2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақшаларында көзделген қағидаттарды іске асыру мақсатында және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
2. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.
1. 14-позицияда 5-бағандағы "2017" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2018" деген цифрлар "2021" деген цифрлармен ауыстырылсын.
2. 17-позицияда 5-бағандағы "2017" деген цифрлар "2019" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2018" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын".
3. 20, 21, 26, 28 – 30, 40, 44, 48 – 50-позицияларда 5-бағандағы "2017" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2018" деген цифрлар "2021" деген цифрлармен ауыстырылсын.
4. 64-позицияда 5-бағандағы "2016" деген цифрлар "2017" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2017" деген цифрлар "2018" деген цифрлармен ауыстырылсын.
5. 65 – 67-позицияларда 5-бағандағы "2016" деген цифрлар "2019" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2017" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын".
6. 68-позицияда 5-бағандағы "2016" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2017" деген цифрлар "2021" деген цифрлармен ауыстырылсын.
".
84
|
67.100.10
|
Сүт. Антибиотиктерді анықтаудың аспаптық экспресс-әдісі. МЕМСТ 32254-2013 өзгерістер енгізу
|
4-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
85
|
67.100.10
|
Сүт және сүт өнімдері. Инфрақызыл анализаторды қолдана отырып сәйкестендірудің физика-химиялық көрсеткіштерін анықтаудың аспаптық экспресс-әдісі. МЕМСТ 32255-2013 өзгерістер енгізу
|
III бөлім
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
86
|
67.000
|
Сүт және сүт өнімдері. Кьельдаль әдісін қолдана отырып, белокты емес азоттың құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу
|
6 және 7- қосымшалар
|
2018 жыл
|
2019 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
87
|
67.000
|
Сүт және сүт өнімдері. Кьельдаль әдісімен сарысу ақуыздарының массалық үлесін анықтау. МЕМСТ әзірлеу
|
6 және 7- қосымшалар
|
2018 жыл
|
2019 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
88
|
67.100.10
|
Айран өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер 1 және 3-қосымшалар
|
2017 жыл
|
2019 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
89
|
67.100.10
|
Тез еритін құрғақ сүт. Диспергирленуді және сулануды анықтау әдістері. ISO / TS 17758:2014 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
90
|
67.100.10
|
Ерте жастағы балалар тағамына арналған құрғақ сүт өнімдері. Казеинді азоттың құрамын анықтау. БСТ ISO 17997-1-2012 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
91
|
67.100.10
|
Ерекше қымыз. Жалпы техниклық шарттар. ҚМС 1227:2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Қырғыз Республикасы
|
92
|
67.100.10
|
Айран. Ерекше қымыз . Жалпы техникалық шарттар. ҚМС 1227:2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Қырғыз Республикасы
|
93
|
67.100.10
|
Қаймак. Техникалық шарттар. ҚМС 213:2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Қырғыз Республикасы
|
94
|
67.100.10
|
Сүзбе. Техникалық шарттар. ҚМС 230:2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Қырғыз Республикасы
|
95
|
67.100.10
|
Құрт. Техникалық шарттар. ҚМС 285: 2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Қырғыз Республикасы
|
96
|
67.100.10
|
Биолакт. Техникалық шарттар. ҚМС 858: 2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Қырғыз Республикасы
|
97
|
67.100.10
|
Ацидофильді өнімдер. Техникалық шарттар. ҚМС 925:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Қырғыз Республикасы
|
98
|
67.100.10
|
Ұлттық қышқыл сүт сусындары. Техникалық шарттар. ҚМС 1029:2006 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Қырғыз Республикасы
|
99
|
67.100.01
|
Қайта өңдеуге арналған түйе сүті. Техникалық шарттар. ҚР СТ 166-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
100
|
67.100.10
|
Балалар тағамына арналған сұйық және паста тәрізді сүт өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 30625-98 қайта қарау
|
I – IV және Х бөлімдер, 2, 4, 9, 12 және 14-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
101
|
67.100.10
|
Балалар тағамына арналған құрғақ сүт өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 30626-98 қайта қарау
|
I – IV және Х бөлімдер, 2, 4, 9, 12 және 14-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
102
|
67.100.10
|
Сүзбе массалары мен ірімшіктері. Жалпы техникалық шарттар.
БСТ 2283-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
103
|
67.100.10
|
Сүт консервілері. Бие сүті құрғақ. Техникалық шарттар. МЕМСТ Р 52975-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
I-IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
104
|
67.100.20
|
Сиыр сүтінен жасалған майлы паста. Жалпы техникалық шарттар.
МЕМСТ Р 52253-2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
I-IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
105
|
67.100.20
|
Қатты, өте қатты, құрғақ ірімшіктер. Жалпы техникалық шарттар.
МЕМСТ Р 52686-2006 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
I-IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
106
|
67.200.10
|
Ерте жастағы балалар тағамына арналған ішетін сүт. Техникалық шарттар. БСТ 1860-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 2, 4, 9 және 12-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
107
|
67.200.10
|
Ерте жастағы балалар тағамына арналған байытылған айран. Жалпы техникалық шарттар. БСТ 1859-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 2, 4, 9 және 12-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
108
|
67.100.01
|
Сүтті пастерленген сарысу. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
II бөлім, 3 және 4-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
109
|
67.100.01
|
Бие сүті. Сатып алу кезіндегі талаптар. ҚР СТ 1005-98, МЕМСТ Р 52973-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
110
|
67.100.01
|
Мәшінің шикі сүт. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
111
|
67.100.01
|
Енекенің шикі сүті. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
112
|
67.100.01
|
Қойдың шикі сүті. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
113
|
67.100.01
|
Ішуге арналған қой сүті . Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
114
|
67.100.10
|
Концентрацияланған кілегей және сүт. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
115
|
67.100.10
|
Стерилденген қоюлатылған кілегей. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
116
|
67.100.10
|
Қоюлатылған сарысу. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар
|
2022 жыл
|
2023 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
117
|
67.100.10
|
Қоюлатылған пахта. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар
|
2022 жыл
|
2023 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
118
|
67.100.10
|
Сүт және құрамында сүт бар сублимирленген өнімдер. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
119
|
67.100.10
|
Құрғақ сүт сусындары. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
120
|
67.100.40
|
Балмұздаққа арналған құрғақ қоспалар. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
121
|
67.100.10
|
Құрғақ пахта. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
122
|
67.100.99
|
Лактулозаның концентраты. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар
|
2022 жыл
|
2023 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
123
|
67.100.99
|
Сүт ақуыздарының гидролизаттары. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
124
|
67.100.40
|
Балмұздаққа арналған сұйық қоспалар. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар
|
2022 жыл
|
2023 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
125
|
67.100.10
|
Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған қаймақ. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 10, 11 және 13-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
126
|
67.100.10
|
Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған лактозы төмен ішетін сүт. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 10, 11 және 13-қосымшалар
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
127
|
67.100.10
|
Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған лактозы төмен қышқыл сүт өнімдері. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I – IV бөлімдер, 10, 11 және 13-қосымшалар
|
2022 жыл
|
2023 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
128
|
67.100.10
|
Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған концентрацияланған стерилденген сүт және кілегей. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу
|
I - IV бөлімдер, 2, 4, 10, 11 және 13-қосымшалар
|
2022 жыл
|
2023 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
129
|
67.050
|
Балалар тағамына арналған қоспалар және ересектерге арналған қоректік өнімдер. Аса тиімді сұйық хроматография және тандемді масс-спектрометрия (UHPLC-MS/MS) әдісінің көмегімен пантотендік қышқылдың құрамын анықтау. ISO 20639:2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 14-қосымша
|
2018 жыл
|
2019 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
130
|
67.050
|
Балалар тағамына арналған қоспалар. Сұйық хроматография көмегімен нуклеотидтердің құрамын анықтау. ISO 20638:2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 14-қосымша
|
2018 жыл
|
2019 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
131
|
07.100.30
|
Тамақ өнімдері. Стафилококктық энтеротоксиндерді ммуноферментті анықтаудың деңгейлес әдісі. ISO 19020:2017 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 2-қосымша
|
2018 жыл
|
2019 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
132
|
67.100.01
|
Сүт және сүт өнімдері. Азот құрамын анықтау. Дюмас қағидатына сәйкес жағуды қолдана отырып практикалық әдіс. ISO 14891:2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 9-қосымша
|
2018 жыл
|
2019 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
133
|
67.100.20
|
Сүт майы, сиыр сүтінен май және паста. Қабылдау қағидалары, сынамаларды іріктеу және бақылау әдістері.
МЕМСТ Р 55361-2012 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
V және VII бөлімдер, 1-қосымша
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
134
|
67.100.01
|
Сүт және сүт өнімдері. Органолептикалық талдау. 2 бөлім. Органолептикалық бағалаудың ұсынылатын әдістері.
ISO 22935-2:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
V және VII бөлімдер, 3-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
135
|
67.050
|
Арнайы тамақ өнімдері. Шайырлануды анықтау әдісі.
МЕМСТ Р 55578-2013 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
Х бөлім, 9-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
136
|
19.020
67.040
|
Балаларға, жүкті және бала емізетін аналарға арналған арнайы тамақ өнімдері. Аудармалы санды анықтау әдістемесі.
ӨОӘ.МН 3067-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу.
|
X бөлім, 9, 10-қосымшалар
|
2022 жыл
|
2023 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
137
|
67.100.01
|
Сүт және сүт өнімдері. Ашытқы дақылдары, пробиотиктер және ферменттелген өнімдер. Ағынды цитометрия көмегімен қышқыл сүт бактерияларын сандық бағалау.
ISO 19344:2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 2-қосымша
|
2018 жыл
|
2019 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
138
|
67.100.30
|
Ірімшік және балқытылған ірімшік. Қабылдау қағидалары, сынамаларды іріктеу және бақылау әдістері.
МЕМСТ Р 55063-2012 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
139
|
67.100.99
|
Кілегей. Май құрамын анықтау. Гравиметриялық әдіс (бақылау әдісі).
ҚР СТ ISO 2450:2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
140
|
67.100.20
|
Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттың және майдың құрамын анықтау. 3-бөлім. Майдың құрамын анықтау (Бақылау әдісі). ISO 3727-3:2003 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
141
|
67.100.01
|
Майсыздандырылған сүт, сарысу және пахта. Май құрамын анықтау. Гравиметриялық әдіс (бақылау әдісі). ISO 7208: 2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
142
|
67.100.20
|
Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттың және майдың құрамын анықтау (стандартты әдістер). 3 бөлім. Май құрамын анықтау. ISO 8851-3:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
143
|
67.100.10
|
Сүт. Май құрамын гравиметриялық әдіспен анықтау (Бақылау әдісі).
ISO 1211-2012 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь
Республикасы
|
144
|
67.100.01
|
Сүт негізіндегі сүт өнімдері және тамақ өнімдері. Май құрамын гравиметриялық Вейбулл-Бернтоп әдісімен (бақылау әдісі) анықтау.
3 бөлім. Арнайы жағдайлар. ҚР СТ ISO 8262-3:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
145
|
67.100.10
|
Сүт және сүтті қайта өңдеу өнімдері. Ылғалдың және құрғақ заттың массалық үлесін анықтау әдістері. МЕМСТ Р 54668-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
146
|
67.100.20
|
Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттардың және майдың құрамын анықтау. 1-бөлім. Ылғал құрамын анықтау (бақылау әдісі). ISO 3727-1:2001 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
147
|
67.100.20
|
Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттың және майдың құрамын анықтау (стандартты әдістер). 1-бөлім. Ылғал құрамын анықтау. ISO 8851-1:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
148
|
67.100.10
|
Шикі сүт. Қату нүктесін анықтау. Термисторлық криоскопты қолдану әдісі (бақылау әдісі). ISO 5764:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 6-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
149
|
67.100.10
|
Сүт және сүт өнімдері. Құрғақ майсыздандырылған сүт қалдығының массалық үлесін анықтау әдістері. МЕМСТ Р 54761-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
150
|
67.100.20
|
Май. Тұз құрамын анықтау. Потенциометриялық әдіс. ISO 15648:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
151
|
67.100.30
|
Ірімшік және балқытылған ірімшіктен жасалған өнімдер. Хлоридтердің құрамын анықтау. Потенциометриялық титрлеу әдісі.
ISO 5943:2006 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
152
|
67.100.10
|
Сүт құрамдас өнімдер және сүт негізіндегі балалар тағамы өнімдері. Жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен моно - және дисахаридтердің массалық концентрациясын анықтау.
МЕМСТ Р 54760-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 12, 13-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
153
|
67.100.10
|
Сүт және сүтті қайта өңдеу өнімдері. Қанттың массалық үлесін анықтау әдістері. МЕМСТ Р 54667-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім, 1-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
154
|
67.100.01
|
Сүт және сүт өнімдері. Лактозаның құрамын жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау (бақылау әдісі). БСТ ISO 22662:2007 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 12, 13-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
155
|
67.100.10
|
Биенің құрғақ сүті. Техникалық шарттар. ҚР СТ 3270-2018 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
156
|
67.100.10
|
Шұбат. Жалпы техникалық шарттар. ҚР СТ 117-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Қазақстан Республикасы
|
157
|
67.050
|
Тамақ өнімдері. Холиннің массалық концентрациясын спектрофотометриялық әдіспен анықтау. МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 14-қосымша
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
158
|
67.100.10
|
Шикі сүт. Полиакриламидтік гельде ақуыз құрамын электрофоретикалық әдіспен сәйкестендіру. ГОСТ Р 53761-2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
159
|
07.100.30
|
Тамақ және жемазық өнімдері. Микробиология. Аппликаторларда контактілі шыныаяқтар мен тампондарды пайдалана отырып, беттен сынама алудың деңгейлес әдістері. ISO 18593-2018 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
III бөлім
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь
Республикасы
|
160
|
67.100.01
|
Тамақ өнімдері. ТЖСХ-МС/МС пайдалана отырып, азық-түлік өнімдеріндегі левомицетиннің (хлорамфеникол) қалдық мөлшерін анықтау әдісі. ӨОӘ.МН 4790-2013 негізінде МЕМСТ әзірлеу.
|
IV бөлім, 4-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
161
|
67.100.01
|
Тамақ өнімдері. ТЖСХ-МС/МС пайдалана отырып, азық-түлік өнімдеріндегі пенициллиндердің қалдық мөлшерін анықтау әдісі. ӨОӘ.МН 5200-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу.
|
IV бөлім, 4-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
162
|
67.100.01
|
Сүт және сүт құрамдас сублимирленген өнімдер. Құрғақ заттар мен ылғалды анықтау. МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер
|
2021 жыл
|
2022 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
163
|
67.100.01
|
Балалар тағамы өнімдері. Көмірсутектерін анықтау.
МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 12, 13-қосымшалар
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
164
|
67.100.01
|
Балалар тамағына арналған қоспалар. Тауриннің құрамын анықтау.
МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 14-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
165
|
67.100.01
|
Ерте жастағы балалар тағамына арналған сүт қоспалары. Марганецтің құрамын анықтау.
МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 14-қосымша
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
166
|
67.100.01
|
Ерте жастағы балалар тағамына арналған сүт қоспалары. Күлдің құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 14-қосымша
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
167
|
67.100.01
|
Ерте жастағы балалар тағамына арналған сүт қоспалары. Фолий қышқылының құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 14-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
168
|
67.100.01
|
Балалар тағамына арналған қоспалар. L-карнитиннің құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 14-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
169
|
67.100.01
|
Балалар тағамына арналған қоспалар.. Лютеиннің құрамын анықтау.
МЕМСТ әзірлеу
|
X бөлім, 14-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
170
|
67.100.01
|
Ішетін сүт. Құрғақ сүттің құрамын анықтау.МЕМСТ әзірлеу
|
II және III бөлімдер
|
2019 жыл
|
2020 жыл
|
Ресей Федерациясы
|
171
|
67.100.01
|
Тамақ өнімдері. ТЖСХ-МС/МС пайдалана отырып, азық-түлік өнімдеріндегі стрептомициннің қалдық мөлшерін анықтау әдісі.
ӨОӘ.МН 5593-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
IV бөлім, 4-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
172
|
67.100.01
|
Сүт және сүт өнімдері. Левомицетинді (хлорамфениколды) иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау.
ӨОӘ.МН 2436-2015, ӨОӘ.МН 3283-2009, ӨОӘ.МН 4230-2015, ӨОӘ.МН 4678-2015 және ӨОӘ.МН 4846-2014 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
IV бөлім, 4-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
173
|
67.100.01
|
Сүт және сүт өнімдері. Стрептомицинді иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау. ӨОӘ.МН 2642-2015 және ӨОӘ.МН 4894-2014 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
IV бөлім, 4-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
174
|
67.100.01
|
Сүт және сүт өнімдері. Тетрациклиндер тобының антибиотиктерін иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау.
ӨОӘ.МН 3830-2015 және
ӨОӘ.МН 3951-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
IV бөлім, 4-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
175
|
67.100.01
|
Сүт және сүт өнімдері. Пенициллинді иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау. ӨОӘ.МН 4310-2012, ӨОӘ.МН 4885-2014 және ӨОӘ.МН 5336-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу
|
IV бөлім, 4-қосымша
|
2020 жыл
|
2021 жыл
|
Беларусь Республикасы
|
".