Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында алғашқы кәсіптік даярлықтан өтетін адамдарға арналған жеке тамақтану рационының, азық-түліктің, жабдықтың, асханалық–ас үй мүкәммалының заттай нормаларын бекіту туралы

Жаңа

Қазақстан Республикасы Бас Прокурорының 2021 жылғы 1 сәуірдегі № 42 бұйрығы. Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2021 жылғы 5 сәуірде № 22486 болып тіркелді

      2008 жылғы 4 желтоқсандағы Қазақстан Республикасы Бюджет кодексінің 69-бабының 2-тармағына сәйкес "Прокуратура туралы" 2017 жылғы 30 маусымдағы Қазақстан Республикасы Заңының 37-бабының 4) тармақшасын басшылыққа алып, БҰЙЫРАМЫН:

      1. Қоса беріліп отырған Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында алғашқы кәсіптік даярлықтан өтетін адамдарға арналған жеке тамақтану рационының, азық-түліктің, жабдықтың, асханалық–ас үй мүкәмаллының заттай нормалары бекітілсін.

      2. Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясы Қазақстан Республикасының заңнамасында белгіленген тәртіппен:

      1) осы бұйрықты Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркеуді;

      2) осы бұйрықты Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының интернет-ресурсында орналастыруды қамтамасыз етсін.

      3. Осы бұйрықтың орындалуын бақылау Қазақстан Республикасы Бас Прокурорының жетекшілік ететін орынбасарына жүктелсін.

      4. Осы бұйрық алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасының
Бас Прокуроры
Г. Нурдаулетов

      "КЕЛІСІЛДІ"

      Қазақстан Республикасының

      Қаржы министрлігі

      ________________________________

      20___жылғы "___" _______________

  Қазақстан Республикасы
Бас Прокурорының
2021 жылғы 1 сәуірдегі
№ 42 бұйрығымен
бекітілген

Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында алғашқы кәсіптік даярлықтан өтетін адамдарға арналған жеке тамақтану рационының, азық-түліктің, жабдықтың, асханалық - ас үй мүкәмаллының заттай нормалары

      Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында бастапқы кәсіби даярлықтан өтетін адамдардың жеке тамақтану рационының №1 заттай нормасы

Позиция N

Өнімнің атауы

Тәулігіне бір адамға грамм

1

2

3

1

Жоғары сұрыпты бидай ұны (фортификацияланған)

12,50

2

Бірінші сұрыпты бидай ұны (фортификацияланған)

12,50

3

Қара нан

68,00

4

Қара бидай наны

115,00

5

Макарон өнімдері

6,60

6

Қарақұмық жармасы

20,00

7

Күріш жармасы

23,00

8

Ұнтақ жармасы

6,30

9

Сұлы жармасы

6,30

10

Тары жармасы

6,30

11

Арпа жармасы

8,20

12

Бұршақ

1,65

13

Қызыл үрме бұршақ

1,65

14

Ақ үрме бұршақ

1,65

15

Жасымық

1,65

16

Картоп

274,00

17

Ақ қырыққабат

65,00

18

Сәбіз

63,00

19

Пияз

63,00

20

Қияр

44,00

21

Томаттар

30,00

22

Қызылша

38,00

23

Тәтті бұрыш

22,00

24

Әшкөк жасыл шөп

7,00

25

Ақжелкен жасыл шөп

7,00

26

Сарымсақ

27,00

27

Асқабақ

19,00

28

Алма

137,00

29

Алмұрт (жазғы маусым)

41,00

30

Суб - және тропикалық жемістер (апельсиндер) қысқы маусым

78,00

31

Лимон

8,20

32

Кептірілген жемістер

5,50

33

Жидектер (шие)

22,00

34

Жеміс-жидек шырыны

49,00

35

Сиыр еті

250,00

36

1-санатты субөнімдер (бауыр)

3,30

37

Шұжық өнімдері (жартылай ысталған)

30,00

38

Жаңа мұздатылған балық (минтай)

30,00

39

Балық консервілері

4,00

40

Теңіз орамжапырағы

5,00

41

Тауық жұмыртқасы, дана / күн

0,73

42

Сиыр сүті, майлылығы 3,2 %

123,00

43

Сиыр сүтінен жасалған ашытылған сұйық өнімдер (майлылығы 2,5 % айран)

180,00

44

Қаймақ

16,00

45

Жартылай майлы сүзбе 7,5%

27,00

46

Мәйектіірімшік

13,70

47

Сиыр майы (жануар майы > 75 %)

13,00

48

Өсімдік майы

33,00

49

Қант

90,00

50

Шай

16,00

51

Табиғи кофе

0,96

52

Какао ұнтағы

0,96

53

Ашытқы

0,44

54

Лавр жапырағы

0,10

55

Ұнтақталған бұрыш

0,10

56

Сірке суы

0,44

57

Иодталған ас тұзы

4,10

      Ескертпе: Осы норма бойынша стипендия алатын, жатақханада тұратын тыңдаушылар Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында бастапқы кәсіптік даярлықтан өту кезеңінде қамтамасыз етіледі.

      Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясында бастапқы кәсіби даярлықтан өтіп жатқан адамдардың жеке тамақтану рационының №2 өнімдерді ауыстыру нормасы

Позиция №

Өнімдердің атауы

1 адамға грамм/күн

Ауыстыру нормасы, грамм

1

Жоғары және бірінші сұрыпты бидай ұны (фортификацияланған)

25

Макарон өнімдері 25

2

Қара нан

68

Бидай ұнынан пісірілген нан 71

3

Қара бидай наны

115

Қытырлақ нан 92

4

Макарон өнімдері

6,6

Күріш жармасы 6,6

5

Қарақұмық жармасы

20

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 20

6

Күріш жармасы

23

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 23

7

Ұнтақ жармасы

6,3

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 6,3

8

Сұлы жармасы

6,3

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 6,3

9

Тары жармасы

6,3

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 6,3

10

Арпа жармасы

8,2

Жоғары сұрыпты макарон өнімдері 8,2

11

Бұршақтар (бұршақ, қызыл және ақ үрме бұршақ, жасымық)

6,6

Картоп 33

12

Картоп

274

Бұршақтар 55

13

Ақ қырыққабат

65

Тұздалған көкөністер 65

14

Сәбіз

63

Тұздалған көкөністер 63

15

Пияз

63

Сарымсақ 15

16

Қияр

44

Қырыққабат 44

17

Томаттар

30

Томат пастасы 14

18

Қызылша

38

Тұздалған көкөністер 38

19

Тәтті бұрыш

22

Тұздалған көкөністер 22

20

Жасыл шөп

14

Жасыл пияз 14

21

Көкөністер (сарымсақ)

27

Тұздалған көкөністер 27

22

Алма

137

Джем 27

23

Алмұрт (жазғы маусым)

41

Джем 8

24

Суб - және тропикалық жемістер (апельсиндер) қысқы маусым

78

Табиғи шырындар 78

25

Кептірілген жемістер

5,5

Жемістер 55

26

Жидектер (шие)

22

Кептірілген жемістер 2,2

27

Жеміс-жидек шырыны

49

Жемістер 49

28

Сиыр еті

250

Құс еті 300

29

1-санатты субөнімдер (бауыр)

3,3

Пісірілген шұжық 2,6

30

Шұжық өнімдері

30

Субөнімдер 37,5

31

Жаңа мұздатылған балық (минтай, майшабақ)

30

Балық консервілері 24

32

Балық консервілері

4

Жаңа балық 5

33

Тауық жұмыртқасы, дана / күн

0,73

Жұмыртқа ұнтағы 10,9

34

Сиыр сүті

123

Табиғи йогурт 154

35

Сиыр сүтінен жасалған ашытылған сұйық өнімдер (майлылығы 2,5 % айран)

180

Сүт 144

36

Қаймақ

16

Табиғи йогурт 20

37

Жартылай майлы сүзбе

27

Сүзбе ірімшігі 24,3

38

Мәйекті ірімшік

13,7

Сүт 137

39

Сиыр майы (жануар майы > 75 %)

13

Сүт 130

40

Өсімдік майы

33

Сиыр майы 11,4

41

Қант

90

Варенье 126

42

Шәй

16

Шәй 24

43

Табиғи кофе

0,96

Какао ұнтағы 2,4

44

Какао ұнтағы

0,96

Табиғи кофе 0,38

45

Ашытқы

0,44

Құрғақ ашытқы 0,22

46

Лавр жапырағы

0,1

Сублимацияланған кептірілген дәмдеуіштер 0,1

47

Ұнтақталған бұрыш

0,1

Сублимацияланған кептірілген дәмдеуіштер 0,1

48

Сірке суы

0,44

Лимон қышқылы 2,8

49

Иодталған ас тұзы

4,1

Теңіз тұзы 4,1

      Қазақстан Республикасы Бас прокуратурасының жанындағы Құқық қорғау органдары академиясы асханасының жабдықтары мен мүкәммалының №3 нормасы

N

Атауы

250 адамға дейін

250-500 адам

500 адамнан астам

Ескертпе

1

Қарапайым стол таразысы, шекті жүктемесі 10-20 кг

1

1

1


2

Стол таразысы, шекті жүктеме 2-10 кг

1

1

1


3

Ас үйлерге арналған тауарлық таразылар, шекті жүктемесі 100-200 кг

1

1

1


4

250 литр газды, ас пісіретін, электрлі бу қазандығы

1

2

3


5

350-400 кг/сағ картоп қабығын тазалағыш

1

1

1


6

Пісірілген көкөністерді кесуге арналған машина

0

0

1


7

Сағатына 1000 тәрелке ыдыс жуатын машина

1

0

0


8

Сағатына 2000 тәрелке ыдыс жуатын машина

0

1

1


9

Сағатына 110-150 кг ет тартқыш

1

1

2


10

Нан кесуге арналған пышақ

1

1

1


11

2 м2 дейін қуыру беті бар ас үй плитасы

1

2

2


12

Сыйымдылығы 80 л тостағандары бар электр таба

1

2

2


13

3 секциялы қуыру шкафы

1

2

3


14

Азық-түлік қоймаларына арналған көлемі 12 м3 тоңазытқыш камерасы

1

0

0


15

Азық-түлік қоймаларына арналған көлемі 18 м3 тоңазытқыш камерасы

0

1

1


16

Көлемі 1,2-1,25 м3 ас үйлерге арналған тоңазытқыш шкафы

1

1

2


17

Жүк көтергіштігі 80-400 кг жүк арбасы

1

1

1


18

Ыдыс жинауға арналған арба

1

2

3


19

Өнімдерді суық өңдеуге арналған ванна

1

1

2


20

2 секциялы металлды жуу ваннасы

1

1

1


21

3 секциялы металлды жуу ваннасы

1

1

1


22

Етті мүшелеуге арналған металл бөлшектеу столы

1

1

1


23

Балықты бөлшектеуге арналған металлды бөлшектеу столы

1

1

1


24

Көкөністерді кесуге арналған металлды бөлшектеу столы

2

2

2


25

Құс етін бөлуге арналған металлды бөлшектеу столы

1

1

1


26

Дайын өнімдерге арналған металлды бөлшектеу столы

1

1

1


27

Гигиеналық жабыны бар, орындықтар жиынтығы бар 4 орынды асхана столы

63

125

250


28

Сойылған еттерді ілуге арналған тіреу

1

1

1


29

Ет шабуға арналған колода

1

1

1


30

Нан сақтауға арналған шкаф

1

2

2


31

Ыдысты сақтауға арналған металлды стеллаж

4

5

6


32

Тамақ қалдықтарына арналған қақпағы бар бөшке

1

2

3


33

Тамақ емес қалдықтарға арналған қақпағы бар бөшке

1

2

3


34

Ас үйлерге арналған эмальданған шелек

1

2

3


35

Қазандық аспаз шанышқысы

1

2

3


36

Сыйымдылығы 20 литр плитаға қоятын алюминий қазаны

5

7

9


37

Сыйымдылығы 50 литр плитаға қоятын алюминий кастрюль

8

10

12


38

Сыйымдылығы 0,5-0,75 литр тот баспайтын болаттан жасалған құятын қасық

4

5

6


39

Сыйымдылығы 0,2-0,25 литр тот баспайтын болаттан жасалған құю қасық

4

5

6


40

Гарнир қасығы

2

4

6


41

Көкөністерді тазалауға арналған пышақ

5

7

9


42

Консерві пышағы немесе консерві банкілерін ашуға арналған құрал

1

1

1


43

Шикі етті өңдеуге арналған ас үй пышағы

2

3

4


44

Шикі құсты өңдеуге арналған пышақ

2

3

4


45

Шикі балықты өңдеуге арналған ас үй пышағы

2

3

4


46

Пісірілген етті өңдеуге арналған ас үй пышағы

1

1

1


47

Пісірілген құсты өңдеуге арналған ас үй пышағы

1

1

1


48

Пісірілген балықты өңдеуге арналған ас үй пышағы

1

1

1


49

Жасыл шөпке арналған ас үй пышағы

1

1

1


50

Ірімшікке арналған ас үй пышағы

1

1

1


51

Балық гастрономиясына арналған ас үй пышағы

1

1

1


52

Ет гастрономиясына арналған ас үй пышағы

1

1

2


53

Пісірілген көкөністерге арналған ас үй пышағы

2

3

4


54

Шикі көкөністерге арналған ас үй пышағы

3

4

5


55

Майшабаққа арналған ас үй пышағы

1

1

1


56

Шикі етті өңдеуге арналған кесу тақтасы

2

3

4


57

Шикі құсты өңдеуге арналған кесу тақтасы

2

3

4


58

Шикі балықты өңдеуге арналған кесу тақтасы

2

3

4


59

Пісірілген етті өңдеуге арналған кесу тақтасы

1

1

1


60

Пісірілген құсты өңдеуге арналған кесу тақтасы

1

1

1


61

Пісірілген балықты өңдеуге арналған кесу тақтасы

1

1

1


62

Жасыл шөпке арналған кесу тақтасы

1

1

1


63

Ірімшікке арналған кесу тақтасы

1

1

1


64

Балық гастрономиясына арналған кесу тақтасы

1

1

1


65

Ет гастрономиясына арналған кесу тақтасы

1

1

2


66

Пісірілген көкөністерге арналған кесу тақтасы

2

3

4


67

Шикі көкөністерге арналған кесу тақтасы

3

4

5


68

Майшабаққа арналған кесу тақтасы

1

1

1


69

Болат табақ (противень)

6

12

18


70

Азық-түлік қоймасына арналған гигрометр

1

1

1


71

Азық-түлік қоймасына арналған термометр

1

1

1


72

Табақ

5

8

10


73

Плитаға қоятын қазандарға арналған металл табурет-тұғыр

5

8

12


74

Ас үй етін кесуге арналған балта

1

1

1


75

Сыйымдылығы 2 л аспаздық шөміш

1

2

3


76

Тот баспайтын болаттан жасалған кепсер (шумовка)

2

3

4


77

Сыйымдылығы 7,0 л алюминий сүзгіш (сүзгі ожау)

1

1

1


78

Асхана шанышқысы

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

79

Асхана дастарханы

63

125

250


80

Сыйымдылығы 210 см3 кружка

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

81

Ас қасық

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

82

Шай қасығы

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

83

Тамақ беруге арналған табақша

250

500

1000


84

Салатқа арналған тәрелке

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

85

Бірінші тамаққа арналған тәрелке

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

86

Екінші тамаққа арналған тәрелке

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

87

1 күнге есептелген қағаз майлықтар

2000

4000

8000

Бір адамға 1 тамақтануға 2 дана

88

Қырлы стақан 200 мл

750

1500

3000

Адамдардың саны бойынша 3 есе (СанЕжН)

89

Дәмдеуіштерге арналған ыдыс (қыша, бұрыш, тұз)

63

125

250


90

Сыйымдылығы 3 л эмальдандырылған шәйнек

5

10

15


91

1 және 2-тағамды тарату желісінің жылу буының мармиті

2

4

6


92

Тамақ тарату желісінің асхана аспаптары секциясы

1

1

1


93

Тамақ тарату желісінің салқындатылатын ашық сөресі

1

2

3


94

Тамақ тарату желісінің ыстық сусындарға арналған бейтарап бөлімі

1

1

1


95

Суық цехқа арналған бактерицидті шам

1

1

1

30 Вт


Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

 

бет бойынша іздеу

Іздеу үшін жолды енгізіңіз

Кеңес: браузерде бет бойынша енгізілген іздеу бар, ол жылдамырақ жұмыс істейді. Көбінесе, ctrl-F пернелері қолданылады