2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақтарында көзделген принциптерді іске асыру мақсатында және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
1. Қосымшаға сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының "Қолданылуының нәтижесінде Кеден одағының "Жеміс пен көкөністерден алынған шырын өніміне техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ Кеден одағының "Жеміс пен көкөністерден алынған шырын өніміне техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын қолдану мен орындау үшін қажетті зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде үлгілерді іріктеу және өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды) жүзеге асыру қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу жөніндегі бағдарлама туралы" 2013 жылғы 9 сәуірдегі № 68 шешіміне өзгерістер енгізілсін.
3. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының Төрағасы |
Т. Саркисян |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2016 жылғы 9 сәуірдегі № 68 шешіміне ҚОСЫМША |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2013 жылғы 9 сәуірдегі № 68 шешіміне енгізілетін ӨЗГЕРІСТЕР
1. Атауындағы және 1-тармақтағы "өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды)" деген сөздер "техникалық реттеу объектісінің сәйкестігін бағалауды" деген сөздермен ауыстырылсын.
2. Көрсетілген Шешіммен бекітілген "Қолданылуының нәтижесінде Кеден одағының "Жеміс пен көкөністерден алынған шырын өніміне техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды, сондай-ақ Кеден одағының "Жеміс пен көкөністерден алынған шырын өніміне техникалық регламент" техникалық регламентінің (КО ТР 023/2011) талаптарын қолдану мен орындау және өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды) жүзеге асыру үшін қажетті зерттеулер (сынақтар) мен өлшемдер қағидалары мен әдістерін, соның ішінде үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу жөніндегі бағдарламада:
а) атауындағы "өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды)" деген сөздер "техникалық реттеу объектісінің сәйкестігін бағалауды" деген сөздермен ауыстырылсын;
б) кестенің басындағы 7-бағанның атауындағы "Кеден одағының" деген сөздер "Еуразиялық экономикалық одақтың" деген сөздермен ауыстырылсын;
в) мынадай мазмұндағы 33 – 56-позициялармен толықтырылсын:
" | 33 | 67.080.01 |
Шырын өнімі. Катиондарды (калий, натрий, кальций және магний) тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен айқындау. |
4-баптың | 2015 жыл | 2016 жыл |
Ресей Федерациясы | |
34 |
67.080.01 |
Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері, ет және ет-өсімдік консервілері. рН айқындау әдісі. | 1-қосымша | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы | ||
35 | 67.080.01 |
Шырын өнімі. Идентификациялау. Жалпы ережелер. |
4-баптың | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы | ||
36 |
67.080.01 |
Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Құрғақ заттарды айқындау әдістері. | 1 және 2-қосымшалар | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы | ||
37 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. D-изолимон қышқылын ферментативтік әдіспен айқындау. |
4-баптың | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы | ||
38 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. Лимон қышқылын ферментативтік әдіспен айқындау. | 3-қосымша | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы | ||
39 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. Фосфордың құрамын айқындаудың спектрфотометриялық әдісі. |
4-баптың | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы | ||
40 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. Күлдің құрамын гравиметриялық әдіспен айқындау. |
4-баптың | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы | ||
41 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. Күлдің жалпы сілтіленуін айқындаудың титриметриялық әдісі. |
4-баптың | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы | ||
42 | 67.080.01 |
Шырын өнімі. Аниондарды ион алмасушы хроматография әдісімен айқындау. |
4-баптың | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы | ||
43 |
67.080.01 |
Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Шөгіндіні айқындау әдісі. |
5-баптың | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы | ||
44 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. 5-гидроксиметилфурфуролды тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен айқындау. |
5-баптың | 2015 жыл | 2016 жыл | Ресей Федерациясы | ||
45 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. Кьельдаль бойынша азотты айқындау әдісі. |
4-баптың | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы | ||
46 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. D-алма қышқылын ферментативтік әдіспен айқындау. |
5-баптың | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы | ||
47 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. Сульфаттарды айқындаудың гравиметриялық әдісі. |
4-баптың | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы | ||
48 | 67.080.01 |
Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. РР витаминінің құрамын айқындау әдісі. |
5-баптың | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы | ||
49 | 67.080.01 |
Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Күлді және жалпы және суда еритін күлдің сілтіленуін айқындау әдістері. |
4-баптың | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы | ||
50 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. Жалпы каротиноидтар мен олардың фракциялық құрамын айқындау. |
5-баптың | 2016 жыл | 2017 жыл | Ресей Федерациясы | ||
51 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. Гесперидин мен нарингиннің жаппай концентрациясын тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен айқындау. |
4-баптың | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы | ||
52 |
67.080.01 |
Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Сорбин және бензой қышқылдары бірге болған кезде олардың құрамын айқындау әдісі. |
4-баптың | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы | ||
53 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. Сірке қышқылын ферментативтік әдіспен айқындау. |
4-баптың | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы | ||
54 |
67.080.01 |
Жеміс пен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. Пектинді заттарды айқындаудың титриметриялық әдісі. | 3-қосымша | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы | ||
55 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. Сахарозаны ферментативтік әдіспен айқындау. |
5-баптың | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы | ||
56 |
67.080.01 |
Шырын өнімі. Синтетикалық бояғыштарды тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен айқындау. |
4-баптың | 2017 жыл | 2018 жыл | Ресей Федерациясы | ". |