Өсімдіктер карантині бойынша жеке кәсіпкерлік саласындағы тексеру парағының нысанын және тәуекелдер дәрежесін бағалау өлшемдерін бекiту туралы

Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрінің 2013 жылғы 29 сәуірдегі № 15-07/202 және Қазақстан Республикасы Премьер-Министрінің бірінші орынбасары - Қазақстан Республикасы Өңірлік даму министрінің 2013 жылғы 15 мамырдағы № 01-04-03/74 НҚ Бірлескен бұйрығы. Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2013 жылы 10 маусымда № 8502 тіркелді. Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрінің 2015 жылғы 26 маусымдағы № 15-08/579 және Қазақстан Республикасы Ұлттық экономика министрінің 2015 жылғы 13 шілдедегі № 525 бірлескен бұйрығымен

      Ескерту. Күші жойылды - ҚР Ауыл шаруашылығы министрінің 26.06.2015 № 15-08/579 және ҚР Ұлттық экономика министрінің 13.07.2015 № 525 (алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі) бірлескен бұйрығымен.

      «Қазақстан Республикасындағы мемлекеттік бақылау және қадағалау туралы» Қазақстан Республикасының 2011 жылғы 6 қаңтардағы Заңының 13-бабы 4-тармағына және 15-бабы 1-тармағына және «Өсімдіктер карантині туралы» Қазақстан Республикасының 1999 жылғы 11 ақпандағы Заңының 7-бабы 1-тармағының 30) тармақшасына сәйкес, БҰЙЫРАМЫЗ:
      1. Мыналар:
      1) осы бұйрыққа 1-қосымшаға сәйкес өсімдіктер карантині бойынша жеке кәсіпкерлік саласындағы тексеру парағының нысаны;
      2) осы бұйрыққа 2-қосымшаға сәйкес өсімдіктер карантині бойынша жеке кәсіпкерлік саласындағы тәуекелдер дәрежесін бағалау өлшемдері бекітілсін.
      2. Қазақстан Республикасының Ауыл шаруашылығы министрлігінің Агроөнеркәсіптік кешендегі мемлекеттік инспекция комитеті:
      1) осы бұйрықтың Қазақстан Республикасының Әдiлет министрлiгiнде мемлекеттiк тiркелуiн;
      2) осы бұйрықтың Қазақстан Республикасы Әдiлет министрлiгiнде мемлекеттік тiркеуден өткен соң ресми жариялануын;
      3) осы бұйрықтың Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлiгiнiң ресми интернет–ресурсында жариялануын қамтамасыз етсiн.
      3. Осы бұйрықтың орындалуын бақылау Қазақстан Республикасының Ауыл шаруашылығы Вице-министрі М.Т. Өмірияевке жүктелсін.
      4. Осы бұйрық алғашқы ресми жарияланған күнiнен бастап күнтiзбелiк он күн өткен соң қолданысқа енгiзiледi.

      Қазақстан Республикасының        Қазақстан Республикасы
      Ауыл шаруашылығы                 Премьер-Министрінің бірінші
                                       министрі орынбасары –
                                       Қазақстан Республикасының
                                       Өңірлік даму министрі

      __________ А. Мамытбеков         __________ Б. Сағынтаев

Ауыл шаруашылығы министрінің    
2013 жылғы 29 сәуірдегі № 15-07/202 және
Қазақстан Республикасының      
Өңірлік даму министрінің       
2013 жылғы 15 мамырдағы        
№ 01-04-03/74 НҚ бірлескен бұйрығына  
1-қосымша               

Нысан

Өсімдіктер карантині бойынша
жеке кәсіпкерлік саласындағы тексеру парағы

Аумақтық инспекция атауы ____________________________________________
_____________________________________________________________________
Тексеруді тағайындау туралы акті ____________________________________
                                            (№, күні)
Субъектінің атауы ___________________________________________________
_____________________________________________________________________
Бизнес сәйкестендіру нөмірі (БСН), жеке сәйкестендіру нөмірі
(ЖСН)________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Субъектінің орналасқан жерінің мекенжайы ____________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________

Талаптар тізбесі

Қойылатын талаптарға сәйкес келеді

Қойылатын талаптарға сәйкес келмейді

Қажет етілмейді

1

2

3

4

5

1.

Қоймалық жайларды (жылына кемінде 1 рет) профилактикалық залалсыздандыру




2.

Қоймалық, технологиялық жайларда және олардың аумағында карантинді объектілердің жоқтығы




3.

Өндірістік жерлер мен орман және жер алқаптарының карантинді объектілер ошағының таралуының жоқтығы




4.

Егiстiктi, аумақты, карантинге жатқызылған өнiм сақталатын қоймаларды жүйелi тексеруді жүргізгені туралы құжаттамалық растаудың болуы.




5.

Тұқымдық және отырғызылатын материалдардың Қазақстан Республикасының фитосанитариялық талаптарына сәйкестігі




6.

Карантинді объектілердің анықталғаны туралы өсiмдiктер карантинi жөнiндегi уәкілетті органға (бір жұмыс күні ішінде) хабарлау




7.

Қазақстан Республикасының карантинді аймағынан әкету кезінде рұқсат ету құжаттарының болуы




8.

Қолданыстағы карантинге жатқызылған өнімді тексеруге/тексеріп қарауға (қажет болған жағдайда зертханалық сараптама жүргізу үшін сынама ала отырып) ұсыну




қойылатын талаптарға сәйкес болған жағдайда «+» белгісі қойылады;
қойылатын талаптарға сәйкес болмаған жағдайда «-» белгісі қойылады;
тексеру объектісінде тізбеден талаптар болмаған жағдайда «0» белгісі қойылады.

Тексеру жүргізген өсімдіктер карантині
жөніндегі мемлекеттік инспектор __________________________   ________
                       (тегі, аты, әкесінің аты (бар болса))   (қолы)

          мөр орыны

Талаптарды бұзушылық анықталған жағдайда нөмір мен нұсқама жасалған күн көрсетіледі

( 20___ жылғы «____» _____________ № _________)

Тексеру нәтижесімен таныстым
(келісемін/келіспеймін) __________________________________  _______
                     (тегі, аты, әкесінің аты (бар болса))   (қолы)

20__ ж. «___» _______________
Тексеру қортындылары бойынша тексерілген объекті ____________________________
      (объектінің атауы)

Объектілер санатына ауыстырылады («+» белгісімен белгілеу):

жоғары тәуекел дәрежесі

орташа тәуекел дәрежесі

болмашы тәуекел дәрежесі




Органның лауазымды адамдары:

_____________  ________  ____________________________________
  (лауазымы)    (қолы)   (тегі, аты, әкесінің аты (бар болса))
_____________ _________  _____________________________________
  (лауазымы)    (қолы)   (тегі, аты, әкесінің аты (бар болса))

Орган басшысы:

__________________________________   __________ ___________
(тегі, аты, әкесінің аты (бар болса)) (лауазымы)   (қолы)

Ауыл шаруашылығы министрінің    
2013 жылғы 29 сәуірдегі № 15-07/202 және
Қазақстан Республикасының      
Өңірлік даму министрінің       
2013 жылғы 15 мамырдағы        
№ 01-04-03/74 НҚ бірлескен бұйрығына  
2-қосымша               

Өсімдіктер карантині бойынша жеке кәсіпкерлік саласындағы
тәуекелдер дәрежесін бағалау өлшемдері

      1. Өсімдіктер карантині бойынша жеке кәсіпкерлік саласындағы тәуекелдер дәрежесін бағалау өлшемдері (бұдан әрі - Өлшемдер) «Өсімдіктер карантині туралы» Қазақстан Республикасының 1999 жылғы 11 ақпандағы Заңының 7-бабы 1-тармағының 30) тармақшасына және «Қазақстан Республикасындағы мемлекеттік бақылау және қадағалау туралы» Қазақстан Республикасының 2011 жылғы 6 қаңтардағы Заңының (бұдан әрі - Заң) 13-бабы 4-тармағына және 15-бабы 1-тармағына сәйкес өсімдіктер карантині саласындағы тексерілетін субъектілерді тәуекелдер дәрежесіне жатқызу үшін әзірленді.
      2. Осы Өлшемдерде мынадай ұғымдар пайдаланылады:
      1) тәуекел – карантинді объектілердің ену, орнығу немесе таралу ықтималдығы;
      2) тәуекел дәрежесiн бағалау өлшемдерi – тексерiлетiн субъектiнiң тiкелей қызметiмен, салалық даму ерекшелiктерiмен және осы дамуға әсер ететiн факторлармен байланысты, тексерiлетiн субъектiлердi әртүрлi тәуекел дәрежесiне жатқызуға мүмкiндiк беретiн сандық және сапалық көрсеткiштердiң жиынтығы;
      3) өсімдіктер карантині саласындағы тексерілетін субъектілер – карантинге жатқызылған өнімді өндірумен, дайындаумен, қайта өңдеумен, сақтаумен, тасымалдаумен және өткізумен байланысты қызметті жүзеге асыратын жеке және заңды тұлғалар.
      3. Тәуекелдер дәрежелері бойынша тексерілетін субъектілерге жатқызу бастапқы бөлу кезінде – объективті өлшемдердің негізінде және кейінгі бөлу кезінде – субъективті өлшемдер негізінде жүзеге асырылады.
      4. Карантинге жатқызылған өнімдерді өндіру, дайындау, сақтау, қайта өңдеу және өткізу бойынша қызметпен байланысты карантинді объектілердің ену және таралу қатеріне байланысты тәуекел дәрежелері бойынша тексерілетін субъектілерді (объектілерді) бастапқы бөлу:
      1) «Карантинге жатқызылған өнім тізбесін бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2011 жылғы 14 қазандағы № 1170 қаулысына (бұдан әрі – қаулы) сәйкес фитосанитариялық тәуекелі жоғары өнімге жатқызылған өнімді өндірумен, дайындаумен, қайта өңдеумен, сақтаумен және өткізумен айналысатын өсімдіктер карантині саласындағы тексерілетін субъектілер (объектілер) тәуекелі жоғары дәрежеге жатады;
      2) қаулыға сәйкес фитосанитариялық тәуекелі төмен өнімге жатқызылған өнімді өндірумен, дайындаумен, қайта өңдеумен, сақтаумен,  және өткізумен айналысатын өсімдіктер карантині саласындағы тексерілетін субъектілер тәуекелі орташа дәрежеге жатады;
      3) жоспарлы тексерулердің нәтижелері бойынша анықталған өсімдіктер карантині саласындағы тексерілетін субъектілер тәуекелі болмашы дәрежеге жатады.
      5. Тексерілетін субъектілерді тәуекелдер топтары бойынша кейінгі бөлу тәуекел дәрежесін бағалау өлшемдеріне сәйкес жүргізілген тексерулердің қорытындылары бойынша есептелген тексерілетін субъектілердің алған балдарының сомасына байланысты белгіленеді.
      6. Анықталған талаптарға байланысты өсімдіктер карантині саласындағы тексерілетін субъектілерге (объектілерге) мынадай балдар беріледі:
      1) қоймалық жайларға (жылына кемінде 1 рет) профилактикалық залалсыздандырудың жүргізілмеуі – 15 балл;
      2) қоймалық, технологиялық жайларда және карантинге жатқызылған өнімді өндіру (дайындау) объектісі аумағында карантинді объектілердің болуы – 15 балл;
      3) өндірістік жерлер мен орман және жер алқаптарының карантинді объектілер ошағының таралуы – 15 балл.
      4) егiстiктi, аумақты, карантинге жатқызылған өнiм сақталатын қоймаларды жүйелi тексеруді жүргізуді растайтын құжаттардың болмауы – 10 балл;
      5) тұқымдық және отырғызылатын материалдардың егістікке, Қазақстан Республикасының фитосанитариялық талаптарына сәйкес болмауы – 15 балл;
      6) өсiмдiктер карантинi жөнiндегi уәкілетті органға карантинді объектілердің анықталғаны туралы бір жұмыс күні ішінде хабарламау - 10 балл;
      7) Қазақстан Республикасының карантинді аймағынан карантинге жатқызылған өнімді әкету кезінде рұқсат ету құжаттарының (фитосанитариялық және карантиндік сертификаттар) жоқтығы – 4 балл;
      8) қолданыстағы карантинге жатқызылған өнімді тексеруге/тексеріп қарауға (қажет болған жағдайда зертханалық сараптама жүргізуге сынама ала отырып) ұсынбау – 3 балл.
      7. Тиісті тәуекел дәрежелері бойынша тексерілетін субъектілерді бөлу үшін пайдаланылатын нәтижелер жалпы қортындыны анықтау үшін тәуекелдер өлшемдері бойынша балдар қосылады, ол мынадай тәртіпте пайдаланылады:
      1) жоғары тәуекел тобына тексерулер нәтижесінде 15 және одан жоғары балл жинаған – тексерілетін субъектілер жатқызылады;
      2) орташа тәуекел тобына тексерулер нәтижесінде 10 және 14 балға дейін жинаған тексерілетін субъектілер жатқызылады;
      3) болмашы тәуекел тобына тексерулер нәтижесінде 0-ден 9 балға дейін жинаған тексерілетін субъектілер жатқызылады;
      4) жоғары тәуекел дәрежесіне жататын тексерілетін субъектілер тексеріс нәтижелері бойынша орташа және болмашы тәуекел дәрежесіне ауыстырылуы мүмкін;
      5) орташа тәуекел дәрежесіне жататын тексерілетін субъектілер тексеріс нәтижелері бойынша жоғары және болмашы тәуекел дәрежесіне ауыстырылуы мүмкін;
      6) болмашы тәуекел дәрежесіне жататын тексерілетін субъектілер тексеріс нәтижелері бойынша жоғары және орташа тәуекел дәрежесіне ауыстырылуы мүмкін.
      8. Тексерілетін субъектілерге бір тәуекел тобы ішінде жоспарлы тексеру өткізу үшін таңдау мынадай қағидат бойынша жүзеге асырылады:
      1) анағұрлым үлкен тексерілмеген кезең;
      2) жинаған балдарының анағұрлым үлкен саны.
      9. Осы Өлшемдер Заңның 12-бабы 3-тармағының 2)7) және  9) тармақшаларында көрсетілген бақылауды және қадағалауды жүзеге асыруға қолданылмайды. 

Об утверждении формы проверочного листа и критериев оценки степени рисков в сфере частного предпринимательства в области карантина растений

Совместный приказ Министра сельского хозяйства Республики Казахстан от 29 апреля 2013 года № 15-07/202 и Первого заместителя Премьер-Министра Республики Казахстан - Министра регионального развития Республики Казахстан от 15 мая 2013 года № 01-04-03/74 НҚ. Зарегистрирован в Министерстве юстиции Республики Казахстан 10 июня 2013 года № 8502. Утратил силу совместным приказом Министра сельского хозяйства Республики Казахстан от 26 июня 2015 года № 15-08/579 и Министра национальной экономики Республики Казахстан от 13 июля 2015 года № 525

      Сноска. Утратил силу совместным приказом Министра сельского хозяйства РК от 26.06.2015 № 15-08/579 и Министра национальной экономики РК от 13.07.2015 № 525 (вводится в действие по истечении десяти календарных дней после дня его первого официального опубликования).

      В соответствии с пунктом 4 статьи 13 и пунктом 1 статьи 15 Закона Республики Казахстан от 6 января 2011 года «О государственном контроле и надзоре в Республике Казахстан» и подпунктом 30) пункта 1 статьи 7 Закона Республики Казахстан от 11 февраля 1999 года «О карантине растений», ПРИКАЗЫВАЕМ:
      1. Утвердить:
      1) форму проверочного листа в сфере частного предпринимательства в области карантина растений согласно приложению 1 к настоящему приказу;
      2) критерии оценки степени рисков сфере частного предпринимательства в области карантина растений согласно приложению 2 к настоящему приказу.
      2. Комитету государственной инспекции в агропромышленном комплексе Министерства сельского хозяйства Республики Казахстан обеспечить:
      1) государственную регистрацию настоящего приказа в Министерстве юстиции Республики Казахстан;
      2) официальное опубликование настоящего приказа после государственной регистрации в Министерстве юстиции Республики Казахстан.
      3. Контроль за исполнением настоящего приказа возложить на Вице-министра сельского хозяйства Республики Казахстан Умирьяева М.Т.
      4. Настоящий приказ вводится в действие по истечению десяти календарных дней со дня его первого официального опубликования.

Министр сельского хозяйства
Республики Казахстан
__________ А. Мамытбеков

Первый заместитель
Премьер-министра
Республики Казахстан - Министр
регионального развития
Республики Казахстан
_____________ Б. Сагинтаев

Приложение 1          
к совместному приказу       
Министра сельского хозяйства    
Республики Казахстан       
от 29 апреля 2013 года № 15-07/202 и
Министра регионального развития 
Республики Казахстан       
от 15 мая 2013 года № 01-04-03/74 НҚ

Форма           

                   Проверочный лист в сфере частного
            предпринимательства в области карантина растений

Наименование территориальной инспекции ______________________________
_____________________________________________________________________
Акт о назначении проверки ___________________________________________
                                          (№, дата)
Наименование субъекта _______________________________________________
Бизнес идентификационный номер (БИН), индивидуальный
идентификационный номер (ИИН) _______________________________________
_____________________________________________________________________
Адрес местонахождения субъекта ______________________________________

Перечень требований

Соответствует предъявляемым требованиям

Не соответствует предъявляемым требованиям

Не требуется

1

2

3

4

5

1.

Проведение профилактического обеззараживания складских помещений (не менее 1 раза в год)




2.

Отсутствие карантинных объектов в складских, технологических помещениях и на их территориях.




3.

Отсутствие распространения очагов карантинных объектов на участках производства, лесных и земельных угодьях




4.

Наличие документа, подтверждающего проведение систематического обследования посевов, территорий, складов, где хранится подкарантинная продукция




5.

Соответствие семенного и посадочного материала к посеву, фитосанитарным требованиям Республики Казахстан




6.

Уведомление уполномоченного органа в области карантина растений (в течение одного рабочего дня) о выявлении карантинного объекта




7.

Наличие разрешительных документов при вывозе подкарантинной продукции из карантинных зон Республики Казахстан




8.

Предоставление для осмотра и/или досмотра (при необходимости с отбором проб для проведения лабораторной экспертизы) имеющейся подкарантинной продукции




в случае соответствия предъявляемым требованиям ставится знак «+»;
в случае несоответствия предъявляемым требованиям ставится знак «-»;
в случае отсутствия на объекте проверки требования из перечня ставится знак «0».

Проверку проводил Государственный
инспектор по карантину растений
____________________________________________   ______________
      (фамилия, имя, отчество(при наличии))         (подпись)

      место печати

В случае выявления нарушений требований указываются номер и дата
составления предписания
(№ _________ от «____» _____________ 20 ___ года)

С результатом проверки ознакомлен (согласен/не согласен)
_________________________________________     ________________
      (фамилия, имя, отчество (при наличии))         (подпись)

«___» _______________ 20__ г.

По итогам проверки проверяемый объект ______________________________
                                          (наименование объекта)
переводится в категорию объектов (отметить знаком «+»):

высокой
степени риска

средней
степени риска

незначительной
степени риска




Должностные лица органа:
_____________________ ____________ __________________________________
       (должность)      (подпись)         (фамилия, имя, отчество
                                                    (при наличии))
_____________________ ____________ __________________________________
       (должность)      (подпись)         (фамилия, имя, отчество
                                                    (при наличии))

Руководитель органа:
___________________________________________ _____________ __________
       (фамилия, имя, отчество (при наличии)  (должность)   (подпись)

Приложение 2          
к совместному приказу       
Министра сельского хозяйства    
Республики Казахстан       
от 29 апреля 2013 года № 15-07/202 и
Министра регионального развития 
Республики Казахстан       
от 15 мая 2013 года № 01-04-03/74 НҚ

Критерии оценки степени рисков
в сфере частного предпринимательства в области
карантина растений

      1. Критерии оценки степени рисков в сфере частного предпринимательства в области карантина растений (далее – Критерии) разработаны в соответствии с подпунктом 30) пункта 1 статьи 7 Закона Республики Казахстан от 11 февраля 1999 года «О карантине растений» и пунктом 4 статьи 13 и пунктом 1 статьи 15 Закона Республики Казахстан от 6 января 2011 года «О государственном контроле и надзоре» (далее - Закон) для отнесения проверяемых субъектов в области карантина растений к степеням рисков.
      2. В настоящих Критериях используются следующие понятия:
      1) риск – вероятность проникновения, укоренения или распространения карантинных объектов;
      2) критерии оценки степени риска – совокупность количественных и качественных показателей, связанных с непосредственной деятельностью проверяемого субъекта, особенностями отраслевого развития и факторами, влияющими на это развитие, позволяющих отнести проверяемых субъектов к различным степеням риска;
      3) проверяемые субъекты в области карантина растений – физические и юридические лица, осуществляющие деятельность, связанную с производством, заготовкой, переработкой, хранением, транспортировкой и реализацией подкарантинной продукции;
      3. Отнесение проверяемых субъектов по степеням рисков осуществляется на основании объективных критериев – при первичном распределении и субъективных критериев – при последующем распределении.
      4. Первоначальное распределение проверяемых субъектов (объектов) по степеням риска в зависимости от вероятности проникновения и распространения карантинных объектов связанного с деятельностью по производству, заготовке, хранению, переработке и реализации подкарантинной продукции осуществляется:
      1) к высокой степени риска относятся проверяемые субъекты (объекты) в области карантина растений, занимающиеся производством, заготовкой, хранением, переработкой, и реализацией подкарантинной продукции, отнесенные к высокому фитосанитарному риску в соответствии с постановлением Правительства Республики Казахстан от 14 октября 2011 года № 1170 «Об утверждении перечня подкарантинной продукции» (далее – постановление);
      2) к средней степени риска относятся проверяемые субъекты (объекты) в области карантина растений, занимающиеся производством, заготовкой, хранением, переработкой, и реализацией подкарантинной продукции, отнесенные к низкому фитосанитарному риску в соответствии с постановлением;
      3) к незначительной степени риска относятся проверяемые субъекты в области карантина растений, определенные по результатам плановых проверок. Последующее распределение проверяемых субъектов по группам риска осуществляется, в зависимости от суммы набранных баллов, начисленных по итогам проведенных проверок в соответствии с критериями оценки степени риска.
      5. Последующее распределение проверяемых субъектов по группам риска осуществляется, в зависимости от суммы набранных баллов, начисленных по итогам проведенных проверок в соответствии с критериями оценки степени риска.
      6. В зависимости от выявленных нарушений проверяемым субъектам (объектам) в области карантина растений присваиваются следующие баллы:
      1) не проведение профилактического обеззараживания складских помещений (не менее 1 раза в год) – 15 баллов;
      2) наличие карантинных объектов в складских, технологических помещениях и на территориях объекта производства (изготовления) подкарантинной продукции – 15 баллов;
      3) наличие распространения очагов карантинных объектов на участках производства, лесных и земельных угодьях – 15 баллов;
      4)отсутствие документа, подтверждающего проведение систематического обследования посевов, территорий, складов, где хранится подкарантинная продукция – 10 баллов;
      5) не соответствие семенного и посадочного материала к посеву фитосанитарным требованиям, предъявляемым к ввозимым подкарантинным продукциям, утвержденным постановлением Правительства Республики Казахстан от 30 декабря 2011 года № 1674 – 15 баллов;
      6) не уведомление уполномоченного органа в области карантина растений о выявлении карантинного объекта в течение одного рабочего дня – 10 баллов;
      7) отсутствие разрешительных документов (фитосанитарных и  карантинных сертификатов) при вывозе подкарантинной продукции из карантинных зон Республики Казахстан– 4 балла;
      8) не представление для осмотра и/или досмотра (при необходимости с отбором проб для проведения лабораторной экспертизы) имеющейся подкарантинной продукции – 3 балла.
      7. Баллы по критериям риска суммируются для определения общего суммарного итога, результаты которых используются для распределения проверяемых субъектов по соответствующим степеням риска, в следующем порядке:
      1) к группе высокого риска относятся субъекты проверяемые, набравшие по итогам проверок от 15 и более баллов;
      2) к группе среднего риска относятся субъекты проверяемые, набравшие по итогам проверок от 10 до 14 баллов включительно;
      3) к группе незначительного риска относятся субъекты проверяемые, набравшие по итогам проверок от 0 до 9 баллов включительно;
      4) проверяемые субъекты высокой степени риска по результатам проведенной проверки могут быть переведены в среднюю и незначительную степени риска;
      5) проверяемые субъекты средней степени риска по результатам проведенной проверки могут быть переведены в незначительную и высокую степени риска;
      6) проверяемые субъекты незначительной степени риска по результатам проведенной проверки могут быть переведены в среднюю и высокую степени риска.
      8. Отбор проверяемых субъектов на проведение плановой проверки внутри одной группы риска осуществляется по принципу:
      1) наибольшему не проверенному периоду;
      2) наибольшему количеству набранных баллов.
      9. Данные Критерии не распространяются на осуществление контроля и надзора указанные в подпунктах 2), 7) и 9) пункта 3 статьи 12 Закона.