2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарттың 56-бабының 2 және 3-тармақтарына және Кеден одағы Комиссиясының 2011 жылғы 9 желтоқсандағы № 880 шешімімен қабылданған Кеден одағының "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 021/2011) 13-бабының 3-бөлігіне сәйкес, сондай-ақ Еуразиялық экономикалық одаққа (бұдан әрі – Одақ) мүше мемлекеттердің уәкілетті органдарының Одақ органдарының санитариялық және ветеринариялық-санитариялық шаралар қабылдау саласындағы актілерін орындау мониторингі нәтижелері туралы ақпаратты назарға ала отырып, Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
1. Қоса беріліп отырған қалдықтарының ең жоғары рұқсат етілген деңгейлері жануарлардан алынған қайта өңделмеген тамақ өнімінің, соның ішінде шикізаттың құрамында болуы мүмкін ветеринариялық дәрілік заттардың (фармакологиялық белсенді заттардың) және оларды анықтау әдістемелерінің тізбесі (бұдан әрі – тізбе) бекітілсін.
2. Тізбеде көрсетілген жануарлардан алынған қайта өңделмеген тамақ өнімінде, соның ішінде шикізатта ветеринариялық дәрілік заттардың (фармакологиялық белсенді заттардың) қалдықтарының ең жоғары рұқсат етілген деңгейлері:
жануарлардан алынған қайта өңделмеген тамақ өнімін, соның ішінде шикізатты әзірлеуші (жеткізуші) өнім беретін жануарлар үшін ветеринариялық дәрілік заттарды қолданған жағдайда;
әзірлеуші (жеткізуші) ұсынған ветеринариялық дәрілік заттарды қолдану туралы ақпаратқа сәйкес тамақты қайта өңдеуші кәсіпорындарға өндірістік бақылау жүргізу кезінде;
мемлекеттік бақылауды (қадағалауды) жүзеге асыру кезінде бақыланады деп белгіленсін.
Одаққа мүше мемлекеттің заңнамасына сәйкес берілген жануарлардан алынған қайта өңделмеген тамақ өніміне, соның ішінде шикізатқа ілеспе құжатта ветеринариялық дәрілік заттың атауы, оның өнім беретін жануар үшін соңғы қолданылған күні және оның жануардың ағзасынан бөлініп шығатын мерзімдерін растау көрсетіледі.
3. Одаққа мүше мемлекеттердің уәкілетті органдары өз мемлекеттерінің заңнамасына сәйкес мүдделі мемлекеттік билік органдарының, мүше мемлекеттердің заңды және жеке тұлғаларының тізбеде көрсетілген әдістемелермен танысуына қолжетімділікті қамтамасыз етсін.
4. Осы Шешім, 2-тармақты қоспағанда, ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.
Осы Шешімнің 2-тармағы осы Шешім жарияланған күннен бастап күнтізбелік 180 күн өткен соң күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының Төрағасы |
Т. Саркисян |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2018 жылғы 13 ақпандағы № 28 шешімімен БЕКІТІЛГЕН |
Қалдықтарының ең жоғары рұқсат етілген деңгейлері жануарлардан алынған қайта
өңделмеген тамақ өнімінің, соның ішінде шикізаттың құрамында болуы мүмкін
ветеринариялық дәрілік заттардың (фармакологиялық белсенді заттардың) және
оларды анықтау әдістемелерінің тізбесі
ТІЗБЕСІ
Ветеринариялық дәрілік зат (фармакологиялық белсенді зат) (индикаторлық молекула) | Ауыл шаруашылығы жануарларының түрі | Өнімнің атауы | Қалдықтардың (индикаторлық молекула бойынша) немесе метаболиттердің ең жоғары рұқсат етілген деңгейлері (мг/кг, артық емес) | Әдістеме (әдіс) |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. Аверсектин* | құстарды және акваөсіру өнімін қоса алғанда, жануарлардан алынған тамақ өнімдерін алуға арналған жануарлардың барлық түрлері | ет | 0,004 | _ |
субөнімдер | 0,01 | |||
май | 0,024 | |||
сүт | 0,001 | |||
2. Авиламицин* | шошқа, үй құсы, үй қояны | ет | 0,05 |
_ |
май (май-шикізаты) | 0,1 | |||
бауыр | 0,3 | |||
бүйрек | 0,2 | |||
3. Амитраз* | ірі қара мал | май-шикізаты | 0,2 |
_ |
бауыр | 0,2 | |||
бүйрек | 0,2 | |||
сүт | 0,01 | |||
қой | май-шикізаты | 0,4 | ||
бауыр | 0,1 | |||
бүйрек | 0,2 | |||
сүт | 0,01 | |||
ешкі | май-шикізаты | 0,2 | ||
бауыр | 0,1 | |||
бүйрек | 0,2 | |||
сүт | 0,01 | |||
шошқа | май-шикізаты | 0,4 | ||
бауыр | 0,2 | |||
бүйрек | 0,2 | |||
бал арасы | бал | 0,2 | ||
4. Амоксициллин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) (балықтар үшін терімен табиғи пропорцияда) | 0,05 |
ӨОӘ.МН 5336-2015 "Жануарлардан алынған өнімнің құрамындағы пенициллиндер тобы антибиотиктерін EuroProxima B.V., Нидерланды өндірген тест-жүйелерді пайдалана отырып ИФА әдісімен өлшеулерді орындау әдістемесі", "КомПродСервис" ҚЖҚ бекіткен, 2015 жыл, Беларусь Республикасы |
май (май-шикізаты) | 0,05 | |||
бауыр | 0,05 | |||
бүйрек | 0,05 | |||
сүт | 0,004 | |||
5. Ампициллин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) (балықтар үшін терімен табиғи пропорцияда) | 0,05 |
МЕМСТ Р Р 54904-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) | 0,05 | |||
бауыр | 0,05 | |||
бүйрек | 0,05 | |||
сүт | 0,004 | |||
6. Апрамицин | өнім беретін жануарлардың және құстардың барлық түрлері | ет | 1,0 |
МЕМСТ Р 32798-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы аминогликозидтердің қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) | 1,0 | |||
бауыр | 10 | |||
бүйрек | 20 | |||
7. Ампролиум | бройлер балапандары, түйетауық | ет | 0,2 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
тері және май | 0,2 | |||
бауыр | 0,2 | |||
бүйрек | 0,4 | |||
жұмыртқа | 1 | |||
8. Баквилоприм* | ірі қара мал | май-шикізаты | 0,01 | _ |
бауыр | 0,3 | |||
бүйрек | 0,15 | |||
сүт | 0,03 | |||
шошқа | теріден ажырамаған қыртыс майы | 0,04 | ||
бауыр | 0,05 | |||
бүйрек | 0,05 | |||
9. Бацитрацин | ірі қара мал | сүт | 0,1 |
ӨОӘ.МН 4652-2013 "Жануарлардан алынған өнімнің құрамындағы бацитрацинді EuroProxima B.V., Нидерланды өндірген тест-жүйелерді пайдалана отырып ИФА әдісімен анықтау. Өлшеулерді орындау әдістемесі", "КомПродСервис" ҚЖҚ бекіткен, 2013 жыл, Беларусь Республикасы |
үй қояны | ет | 0,15 | ||
май (май-шикізаты) | 0,15 | |||
бауыр | 0,15 | |||
бүйрек | 0,15 | |||
өнім беретін жануарлардың барлық түрлері (үй қояндарын қоспағанда), жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері, бал арасы | ет, соның ішінде құс еті (жабайы жануарлар мен құстарды қоспағанда), субөнімдер, соның ішінде құстардың, жұмыртқа, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері, бал |
рұқсат етілмейді | ||
10. Бензилпенциллин этилендиамин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) (балықтар үшін терімен табиғи пропорцияда) | 0,05 |
МЕМСТ Р Р 54904-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) (құстар үшін терімен табиғи пропорцияда, шошқа үшін – теріден ажырамаған қыртыс майы) | 0,05 | |||
бауыр | 0,05 | |||
бүйрек | 0,05 | |||
шикі сүт, шикі майсыздандырылған сүт, шикі қаймақ, балалар тағамына арналған шикізат |
рұқсат етілмейді | |||
11. Вальнемулин | шошқа | ет | 0,05 |
МЕМСТ Р 34136-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы макролидтердің, линкозамидтердің және плевромутилиндердің қалдықтарын масс-спектрометриялық детектирлеумен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,5 | |||
бүйрек | 0,1 | |||
12. Галофугинон | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері, бройлер балапандарын, түйетауықтарды және ірі қара малды қоспағанда | ет (бұлшықет тіні) | 0,01 |
МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) және тері | 0,025 | |||
бауыр | 0,03 | |||
бүйрек | 0,03 | |||
жұмыртқа | 0,006 | |||
сүт | 0,001 | |||
басқа өнімдер | 0,003 | |||
13. Гентамицин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері | ет | 0,05 | МЕМСТ Р 32798-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы аминогликозидтердің қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) | 0,05 | |||
бауыр | 0,2 | |||
бүйрек | 0,75 | |||
ірі қара мал | сүт | 0,1 | ||
14. Данофлоксацин | ірі қара және ұсақ мал, құс | ет | 0,2 |
МЕМСТ Р 32797-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы хинолондарды масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,4 | |||
бүйрек | 0,4 | |||
май (май-шикізаты) (құстар үшін - тері және май) | 0,1 | |||
сүт | 0,03 | |||
өнім беретін жануарлардың өзге де түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері | ет (бұлшықет тіні) (балықтар үшін терімен табиғи пропорцияда) | 0,1 | ||
бауыр | 0,2 | |||
бүйрек | 0,2 | |||
май (май-шикізаты (шошқа үшін – теріден ажырамаған қыртыс майы) | 0,05 | |||
15. Декоквинат | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, соның ішінде құстар, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері, бройлер балапандарын, ірі қара және ұсақ малды қоспағанда | өнімдердің барлық түрлері | 0,02 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
16. Диклазурил | қой және үй қояны | ет | 0,5 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 3,0 | |||
бүйрек | 2,0 | |||
май-шикізаты | 1,0 | |||
құс (бройлер балапандары, семіртуге арналған түйетауық) | ет | 0,5 | ||
бауыр | 3 | |||
бүйрек | 2 | |||
май, тері | 1 | |||
өнім беретін жануарлардың өзге де түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері | жұмыртқа | 0,002 | ||
бауыр | 0,04 | |||
бүйрек | 0,04 | |||
басқа өнімдер | 0,005 | |||
17. Диклоксациллин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) | 0,3 |
МЕМСТ Р Р 54904-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) | 0,3 | |||
бауыр | 0,3 | |||
бүйрек | 0,3 | |||
сүт | 0,03 | |||
18. Дифлоксацин | ірі қара және ұсақ мал | ет | 0,4 | МЕМСТ Р 32797-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы хинолондарды масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 1,4 | |||
бүйрек | 0,8 | |||
май (май-шикізаты) | 0,1 | |||
шошқа | ет | 0,4 | ||
бауыр | 0,8 | |||
бүйрек | 0,8 | |||
теріден ажырамаған қыртыс майы | 0,1 | |||
құс | ет | 0,3 | ||
бауыр | 1,9 | |||
бүйрек | 0,6 | |||
тері және май | 0,4 | |||
өнім беретін жануарлардың өзге де түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері | ет (бұлшықет тіні) (балықтар үшін терімен табиғи пропорцияда) | 0,3 | ||
бауыр | 0,8 | |||
бүйрек | 0,6 | |||
май (май-шикізаты) | 0,1 | |||
19. Доксициклин | ірі қара мал | ет | 0,1 |
МЕМСТ Р 31694-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы тетрациклин тобы антибиотиктерінің қалдықтарын масс-спектрометриялық деректорлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,3 | |||
бүйрек | 0,6 | |||
шошқа, құс | ет | 0,1 | ||
тері және май | 0,3 | |||
бауыр | 0,3 | |||
бүйрек | 0,6 | |||
20. Имидокарб* | ірі қара мал | ет | 0,3 |
_ |
май-шикізаты | 0,05 | |||
бауыр | 2 | |||
бүйрек | 1,5 | |||
сүт | 0,05 | |||
қой | ет | 0,3 | ||
май-шикізаты | 0,05 | |||
бауыр | 2 | |||
бүйрек | 1,5 | |||
21. Канамицин | балықты қоспағанда, өнім беретін жануарлардың және құстардың барлық түрлері | ет | 0,1 |
МЕМСТ Р 32798-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы аминогликозидтердің қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) | 0,1 | |||
бауыр | 0,6 | |||
бүйрек | 2,5 | |||
сүт | 0,15 | |||
22. Клавулан қышқылы* | ірі қара мал, шошқа | ет | 0,1 |
_ |
май (май-шикізаты) (шошқа үшін теріден ажырамаған қыртыс майы) | 0,1 | |||
бауыр | 0,2 | |||
бүйрек | 0,4 | |||
ірі қара мал | сүт | 0,2 | ||
23. Клоксациллин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) | 0,3 |
МЕМСТ Р Р 54904-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) | 0,3 | |||
бауыр | 0,3 | |||
бүйрек | 0,3 | |||
сүт | 0,03 | |||
24. Колистин |
өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) (балықтар үшін терімен табиғи пропорцияда) | 0,15 |
ӨОӘ.МН 5916-2017 "Жануарлардан алынған өнімнің құрамындағы колистинді BIOO Scientific Corporation (АҚШ) өндірген MaxSignal реагенттерін пайдалана отырып ИФА әдісімен өлшеулерді орындау әдістемесі" |
май (май-шикізаты) (құстар үшін тері мен май табиғи пропорцияда, шошқа үшін – теріден ажырамаған қыртыс майы | 0,15 | |||
бауыр | 0,15 | |||
бүйрек | 0,2 | |||
сүт | 0,05 | |||
жұмыртқа және жұмыртқаның сұйық өнімдері | 0,3 | |||
25. Ласалоцид | құс | ет | 0,02 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
тері және май | 0,1 | |||
бауыр | 0,1 | |||
бүйрек | 0,05 | |||
жұмыртқа | 0,15 | |||
өнім беретін жануарлардың өзге де түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері | сүт | 0,001 | ||
бауыр | 0,05 | |||
бүйрек | 0,05 | |||
басқа өнімдер | 0,005 | |||
26. Левомицетин (хлорамфеникол) | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі, бал арасы |
шикі сүт, майсыздандырылған шикі сүт, шикі қаймақ, ет, соның ішінде құс еті |
рұқсат етілмейді |
МЕМСТ Р Р 54904-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
27. Линкомицин/клиндамицин | өнім беретін жануарлардың және құстардың барлық түрлері | ет | 0,1 |
МЕМСТ Р 34136-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы макролидтердің, линкозамидтердің және плевромутилиндердің қалдықтарын масс-спектрометриялық детектирлеумен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты), кожа (шошқа үшін -теріден ажырамаған қыртыс майы) | 0,1 | |||
бауыр | 0,2 | |||
бүйрек | 0,4 | |||
сүт | 0,15 | |||
жұмыртқа және жұмыртқаның сұйық өнімдері | 0,05 | |||
28. Мадуромицин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері, бройлер балапандарын және түйетауықтарды қоспағанда | өнімдердің барлық түрлері | 0,002 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
29. Марбофлоксацин | ірі қара мал, шошқа | ет | 0,15 |
МЕМСТ Р 32797-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы хинолондарды масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май-шикізаты | 0,05 | |||
бауыр | 0,15 | |||
бүйрек | 0,15 | |||
сүт | 0,075 | |||
30. Метронидазол (metronidazole)/ | құстың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері, бал арасы | жануарлардан алынған тамақ өнімдері |
жануарлардан алынған өнімде әдістемені анықтау деңгейінде рұқсат етілмейді (< 0,001) |
МЕМСТ Р Р 54904-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
өнім беретін жануарлардың барлық түрлері (құсты қоспағанда) | ет |
жануарлардан алынған өнімде әдістерді анықтау деңгейінде рұқсат етілмейді | ||
май-шикізаты |
жануарлардан алынған өнімде әдістерді анықтау деңгейінде рұқсат етілмейді | |||
бауыр |
жануарлардан алынған өнімде әдістерді анықтау деңгейінде рұқсат етілмейді | |||
бүйрек |
жануарлардан алынған өнімде әдістерді анықтау деңгейінде рұқсат етілмейді | |||
31. Монензин | ірі қара мал | ет | 0,002 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май-шикізаты | 0,01 | |||
бауыр | 0,03 | |||
бүйрек | 0,002 | |||
сүт | 0,002 | |||
өнім беретін жануарлардың өзге де түрлері және құстар, бройлерден, түйетауықтан басқа | бауыр | 0,008 | ||
басқа өнімдер | 0,002 | |||
32. Наразин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері, бройлер балапандарын қоспағанда | жұмыртқа | 0,002 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
сүт | 0,001 | |||
бауыр | 0,05 | |||
басқа өнімдер | 0,005 | |||
33. Нафциллин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері (кроме свиней и лошадей) | ет | 0,3 |
ӨОӘ.МН 5200-2015 "Жануарлардан алынған шикізат және тамақ өнімдері құрамындағы пенициллиндер қалдықтарының мөлшерін ЖТСХ-МС/МС әдісімен анықтау. Өлшеулерді орындау әдістемесі", "Гигиена ғылыми-практикалық орталығы" РБК бекіткен, 2015 жыл, Беларусь Республикасы |
май (май-шикізаты) | 0,3 | |||
бауыр | 0,3 | |||
бүйрек | 0,3 | |||
сүт | 0,03 | |||
34. Неомицин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні), май (май-шикізаты) | 0,5 |
МЕМСТ Р 32798-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы аминогликозидтердің қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,5 | |||
бүйрек | 5 | |||
жұмыртқа және жұмыртқаның сұйық өнімдері | 0,5 | |||
сүт | 1,5 | |||
35. Никарбазин | бройлер балапандары | ет | 0,2 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,2 | |||
бүйрек | 0,2 | |||
май, тері | 0,2 | |||
өнім беретін жануарлардың өзге де түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері | жұмыртқа | 0,1 | ||
сүт | 0,005 | |||
бауыр | 0,1 | |||
бүйрек | 0,1 | |||
басқа өнімдер | 0,025 | |||
36. Нитрофурандар және олардың метаболиттері (фуразолидон және фурацилинді қоса алғанда) | құстың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері, бал арасы | жануарлардан алынған тамақ өнімдері |
жануарлардан алынған өнімде әдістемені анықтау деңгейінде рұқсат етілмейді |
МЕМСТ Р 32014-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік зикізаты. Құрамындағы нитрофурандардың метаболиттері қалдықтарын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
өнім беретін жануарлардың барлық түрлері | ет |
жануарлардан алынған өнімде әдістерді анықтау деңгейінде рұқсат етілмейді | ||
май-шикізаты (шошқа үшін – теріден ажырамаған қыртыс майы) |
жануарлардан алынған өнімде әдістерді анықтау деңгейінде рұқсат етілмейді | |||
бауыр |
жануарлардан алынған өнімде әдістерді анықтау деңгейінде рұқсат етілмейді | |||
бүйрек | жануарлардан алынған өнімде әдістерді анықтау деңгейінде рұқсат етілмейді (< 0,1) | |||
37. Новобиоцин | ірі қара мал | сүт | 0,05 | МН А 1/045 "Жануарлардан алынған өнімнің құрамындағы полипептидтік антибиотиктердің қалдықтарын масс-спектрометриялық деректорлы жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен төрелік анықтау бойынша әдістемелік нұсқау" |
38.Оксациллин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | Ет (бұлшықет тіні) | 0,3 |
МЕМСТ Р Р 54904-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) | 0,3 | |||
бауыр | 0,3 | |||
бүйрек | 0,3 | |||
сүт | 0,03 | |||
39. Окситетрациклин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі, бал арасы | шикі сүт, майсыздандырылған шикі сүт, шикі қаймақ, ет, соның ішінде құстың еті (жабайы жануарлар мен құстарды қоспағанда), субөнімдер, соның ішінде құстың, жұмыртқа, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері, бал, балалар тағамына арналған шикізат | рұқсат етілмейді (< 0,01) |
МЕМСТ Р 31694-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы тетрациклин тобы антибиотиктерінің қалдықтарын масс-спектрометриялық деректорлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
40. Оксолин қышқылы | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) (балықтар үшін терімен табиғи пропорцияда) | 0,1 |
МЕМСТ Р 32797-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы хинолондарды масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,15 | |||
бүйрек | 0,15 | |||
май (май-шикізаты) (құстар үшін – тері және май табиғи пропорцияда, шошқа үшін – теріден ажырамаған қыртыс майы) | 0,05 | |||
41. Паромомицин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) | 0,5 | МЕМСТ Р 32798-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы аминогликозидтердің қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр және бүйрек | 1,5 | |||
42. Пирлимицин | өнім беретін жануарлардың және құстардың барлық түрлері | ет | 0,1 |
МЕМСТ Р 34136-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы макролидтердің, линкозамидтердің және плевромутилиндердің қалдықтарын масс-спектрометриялық детектирлеумен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 1 | |||
бүйрек | 0,4 | |||
сүт | 0,1 | |||
43. Рифаксимин |
ірі қара мал | сүт | 0,06 | _ |
44. Робенидин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, құстар, семіртуге арналған бройлер, түйетауық және үй қояндарынан басқа, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері | жұмыртқа | 0,025 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,05 | |||
бүйрек | 0,05 | |||
тері және май, май-шикізаты (шошқа үшін – теріден ажырамаған қыртыс майы) | 0,05 | |||
басқа өнімдер | 0,005 | |||
45. Салиномицин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері, бройлер балапандарын және семіртуге арналған үй қояндарын қоспағанда | бауыр (үй қояндарының бауырын қоспағанда) | 0,005 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
жұмыртқа | 0,003 | |||
басқа өнімдер | 0,002 | |||
46. Сарафлоксацин | түйетауық, куры | ет | 0,01 |
МЕМСТ Р 32797-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы хинолондарды масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,1 | |||
бүйрек | 0,1 | |||
тері және май | 0,01 | |||
жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері | ет (албырт тұқымдас балықтардың терісімен табиғи пропорциядағы бұлшықет тіні) | 0,03 | ||
47. Семдурамицин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, бройлер балапандарын қоспағанда, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері | өнімдердің барлық түрлері | 0,002 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
48. Спектиномицин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, қойды қоспағанда, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері |
май (май-шикізаты) | 0,5 |
МЕМСТ Р 32798-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы аминогликозидтердің қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
ет (бұлшықет тіні) | 0,3 | |||
бүйрек | 5 | |||
сиырдың бауыры | 1 | |||
сүт | 0,2 | |||
қой | май-шикізаты | 0,5 | ||
ет | 0,3 | |||
бүйрек | 5 | |||
бауыр | 2 | |||
сүт | 0,2 | |||
49. Спирамицин | ірі қара мал | ет | 0,2 |
МЕМСТ Р 34136-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы макролидтердің, линкозамидтердің және плевромутилиндердің қалдықтарын масс-спектрометриялық детектирлеумен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май-шикізаты | 0,3 | |||
бауыр | 0,3 | |||
бүйрек | 0,3 | |||
сүт | 0,2 | |||
тауықтар | ет | 0,2 | ||
тері және май | 0,3 | |||
бауыр | 0,4 | |||
шошқа | ет | 0,25 | ||
бауыр | 2 | |||
бүйрек | 1 | |||
шпик | 0,3 | |||
50. Стрептомицин/ | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері | ет | 0,5 |
МЕМСТ Р 32798-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы аминогликозидтердің қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) | 0,5 | |||
бауыр | 0,5 | |||
бүйрек | 1 | |||
шикі сүт, майсыздандырылған шикі сүт, шикі қаймақ, балалар тағамына арналған шикізат |
рұқсат етілмейді | |||
құс | жұмыртқа және жұмыртқа өнімдері | 0,5 | ||
51. Сульфаниламидтер | өнім беретін жануарлардың және құстардың барлық түрлері | ет | 0,1 |
ӨОӘ.МН 2643-2007 "Сүттің, еттің, бүйректің құрамындағы сульфаметазин мөлшерін Ридаскрин®Сульфаметазин тест-жүйесін пайдалана отырып өлшеулерді орындау әдістемесі" |
май (май-шикізаты) | 0,1 | |||
бауыр | 0,1 | |||
бүйрек | 0,1 | |||
ірі қара мал, қой, ешкі | сүт | 0,025 | ||
52. Тиамулин | шошқа, үй қояны | ет | 0,1 |
МЕМСТ Р 34136-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы макролидтердің, линкозамидтердің және плевромутилиндердің қалдықтарын масс-спектрометриялық детектирлеумен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,5 | |||
тауықтар | ет | 0,1 | ||
тері және май | 0,1 | |||
бауыр | 1,0 | |||
жұмыртқа және жұмыртқаның сұйық өнімдері | 1,0 | |||
түйетауық | ет | 0,1 | ||
тері және май | 0,1 | |||
бауыр | 0,3 | |||
53. Тиамфеникол | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) (балықтар үшін терімен табиғи пропорцияда) | 0,05 | МЕМСТ Р 34285-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Ветеринариялық қолдануға арналған химиотерапевтік дәрілік заттарды биочиптер технологиясын пайдалана отырып хемилюминесценттік детекциямен иммунды-ферменттік талдау көмегімен анықтау әдісі" |
Бауыр (балықтан басқа) | 0,05 | |||
бүйрек | 0,05 | |||
май (май-шикізаты) (құстар үшін терімен табиғи пропорцияда, | 0,05 | |||
сүт | 0,05 | |||
54. Тилвалозин | шошқа | ет | 0,05 |
МЕМСТ Р 34136-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы макролидтердің, линкозамидтердің және плевромутилиндердің қалдықтарын масс-спектрометриялық детектирлеумен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
теріден ажырамаған қыртыс майы | 0,05 | |||
бауыр | 0,05 | |||
бүйрек | 0,05 | |||
құс | ет | 0,05 | ||
май және тері | 0,05 | |||
бауыр | 0,05 | |||
55. Тилмикозин | құс | ет | 0,075 |
МЕМСТ Р 34136-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы макролидтердің, линкозамидтердің және плевромутилиндердің қалдықтарын масс-спектрометриялық детектирлеумен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
тері және май | 0,075 | |||
бауыр | 1 | |||
бүйрек | 0,25 | |||
өнім беретін жануарлардың өзге де түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері | ет (бұлшықет тіні) (балықтар үшін терімен табиғи пропорцияда) | 0,05 | ||
бауыр | 1 | |||
бүйрек | 1 | |||
май (май-шикізаты) (шошқа үшін теріден ажырамаған қыртыс майы) | 0,05 | |||
сүт | 0,05 | |||
56. Тилозин | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) (балықтар үшін терімен табиғи пропорцияда) | 0,1 |
МЕМСТ Р 34136-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы макролидтердің, линкозамидтердің және плевромутилиндердің қалдықтарын масс-спектрометриялық детектирлеумен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,1 | |||
бүйрек | 0,1 | |||
май (май-шикізаты) (құстар үшін терімен табиғи пропорцияда, шошқа үшін теріден ажырамаған қыртыс майы) | 0,1 | |||
жұмыртқа | 0,2 | |||
сүт | 0,05 | |||
57. Толтразурил | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері | ет | 0,1 | МЕМСТ Р Р 54518-2011 "Тамақ өнімдері, жемшөптер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы кокцидостатиктерді масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) | 0,15 | |||
бауыр | 0,5 | |||
бүйрек | 0,25 | |||
құс | ет | 0,1 | ||
тері және май | 0,2 | |||
бауыр | 0,6 | |||
бүйрек | 0,4 | |||
58. Триметоприм | жылқыны қоспағанда, өнім беретін жануарлардың және құстардың барлық түрлері | ет | 0,05 |
МЕМСТ Р Р 54904-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,05 | |||
бүйрек | 0,05 | |||
май (май-шикізаты) | 0,05 | |||
сүт | 0,05 | |||
жылқы | ет | 0,1 | ||
бауыр | 0,1 | |||
бүйрек | 0,1 | |||
май-шикізаты | 0,1 | |||
59. Тулатромицин | ірі қара мал | май-шикізаты | 0,1 |
МЕМСТ Р 34136-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы макролидтердің, линкозамидтердің және плевромутилиндердің қалдықтарын масс-спектрометриялық детектирлеумен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 3 | |||
бүйрек | 3 | |||
шошқа | теріден ажырамаған қыртыс майы | 0,1 | ||
бауыр | 3 | |||
бүйрек | 3 | |||
60. Феноксиметил-пенициллин | шошқа | ет | 0,25 |
МЕМСТ Р Р 54904-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,25 | |||
бүйрек | ||||
құс | ет | 0,025 | ||
тері және май | 0,025 | |||
бауыр | 0,025 | |||
бүйрек | 0,025 | |||
61. Флавомицин* | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі |
ет | 0,7 | _ |
бауыр | 0,7 | |||
бүйрек | 0,7 | |||
май (май-шикізаты) | 0,7 | |||
жұмыртқа | 0,7 | |||
сүт | 0,7 | |||
62. Флорфеникол | ірі қара және ұсақ мал | ет | 0,2 | МЕМСТ Р Р 54904-2012 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдығын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 3 | |||
май-шикізаты | 0,2 | |||
бүйрек | 0,3 | |||
шошқа | ет | 0,3 | ||
бауыр | 2 | |||
құс | ет | 0,1 | ||
бауыр | 2,5 | |||
бүйрек | 0,75 | |||
май, тері | 0,2 | |||
жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері | бұлшықет тіні (терімен табиғи пропорцияда) | 1 | ||
өнім беретін жануарлардың басқа да түрлері | ет | 0,1 | ||
май (май-шикізаты) | 0,2 | |||
бауыр | 2 | |||
бүйрек | 0,3 | |||
63. Флумеквин |
ірі қара және ұсақ мал | ет |
0,2 |
МЕМСТ Р 32797-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы хинолондарды масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,5 | |||
бүйрек | 0,3 | |||
май (май-шикізаты) | 1,5 | |||
сүт | 0,05 | |||
құс | ет | 0,4 | ||
бауыр | 0,8 | |||
бүйрек | 1 | |||
май, тері | 0,25 | |||
жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімдері | бұлшықет тіні (терімен табиғи пропорцияда) | 0,6 | ||
өнім беретін жануарлардың басқа да түрлері | ет | 0,2 | ||
бауыр | 0,5 | |||
бүйрек | 1 | |||
май (май-шикізаты) |
0,25 | |||
64. Цефтиофур | өнім беретін сүтқоректі жануарлардың барлық түрлері, құстар | ет | 1 |
МН А-1/026 "Мал шаруашылығы өнімдерінің құрамындағы цефалоспориндер мен олардың метаболиттерінің қалдықтарын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен төрелік анықтау бойынша әдістемелік нұсқау"**** |
бауыр | 2 | |||
бүйрек | 6 | |||
май (май-шикізаты) | 2 | |||
сүт | 0,1 | |||
65. Цефацетрил | ірі қара мал | сүт | 0,125 |
МЕМСТ Р 34137-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы цефалоспориндердің қалдықтарын қалдықтарын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
66. Цефалексин | ірі қара мал | сүт | 0,1 |
МН А-1/026 "Мал шаруашылығы өнімдерінің құрамындағы цефалоспориндер мен олардың метаболиттерінің қалдықтарын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен төрелік анықтау бойынша әдістемелік нұсқау"**** |
ет | 0,2 | |||
май (май-шикізаты) | 0,2 | |||
бүйрек | 1 | |||
бауыр | 0,2 | |||
67. Цефалоним (Цефалоний) | ірі қара мал | сүт | 0,02 |
МЕМСТ Р 34137-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы цефалоспориндердің қалдықтарын қалдықтарын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
68. Цефоперазон | ірі қара мал | сүт | 0,05 |
МЕМСТ Р 34137-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы цефалоспориндердің қалдықтарын қалдықтарын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
69. Цефкином | ірі қара мал, шошқа, жылқы | ет | 0,05 |
МЕМСТ Р 34137-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы цефалоспориндердің қалдықтарын қалдықтарын масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май-шикізаты | 0,05 | |||
теріден ажырамаған қыртыс майы | 0,05 | |||
бауыр | 0,1 | |||
бүйрек | 0,2 | |||
сүт | 0,02 | |||
70. Цефапирин | ірі қара мал | ет | 0,05 |
МЕМСТ Р 31502-2012 "Сүт және сүт өнімдері. Антибиотиктердің болуын анықтаудың микробиологиялық әдістері"** |
май (май-шикізаты) | 0,05 | |||
бүйрек | 0,1 | |||
сүт | 0,01 | |||
71. Ципрофлоксацин/ | өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) | 0,1 |
МЕМСТ Р 32797-2014 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы хинолондарды масс-спектрометриялық детекторлы жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
май (май-шикізаты) шошқа үшін теріден ажырамаған қыртыс майы) | 0,1 | |||
ірі қара және ұсақ мал | сүт | 0,1 | ||
ұсақ мал | бауыр | 0,3 | ||
бүйрек | 0,2 | |||
құс | бауыр | 0,2 | ||
бүйрек | 0,3 | |||
кожа | 0,1 | |||
шошқа, үй қояны | бауыр | 0,2 | ||
бүйрек | 0,3 | |||
72. Эритромицин |
өнім беретін жануарлардың барлық түрлері, жануарлардан алынған акваөсірудің тамақ өнімі | ет (бұлшықет тіні) (акваөсіру өнімі үшін терімен табиғи пропорцияда) | 0,2 |
МЕМСТ Р 34136-2017 "Тамақ өнімдері, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы макролидтердің, линкозамидтердің және плевромутилиндердің қалдықтарын масс-спектрометриялық детектирлеумен жоғары тиімді сұйық хроматография көмегімен анықтау әдісі" |
бауыр | 0,2 | |||
бүйрек | 0,2 | |||
май (май-шикізаты) (шошқа үшін теріден ажырамаған қыртыс майы) | 0,2 | |||
сүт | 0,04 | |||
жұмыртқа және жұмыртқаның сұйық өнімдері | 0,15 |
___________________________
* Бақылау әдістеме (әдіс) бекітілген сәттен бастап жүзеге асырылады.** Әдістеме (әдіс) кәсіпорындарда пайдаланылады.
*** 2019 жылғы 1 шілдеден бастап қолданылады.
**** Стандартталған баламасы күшіне енгенге дейін қолданылады.