Ерікті түрде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламенті талаптарын сақтау қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеу (сынақ жүргізу) және өлшеу қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау мен техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу, (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама туралы

Жаңа

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2016 жылғы 7 маусымдағы № 69 шешімі

      2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақшаларында көзделген қағидаттарды іске асыру мақсатында және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:

      1. Қоса беріліп отырған Ерікті түрде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламенті талаптарын сақтау қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеу (сынақ жүргізу) және өлшеу қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау мен техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу, (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама бекітілсін.

      2. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.

      Еуразиялық экономикалық комиссия
Алқасының Төрағасы
Т. Саркисян

  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2016 жылғы 7 маусымдағы
№ 69 шешіміне
ҚОСЫМША

Ерікті түрде қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламенті талаптарын сақтау қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ зерттеу (сынақ жүргізу) және өлшеу қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 033/2013) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау мен техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу, (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама

№ р/с

МЖС коды

Мемлекетаралық стандарт жобасының атауы. Жұмыстардың түрлері

Кеден одағы техникалық регламентінің элементтері

Әзірлеу мерзімі

Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекет – жауапты әзірлеуші

басталуы

аяқталуы

1

2

3

4

5

6

7

1

67.100.01

Сүт альбумині және оның негізіндегі өнімдер. Техникалық талаптар.
МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

2

67.100.01

Ацидофилин. Техникалық талаптар.
МЕМСТ 31668-2012 өзгерістер енгізу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

3

67.100.01

Тағамдық казеинаттар. Техникалық талаптар.
МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

4

67.100.01

Сүт консервілері. Қантпен қоюлатылған пісірілген сүт. Техникалық талаптар.
МЕМСТ Р 54540-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

5

67.100.01

Сүт консервілері. Қоюлатылған зарарсыздандырылған сүт. Техникалық талаптар.
МЕМСТ Р 54666-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы

6

67.100.01

Сүт консервілері. Құрғақ кілегейлер. Техникалық талаптар.
МЕМСТ Р 54661-2011 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

7

67.100.01

Қантпен қоюлатылған сүт консервілері. Техникалық талаптар.
МЕМСТ Р 53947-2010 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

8

67.100.01

Глазурленген ірімшікті сүзбе. Жалпы техникалық талаптар.
МЕМСТ Р 52790-2007 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

9

67.100.01

Дәнді сүзбе. Техникалық талаптар.
МЕМСТ 31534-2012 өзгерістер енгізу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

10

67.100.01

"Снежок" сүт өнімі. Техникалық талаптар. ҚР СТ 1061-2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар

2015 жыл

2017 жыл

Қазақстан Республикасы

11

67.100.01

Қаймақ. Техникалық талаптар.
ҚР СТ 1006-98 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар

2015 жыл

2017 жыл

Қазақстан Республикасы

12

67.100.01

Құрт. Техникалық талаптар.
ҚР СТ 44-97 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар

2015 жыл

2017 жыл

Қазақстан Республикасы

13

67.100.20

"Қазақстандық" сиырдың сары майы. Техникалық талаптар
ҚР СТ 1329-2005 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар

2015 жыл

2017 жыл

Қазақстан Республикасы

14

67.100.01

Минералсыздандырылған сүт сарысуы. Техникалық талаптар.
МЕМСТ әзірлеу

III, V және VII бөлімдер, 1-қосымша

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

15

67.100.30

Тұздықты ірімшіктер. Техникалық талаптар.
МЕМСТ әзірлеу

II бөлім, 1 және 3-қосымшалар

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

16

67.100.30

Сулугуни және қатпарлы ірімшік. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу

II бөлім, 1 және 3-қосымшалар

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

17

67.100.30

Өңдеуге арналған ірімшік қайнату өнімдері. Техникалық талаптар.
МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

18

67.100.30

Альбуминді ірімшіктер. Техникалық талаптар.
Разработка ГОСТ на базе ГОСТ Р 54665-2011

II және III бөлімдер

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

19

67.100.30

Чеддерленген және термомеханикалық өңделген ірімшіктер. Техникалық талаптар.
МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы

20

67.100.30

Ірімшіктер және ерітілген ірімшіктер. Майдың массалық үлесін анықтау.
МЕМСТ әзірлеу

V және VII бөлімдер, 1 және 16-қосымшалар

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

21

67.100.30

Ірімшіктер және ерітілген ірімшіктер. Ылғалдың және құрғақ заттың массалық үлесін анықтау.
МЕМСТ әзірлеу

V және VII бөлімдер, 1-қосымша

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

22

67.100.20

Кілегей-шикізат. Техникалық талаптар.
МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер, 1, 3 және 7-қосымшалар

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

23

67.100.10

Сүт сарысуы – шикізат. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу

II бөлім, 3-қосымша

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы

24

67.100.01

Қоюлатылған сүт – шикізат. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы

25

67.1020.99

Жануардан алынған сүтті ұйытуға арналған ферментті құрғақ препараттар. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу

II және IV бөлімдер

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы

26

67.100.10

Сүт сарысуы. Техникалық талаптар.
МЕМСТ әзірлеу

II бөлім, 3-қосымша

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

27

67.100.99

Сүттің құрғақ сарысуы. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу

II бөлім, 1 және 3-қосымшалар

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

28

67.100.99

Сарысу ақуыздарының құрғақ концентраттары. Техникалық талаптар.
МЕМСТ әзірлеу

II және III бөлімдер

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

29

67.100.30

Ерітілген ірімшік өнімдері. Жалпы техникалық талаптар.
МЕМСТ әзірлеу

II бөлім, 1 және 3-қосымшалар

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

30

67.100.30

Ірімшік өнімдері. Жалпы техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу

II бөлім, 1 және 3-қосымшалар

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

31

67.100.30
 

Май суы және оның негізінде әзірленген сусындар. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу

II бөлім, 1 және 3-қосымшалар

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы

32

67.100.10

Толтырушылары бар сүт сарысуы негізіндегі сусындар. Жалпы техникалық талаптар.
ҚР СТ РК 1060-2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар

2015 жыл

2017 жыл

Қазақстан Республикасы

33

67.100.01

Сүт консервілері. Балалар тағамдары өнімдерін өндіруге арналған құрғақ сүт. Техникалық талаптар. МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2016 жыл

2017 жыл

Ресей Федерациясы

34

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Инфрақызыл анализаторды қолданумен идентификацияның физикалық-химиялық көрсеткіштерін анықтаудың аспаптық экспресс-әдісі.
МЕМСТ 32255-2013 өзгеріс енгізу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

35

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Staphylococcus Aureus анықтау әдістері.
МЕМСТ 30347-97 қайта қарау

IV бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

36

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Бифидобактерияларды анықтау әдістері.
МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

37

67.100.01

Сүт және сүт өнімдері. Сүт қышқылды микроағзаларды анықтау әдістері.
МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

38

67.100.01

Сүт. Антибиотиктерді анықтаудың аспаптық экспресс-әдісі.
МЕМСТ 32254-2013 өзгерістер енгізу

IV бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

39

67.100.01

Сүт. Ингибриттік заттарды анықтау әдістері. МЕМСТ 23454-79 қайта қарау

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

40

67.100.01

Сүт. Құрамындағы майды анықтау әдістері. МЕМСТ Р ИСО 2446-2011 өзгерістер енгізу

III бөлім

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

41

67.100.01

Балалар тағамдары өнімдері. Вейбулл-Бернтроп әдісімен майдың массалық үлесін анықтау.
МЕМСТ әзірлеу.
МС-EQV/NEQ ISO 8262-1:2005 ішінара қолдану

IV, V және VII бөлімдер, 1-қосымша

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

42

67.100.01

Құрамында сүт бар және сүтті қамтитын өнімдер. Балмұздақ және балмұздаққа арналған қоспалар. Вейбулл-Бернтроп әдісімен майдың массалық үлесін анықтау. МЕМСТ әзірлеу. МС-EQV/NEQ ISO 8262-2:2005 ішінара қолдану

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

43

67.100.01

Сүт сарысуы. Сынамаларды қабылдау, іріктеу қағидасы және бақылау әдістері.
МЕМСТ әзірлеу

III, IV бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Ресей Федерациясы

44

67. 100.01

Сүт және сүт өнімдері. Құрамындағы фосфаттарды анықтау.
МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

45

67. 100.01

Мал шаруашылығы өнімдері. Диодты матрицалы (немесе УФ-) детектрлеумен жоғары тиімді хроматография әдісімен құрамындағы қалдық сульфаниламидтерді анықтау.
МЕМСТ әзірлеу

IV бөлім

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

46

67.100.01

Сүт. Қату нүктесін анықтау әдісі. МЕМСТ 25101-82 қайта қарау

III бөлім

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

47

67.100.01

Сүт өнімдері. Хлорлы натрийдің массалық үлесін анықтаудың кондуктометриялық әдісі. МЕМСТ Р 54076-2010 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III және VII бөлім, 1-қосымша

2014 год

2016 жыл

Ресей Федерациясы

48

67.100.20

Сүтті май, сиыр сүтінің майы және майлы паста. Майдың массалық үлесін анықтау.
МЕМСТ әзірлеу

V, VII бөлімдер, 1-қосымша

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

49

67.100.20

Сүтті май, сиыр сүтінің майы және майлы паста. Ылғал мен құрғақ майсыз заттың массалық үлесін анықтау.
МЕМСТ әзірлеу

V және VII бөлімдер, 1-қосымша

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

50

67.100.20

Сүтті май, сиыр сүтінің майы және майлы паста. Қышқылдығын анықтау.
МЕМСТ әзірлеу

V және VII бөлімдер, 1-қосымша

2017 жыл

2018 жыл

Ресей Федерациясы

51

67.100.01

Жылқы сүті. Сатып алу кезіндегі талаптар.
ҚР СТ 1005-98 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар

2015 жыл

2017 жыл

Қазақстан Республикасы

52

67.100.01

Тағамдық өнімдердің және жануарларға арналған жемдердің микробиологиясы. Микробиологиялық зерттеулер үшін бастапқы суспензия және ондық өсіру сынағына арналған үлгілерді дайындау. 5-бөлім. Сүтті және сұт өнімдерін дайындау үшін арнайы қағидалар.
ISO 6887-5:2010 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

53

67.100.01

Құрғақ майсыз сүт. Құрамындағы А дәруменін анықтау. 1-бөлім. Колориметриялық әдіс. Разработка ISO 12080-1:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2014 год

2016 жыл

Беларусь Республикасы

54

67.100.01

Құрғақ майсыз сүт. Құрамындағы А дәруменін анықтау. 2-бөлім. Жоғары тиімді сұйық хроматография әдісі.
ISO 12080-2:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2014 год

2016 жыл

Беларусь Республикасы

55

67.100.01

Құрғақ майсыз сүт. Жоғары тиімді сұйық хроматографияны пйадаланып құрамындағы D дәруменін анықтау.
ISO 14892:2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2015 жыл

2016 жыл

Беларусь Республикасы

56

67.100.01

Сүтті май. Асқын санды анықтау.
ISO 3976:2006 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2014 год

2016 жыл

Беларусь Республикасы

57

67.100.01

Сүт және құрғақ сүт. Құрамындағы афлатоксин Ml анықтау. Иммуноаффинді хроматографияны тазарту және жоғары тиімді сұйық хроматографияның көмегімен анықтау. ISO 14501:2007 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2014 год

2016 жыл

Беларусь Республикасы

58

67.100.01

Сүт және сүт қышқылы өнімдері. Жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен флуориметриялық (спектрофлуориметриялық) детектирлеумен құрамындағы афлатоксин Ml анықтау.
ҚР СТ 2388-2013 негізінде МЕМСТ әзірлеу

I бөлім

2015 жыл

2017 жыл

Қазақстан Республикасы

59

67.100.01

Мәйек казеиндері және казеинаттар. Құрамындағы күлді анықтау (бақылау әдісі).
ISO 5545:2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2014 год

2016 жыл

Беларусь Республикасы

60

67.100.01

Казеиндер және казеинаттар. Құрамындағы лактозаны анықтау. Фотометриялық әдіс.
ISO 5548:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2014 год

2016 жыл

Беларусь Республикасы

61

67.100.01

Құрғақ сүт, балмұздаққа арналған құрғақ қоспалар және ерітілген ірімшік. Құрамындағы лактозаны анықтау. 1-бөлім. Лактозаның құрамдас бөлігі ретінде глюкозаны пайдаланумен ферменттік әдіс.
ISO 5765-1:2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2014 год

2016 жыл

Беларусь Республикасы

62

67.100.01

Сүтті балмұздақ және балмұздаққа арналған қоспалар. Құрамындағы майды анықтау. Гравиметриялық әдіс (бақылау әдісі).
ISO 7328:2008 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2014 год

2016 жыл

Беларусь Республикасы

63

67.100.01

Ірімшік және ерітілген ірімшік. Органолептикалық көрсеткіштерді бақылау әдісі.
МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2014 год

2016 жыл

Ресей Федерациясы

64

67.100, 67.060

Сүт, сүт негізді балалар тағамы, сүт және соя өнімдері құрамындағы меламинді анықтау.
МВИ. МН 3287-2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 9 және 10-қосымшалар

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

65

67.040

Балалар тағамы өнімдеріндегі майлы қышқылдардың трансизомерлерін анықтау әдісі.
МВИ. МН 3703-2010 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 12-қосымша

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

66

67.040

Шикізат және балалар тағамына арналған дайын өнімдер құрамындағы "омега"-3, "омега"-6 сыныптарының қалың майлы қышқылдарды (ҚМҚ) және полиқалық майлы қышқылдарды (ПҚМҚ) анықтау.
МВИ. МН 3261-2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 12-қосымша

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

67

67.040

Балалар тағамына арналған мамандандырылған өнімдер құрамында хлоридтерді анықтау
МВИ. МН 3491-2010 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 14-қосымша

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

68

67.100, 67.100.10

Сулы ерітінділерде және сүт пен сүт қышқылды өнімдерде лактулозаны анықтау әдісі.
МВИ. МН 2356-2005 және МВИ. МН 2789-2007 негізінде МЕМСТ әзірлеу

X бөлім, 12-қосымша

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

69

67.050

Тағамдық өнімдерді талдау. Газды хроматография-масс-спектрометрия (GC-MS) әдісімен тағамдық өнім құрамындағы бензо[a]пиренді, бенз[a]антраценді, хризенді және бензо[b]флуорантенді анықтау.
EN 16619:2015 негізінде МЕМСТ әзірлеу

VII бөлім, 4-қосымша

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

70

67.050

Азықтық өнімдер. Иммунологиялық әдістермен тағамдық аллергендерді табу. 1-бөлім. Жалпы ережелер.
EN 15633-1:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III және VII бөлімдер

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

71

67.100.30 67.050

Азықтық өнімдер. Молекулярлық-биологиялық әдістермен тағамдық аллергендерді табу. 1-бөлім. Жалпы ережелер.
EN 15634-1:2009 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III және VII бөлімдер

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

72

67.100.40

Құрғақ сүт, балмұздаққа арналған құрғақ сүтті қоспалар және ерітілген ірімшік. ҚҰрамындағы лактоза деңгейін анықтау. 2-бөлім. Лактозаның құрамдас бөлігі ретінде галактоза пайдаланылатын ферменттік әдіс.
ISO 5765-2:2002 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

73

67.100.20

Сары май. Құрамындағы тұзды анықтау.
ISO 1738:2004 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

74

67.100.99

Казеиндер және казеинаттар. Құрамындағы ылғалдылықты анықтау (Бақылау әдісі).
ISO 5550:2006 негізінде МЕМСТ әзірлеу

V және VII бөлімдер, 1-қосымша

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

75

67.100.30

Ірімшіктер, ірімшік қыртыстары және ерітілген ірімшіктер. Құрамындағы натамицинді анықтау. 2-бөлім. Ірімшіктерге, ірімшік қыртыстарына және ерітілген ірімшіктерге арналған жоғары тиімді сұйық хроматография әдісі.
ISO 9233-2:2007 негізінде МЕМСТ әзірлеу

VII бөлім, 4-қосымша

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

76

07.100.30

Сүт өнімдері. Селективті ортада Lactobacillus acidophilus лактобацилдердің болжамды санын есептеу. 37° С температура кезінде колонияларды есептеу әдістемесі.
ISO 20128:2006 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III және VII бөлімдер

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

77

07.100.30

Йогурт. Сипатты микроағзаларды сәйкестендіру (Lactobacillus delbrueckii subsp, bulgaricus лактобацилл және стрептококк Streptococcus thermophilus трептококк).
ISO 9232:2003 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III және VII бөлімдер

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

78

67.100.10

Құрғақ сүт және құрғаз сүт өнімдері. Ерігіштік индексін анықтау.
ISO 8156:2005 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

79

67.100.01 07.100.30

Сүт және сүт өнімдері. Escherichia coli (ішек таяқшалары) болжамды санын есептеу. 1-бөлім. 4-метилумбеллиферил-бета-D-глюкуронидті (MUG) қолданып, неғұрлым ықтимал санын есептеу әдісі.
ISO 11866-1:2005 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III және VII бөлімдер

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

80

67.100.01 07.100.30

Сүт және сүт өнімдері. Escherichia coli (ішек таяқшасы) болжамды санын есептеу. 2-бөлім. 44 °C температура кезінде мембраналарды қолданып колонияларды есептеу әдісі.
ISO 11866-2:2005 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III және VII бөлімдер

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

81

67.100.01

Құрғақ сүт. Додецилсульфат натрийдің (SDS-CE) қатысуымен капиллярлы электрофорездің көмегімен құрамындағы соя және бұршақ ақуызын анықтау. Електен өткізу әдісі.
ISO 17129:2006 негізінде МЕМСТ әзірлеу

III және VII бөлімдер

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

82

67.100.01

Ерітілген ірімшіктер. Лимон қышқылын анықтау әдісі.
МЕМСТ әзірлеу

III бөлім

2016 жыл

2017 жыл

Беларусь Республикасы

83

07.100.30

Айран және айран өнімі. Сипатты микроағзаларды сәйкестендіру.
МЕМСТ әзірлеу

II бөлім, 3 және 8-қосымшалар

*

*

*

      ________________

      * Әзірлеу мерзімдері және жауапты әзірлеуші анықталуда.

Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

 

бет бойынша іздеу

Іздеу үшін жолды енгізіңіз

Кеңес: браузерде бет бойынша енгізілген іздеу бар, ол жылдамырақ жұмыс істейді. Көбінесе, ctrl-F пернелері қолданылады