2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақшаларына және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
1. Қоса беріліп отырған Кеден одағының "Мамандандырылған тамақ өнімдерінің жекелеген түрлерінің, соның ішінде диеталық емдік және диеталық профилактикалық тамақтанудың қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 027/2012) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті зерттеулер (сынақтар) мен өлшеулердің қағидаларын және әдістерін, соның ішінде үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама бекітілсін.
2. Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2014 жылғы 14 сәуірдегі №54 "Кеден одағының "Мамандандырылған тамақ өнімдерінің жекелеген түрлерінің, оның ішінде диеталық емдік және диеталық профилактикалық тамақтанудың қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 027/2012) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау үшін қажетті Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының "Зерттеулер (сынақтар) мен өлшеулердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) үшін және өнімнің сәйкестігін бағалауды (растауды) жүзеге асыру жөніндегі бағдарлама туралы" шешімінің күші жойылды деп танылсын.
3. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының Төрағасы |
Т. Саркисян |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2019 жылғы 10 желтоқсандағы № 219 шешімімен БЕКІТІЛГЕН |
Кеден одағының "Мамандандырылған тамақ өнімдерінің жекелеген түрлерінің, соның ішінде диеталық емдік және диеталық профилактикалық тамақтанудың қауіпсіздігі туралы" (КО ТР 027/2012) техникалық регламентінің талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті зерттеулер (сынақтар) және өлшеулердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі БАҒДАРЛАМА
№ | СМС коды | Мемлекетаралық стандарт жобасының атауы. Жұмыс түрлері | Кеден одағының техникалық регламентінің элементтері | Әзірлеу мерзімі | Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекет – жауапты әзірлеуші | |
басталуы | аяқталуы | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
1 | 67.080.01 | Жеміс және көкөніс шырындары. Сахарозаны анықтау әдісі. СТБ негізінде МемСТ әзірлеу МемСТ Р 51938-2006 | 4-баптың 6-тармағы | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
2 | 67.100.01 | Құрама сүт өнімдері және сүт негізіндегі балалар тағамдары. Моно - және дисахаридтердің массалық концентрациясын өнімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен анықтау. МемСТ Р 54760-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | 4-баптың 6 және 9-тармақтары, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
3 | 67.050 | Тамақ өнімдері. Лактоза мөлшерін ферментативті талдау әдісімен анықтау. МемСТ әзірлеу | 4-баптың 6 және 9-тармақтары, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
4 | 67.060 | Нан-тоқаш өнімдері. Қабылдау қағидалары, сынама алу әдістері, органолептикалық көрсеткіштер мен массаны анықтау әдістері. СТБ 2160-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | 4-баптың 6 және 10-тармақтары, 6-баптың 9 және 10-тармақтары | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
5 | 67.040 | Өнімділігі жоғары сұйық хроматографияның көмегімен азық-түліктегі аминқышқылдарды анықтау. ӨОӘ (Өлшемдерді орындау әдістемесі) негізінде МемСТ әзірлеу. МН 1363-2000 | 4-баптың 10-тармағы, 6-баптың 5-армағы, 3-қосымша | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы |
6 | 60.040 | Тамақ өнімдері және азық-түлік шикізаты. Қауіпсіздік көрсеткіштерін анықтау үшін сынама алу әдістері. СТБ 1036-97 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-бап, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
7 | 60.040 | Ауыл шаруашылығы тамақ өнімдері. Партиядан сынамаларды іріктеудің стандартты әдісінің схемасы. МемСТ Р ИСО 7002-2012 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-бап, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
8 | 67.120.20 | Құс еті, субөнімдер және құс етінен жасалған жартылай фабрикаттар. Ішек таяқшалары тобындағы бактериялардың (колиформдық бактериялардың) санын табу және анықтау әдістері. МемСТ Р 54374-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-бап, 2.1-бөлім 2-кесте 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
9 | 67.120.10 | Ет және ет өнімдері. Сынама алу әдістері. МемСТ Р 51447-99 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-бап, 2-кестенің 2.1, 2.2 және 2.4-бөлімдері 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
10 |
67.100.10 | Функционалдық тамақ өнімдері. Пробиотикалық микроорганизмдерді анықтау және есептеу әдістері. ГОСТ Р 56139-2014 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 4-тармағы, 1-кесте 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
11 |
67.100.10 | Функционалдық тамақ өнімдері. Бифидогенді қасиеттерді анықтау әдістері. МемСТ Р 56201-2014 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 4-тармағы, 1-кесте 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
12 | 67.120.20 | Құс еті, құс етінен жасалған субөнімдер және жартылай фабрикаттар. Staphylococcus aureus табу және анықтау әдісі. МемСТ Р 54674-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | приложение 1 6-баптың 4-тармағы, 2-кестенің 2.2-2.4-бөлімдері 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
13 | 67.100.10 | Функционалдық тамақ өнімдері. Микробиологиялық талдау әдістері. МемСТ Р 56145-2014 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 4-тармағы, 2-кестенің 2.2-2.4-бөлімдері 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
14 | 67.120.10 | Ет және ет өнімдері. Микробиологиялық талдаудың жалпы талаптары мен әдістері. МемСТ Р 54354-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 4-тармағы, 2-кестенің 2.2-2.4-бөлімдер 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
15 | 67.120.10 | Ет және ет өнімдері. Болжамды колиформды бактерияларды және ЕҺсһегісһіа соli (арбитраждық әдіс) анықтау және есепке алу. МемСТ Р 50454-92 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 4-тармағы, 2-кестенің 2.3 және 2.4-бөлімдері 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
16 | 67.100.20 | Сүт майы, май және сиыр сүтінен жасалған май пастасы. Қабылдау қағидалары, сынамаларды іріктеу және бақылау әдістері МемСТ Р 55361-2012 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 4-тармағы, 2-кестенің 2.3 және 2.4-бөлімдері 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
17 | 67.050 | Тамақ өнімдері. Индуктивті-байланысқан плазмасы бар оптикалық эмиссиялық спектрометрияның көмегімен кальций, мыс, темір, магний, марганец, фосфор, калий, натрий, күкірт және мырыш мөлшерін анықтау (ICP-OES). EN 16943:2017 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 4-6-тармақтары, 2 және 3-қосымшалар | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
18 | 67.040 | Тамақ өнімдеріндегі холин мөлшерін анықтау. СТБ 2545-2019 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 4-6-тармақтары, 7-баптың 8-тармағы, 2 және 3-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы |
19 | 67.100.01 | Сүт және сүт өнімдері. Мырыш мөлшерін анықтау. Жалында атомдық абсорбцияның спектрометриялық әдісі. ISO 11813: 2010 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
20 | 67.100.01 | Сүт және сүт өнімдері. Майдың мөлшерін анықтау. Биометриялық әдістерді қолдану бойынша жалпы басшылық нұсқаулар. ISO 11870: 2009 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
21 | 67.100.01 | Сүт. Майдың мөлшерін анықтау. Гербердің қышқыл бутиметриялық әдісі. ISO 19662: 2018 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
22 | 67.060 | Дәнді дақылдар және бұршақ тұқымдастар. Азот мөлшерін анықтау және жалпы ақуыз құрамын есептеу. Кьельдаль Әдісі. ISO 20483: 2013 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
23 | 67.050 | Тамақ өнімдері. Микробиологиялық талдау арқылы B6 витаминінің мөлшерін анықтау. En 14166: 2009 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
24 | 67.100.01 | Сүт. Гравиметриялық әдіспен майдың мөлшерін анықтау (арбитраждық әдіс). ISO 1211-2012 СТБ негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
25 | 67.100.01 | Сүт және сүт өнімдері. Лактоза мөлшерін тиімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен анықтау (бақылау әдісі). ISO 22662-2011 СТБ негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
26 | 67.080.01 | Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдері. РР витаминінің мөлшерін анықтау әдісі. МемСТ Р 50479-93 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
27 | 67.100.10 | Қоюлатылған сүт консервілері. Майдың массалық үлесін анықтаудың гравиметриялық әдісі. МемСТ Р 51452-99 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
28 | 67.100.30 | Ірімшік және балқытылған ірімшік. Майдың массалық үлесін анықтаудың гравиметриялық әдісі. МемСТ Р 51457-99 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
29 | 67.040 | Тамақ өнімдері. С витаминінің массалық концентрациясын анықтаудың вольтамперометриялық әдісі. МемСТ Р 52690-2006 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
30 | 67.050 | Функционалдық тамақ өнімдері. E витаминін анықтау әдісі. МемСТ Р 54634-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
31 | 67.050 | Функционалдық тамақ өнімдері. А витаминін анықтау әдісі. МемСТ Р 54635-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
32 | 67.050 | Функционалдық тамақ өнімдері. D3 витаминін анықтау әдісі. МемСТ Р 54637-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
33 | 67.050 | Мамандандырылған тамақ өнімдері. Осмоляльдықты анықтау әдісі. МемСТ Р 55578-2013 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
34 | 67.100.10 | Сүт негізіндегі арнайы өнімдер. Селен мөлшерін анықтау. МемСТ Р 56415-2015 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
35 | 67.100.10 | Сүт негізіндегі мамандандырылған өнімдер. Омега-3 және Омега-6 май қышқылдарының мөлшерін газды хроматография әдісімен анықтау. МемСТ Р 56416-2015 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
36 | 67.050 | Байытылған тамақ өнімдерінде фолий қышқылын анықтау. ӨОӘ негізінде МемСТ әзірлеу.МН 2146-2004 | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы |
37 | 67.050 | Арнайы азық-түлік өнімдерінде және ББҚ-да пантотен қышқылының массалық үлесін анықтау. ӨОӘ негізінде МемСТ әзірлеу.МН 3008-2008 | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы |
38 | 67.050 | Балалар тағамына арналған тамақ өнімдері. Хлоридтердің мөлшерін анықтау. ӨОӘ негізінде МемСТ әзірлеу.МН 3491-2010 | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
39 | 67.040 | Балалар тағамындағы L-карнитиннің концентрациясын өнімділігі жоғары сұйық хроматография әдісімен анықтау. ӨОӘ негізінде МемСТ әзірлеу.Мн 4075-2011 | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы |
40 | 67.040 | Тамақ өнімдеріндегі және шикізаттағы хромды, темірді, никельді, мысты, мырышты индуктивті-байланысқан плазмасы бар масс-спектрометрия әдісімен анықтау. ӨОӘ негізінде МемСТ әзірлеу.МН 5729-2016 | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2019 жыл | 2020 жыл | Беларусь Республикасы |
41 | 67.100.01 | Сүт. Майдың мөлшерін анықтау. МемСТ Р ИСО 2446-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
42 | 67.050 | Балалар тағамына арналған тамақ өнімдері және оларды өндіруге арналған шикізат. Омега-3, омега-6 класты қаныққан май қышқылдарын (ҚМҚ) және көп қанықпаған май қышқылдарының мөлшерін анықтау. . ӨОӘ негізінде МемСТ әзірлеу.МН 3261-2009 | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
43 | 67.050 | Балалар тамағына арналған қоспалар. Тауриннің мөлшерін анықтау. ӨОӘ негізінде МемСТ әзірлеу.МН 4386-2012 | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
44 | 67.040 | Тамақ өнімдері. Із элементтерін анықтау. Қорғасынның, кадмийдің, мырыштың, мыстың, темірдің және хромның мөлшерін құрғақ күлденуден кейін атомдық-абсорбциялық спектрометрияның (ААС) көмегімен анықтау. ҚР СТ EN 14082-2013 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 5-тармағы, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
45 | 67.100.01 | Сүт. Лактоза мөлшерін анықтау. рН айырмашылығын пайдаланатын ферменттік әдіс. ISO 26462: 2010 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 6 және 9-тармақтары, 3-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |
46 | 67.220.20 | Йодталған ас тұзы. Йод және натрий тиосульфатын анықтау әдістері. ҚР СТ негізінде МемСТ әзірлеу МемСТ Р 51575-2 | 6-баптың 7-тармағы | 2020 жыл | 2021 жыл | Қазақстан Республикасы |
47 | 67.140.10 | Еритін шай. Талдау үшін сынамаларды іріктеу. МемСТ Р ИСО 7516-2012 негізінде МемСТ әзірлеу | 6-баптың 7-тармағы, 2-кестесінің 2.3-бөлімі, 1-қосымша | 2020 жыл | 2021 жыл | Ресей Федерациясы |
48 | 67.040 | Германия, R-Biofarm шығарған "Ridascreen Глиадин" тест-жүйесін пайдалана отырып, азық-түлік өнімдеріндегі глиадиннің мөлшерін анықтау. ӨОӘ негізінде МемСТ әзірлеу. МН 4658-2013 | 6-баптың 9 және 10-тармақтары | 2020 жыл | 2021 жыл | Беларусь Республикасы |