"Өндірістік бақылауды жүзеге асыруға қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларын бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2023 жылғы 7 сәуірдегі № 62 бұйрығына өзгерістер енгізу туралы

Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің м.а. 2024 жылғы 28 тамыздағы № 68 бұйрығы. Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2024 жылғы 29 тамызда № 35002 болып тіркелді

      БҰЙЫРАМЫН:

      1. "Өндірістік бақылауды жүзеге асыруға қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларын бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2023 жылғы 7 сәуірдегі № ҚР ДСМ-62 бұйрығына (Нормативтік құқықтық актілерді мемлекеттік тіркеу тізілімінде № 32276 болып тіркелген) мынадай өзгерістер енгізілсін:

      "кіріспе мынадай редакцияда жазылсын:

      "Мемлекеттік статистика туралы" Қазақстан Республикасы Заңының 16-бабы 3-тармағының 2) тармақшасына және Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2017 жылғы 17 ақпандағы № 71 қаулысымен бекітілген Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігі туралы Ереженің 15-тармағының 113) тармақшасына сәйкес БҰЙЫРАМЫН:";

      көрсетілген бұйрықпен бекітілген "Өндірістік бақылауды жүзеге асыруға қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" Санитариялық қағидаларында:

      1-тармақ мынадай редакцияда жазылсын:

      "1. Осы "Өндірістік бақылауды жүзеге асыруға қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық қағидалары (бұдан әрі-Санитариялық қағидалар) "Мемлекеттік статистика туралы" Қазақстан Республикасы Заңының 16-бабы 3-тармағының 2) тармақшасына және Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2017 жылғы 17 ақпандағы қаулысымен бекітілген Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігі туралы Ереженің 15-тармағының 113) тармақшасына сәйкес әзірленді және өндірістік бақылауды жүзеге асыруға қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптарды белгілейді.";

      2-қосымша осы бұйрыққа қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын.".

      2. Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Санитариялық-эпидемиологиялық бақылау комитеті Қазақстан Республикасының заңнамасында белгіленген тәртіппен:

      1) осы бұйрықты Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркеуді;

      2) осы бұйрық ресми жарияланғаннан кейін оны Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің интернет-ресурсында орналастыруды;

      3) осы бұйрық Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркелгеннен кейін он жұмыс күні ішінде Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Заң департаментіне осы тармақтың 1) және 2) тармақшаларында көзделген іс-шаралардың орындалуы туралы мәліметтерді ұсынуды қамтамасыз етсін.

      3. Осы бұйрықтың орындалуын бақылау жетекшілік ететін Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау вице-министріне жүктелсін.

      4. Осы бұйрық алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау
министрінің міндетін атқарушы
Т. Султангазиев

      "КЕЛІСІЛДІ"

      Қазақстан Республикасының

      Ғылым және жоғары білім министірлігі

      "КЕЛІСІЛДІ"

      Қазақстан Республикасы

      Өнеркәсіп және құрылыс министрлігі

      "КЕЛІСІЛДІ"

      Қазақстан Республикасының

      Оқу-ағарту министірлігі

      "КЕЛІСІЛДІ"

      Қазақстан Республикасы

      Ұлттық экономика министрлігі

      "КЕЛІСІЛДІ"

      Қазақстан Республикасының

      Стратегиялық жоспарлау және

      реформалар агенттiгi

      Ұлттық статистика бюросы

  Қазақстан Республикасы
Денсаулық сақтау министрінің
міндетін атқарушы
2024 жылғы 28 тамыздағы
№ 68 Бұйрыққа
қосымша
  "Өндірістік бақылауды жүзеге
асыруға қойылатын
санитариялық-
эпидемиологиялық талаптар"
санитариялық қағидаларына
2-қосымша

Өндірістік бақылау нәтижелері туралы ақпарат

      Ұсынылады: Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық саламаттылығы саласындағы уәкілетті органға ұсынылады.

      Әкімшілік деректер нысаны интернет – ресурста орналастырылған: Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігі Санитарлық-эпидемиологиялық бақылау комитетінің сайтында (https://www.gov.kz/memleket/entities/ksek?lang=ru);

      Әкімшілік деректер нысанының атауы: Өндірістік бақылау нәтижелері туралы ақпарат;

      Әкімшілік деректер нысанының индексі (нысан атауының қысқаша әріптік-цифрлық көрінісі):01-ИРПК;

      Жиілігі: Жартыжылдық;

      Есепті кезең: 20__жылғы __ жартыжылдық;

      1. Ақпарат ұсынатын адамдар тобы:

      1) жеке және заңды тұлғалар (өндірістік объектілердің иелері);

      2) аудандық және қалалық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау басқармалары;

      3) облыстық және қалалық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау департаменттері.

      2. Жеке және заңды тұлғалар (өндірістік объектілердің иелері) аудандық және қалалық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау басқармаларына ақпарат ұсынады.

      3. Аудандық және қалалық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау басқармалары ақпаратты облыстық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау департаменттеріне ұсынады;

      4. Облыстық және қалалық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау департаменттері Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің және "Қоғамдық денсаулық сақтау ұлттық орталығы" шаруашылық жүргізу құқығындағы республикалық мемлекеттік кәсіпорнының "Санитариялық-эпидемиологиялық сараптама және мониторинг ғылыми-практикалық орталығы" филиалына және Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Санитариялық-эпидемиологиялық бақылау комитетіне ақпарат ұсынады.

      5. Әкімшілік деректерді жинау жиілігі/әкімшілік деректер нысанын ұсыну мерзімі:

      1) жеке және заңды тұлғалар (өндірістік объектілердің иелері) ақпаратты аудандық және қалалық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау басқармаларына жарты жылда бір рет, есепті кезеңнен кейінгі айдың 5-күнінде ұсынады;

      2) аудандық және қалалық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау басқармалары ақпаратты облыстық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау департаменттеріне жарты жылда бір рет, есепті кезеңнен кейінгі айдың 10-күніне ұсынады;

      3) облыстық және қалалық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау департаменттері ақпаратты Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің "Қоғамдық денсаулық сақтау ұлттық орталығы" шаруашылық жүргізу құқығындағы республикалық мемлекеттік кәсіпорнының "Санитариялық-эпидемиологиялық сараптама және мониторинг ғылыми-практикалық орталығы" филиалына және Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Санитариялық-эпидемиологиялық бақылау комитетіне жарты жылда бір рет, есепті кезеңнен кейінгі айдың 15-күніне ұсынады.

№ п/п

Өндірістік бақылауды жүзеге асыратын тұлға туралы мәлімет, оның ішінде

Өндірістік бақылау нәтижелері

объектінің өндірістік зертханасы базасында

зертханаларды (сынақ орталығын) тарта отырып

Барлығы зерттелді (сыртқы орта объектілерін санамалау және сынама саны – шикізат, дайын өнім, шайындылар, ауа және басқалары)

сәйкессіздіктер анықталды (сәйкессіздік анықталған қауіпсіздік көрсеткіштерін санамалау - ІТТБ, патогенді флора, уытты заттар және басқалары)

жою бойынша қабылданған шаралар және жүргізілген іс-шаралар

1

2

3

4

5

6



















      Атауы                                                       Мекенжайы

      Наименование ______________________                         Адрес_______________

      Телефон ____________________________

      Электрондық почта мекенжайы/адрес электронной

      почты__________________________________________

      Орындаушы/исполнитель

      ___________________________________________             _______________

      тегі, аты және әкесінің аты (бар болған жағдайда)                   қолы,

      фамилия, имя и отчество (при его наличии)                         подпись

      Басшы немесе оның міндетін атқарушы адам/руководитель или лицо,

      исполняющее его обязанности

      _______________________________________________________       __________

      тегі, аты және әкесінің аты (бар болған жағдайда)                   қолы

      фамилия, имя и отчество (при его наличии)                         подпись

      Мөрдің орны (жеке кәсіпкерлер болып табылатын тұлғалардан қоспағанда)

      Место для печати (за исключением лиц, являющихся субъектами частного

      предпринимательства)

      ______

      Мөр

  Жинақтауға арналған
нысанға қосымша

Өндірістік бақылау нәтижелері туралы ақпарат (01-ИРПК) нысанын толтыру бойынша түсіндірме (нысан)

      2-бағанда өндірістік бақылауды жүзеге асыратын тұлға туралы мәліметтер көрсетіледі, объектінің өндірістік зертханасының базасында тиісті рұқсат беру құжаттары бар өзінің өндірістік зертханасының болуы туралы ақпарат толтырылады;

      3-бағанда зертхананы (сынақ орталығын) тарта отырып, өндірістік бақылауды жүзеге асыратын тұлға туралы мәліметтер көрсетіледі, тиісті рұқсат беру құжаттары бар тартылған өндірістік зертхана туралы ақпарат толтырылады;

      4-бағанда өндірістік бақылау нәтижелері көрсетіледі, барлығы зерттелді (сыртқы орта объектілері мен сынамалар саны – шикізат, дайын өнім, шайындылар, ауа) зерттелген сынамалардың саны туралы ақпарат, сынамалардың атауы толтырылады;

      5-бағанда өндірістік бақылау нәтижелері көрсетіледі, сәйкессіздіктер анықталды (сәйкессіздік анықталған қауіпсіздік көрсеткіштері – ІТТБ, патогенді флора, уытты заттар және басқалар)" зерттелген сынамалардың сәйкессіздігі туралы ақпарат, сынамалардың атауы толтырылады;

      6-бағанда өндірістік бақылау нәтижелері көрсетіледі, "қабылданған шаралар және жою бойынша жүргізілген іс-шаралар зерттелген сынамалар бойынша қабылданған шаралар туралы ақпарат, сынамалардың атауы толтырылады.

О внесении изменений в приказ Министра здравоохранения Республики Казахстан от 7 апреля 2023 года № 62 "Санитарно-эпидемиологические требования к осуществлению производственного контроля"

Приказ и.о. Министра здравоохранения Республики Казахстан от 28 августа 2024 года № 68. Зарегистрирован в Министерстве юстиции Республики Казахстан 29 августа 2024 года № 35002

      ПРИКАЗЫВАЮ:

      1. Внести в приказ Министра здравоохранения Республики Казахстан от 7 апреля 2023 года № ҚР ДСМ-62 "Об утверждении Санитарных правил "Санитарно-эпидемиологические требования к осуществлению производственного контроля" (зарегистрирован в Реестре государственной регистрации нормативных правовых актов за № 32276) следующие изменения:

      "преамбулу изложить в следующей редакции:

      "В соответствии с подпунктом 2) пункта 3 статьи 16 Закона Республики Казахстан "О государственной статистике" и подпунктом 113) пункта 15 Положения о Министерстве здравоохранения Республики Казахстан, утвержденного постановлением Правительства Республики Казахстан от 17 февраля 2017 года № 71, ПРИКАЗЫВАЮ:";

      в Санитарных правилах "Санитарно-эпидемиологические требования к осуществлению производственного контроля", утвержденных указанным приказом:

      пункт 1 изложить в следующей редакции:

      "1. Настоящие Санитарные правила "Санитарно-эпидемиологические требования к осуществлению производственного контроля" (далее – Санитарные правила) разработаны в соответствии с подпунктом 2) пункта 3 статьи 16 Закона Республики Казахстан "О государственной статистике" и подпунктом 113) пункта 15 Положения о Министерстве здравоохранения Республики Казахстан, утвержденного постановлением Правительства Республики Казахстан от 17 февраля 2017 года № 71 и устанавливают санитарно-эпидемиологические требования к осуществлению производственного контроля.";

      приложение 2 изложить в новой редакции согласно приложению к настоящему приказу.".

      2. Комитету санитарно-эпидемиологического контроля Министерства здравоохранения Республики Казахстан в установленном законодательством Республики Казахстан порядке обеспечить:

      1) государственную регистрацию настоящего приказа в Министерстве юстиции Республики Казахстан;

      2) размещение настоящего приказа на интернет-ресурсе Министерства здравоохранения Республики Казахстан после его официального опубликования;

      3) в течение десяти рабочих дней после государственной регистрации настоящего приказа в Министерстве юстиции Республики Казахстан представление в Юридический департамент Министерства здравоохранения Республики Казахстан сведений об исполнении мероприятий, предусмотренных подпунктами 1) и 2) настоящего пункта.

      3. Контроль за исполнением настоящего приказа возложить на курирующего вице-министра здравоохранения Республики Казахстан.

      4. Настоящий приказ вводится в действие по истечении десяти календарных дней после дня его первого официального опубликования.

      исполняющий обязанности
Министра здравоохранения
Республики Казахстан
Т. Султангазиев

      "СОГЛАСОВАНО"
Министерство науки
и высшего образования
Республики Казахстан

      "СОГЛАСОВАНО"
Министерство промышленности
и строительства
Республики Казахстан

      "СОГЛАСОВАНО"
Министерство просвещения
Республики Казахстан

      "СОГЛАСОВАНО"
Министерство национальной экономики
Республики Казахстан

      "СОГЛАСОВАНО"
Бюро национальной статистики
Агентства по стратегическому
планированию и реформам
Республики Казахстан

  Приложение к приказу
исполняющий обязанности
Министра здравоохранения
Республики Казахстан
от 28 августа 2024 года № 68
  Приложение 2
к Санитарным правилам
"Санитарно-эпидемиологические
требования к осуществлению
производственного контроля"

Информация о результатах производственного контроля

      Представляется: Представляется в уполномоченный орган в сфере санитарно-эпидемиологического благополучия населения.

      Форма административных данных размещена на интернет – ресурсе: На сайте Комитета санитарно-эпидемиологического контроля Министерства здравоохранения Республики Казахстан (https://www.gov.kz/memleket/entities/ksek?lang=ru);

      Наименование формы административных данных: Информация о результатах производственного контроля;

      Индекс формы административных данных (краткое буквенно-цифровое выражение наименования формы):01-ИРПК;

      Периодичность: Полугодовая;

      Отчетный период: ___ полугодие 20__года;

      1. Круг лиц представляющих информацию:

      1) физические и юридические лица (владельцы производственных объектов);

      2) районные и городские Управления санитарно-эпидемиологического контроля;

      3) областные и городские Департаменты санитарно-эпидемиологического контроля.

      2. Физические и юридические лица (владельцы производственных объектов) представляют информацию в районные и городские управления санитарно-эпидемиологического контроля.

      3. Районные и городские Управления санитарно-эпидемиологического контроля, представляют информацию в областные Департаменты санитарно-эпидемиологического контроля.

      4. Областные и городские Департаменты санитарно-эпидемиологического контроля представляют информацию в филиал "Научно-практический центр санитарно-эпидемиологической экспертизы и мониторинга" Республиканское государственное предприятие на праве хозяйственного ведения "Национальный центр общественного здравоохранения" и Комитет санитарно-эпидемиологического контроля Министерства здравоохранения Республики Казахстан.

      5. Периодичность сбора административных данных / срок представления формы административных данных:

      1) физические и юридические лица (владельцы производственных объектов) представляют информацию в районные и городские управления санитарно-эпидемиологического контроля один раз в полугодие, 5 число месяца, следующего за отчетным периодом;

      2) районные и городские Управления санитарно-эпидемиологического контроля представляют информацию в областные Департаменты санитарно-эпидемиологического контроля один раз в полугодие, 10 число месяца, следующего за отчетным периодом;

      3) областные и городские Департаменты санитарно-эпидемиологического контроля представляют информацию в филиал "Научно-практический центр санитарно-эпидемиологической экспертизы и мониторинга" Республиканское государственное предприятие на праве хозяйственного ведения "Национальный центр общественного здравоохранения" и Комитет санитарно-эпидемиологического контроля Министерства здравоохранения Республики Казахстан один раз в полугодие, 15 число месяца, следующего за отчетным периодом.

№п/п

Сведения о лице, осуществляющем производственный контроль, в том числе

Результаты производственного контроля

на базе производственной лаборатории объекта

с привлечением лаборатории (испытательного центра)

всего исследовано (перечислить объекты внешней среды и число проб – сырье, готовая продукция, смывы, воздух, и другие)

выявлено несоответствий (перечислить показатели безопасности, по которым выявлено несоответствие – бактерии группы кишечной палочки (БГКП), патогенная флора, токсические вещества и другие)

Принятые меры и проведенные мероприятия по устранению

1

2

3

4

5

6




















Атауы
Наименование ______________________

Мекенжайы
Адрес __________________________

      Телефон ________________________________________________
Электрондық почта мекенжайы/
адрес электронной почты __________________________________
Орындаушы/исполнитель
___________________________________________ _____________
тегі, аты және әкесінің аты (бар болған жағдайда) қолы,
фамилия, имя и отчество (при его наличии) подпись
Басшы немесе оның міндетін атқарушы адам/
руководитель или лицо, исполняющее его обязанности
______________________________________________ ___________
тегі, аты және әкесінің аты (бар болған жағдайда) қолы
фамилия, имя и отчество (при его наличии) подпись
Мөрдің орны (жеке кәсіпкерлер болып табылатын тұлғалардан қоспағанда)
Место для печати
(за исключением лиц, являющихся субъектами частного предпринимательства)
_______________________
(Печать)

  Приложение к форме,
предназначенной для сбора

Пояснение по заполнению формы информации о результатах производственного контроля (01-ИРПК)

      В графе 2 указывается Сведения о лице, осуществляющем производственный контроль, на базе производственной лаборатории объекта заполняется информация о наличии собственной производственной лаборатории, имеющей соответствующие разрешительные документы;

      В графе 3 указывается Сведения о лице, осуществляющем производственный контроль, с привлечением лаборатории (испытательного центра)" заполняется информация о привлеченной производственной лаборатории, имеющей соответствующие разрешительные документы;

      В графе 4 указывается Результаты производственного контроля всего исследовано (перечислить объекты внешней среды и число проб – сырье, готовая продукция, смывы, воздух) заполняется информация о количестве исследованных проб, наименование проб;

      В графе 5 указывается Результаты производственного контроля выявлено несоответствий (перечислить показатели безопасности, по которым выявлено несоответствие – БГКП, патогенная флора, токсические вещества и другие)" заполняется информация о несоответствии исследованных проб, наименование проб;

      В графе 6 указывается Результаты производственного контроля "принятые меры и проведенные мероприятия по устранению заполняется информация о принятых мерах по исследованных проб, наименование проб.