Еуразиялық экономикалық одақ шеңберіндегі техникалық реттеу туралы хаттаманың (2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартқа № 9 қосымша) 4-тармағына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
1. Қосымшаға сәйкес Кеден одағы комиссиясының "Кеден одағының "Май-тоң май өнімдеріне арналған техникалық регламент" техникалық регламентін қабылдау туралы" 2011 жылғы 9 желтоқсандағы № 833 шешіміне өзгерістер енгізілсін.
2. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының Төрағасы |
Т. Саркисян |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2016 жылғы 10 мамырдағы № 40 шешіміне ҚОСЫМША |
Кеден одағы комиссиясының 2011 жылғы 9 желтоқсандағы № 883 шешіміне енгізілетін ӨЗГЕРІСТЕР
1. 2.2-тармақтағы "(өнімнің сәйкестігін бағалауды "(растауды)" деген сөздер "техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды" деген сөздермен ауыстырылсын.
2. Көрсетілген Шешіммен бекітілген Қолданылуының нәтижесінде Кеден одағының "Май-тоң май өнімдеріне арналған техникалық регламент" техникалық регламенті (КО ТР 024/2011) талаптарының сақталуы ерікті негізде қамтамасыз етілетін стандарттар тізбесі мынадай редакцияда жазылсын:
"Кеден одағы Комиссиясының 2016 жылғы 9 желтоқсандағы № 833 шешімімен БЕКІТІЛГЕН (Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2016 жылғы 10 мамырдағы № 40 шешімі редакциясында) |
Қолданылуының нәтижесінде Кеден одағының "Май-тоң май өнімдеріне арналған техникалық регламент" техникалық регламенті (КО ТР 024/2011) талаптарының сақталуы ерікті негізде қамтамасыз етілетін стандарттар ТІЗБЕСІ
Р/с № | Кеден одағы техникалық регламентінің элементтері | Стандарттың белгіленуі | Стандарттың атауы | Ескертпе |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | 2, 3 және 5-баптар | МемСТ 6823-2000 |
Табиғи шикі глицерин. | |
2 | МемСТ 6824-96 |
Дистилляцияланған глицерин. | ||
3 | МемСТ 19708-74 | Өсімдік майларын, тоң майларды және майлы қышқылдарды қайта өңдеу – гидрогенизациялық өндіріс. Терминдер мен анықтамалар | ||
4 | МемСТ 21314-75 | Өсімдік майлары. Өндіріс. Терминдер мен анықтамалар | ||
5 | МемСТ 28414-89 | Аспаздыққа, кондитер және нан пісіру өнеркәсібіне арналған тоң майлар. Жалпы техникалық шарттар | ||
6 | МемСТ 30266-95 | Кір жуатын қатты сабын. Жалпы техникалық шарттар | ||
7 | МемСТ 31755-2012 | Өсімдік майы негізіндегі тұздықтар. Жалпы техникалық шарттар | ||
8 | МемСТ 31761-2012 | Майонездер және майонезді тұздықтар. Жалпы техникалық шарттар | ||
9 | МемСТ 32188-2013 | Маргариндер. Жалпы техникалық шарттар | ||
10 | МемСТ Р 52100-2003 | Спредтер және қорытылған қоспалар. Жалпы техникалық шарттар | ||
11 | СТБ 2016-2009 |
Тағамдық май-тоң май өнімі. Маргариндер мен спредтер. | ||
12 | СТБ 2285-2012 | Өсімдік майы негізіндегі тұздықтар. Жалпы техникалық шарттар | ||
13 | 8 және 9-баптар | МемСТ 6823-2000 | Табиғи шикі глицерин. Жалпы техникалық шарттар | |
14 | МемСТ 6824-96 | Дистилляцияланған глицерин. Жалпы техникалық шарттар | ||
15 | МемСТ 19708-74 | Өсімдік майларын, тоң майларды және майлы қышқылдарды қайта өңдеу – гидрогенизациялық өндіріс. Терминдер мен анықтамалар | ||
16 | МемСТ 21314-75 | Өсімдік майлары. Өндіріс. Терминдер мен анықтамалар | ||
17 | МемСТ 28414-89 | Аспаздыққа, кондитер және нан пісіру өнеркәсібіне арналған тоң майлар. Жалпы техникалық шарттар | ||
18 | МемСТ 30266-95 | Кір жуатын қатты сабын. Жалпы техникалық шарттар | ||
19 | МемСТ 31755-2012 | Өсімдік майы негізіндегі тұздықтар. Жалпы техникалық шарттар | ||
20 | МемСТ 31761-2012 | Майонездер және майонезді тұздықтар. Жалпы техникалық шарттар | ||
21 | СТБ 2285-2012 | Өсімдік майы негізіндегі тұздықтар. Жалпы техникалық шарттар |
".
3. Осы Шешіммен бекітілген Кеден одағының "Май-тоң май өнімдеріне арналған техникалық регламент" техникалық регламенті (КО ТР 024/2011) талаптарын қолдану мен орындау және өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды) жүзеге асыру үшін қажетті зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын стандарттар тізбесі мынадай редакцияда жазылсын:
"Кеден одағы Комиссиясының 2016 жылғы 9 желтоқсандағы № 833 шешімімен БЕКІТІЛГЕН (Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2016 жылғы 10 мамырдағы № 40 шешімі редакциясында) |
Кеден одағының "Май-тоң май өнімдеріне арналған техникалық регламент" техникалық регламенті (КО ТР 024/2011) талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын стандарттар ТІЗБЕСІ
Р/с | Кеден одағы техникалық регламентінің элементтері |
Стандарттың |
Стандарттың | Ескертпе |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | 2-бап |
МемСТ Р 50456-92 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Құрамындағы ылғал мен ұшпа заттарды айқындау | |
2 | СТБ ISO 661-2008 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Зерттелетін сынаманы дайындау | ||
3 | СТБ ИСO 5509-2007 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирін алу әдістемесі | ||
4 | СТБ ISO 5555-2009 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Сынамаларды іріктеу | ||
5 |
СТБ ISO | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Какао-майдағы және шоколадтағы какао-майдың эквиваленттері. 1-бөлік. Какао-май эквивалентінің бар-жоғын айқындау | ||
6 |
СТБ ISO | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Какао-майдағы және шоколадтағы какао-майдың эквиваленттері. 2-бөлік. Какао-майдың эквиваленттерін сан жағынан айқындау | ||
7 | ҚР СТ ИСO 661-2009 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Зерттелетін сынаманы дайындау | ||
8 | ҚР СТ ИСO 662-2008 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Құрамындағы ылғал мен ұшпа заттарды айқындау | ||
9 |
ҚР СТ ISO | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Ұшпа органикалық ластаушы қоспаларды газды хроматография әдісімен айқындау және идентификациялау | ||
10 | МемСТ 976-81 | Аспаздыққа, кондитер және нан пісіру өнеркәсібіне арналған маргарин, тоң майлар. Қабылдау қағидалары және зерттеу әдістері | ||
11 | МемСТ 5479-64 | Өсімдік майлары және табиғи май қышқылдары. Сабынға айналмайтын заттарды айқындау әдісі | ||
12 | МемСТ 5481-2014 | Өсімдік майлары. Тоң майы жоқ қоспалар мен тортасын айқындау әдісі | ||
13 | МемСТ 11812-66 | Өсімдік майлары. Ылғал мен ұшпа заттарды айқындау әдісі | ||
14 | МемСТ 18848-73 | Өсімдік майлары. Сапа көрсеткіштері. Терминдер мен анықтамалар | ||
15 | МемСТ 28928-91 | Какао майын алмастырғыштар. Триглицеридтер құрамын айқындау әдісі | ||
16 | МемСТ 28930-91 | Какао майын алмастырғыштар. Какао майымен үйлесімділікті айқындау әдісі | ||
17 | МемСТ 30418-96 | Өсімдік майлары. Май-қышқыл құрамын айқындау әдісі | ||
18 | МемСТ 30623-98 | Өсімдік майлары және маргарин өнімі. Жалған затты анықтау әдісі | ||
19 | МемСТ 31663-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирінің массалық үлесін газды хроматография әдісімен айқындау | ||
20 | МемСТ 31664-2012 |
Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың құрамын триглицеридтер молекуласында | ||
21 | МемСТ 31665-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирін алу | ||
22 | МемСТ 31753-2012 | Өсімдік майлары. Құрамында фосфор бар заттарды айқындау әдісі | ||
23 | МемСТ 31757-2012 | Өсімдік майлары, жануарлардан алынған тоң майлар және оларды қайта өңдеу өнімдері. Импульстық ядролық-магниттік резонанс әдісімен құрамындағы қатты тоң майды айқындау | ||
24 | МемСТ 31762-2012 | Майонездер мен майонезді тұздықтар. Қабылдау қағидалары және зерттеу әдістері | ||
25 | МемСТ 32189-2013 | Аспаздыққа, кондитер, нан пісіру және сүт өнеркәсібіне арналған маргарин, тоң майлар. Қабылдау қағидалары мен бақылау әдістері | ||
26 | МемСТ 32190-2013 | Өсімдік майлары. Қабылдау қағидалары мен сынамаларды іріктеу әдістері | ||
27 |
6 және 7-бөлімдер | Спредтер және қорытылған қоспалар. Жалпы техникалық шарттар | ||
28 |
СТБ 1889-2008 | Аспаздыққа, кондитер, нан пісіру және сүт өнеркәсібіне арналған маргарин, тоң майлар, спреды. Қабылдау қағидалары мен бақылау әдістері | ||
29 |
СТБ 1939-2009 | Өсімдік майлары. Қабылдау қағидалары мен сынамаларды іріктеу әдістері | ||
30 |
6 және 7-бөлімдер | Тағамдық май-тоң май өнімі. Маргариндер мен спредтер. Жалпы техникалық шарттар | ||
31 | 5-бап | СТБ ISO 661-2008 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Зерттелетін сынаманы дайындау | |
32 | СТБ ИСO 5509-2007 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирін алу әдістемесі | ||
33 | СТБ ISO 5555-2009 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Сынамаларды іріктеу | ||
34 | ҚР СТ ИСO 661-2009 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Зерттелетін сынаманы дайындау | ||
35 | ҚР СТ ИСO 685-2007 | Сабынды талдау. Сілтілердің жалпы құрамы мен тоң май заттарының жалпы құрамын айқындау | ||
36 |
ҚР СТ ИСO | Техникалық глицерин. Сынамаларды іріктеу әдісі | ||
37 |
ҚР СТ ISO |
Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Импульстық ядролық-магниттік резонанс әдісімен құрамындағы қатты тоң майды айқындау. | ||
38 |
ҚР СТ ISO |
Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Импульстық ядролық-магниттік резонанс әдісімен құрамындағы қатты тоң майды айқындау. | ||
39 | МемСТ 790-89 | Қатты кір сабын және иіс сабын. Қабылдау қағидалары және өлшеуді орындау әдістері | ||
40 | МемСТ 976-81 | Аспаздыққа, кондитер және нан пісіру өнеркәсібіне арналған маргарин, тоң майлар. Қабылдау қағидалары және зерттеу әдістері | ||
41 | МемСТ 5487-50 | Өсімдік майлары. Мақта майына сапалық реакция | ||
42 | МемСТ 5488-50 | Өсімдік майлары. Күнжіт майына сапалық реакция | ||
43 | МемСТ 7482-96 | Глицерин. Қабылдау қағидалары және зерттеу әдістері | ||
44 | МемСТ 28928-91 | Какао майын алмастырғыштар. Триглицеридтер құрамын айқындау әдісі | ||
45 | МемСТ 28930-91 | Какао майын алмастырғыштар. Какао майымен үйлесімділікті айқындау әдісі | ||
46 | МемСТ 30418-96 | Өсімдік майлары. Май-қышқыл құрамын айқындау әдісі | ||
47 | МемСТ 30623-98 | Өсімдік майлары және маргарин өнімі. Жалған затты анықтау әдісі | ||
48 | МемСТ 31663-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирінің массалық үлесін газды хроматография әдісімен айқындау | ||
49 | МемСТ 31664-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың құрамын триглицеридтер молекуласында 2 қалыпта айқындау әдісі | ||
50 | МемСТ 31665-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирін алу | ||
51 | МемСТ 31762-2012 | Майонездер мен майонезді тұздықтар. Қабылдау қағидалары және зерттеу әдістері | ||
52 | МемСТ 32189-2013 | Аспаздыққа, кондитер, нан пісіру және сүт өнеркәсібіне арналған маргарин, тоң майлар. Қабылдау қағидалары мен бақылау әдістері | ||
53 | МемСТ 32190-2013 | Өсімдік майлары. Қабылдау қағидалары мен сынамаларды іріктеу әдістері | ||
54 |
6 және 7-бөлімдер | Спредтер және қорытылған қоспалар. Жалпы техникалық шарттар | ||
55 |
СТБ 1889-2008 | Аспаздыққа, кондитер, нан пісіру және сүт өнеркәсібіне арналған маргарин, тоң майлар, спредтер. Қабылдау қағидалары мен бақылау әдістері | ||
56 |
СТБ 1939-2009 | Өсімдік майлары. Қабылдау қағидалары мен сынамаларды іріктеу әдістері | ||
57 |
6 және 7-бөлімдер | Тағамдық май-тоң май өнімі. Маргариндер мен спредтер. Жалпы техникалық шарттар | ||
58 | 8-бап |
МемСТ ИСO | Тағамдық өнімдер. Гендік модификацияланған организмдер мен олардан өндірілген өнімді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылдарын талдау негізінде сапасын анықтау әдістері | |
59 |
МемСТ ИСO | Тағамдық өнімдер. Гендік модификацияланған организмдер мен олардан өндірілген өнімді анықтауға арналған талдау әдістері. Протеинге негізделген әдістер | ||
60 |
МемСТ 30984-2002 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Бутилоксианизол (БОА) мен бутилокситолуолды (БОТ) газды-сұйықтықты хроматография әдісімен айқындау | ||
61 | СТБ ISO 661-2008 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Зерттелетін сынаманы дайындау | ||
62 | СТБ ИСO 5509-2007 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирін алу әдістемесі | ||
63 | СТБ ISO 5555-2009 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Сынамаларды іріктеу | ||
64 | СТБ ИСO 15304-2007 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Өсімдіктен алынған тоң майлар мен майлардың құрамындағы майлы қышқылдардың трансизомерлерін газды хроматография әдісімен айқындау | ||
65 | ҚР СТ ИСO 661-2009 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Зерттелетін сынаманы дайындау | ||
66 |
ҚР СТ ИСO | Тағамдық өнімдер. Гендік модификацияланған организмдер мен олардан алынған өнімді анықтау әдістері. Жалпы талаптар мен анықтамалар | ||
67 | МемСТ 976-81 | Аспаздыққа, кондитер және нан пісіру өнеркәсібіне арналған маргарин, тоң майлар. Қабылдау қағидалары және зерттеу әдістері | ||
68 | МемСТ 18848-73 | Өсімдік майлары. Сапа көрсеткіштері. Терминдер мен анықтамалар | ||
69 | МемСТ 30417-96 | Өсімдік майлары. А және Е витаминдерінің массалық үлесін айқындау әдістері | ||
70 | МемСТ 30418-96 | Өсімдік майлары. Май-қышқыл құрамын айқындау әдісі | ||
71 | МемСТ 31663-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирінің массалық үлесін газды хроматография әдісімен айқындау | ||
72 | МемСТ 31664-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың құрамын триглицеридтер молекуласында 2 қалыпта айқындау әдісі | ||
73 | МемСТ 31665-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирін алу | ||
74 | МемСТ 31754-2012 | Өсімдік майлары, жануарлардан алынған тоң майлар және оларды қайта өңдеу өнімдері. Майлы қышқылдар трансизомерлерінің массалық үлесін айқындау әдістері | ||
75 | МемСТ 32189-2013 | Аспаздыққа, кондитер, нан пісіру және сүт өнеркәсібіне арналған маргарин, тоң майлар. Қабылдау қағидалары мен бақылау әдістері | ||
76 | МемСТ 32190-2013 | Өсімдік майлары. Қабылдау қағидалары мен сынамаларды алу әдістері | ||
77 |
6 және 7-бөлімдер | Спредтер және қорытылған қоспалар. Жалпы техникалық шарттар | ||
78 | МемСТ Р 52173-2003 | Шикізат және тағамдық өнімдер. Өсімдік тектес гендік модификацияланған көздерді (ГМК) сәйкестендіру әдісі | ||
79 | МемСТ Р 52174-2003 | Биологиялық қауіпсіздік. Тағамдық шикізат және өнімдер. Өсімдік тектес гендік модификацияланған көздерді (ГМК) биологиялық микрочипті қолдана отырып идентификациялау әдісі | ||
80 | МемСТ Р 53214-2008 | Тағамдық өнімдер. Гендік модификацияланған организмдер мен олардан алынған өнімді анықтау үшін талдау әдістері. Жалпы талаптар мен анықтамалар | ||
81 | МемСТ Р 54657-2011 | Какао майының эквиваленттері, SOS-типті какао майын жақсартқыштар, РОР-типті какао майын алмастырғыштар. Қатты триглицеридтердің массалық үлесін айқындау | ||
82 |
СТБ 1889-2008 | Аспаздыққа, кондитер, нан пісіру және сүт өнеркәсібіне арналған маргарин, тоң майлар, спредтер. Қабылдау қағидалары мен бақылау әдістері | ||
83 |
СТБ 1939-2009 | Өсімдік майлары. Қабылдау қағидалары мен сынамаларды іріктеу әдістері | ||
84 |
6 және 7-бөлімдер | Тағамдық май-тоң май өнімі. Маргариндер мен спредтер. Жалпы техникалық шарттар | ||
85 |
БСТ МемСТ Р | Шикізат және тағамдық өнімдер. Өсімдік тектес гендік модификацияланған көздерді (ГМК) идентификациялау әдісі | ||
86 |
СТБ МемСТ Р | Биологиялық қауіпсіздік. Тағамдық шикізат және өнімдер. Өсімдік тектес гендік модификацияланған көздерді (ГМК) биологиялық микрочипті қолдана отырып идентификациялау әдісі | ||
87 | ҚР СТ 1345-2005 | Биологиялық қауіпсіздік. Тағамдық шикізат және өнімдер. Өсімдік тектес гендік модификацияланған көздерді (ГМК) биологиялық микрочипті қолдана отырып идентификациялау әдісі | ||
88 | ҚР СТ 1346-2005 | Биологиялық қауіпсіздік. Тағамдық шикізат және өнімдер. Өсімдік тектес гендік модификацияланған көздерді (ГМК) идентификациялау әдісі | ||
89 | 9-бап |
ҚР СТ ИСO | Сабынды талдау. Сілтілердің жалпы құрамы мен тоң май заттарының жалпы құрамын айқындау | |
90 |
ҚР СТ ИСO | Техникалық глицерин. Сынамаларды іріктеу әдістері | ||
91 | МемСТ 790-89 | Қатты кір сабын және иіс сабын. Қабылдау қағидалары және өлшеуді орындау әдістері | ||
92 | МемСТ 7482-96 | Глицерин. Қабылдау қағидалары және зерттеу әдістері | ||
93 | 1-қосымша | МемСТ ISO 3960-2013 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Тотық санын айқындау. Соңғы нүктесі бойынша йодометриялық (көзбен шолып) айқындау | |
94 | МемСТ Р 50457-92 (ИСO 660-83) | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Қышқыл санын және қышқылдықты айқындау | ||
95 | СТБ ISO 661-2008 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Зерттелетін сынаманы дайындау | ||
96 | СТБ ISO 5555-2009 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Сынамаларды іріктеу | ||
97 | СТБ ИСO 15304-2007 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Өсімдіктен алынған тоң майлардың майлы қышқылдары құрамындағы трансизомерлерді газды хроматография әдісімен айқындау | ||
98 | ҚР СТ ИСO 660-2011 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Қышқыл санын және қышқылдықты айқындау | ||
99 | ҚР СТ ИСO 661-2009 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Зерттелетін сынаманы дайындау | ||
100 | 4.17 және 4.18-тармақтар МемСТ 7482-96 | Глицерин. Қабылдау қағидалары және зерттеу әдістері | ||
101 | МемСТ 26593-85 | Өсімдік майлары. Тотық санын өлшеу әдісі | ||
102 | МемСТ 30089-93 | Өсімдік майлары. Эрук қышқылын айқындау әдісі | ||
103 |
6.21-тармақ | Жеміс сүйектерінен және бадам жаңғағынан алынған май. Техникалық шарттар | ||
104 | МемСТ 31754-2012 | Өсімдік майлары, жануарлардан алынған тоң майлар және оларды қайта өңдеу өнімдері. Майлы қышқылдар трансизомерлерінің массалық үлесін айқындау әдісі | ||
105 | МемСТ 31762-2012 | Майонездер мен майонезді тұздықтар. Қабылдау қағидалары және зерттеу әдістері | ||
106 | МемСТ 31933-2012 | Өсімдік майлары. Қышқыл санын айқындау әдісі | ||
107 | МемСТ 32123-2013 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Құрамындағы бенз(а)пиренді айқындау. Кері фазасы бар, айыру қабілеті жоғары сұйықтықты хроматография қолданылатын әдіс | ||
108 | МемСТ 32190-2013 | Өсімдік майлары. Қабылдау қағидалары мен сынамаларды іріктеу әдістері | ||
109 | МемСТ Р 51487-99 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Тотық санын айқындау әдісі | ||
110 | МемСТ Р 51650-2000 | Тағамдық өнімдер. Бенз(а)пиреннің массалық үлесін айқындау әдістері | ||
111 | МемСТ Р 54657-2011 | Какао майының эквиваленттері, SOS-типті какао майын жақсартқыштар, РОР-типті какао майын алмастырғыштар. Қатты триглицеридтердің массалық үдесін айқындау | ||
112 | СТБ 1036-97 | Тағамдық өнімдер және азық-түліктік шикізат. Қауіпсіздік көрсеткіштерін айқындауға арналған сынамаларды іріктеу әдістері | ||
113 |
СТБ 1939-2009 | Өсімдік майлары. Қабылдау қағидалары мен сынамаларды іріктеу әдістері | ||
114 | СТБ МемСТ Р 51487-2001 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Тотық санын айқындау әдісі | ||
115 | 2-қосымша | МемСТ ISO 7218-2011 | Тағамдық өнімдер мен жануарларға арналған жем-шөптің микробиологиясы. Микробиологиялық зерттеулер бойынша жалпы талаптар мен ұсынымдар | 01.01.2018 дейін қолданылады |
116 | МемСТ ISO 7218-2015 | Тағамдық өнімдер мен жануарларға арналған жем-шөптің микробиологиясы. Микробиологиялық зерттеулер бойынша жалпы талаптар мен ұсынымдар | ||
117 |
МемСТ ISO | Тағамдық өнімдер мен жануарларға арналған жем-шөптің микробиологиясы. Ашытқы және зең саңырауқұлақтарын есептеу әдісі. 1-бөлік. Судың белсенділігі 0,95-тен асатын өнімдердегі колонияларды есептеу әдістемесі | ||
118 | СТБ ISO 7218-2010 | Тағамдық өнімдер мен жануарларға арналған жем-шөптің микробиологиясы. Микробиологиялық зерттеулерді орындауға қойылатын жалпы талаптар | 01.01.2018 дейін қолданылады | |
119 | МемСТ 30726-2001 | Тағамдық өнімдер. Escherichia coli түріндегі бактерияларды анықтау және санын айқындау әдістері | ||
120 | МемСТ 31746-2012 | Тағамдық өнімдер. Коагуляциясы оң стафилококктар мен Staphylococcus aureus анықтау және санын айқындау әдісі | ||
121 | МемСТ 31747-2012 | Тағамдық өнімдер. Ішек таяқшалары тобының бактерияларын (колиформ бактерияларын) анықтау және санын айқындау әдістері | ||
122 | 3-қосымша | СТБ ИСO 5509-2007 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирін алу әдістемесі | |
123 | ҚР СТ ИСO 660-2011 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Қышқыл санын және қышқылдықты айқындау | ||
124 | МемСТ 30418-96 | Өсімдік майлары. Май-қышқыл құрамын айқындау әдісі | ||
125 | МемСТ 30623-98 | Өсімдік майлары және маргарин өнімі. Жалған затты анықтау әдісі | ||
126 | МемСТ 31663-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирінің массалық үлесін газды хроматография әдісімен айқындау | ||
127 | МемСТ 31664-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың құрамын триглицеридтер молекуласында 2 қалыпта айқындау әдісі | ||
128 | МемСТ 31665-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирін алу | ||
129 | 4-қосымша | СТБ ИСO 5509-2007 | Жануарлардан және өсімдіктерден алынған тоң майлар және майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирін алу әдістемесі | |
130 | МемСТ 5487-50 | Өсімдік майлары. Мақта майына сапалық реакция | ||
131 | МемСТ 5488-50 | Өсімдік майлары. Күнжіт майына сапалық реакция | ||
132 | МемСТ 30418-96 | Өсімдік майлары. Май-қышқыл құрамын айқындау әдісі | ||
133 | МемСТ 30623-98 | Өсімдік майлары және маргарин өнімі. Жалған затты анықтау әдісі | ||
134 | МемСТ 31663-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирінің массалық үлесін газды хроматография әдісімен айқындау | ||
135 | МемСТ 31664-2012 |
Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың құрамын триглицеридтер молекуласында | ||
136 | МемСТ 31665-2012 | Өсімдік майлары және жануарлардан алынған тоң майлар. Майлы қышқылдардың метил эфирін алу | ||
137 | 5-қосымша |
ҚР СТ ИСO | Сабынды талдау. Сілтілердің жалпы құрамы мен тоң май заттарының жалпы құрамын айқындау | |
138 |
ҚР СТ ИСO | Техникалық глицерин. Сынамаларды іріктеу әдістері | ||
139 | МемСТ 790-89 | Қатты кір сабын және иіс сабын. Қабылдау қағидалары және өлшеуді орындау әдістері | ||
140 | МемСТ 7482-96 | Глицерин. Қабылдау қағидалары және зерттеу әдістері |