Ерікті негізде қолданылуы нәтижесінде Кеден одағының "Тағамдық қоспалар, хош иістендіргіштер және технологиялық қосалқы құралдардың қауіпсіздік талаптары" (КО ТР 029/2012) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың және Кеден одағының "Тағамдық қоспалар, хош иістендіргіштер және технологиялық қосалқы құралдардың қауіпсіздік талаптары" (КО ТР 029/2012) техникалық регламентінің талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалау үшін қажетті үлгілерді іріктеп алу ережелерін қоса алғанда, зерттеулер (сынақтар) мен өлшеулердің қағидалары мен әдістерін қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі туралы

Жаңа

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2018 жылғы 7 ақпандағы № 21 шешімі

      Еуразиялық экономикалық одақ шеңберінде техникалық реттеу туралы хаттаманың (2014 жылғы 29 мамырдағы Ерузаиялық экономикалық одақ туралы шартқа № 9 қосымша) 4-тармағына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:

      1. Қоса беріліп отырған:

      Ерікті негізде қолданылуы нәтижесінде Кеден одағының "Тағамдық қоспалар, хош иістендіргіштер және технологиялық қосалқы құралдардың қауіпсіздік талаптары" (КО ТР 029/2012) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі;

      Кеден одағының "Тағамдық қоспалар, хош иістендіргіштер және технологиялық қосалқы құралдардың қауіпсіздік талаптары" (КО ТР 029/2012) техникалық регламентінің талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалау үшін қажетті үлгілерді іріктеп алу ережелерін қоса алғанда, зерттеулер (сынақтар) мен өлшеулердің қағидалары мен әдістерін қамтитын халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі бекітілсін.

      2. Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының "Кеден одағының "Тағамдық қоспалар, хош иістендіргіштер және технологиялық қосалқы құралдардың қауіпсіздік талаптары" (КО ТР 029/2012) техникалық регламентін қолданысқа ендіру тәртібі туралы" 2012 жылғы 2 қазандағы № 258 шешімінің 1-тармағының күші жойылды деп танылсын.

      3. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық комиссия
Алқасының Төрағасы
Т. Саркисян

  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2018 жылғы 7 ақпандағы
№ 21 шешімімен
БЕКІТІЛГЕН

Ерікті негізде қолданылуы нәтижесінде Кеден одағының "Тағамдық қоспалар, хош
иістендіргіштер және технологиялық қосалқы құралдардың қауіпсіздік талаптары"
(КО ТР 029/2012) техникалық регламенті талаптарының сақталуы қамтамасыз етілетін
халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, олар болмаған
жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың
ТІЗБЕСІ

Реттік

Құрылымдық элемент немесе Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық реттеу объектісі

Стандарттың белгісі және атауы

Ескерту

1 2 3 4

1

6-бап

МЕМСТ 32770-2014 "Тағамдық қоспалар. Тамақ өнімдерінің эмульгаторлары. Терминдер және анықтамалар"


2

МЕМСТ 33308-2015 "Тағамдық қоспалар. Тамақ өнімдерінің жылтыратқыштары. Терминдер және анықтамалар"


3

МЕМСТ 33310-2015 "Тағамдық қоспалар. Тамақ өнімдерін қоюлатқыштар. Терминдер және анықтамалар"


4

МЕМСТ 33782-2016 "Тағамдық қоспалар. Тамақ өнімдерін тұрақтандырғыштар. Терминдер және анықтамалар"

01.01.2019 бастап қолданылады

5

ҚР СТ МЕМСТ Р 53045-2010 "Тағамдық қоспалар. Тамақ қышқылдары және тамақ өнімдерінің қышқылдығын реттегіштер. Терминдер және анықтамалар"


6

4.3.1 және 4.3.2-тармақтар КМС 997:2005 "Нан пісіруге арналған ұнтақтар (жақсартқыштар)"


7

4.1.2 және 4.1.3-тармақтар КМС 1255:2013 "Татымал" қамырын қопсытқыш. Техникалық талаптар"


8

6 және 7-баптар

3.1.3 – 3.1.5-тармақтар МЕМСТ 490-2006 "Тамақтық сүт қышқылы. Техникалық талаптар"


9

3.1.3 – 3.1.5-тармақтар МЕМСТ 908-2004 "Тағамдық моногидрат лимон қышқылы. Техникалық талаптар"


10

1.1-тармақ МЕМСТ 2156-76 "Натрий қос көмір қышқылы. Техникалық талаптар"


11

1.2-тармақ МЕМСТ 2918-79 "Сұйық техникалық күкіртті ангидрид. Техникалық талаптар"


12

5.2.2 және 5.2.3-тармақтар МЕМСТ 6034-2014 "Декстриндер. Техникалық талаптар"


13

1.4-тармақ МЕМСТ 7699-78 "Картоп крахмалы. Техникалық талаптар"


14

3.2.2 және 3.2.3-тармақтар МЕМСТ 16280-2002 "Тағамдық агар. Техникалық талаптар"


15

1.2-тармақ МЕМСТ 16599-71 "Ванилин. Техникалық талаптар"


16

1.4 және 1.5-тармақтар МЕМСТ 21205-83 "Тағамдық шарап қышқылы. Техникалық талаптар"


17

1.4 және 1.5-тармақтар МЕМСТ 29186-91 "Пектин. Техникалық талаптар"


18

4.1.3 – 4.1.5-тармақтар МЕМСТ 31227-2013 "Тағамдық қоспалар. Е331 натрий цитраттары. Жалпы техникалық талаптар"


19

3.1.3 – 3.1.5-тармақтар МЕМСТ 31638-2012 "Тағамдық қоспалар. Е451 натрий және калий трифосфаттары. Техникалық талаптар"


20

3.1.2 – 3.1.4-тармақтар МЕМСТ 31642-2012 "Тағамдық қоспалар. Е325 сүтқышқылды нарий (натрий лактаты). Техникалық талаптар"


21

3.1.3 – 3.1.5-тармақтар МЕМСТ 31656-2012 "Тағамдық қоспалар. Тағамдық сүтқышқылды калий (калий лактаты) Е326. Техникалық талаптар"


22

3.1.3 – 3.1.7-тармақтар МЕМСТ 31686-2012 "Тағамдық қоспалар. Е452(i) натрий полифосфаты. Техникалық талаптар"


23

4.1.3 – 4.1.5-тармақтар МЕМСТ 31687-2012 "Тағамдық қоспалар. Калия фосфаты Е340 калий фосфаты. Жалпы техникалық талаптар"


24

4.1.3 – 4.1.5-тармақтар МЕМСТ 31725-2012 "Тағамдық қоспалар. Е339 натрий фосфаты. Жалпы техникалық талаптар"


25

3.1.3 – 3.1.5-тармақтар МЕМСТ 31726-2012 "Тағамдық қоспалар. Е330 сусыз лимон қышқылы. Техникалық талаптар"


26

3.1.3 – 3.1.7-тармақтар МЕМСТ 31905-2012 "Тағамдық қоспалар. Е327 кальций лактаты. Техникалық талаптар"


27

4.1.3 – 4.1.7-тармақтар МЕМСТ 32007-2012 "Тағамдық қоспалар. Е341 кальций фосфаты. Жалпы техникалық талаптар"


28

3.1.2 – 3.1.4-тармақтар МЕМСТ 32034-2013 "Крахмал гидролизаттары. Жалпы техникалық талаптар"


29

5.1.2 және 5.1.5 – 5.1.12-тармақтар МЕМСТ 32049-2013 "Тағамдық хош иістендіргіштер. Жалпы техникалық талаптар"


30

5.1.3 –5.1.5-тармақтар МЕМСТ 32052-2013 "Тағамдық қоспалар. Е322 лецитиндер. Жалпы техникалық талаптар"


31

3.1.3 – 3.1.5-тармақтар МЕМСТ 32053-2013 "Тағамдық қоспалар. Е261(I) калий ацетаты. Техникалық талаптар"


32

4.1.1 – 4.1.3-тармақтар МЕМСТ 32159-2013 "Жүгері крахмалы. Жалпы техникалық талаптар"


33

3.1.3 – 3.1.5-тармақтар МЕМСТ 32745-2014 "Тағамдық қоспалар. Триарилметанды бояғыштар. Техникалық талаптар"


34

3.1.4 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ 32746-2014 "Тағамдық қоспалар. Е280 пропион қышқылы. Техникалық талаптар"


35

3.1.4 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ 32747-2014 "Тағамдық қоспалар. Е575 глюконды-дельта-лактон. Техникалық талаптар"


36

3.1.4 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ 32748-2014 "Тағамдық қоспалар. Е296 алма қышқылы. Техникалық талаптар"


37

3.1.4 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ 32777-2014 "Тағамдық қоспалар. Е211 натрий бензоаты. Техникалық талаптар"


38

3.1.4 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ 32778-2014 "Тағамдық қоспалар. Е212 калий бензоаты. Техникалық талаптар"


39

3.1.3 – 3.1.5-тармақтар МЕМСТ 32779-2014 "Тағамдық қоспалар. Е200 сорбин қышқылы. Техникалық талаптар"


40

3.1.4 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ 32781-2014 "Тағамдық қоспалар. Е250 натрий нитраты. Техникалық талаптар"


41

4.1.3 – 4.1.5-тармақтар МЕМСТ 32802-2014 "Тағамдық қоспалар. Е500 натрий карбонаты. Жалпы техникалық талаптар"


42

3.1.4 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ 33268-2015 "Тағамдық қоспалар. Е213 кальций бензоаты. Техникалық талаптар"


43

3.1.4 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ 33269-2015 "Тағамдық қоспалар. Е297 фумар қышқылы. Техникалық талаптар"


44

4.1.3 – 4.1.6-тармақтар МЕМСТ 33270-2015 "Тағамдық қоспалар. Е350 натрий малаттары. Жалпы техникалық талаптар"


45

3.1.3 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ 33333-2015 "Тағамдық қоспалар. Е415 ксантант камеді. Техникалық талаптар"


46

4.1.4 – 4.1.7-тармақтар МЕМСТ 33504-2015 "Тағамдық қоспалар. Дигидрокверцетин. Техникалық талаптар"

01.01.2019 бастап қолданылады

47

3.1.4 – 3.1.7-тармақтар МЕМСТ 33764-2016 "Тағамдық қоспалар. Е301 натрий аскорбаты. Техникалық талаптар"

01.01.2019 бастап қолданылады

48

3.1.4 – 3.1.7-тармақтар МЕМСТ 33765-2016 "Тағамдық қоспалар. Е252 калий нитраты. Техникалық талаптар"

01.01.2019 бастап қолданылады

49

3.1.4 – 3.1.7-тармақтар МЕМСТ 33766-2016 "Тағамдық қоспалар. Е355 адипин қышқылы. Техникалық талаптар"

01.01.2019 бастап қолданылады

50

3.1.3 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ 33773-2016 "Тағамдық қоспалар. Е452(ii) калий полифосфаты. Техникалық талаптар"

01.01.2019 бастап қолданылады

51

2.2 – 2.3-тармақтар СТБ 1924-2008 "Тағамдық мақсатқа арналған сірке суы қышқылы. Техникалық талаптар"

01.01.2020 бастап қолданылады

52

4.1.1 және 4.1.2-тармақтар МЕМСТ Р 53876-2010 "Картоп крахмалы. Техникалық талаптар"


53

3.1.4 және 3.1.5-тармақтар МЕМСТ Р 54537-2011 "Тағамдық қоспалар. Е263 кальций ацетаты. Техникалық талаптар"


54

3.1.4 және 3.1.5-тармақтар МЕМСТ Р 54538-2011 "Тағамдық қоспалар. Е333(iii) кальций цитраты. Техникалық талаптар"


55

4.1.2 және 4.1.3-тармақтар МЕМСТ Р 54572-2011 "Тағамдық қоспалар. Е332 калий цитраты. Жалпы техникалық талаптар"


56

4.1.3 және 4.1.4-тармақтар МЕМСТ Р 54573-2011 "Тағамдық қоспалар. Е343 магний фосфаты. Жалпы техникалық талаптар"


57

4.1.3 және 4.1.4-тармақтар МЕМСТ Р 54626-2011 "Тағамдық қоспалар. Е262 натрий ацетаты. Жалпы техникалық талаптар"


58

3.1.4 және 3.1.5-тармақтар МЕМСТ Р 54981-2012 "Тағамдық қоспалар. Е281 натрий пропионаты. Техникалық талаптар"


59

4.1.2 және 4.1.3-тармақтар МЕМСТ Р 55053-2012 "Тағамдық қоспалар. Е501 калий карбонаты. Жалпы техникалық талаптар"


60

4.1.3 және 4.1.4-тармақтар МЕМСТ Р 55054-2012 "Тағамдық қоспалар. Е450 Пирофосфаттар. Жалпы техникалық талаптар"


61

3.1.3, 3.1.5 және 3.1.6-тармақтар МЕМСТ Р 55579-2013 "Тағамдық қоспалар. Азобояғыштар. Техникалық талаптар"


62

4.1 2 – 4.1.4-тармақтар МЕМСТ Р 55580-2013 "Тағамдық қоспалар. Е503 аммоний карбонаттары. Жалпы техникалық талаптар"


63

3.1.4 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ Р 55581-2013 "Тағамдық қоспалар. Е283 калий пропионаты. Техникалық талаптар"


64

3.1.4 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ Р 55582-2013 "Тағамдық қоспалар. Е282 кальций пропионаты. Техникалық талаптар"


65

3.1.4 – 3.1.6-тармақтар МЕМСТ Р 55583-2013 "Тағамдық қоспалар. Е202 калий сорбаты. Техникалық талаптар"


66

3.1.3 және 3.1.5-тармақтар МЕМСТ Р 55973-2014 "Тағамдық қоспалар. Е509 кальций хлориді. Техникалық талаптар"


  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2018 жылғы 7 ақпандағы
№ 21 шешімімен
БЕКІТІЛГЕН

Кеден одағының "Тағамдық қоспалар, хош иістендіргіштер және технологиялық қосалқы құралдардың қауіпсіздік талаптары"
(КО ТР 029/2012) техникалық регламентінің талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалау үшін қажетті
үлгілерді іріктеп алу ережелерін қоса алғанда, зерттеулер (сынақтар) мен өлшеулердің қағидалары мен әдістерін қамтитын
халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, олар болмаған жағдайда – ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың
ТІЗБЕСІ

Реттік

Құрылымдық элемент немесе Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық реттеу объектісі

Стандарттың белгісі және атауы

Ескерту

1 2 3 4

1

7-баптың 4, 6-тармақтары және 9-тармағының
1 және 2-тармақшалары

МЕМСТ ISO 7218-2015 "Тамақ өнімдерінің және жануарларға арналған жемшөптердің микробиологиясы. Микробиологиялық зерттеулер бойынша жалпы талаптар және ұсынымдар"


2

МЕМСТ 29185-2014 (ISO 15213:2003) "Тамақ өнімдерінің және жануарларға арналған жемшөптердің микробиологиясы. Анаэробты жағдайда өсетін сульфитредуцирлегіш бактерияларды анықтау және есептеу әдістері"


3

МЕМСТ 31659-2012 (ISO 6579:2002) "Тамақ өнімдері. Salmonella текті бактерияларды анықтау әдісі"


4

МЕМСТ 31708-2012 (ISO 7251:2005) "Тамақ өнімдерінің және шемшөптердің микробиологиясы. Escherichia coli презумптивті бактерияларды табу және санын анықтау әдісі. Неғұрлым ықтимал саны әдісі"


5

МЕМСТ 31747-2012 (ISO 4831:2006, ISO 4832:2006) "Тамақ өнімдері. Ішек таяқшалары тобы бактерияларды (колиформды бактерияларды) анықтау және санын белгілеу әдістері"


6

МЕМСТ 31748-2012 (ISO 16050:2003) "Тамақ өнімдері. B1 афлатоксинді және дәнді дақылдардың, жаңғақтардың және оларды қайта өңдеу өнімдерінің құрамындағы B1, B2, G1 және G2 афлатоксиндерді анықтау. Жоғары тиімді сұйықтық хроматография әдісі"


7

МЕМСТ EN 14083-2013 "Тамақ өнімдері. Іздік элементтерді анықтау. Сынаманы жоғары қысым кезінде алдын ала минералдаумен графитті пеште атомдаумен атомдық-абсорбциялық спектрометрия көмегімен қорғасынды, кадмийді, хромды және молибденді анықтау"


8

МЕМСТ EN 14084-2014 "Тамақ өнімдері. Іздік элементтерді анықтау. Микротолқынды ыдыратудан кейін атомдық абсорбциялық спектрометрия көмегімен құрамында қорғасын, кадмий, мырыш, мыс және темірдің болуын анықтау"

01.01.2019 бастап қолданылады

9

МЕМСТ EN 14132-2013 "Тамақ өнімдері. Арпа және қуырылған кофедегі А ахратоксинді анықтау. Экстрактіні иммуноаффиндік колондық тазартуды қолданумен ЖТСХ әдісі"


10

МЕМСТ 31671-2012 (EN 13805:2002) "Тамақ өнімдері. Іздік элементтерді анықтау. Сынамаларды жоғары қысым кезінде минералдау әдісімен дайындау"


11

МЕМСТ 31707-2012 (EN 14627:2005) "Тамақ өнімдері. Іздік элементтерді анықтау. Сынаманы қысыммен алдын ала минералдаумен гидридтерді генерациялаумен атомдық-абсорбциялық спектрометрия әдісімен жалпы күшәланы және селенді анықтау"


12

3.4 және 3.5-тармақтар МЕМСТ 2156-76 "Натрий қос көмір қышқылы. Техникалық талаптар"


13

4.2 және 4.3-тармақтар МЕМСТ 2918-79 "Күкіртті сұйық техникалық ангидрид. Техникалық талаптар"


14

МЕМСТ 10444.12-2013 "Тамақ өнімдерінің және жануарларға арналған жемшөптердің микробиологиясы. Ашытқылар мен өңезденген саңырауқұлақтарды айқындау және санын есептеу әдісі"


15

МЕМСТ 10444.15-94 "Тамақ өнімдері. Мезофильдік аэробты және факультативті-анаэробты микроағзалардың санын анықтау әдістері"


16

МЕМСТ 26927-86 "Шикізат және тамақ өнімдері. Методы определения ртути"


17

МЕМСТ 26929-94 "Шикізат және тамақ өнімдері. Сынамаларды дайындау. Улы элементтерді анықтау үшін минералдау"


18

МЕМСТ 26930-86 "Шикізат және тамақ өнімдері. Күшәланы анықтау әдісі"


19

МЕМСТ 26932-86 "Шикізат және тамақ өнімдері. Қорғасынды анықтау әдістері"


20

МЕМСТ 26933-86 "Шикізат және тамақ өнімдері. Кадмийді анықтау әдістері"


21

МЕМСТ 30178-96 "Шикізат және тамақ өнімдері. Улы элементтерді анықтаудың атомдық-абсорбциялық әдісі"


22

МЕМСТ 30538-97 "Тамақ өнімдері. Улы элементтерді атомдық-эмиссиялық әдіспен анықтау әдістемесі"


23

МЕМСТ 30615-99 "Шикізат және тамақ өнімдері. Фосфорды анықтау әдісі"


24

МЕМСТ 30711-2001 "Тамақ өнімдері. Құрамындағы В1 және М1 афлатоксиндерді айқындау және анықтау әдістері"


25

МЕМСТ 30726-2001 "Тамақ өнімдері. Escherichia coli түріндегі бактерияларды айқындау және санын анықтау әдістері"


26

7.5-тармақ МЕМСТ 31227-2013 "Тағамдық қоспалар. Е331 натрий цитраттары. Жалпы техникалық талаптар"


27

МЕМСТ 31266-2004 "Шикізат және тамақ өнімдері. Күшәланы анықтаудың атомдық-абсорбциялық әдісі"


28

МЕМСТ 31628-2012 "Тамақ өнімдері және азық-түлік шикізаты. Күшәланың массалық концентрациясын анықтаудың инверсиялық-вольтамперометриялық әдісі"


29

6.6-тармақ МЕМСТ 31638-2012 "Тағамдық қоспалар. Е451 натрий және калий трифосфаттары. Техникалық талаптар"


30

6.7-тармақ МЕМСТ 31642-2012 "Тағамдық қоспалар. Е325 натрий сүттіқышқылы (натрий лактаты). Техникалық талаптар"


31

6.7-тармақ МЕМСТ 31656-2012 "Тағамдық қоспалар. Е326 тағамдық калий сүттіқышқылы (калий лактаты). Техникалық талаптар"


32

6.5-тармақ МЕМСТ 31686-2012 "Тағамдық қоспалар. Е452(i) натрий полифосфаты. Техникалық талаптар"


33

7.5-тармақ МЕМСТ 31687-2012 "Тағамдық қоспалар. Е340 калий фосфаты. Жалпы техникалық талаптар"


34

7.6-тармақ МЕМСТ 31725-2012 "Тағамдық қоспалар. Е339 натрий фосфаты. Жалпы техникалық талаптар"


35

6.5-тармақ МЕМСТ 31726-2012 "Тағамдық қоспалар. Е330 сусыз лимон қышқылы. Техникалық талаптар"


36

МЕМСТ 31745-2012 "Тамақ өнімдері. Құрамындағы полициклдік хош иістендіргіш көмірсутектерді жоғары тиімді сұйықтық хроматография әдісімен анықтау"


37

МЕМСТ 31904-2012 "Тамақ өнімдері. Микробиологиялық сынақтар үшін сынамаларды іріктеу әдістері"


38

6.5-тармақ МЕМСТ 31905-2012 "Тағамдық қоспалар. Е327 кальций лактаты. Техникалық талаптар"


39

7.5-тармақ МЕМСТ 32007-2012 "Тағамдық қоспалар. Е341 кальций фосфаты. Жалпы техникалық талаптар"


40

8.8-тармақ МЕМСТ 32052-2013 "Тағамдық қоспалар. Е322 лецитиндер. Жалпы техникалық талаптар"


41

6.6-тармақ МЕМСТ 32053-2013 "Тағамдық қоспалар. Е261(I) калий ацетаты. Техникалық талаптар"


42

МЕМСТ 32743-2014 "Тағамдық қоспалар. Кешенді тағам қоспаларындағы лимон қышқылын және цитрат-иондарды потенциометриялық анықтау әдісі"


43

6.4-тармақ МЕМСТ 32745-2014 "Тағамдық қоспалар. Триарилметанды бояғыштар. Техникалық талаптар"


44

6.5-тармақ МЕМСТ 32746-2014 "Тағамдық қоспалар. Е280 пропионды қышқыл. Техникалық талаптар"


45

6.5-тармақ МЕМСТ 32747-2014 "Тағамдық қоспалар. Е575 глюконды-дельта-лактон. Техникалық талаптар"


46

6.3-тармақ МЕМСТ 32748-2014 "Тағамдық қоспалар. Е296 алма қышқылы. Техникалық талаптар"


47

6.5-тармақ МЕМСТ 33268-2015 "Тағамдық қоспалар. Е213 калий бензоаты. Техникалық талаптар"


48

6.3-тармақ МЕМСТ 33269-2015 "Тағамдық қоспалар. Е297 фумарлы қышқыл. Техникалық талаптар"


49

7.6-тармақ МЕМСТ 33270-2015 "Тағамдық қоспалар. Е350 натрий малаттары. Жалпы техникалық талаптар"


50

МЕМСТ 33292-2015 "Тағамдық қоспалар. Е104 сары хинолинді тағамдық бояғыштағы негізгі бояғыш заттың салмақ үлесін сәйкестендіру және анықтау әдістері"


51

МЕМСТ 33293-2015 "Тағамдық қоспалар. Е132 индигокармин тағамдық бояғышындағы негізгі бояғыш заттың салмақ үлесін сәйкестендіру және анықтау әдістері"


52

МЕМСТ 33294-2015 "Тағамдық қоспалар. Е249 калий нитриті тағамдық қоспасындағы негізгі заттың салмақ үлесін анықтау әдістері"


53

МЕМСТ 33767-2016 "Тағамдық қоспалар. Е163 антоциандар тағамдық бояғышының негізгі бояғыш затының салмақ үлесін сәйкестендіру және анықтау әдістері"


54

6.5-тармақ МЕМСТ 32777-2014 "Тағамдық қоспалар. Е211 натрий бензоаты. Техникалық талаптар"


55

6.5-тармақ МЕМСТ 32778-2014 "Тағамдық қоспалар. Е212 калий бензоаты. Техникалық талаптар"


56

6.7-тармақ МЕМСТ 32779-2014 "Тағамдық қоспалар. Е200 сорбин қышқылы. Техникалық талаптар"


57

6.5-тармақ МЕМСТ 32781-2014 "Тағамдық қоспалар. Е250 натрий нитриті. Техникалық талаптар"


58

7.5-тармақ МЕМСТ 32802-2014 "Тағамдық қоспалар. Е500 натрий карбонаты. Жалпы техникалық талаптар"


59

6.7 және 6.14-тармақтар МЕМСТ 33333-2015 "Тағамдық қоспалар. Е415 ксантан камеді. Техникалық талаптар"


60

МЕМСТ 33334-2015 "Тағамдық қоспалар. Е578 кальций глюканаты тағамдық қоспасындағы негізгі заттың салмақ үлесін анықтаудың кешенді нометрлік әдісі"


61

МЕМСТ 33411-2015 "Шикізат және тамақ өнімдері. Күшәланың салмақ үлесін гидридтерді генерациялаумен атомдық абсорбция әдісімен анықтау"

01.01.2019 бастап қолданылады

62

МЕМСТ 33412-2015 "Шикізат және тамақ өнімдері. Сынаптың салмақ үлесін жалынсыз атомдық абсорбция әдісімен анықтау"

01.01.2019 бастап қолданылады

63

МЕМСТ 33682-2015 "Тамақ өнімдері. Т-2 токсинді хроматографиялық әдіспен анықтау"

01.01.2019 бастап қолданылады

64

6.6-тармақ МЕМСТ 33764-2016 "Тағамдық қоспалар. Е301 натрий аскорбаты. Техникалық талаптар"


65

6.5-тармақ МЕМСТ 33765-2016 "Тағамдық қоспалар. Е252 калий нитраты. Техникалық талаптар"


66

6.3-тармақ МЕМСТ 33766-2016 "Тағамдық қоспалар. Е355 адипин қышқылы. Техникалық талаптар"


67

6.7-тармақ МЕМСТ 33773-2016 "Тағамдық қоспалар. Е452(ii) калий полифосфаты. Техникалық талаптар"


68

МЕМСТ 33824-2018 "Тамақ өнімдері және азық-түлік шикізаты. Құрамындағы улы элементтерді (кадмий, қорғасын, мыс және мырышты) анықтаудың инверсиялық-вольтамперометрикалық әдісі"

01.01.2019 бастап қолданылады

69

МЕМСТ Р 53183-2008 (ЕН 13806:2002) "Тамақ өнімдері. Іздік элементтерді анықтау. Сынапты сынамаларды қысыммен алдын ала минералдаумен салқын будың атомдық-абсорбциялық спектрометриясы әдісімен анықтау"


70

СТБ 1313-2002 "Тамақ өнімдері және азық-түлік шикізаты. Мырыш, кадмий, қорғасын және мыйтың құрамындағы улы элементтерді ТА типті анализаторларда инверсиялық вольтамперометриялық әдіспен анықтау әдістемесі"

01.01.2019 бастап қолданылады

71

СТБ МЕМСТ Р 51650-2001 "Тамақ өнімдері. Бенз(а)пиреннің салмақ үлесін анықтау әдістері"


72

СТ РК 2350-2013 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты, жануарларға арналған жемшөп. Құрамындағы кадмий, қорғасын, күшәла, сынап, хромды электротермиялық атомдаумен атомдық-абсорбциялық әдіспен анықтау"

01.01.2019 бастап қолданылады

73

ҚР СТ МЕМСТ Р 51301-2005 "Тамақ өнімдері және азық-түлік шикізаты. Құрамындағы улы элементтерді (кадмий, қорғасын, мыс, мырыш) анықтаудың инверсиялық-вольтамперометриялық әдістері"

01.01.2019 бастап қолданылады

74

МЕМСТ Р 54639-2011 "Тамақ өнімдері және жануарларға арналған жемшөп. Сынапты Зееман әсері негізінде атомдық-абсорбциялық спектрометрия әдісімен анықтау"


75

МЕМСТ Р 51650-2000 "Тамақ өнімдері. Бенз(а)пиреннің салмақ үлесін анықтау әдістері"


76

7-баптың 13 және 15 – 17-тармақтары

МЕМСТ ISO 9231-2015 "Сүт және сүт өнімдері. Сүттегі және сүт өнімдері құрамындағы сорбин және бензой қышқылдарын анықтау"


77

МЕМСТ ISO 9233-2-2017 "Ірімшіктер, ірімшік қыртыстары және ерітілген ірімшіктер. Құрамындағы натамицинді анықтау. 2-бөлім. Ірімшіктерге, ірімшік қыртыстарына және ерітілген ірімшіктерге арналған жоғары тиімді сұйық хроматография әдісі"

01.07.2018 бастап қолданылады

78

МЕМСТ 29299-92 (ИСО 2918-75) "Ет және ет өнімдері. Нитратты анықтау әдісі"


79

МЕМСТ 29300-92 (ИСО 3091-75) "Ет және ет өнімдері. Нитратты анықтау әдісі"


80

МЕМСТ EN 12856-2015 "Тамақ өнімдері. Калий ацесульфамын, аспартамын және сахаринді жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"


81

МЕМСТ EN 12857-2015 "Тамақ өнімдері. Цикламатты жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"


82

МЕМСТ EN 15086-2015 "Тамақ өнімдері. Тамақ өнімдері құрамындағы изомальтты, лактитті, мальтитті, манитті, сорбитті және ксилатты анықтау"


83

МЕМСТ 8558.2-78 "Ет өнімдері. Нитратты анықтау әдісі"

01.01.2019 бастап қолданылады

84

МЕМСТ 8558.2-2016 "Ет өнімдері. Құрамындағы нитраттарды анықтау әдісі"

01.01.2019 бастап қолданылады

85

МЕМСТ 8558.1-2015 "Ет өнімдері. Нитратты анықтау әдістері"


86

МЕМСТ 8756.22-80 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Каротинді анықтау әдісі"


87

МЕМСТ 9794-2015 "Ет өнімдері. Құрамындағы жалпы фосфорды анықтау әдістері"


88

2.20-тармақ МЕМСТ 13685-84 "Ас тұзы сынақтан өткізу әдістері"


89

МЕМСТ 11254-85 "Шыжғырылған жануарлар майы және жануарлардан алынған жемшөптік ұн. Антитотықтырғыштарды анықтау әдістері"


90

МЕМСТ 16155-2015 "Тамақ өнімдері. Сукралозаны жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"


91

МЕМСТ 24556-89 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. С дәруменін анықтау әдісі"


92

МЕМСТ 25268-82 "Кондитерлік бұйымдар. Ксилитті және сорбитті анықтау әдістері"


93

МЕМСТ 25555.5-2014 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Күкірт диоксидін анықтау әдістері"


94

МЕМСТ 26181-84 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Сорбин қышқылын анықтау әдістері"


95

МЕМСТ 26467-90 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Бензой қышқылын анықтау әдісі"


96

МЕМСТ 26811-2014 "Кондитерлік бұйымдар. Жалпы күкірт қышқылының салмақ үлесін анықтаудың йодометриялық әдісі"


97

МЕМСТ 27001-86 "Уылдырық және балық пен теңіз өнімдерінің пресервалары. Консерванттарды анықтау әдістері"


98

МЕМСТ 30059-93 "Алкогольсіз сусындар. Аспартамды, сахаринді, кофеинді және натрий бензоатын анықтау әдістері"


99

МЕМСТ 30615-99 "Шикізат және тамақ өнімдері. Фосфорды анықтау әдісі"


100

МЕМСТ 30627.3-98 "Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. Е дәруменінің (токоферолдың) салмақ үлесін өдшеу әдісі"


101

МЕМСТ 30627.6-98 "Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. В2 дәруменінің (рибофлавиннің) салмақ үлесін өлшеу әдістері"


102

МЕМСТ 30669-2000 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Құрамындағы бензой қышқылын анықтаудың газохроматографиялық әдісі"


103

МЕМСТ 30670-2000 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Құрамындағы сорбин қышқылын анықтаудың газохроматографиялық әдісі"


104

МЕМСТ 31503-2012 "Сүт және сүт өнімдері. Құрамындағы тұрақтандырғыштарды газды хроматография әдісімен анықтау"


105

МЕМСТ 31504-2012 "Сүт және сүт өнімдері. Құрамындағы консерванттар мен бояғыштарды жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"


106

МЕМСТ 31701-2012 "Тамақ өнімдері. Дәмдеуіштерде синтетикалық бояғыштардың болуын анықтау әдісі"


107

МЕМСТ 32050-2013 "Тамақ өнімдері.Карамельдегі синтетикалық бояғыштарды сәйкестендіру және салмақ үлесін анықтау әдістері"


108

МЕМСТ 32073-2013 "Тамақ өнімдері. Алкоголь өнімдерінде синтетикалық бояғыштарды сәйкестендіру және салмақ үлесін анықтау әдістері"


109

МЕМСТ 32115-2013 "Алькоголь өнімдері және оны өндіруге арналған шикізат. Күкірттің еркін және жалпы диоксидінің массалық концентрациясын анықтау әдісі"


110

МЕМСТ 32780-2014 "Тамақ өнімдері. Мұздатылған десерттердегі синтетикалық бояғыштарды сәйкестендіру және салмақ үлесін анықтау әдістері"


111

МЕМСТ 33277-2015 "Шырын өнімдері. Каротиноидтердің массалық концентрациясын жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"

01.01.2019 бастап қолданылады

112

МЕМСТ 33278-2015 "Жеміс консервілері. Тағамдық синтетикалық бояғыштардың салмақ үлесін жұқа қабатты хроматография әдісімен анықтау"


113

МЕМСТ 33279-2015 "Жеміс консервілері. Хинолиндік, триарилметандық және азобояғыштардың болуын жұқа қабатты хроматографиялық әдіспен анықтау"


114

МЕМСТ 33332-2015 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Сорбин және бензой қышқылдарының салмақ үлесін жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"


115

МЕМСТ 33406-2015 "Алкоголь, алкогольсіз және шырын өнімдері және дәмін хош иістендіретін қоспалар. Құрамындағы синтетикалық бояғыштарды жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"


116

МЕМСТ 33409-2015 "Алкоголь және шырын өнімдері. Құрамындағы көмірсутектерді және глицеринді жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"


117

МЕМСТ 33410-2015 "Алкогольсіз, әлсіз алкогольді, шарап және шырын өнімдері. Құрамындағы органикалық қышқылдарды жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"


118

МЕМСТ 33429-2015 "Ет және ет өнімдері. Құрамындағы сүт қышқылын және лактаттарды жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"


119

МЕМСТ 33457-2015 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Синтетикалық бояғыштарды ион-бумен айырып алуды қолданып сапалық анықтау әдісі"


120

МЕМСТ 33460-2015 "Шырын өнімдері. Ксилитті, сорбитті және маннитті жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"

01.01.2019 бастап қолданылады

121

МЕМСТ 33808-2016 "Ет және ет өнімдері. Лимон қышқылын жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"

01.01.2019 бастап қолданылады

122

МЕМСТ 33809-2016 "Ет және ет өнімдері. Сорбин және бензой қышқылдарын жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау"

01.01.2019 бастап қолданылады

123

МЕМСТ 33835-2016 "Шырын өнімдері. Лимон қышқылын анықтау әдісі"

01.01.2019 бастап қолданылады

124

МЕМСТ 33839-2016 "Кондитерлік бұйымдар. Бензой қышқылының салмақ үлесін анықтау әдісі"

01.01.2019 бастап қолданылады

125

СТБ 1181-99 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Құрамындағы сорбин және бензой қышқылдарын олар бірге болған жағдайда спектрофотометриялық және хроматографиялық әдістермен анықтау әдістемелері"


126

СТБ 1982-2009 "Шарап өнімі және шарап шикізаты. Құрамындағы органикалық қышқылдарды жоғары тиімді сұйық хроматографияны пайдаланып анықтау әдісі"


127

СТБ МЕМСТ Р 51428-2006 "Жеміс шырындары. Құрамындағы шарап қышқылын жоғары тиімді сұйық хроматографинің көмегімен анықтау әдісі"


128

МЕМСТ Р ИСО 9233-2-2011 "Ірімшіктер және ерітілген ірімшіктер. Құрамындағы натамицинді анықтау. 2-бөлім. Жоғары тиімді сұйық хроматография әдісі"

01.07.2019 бастап қолданылады

129

МЕМСТ Р ЕН 14130-2010 "Тамақ өнімдері.С дәруменін жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау"


130

МЕМСТ Р 51239-98 (ДИН 1138-94) "Жеміс және көкөніс шырындары. L-алма қышқылын анықтау әдісі"


131

МЕМСТ Р 50206-92 "Жануарлар мен өсімдіктердің тоңмайлары және майлары. Бутилоксианизолды (БОА) және бутилокситолуолды (БОТ) газды-сұйық хроматография әдісімен анықтау"


132

МЕМСТ Р 50476-93 "Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Құрамындағы сорбин және бензой қышқылдарын олар бірге болған жағдайда анықтау әдісі"


133

МЕМСТ Р 51197-98 (ИСО 4133-79) "Ет және ет өнімдері. Глюконды-дельта-лактонды анықтау әдісі"


134

МЕМСТ Р 51198-98 (ИСО 4134-78) "Ет және ет өнімдері. L-(+)-глутамин қышқылын анықтау әдісі"


135

МЕМСТ Р 51257-99 "Ерітілген ірімшіктер. Лимон қышқылын анықтау әдісі"


136

МЕМСТ Р 51428-99 "Жеміс шырындары. Құрамындағы шарап қышқылын жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі"


137

МЕМСТ Р 51460-99 "Ірімшік. Нитраттар мен нитриттердің салмақ үлесін анықтау әдісі"


138

МЕМСТ Р 52690-2006 "Тамақ өнімдері. С дәруменінің массалық концентрациясын анықтаудың вольтамперометриялық әдісі"


139

МЕМСТ Р 53193-2010 "Алкогольді және алкогольсіз сусындар. Кофеинді, аскорбин қышқылын және оның тұздарын, консерванттар мен тәтті дәм берушілерді капиллярлық электрофорез әдісімен анықтау"


140

МЕМСТ Р 54066-2010 "Пектин. Сәйкестендіру. Амидтелген пектиндерді экспресс-сәйкестендіру әдісі"


141

МЕМСТ Р 54067-2010 "Пектин. Сәйкестендіру. Пектиндерді экспресс-сәйкестендіру әдісі"


142

МЕМСТ Р 54068-2010 "Жеміс консервілері. Эритрозиннің синтетикалық бояғыштары мен В флоксиннің болуын анықтау әдісі"


143

МЕМСТ Р 55328-2012 "Тамақ өнімдері. Мармеладтағы синтетикалық бояғыштарды сәйкестендіру және салмақ үлесін анықтау әдістері"


144

МЕМСТ Р 54979-2012 "Тағамдық қоспалар. Лактатты қамтитын тағамдық қоспалардағы құрамында йод бар ингредиентті сәйкестендіру және салмақ үлесін анықтау әдістері"


145

МЕМСТ Р 54980-2012 "Тағамдық қоспалар. Лактатты қамтитын тағамдық қоспалардағы құрамында кальций бар ингредиентті сәйкестендіру және салмақ үлесін анықтау әдістері"


146

МВИ МН 806-98 "Тамақ өнімдеріндегі сорбин және бензой қышқылдарының концентрациясын жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау әдістемесі" (аттестациялау туралы 23.06.98 ж. № 69/987 куәлік)

01.01.2020 бастап қолданылады

147

МВИ МН 3239-2009 "Мамандандырылған тамақ өнімдеріндегі В-каротинді анықтау" (аттестау туралы 07.10.2009 ж. № 536/2009 куәлік)

01.01.2020 бастап қолданылады

148

10-бап

МЕМСТ CEN/TS 15568-2015 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген ағзаларды және өндірістік өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Сынамаларды іріктеу стратегиясы"


149

МЕМСТ ИСО 21569-2009 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген ағзаларды және өндірістік өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылдарын талдау негізінде сапалық анықтау әдістері"


150

МЕМСТ ИСО 21570-2009 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген ағзаларды және өндірістік өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылына негізделген сандық әдістер"


151

МЕМСТ ИСО 21571-2009 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген ағзаларды және өндірістік өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылдарын айырып алу"


152

МЕМСТ ИСО 21572-2009 "Тамақ өнімдері. Генетикалық түрлендірілген ағзаларды және өндірістік өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Протеинге негізделген әдістер"


Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

 

бет бойынша іздеу

Іздеу үшін жолды енгізіңіз

Кеңес: браузерде бет бойынша енгізілген іздеу бар, ол жылдамырақ жұмыс істейді. Көбінесе, ctrl-F пернелері қолданылады