Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің және зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, оның ішінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің осы Техникалық регламенттің талаптарына сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттардың талаптарын ерікті негізде қолдану нәтижесінде сақталуы қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама туралы

Жаңа

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2023 жылғы 5 желтоқсандағы № 171 шешімі

      Еуразиялық экономикалық одақ туралы 2014 жылғы 29 мамырдағы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақшаларына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98-шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссия жұмысының регламентіне № 2-қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссиясының алқасы шешті:

      1. Қоса беріліп отырған "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" Еуразиялық экономикалық одақтың (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің және зерттеулер (сынақтар) мен өлшеулердің қағидалары мен әдістерін қамтитын мемлекетаралық стандарттардың талаптарын ерікті негізде сақтауды қамтамасыз ететін мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама, оның ішінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 051/2021) талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің осы Техникалық регламенттің талаптарына сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу ережелері бекітілсін.

      2. Осы шешім ресми жарияланған күнінен бастап 30 күнтізбелік күн өткен соң күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық
комиссиясы алқасының төрағасы
М. Мясникович

  Еуразиялық экономикалық
комиссиясы алқасының
2023 жылғы 5 желтоқсандағы
№ 171-шешімімен
БЕКІТІЛГЕН

Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің және зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, оның ішінде Еуразиялық экономикалық одақтың "Құс еті мен оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің осы Техникалық регламенттің талаптарына сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттардың талаптарын ерікті негізде қолдану нәтижесінде сақталуы қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі БАҒДАРЛАМА


ретімен

МКС/МТК
коды

Тақырып коды

Мемлекетаралық стандарт жобасының атауы. Жұмыс түрлері

Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламентінің элементтері

Әзірлеу мерзімі

Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекет – жауапты әзірлеуші

МТК-мен келісу туралы ақпарат (бар болса)

басталуы

аяқталуы

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

67.120.20/116

116RU1

Құс өңдеу өнеркәсібі. Құстарды қайта өңдеу. Терминдер мен анықтамалар. МЕМСТ 16367-86 қайта қарау
МЕМСТ Р 52469-2019 ескере отырып, ЕАЭО 051/2021 ТР II-бөліміне сәйкес келтіру мақсатында

II-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

2

67.120.20/116

116RU2

Құс өңдеу өнеркәсібі. Азық-түлік өнімдері. Терминдер мен анықтамалар.
МЕМСТ Р 52313-2022 ескере отырып, ЕАЭО 051/2021 ТР II-бөліміне сәйкес келтіру мақсатында

II-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

3

67.120.20/116

116RU3

Союға арналған ауылшаруашылық құсы. Техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 18292-2012 қайта қарау

II және III-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

4

67.120.20/116

116RU4

Ет консервілері. Өз шырынындағы құс еті. Техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 28589-2014 қайта қарау

II және III-тарау

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы

5

67.120.20/116

116RU5

Күркетауық еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 31473-2012 қайта қарау

II және III-тарау

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы

6

67.120.20/116

116RU6

Механикалық сүйекті құс еті. Техникалық шарттар.
МЕМСТ 31490-2012 қайта қарау

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

7

67.120.20/116

116RU7

Құс етінен пісірілген шұжық өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 31639-2012 қайта қарау

II және III-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

8

67.120.20/116

116RU8

Тауық еті (тауық еті, бройлер тауықтары
және олардың бөліктері). Техникалық шарттар.
МЕМСТ 31962-2013 қайта қарау

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

9

67.120.20/116

116RU9

Құс етінен кесек және туралған және құрамында құс еті бар жартылай фабрикаттар. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 31936-2012 орнына МЕМСТ әзірлеу

II және III-тарау

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы

10

67.120.20/116

116RU10

Үйрек еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 31990-2012 қайта қарау

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

11

67.120.20/116

116RU11

Құс етінен жасалған аспаздық өнімдер. Жалпы техникалық шарттар. ЕАЭО 051/2021 ТР II бөліміне сәйкес келтіру мақсатында ГОСТ 32589-2013 қайта қарау

II және III-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

12

67.120.20/116

116RU12

Құс етінен пісірілген-ысталған шұжықтар. Техникалық шарттар. ГОСТ 33357-2015 өзгерістер енгізу

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

13

67.120.20/116

116RU13

Қаздардың еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Техникалық шарттар. МЕМСТ 33816-2016 қайта қарау

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

14

67.120.20/116

116RU14

Мысыр тауықтарының еті (қаңқалар және олардың бөліктері). Техникалық шарттар. МЕМСТ 34121-2017 қайта қарау

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

15

67.120.20/116

116RU15

Құс өңдеу өнеркәсібі. Біртекті өнім топтарын анықтау және өнімдегі ет ингредиенттерінің құрамын есептеу тәртібі. ГОСТ әзірлеу

II және III-тарау

перспективалық даму

Ресей Федерациясы

16

67.120.20/116

116RU16

Құс етінен жасалған және құрамында құс еті бар консервілер. Жалпы техникалық шарттар. ГОСТ Р 54348-2011 негізінде ГОСТ "Ет пен құс етінен жасалған консервілер. Жалпы техникалық шарттар" әзірлеу

II және III-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

17

67.120.20/116

116RU17

Күркетауық етінен жасалған және құрамында күркетауық еті бар жартылай фабрикаттар. Техникалық шарттар. ГОСТ әзірлеу

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

18

67.120.20/116

116RU18

Жартылай фабрикаттар күркетауық етінен туралған және құрамында күркетауық еті бар. Техникалық шарттар. ГОСТ әзірлеу

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

19

67.120.20/116

116RU19

Үйрек етінен жасалған және құрамында үйрек еті бар жартылай фабрикаттар (кесек және туралған). Техникалық шарттар.
ГОСТ әзірлеу

II және III-тарау

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

20

67.120.10/116
67.120.20/116
67.240/116

116RU20

Ет және ет өнімдері. Органолептикалық бағалаудың жалпы шарттары. ГОСТ 9959-2015 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-тарау

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

21

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU21

Ет және ет өнімдері. Жануарлардың (шошқа, сиыр, қой) ақуызының массалық үлесін анықтаудың иммунопреципитациялық әдісі. ГОСТ 31477-2012 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-тарау

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

22

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116
67.240/116

116RU22

Ет және құрамында ет бар консервілер. Органолептикалық көрсеткіштерді, нетто массасын және құрамдас бөліктердің массалық үлесін анықтау әдістері. ГОСТ 33741-2015 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-тараудың 8 және 9-тармақтары

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

23

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU23

Ет және ет өнімдері. Пероксидті анықтау әдісі. ГОСТ 34118-2017 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 4-қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

24

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU24

Ет және ет өнімдері. Қышқыл санын анықтау әдісі. ГОСТ Р 55480-2013 негізінде ГОСТ әзірлеу, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 4 және №6 -қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

25

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU25

Азық-түлік өнімдері. Нитрат және (немесе) нитрит құрамын анықтау. 4 бөлім. Иондық хроматография әдісімен ет өнімдеріндегі нитрат пен нитриттің құрамын анықтау. ГОСТ EN 12014-4-2015 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 5-қосымша

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

26

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU26

Ет және ет өнімдері. Нитритті анықтау әдісі.
ГОСТ 29299-92 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 5-қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

27

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU27

Ет және ет өнімдері. Нитратты анықтау әдісі.
ГОСТ 29300-92 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 18-тармағы, № 5-қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

28

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU28

Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Хлоридтерді анықтау әдістері. ГОСТ 26186-84 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 20-тармағы, № 7-қосымша

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

29

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU29

Ет және ет өнімдері. Термиялық өңделген ингредиенттерден жасалған шұжық өнімдерінде фенолдың массалық үлесімен көрсетілген қышқыл фосфатазаның қалдық белсенділігін анықтау әдісі. ГОСТ 31787-2012 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 20-тармағы, № 7-қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

30

67.120.20/116

116RU30

Консервілер. Балалар тағамына арналған бұқтырылған құс еті. Техникалық шарттар. ЕАЭО ТР 051/2021 талаптарына сәйкес келтіру мақсатында МЕМСТ 32733-2014 қайта қарау

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, V-бөлімнің 20-тармағы, № 7-қосымша

2026 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

31

67.050/116
67.120.10/116 67.120.20/116

116RU31

Ет және ет өнімдері. Полифосфаттарды анықтау. Қайта қарау
ГОСТ ISO 5553-2013, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

III-бөлімнің 9-тармағының "б" тармақшасы, VIII бөлімнің 70-тармағы, IX-бөлімнің 81-тармағының "а" тармақшасы

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

32

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU32

Тартылған етден жасалған аспаздық және жартылай фабрикаттар. Қабылдау ережелері және сынақ әдістері. ГОСТ 4288-76 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімге тарату мақсатында

III және V бөлімдер

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

33

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU33

Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. Зертханалық талдаулар үшін сынамаларды дайындау. ГОСТ 26671-2014 қайта қарау, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

V бөлім

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

34

07.100.30/116
67.120.20/116

116RU34

Құс еті, құс еті және жартылай фабрикаттар. Сальмонеллаларды жедел анықтау әдісі. СТБ 1891-2008 және ГОСТ Р 57480-2017 негізінде ГОСТ әзірлеу

№ 1 және № 2-қосымшалардың V-бөлімінің 18-тармағы

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

35

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116KZ35
 

Азық-түлік өнімдері. Нитрозоаминдерді әдіспен анықтау жоғары тиімді сұйық хроматография.
ҚР СТ 3628-2020 негізінде ГОСТ әзірлеу, оның ішінде оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімге тарату мақсатында

№ 4 және № 5-қосымшалардың V-бөлімінің 18-тармағы

2024 жыл

2026 жыл

Қазақстан Республикасы

36

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU36

Газ-сұйық хроматография әдісімен ет пен ет өнімдеріндегі хлорорганикалық пестицидтердің құрамын анықтау. ГОСТ 32308-2013, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында өзгерістер енгізу

V-бөлімнің 18-тармағы, IX-бөлімнің 81-тармағының "в" тармақшасы, № 4 және № 5-қосымшалар

2025 жыл

2026 жыл

Ресей Федерациясы

37

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116KZ37
 

Жұқа қабатты және тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен суда, тамақ өнімдерінде, жемде және темекі өнімдерінде хлорорганикалық пестицидтерді анықтау. ҚР СТ 2011-2010 негізінде ГОСТ әзірлеу, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

V-бөлімнің 18-тармағы, IX-бөлімнің 81-тармағының "в" тармақшасы, № 4 және № 5-қосымшалар

2025 жыл

2026 жыл

Қазақстан Республикасы

38

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116RU38

Азық-түлік, азық-түлік шикізаты. Масс-спектрометриялық детекторы бар тиімділігі жоғары сұйық хроматография көмегімен сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдық құрамын анықтау әдісі. ГОСТ 34533-2019, оның ішінде оны қолдану саласын құс еті мен құс етіне тарату мақсатында өзгерістер енгізу

V-бөлімнің 18 және 21-тармақтары, № 4-қосымшаға ескертпенің 2-тармағы, № 5-қосымшаға ескертпенің 2-тармағы, № 8-қосымша

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы

39

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116RU39

Азық-түлік өнімдері. Авиламициннің қалдық құрамын анықтау әдісі. ГОСТ әзірлеу

V-бөлімнің 18 және 21-тармақтары, № 4-қосымшаға ескертпенің 2 тармағы, № 5-қосымшаға ескертпенің 2 тармағы, № 8-қосымша

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы

40

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

116RU40

Азық-түлік, жем, азық-түлік шикізаты. Масс-спектрометриялық детекторы бар жоғары тиімді сұйық хроматография арқылы микотоксиндерді анықтау әдісі. ГОСТ 34140-2017, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында өзгерістер енгізу

V-бөлімнің 19-тармағы

2024 жыл

2027 жыл

Ресей Федерациясы

41

67.040/116
67.050/116
67.120.20/116

11641

Кейбір тамақ өнімдерінің ПХД диоксиніне ұқсас диоксин деңгейін бақылау үшін сынама алу және талдау әдістері. ГОСТ 31792-2012, оның ішінде оны қолдану саласын құс етіне, құс етінің қосалқы өнімдеріне және құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында өзгерістер енгізу

V-бөлімнің 19-тармағы, № 4 және № 5-қосымшалар

перспективалық даму

анықталмаған

42

67.050/116
67.120.20/116

116RU42

Құс еті мұздатылған. Технологиялық қосылған ылғалды анықтау әдістері. ГОСТ 31930-2012 өзгерістер енгізу

VII-бөлімнің 57-тармағы

2024 жыл

2025 жыл

Ресей Федерациясы

43

67.050/116
67.120.20/116

11643

Құс еті, құс етінен жасалған жартылай фабрикаттар. Салқындатылған құс еті мен жартылай фабрикаттарды сақтау кезінде бөлінетін ылғалдың массалық үлесін анықтау. ГОСТ әзірлеу

VII-бөлімнің 57-тармағы

перспективалық даму

анықталмаған

44

67.050/116
67.120.10/116
67.120.20/116

116RU44

Ет өнімдері. Ойлап табылған атаулардың араласу дәрежесіне сәйкестік пен ұқсастықты бағалау. ГОСТ 34397-2018 өзгерту оны қолдану саласын құс етінен жасалған өнімдерге тарату мақсатында

XII-бөлімнің 104-тармағының "в" тармақшасы

2023 жыл

2024 жыл

Ресей Федерациясы


Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

 

бет бойынша іздеу

Іздеу үшін жолды енгізіңіз

Кеңес: браузерде бет бойынша енгізілген іздеу бар, ол жылдамырақ жұмыс істейді. Көбінесе, ctrl-F пернелері қолданылады