Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында алғашқы кәсіптік даярлықтан өтетін адамдарға арналған жеке тамақтану рационының, азық-түліктің, жабдықтың, асханалық–ас үй мүкәммалының заттай нормаларын бекіту туралы

Қазақстан Республикасы Бас Прокурорының 2021 жылғы 1 сәуірдегі № 42 бұйрығы. Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2021 жылғы 5 сәуірде № 22486 болып тіркелді

      2008 жылғы 4 желтоқсандағы Қазақстан Республикасы Бюджет кодексінің 69-бабының 2-тармағына сәйкес "Прокуратура туралы" 2017 жылғы 30 маусымдағы Қазақстан Республикасы Заңының 37-бабының 4) тармақшасын басшылыққа алып, БҰЙЫРАМЫН:

      1. Қоса беріліп отырған Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында алғашқы кәсіптік даярлықтан өтетін адамдарға арналған жеке тамақтану рационының, азық-түліктің, жабдықтың, асханалық–ас үй мүкәмаллының заттай нормалары бекітілсін.

      2. Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясы Қазақстан Республикасының заңнамасында белгіленген тәртіппен:

      1) осы бұйрықты Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркеуді;

      2) осы бұйрықты Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының интернет-ресурсында орналастыруды қамтамасыз етсін.

      3. Осы бұйрықтың орындалуын бақылау Қазақстан Республикасы Бас Прокурорының жетекшілік ететін орынбасарына жүктелсін.

      4. Осы бұйрық алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасының
Бас Прокуроры
Г. Нурдаулетов

      "КЕЛІСІЛДІ"

      Қазақстан Республикасының

      Қаржы министрлігі

      ________________________________

      20___жылғы "___" _______________

  Қазақстан Республикасы
Бас Прокурорының
2021 жылғы 1 сәуірдегі
№ 42 бұйрығымен
бекітілген

Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында алғашқы кәсіптік даярлықтан өтетін адамдарға арналған жеке тамақтану рационының, азық-түліктің, жабдықтың, асханалық - ас үй мүкәмаллының заттай нормалары

      Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында бастапқы кәсіби даярлықтан өтетін адамдардың жеке тамақтану рационының №1 заттай нормасы

Позиция N

Өнімнің атауы

Тәулігіне бір адамға грамм

1

2

3

1

Жоғары сұрыпты бидай ұны (фортификацияланған)

12,50

2

Бірінші сұрыпты бидай ұны (фортификацияланған)

12,50

3

Қара нан

68,00

4

Қара бидай наны

115,00

5

Макарон өнімдері

6,60

6

Қарақұмық жармасы

20,00

7

Күріш жармасы

23,00

8

Ұнтақ жармасы

6,30

9

Сұлы жармасы

6,30

10

Тары жармасы

6,30

11

Арпа жармасы

8,20

12

Бұршақ

1,65

13

Қызыл үрме бұршақ

1,65

14

Ақ үрме бұршақ

1,65

15

Жасымық

1,65

16

Картоп

274,00

17

Ақ қырыққабат

65,00

18

Сәбіз

63,00

19

Пияз

63,00

20

Қияр

44,00

21

Томаттар

30,00

22

Қызылша

38,00

23

Тәтті бұрыш

22,00

24

Әшкөк жасыл шөп

7,00

25

Ақжелкен жасыл шөп

7,00

26

Сарымсақ

27,00

27

Асқабақ

19,00

28

Алма

137,00

29

Алмұрт (жазғы маусым)

41,00

30

Суб - және тропикалық жемістер (апельсиндер) қысқы маусым

78,00

31

Лимон

8,20

32

Кептірілген жемістер

5,50

33

Жидектер (шие)

22,00

34

Жеміс-жидек шырыны

49,00

35

Сиыр еті

250,00

36

1-санатты субөнімдер (бауыр)

3,30

37

Шұжық өнімдері (жартылай ысталған)

30,00

38

Жаңа мұздатылған балық (минтай)

30,00

39

Балық консервілері

4,00

40

Теңіз орамжапырағы

5,00

41

Тауық жұмыртқасы, дана / күн

0,73

42

Сиыр сүті, майлылығы 3,2 %

123,00

43

Сиыр сүтінен жасалған ашытылған сұйық өнімдер (майлылығы 2,5 % айран)

180,00

44

Қаймақ

16,00

45

Жартылай майлы сүзбе 7,5%

27,00

46

Мәйектіірімшік

13,70

47

Сиыр майы (жануар майы > 75 %)

13,00

48

Өсімдік майы

33,00

49

Қант

90,00

50

Шай

16,00

51

Табиғи кофе

0,96

52

Какао ұнтағы

0,96

53

Ашытқы

0,44

54

Лавр жапырағы

0,10

55

Ұнтақталған бұрыш

0,10

56

Сірке суы

0,44

57

Иодталған ас тұзы

4,10

      Ескертпе: Осы норма бойынша стипендия алатын, жатақханада тұратын тыңдаушылар Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында бастапқы кәсіптік даярлықтан өту кезеңінде қамтамасыз етіледі.

      Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында бастапқы кәсіби даярлықтан өтіп жатқан адамдардың жеке тамақтану рационының №2 өнімдерді ауыстыру нормасы

Позиция №

Өнімдердің атауы

1 адамға грамм/күн

Ауыстыру нормасы, грамм

1

Жоғары және бірінші сұрыпты бидай ұны (фортификацияланған)

25

Макарон өнімдері 25

2

Қара нан

68

Бидай ұнынан пісірілген нан 71

3

Қара бидай наны

115

Қытырлақ нан 92

4

Макарон өнімдері

6,6

Күріш жармасы 6,6

5

Қарақұмық жармасы

20

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 20

6

Күріш жармасы

23

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 23

7

Ұнтақ жармасы

6,3

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 6,3

8

Сұлы жармасы

6,3

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 6,3

9

Тары жармасы

6,3

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 6,3

10

Арпа жармасы

8,2

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 8,2

11

Бұршақтар (бұршақ, қызыл және ақ үрме бұршақ, жасымық)

6,6

Картоп 33

12

Картоп

274

Бұршақтар 55

13

Ақ қырыққабат

65

Тұздалған көкөністер 65

14

Сәбіз

63

Тұздалған көкөністер 63

15

Пияз

63

Сарымсақ 15

16

Қияр

44

Қырыққабат 44

17

Томаттар

30

Томат пастасы 14

18

Қызылша

38

Тұздалған көкөністер 38

19

Тәтті бұрыш

22

Тұздалған көкөністер 22

20

Жасыл шөп

14

Жасыл пияз 14

21

Көкөністер (сарымсақ)

27

Тұздалған көкөністер 27

22

Алма

137

Джем 27

23

Алмұрт (жазғы маусым)

41

Джем 8

24

Суб - және тропикалық жемістер (апельсиндер) қысқы маусым

78

Табиғи шырындар 78

25

Кептірілген жемістер

5,5

Жемістер 55

26

Жидектер (шие)

22

Кептірілген жемістер 2,2

27

Жеміс-жидек шырыны

49

Жемістер 49

28

Сиыр еті

250

Құс еті 300

29

1-санатты субөнімдер (бауыр)

3,3

Пісірілген шұжық 2,6

30

Шұжық өнімдері

30

Субөнімдер 37,5

31

Жаңа мұздатылған балық (минтай, майшабақ)

30

Балық консервілері 24

32

Балық консервілері

4

Жаңа балық 5

33

Тауық жұмыртқасы, дана / күн

0,73

Жұмыртқа ұнтағы 10,9

34

Сиыр сүті

123

Табиғи йогурт 154

35

Сиыр сүтінен жасалған ашытылған сұйық өнімдер (майлылығы 2,5 % айран)

180

Сүт 144

36

Қаймақ

16

Табиғи йогурт 20

37

Жартылай майлы сүзбе

27

Сүзбе ірімшігі 24,3

38

Мәйекті ірімшік

13,7

Сүт 137

39

Сиыр майы (жануар майы > 75 %)

13

Сүт 130

40

Өсімдік майы

33

Сиыр майы 11,4

41

Қант

90

Варенье 126

42

Шәй

16

Шәй 24

43

Табиғи кофе

0,96

Какао ұнтағы 2,4

44

Какао ұнтағы

0,96

Табиғи кофе 0,38

45

Ашытқы

0,44

Құрғақ ашытқы 0,22

46

Лавр жапырағы

0,1

Сублимацияланған кептірілген дәмдеуіштер 0,1

47

Ұнтақталған бұрыш

0,1

Сублимацияланған кептірілген дәмдеуіштер 0,1

48

Сірке суы

0,44

Лимон қышқылы 2,8

49

Иодталған ас тұзы

4,1

Теңіз тұзы 4,1

      Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясы асханасының жабдықтары мен мүкәммалының №3 нормасы

N

Атауы

250 адамға дейін

250-500 адам

500 адамнан астам

Ескертпе

1

Қарапайым стол таразысы, шекті жүктемесі 10-20 кг

1

1

1


2

Стол таразысы, шекті жүктеме 2-10 кг

1

1

1


3

Ас үйлерге арналған тауарлық таразылар, шекті жүктемесі 100-200 кг

1

1

1


4

250 литр газды, ас пісіретін, электрлі бу қазандығы

1

2

3


5

350-400 кг/сағ картоп қабығын тазалағыш

1

1

1


6

Пісірілген көкөністерді кесуге арналған машина

0

0

1


7

Сағатына 1000 тәрелке ыдыс жуатын машина

1

0

0


8

Сағатына 2000 тәрелке ыдыс жуатын машина

0

1

1


9

Сағатына 110-150 кг ет тартқыш

1

1

2


10

Нан кесуге арналған пышақ

1

1

1


11

2 м2 дейін қуыру беті бар ас үй плитасы

1

2

2


12

Сыйымдылығы 80 л тостағандары бар электр таба

1

2

2


13

3 секциялы қуыру шкафы

1

2

3


14

Азық-түлік қоймаларына арналған көлемі 12 м3 тоңазытқыш камерасы

1

0

0


15

Азық-түлік қоймаларына арналған көлемі 18 м3 тоңазытқыш камерасы

0

1

1


16

Көлемі 1,2-1,25 м3 ас үйлерге арналған тоңазытқыш шкафы

1

1

2


17

Жүк көтергіштігі 80-400 кг жүк арбасы

1

1

1


18

Ыдыс жинауға арналған арба

1

2

3


19

Өнімдерді суық өңдеуге арналған ванна

1

1

2


20

2 секциялы металлды жуу ваннасы

1

1

1


21

3 секциялы металлды жуу ваннасы

1

1

1


22

Етті мүшелеуге арналған металл бөлшектеу столы

1

1

1


23

Балықты бөлшектеуге арналған металлды бөлшектеу столы

1

1

1


24

Көкөністерді кесуге арналған металлды бөлшектеу столы

2

2

2


25

Құс етін бөлуге арналған металлды бөлшектеу столы

1

1

1


26

Дайын өнімдерге арналған металлды бөлшектеу столы

1

1

1


27

Гигиеналық жабыны бар, орындықтар жиынтығы бар 4 орынды асхана столы

63

125

250


28

Сойылған еттерді ілуге арналған тіреу

1

1

1


29

Ет шабуға арналған колода

1

1

1


30

Нан сақтауға арналған шкаф

1

2

2


31

Ыдысты сақтауға арналған металлды стеллаж

4

5

6


32

Тамақ қалдықтарына арналған қақпағы бар бөшке

1

2

3


33

Тамақ емес қалдықтарға арналған қақпағы бар бөшке

1

2

3


34

Ас үйлерге арналған эмальданған шелек

1

2

3


35

Қазандық аспаз шанышқысы

1

2

3


36

Сыйымдылығы 20 литр плитаға қоятын алюминий қазаны

5

7

9


37

Сыйымдылығы 50 литр плитаға қоятын алюминий кастрюль

8

10

12


38

Сыйымдылығы 0,5-0,75 литр тот баспайтын болаттан жасалған құятын қасық

4

5

6


39

Сыйымдылығы 0,2-0,25 литр тот баспайтын болаттан жасалған құю қасық

4

5

6


40

Гарнир қасығы

2

4

6


41

Көкөністерді тазалауға арналған пышақ

5

7

9


42

Консерві пышағы немесе консерві банкілерін ашуға арналған құрал

1

1

1


43

Шикі етті өңдеуге арналған ас үй пышағы

2

3

4


44

Шикі құсты өңдеуге арналған пышақ

2

3

4


45

Шикі балықты өңдеуге арналған ас үй пышағы

2

3

4


46

Пісірілген етті өңдеуге арналған ас үй пышағы

1

1

1


47

Пісірілген құсты өңдеуге арналған ас үй пышағы

1

1

1


48

Пісірілген балықты өңдеуге арналған ас үй пышағы

1

1

1


49

Жасыл шөпке арналған ас үй пышағы

1

1

1


50

Ірімшікке арналған ас үй пышағы

1

1

1


51

Балық гастрономиясына арналған ас үй пышағы

1

1

1


52

Ет гастрономиясына арналған ас үй пышағы

1

1

2


53

Пісірілген көкөністерге арналған ас үй пышағы

2

3

4


54

Шикі көкөністерге арналған ас үй пышағы

3

4

5


55

Майшабаққа арналған ас үй пышағы

1

1

1


56

Шикі етті өңдеуге арналған кесу тақтасы

2

3

4


57

Шикі құсты өңдеуге арналған кесу тақтасы

2

3

4


58

Шикі балықты өңдеуге арналған кесу тақтасы

2

3

4


59

Пісірілген етті өңдеуге арналған кесу тақтасы

1

1

1


60

Пісірілген құсты өңдеуге арналған кесу тақтасы

1

1

1


61

Пісірілген балықты өңдеуге арналған кесу тақтасы

1

1

1


62

Жасыл шөпке арналған кесу тақтасы

1

1

1


63

Ірімшікке арналған кесу тақтасы

1

1

1


64

Балық гастрономиясына арналған кесу тақтасы

1

1

1


65

Ет гастрономиясына арналған кесу тақтасы

1

1

2


66

Пісірілген көкөністерге арналған кесу тақтасы

2

3

4


67

Шикі көкөністерге арналған кесу тақтасы

3

4

5


68

Майшабаққа арналған кесу тақтасы

1

1

1


69

Болат табақ (противень)

6

12

18


70

Азық-түлік қоймасына арналған гигрометр

1

1

1


71

Азық-түлік қоймасына арналған термометр

1

1

1


72

Табақ

5

8

10


73

Плитаға қоятын қазандарға арналған металл табурет-тұғыр

5

8

12


74

Ас үй етін кесуге арналған балта

1

1

1


75

Сыйымдылығы 2 л аспаздық шөміш

1

2

3


76

Тот баспайтын болаттан жасалған кепсер (шумовка)

2

3

4


77

Сыйымдылығы 7,0 л алюминий сүзгіш (сүзгі ожау)

1

1

1


78

Асхана шанышқысы

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

79

Асхана дастарханы

63

125

250


80

Сыйымдылығы 210 см3 кружка

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

81

Ас қасық

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

82

Шай қасығы

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

83

Тамақ беруге арналған табақша

250

500

1000


84

Салатқа арналған тәрелке

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

85

Бірінші тамаққа арналған тәрелке

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

86

Екінші тамаққа арналған тәрелке

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

87

1 күнге есептелген қағаз майлықтар

2000

4000

8000

Бір адамға 1 тамақтануға 2 дана

88

Қырлы стақан 200 мл

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

89

Дәмдеуіштерге арналған ыдыс (қыша, бұрыш, тұз)

63

125

250


90

Сыйымдылығы 3 л эмальдандырылған шәйнек

5

10

15


91

1 және 2-тағамды тарату желісінің жылу буының мармиті

2

4

6


92

Тамақ тарату желісінің асхана аспаптары секциясы

1

1

1


93

Тамақ тарату желісінің салқындатылатын ашық сөресі

1

2

3


94

Тамақ тарату желісінің ыстық сусындарға арналған бейтарап бөлімі

1

1

1


95

Суық цехқа арналған бактерицидті шам

1

1

1

30 Вт


Об утверждении натуральных норм индивидуального рациона питания, продовольствия, оборудования,столово-кухонного инвентаря, для лиц, проходящих первоначальную профессиональную подготовку в Академии правоохранительных органов при Генеральной прокуратуре Республики Казахстан

Приказ Генерального Прокурора Республики Казахстан от 1 апреля 2021 года № 42. Зарегистрирован в Министерстве юстиции Республики Казахстан 5 апреля 2021 года № 22486

      В соответствии с пунктом 2 статьи 69 Бюджетного кодекса Республики Казахстан от 4 декабря 2008 года, руководствуясь подпунктом 4) статьи 37 Закона Республики Казахстан от 30 июня 2017 года "О прокуратуре", ПРИКАЗЫВАЮ:

      1. Утвердить прилагаемые натуральные нормы индивидуального рациона питания, продовольствия, оборудования, столово-кухонного инвентаря, для лиц, проходящих первоначальную профессиональную подготовку в Академии правоохранительных органов при Генеральной прокуратуре Республики Казахстан.

      2. Академии правоохранительных органов при Генеральной прокуратуре Республики Казахстан в установленном законодательством Республики Казахстан порядке обеспечить:

      1) государственную регистрацию настоящего приказа в Министерстве юстиции Республики Казахстан;

      2) размещение настоящего приказа на интернет-ресурсе Генеральной прокуратуры Республики Казахстан.

      3. Контроль за исполнением настоящего приказа возложить на курирующего заместителя Генерального Прокурора Республики Казахстан.

      4. Настоящий приказ вводится в действие по истечении десяти календарных дней после дня его первого официального опубликования.

      Генеральный Прокурор
Республики Казахстан
Г. Нурдаулетов

 

      "СОГЛАСОВАН"
Министерство финансов
Республики Казахстан
________________________________
"___" _______________ 20___года

  Утверждены приказом
Генерального Прокурора
Республики Казахстан
от 1 апреля 2021 года № 42

Натуральные нормы индивидуального рациона питания, продовольствия, оборудования, столово-кухонного инвентаря для лиц, проходящих первоначальную профессиональную подготовку в Академии правоохранительных органов при Генеральной прокуратуре Республики Казахстан

      Натуральная норма №1 индивидуального рациона питания лиц, проходящих первоначальную профессиональную подготовку в Академии правоохранительных органов при Генеральной прокуратуре Республики Казахстан

N позиции

Наименование продукта

Грамм в сутки на человека

1

2

3

1

Мука пшеничная высшего сорта (фортифицированная)

12,50

2

Мука пшеничная первого сорта (фортифицированная)

12,50

3

Хлеб ржаной

68,00

4

Хлеб ржано-пшеничный

115,00

5

Макаронные изделия

6,60

6

Крупа гречневая

20,00

7

Крупа рисовая

23,00

8

Крупа манная

6,30

9

Крупа овсяная

6,30

10

Крупа пшенная

6,30

11

Крупа перловая

8,20

12

Горох

1,65

13

Фасоль красная

1,65

14

Фасоль белая

1,65

15

Чечевица

1,65

16

Картофель

274,00

17

Капуста белокочанная

65,00

18

Морковь

63,00

19

Лук

63,00

20

Огурцы

44,00

21

Томаты

30,00

22

Свекла

38,00

23

Перец сладкий

22,00

24

Зелень укроп

7,00

25

Зелень петрушка

7,00

26

Чеснок

27,00

27

Тыква

19,00

28

Яблоки

137,00

29

Груша (летний сезон)

41,00

30

Плоды суб - и тропические (апельсины) зимний сезон

78,00

31

Лимон

8,20

32

Сухофрукты

5,50

33

Ягоды (вишня)

22,00

34

Сок плодово-ягодный

49,00

35

Говядина

250,00

36

Субпродукты 1 категории (печень)

3,30

37

Колбасные изделия (полукопченные)

30,00

38

Рыба свежемороженая (минтай)

30,00

39

Рыбные консервы

4,00

40

Морская капуста

5,00

41

Яйца куриные, штук/день

0,73

42

Молоко коровье, жирность 3,2 %

123,00

43

Кисломолочные жидкие продукты из коровьего молока (кефир жирность 2,5%)

180,00

44

Сметана

16,00

45

Творог полужирный 7,5%

27,00

46

Сыр сычужный

13,70

47

Масло коровье (жира животного > 75 %)

13,00

48

Масло растительное

33,00

49

Сахар

90,00

50

Чай

16,00

51

Кофе натуральный

0,96

52

Какао порошок

0,96

53

Дрожжи

0,44

54

Лавровый лист

0,10

55

Перец молотый

0,10

56

Уксус

0,44

57

Соль пищевая йодированная

4,10

      Примечание: По данной норме обеспечиваются слушатели получающие стипендию, проживающие в общежитии в период прохождения первоначальной профессиональной подготовки в Академии правоохранительных органов при Генеральной прокуратуре Республики Казахстан.

      Норма замены продуктов №2 индивидуального рациона питания лицам, проходящим первоначальную профессиональную подготовку в Академии правоохранительных органов при Генеральной прокуратуре Республики Казахстан

N позиции

Наименование продукта

грамм в сутки на человека

Норма замены, грамм

1

Мука пшеничная высшего сорта и 1 сорта (фортифицированная)

25

Макаронные изделия 25

2

Хлеб ржаной

68

Хлеб из пшеничной муки 71

3

Хлеб ржано-пшеничный

115

Хлебцы 92

4

Макаронные изделия

6,6

Крупа рисовая 6,6

5

Крупа гречневая

20

Макаронные изделия высшего сорта 20

6

Крупа рисовая

23

Макаронные изделия высшего сорта 23

7

Крупа манная

6,3

Макаронные изделия высшего сорта 6,3

8

Крупа овсяная

6,3

Макаронные изделия высшего сорта 6,3

9

Крупа пшенная

6,3

Макаронные изделия высшего сорта 6,3

10

Крупа перловая

8,2

Макаронные изделия высшего сорта 8,2

11

Бобовые (горох, фасоль красная и белая, чечевица)

6,6

Картофель 33

12

Картофель

274

Бобовые 55

13

Капуста белокочанная

65

Овощи соленые 65

14

Морковь

63

Овощи соленые 63

15

Лук репчатый

63

Чеснок 15

16

Огурцы

44

Капуста 44

17

Томаты

30

Томатная паста 14

18

Свекла

38

Овощи соленые 38

19

Перец сладкий

22

Овощи соленые 22

20

Зелень

14

Лук зеленый 14

21

Овощи (чеснок)

27

Овощи соленые 27

22

Яблоки

137

Джем 27

23

Груша (летний сезон)

41

Джем 8

24

Плоды суб - и тропические (апельсины) зимний сезон

78

Соки натуральные 78

25

Сухофрукты

5,5

Фрукты 55

26

Ягоды (вишня)

22

Сухофрукты 2,2

27

Сок плодово-ягодный

49

Фрукты 49

28

Говядина

250

Мясо птицы 300

29

Субпродукты 1й категории (печень)

3,3

Колбаса вареная 2,6

30

Колбасные изделия

30

Субпродукты 37,5

31

Рыба свежемороженая (минтай, сельдь)

30

Консервы рыбные 24

32

Рыбные консервы

4

Рыба свежая 5

33

Яйца куриные, штук/день

0,73

Яичный порошок 10,9

34

Молоко коровье

123

Йогурт натуральный 154

35

Кисломолочные жидкие продукты из коровьего молока (кефир жирность 2,5%)

180

Молоко 144

36

Сметана

16

Йогурт натуральный 20

37

Творог полужирный

27

Сырки творожные 24,3

38

Сыр сычужный

13,7

Молоко 137

39

Масло коровье (жира животного > 75 %)

13

Молоко 130

40

Масло растительное

33

Масло коровье 11,4

41

Сахар

90

Варенье 126

42

Чай

16

Чай 24

43

Кофе натуральный

0,96

Какао порошок 2,4

44

Какао порошок

0,96

Кофе натуральный 0,38

45

Дрожжи

0,44

Дрожжи сухие 0,22

46

Лавровый лист

0,1

Приправы сублимированной сушки 0,1

47

Перец молотый

0,1

Приправы сублимированной сушки 0,1

48

Уксус

0,44

Кислота лимонная 2,8

49

Соль пищевая йодированная

4,1

Соль морская 4,1

      Норма №3 оборудования и инвентаря столовой Академии правоохранительных органов при Генеральной прокуратуре Республики Казахстан

N

Наименование

До 250 человек

250-500 человек

Свыше 500 человек

Примечание

1

Весы настольные обыкновенные предельная нагрузка 10-20 кг

1

1

1


2

Весы настольные, предельная нагрузка 2-10 кг

1

1

1


3

Весы товарные предельная нагрузка 100-200 кг для кухонь

1

1

1


4

Котел пищеварочный газовый, паровой электрический 250 литров

1

2

3


5

Картофелечистка на 350-400 кг/час

1

1

1


6

Машина для резки вареных овощей

0

0

1


7

Машина посудомоечная на 1000 тарелок в час

1

0

0


8

Машина посудомоечная на 2000 тарелок в час

0

1

1


9

Мясорубка на 110-150 кг/час

1

1

2


10

Нож для резки хлеба

1

1

1


11

Плита кухонная с жарочной поверхностью до 2 м2

1

2

2


12

Сковорода электрическая с чашами емкостью 80 л

1

2

2


13

Шкаф жарочный 3х секционный

1

2

3


14

Камера холодильная для продовольственных складов объемом 12 м3

1

0

0


15

Камера холодильная для продовольственных складов объемом 18 м3

0

1

1


16

Шкаф холодильный для кухонь объемом
1,2-1,25 м3

1

1

2


17

Тележка грузовая грузоподъемностью 80-400 кг

1

1

1


18

Тележка для сбора посуды

1

2

3


19

Ванна для холодной обработки продуктов

1

1

2


20

Ванна моечная металлическая 2х секционная

1

1

1


21

Ванна моечная металлическая 3х секционная

1

1

1


22

Стол разделочный металлический для мясоразделочных

1

1

1


23

Стол разделочный металлический для рыборазделочных

1

1

1


24

Стол разделочный металлический для овощеразделочных

2

2

2


25

Стол разделочный металлический для разделки мяса птицы

1

1

1


26

Стол разделочный металлический для готовых изделий

1

1

1


27

Стол обеденный с гигиеническим покрытием 4-местный с комплектами стульев

63

125

250


28

Стойка для подвески мясных туш

1

1

1


29

Колода для разрубки мяса

1

1

1


30

Шкаф для хранения хлеба

1

2

2


31

Стеллаж металлический для хранения посуды

4

5

6


32

Бочка с крышкой, для пищевых отходов

1

2

3


33

Бочка с крышкой, для непищевых отходов

1

2

3


34

Ведро эмалированное для кухон

1

2

3


35

Вилка поварская котловая

1

2

3


36

Котел наплитный алюминиевый емкостью 20 литров

5

7

9


37

Кастрюля наплитная алюминиевая емкостью 50 литров

8

10

12


38

Ложка разливательная из нержавеющей стали емкостью 0,5-0,75 литров

4

5

6


39

Ложка разливательная из нержавеющей стали емкостью 0,2-0,25 литров

4

5

6


40

Ложка гарнирная

2

4

6


41

Нож для чистки овощей

5

7

9


42

Нож консервный или приспособление для вскрытия консервных банок

1

1

1


43

Нож кухонный для обработки мяса сырого

2

3

4


44

Нож для обработки птицы сырой

2

3

4


45

Нож кухонный для обработки рыбы сырой

2

3

4


46

Нож кухонный для обработки мясо вареного

1

1

1


47

Нож кухонный для обработки птицы вареной

1

1

1


48

Нож кухонный для обработки рыбы вареной

1

1

1


49

Нож кухонный для зелени

1

1

1


50

Нож кухонный для сыра

1

1

1


51

Нож кухонный для рыбной гастрономии

1

1

1


52

Нож кухонный для мясной гастрономии

1

1

2


53

Нож кухонный для варенных овощей

2

3

4


54

Нож кухонный для сырых овощей

3

4

5


55

Нож кухонный для сельди

1

1

1


56

Доска разделочная для обработки мяса сырого

2

3

4


57

Доска разделочная для обработки птицы сырой

2

3

4


58

Доска разделочная для обработки рыбы сырой

2

3

4


59

Доска разделочная для обработки мясо вареного

1

1

1


60

Доска разделочная для обработки птицы вареной

1

1

1


61

Доска разделочная для обработки рыбы вареной

1

1

1


62

Доска разделочная для зелени

1

1

1


63

Доска разделочная для сыра

1

1

1


64

Доска разделочная для рыбной гастрономии

1

1

1


65

Доска разделочная для мясной гастрономии

1

1

2


66

Доска разделочная для варенных овощей

2

3

4


67

Доска разделочная для сырых овощей

3

4

5


68

Доска разделочная для сельди

1

1

1


69

Противень стальной

6

12

18


70

Гигрометр для продовольственного склада

1

1

1


71

Термометр для продовольственного склада

1

1

1


72

Сковорода

5

8

10


73

Табурет-подставка металлический под котлы наплитные

5

8

12


74

Топор для разрубки мяса кухонный

1

1

1


75

Черпак поварской емкостью 2 л

1

2

3


76

Шумовка из нержавеющей стали

2

3

4


77

Цедилка (дуршлаг) алюминиевая емкостью 7,0 л

1

1

1


78

Вилка столовая

750

1500

3000

3х кратное по кол-ву людей (САН ПиН)

79

Клеенка столовая

63

125

250


80

Кружка емкостью 210 см3

750

1500

3000

3х кратное по кол-ву людей (САН ПиН)

81

Ложка столовая

750

1500

3000

3х кратное по кол-ву людей (САН ПиН)

82

Ложка чайная

750

1500

3000

3х кратное по кол-ву людей (САН ПиН)

83

Поднос для подачи пищи

250

500

1000


84

Тарелка для салата

750

1500

3000

3х кратное по кол-ву людей (САН ПиН)

85

Тарелка первых блюд

750

1500

3000

3х кратное по кол-ву людей (САН ПиН)

86

Тарелка вторых блюд

750

1500

3000

3х кратное по кол-ву людей (САН ПиН)

87

Салфетки бумажные из расчета на 1 день

2000

4000

8000

2 шт. на 1 прием пищи на человека

88

Стакан граненый 200 мл

750

1500

3000

3х кратное по кол-ву людей (САН ПиН)

89

Судок для специй (горчицы, перца, соли)

63

125

250


90

Чайник емкостью 3 л эмалированный

5

10

15


91

Мармит тепловой паровой 1х и 2х блюд линии раздачи питания

2

4

6


92

Секция столовых приборов линии раздачи питания

1

1

1


93

Прилавок охлаждаемый открытый линии раздачи питания

1

2

3


94

Нейтральная секция для горячих напитков линии раздачи питания

1

1

1


95

Лампа бактерицидная для холодного цеха

1

1

1

30 Вт