Қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 033/2013) талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарламаға өзгерістер енгізу туралы

Жаңа

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2019 жылғы 19 наурыздағы № 40 шешімі

      2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақшаларында көзделген қағидаттарды іске асыру мақсатында және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:

      1. Қосымшаға сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2016 жылғы 7 маусымдағы № 69 шешімімен бекітілген Қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеулер (сынақтар) және өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 033/2013) талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарламаға өзгерістер енгізілсін.

      2. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық комиссия
Алқасының Төрағасы
Т. Саркисян

  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2019 жылғы 19 наурыздағы
№ 40 шешіміне
ҚОСЫМША

Қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеулер (сынақтар) және өлшеу қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарламаға енгізілетін ӨЗГЕРІСТЕР

      1. 14-позицияда 5-бағандағы "2017" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2018" деген цифрлар "2021" деген цифрлармен ауыстырылсын.

      2. 17-позицияда 5-бағандағы "2017" деген цифрлар "2019" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2018" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын".

      3. 20, 21, 26, 28 – 30, 40, 44, 48 – 50-позицияларда 5-бағандағы "2017" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2018" деген цифрлар "2021" деген цифрлармен ауыстырылсын.

      4. 64-позицияда 5-бағандағы "2016" деген цифрлар "2017" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2017" деген цифрлар "2018" деген цифрлармен ауыстырылсын.

      5. 65 – 67-позицияларда 5-бағандағы "2016" деген цифрлар "2019" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2017" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын".

      6. 68-позицияда 5-бағандағы "2016" деген цифрлар "2020" деген цифрлармен ауыстырылсын, 6-бағандағы "2017" деген цифрлар "2021" деген цифрлармен ауыстырылсын.

      7. 83-позиция мынадай редакцияда жазылсын:

      "

83

67.100.30

Балқытылған ірімшік. Қосылған цитраттық эмульгаторлар мен қышқылдықты реттегіштердің массалық үлесін айқындау әдісі. МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

      ".

      8. Мынадай мазмұндағы 84-175 позициялармен толықтырылсын:

      "

84

67.100.10

Сүт. Антибиотиктерді анықтаудың аспаптық экспресс-әдісі. МЕМСТ 32254-2013 өзгерістер енгізу

4-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

85

67.100.10

Сүт және сүт өнімдері. Инфрақызыл анализаторды қолдана отырып сәйкестендірудің физика-химиялық көрсеткіштерін анықтаудың аспаптық экспресс-әдісі. МЕМСТ 32255-2013 өзгерістер енгізу

III бөлім

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

86

67.000

Сүт және сүт өнімдері. Кьельдаль әдісін қолдана отырып, белокты емес азоттың құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу

6 және 7- қосымшалар

2018 жыл

2019 жыл

Ресей Федерациясы

87

67.000

Сүт және сүт өнімдері. Кьельдаль әдісімен сарысу ақуыздарының массалық үлесін анықтау. МЕМСТ әзірлеу

6 және 7- қосымшалар

2018 жыл

2019 жыл

Ресей Федерациясы

88

67.100.10

Айран өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер 1 және 3-қосымшалар

2017 жыл

2019 жыл

Беларусь Республикасы

89

67.100.10

Тез еритін құрғақ сүт. Диспергирленуді және сулануды анықтау әдістері. ISO / TS 17758:2014 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

90

67.100.10

Ерте жастағы балалар тағамына арналған құрғақ сүт өнімдері. Казеинді азоттың құрамын анықтау. БСТ ISO 17997-1-2012 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

91

67.100.10

Ерекше қымыз. Жалпы техниклық шарттар. ҚМС 1227:2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Қырғыз Республикасы

92

67.100.10

Айран. Ерекше қымыз . Жалпы техникалық шарттар. ҚМС 1227:2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Қырғыз Республикасы

93

67.100.10

Қаймак. Техникалық шарттар. ҚМС 213:2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Қырғыз Республикасы

94

67.100.10

Сүзбе. Техникалық шарттар. ҚМС 230:2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Қырғыз Республикасы

95

67.100.10

Құрт. Техникалық шарттар. ҚМС 285: 2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Қырғыз Республикасы

96

67.100.10

Биолакт. Техникалық шарттар. ҚМС 858: 2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Қырғыз Республикасы

97

67.100.10

Ацидофильді өнімдер. Техникалық шарттар. ҚМС 925:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Қырғыз Республикасы

98

67.100.10

Ұлттық қышқыл сүт сусындары. Техникалық шарттар. ҚМС 1029:2006 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар

2021 жыл

2022 жыл

Қырғыз Республикасы

99

67.100.01

Қайта өңдеуге арналған түйе сүті. Техникалық шарттар. ҚР СТ 166-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Қазақстан Республикасы

100

67.100.10

Балалар тағамына арналған сұйық және паста тәрізді сүт өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 30625-98 қайта қарау

I – IV және Х бөлімдер, 2, 4, 9, 12 және 14-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Ресей Федерациясы

101

67.100.10

Балалар тағамына арналған құрғақ сүт өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. МЕМСТ 30626-98 қайта қарау

I – IV және Х бөлімдер, 2, 4, 9, 12 және 14-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Ресей Федерациясы

102

67.100.10

Сүзбе массалары мен ірімшіктері. Жалпы техникалық шарттар.
БСТ 2283-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

103

67.100.10

Сүт консервілері. Бие сүті құрғақ. Техникалық шарттар. МЕМСТ Р 52975-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I-IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

104

67.100.20

Сиыр сүтінен жасалған майлы паста. Жалпы техникалық шарттар.
МЕМСТ Р 52253-2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I-IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар

2021 жыл

2022 жыл

Ресей Федерациясы

105

67.100.20

Қатты, өте қатты, құрғақ ірімшіктер. Жалпы техникалық шарттар.
МЕМСТ Р 52686-2006 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I-IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар

2021 жыл

2022 жыл

Ресей Федерациясы

106

67.200.10

Ерте жастағы балалар тағамына арналған ішетін сүт. Техникалық шарттар. БСТ 1860-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 2, 4, 9 және 12-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

107

67.200.10

Ерте жастағы балалар тағамына арналған байытылған айран. Жалпы техникалық шарттар. БСТ 1859-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 2, 4, 9 және 12-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

108

67.100.01

Сүтті пастерленген сарысу. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

II бөлім, 3 және 4-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

109

67.100.01

Бие сүті. Сатып алу кезіндегі талаптар. ҚР СТ 1005-98, МЕМСТ Р 52973-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

110

67.100.01

Мәшінің шикі сүт. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

111

67.100.01

Енекенің шикі сүті. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

112

67.100.01

Қойдың шикі сүті. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар

2021 жыл

2022 жыл

Беларусь Республикасы

113

67.100.01

Ішуге арналған қой сүті . Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4, 5 және 6-қосымшалар

2021 жыл

2022 жыл

Беларусь Республикасы

114

67.100.10

Концентрацияланған кілегей және сүт. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар

2021 жыл

2022 жыл

Ресей Федерациясы

115

67.100.10

Стерилденген қоюлатылған кілегей. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар

2021 жыл

2022 жыл

Беларусь Республикасы

116

67.100.10

Қоюлатылған сарысу. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар

2022 жыл

2023 жыл

Беларусь Республикасы

117

67.100.10

Қоюлатылған пахта. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар

2022 жыл

2023 жыл

Беларусь Республикасы

118

67.100.10

Сүт және құрамында сүт бар сублимирленген өнімдер. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар

2021 жыл

2022 жыл

Ресей Федерациясы

119

67.100.10

Құрғақ сүт сусындары. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар

2021 жыл

2022 жыл

Ресей Федерациясы

120

67.100.40

Балмұздаққа арналған құрғақ қоспалар. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

121

67.100.10

Құрғақ пахта. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Ресей Федерациясы

122

67.100.99

Лактулозаның концентраты. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар

2022 жыл

2023 жыл

Беларусь Республикасы

123

67.100.99

Сүт ақуыздарының гидролизаттары. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Ресей Федерациясы
 

124

67.100.40

Балмұздаққа арналған сұйық қоспалар. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар

2022 жыл

2023 жыл

Ресей Федерациясы
 

125

67.100.10

Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған қаймақ. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 10, 11 және 13-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

126

67.100.10

Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған лактозы төмен ішетін сүт. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 10, 11 және 13-қосымшалар

2021 жыл

2022 жыл

Беларусь Республикасы

127

67.100.10

Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған лактозы төмен қышқыл сүт өнімдері. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 10, 11 және 13-қосымшалар

2022 жыл

2023 жыл

Беларусь Республикасы

128

67.100.10
 

Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалар тағамына арналған концентрацияланған стерилденген сүт және кілегей. Техникалық шарттар. МЕМСТ әзірлеу

I - IV бөлімдер, 2, 4, 10, 11 және 13-қосымшалар

2022 жыл

2023 жыл

Беларусь Республикасы

129

67.050

Балалар тағамына арналған қоспалар және ересектерге арналған қоректік өнімдер. Аса тиімді сұйық хроматография және тандемді масс-спектрометрия (UHPLC-MS/MS) әдісінің көмегімен пантотендік қышқылдың құрамын анықтау. ISO 20639:2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 14-қосымша

2018 жыл

2019 жыл

Беларусь Республикасы

130

67.050

Балалар тағамына арналған қоспалар. Сұйық хроматография көмегімен нуклеотидтердің құрамын анықтау. ISO 20638:2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 14-қосымша

2018 жыл

2019 жыл

Беларусь Республикасы

131

07.100.30

Тамақ өнімдері. Стафилококктық энтеротоксиндерді ммуноферментті анықтаудың деңгейлес әдісі. ISO 19020:2017 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 2-қосымша

2018 жыл

2019 жыл

Беларусь Республикасы

132

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Азот құрамын анықтау. Дюмас қағидатына сәйкес жағуды қолдана отырып практикалық әдіс. ISO 14891:2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 9-қосымша

2018 жыл

2019 жыл

Беларусь Республикасы

133

67.100.20

Сүт майы, сиыр сүтінен май және паста. Қабылдау қағидалары, сынамаларды іріктеу және бақылау әдістері.
МЕМСТ Р 55361-2012 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V және VII бөлімдер, 1-қосымша

2021 жыл

2022 жыл

Ресей Федерациясы
 

134

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Органолептикалық талдау. 2 бөлім. Органолептикалық бағалаудың ұсынылатын әдістері.
ISO 22935-2:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V және VII бөлімдер, 3-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

135

67.050

Арнайы тамақ өнімдері. Шайырлануды анықтау әдісі.
МЕМСТ Р 55578-2013 негізінде МЕМСТ әзірлеу

Х бөлім, 9-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

136

19.020
67.040

Балаларға, жүкті және бала емізетін аналарға арналған арнайы тамақ өнімдері. Аудармалы санды анықтау әдістемесі.
ӨОӘ.МН 3067-2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу.

X бөлім, 9, 10-қосымшалар

2022 жыл

2023 жыл

Беларусь Республикасы

137

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Ашытқы дақылдары, пробиотиктер және ферменттелген өнімдер. Ағынды цитометрия көмегімен қышқыл сүт бактерияларын сандық бағалау.
ISO 19344:2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 2-қосымша

2018 жыл

2019 жыл

Беларусь Республикасы
 

138

67.100.30

Ірімшік және балқытылған ірімшік. Қабылдау қағидалары, сынамаларды іріктеу және бақылау әдістері.
МЕМСТ Р 55063-2012 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар

2021 жыл

2022 жыл

Ресей Федерациясы
 

139

67.100.99

Кілегей. Май құрамын анықтау. Гравиметриялық әдіс (бақылау әдісі).
ҚР СТ ISO 2450:2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

140

67.100.20

Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттың және майдың құрамын анықтау. 3-бөлім. Майдың құрамын анықтау (Бақылау әдісі). ISO 3727-3:2003 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

141

67.100.01

Майсыздандырылған сүт, сарысу және пахта. Май құрамын анықтау. Гравиметриялық әдіс (бақылау әдісі). ISO 7208: 2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

142

67.100.20

Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттың және майдың құрамын анықтау (стандартты әдістер). 3 бөлім. Май құрамын анықтау. ISO 8851-3:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

143

67.100.10

Сүт. Май құрамын гравиметриялық әдіспен анықтау (Бақылау әдісі).
ISO 1211-2012 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь
Республикасы

144

67.100.01

Сүт негізіндегі сүт өнімдері және тамақ өнімдері. Май құрамын гравиметриялық Вейбулл-Бернтоп әдісімен (бақылау әдісі) анықтау.
3 бөлім. Арнайы жағдайлар. ҚР СТ ISO 8262-3:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

145

67.100.10

Сүт және сүтті қайта өңдеу өнімдері. Ылғалдың және құрғақ заттың массалық үлесін анықтау әдістері. МЕМСТ Р 54668-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы
 

146

67.100.20

Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттардың және майдың құрамын анықтау. 1-бөлім. Ылғал құрамын анықтау (бақылау әдісі). ISO 3727-1:2001 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

147

67.100.20

Сарымай. Ылғалдың, майсыздандырылған құрғақ заттың және майдың құрамын анықтау (стандартты әдістер). 1-бөлім. Ылғал құрамын анықтау. ISO 8851-1:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

148

67.100.10

Шикі сүт. Қату нүктесін анықтау. Термисторлық криоскопты қолдану әдісі (бақылау әдісі). ISO 5764:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 6-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы
 

149

67.100.10

Сүт және сүт өнімдері. Құрғақ майсыздандырылған сүт қалдығының массалық үлесін анықтау әдістері. МЕМСТ Р 54761-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

150

67.100.20

Май. Тұз құрамын анықтау. Потенциометриялық әдіс. ISO 15648:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

151

67.100.30

Ірімшік және балқытылған ірімшіктен жасалған өнімдер. Хлоридтердің құрамын анықтау. Потенциометриялық титрлеу әдісі.
ISO 5943:2006 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

152

67.100.10

Сүт құрамдас өнімдер және сүт негізіндегі балалар тағамы өнімдері. Жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен моно - және дисахаридтердің массалық концентрациясын анықтау.
МЕМСТ Р 54760-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 12, 13-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

153

67.100.10

Сүт және сүтті қайта өңдеу өнімдері. Қанттың массалық үлесін анықтау әдістері. МЕМСТ Р 54667-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім, 1-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

154

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Лактозаның құрамын жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау (бақылау әдісі). БСТ ISO 22662:2007 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 12, 13-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Қазақстан Республикасы

155

67.100.10

Биенің құрғақ сүті. Техникалық шарттар. ҚР СТ 3270-2018 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Қазақстан Республикасы

156

67.100.10

Шұбат. Жалпы техникалық шарттар. ҚР СТ 117-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1 және 3-қосымшалар

2019 жыл

2020 жыл

Қазақстан Республикасы

157

67.050

Тамақ өнімдері. Холиннің массалық концентрациясын спектрофотометриялық әдіспен анықтау. МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 14-қосымша

2021 жыл

2022 жыл

Беларусь Республикасы

158

67.100.10

Шикі сүт. Полиакриламидтік гельде ақуыз құрамын электрофоретикалық әдіспен сәйкестендіру. ГОСТ Р 53761-2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы
 

159

07.100.30

Тамақ және жемазық өнімдері. Микробиология. Аппликаторларда контактілі шыныаяқтар мен тампондарды пайдалана отырып, беттен сынама алудың деңгейлес әдістері. ISO 18593-2018 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь
Республикасы

160

67.100.01

Тамақ өнімдері. ТЖСХ-МС/МС пайдалана отырып, азық-түлік өнімдеріндегі левомицетиннің (хлорамфеникол) қалдық мөлшерін анықтау әдісі. ӨОӘ.МН 4790-2013 негізінде МЕМСТ әзірлеу.

IV бөлім, 4-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

161

67.100.01

Тамақ өнімдері. ТЖСХ-МС/МС пайдалана отырып, азық-түлік өнімдеріндегі пенициллиндердің қалдық мөлшерін анықтау әдісі. ӨОӘ.МН 5200-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу.

IV бөлім, 4-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

162

67.100.01

Сүт және сүт құрамдас сублимирленген өнімдер. Құрғақ заттар мен ылғалды анықтау. МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер

2021 жыл

2022 жыл

Ресей Федерациясы

163

67.100.01

Балалар тағамы өнімдері. Көмірсутектерін анықтау.
МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 12, 13-қосымшалар

2020 жыл

2021 жыл

Ресей Федерациясы

164

67.100.01

Балалар тамағына арналған қоспалар. Тауриннің құрамын анықтау.
МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 14-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

165

67.100.01

Ерте жастағы балалар тағамына арналған сүт қоспалары. Марганецтің құрамын анықтау.
МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 14-қосымша

2019 жыл

2020 жыл

Ресей Федерациясы

166

67.100.01

Ерте жастағы балалар тағамына арналған сүт қоспалары. Күлдің құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 14-қосымша

2019 жыл

2020 жыл

Ресей Федерациясы

167

67.100.01

Ерте жастағы балалар тағамына арналған сүт қоспалары. Фолий қышқылының құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 14-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

168

67.100.01

Балалар тағамына арналған қоспалар. L-карнитиннің құрамын анықтау. МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 14-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

169

67.100.01

Балалар тағамына арналған қоспалар.. Лютеиннің құрамын анықтау.
МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 14-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

170

67.100.01

Ішетін сүт. Құрғақ сүттің құрамын анықтау.МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер

2019 жыл

2020 жыл

Ресей Федерациясы

171

67.100.01

Тамақ өнімдері. ТЖСХ-МС/МС пайдалана отырып, азық-түлік өнімдеріндегі стрептомициннің қалдық мөлшерін анықтау әдісі.
ӨОӘ.МН 5593-2016 негізінде МЕМСТ әзірлеу

IV бөлім, 4-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

172

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Левомицетинді (хлорамфениколды) иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау.
ӨОӘ.МН 2436-2015, ӨОӘ.МН 3283-2009, ӨОӘ.МН 4230-2015, ӨОӘ.МН 4678-2015 және ӨОӘ.МН 4846-2014 негізінде МЕМСТ әзірлеу

IV бөлім, 4-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

173

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Стрептомицинді иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау. ӨОӘ.МН 2642-2015 және ӨОӘ.МН 4894-2014 негізінде МЕМСТ әзірлеу

IV бөлім, 4-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

174

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Тетрациклиндер тобының антибиотиктерін иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау.
ӨОӘ.МН 3830-2015 және
ӨОӘ.МН 3951-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу

IV бөлім, 4-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

175

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Пенициллинді иммуноферменттік талдау әдісімен анықтау. ӨОӘ.МН 4310-2012, ӨОӘ.МН 4885-2014 және ӨОӘ.МН 5336-2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу

IV бөлім, 4-қосымша

2020 жыл

2021 жыл

Беларусь Республикасы

      ".

Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

 

бет бойынша іздеу

Іздеу үшін жолды енгізіңіз

Кеңес: браузерде бет бойынша енгізілген іздеу бар, ол жылдамырақ жұмыс істейді. Көбінесе, ctrl-F пернелері қолданылады