"Қазақстан Республикасы Президентiнiң "Алтын сапа" сыйлығын алуға арналған конкурсқа қатысушылардың материалдарын ресiмдеу, ұсыну және алдын ала бағалау ережесiн және "Қазақстанның үздiк тауары" өңiрлiк және республикалық көрме-конкурстарына ұсынылатын материалдар мен өнiмдi ресiмдеу, ұсыну және алдын ала сараптамалық бағалау ережесiн бекiту туралы" Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2009 жылғы 31 шілдедегі № 1167 қаулысына өзгерістер енгізу туралы

Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2012 жылғы 25 тамыздағы № 1086 Қаулысы

      Қазақстан Республикасының Үкіметі ҚАУЛЫ ЕТЕДІ:
      1. «Қазақстан Республикасы Президентiнiң «Алтын сапа» сыйлығын алуға арналған конкурсқа қатысушылардың материалдарын ресiмдеу, ұсыну және алдын ала бағалау ережесiн және «Қазақстанның үздiк тауары» өңiрлiк және республикалық көрме-конкурстарына ұсынылатын материалдар мен өнiмдi ресiмдеу, ұсыну және алдын ала сараптамалық бағалау ережесiн бекiту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2009 жылғы 31 шілдедегі № 1167 қаулысына (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2009 ж., № 34, 329-құжат) мынадай өзгерістер енгізілсін:
      1) көрсетілген қаулымен бекітілген Қазақстан Республикасы
Президентiнiң «Алтын сапа» сыйлығын алуға арналған конкурсқа қатысушылардың материалдарын ресiмдеу, ұсыну және алдын ала бағалау ережесiнде:
      3-тармақтың 5) тармақшасы алып тасталсын;
      9-тармақтың бірінші бөлігі мынадай редакцияда жазылсын.
      «9. Конкурсқа қатысушылардың материалдары мен қызметiне жергiлiктi жерлерде алдын ала бағалау жүргiзу үшiн конкурсты ұйымдастырушының шешiмiмен сапа саласында оқытудан өткен сарапшылар, конкурсты ұйымдастырушының өкiлдерi, қоғамдық бiрлестiктердiң, жергiлiктi атқарушы органдардың өкiлдерi арасынан сараптамалық топтар құрылады.»;
      11-тармақ мынадай редакцияда жазылсын:
      «11. Сараптамалық топтар жергiлiктi жерлерде конкурсқа қатысушылардың материалдары мен қызметiн алдын ала бағалауды жүргiзгеннен кейiн 3 дана құжаттар жиынтығы мен сараптамалық қорытынды 15 қыркүйекке дейінгі мерзiмде конкурсты ұйымдастырушыға жiберiледi.»;
      2) көрсетілген қаулымен бекітілген «Қазақстанның үздiк тауары» өңiрлiк және республикалық көрме-конкурстарына ұсынылатын материалдар мен өнiмдi ресiмдеу, ұсыну және алдын ала сараптамалық бағалау ережесiнде:
      көрсетілген Ережеге 345-қосымшалар осы қаулыға 12,  3-қосымшаларға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын.
      2. Осы қаулы алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасының
      Премьер-Министрі                             К. Мәсімов

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің    
2012 жылғы 25 тамыздағы
№ 1086 қаулысына
1-қосымша   

«Қазақстанның үздiк тауары» 
өңiрлiк және республикалық 
көрме-конкурстарына ұсынылатын
материалдар мен өнiмдi ресiмдеу,
ұсыну және алдын ала сараптамалық
бағалау ережесiне    
3-қосымша         

«Өндiрiстiк мақсаттағы үздiк тауарлар» номинациясы
Облыс _______________________________________________________________
Ұйым ________________________________________________________________
Өнiм ________________________________________________________________
Бұйымның қорытынды балы _____________________________________________

Сараптамалық бағалау кестесi

Р/с

Өлшемдер, талаптар, көрсеткiштер

Сарапшылар

Орташа балл



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


1

2

3

4

1

Отандық аналогпен салыстырғанда техникалық деңгейi (1-10 балл)












2

Өндiрiлетiн өнiм көлемiндегi экспортқа шығарылатын өнiм үлесi (10 % үшiн 1 балл)












3

Өткен жылдың ұқсас кезеңiмен салыстырғанда конкурсқа ұсынылған өнiмдi өндiру көлемiнiң артуы (10 % үшiн 1 балл)












4

Тұтынушылар, мемлекеттiк бақылаушы органдар, сатып алатын ұйымдар тарапынан сараптамалық-расталған шағымдардың болуы/болмауы (0, 10 балл)












5

Тұтынушылардың, сатып алатын ұйымдардың пiкiрлерi (республиканың әртүрлi өңiрлерiнен және одан тыс жерлерден кемiнде 10 ресми ресiмделген) (0, 10 балл)












6

Өнімдегі жергілікті қамту үлесі (әрбiр 10 % үшiн 1 балл)












7

Сапа көрсеткіштерінің тұрақтылық деңгейі (менеджменттің сертификатталған жүйелерінің болуы (0, 10 балл)












8

Өнімнің қауіпсіздігін растайтын көрсеткіштер тұрақтылығының деңгейі (Кеден одағының бірыңғай нысаны бойынша берілген сертификаттарды, декларацияларды қоса алғанда, сәйкестік сертификаты, сәйкестік декларациясы) (0, 10 балл)












9

Өнімнің бәсекеге қабілеттігін арттыру мақсатында компанияның маркетингтік саяси тиімділігі (1-10 балл)












10

Бұйымды жасау кезінде пайдаланылатын инновациялар («ноу-хаудың», өнертабыстың, патенттердің болуы, конструкциялардың жаңалығы) (1-10 балл)












11

Өнімнің эстетикалық ерекшелігі, орамның дизайны, (1-10 балл)












Бұйымның қорытынды балы (S (сомасы) орт. балл)


Комиссия төрағасы (Т.А.Ә.) ________________________
Сараптамалық топ хатшысы (Т.А.Ә.) _________________
Сараптамалық топ мүшелері _________________________
                          _________________________

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің    
2012 жылғы 25 тамыздағы
№ 1086 қаулысына
2-қосымша    

«Қазақстанның үздiк тауары»
өңiрлiк және республикалық
көрме-конкурстарына ұсынылатын
материалдар мен өнiмдi ресiмдеу,
ұсыну және алдын ала сараптамалық
бағалау ережесiне   
4-қосымша       

«Халық тұтынатын үздiк тауарлар» номинациясы
Облыс _______________________________________________________________
Ұйым ________________________________________________________________
Өнiм ________________________________________________________________
Бұйымның қорытынды балы _____________________________________________

Р/с

Өлшемдер, талаптар, көрсеткiштер

Сарапшылар

Орташа балл



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


1

2

3

4

1

Отандық аналогпен салыстырғанда техникалық деңгейi (1-10 балл)












2

Өндiрiлетiн өнiм көлемiндегi экспортқа шығарылатын өнiм үлесi (10 % үшiн 1 балл)












3

Өткен жылдың ұқсас кезеңiмен салыстырғанда конкурсқа ұсынылған өнiмдi өндiру көлемiнiң артуы (10 % үшiн 1 балл)












4

Тұтынушылардың түрлі санаты үшін әлеуметтік маңыздылық деңгейі (аналогпен салыстырғанда бағасы және Қазақстан нарығындағы қолжетiмдiлiгi) (1-10 балл))












5

Тұтынушылар, мемлекеттiк бақылаушы органдар сатып алатын ұйымдардың тарапынан сараптамалық-расталған шағымдардың болуы/болмауы (0, 10 балл)












6

Тұтынушылардың, сатып алатын ұйымдардың пiкiрлерi (республиканың әртүрлi өңiрлерiнен және одан тыс жерлерден кемiнде 10 ресми ресiмделген) (0, 10 балл)












7

Өнімдегі жергілікті қамту үлесі (әрбiр 10 % үшiн 1 балл)












8

Сапа көрсеткіштерінің тұрақтылық деңгейі (менеджменттің сертификатталған жүйелерінің болуы (0, 10 балл)












9

Өнімнің қауіпсіздігін растайтын көрсеткіштер тұрақтылығының деңгейі (Кеден одағының бірыңғай нысаны бойынша берілген сертификаттарды, декларацияларды қоса алғанда, сәйкестік сертификаты, сәйкестік декларациясы) (0, 10 балл)












10

«Буып-түюге, таңбалауға, зат белгі жапсыруға және оларды дұрыс түсіруге қойылатын талаптар» туралы Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 21 наурыздағы № 277 қаулысымен бекітілген техникалық регламентінің сақталуы/сақталмауы (0, 10 балл)












11

Өнімнің эстетикалық ерекшелігі, орамның дизайны, (1-10 балл)












Бұйымның қорытынды балы (S (сомасы) орт. балл)


Комиссия төрағасы (Т.А.Ә.) ________________________
Сараптамалық топ хатшысы (Т.А.Ә.) _________________
Сараптамалық топ мүшелері _________________________
                          _________________________

Қазақстан Республикасы
Үкіметінің    
2012 жылғы 25 тамыздағы
№ 1086 қаулысына
3-қосымша    

«Қазақстанның үздiк тауары»
өңiрлiк және республикалық
көрме-конкурстарына ұсынылатын
материалдар мен өнiмдi ресiмдеу,
ұсыну және алдын ала сараптамалық
бағалау ережесiне    
5-қосымша        

«Үздiк азық-түлiк тауарлар» номинациясы
Облыс _______________________________________________________________
Ұйым ________________________________________________________________
Өнiм ________________________________________________________________
Бұйымның қорытынды балы _____________________________________________

Сараптамалық бағалау кестесi

Р/с

Өлшемдер, талаптар, көрсеткiштер

Сарапшылар

Орташа балл



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


1

2

3

4

1

Отандық аналогпен салыстырғанда техникалық деңгейi (1-10 балл)












2

Экспортқа шығарылатын өнiмнiң өндiрiлу көлемiнен үлесi (10 % үшiн 1 балл)












3

Өткен жылдың ұқсас кезеңiмен салыстырғанда конкурсқа ұсынылған өнiмдi өндiру көлемiнiң артуы (10 % үшiн 1 балл)












4

Тұтынушылар, мемлекеттiк бақылаушы органдар, сатып алатын ұйымдар тарапынан сараптамалық-расталған шағымдардың болуы/ болмауы (0, 10 балл)












5

Тұтынушылардың, сатып алатын ұйымдардың пiкiрлерi (республиканың әртүрлi өңiрлерiнен және одан тыс жерлерден кемiнде 10 ресми ресiмделген) (0, 10 балл)












6

Өнімдегі жергілікті қамту үлесі (әрбiр 10 % үшiн 1 балл)












7

Сапа көрсеткіштерінің тұрақтылық деңгейі (менеджменттің сертификатталған жүйелерінің болуы (0, 10 балл)












8

Өнімнің қауіпсіздігін растайтын көрсеткіштер тұрақтылығының деңгейі (Кеден одағының бірыңғай нысаны бойынша берілген сертификаттарды, декларацияларды қоса алғанда, сәйкестік сертификаты, сәйкестік декларациясы) (0, 10 балл)












9

Өнімнің бәсекеге қабілеттігін арттыру мақсатында компанияның маркетингтік саяси тиімділігі (1-10 балл)












10

Бұйымды жасау кезінде пайдаланылатын инновациялар («ноу-хаудың», өнертабыстың, патенттің болуы, конструкциялардың жаңалығы) (1-10 балл)












11

«Буып-түюге, таңбалауға, зат белгі жапсыруға және оларды дұрыс түсіруге қойылатын талаптар» туралы Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 21 наурыздағы № 277 қаулысымен бекітілген техникалық регламентінің сақталуы/сақталмауы (0, 10 балл)












12

Өнімнің эстетикалық ерекшелігі, орамның дизайны, (1-10 балл)












Бұйымның қорытынды балы (S (сомасы) орт. балл)


Комиссия төрағасы (Т.А.Ә.) ________________________
Сараптамалық топ хатшысы (Т.А.Ә.) _________________
Сараптамалық топ мүшелері _________________________
                          _________________________.

О внесении изменений в постановление Правительства Республики Казахстан от 31 июля 2009 года № 1167 "Об утверждении Правил оформления, представления и предварительной оценки материалов участников конкурса на соискание премии Президента Республики Казахстан "Алтын сапа" и Правил оформления, представления и предварительной экспертной оценки материалов и продукции, представляемых на региональный и республиканский конкурсы-выставки "Лучший товар Казахстана"

Постановление Правительства Республики Казахстан от 25 августа 2012 года № 1086

      Правительство Республики Казахстан ПОСТАНОВЛЯЕТ:
      1. Внести в постановление Правительства Республики Казахстан от  31 июля 2009 года № 1167 «Об утверждении Правил оформления, представления и предварительной оценки материалов участников конкурса на соискание премии Президента Республики Казахстан «Алтын сапа» и Правил оформления, предоставления и предварительной экспертной оценки материалов и продукции, представляемых на региональный и республиканский конкурсы-выставки «Лучший товар Казахстана» (САПП Республики Казахстан, 2009 г., № 34, ст. 329) следующие изменения:
      1) в Правилах оформления представления и предварительной оценки материалов участников конкурса на соискание премии Президента Республики Казахстан «Алтын сапа», утвержденных указанным постановлением:
      подпункт 5) пункта 3 исключить;
      часть первую пункта 9 изложить в следующей редакции:
      «9. Для проведения предварительной оценки материалов и деятельности участников конкурса на местах решением организатора конкурса создаются экспертные группы из числа экспертов, прошедших обучение в области качества, представителей организатора конкурса, представителей общественных объединений, местных исполнительных органов.»;
      пункт 11 изложить в следующей редакции:
      «11. После проведения экспертными группами на местах предварительной оценки материалов и деятельности участников конкурса комплект документов в 3 экземплярах и экспертное заключение направляются организатору конкурса в срок до 15 сентября.»;
      2) в Правилах оформления, представления и предварительной экспертной оценки материалов и продукции, представляемых на региональный и республиканский конкурсы-выставки «Лучший товар Казахстана», утвержденных указанным постановлением:
      приложения 345 к указанным Правилам изложить в новой редакции согласно приложениям 123 к настоящему постановлению.
      2. Настоящее постановление вводится в действие со дня первого официального опубликования.

      Премьер-Министр
      Республики Казахстан                       К. Масимов

Приложение 1        
к постановлению Правительства
Республики Казахстан     
от 25 августа 2012 года № 1086

Приложение 3        
к Правилам оформления,    
представления и предварительной
экспертной оценки материалов
и продукции, представляемых на
региональный и республиканский
конкурсы-выставки      
«Лучший товар Казахстана»  

Номинация
«Лучшие товары производственного назначения»
Область _____________________________________________________________
Организация _________________________________________________________
Продукция ___________________________________________________________
Итоговый балл изделия _______________________________________________

Таблица экспертной оценки


п/п

Критерии, требования,
показатели

Эксперты

Средний балл



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


1

2

3

4

1

Технический уровень в
сравнении с отечественными
аналогами (1-10 баллов)












2

Доля поставляемой на экспорт
продукции от объема производимой (1 балл за 10 %)












3

Увеличение объемов
производства продукции,
представленной на
конкурс, в сравнении с
аналогичным периодом
прошлого года (1 балл за 10 %)












4

Наличие/отсутствие
экспертно-подтвержденных
претензий со стороны
потребителей, государственных
контролирующих органов,
закупающих организаций
(0, 10 баллов)












5

Отзывы потребителей,
закупающих организаций
(не менее 10 официально
оформленных с разных
регионов республики и за ее
пределами) (0, 10 баллов)












6

Доля местного содержания в
продукции (1 балл за каждые
10 %)












7

Уровень стабильности
показателей качества
(наличие сертифицированных
систем менеджмента)
(1-10 баллов)












8

Уровень стабильности
показателей, подтверждающие
безопасность продукции
(сертификаты соответствия,
декларации соответствия,
включая сертификаты, декларации, выданные по единым
формам Таможенного союза)
(0, 10 баллов)












8

Эффективность маркетинговой
политики компании в целях
увеличения конкурентоспособности
продукции (1-10 баллов)












9

Инновации, применяемые при
изготовлении изделия (наличие
«ноу-хау», изобретений,
патентов, новизна конструкций)
(1-10 баллов)












10

Эстетические свойства
продукции, дизайн упаковки (1-10 баллов)












Итоговый балл изделия (S (сумма) ср. баллов)


      Председатель комиссии (Ф.И.О.) __________________
      Секретарь экспертной группы (Ф.И.О.) _________________
      Члены экспертной группы ______________________________
                              ______________________________

Приложение 2        
к постановлению Правительства
Республики Казахстан     
от 25 августа 2012 года № 1086

Приложение 4        
к Правилам оформления,    
представления и предварительной
экспертной оценки материалов
и продукции, представляемых на
региональный и республиканский
конкурсы-выставки      
«Лучший товар Казахстана»  

Номинация
«Лучшие товары для населения»
Область _____________________________________________________________
Организация _________________________________________________________
Продукция ___________________________________________________________
Итоговый балл изделия _______________________________________________

Таблица экспертной оценки


п/п

Критерии, требования,
показатели

Эксперты

Средний
балл



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


1

2

3

4

1

Уровень потребительских
свойств, в сравнении с
отечественными аналогами
(1-10 баллов)












2

Доля поставляемой на экспорт
продукции от объема
производимой (1 балл за 10 %)












3

Увеличение объемов
производства продукции,
представленной на
конкурс, в сравнении с
аналогичным периодом прошлого
года (1 балл за 10 %)












4

Уровень социальной значимости
(цена в сравнении с аналогами
и доступность на казахстанском
рынке для различных категорий
потребителей) (1-10 баллов)












5

Наличие/отсутствие
экспертно-подтвержденных
претензий со стороны
потребителей, государственных
контролирующих органов,
закупающих организаций
(0, 10 баллов)












6

Отзывы потребителей,
закупающих организаций (не
менее 10 официально
оформленных с разных
регионов республики и за ее
пределами) (0, 10 баллов)












7

Доля местного содержания в
продукции (1 балл за каждые
10 %)












8

Уровень стабильности
показателей качества (наличие
сертифицированных систем
менеджмента) (0-10 баллов)












9

Уровень стабильности
показателей, подтверждающие
безопасность продукции
(сертификаты соответствия,
декларации соответствия,
включая сертификаты,
декларации, выданные по единым
формам Таможенного союза)
(0, 10 баллов)












9

Соблюдение/несоблюдение
Технического Регламента
«Требования к упаковке,
маркировке, этикетированию и
правильному их нанесению»,
утвержденного постановлением
Правительства Республики
Казахстан от 21 марта 2008
года № 277 (0, 10 баллов)












10

Эстетические свойства
продукции, дизайн
упаковки (1-10 баллов)












Итоговый балл изделия (S (сумма) ср. баллов)


      Председатель комиссии (Ф.И.О.) ____________________
      Секретарь экспертной группы (Ф.И.О.) _________________
      Члены экспертной группы ______________________________
                              ______________________________

Приложение 3        
к постановлению Правительства
Республики Казахстан     
от 25 августа 2012 года № 1086

Приложение 5        
к Правилам оформления,    
представления и предварительной
экспертной оценки материалов
и продукции, представляемых на
региональный и республиканский
конкурсы-выставки      
«Лучший товар Казахстана»  

Номинация
«Лучшие продовольственные товары»
Область _____________________________________________________________
Организация _________________________________________________________
Продукция ___________________________________________________________
Итоговый балл изделия _______________________________________________

Таблица экспертной оценки


п/п

Критерии, требования,
показатели

Эксперты

Средний
балл



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


1

2

3

4

1

Технический уровень в
сравнении с отечественными
аналогами (1-10 баллов)












2

Доля поставляемой на экспорт
продукции от объема производимой (1 балл за 10 %)












3

Увеличение объемов
производства продукции,
представленной на
конкурс, в сравнении с
аналогичным периодом прошлого
года (1 балл за 10 %)












4

Наличие/отсутствие
экспертно-подтвержденных
претензий со стороны
потребителей, государственных
контролирующих органов,
закупающих организаций
(0, 10 баллов)












5

Отзывы потребителей,
закупающих организаций (не
менее 10 официально
оформленных с разных
регионов республики и за ее
пределами) (0, 10 баллов)












6

Доля местного содержания в
продукции (1 балл за каждые 10 %)












7

Уровень стабильности
показателей качества (наличие
сертифицированных систем
менеджмента) (0-10 баллов)












8

Уровень стабильности
показателей, подтверждающие
безопасность продукции
(сертификаты соответствия,
декларации соответствия,
включая сертификаты,
декларации, выданные по единым
формам Таможенного союза)
(0, 10 баллов)












9

Эффективность маркетинговой
политики компании в целях
увеличения конкурентоспособности
продукции (1-10 баллов)












10

Инновации, применяемые при
изготовлении изделия (наличие
«ноу-хау», изобретений,
патентов, новизна конструкций)
(1-10 баллов)












11

Соблюдение/несоблюдение
Технического Регламента
«Требования к упаковке,
маркировке, этикетированию и
правильному их нанесению»,
утвержденного постановлением
Правительства Республики
Казахстан от 21 марта 2008
года № 277 (0, 10 баллов)












12

Эстетические свойства
продукции, дизайн упаковки
(1-10 баллов)












Итоговый балл изделия (S (сумма) ср. баллов)


      Председатель комиссии (Ф.И.О.) _____________________
      Секретарь экспертной группы (Ф.И.О.) _______________
      Члены экспертной группы ____________________________
                              ____________________________