2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақшаларында көзделген қағидаттарды іске асыру мақсатында және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
1. Қосымшаға сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2016 жылғы 7 маусымдағы № 69 шешімімен бекітілген Қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 033/2013) талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарламаға өзгерістер енгізілсін.
2. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының Төрағасы |
Т. Саркисян |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2019 жылғы 19 наурыздағы № 40 шешіміне ҚОСЫМША |
Қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеулер (сынақтар) және өлшеу қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарламаға енгізілетін ӨЗГЕРІСТЕР
1. 14-позицияда 5-бағандағы "2017" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2018" деген цифрлар "2021" деген цифрлармен ауыстырылсын.
2. 17-позицияда 5-бағандағы "2017" деген цифрлар "2019" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2018" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын".
3. 20, 21, 26, 28 – 30, 40, 44, 48 – 50-позицияларда 5-бағандағы "2017" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2018" деген цифрлар "2021" деген цифрлармен ауыстырылсын.
4. 64-позицияда 5-бағандағы "2016" деген цифрлар "2017" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2017" деген цифрлар "2018" деген цифрлармен ауыстырылсын.
5. 65 – 67-позицияларда 5-бағандағы "2016" деген цифрлар "2019" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2017" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын".
6. 68-позицияда 5-бағандағы "2016" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2017" деген цифрлар "2021" деген цифрлармен ауыстырылсын.
7. 83-позиция мынадай редакцияда жазылсын:
"
83 | 67.100.30 | Балқытылған ірімшік. Қосылған цитраттық эмульгаторлар мен қышқылдықты реттегіштердің массалық үлесін айқындау әдісі. МЕМСТ әзірлеу | III бөлім | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
".
8. Мынадай мазмұндағы 84-175 позициялармен толықтырылсын:
"
84 | 67.100.10 | Сүт. Антибиотиктерді анықтаудың аспаптық экспресс-әдісі. МЕМСТ 32254-2013 өзгерістер енгізу | 4-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
85 | 67.100.10 | Сүт және сүт өнімдері. Инфрақызыл анализаторды қолдана отырып сәйкестендірудің физика-химиялық көрсеткіштерін анықтаудың аспаптық экспресс-әдісі. МЕМСТ 32255-2013 өзгерістер енгізу | III бөлім | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
86 | 67.000 | Сүт және сүт өнімдері. Кьельдаль әдісін қолдана отырып, белокты емес азоттың құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу | 6 және 7- қосымшалар | 2018 жыл | 2019 жыл | Ресей Федерациясы |
87 | 67.000 | Сүт және сүт өнімдері. Кьельдаль әдісімен сарысу ақуыздарының массалық үлесін анықтау. МЕМСТ әзірлеу | 6 және 7- қосымшалар | 2018 жыл | 2019 жыл | Ресей Федерациясы |
88 | 67.100.10 | Айран өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер 1 және 3-қосымшалар | 2017 жыл | 2019 жыл | Беларусь Республикасы |
89 | 67.100.10 | Тез еритін құрғақ сүт. Диспергирленуді және сулануды анықтау әдістері. ISO / TS 17758:2014 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
90 | 67.100.10 | Ерте жастағы балалар тағамына арналған құрғақ сүт өнімдері. Казеинді азоттың құрамын анықтау. БСТ ISO 17997-1-2012 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
91 | 67.100.10 | Ерекше қымыз. Жалпы техниклық шарттар. ҚМС 1227:2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Қырғыз Республикасы |
92 | 67.100.10 | Айран. Ерекше қымыз . Жалпы техникалық шарттар. ҚМС 1227:2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Қырғыз Республикасы |
93 | 67.100.10 | Қаймак. Техникалық шарттар. ҚМС 213:2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Қырғыз Республикасы |
94 | 67.100.10 | Сүзбе. Техникалық шарттар. ҚМС 230:2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Қырғыз Республикасы |
95 | 67.100.10 | Құрт. Техникалық шарттар. ҚМС 285: 2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Қырғыз Республикасы |
96 | 67.100.10 | Биолакт. Техникалық шарттар. ҚМС 858: 2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Қырғыз Республикасы |
97 | 67.100.10 | Ацидофильді өнімдер. Техникалық шарттар. ҚМС 925:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Қырғыз Республикасы |
98 | 67.100.10 | Ұлттық қышқыл сүт сусындары. Техникалық шарттар. ҚМС 1029:2006 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Қырғыз Республикасы |
99 | 67.100.01 | Қайта өңдеуге арналған түйе сүті. Техникалық шарттар. ҚР СТ 166-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Қазақстан Республикасы |
100 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған сұйық және паста тәрізді сүт өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 30625-98 қайта қарау | I – IV және Х бөлімдер, 2, 4, 9, 12 және 14-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Ресей Федерациясы |
101 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған құрғақ сүт өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 30626-98 қайта қарау | I – IV және Х бөлімдер, 2, 4, 9, 12 және 14-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Ресей Федерациясы |
102 | 67.100.10 |
Сүзбе массалары мен ірімшіктері. Жалпы техникалық шарттар. | I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
103 | 67.100.10 | Сүт консервілері. Бие сүті құрғақ. Техникалық шарттар. МЕМСТ Р 52975-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу | I-IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
104 | 67.100.20 |
Сиыр сүтінен жасалған майлы паста. Жалпы техникалық шарттар. | I-IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Ресей Федерациясы |
105 | 67.100.20 |
Қатты, өте қатты, құрғақ ірімшіктер. Жалпы техникалық шарттар. | I-IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Ресей Федерациясы |
106 | 67.200.10 | Ерте жастағы балалар тағамына арналған ішетін сүт. Техникалық шарттар. БСТ 1860-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 2, 4, 9 және 12-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
107 | 67.200.10 | Ерте жастағы балалар тағамына арналған байытылған айран. Жалпы техникалық шарттар. БСТ 1859-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 2, 4, 9 және 12-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
108 | 67.100.01 | Сүтті пастерленген сарысу. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | II бөлім, 3 және 4-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
109 | 67.100.01 | Бие сүті. Сатып алу кезіндегі талаптар. ҚР СТ 1005-98, МЕМСТ Р 52973-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
110 | 67.100.01 | Мәшінің шикі сүт. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
111 | 67.100.01 | Енекенің шикі сүті. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
112 | 67.100.01 | Қойдың шикі сүті. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы |
113 | 67.100.01 | Ішуге арналған қой сүті . Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы |
114 | 67.100.10 | Концентрацияланған кілегей және сүт. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Ресей Федерациясы |
115 | 67.100.10 | Стерилденген қоюлатылған кілегей. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы |
116 | 67.100.10 | Қоюлатылған сарысу. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл | Беларусь Республикасы |
117 | 67.100.10 | Қоюлатылған пахта. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл | Беларусь Республикасы |
118 | 67.100.10 | Сүт және құрамында сүт бар сублимирленген өнімдер. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Ресей Федерациясы |
119 | 67.100.10 | Құрғақ сүт сусындары. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Ресей Федерациясы |
120 | 67.100.40 | Балмұздаққа арналған құрғақ қоспалар. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
121 | 67.100.10 | Құрғақ пахта. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Ресей Федерациясы |
122 | 67.100.99 | Лактулозаның концентраты. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл | Беларусь Республикасы |
123 | 67.100.99 | Сүт ақуыздарының гидролизаттары. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл |
Ресей Федерациясы |
124 | 67.100.40 | Балмұздаққа арналған сұйық қоспалар. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл |
Ресей Федерациясы |
125 | 67.100.10 | Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған қаймақ. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 10, 11 және 13-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
126 | 67.100.10 | Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған лактозы төмен ішетін сүт. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 10, 11 және 13-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы |
127 | 67.100.10 | Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған лактозы төмен қышқыл сүт өнімдері. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 10, 11 және 13-қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл | Беларусь Республикасы |
128 |
67.100.10 | Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған концентрацияланған стерилденген сүт және кілегей. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу | I - IV бөлімдер, 2, 4, 10, 11 және 13-қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл | Беларусь Республикасы |
129 | 67.050 | Балалар тағамына арналған қоспалар және ересектерге арналған қоректік өнімдер. Аса тиімді сұйық хроматография және тандемді масс-спектрометрия (UHPLC-MS/MS) әдісінің көмегімен пантотендік қышқылдың құрамын анықтау. ISO 20639:2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу | X бөлім, 14-қосымша | 2018 жыл | 2019 жыл | Беларусь Республикасы |
130 | 67.050 | Балалар тағамына арналған қоспалар. Сұйық хроматография көмегімен нуклеотидтердің құрамын анықтау. ISO 20638:2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу | X бөлім, 14-қосымша | 2018 жыл | 2019 жыл | Беларусь Республикасы |
131 | 07.100.30 | Тамақ өнімдері. Стафилококктық энтеротоксиндерді ммуноферментті анықтаудың деңгейлес әдісі. ISO 19020:2017 негізінде МЕМСТ әзірлеу | X бөлім, 2-қосымша | 2018 жыл | 2019 жыл | Беларусь Республикасы |
132 | 67.100.01 | Сүт және сүт өнімдері. Азот құрамын анықтау. Дюмас қағидатына сәйкес жағуды қолдана отырып практикалық әдіс. ISO 14891:2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу | X бөлім, 9-қосымша | 2018 жыл | 2019 жыл | Беларусь Республикасы |
133 | 67.100.20 |
Сүт майы, сиыр сүтінен май және паста. Қабылдау қағидалары, сынамаларды іріктеу және бақылау әдістері. | V және VII бөлімдер, 1-қосымша | 2021 жыл | 2022 жыл |
Ресей Федерациясы |
134 | 67.100.01 |
Сүт және сүт өнімдері. Органолептикалық талдау. 2 бөлім. Органолептикалық бағалаудың ұсынылатын әдістері. | V және VII бөлімдер, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
135 | 67.050 |
Арнайы тамақ өнімдері. Шайырлануды анықтау әдісі. | Х бөлім, 9-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
136 |
19.020 |
Балаларға, жүкті және бала емізетін аналарға арналған арнайы тамақ өнімдері. Аудармалы санды анықтау әдістемесі. | X бөлім, 9, 10-қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл | Беларусь Республикасы |
137 | 67.100.01 |
Сүт және сүт өнімдері. Ашытқы дақылдары, пробиотиктер және ферменттелген өнімдер. Ағынды цитометрия көмегімен қышқыл сүт бактерияларын сандық бағалау. | X бөлім, 2-қосымша | 2018 жыл | 2019 жыл |
Беларусь Республикасы |
138 | 67.100.30 |
Ірімшік және балқытылған ірімшік. Қабылдау қағидалары, сынамаларды іріктеу және бақылау әдістері. | III бөлім, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл |
Ресей Федерациясы |
139 | 67.100.99 |
Кілегей. Май құрамын анықтау. Гравиметриялық әдіс (бақылау әдісі). | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
140 | 67.100.20 | Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттың және майдың құрамын анықтау. 3-бөлім. Майдың құрамын анықтау (Бақылау әдісі). ISO 3727-3:2003 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
141 | 67.100.01 | Майсыздандырылған сүт, сарысу және пахта. Май құрамын анықтау. Гравиметриялық әдіс (бақылау әдісі). ISO 7208: 2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
142 | 67.100.20 | Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттың және майдың құрамын анықтау (стандартты әдістер). 3 бөлім. Май құрамын анықтау. ISO 8851-3:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
143 | 67.100.10 |
Сүт. Май құрамын гравиметриялық әдіспен анықтау (Бақылау әдісі). | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл |
Беларусь |
144 | 67.100.01 |
Сүт негізіндегі сүт өнімдері және тамақ өнімдері. Май құрамын гравиметриялық Вейбулл-Бернтоп әдісімен (бақылау әдісі) анықтау. | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
145 | 67.100.10 | Сүт және сүтті қайта өңдеу өнімдері. Ылғалдың және құрғақ заттың массалық үлесін анықтау әдістері. МЕМСТ Р 54668-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл |
Ресей Федерациясы |
146 | 67.100.20 | Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттардың және майдың құрамын анықтау. 1-бөлім. Ылғал құрамын анықтау (бақылау әдісі). ISO 3727-1:2001 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
147 | 67.100.20 | Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттың және майдың құрамын анықтау (стандартты әдістер). 1-бөлім. Ылғал құрамын анықтау. ISO 8851-1:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
148 | 67.100.10 | Шикі сүт. Қату нүктесін анықтау. Термисторлық криоскопты қолдану әдісі (бақылау әдісі). ISO 5764:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім, 6-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл |
Ресей Федерациясы |
149 | 67.100.10 | Сүт және сүт өнімдері. Құрғақ майсыздандырылған сүт қалдығының массалық үлесін анықтау әдістері. МЕМСТ Р 54761-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
150 | 67.100.20 | Май. Тұз құрамын анықтау. Потенциометриялық әдіс. ISO 15648:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
151 | 67.100.30 |
Ірімшік және балқытылған ірімшіктен жасалған өнімдер. Хлоридтердің құрамын анықтау. Потенциометриялық титрлеу әдісі. | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
152 | 67.100.10 |
Сүт құрамдас өнімдер және сүт негізіндегі балалар тағамы өнімдері. Жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен моно - және дисахаридтердің массалық концентрациясын анықтау. | X бөлім, 12, 13-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
153 | 67.100.10 | Сүт және сүтті қайта өңдеу өнімдері. Қанттың массалық үлесін анықтау әдістері. МЕМСТ Р 54667-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
154 | 67.100.01 | Сүт және сүт өнімдері. Лактозаның құрамын жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау (бақылау әдісі). БСТ ISO 22662:2007 негізінде МЕМСТ әзірлеу | X бөлім, 12, 13-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Қазақстан Республикасы |
155 | 67.100.10 | Биенің құрғақ сүті. Техникалық шарттар. ҚР СТ 3270-2018 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
156 | 67.100.10 | Шұбат. Жалпы техникалық шарттар. ҚР СТ 117-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар | 2019 жыл | 2020 жыл | Қазақстан Республикасы |
157 | 67.050 | Тамақ өнімдері. Холиннің массалық концентрациясын спектрофотометриялық әдіспен анықтау. МЕМСТ әзірлеу | X бөлім, 14-қосымша | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы |
158 | 67.100.10 | Шикі сүт. Полиакриламидтік гельде ақуыз құрамын электрофоретикалық әдіспен сәйкестендіру. ГОСТ Р 53761-2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер | 2020 жыл | 2021 жыл |
Ресей Федерациясы |
159 | 07.100.30 | Тамақ және жемазық өнімдері. Микробиология. Аппликаторларда контактілі шыныаяқтар мен тампондарды пайдалана отырып, беттен сынама алудың деңгейлес әдістері. ISO 18593-2018 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім | 2020 жыл | 2021 жыл |
Беларусь |
160 | 67.100.01 | Тамақ өнімдері. ТЖСХ-МС/МС пайдалана отырып, азық-түлік өнімдеріндегі левомицетиннің (хлорамфеникол) қалдық мөлшерін анықтау әдісі. ӨОӘ.МН 4790-2013 негізінде МЕМСТ әзірлеу. | IV бөлім, 4-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
161 | 67.100.01 | Тамақ өнімдері. ТЖСХ-МС/МС пайдалана отырып, азық-түлік өнімдеріндегі пенициллиндердің қалдық мөлшерін анықтау әдісі. ӨОӘ.МН 5200-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу. | IV бөлім, 4-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
162 | 67.100.01 | Сүт және сүт құрамдас сублимирленген өнімдер. Құрғақ заттар мен ылғалды анықтау. МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер | 2021 жыл | 2022 жыл | Ресей Федерациясы |
163 | 67.100.01 |
Балалар тағамы өнімдері. Көмірсутектерін анықтау. | X бөлім, 12, 13-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
164 | 67.100.01 |
Балалар тамағына арналған қоспалар. Тауриннің құрамын анықтау. | X бөлім, 14-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
165 | 67.100.01 |
Ерте жастағы балалар тағамына арналған сүт қоспалары. Марганецтің құрамын анықтау. | X бөлім, 14-қосымша | 2019 жыл | 2020 жыл | Ресей Федерациясы |
166 | 67.100.01 | Ерте жастағы балалар тағамына арналған сүт қоспалары. Күлдің құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу | X бөлім, 14-қосымша | 2019 жыл | 2020 жыл | Ресей Федерациясы |
167 | 67.100.01 | Ерте жастағы балалар тағамына арналған сүт қоспалары. Фолий қышқылының құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу | X бөлім, 14-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
168 | 67.100.01 | Балалар тағамына арналған қоспалар. L-карнитиннің құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу | X бөлім, 14-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
169 | 67.100.01 |
Балалар тағамына арналған қоспалар.. Лютеиннің құрамын анықтау. | X бөлім, 14-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
170 | 67.100.01 | Ішетін сүт. Құрғақ сүттің құрамын анықтау.МЕМСТ әзірлеу | II және III бөлімдер | 2019 жыл | 2020 жыл | Ресей Федерациясы |
171 | 67.100.01 |
Тамақ өнімдері. ТЖСХ-МС/МС пайдалана отырып, азық-түлік өнімдеріндегі стрептомициннің қалдық мөлшерін анықтау әдісі. | IV бөлім, 4-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
172 | 67.100.01 |
Сүт және сүт өнімдері. Левомицетинді (хлорамфениколды) иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау. | IV бөлім, 4-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
173 | 67.100.01 | Сүт және сүт өнімдері. Стрептомицинді иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау. ӨОӘ.МН 2642-2015 және ӨОӘ.МН 4894-2014 негізінде МЕМСТ әзірлеу | IV бөлім, 4-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
174 | 67.100.01 |
Сүт және сүт өнімдері. Тетрациклиндер тобының антибиотиктерін иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау. | IV бөлім, 4-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
175 | 67.100.01 | Сүт және сүт өнімдері. Пенициллинді иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау. ӨОӘ.МН 4310-2012, ӨОӘ.МН 4885-2014 және ӨОӘ.МН 5336-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу | IV бөлім, 4-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
".