2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақшаларында көзделген қағидаттарды іске асыру мақсатында және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
1. Қоса беріліп отырған Ерікті түрде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламенті талаптарын сақтау қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеу (сынақ жүргізу) және өлшеу қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау мен техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу, (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама бекітілсін.
2. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының Төрағасы |
Т. Саркисян |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2016 жылғы 7 маусымдағы № 69 шешіміне ҚОСЫМША |
Ерікті түрде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламенті талаптарын сақтау қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеу (сынақ жүргізу) және өлшеу қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау мен техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу, (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама
№ р/с | МЖС коды | Мемлекетаралық стандарт жобасының атауы. Жұмыстардың түрлері | Кеден одағы техникалық регламентінің элементтері | Әзірлеу мерзімі | Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекет – жауапты әзірлеуші | |
басталуы | аяқталуы | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
1 | 67.100.01 |
Сүт альбумині және оның негізіндегі өнімдер. Техникалық талаптар. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
2 | 67.100.01 |
Ацидофилин. Техникалық талаптар. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
3 | 67.100.01 |
Тағамдық казеинаттар. Техникалық талаптар. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
4 | 67.100.01 |
Сүт консервілері. Қантпен қоюлатылған пісірілген сүт. Техникалық талаптар. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
5 | 67.100.01 |
Сүт консервілері. Қоюлатылған зарарсыздандырылған сүт. Техникалық талаптар. | III бөлім | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы |
6 | 67.100.01 |
Сүт консервілері. Құрғақ кілегейлер. Техникалық талаптар. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
7 | 67.100.01 |
Қантпен қоюлатылған сүт консервілері. Техникалық талаптар. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
8 | 67.100.01 |
Глазурленген ірімшікті сүзбе. Жалпы техникалық талаптар. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
9 | 67.100.01 |
Дәнді сүзбе. Техникалық талаптар. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
10 | 67.100.01 | "Снежок" сүт өнімі. Техникалық талаптар. ҚР СТ 1061-2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2015 жыл | 2017 жыл | Қазақстан Республикасы |
11 | 67.100.01 |
Қаймақ. Техникалық талаптар. | I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2015 жыл | 2017 жыл | Қазақстан Республикасы |
12 | 67.100.01 |
Құрт. Техникалық талаптар. | I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2015 жыл | 2017 жыл | Қазақстан Республикасы |
13 | 67.100.20 |
"Қазақстандық" сиырдың сары майы. Техникалық талаптар | I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2015 жыл | 2017 жыл | Қазақстан Республикасы |
14 | 67.100.01 |
Минералсыздандырылған сүт сарысуы. Техникалық талаптар. | III, V және VII бөлімдер, 1-қосымша | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
15 | 67.100.30 |
Тұздықты ірімшіктер. Техникалық талаптар. | II бөлім, 1 және 3-қосымшалар | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
16 | 67.100.30 | Сулугуни және қатпарлы ірімшік. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу | II бөлім, 1 және 3-қосымшалар | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
17 | 67.100.30 |
Өңдеуге арналған ірімшік қайнату өнімдері. Техникалық талаптар. | II және III бөлімдер | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
18 | 67.100.30 |
Альбуминді ірімшіктер. Техникалық талаптар. | II және III бөлімдер | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
19 | 67.100.30 |
Чеддерленген және термомеханикалық өңделген ірімшіктер. Техникалық талаптар. | II және III бөлімдер | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы |
20 | 67.100.30 |
Ірімшіктер және ерітілген ірімшіктер. Майдың массалық үлесін анықтау. | V және VII бөлімдер, 1 және 16-қосымшалар | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
21 | 67.100.30 |
Ірімшіктер және ерітілген ірімшіктер. Ылғалдың және құрғақ заттың массалық үлесін анықтау. | V және VII бөлімдер, 1-қосымша | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
22 | 67.100.20 |
Кілегей-шикізат. Техникалық талаптар. | II және III бөлімдер, 1, 3 және 7-қосымшалар | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
23 | 67.100.10 | Сүт сарысуы – шикізат. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу | II бөлім, 3-қосымша | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы |
24 | 67.100.01 | Қоюлатылған сүт – шикізат. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу | III бөлім | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы |
25 | 67.1020.99 | Жануардан алынған сүтті ұйытуға арналған ферментті құрғақ препараттар. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу | II және IV бөлімдер | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы |
26 | 67.100.10 |
Сүт сарысуы. Техникалық талаптар. | II бөлім, 3-қосымша | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
27 | 67.100.99 | Сүттің құрғақ сарысуы. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу | II бөлім, 1 және 3-қосымшалар | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
28 | 67.100.99 |
Сарысу ақуыздарының құрғақ концентраттары. Техникалық талаптар. | II және III бөлімдер | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
29 | 67.100.30 |
Ерітілген ірімшік өнімдері. Жалпы техникалық талаптар. | II бөлім, 1 және 3-қосымшалар | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
30 | 67.100.30 | Ірімшік өнімдері. Жалпы техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу | II бөлім, 1 және 3-қосымшалар | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
31 |
67.100.30 | Май суы және оның негізінде әзірленген сусындар. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу | II бөлім, 1 және 3-қосымшалар | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы |
32 | 67.100.10 |
Толтырушылары бар сүт сарысуы негізіндегі сусындар. Жалпы техникалық талаптар. | I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2015 жыл | 2017 жыл | Қазақстан Республикасы |
33 | 67.100.01 | Сүт консервілері. Балалар тағамдары өнімдерін өндіруге арналған құрғақ сүт. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу | III бөлім | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы |
34 | 67.100.01 |
Сүт және сүт өнімдері. Инфрақызыл анализаторды қолданумен идентификацияның физикалық-химиялық көрсеткіштерін анықтаудың аспаптық экспресс-әдісі. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
35 | 67.100.01 |
Сүт және сүт өнімдері. Staphylococcus Aureus анықтау әдістері. | IV бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
36 | 67.100.01 |
Сүт және сүт өнімдері. Бифидобактерияларды анықтау әдістері. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
37 | 67.100.01 |
Сүт және сүт өнімдері. Сүт қышқылды микроағзаларды анықтау әдістері. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
38 | 67.100.01 |
Сүт. Антибиотиктерді анықтаудың аспаптық экспресс-әдісі. | IV бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
39 | 67.100.01 | Сүт. Ингибриттік заттарды анықтау әдістері. МЕМСТ 23454-79 қайта қарау | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
40 | 67.100.01 | Сүт. Құрамындағы майды анықтау әдістері. МЕМСТ Р ИСО 2446-2011 өзгерістер енгізу | III бөлім | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
41 | 67.100.01 |
Балалар тағамдары өнімдері. Вейбулл-Бернтроп әдісімен майдың массалық үлесін анықтау. | IV, V және VII бөлімдер, 1-қосымша | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
42 | 67.100.01 | Құрамында сүт бар және сүтті қамтитын өнімдер. Балмұздақ және балмұздаққа арналған қоспалар. Вейбулл-Бернтроп әдісімен майдың массалық үлесін анықтау. МЕМСТ әзірлеу. МС-EQV/NEQ ISO 8262-2:2005 ішінара қолдану | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
43 | 67.100.01 |
Сүт сарысуы. Сынамаларды қабылдау, іріктеу қағидасы және бақылау әдістері. | III, IV бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
44 | 67. 100.01 |
Сүт және сүт өнімдері. Құрамындағы фосфаттарды анықтау. | III бөлім | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
45 | 67. 100.01 |
Мал шаруашылығы өнімдері. Диодты матрицалы (немесе УФ-) детектрлеумен жоғары тиімді хроматография әдісімен құрамындағы қалдық сульфаниламидтерді анықтау. | IV бөлім | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
46 | 67.100.01 | Сүт. Қату нүктесін анықтау әдісі. МЕМСТ 25101-82 қайта қарау | III бөлім | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
47 | 67.100.01 | Сүт өнімдері. Хлорлы натрийдің массалық үлесін анықтаудың кондуктометриялық әдісі. МЕМСТ Р 54076-2010 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III және VII бөлім, 1-қосымша | 2014 год | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
48 | 67.100.20 |
Сүтті май, сиыр сүтінің майы және майлы паста. Майдың массалық үлесін анықтау. | V, VII бөлімдер, 1-қосымша | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
49 | 67.100.20 |
Сүтті май, сиыр сүтінің майы және майлы паста. Ылғал мен құрғақ майсыз заттың массалық үлесін анықтау. | V және VII бөлімдер, 1-қосымша | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
50 | 67.100.20 |
Сүтті май, сиыр сүтінің майы және майлы паста. Қышқылдығын анықтау. | V және VII бөлімдер, 1-қосымша | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы |
51 | 67.100.01 |
Жылқы сүті. Сатып алу кезіндегі талаптар. | I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2015 жыл | 2017 жыл | Қазақстан Республикасы |
52 | 67.100.01 |
Тағамдық өнімдердің және жануарларға арналған жемдердің микробиологиясы. Микробиологиялық зерттеулер үшін бастапқы суспензия және ондық өсіру сынағына арналған үлгілерді дайындау. 5-бөлім. Сүтті және сұт өнімдерін дайындау үшін арнайы қағидалар. | III бөлім | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
53 | 67.100.01 | Құрғақ майсыз сүт. Құрамындағы А дәруменін анықтау. 1-бөлім. Колориметриялық әдіс. Разработка ISO 12080-1:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім | 2014 год | 2016 жыл | Беларусь Республикасы |
54 | 67.100.01 |
Құрғақ майсыз сүт. Құрамындағы А дәруменін анықтау. 2-бөлім. Жоғары тиімді сұйық хроматография әдісі. | III бөлім | 2014 год | 2016 жыл | Беларусь Республикасы |
55 | 67.100.01 |
Құрғақ майсыз сүт. Жоғары тиімді сұйық хроматографияны пйадаланып құрамындағы D дәруменін анықтау. | III бөлім | 2015 жыл | 2016 жыл | Беларусь Республикасы |
56 | 67.100.01 |
Сүтті май. Асқын санды анықтау. | III бөлім | 2014 год | 2016 жыл | Беларусь Республикасы |
57 | 67.100.01 | Сүт және құрғақ сүт. Құрамындағы афлатоксин Ml анықтау. Иммуноаффинді хроматографияны тазарту және жоғары тиімді сұйық хроматографияның көмегімен анықтау. ISO 14501:2007 негізінде МЕМСТ әзірлеу | III бөлім | 2014 год | 2016 жыл | Беларусь Республикасы |
58 | 67.100.01 |
Сүт және сүт қышқылы өнімдері. Жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен флуориметриялық (спектрофлуориметриялық) детектирлеумен құрамындағы афлатоксин Ml анықтау. | I бөлім | 2015 жыл | 2017 жыл | Қазақстан Республикасы |
59 | 67.100.01 |
Мәйек казеиндері және казеинаттар. Құрамындағы күлді анықтау (бақылау әдісі). | III бөлім | 2014 год | 2016 жыл | Беларусь Республикасы |
60 | 67.100.01 |
Казеиндер және казеинаттар. Құрамындағы лактозаны анықтау. Фотометриялық әдіс. | III бөлім | 2014 год | 2016 жыл | Беларусь Республикасы |
61 | 67.100.01 |
Құрғақ сүт, балмұздаққа арналған құрғақ қоспалар және ерітілген ірімшік. Құрамындағы лактозаны анықтау. 1-бөлім. Лактозаның құрамдас бөлігі ретінде глюкозаны пайдаланумен ферменттік әдіс. | III бөлім | 2014 год | 2016 жыл | Беларусь Республикасы |
62 | 67.100.01 |
Сүтті балмұздақ және балмұздаққа арналған қоспалар. Құрамындағы майды анықтау. Гравиметриялық әдіс (бақылау әдісі). | III бөлім | 2014 год | 2016 жыл | Беларусь Республикасы |
63 | 67.100.01 |
Ірімшік және ерітілген ірімшік. Органолептикалық көрсеткіштерді бақылау әдісі. | III бөлім | 2014 год | 2016 жыл | Ресей Федерациясы |
64 | 67.100, 67.060 |
Сүт, сүт негізді балалар тағамы, сүт және соя өнімдері құрамындағы меламинді анықтау. | X бөлім, 9 және 10-қосымшалар | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
65 | 67.040 |
Балалар тағамы өнімдеріндегі майлы қышқылдардың трансизомерлерін анықтау әдісі. | X бөлім, 12-қосымша | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
66 | 67.040 |
Шикізат және балалар тағамына арналған дайын өнімдер құрамындағы "омега"-3, "омега"-6 сыныптарының қалың майлы қышқылдарды (ҚМҚ) және полиқалық майлы қышқылдарды (ПҚМҚ) анықтау. | X бөлім, 12-қосымша | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
67 | 67.040 |
Балалар тағамына арналған мамандандырылған өнімдер құрамында хлоридтерді анықтау | X бөлім, 14-қосымша | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
68 | 67.100, 67.100.10 |
Сулы ерітінділерде және сүт пен сүт қышқылды өнімдерде лактулозаны анықтау әдісі. | X бөлім, 12-қосымша | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
69 | 67.050 |
Тағамдық өнімдерді талдау. Газды хроматография-масс-спектрометрия (GC-MS) әдісімен тағамдық өнім құрамындағы бензо[a]пиренді, бенз[a]антраценді, хризенді және бензо[b]флуорантенді анықтау. | VII бөлім, 4-қосымша | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
70 | 67.050 |
Азықтық өнімдер. Иммунологиялық әдістермен тағамдық аллергендерді табу. 1-бөлім. Жалпы ережелер. | III және VII бөлімдер | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
71 | 67.100.30 67.050 |
Азықтық өнімдер. Молекулярлық-биологиялық әдістермен тағамдық аллергендерді табу. 1-бөлім. Жалпы ережелер. | III және VII бөлімдер | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
72 | 67.100.40 |
Құрғақ сүт, балмұздаққа арналған құрғақ сүтті қоспалар және ерітілген ірімшік. ҚҰрамындағы лактоза деңгейін анықтау. 2-бөлім. Лактозаның құрамдас бөлігі ретінде галактоза пайдаланылатын ферменттік әдіс. | III бөлім | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
73 | 67.100.20 |
Сары май. Құрамындағы тұзды анықтау. | III бөлім | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
74 | 67.100.99 |
Казеиндер және казеинаттар. Құрамындағы ылғалдылықты анықтау (Бақылау әдісі). | V және VII бөлімдер, 1-қосымша | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
75 | 67.100.30 |
Ірімшіктер, ірімшік қыртыстары және ерітілген ірімшіктер. Құрамындағы натамицинді анықтау. 2-бөлім. Ірімшіктерге, ірімшік қыртыстарына және ерітілген ірімшіктерге арналған жоғары тиімді сұйық хроматография әдісі. | VII бөлім, 4-қосымша | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
76 | 07.100.30 |
Сүт өнімдері. Селективті ортада Lactobacillus acidophilus лактобацилдердің болжамды санын есептеу. 37° С температура кезінде колонияларды есептеу әдістемесі. | III және VII бөлімдер | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
77 | 07.100.30 |
Йогурт. Сипатты микроағзаларды сәйкестендіру (Lactobacillus delbrueckii subsp, bulgaricus лактобацилл және стрептококк Streptococcus thermophilus трептококк). | III және VII бөлімдер | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
78 | 67.100.10 |
Құрғақ сүт және құрғаз сүт өнімдері. Ерігіштік индексін анықтау. | III бөлім | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
79 | 67.100.01 07.100.30 |
Сүт және сүт өнімдері. Escherichia coli (ішек таяқшалары) болжамды санын есептеу. 1-бөлім. 4-метилумбеллиферил-бета-D-глюкуронидті (MUG) қолданып, неғұрлым ықтимал санын есептеу әдісі. | III және VII бөлімдер | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
80 | 67.100.01 07.100.30 |
Сүт және сүт өнімдері. Escherichia coli (ішек таяқшасы) болжамды санын есептеу. 2-бөлім. 44 °C температура кезінде мембраналарды қолданып колонияларды есептеу әдісі. | III және VII бөлімдер | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
81 | 67.100.01 |
Құрғақ сүт. Додецилсульфат натрийдің (SDS-CE) қатысуымен капиллярлы электрофорездің көмегімен құрамындағы соя және бұршақ ақуызын анықтау. Електен өткізу әдісі. | III және VII бөлімдер | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
82 | 67.100.01 |
Ерітілген ірімшіктер. Лимон қышқылын анықтау әдісі. | III бөлім | 2016 жыл | 2017 жыл | Беларусь Республикасы |
83 | 07.100.30 |
Айран және айран өнімі. Сипатты микроағзаларды сәйкестендіру. | II бөлім, 3 және 8-қосымшалар | * | * | * |
________________
* Әзірлеу мерзімдері және жауапты әзірлеуші анықталуда.