и мясной продукции методом газожидкостной хроматографии.
Внесение изменений
в ГОСТ 32308-2013,
в том числе в целях распространения области
его применения на мясо птицы, субпродукты птицы
и продукцию из мяса птицы

пункт 18
раздела V,
подпункт "в" пункта 81 раздела IX,
приложения
№ 4 и № 5
 

2025 год

2026 год

Российская Федерация

37

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116KZ37
 

Определение хлорорганических пестицидов в воде, продуктах питания, кормах
и табачных изделиях методом тонкослойной и высокоэффективной жидкостной хроматографии.
Разработка ГОСТ на основе
СТ РК 2011-2010,
в том числе в целях распространения области его применения на мясо птицы, субпродукты птицы и продукцию из мяса птицы

пункт 18
раздела V,
подпункт "в" пункта 81 раздела IX,
приложения
№ 4 и № 5
 

2025 год

2026 год

Республика Казахстан

38

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116RU38

Продукты пищевые, продовольственное сырье. Метод определения остаточного содержания сульфаниламидов, нитроимидазолов, пенициллинов,
амфениколов с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии
с масс-спектрометрическим детектором.
Внесение изменений
в ГОСТ 34533-2019,
в том числе в целях распространения области его применения на мясо птицы
и субпродукты птицы
 

пункты 18 и 21
раздела V,
пункт 2 примечания
к приложению № 4,
пункт 2 примечания
к приложению № 5,
приложение
№ 8

2023 год

2024 год

Российская Федерация

39

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116RU39

Продукты пищевые. Метод определения остаточного содержания авиламицина.
Разработка ГОСТ

пункты 18 и 21
раздела V,
пункт 2 примечания
к приложению № 4,
пункт 2 примечания
к приложению № 5,
приложение
№ 8

2023 год

2024 год

Российская Федерация

40

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116RU40

Продукты пищевые, корма, продовольственное сырье. Метод определения микотоксинов с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии
с масс-спектрометрическим детектированием.
Внесение изменений
в ГОСТ 34140-2017,
в том числе в целях распространения области его применения на мясо птицы, субпродукты птицы и продукцию из мяса птицы

пункт 19
раздела V

2024 год

2027 год

Российская Федерация

41

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

11641

Методы отбора проб
и анализа для контроля уровней диоксинов, диоксиноподобных ПХБ некоторой пищевой продукции.
Внесение изменений
в ГОСТ 31792-2012,
в том числе в целях распространения области
его применения на мясо птицы, субпродукты птицы
и продукцию из мяса птицы

пункт 19
раздела V, приложения
№ 4 и № 5
 

перспективная разработка

не определено

42

67.050/116
67.120.20/116

116RU42

Мясо птицы замороженное. Методы определения технологически
добавленной влаги.
Внесение изменений
в ГОСТ 31930-2012

пункт 57
раздела VII

2024 год

2025 год

Российская Федерация

43

67.050/116
67.120.20/116

11643

Мясо птицы, полуфабрикаты из мяса птицы. Определение массовой доли влаги, выделившейся при хранении охлажденного мяса птицы
и кусковых полуфабрикатов.
Разработка ГОСТ
 

пункт 57
раздела VII

перспективная разработка

не определено

44

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU44

Мясная продукция. Оценка тождества и сходства до степени смешения придуманных названий.
Изменение ГОСТ 34397-2018
в целях распространения области его применения на продукцию из мяса птицы

подпункт "в" пункта 104 раздела XII

2023 год

2024 год

Российская Федерация