2018 жылғы 7 ақпандағы Еуразиялық экономикалық комиссиясы алқасының № 21-шешіміне өзгерістер енгізу туралы

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2024 жылғы 10 қаңтардағы № 2 шешімі

      Еуразиялық экономикалық одақ шеңберіндегі техникалық реттеу туралы Хаттаманың 4-тармағына (2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартқа тіркелген № 9-қосымша) және 2014 жылғы 23 желтоқсандағы Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің № 98-шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссия жұмысының регламентіне № 2-қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссиясы алқасы шешті:

      1.  2018 жылғы 7 ақпандағы Еуразиялық экономикалық комиссиясы алқасының № 21 "Халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – Ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі туралы, оларды қолдану нәтижесінде "Тағамдық қоспалар, хош иістендіргіштер және технологиялық көмекші құралдар қауіпсіздігінің талаптары" Кеден одағының техникалық регламентінің талаптарын ерікті негізде сақтау қамтамасыз етіледі (КО ТР 029/2012), және халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – зерттеу (сынау) және өлшеу қағидалары мен әдістері, оның ішінде "Тағамдық қоспалардың, хош иістендіргіштердің және технологиялық көмекші құралдардың қауіпсіздігі талаптары" Кеден одағының техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидалары қамтылған ұлттық (Мемлекеттік) стандарттардың тізбесі (КО ТР 029/2012) және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру" шешіміне қосымшаға сәйкес өзгерістер енгізілсін.

      2.  Осы шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң, бірақ 2023 жылғы 29 тамыздағы Еуразиялық экономикалық комиссиясы кеңесінің № 84-шешімі күшіне енген күннен ерте емес күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық комиссия
алқасының төрағасы
М. Мясникович

  2024 жылғы 10 қаңтардағы
Еуразиялық экономикалық
комиссиясы алқасының
№ 2-шешіміне
ҚОСЫМША

2018 жылғы 7 ақпандағы Еуразиялық экономикалық комиссиясы алқасының № 21-шешіміне енгізілетін ӨЗГЕРІСТЕР

      1. Халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттар тізбесінде, ал олар болмаған жағдайда – Ұлттық (мемлекеттік) стандарттар, оларды қолдану нәтижесінде көрсетілген шешіммен бекітілген "Тамақ қоспаларының, хош иістендіргіштердің және технологиялық қосалқы құралдардың қауіпсіздік талаптары" Кеден одағының техникалық регламентінің (КО ТР 029/2012) талаптарын ерікті негізде сақтау қамтамасыз етіледі:

      а) 6 және 7 позициялар алынып тасталсын;

      б) мынадай мазмұндағы 71, 161, 411, 501 – 505, 661 және 67 позициялармен толықтырылсын:

      "

 
71


57095-2016 МЕМСТ "Биотехнология. Терминдер мен анықтамалар"


 
161


22840-77 МЕМСТ 1.2-тармағы "Мия тамырының сығындысы. Техникалық шарттар"


 
411


32891-2014 МЕМСТ 4.1.2-тармағы "Сүт ұю ферменттеріне арналған бұзаулардың, қозылардың, ешкілердің ұлтабары. Техникалық шарттар"


 
501


34097-2017 МЕМСТ 3.1.4 және 3.1.5-тармағы "Тағамдық қоспалар. Е585Темір лактаты. Техникалық шарттар"


 
502


34098-2017 МЕМСТ 3.1.4 және 3.1.5-тармағы "Тағамдық қоспалар. Е251 Натрий нитраты. Техникалық шарттар"


 
503


34353-2017 МЕМСТ 5.1.2 және 5.1.3-тармағы "Құрғақ, жануарлардан алынатын ферментті сүт ұюы препараттары. Техникалық шарттар"


 
504


35030-2023 МЕМСТ 4.1.2 және 4.1.3-тармағы "Ұнды өңдеуге арналған күрделі тағамдық қоспалар. Техникалық шарттар"


 
505


35031-2023 МЕМСТ 4.1.2 және 4.1.3-тармағы "Қамырдың көлемін ұлғайтуға арналған кешенді тағамдық қоспалар. Техникалық шарттар"


 
661


57646-2017 МЕМСТ 3.2.2 – 3.2.4-тармағы "Микробиологиялық өнімдер. Низин тағамдық қоспалары. Техникалық шарттар"


 
67

8 және 9-баптар

57249-2016 МЕМСТ "Ферменттік препараттар. Орау, таңбалау, тасымалдау және сақтау"


      ".

      2. Халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – зерттеу (сынау) және өлшеу қағидалары мен әдістері, оның ішінде "Тағамдық қоспалардың, хош иістендіргіштердің және технологиялық қосалқы құралдардың қауіпсіздігі талаптары" Кеден одағының техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидалары қамтылған ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі" (КО ТР 029/2012) және көрсетілген шешіммен бекітілген Техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру, мынадай мазмұндағы 151, 152, 271, 272, 311, 411, 412, 681 – 6810, 731, 732, 751 – 756, 771 – 774, 791 – 793, 811, 1061 – 1063, 1091, 1211, 1241 – 1247, 1261, 1281, 1282, 1421, 1422, 1451, 1472 и 1473 позициялармен толықтыру:

      "

151


20264.0-74 МЕМСТ "Ферменттік препараттар. Сынамаларды қабылдау ережелері мен іріктеу әдістері"


152


20264.1-89 МЕМСТ "Ферменттік препараттар. Органолептикалық, физика-химиялық және микробиологиялық көрсеткіштерді анықтау әдістері"


271


31487-2012 МЕМСТ "Ферменттік препараттар. Фитазаның ферментативті белсенділігін анықтау әдістері"


272


31488-2012 МЕМСТ "Ферменттік препараттар. Ксиланазаның ферментативті белсенділігін анықтау әдістері"


311


31662-2012 МЕМСТ "Ферменттік препараттар. Целлюлазаның ферментативті белсенділігін анықтау әдістері"


411


32364-2013 МЕМСТ "Тағамдық хош иістер. Ылғалдың массалық үлесін анықтау әдісі"


412


32365-2013 МЕМСТ "Тағамдық хош иістер. Этил спиртінің құрамын анықтау әдістері"


681


34097-2017 МЕМСТ 6.8-тармағы "Тағамдық қоспалар. Е585 Темір лактаты. Техникалық шарттар"


682


34098-2017 МЕМСТ 6.6-тармағы "Тағамдық қоспалар. Е251 Натрий нитраты. Техникалық шарттар"


683


34146-2017 МЕМСТ "Тағамдық қоспалар. Куркумин Е10 негізгі бояғыш заттың тағамдық бояғыштың массалық үлесін анықтау және анықтау әдістері 0"


684


34176-2017 МЕМСТ "Ферменттік препараттар. Ферментативті белсенділікті анықтау әдістері эндо-бета-глюканазалар"


685


34412-2018 МЕМСТ "Пектин. Сәйкестендіру. Амидтелген пектиндерді экспресс-сәйкестендіру әдісі"

Армения Республикасы қосылған күннен бастап қолданылады

686


34413-2018 МЕМСТ "Пектин. Сәйкестендіру. Пектиндерді жедел анықтау әдісі"

Армения Республикасы қосылған күннен бастап қолданылады

687


34430-2018 МЕМСТ "Тамақ өнеркәсібіне арналған ферменттік препараттар. Протеолитикалық белсенділікті анықтау әдісі"


688


34440-2018 МЕМСТ "Тамақ өнеркәсібіне арналған ферменттік препараттар. Амилолитикалық белсенділікті анықтау әдістері"


689


34985-2023 МЕМСТ "Тағамдық қоспалар. Е101 Рибофлавина бояуын анықтау әдістері"


6810


34990-2023 МЕМСТ 3.1.5 және 3.1.6-тармақтары "Тағамдық қоспалар. Е316 Натрий изоаскорбат. Техникалық шарттар"


731


53969-2010 МЕМСТ "Лимон қышқылының тағамдық тұздары (цитраттар). Ылғалдың массалық үлесін анықтау әдісі"


732


53973-2010 МЕМСТ "Тамақ өнеркәсібіне арналған ферменттік препараттар. B-глюканаза белсенділігін анықтау әдістері"


751


55228-2012 МЕМСТ "Тағамдық қоспалар. Лимон қышқылын өндірудегі лимон және ілеспе қышқылдардың массалық үлесін анықтау әдісі"


752


55229-2012 МЕМСТ "Тағамдық қоспалар. Лимон қышқылын өндіруге арналған шикізаттағы жалпы фосфордың массалық үлесін анықтаудың колориметриялық әдісі"


753


55298-2012 МЕМСТ "Тамақ өнеркәсібіне арналған ферменттік препараттар. Пектолитикалық белсенділікті анықтау әдістері"


754


55979-2014 МЕМСТ "Тамақ өнеркәсібіне арналған ферменттік препараттар. Пектат-және пектин-лиаздық белсенділікті анықтау әдістері"


755


57248-2016 МЕМСТ "Ферменттік препараттар. Сынамаларды қабылдау ережелері мен іріктеу әдістері"


756


70224-2022 МЕМСТ "Тағамдық қоспалар. Күрделі тағамдық қоспалардағы пропионат иондарын анықтау әдісі"


771


ISO 11815-2015 МЕМСТ "Сүт. Сиыр етінің жалпы сүт ұю белсенділігін анықтау"


772


ISO 15163-2014 МЕМСТ "Сүт және сүт өнімдері. Бұзау ұлтабарынан жасалған бүйрек және ірі қара малдың ұлтабарынан алынған ферменттік препарат. Хроматография әдісімен химозин мен сиыр пепсинінің құрамын анықтау"


773


ISO/TS 18083-2015 МЕМСТ "Балқытылған ірімшік өнімдері. Фосфор түрінде көрсетілген қосылған фосфат құрамын есептеу"


774


ISO 22160-2015 МЕМСТ "Сүт және сүт сусындары. Сілтілік фосфатаза белсенділігін анықтау. Фотоактивті ферменттік жүйені қолдану әдісі (EPAS)"


791


32009-2013 МЕМСТ (ISO 13730:1996) "Ет және ет өнімдері. Жалпы фосфордың массалық үлесін анықтаудың спектрофотометриялық әдісі"


792


EN 12014-3-2015 МЕМСТ "Азық-түлік өнімдері. Нитрат және/немесе нитрит құрамын анықтау. 3 бөлім. Нитрат құрамын анықтаудың спектрофотометриялық әдісі және ет өнімдеріндегі нитрит нитратты нитритке дейін ферментативті тотықсыздандыруды қолдана отырып"


793


EN 12014-4-2015 МЕМСТ "Азық-түлік өнімдері. Нитрат және/немесе нитрит құрамын анықтау. 4 бөлім. Иондық хроматография әдісімен ет өнімдеріндегі нитрат пен нитриттің құрамын анықтау"


811


EN 13196-2015 МЕМСТ "Көкөніс және жеміс шырындары. Дистилляция әдісімен жалпы күкірт диоксидінің құрамын анықтау"


1061


31765-2012 МЕМСТ "Шараптар мен шарап материалдары. Синтетикалық бояғыштарды капиллярлық электрофорез әдісімен анықтау"


1062


32037-2013 МЕМСТ "Әлсіз алкогольді және алкогольсіз сусындар, квас. Көмірқышқыл газын анықтау әдісі"


1063


32113-2013 МЕМСТ "Алкоголь өнімі және оны өндіруге арналған шикізат. Лимон қышқылының массалық концентрациясын анықтаудың ферментативті әдісі"


1091


32771-2014 МЕМСТ "Өнімдер шырынды. Кері фазалық жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен органикалық қышқылдарды анықтау"


1211


33627-2015 МЕМСТ "Көмір белсендірілген. Адсорбенттердің сорбциялық сипаттамаларын анықтаудың стандартты әдісі"


1241


34201-2017 МЕМСТ "Қант. Күкірт диоксидін йодометриялық әдіспен анықтау"


1242


34228-2017 МЕМСТ "Өнімдер шырынды. Консерванттарды жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"


1243


34229-2017 МЕМСТ "Өнімдер шырынды. Жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен синтетикалық бояғыштарды анықтау"


1244


34409-2018 МЕМСТ "Өнімдер шырынды. L-алма қышқылын ферментативті әдіспен анықтау"


1245


34420-2018 МЕМСТ "Ірімшіктер мен ерітілген ірімшіктер. Лимон қышқылы мен цитраттардың массалық үлесін өлшеу әдісі"


1246


34882-2022 МЕМСТ "Тағамдық қоспалар. Консерванттардың сандық анықтамасы (бензой сорбин қышқылдары мен олардың тұздары) хроматографиялық әдіспен кешенді тағамдық қоспаларда"


1247


34990-2023 МЕМСТ 6.7-тармағы "Тағамдық қоспалар. Е316 Натрий изоаскорбат. Техникалық шарттар"


1261


2547-2019 СТБ "Азық-түлік өнімдері. Жоғары тиімді сұйық хроматографияны қолдана отырып бояғыштарды анықтау әдісі"


1281


Р ИСО 13496-2013 МЕМСТ "Ет және ет өнімдері. Бояғыштарды анықтау. Жұқа қабатты хроматография әдісі"


1282


Р ЕN 14105-2008 МЕМСТ "Майлар мен майлардың туындылары. Май қышқылдарының метил эфирлері (FAME). Бос және жалпы глицерин, моно-, ди-, триглицеридтердің құрамын анықтау (салыстыру әдісі)"


1421


Р 54744-2011 МЕМСТ "Өнімдер шырынды. Мүкжидек пен алма өнімдеріндегі хинна, алма және лимон қышқылдарын жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"


1422


Р 54948-2012 МЕМСТ "Бал. Глицеринді анықтау әдісі"


1451


Р 57990-2017 МЕМСТ "Мамандандырылған тағамдық өнімдер, биологиялық белсенді қоспалар тамаққа. Кверцетинді анықтау әдісі"


1472


МВИ.МН 6323-2020 "Тамақ өнімдеріндегі консерванттардың жаппай үлесі. Диодты-матрицалық анықтаумен жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен өлшеулерді орындау әдістемесі" (08.12.2020 бастап № 1272/2020 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

1473


МИ № К961 ""ХЕМА" ЖШҚ өндірген "МТГ-ИФА" реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, иммуноферменттік талдау әдісімен азық-түлік сынамаларындағы микробтық трансглютаминазаның массалық үлесін өлшеу әдістемесі (11.02.2019 бастап № 241.0002/RA.RU.311866/2019 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

      ".

О внесении изменений в Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 7 февраля 2018 г. № 21

Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 10 января 2024 года № 2.

      В соответствии с пунктом 4 Протокола о техническом регулировании в рамках Евразийского экономического союза (приложение № 9 к Договору о Евразийском экономическом союзе от 29 мая 2014 года) и пунктом 5 приложения № 2 к Регламенту работы Евразийской экономической комиссии, утвержденному Решением Высшего Евразийского экономического совета от 23 декабря 2014 г. № 98, Коллегия Евразийской экономической комиссии решила:

      1. Внести в Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 7 февраля 2018 г. № 21 "О перечне международных и региональных (межгосударственных) стандартов, а в случае их отсутствия – национальных (государственных) стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Таможенного союза "Требования безопасности пищевых добавок, ароматизаторов и технологических вспомогательных средств" (ТР ТС 029/2012), и перечне международных и региональных (межгосударственных) стандартов, а в случае их отсутствия – национальных (государственных) стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Таможенного союза "Требования безопасности пищевых добавок, ароматизаторов и технологических вспомогательных средств" (ТР ТС 029/2012) и осуществления оценки соответствия объектов технического регулирования" изменения согласно приложению.

      2. Настоящее Решение вступает в силу по истечении 30 календарных дней с даты его официального опубликования, но не ранее даты вступления в силу Решения Совета Евразийской экономической комиссии от 29 августа 2023 г. № 84.

      Председатель Коллегии
Евразийской экономической комиссии
М. Мясникович

  ПРИЛОЖЕНИЕ
к Решению Коллегии
Евразийской экономической комиссии
от 10 января 2024 г. № 2

ИЗМЕНЕНИЯ,
вносимые в Решение Коллегии Евразийской экономической комиссии от 7 февраля 2018 г. № 21

      1. В перечне международных и региональных (межгосударственных) стандартов, а в случае их отсутствия – национальных (государственных) стандартов, в результате применения которых на добровольной основе обеспечивается соблюдение требований технического регламента Таможенного союза "Требования безопасности пищевых добавок, ароматизаторов и технологических вспомогательных средств" (ТР ТС 029/2012), утвержденном указанным Решением:

      а) позиции 6 и 7 исключить;

      б) дополнить позициями 71, 161, 411, 501 – 505, 661 и 67 следующего содержания:

"

71


ГОСТ Р 57095-2016 "Биотехнологии. Термины и определения"


 
".

161


пункт 1.2 ГОСТ 22840-77 "Экстракт солодкового корня. Технические условия"


411


пункт 4.1.2 ГОСТ 32891-2014 "Сычуги телят, ягнят, козлят-молочников для молокосвертывающих ферментных препаратов. Технические условия"


501


пункты 3.1.4 и 3.1.5 ГОСТ 34097-2017 "Добавки пищевые. Железа лактат Е585. Технические условия"


502


пункты 3.1.4 и 3.1.5 ГОСТ 34098-2017 "Добавки пищевые. Натрия нитрат Е251. Технические условия"


503


пункты 5.1.2 и 5.1.3 ГОСТ 34353-2017 "Препараты ферментные молокосвертывающие животного происхождения сухие. Технические условия"


504


пункты 4.1.2 и 4.1.3 ГОСТ 35030-2023
"Комплексные пищевые добавки для обработки муки. Технические условия"


505


пункты 4.1.2 и 4.1.3 ГОСТ 35031-2023 "Комплексная пищевая добавка для увеличения объема теста. Технические условия"


661


пункты 3.2.2 – 3.2.4 ГОСТ Р 57646-2017 "Продукция микробиологическая. Добавка пищевая низин. Технические условия"


67

статьи 8 и 9

ГОСТ Р 57249-2016 "Препараты ферментные. Упаковка, маркировка, транспортирование и хранение"


      2. Перечень международных и региональных (межгосударственных) стандартов, а в случае их отсутствия – национальных (государственных) стандартов, содержащих правила и методы исследований (испытаний) и измерений, в том числе правила отбора образцов, необходимые для применения и исполнения требований технического регламента Таможенного союза "Требования безопасности пищевых добавок, ароматизаторов и технологических вспомогательных средств" (ТР ТС 029/2012) и осуществления оценки соответствия объектов технического регулирования, утвержденный указанным Решением, дополнить позициями 151, 152, 271, 272, 311, 411, 412, 681 – 6810, 731, 732, 751 – 756, 771 – 774, 791 – 793, 811, 1061 – 1063, 1091, 1211, 1241 – 1247, 1261, 1281, 1282, 1421, 1422, 1451, 1472 и 1473 следующего содержания:

"

151


ГОСТ 20264.0-74 "Препараты ферментные. Правила приемки и методы отбора проб"




152


ГОСТ 20264.1-89 "Препараты ферментные. Методы определения органолептических, физико-химических и микробиологических показателей"
 




271


ГОСТ 31487-2012 "Препараты ферментные. Методы определения ферментативной активности фитазы"




272


ГОСТ 31488-2012 "Препараты ферментные. Методы определения ферментативной активности ксиланазы"




311


ГОСТ 31662-2012 "Препараты ферментные. Методы определения ферментативной активности целлюлазы"




411


ГОСТ 32364-2013 "Ароматизаторы пищевые. Метод определения массовой доли влаги"




412


ГОСТ 32365-2013 "Ароматизаторы пищевые. Методы определения содержания этилового спирта"




681


пункт 6.8 ГОСТ 34097-2017 "Добавки пищевые. Железа лактат Е585. Технические условия"


 
".

682


пункт 6.6 ГОСТ 34098-2017 "Добавки пищевые. Натрия нитрат Е251. Технические условия"


683


ГОСТ 34146-2017 "Добавки пищевые. Методы идентификации и определения массовой доли основного красящего вещества пищевого красителя куркумин Е100"


684


ГОСТ 34176-2017 "Препараты ферментные. Методы определения ферментативной активности эндо-бета-глюканазы"


685


ГОСТ 34412-2018 "Пектин. Идентификация. Метод экспресс-идентификации амидированных пектинов"

применяется с даты присоединения Республики Армения

686


ГОСТ 34413-2018 "Пектин. Идентификация. Метод экспресс-идентификации пектинов"

применяется с даты присоединения Республики Армения

687


ГОСТ 34430-2018 "Ферментные препараты для пищевой промышленности. Метод определения протеолитической активности"


688


ГОСТ 34440-2018 "Ферментные препараты для пищевой промышленности. Методы определения амилолитической активности"


689


ГОСТ 34985-2023 "Добавки пищевые. Методы определения красителя Рибофлавины Е101"


6810


пункты 3.1.5 и 3.1.6 ГОСТ 34990-2023 "Добавки пищевые. Натрия изоаскорбат Е316. Технические условия"


731


ГОСТ Р 53969-2010 "Соли лимонной кислоты (цитраты) пищевые. Метод определения массовой доли влаги"


732


ГОСТ Р 53973-2010 "Ферментные препараты для пищевой промышленности. Методы определения b-глюканазной активности"


751


ГОСТ Р 55228-2012 "Добавки пищевые. Метод определения массовой доли лимонной и сопутствующих кислот в производстве лимонной кислоты"


752


ГОСТ Р 55229-2012 "Добавки пищевые. Колориметрический метод определения массовой доли общего фосфора в сырье для производства лимонной кислоты"


753


ГОСТ Р 55298-2012 "Ферментные препараты для пищевой промышленности. Методы определения пектолитической активности"


754


ГОСТ Р 55979-2014 "Ферментные препараты для пищевой промышленности. Методы определения пектат- и пектин-лиазной активностей"


755


ГОСТ Р 57248-2016 "Препараты ферментные. Правила приемки и методы отбора проб"


756


ГОСТ Р 70224-2022 "Добавки пищевые. Метод определения пропионат-ионов в комплексных пищевых добавках"


771


ГОСТ ISO 11815-2015 "Молоко. Определение общей молокосвертывающей активности говяжьего сычужного фермента"


772


ГОСТ ISO 15163-2014 "Молоко
и молочные продукты. Сычужный фермент из сычугов телят и ферментный препарат из сычугов крупного рогатого скота. Определение содержания химозина и говяжьего пепсина методом хроматографии"


773


ГОСТ ISO/TS 18083-2015 "Продукты из плавленого сыра. Расчет содержания добавленного фосфата, выраженного в виде фосфора"


774


ГОСТ ISO 22160-2015 "Молоко и молочные напитки. Определение активности щелочной фосфатазы. Метод с применением фотоактивной ферментной системы (EPAS)"


791


ГОСТ 32009-2013 (ISO 13730:1996) "Мясо и мясные продукты. Спектрофотометрический метод определения массовой доли общего фосфора"


792


ГОСТ EN 12014-3-2015 "Продукты пищевые. Определение содержания нитрата и/или нитрита. Часть 3. Спектрофотометрический метод определения содержания нитрата и нитрита в мясных продуктах с применением ферментативного восстановления нитрата до нитрита"


793


ГОСТ EN 12014-4-2015 "Продукты пищевые. Определение содержания нитрата и/или нитрита. Часть 4. Определение содержания нитрата
и нитрита в мясных продуктах методом ионной хроматографии"


811


ГОСТ EN 13196-2015 "Соки овощные и фруктовые. Определение содержания общего диоксида серы дистилляционным методом"


1061


ГОСТ 31765-2012 "Вина и виноматериалы. Определение синтетических красителей методом капиллярного электрофореза"


1062


ГОСТ 32037-2013 "Напитки безалкогольные и слабоалкогольные, квасы. Метод определения двуокиси углерода"


1063


ГОСТ 32113-2013 "Продукция алкогольная и сырье для ее производства. Ферментативный метод определения массовой концентрации лимонной кислоты"


1091


ГОСТ 32771-2014 "Продукция соковая. Определение органических кислот методом обращенно-фазовой высокоэффективной жидкостной хроматографии"


1211


ГОСТ 33627-2015 "Уголь активированный. Стандартный метод определения сорбционных характеристик адсорбентов"


1241


ГОСТ 34201-2017 "Сахар. Определение диоксида серы йодометрическим методом"


1242


ГОСТ 34228-2017 "Продукция соковая. Определение консервантов методом высокоэффективной жидкостной хроматографии"


1243


ГОСТ 34229-2017 "Продукция соковая. Определение синтетических красителей методом высокоэффективной жидкостной хроматографии"


1244


ГОСТ 34409-2018 "Продукция соковая. Определение L-яблочной кислоты ферментативным методом"


1245


ГОСТ 34420-2018 "Сыры и сыры плавленые. Методика измерения массовой доли лимонной кислоты и цитратов"


1246


ГОСТ 34882-2022 "Добавки пищевые. Количественное определение консервантов (бензойной и сорбиновой кислот и их солей) в комплексных пищевых добавках хроматографическим методом"


1247


пункт 6.7 ГОСТ 34990-2023 "Добавки пищевые. Натрия изоаскорбат Е316. Технические условия"


1261


СТБ 2547-2019 "Продукция пищевая. Метод определения красителей с использованием высокоэффективной жидкостной хроматографии"


1281


ГОСТ Р ИСО 13496-2013 "Мясо и мясные продукты. Обнаружение красителей. Метод тонкослойной хроматографии"


1282


ГОСТ Р ЕN 14105-2008 "Производные жиров и масел. Метиловые эфиры жирных кислот (FAME). Определение содержания свободного и общего глицерина, моно-, ди-, триглицеридов (метод сравнения)"


1421


ГОСТ Р 54744-2011 "Продукция соковая. Определение хинной, яблочной и лимонной кислот в продуктах из клюквы и яблок методом высокоэффективной жидкостной хроматографии"


1422


ГОСТ Р 54948-2012 "Мед. Метод определения глицерина"


1451


ГОСТ Р 57990-2017 "Продукция пищевая специализированная, биологически активные добавки к пище. Метод определения кверцетина"


1472


МВИ.МН 6323-2020 "Массовая доля консервантов в пищевой продукции. Методика выполнения измерений методом высокоэффективной жидкостной хроматографии с диодно-матричным детектированием" (свидетельство об аттестации № 1272/2020 от 08.12.2020)

применяется до включения соответствующего межгосударственного стандарта в перечень стандартов

1473


МИ № К961 "Методика измерений массовой доли микробной трансглутаминазы в пробах продуктов питания методом иммуноферментного анализа с помощью набора реагентов "МТГ-ИФА" производства ООО "ХЕМА" (свидетельство об аттестации
№ 241.0002/RA.RU.311866/2019
от 11.02.2019)

применяется до включения соответствующего межгосударственного стандарта в перечень стандартов