2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шарттың 51-бабы 1-тармағының 11 және 12-тармақшаларында көзделген қағидаттарды іске асыру мақсатында және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 7-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:
1. Қоса беріліп отырған Қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 033/2013) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды және зерттеулердің (сынақтардың) және өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 033/2013) талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің осы техникалық регламенттің талаптарына сәйкестігіне бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама бекітілсін.
2. Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының "Қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 033/2013) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды және зерттеулердің (сынақтардың) және өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 033/2013) талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің осы техникалық регламенттің талаптарына сәйкестігіне бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі бағдарлама туралы" 2016 жылғы 7 маусымдағы № 69 шешімінің күші жойылды деп танылсын.
3. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 30 күн өткен соң күшіне енеді.
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының Төрағасы |
М. Мясникович |
Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2022 жылғы 23 мамырдағы № 84 Шешімімен БЕКІТІЛГЕН |
Қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 033/2013) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін мемлекетаралық стандарттарды және зерттеулердің (сынақтардың) және өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (КО ТР 033/2013) талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің осы техникалық регламенттің талаптарына сәйкестігіне бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу (өзгерістер енгізу, қайта қарау) жөніндегі БАҒДАРЛАМА
Р/с № | ХСС коды |
Халықаралық стандарт жобасының атауы. | Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламентінің элементтері | Әзірлеу мерзімдері | Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекет – жауапты әзірлеуші | ||||||||
басталуы | аяқталуы | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||||||
1 | 67.100.01 | Қаймақ. Техникалық талаптар. ҚР СТ 1006-98 негізінде және ҚМС 213:2019 МемСТ әзірлеу | № 1, 3, 4 және 8 қосымшалардың I-IV бөлімдері | 2022 жыл | 2023 жыл |
Қырғыз Республикасы, | |||||||
2 | 67.100.01 | Кептірілген ашыған ұлттық сүт өнімі. Техникалық шарттар. ҚР СТ 44-97 және ҚМС 285:2008 негізінде МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл |
Қырғыз Республикасы, | |||||||
3 | 67.100.01 | Минералсыздандырылған сүт сарысуы. Техникалық шарттар. МемСТ Р 56833-2015 негізінде МемСТ әзірлеу | III, V және VII бөлімдер, № 1 қосымша | 2022 жыл | 2023 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
4 | 67.100.30 | Өңдеуге арналған ірімшік қайнату өнімдері. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | II және III бөлімдер | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
5 | 67.100.30 | Ірімшіктер және балқытылған ірімшіктер. Майдың массалық үлесін анықтау. МемСТ әзірлеу | V және VII бөлімдер, № 1 және 16 қосымшалар | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
6 | 67.100.30 | Сүт майы, май және сиыр сүтінен жасалған май пастасы. Қабылдау ережелері, сынамаларды іріктеу және бақылау әдістері. МемСТ Р 55361-2012 негізінде МемСТ әзірлеу | V және VII бөлімдер, 1-қосымша | 2025 жыл | 2026 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
7 | 67.100.30 | Балқытылған ірімшіктер. Қосылған нитратты эмульгаторлар мен қышқылдықты реттегіштердің массалық үлесін анықтау әдісі. МемСТ әзірлеу | III бөлім | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
8 | 67.000 | Сүт және сүт өнімдері. Кьельдаль әдісін қолдана отырып, ақуыз емес азоттың құрамын анықтау. МемСТ Р 55246-2012 негізінде МемСТ әзірлеу | № 6 және 7 қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
9 | 67.100.10 | Ерекше қымыз. Жалпы техникалық шарттар. ҚМС негізінде МемСТ әзірлеу 1227: 2011 |
II және III бөлімдер, | 2022 жыл | 2023 жыл | Қырғыз Республикасы | |||||||
10 | 67.100.10 | Сузме. Техникалық шарттар. ҚМС негізінде МемСТ әзірлеу 230: 2008 |
II және III бөлімдер, | 2022 жыл | 2023 жыл | Қырғыз Республикасы | |||||||
11 | 67.100.10 | Ацидофильді өнімдер. Техникалық шарттар. ҚМС негізінде МемСТ әзірлеу 925:2004 |
II және III бөлімдер, | 2022 жыл | 2023 жыл | Қырғыз Республикасы | |||||||
12 | 67.100.01 |
Қайта өңдеуге арналған түйе сүті. Техникалық шарттар. |
II және III бөлімдер, | 2019 жыл | 2023 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
13 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған сұйық және паста тәрізді сүт өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. МемСТ 30625-98 қайта қарау | I – IV және Х бөлімдер, 2, 4, 9, 12 және 14-қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
14 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған құрғақ сүт өнімдері. Жалпы техникалық шарттар. МемСТ 30626-98 қайта қарау |
I – IV және Х бөлімдер, 2, 4, 9, 12 және | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
15 | 67.100.10 |
Сүзбе массалары мен ірімшіктері. Жалпы техникалық шарттар. |
I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы | |||||||
16 | 67.100.20 |
Сиыр сүтінен жасалған майлы паста. Жалпы техникалық шарттар. |
I-IV бөлімдер, 1, 3, 4 және | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
17 | 67.100.20 |
Қатты, өте қатты, құрғақ ірімшіктер. Жалпы техникалық шарттар. |
I-IV бөлімдер, 1, 3, 4 және | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
18 | 67.200.10 | Ерте жастағы балалар тағамына арналған ішетін сүт. Техникалық шарттар. БСТ 1860-2016 негізінде МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 2, 4, 9 және 12-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы | |||||||
19 | 67.200.10 | Ерте жастағы балалар тағамына арналған байытылған айран. Жалпы техникалық шарттар. БСТ 1859-2016 негізінде МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 2, 4, 9 және 12-қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы | |||||||
20 | 67.100.01 |
Сүтті пастерленген сарысу. Техникалық шарттар. | II бөлім, 3 және 4-қосымшалар | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
21 | 67.100.01 | Шикі бие сүті. Техникалық шарттар. ҚР СТ 1005-98, МемСТ Р 52973-2008 негізінде МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 – 6-қосымшалар | 2020 жыл | 2022 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
22 | 67.100.01 | Мәшінің шикі сүті. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 – 6-қосымшалар | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
23 | 67.100.01 | Енекенің шикі сүті. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 – 6-қосымшалар | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
24 | 67.100.01 | Қойдың шикі сүті. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 – 6-қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
25 | 67.100.01 | Ішуге арналған қой сүті . Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 – 6-қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
26 | 67.100.10 |
Концентрацияланған кілегей және сүт. Техникалық шарттар. |
I – IV бөлімдер, 4 және | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
27 | 67.100.10 | Сүт және сүт құрамдас сублимацияланған өнімдер. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу |
I – IV бөлімдер, 4 және | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
28 | 67.100.10 | Құрғақ сүт сусындары. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу |
I – IV бөлімдер, 4 және | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
29 | 67.100.40 | Балмұздаққа арналған құрғақ қоспалар. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу |
I – IV бөлімдер, 4 және | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы | |||||||
30 | 67.100.10 | Құрғақ пахта. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу |
I – IV бөлімдер, 4 және | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
31 | 67.100.99 | Лактулоза концентраты. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
32 | 67.100.99 | Сүт ақуыздарының гидролизаттары. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
33 | 67.100.40 | Балмұздаққа арналған сұйық қоспалар. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 4 және 8-қосымшалар | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
34 | 67.100.10 | Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балаларды тамақтандыруға арналған қаймақ. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | I-IV бөлімдер, № 10, 11 және 13 қосымшалар | 2021 жыл | 2022 жыл | Беларусь Республикасы | |||||||
35 | 67.100.30 | Ірімшіктер және балқытылған ірімшіктер. Қабылдау ережелері, сынамаларды іріктеу және бақылау әдістері МемСТ Р 55063-2012 негізінде МемСТ әзірлеу. | III бөлім, № 1, 3, 4 және 8 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
36 | 67.100.99 | Кілегей. Құрамындағы майды анықтау. Гравиметриялық әдіс (бақылау әдісі). ҚР СТ ISO 2450:2011 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2020 жыл | 2022 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
37 | 67.100.20 | Сары май. Құрамындағы ылғалдылықты, майсыз құрғақ заттар мен майды анықтау. 3 бөлім. Май құрамын анықтау (Бақылау әдісі). ISO 3727-3:2003 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2020 жыл | 2022 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
38 | 67.100.01 | Майсыз сүт, сарысу және пахта. Құрамындағы майды анықтау. Гравиметриялық әдіс (бақылау әдісі). ISO 7208:2008 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2020 жыл | 2022 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
39 | 67.100.20 | Сары май. Құрамындағы ылғалдылықты, майсыз құрғақ заттар мен майды анықтау (стандартты әдістер). 3 бөлім. Құрамындағы майды анықтау. ISO 8851-3:2004 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2020 жыл | 2023 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
40 | 67.100.01 | Сүт өнімдері және сүт негізіндегі Тамақ өнімдері. Вейбулл-Бернтроптың гравиметриялық әдісімен құрамындағы майды анықтау (бақылау әдісі). 3 бөлім. Арнайы жағдайлар. ҚР СТ ISO 8262-3:2009 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2020 жыл | 2022 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
41 | 67.100.10 | Сүт және сүтті қайта өңдеу өнімдері. Ылғал мен құрғақ заттың массалық үлесін анықтау әдістері. МемСТ Р 54668-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
42 | 67.100.20 | Сары май. Құрамындағы ылғалдылықты, майсыз құрғақ заттар мен майды анықтау. 1 бөлім. Құрамындағы ылғалды анықтау (бақылау әдісі). ISO 3727-1:2001 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2020 жыл | 2022 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
43 | 67.100.20 | Сары май. Құрамындағы ылғалдылықты, майсыз құрғақ заттар мен майды анықтау (стандартты әдістер). 1 бөлім. Құрамындағы ылғалды анықтау. ISO 8851-1:2004 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2020 жыл | 2022 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
44 | 67.100.10 | Шикі сүт. Қату нүктесін анықтау. Термисторлық криоскопты қолдану әдісі (бақылау әдісі). ISO 5764 қайта қаралуына байланысты МемСТ 30562-97 (ISO 5764: 87) қайта қарау | III бөлім, № 6 қосымша | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
45 | 67.100.10 | Сүт және сүт өнімдері. Құрғақ майсыз сүт қалдықтарының массалық үлесін анықтау әдістері. МемСТ Р 54761-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
46 | 67.100.20 | Май. Құрамындағы тұзды анықтау. Потенциометриялық әдіс. ISO 15648:2004 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2020 жыл | 2022 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
47 | 67.100.30 | Ірімшіктер мен балқытылған ірімшіктерден жасалған өнімдер. Құрамындағы хлоридтерді анықтау. Потенциометриялық титрлеу әдісі. ISO 5943:2006 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
48 | 67.100.10 | Құрамдас сүт өнімдері және сүт негізіндегі балалар тағамы өнімдері. Моно - және дисахаридтердің массалық концентрациясын жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау. МемСТ Р 54760-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | X бөлімі, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
49 | 67.100.10 | Сүт және сүтті қайта өңдеу өнімдері. Құрамындағы қанттың массалық үлесін анықтау әдістері. МемСТ Р 54667-2011 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
50 | 67.100.01 | Сүт және сүт өнімдері. Құрамында лактозаны тиімділігі аса тиімді сұйықтың хроматография әдісімен анықтау (бақылау әдісі). ҚР СТ ИСО 22662-2013 негізінде МемСТ әзірлеу | X бөлімі, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2024 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
51 | 67.100.10 | Сүт консервілері. Құрғақ бие сүті. Техникалық шарттар. ҚР СТ 3270-2018 және МемСТ Р 52975-2008 негізінде МемСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, № 1 және 3 қосымшалар | 2020 жыл | 2023 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
52 | 67.100.10 | Шұбат. Жалпы техникалық шарттар. ҚР СТ 117-2015 негізінде МемСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, № 1 және 3 қосымшалар | 2019 жыл | 2023 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
53 | 67.100.01 | Сүт және сүт құрамдас сублимацияланған өнімдер. Қатты заттар мен ылғалды анықтау. МемСТ әзірлеу | II және III бөлімдер | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
54 | 67.100.01 | Балалар тағамдары өнімдері. Көмірсуларды анықтау. МемСТ әзірлеу | X бөлімі, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
55 | 67.100.01 | Ерте жастағы балаларды тамақтандыруға арналған сүт қоспалары. Құрамындағы марганецті анықтау. МемСТ әзірлеу | X бөлім, № 14 қосымша | 2019 жыл | 2022 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
56 | 67.100.01 | Ерте жастағы балаларды тамақтандыруға арналған сүт қоспалары. Құрамында күлді анықтау. МемСТ әзірлеу | X бөлім, № 14 қосымша | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
57 | 67.100.01 | Ішетін сүт. Құрамындағы құрғақ сүтті анықтау. МемСТ әзірлеу | II және III бөлімдер | 2021 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
58 | 67.100.10 | Экспортқа шығарылатын құрғақ майсыз сиыр сүті. Техникалық шарттар. МемСТ 23621-79 қайта қарау | II және III бөлімдер, № 1 және 3 қосымшалар | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
59 | 67.100.10 | Сүт және сүт өнімдері. Сынамаларды іріктеу және оларды сынауға дайындау. МемСТ 3622-68 қайта қарау | III бөлім | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
60 | 67.100.10 | Сүзбе. Техникалық шарттар. МемСТ 31453-2013 қайта қарау | II және III бөлімдер, № 1 және 3 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
61 | 67.100.10 | Сүт және сүт өнімдері. Құрамындағы тұрақтандырғыштарды газ хроматографиясы әдісімен анықтау. МемСТ 31503-2012 қайта қарау | III бөлім | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
62 | 67.100.10 | Сүт және сүт өнімдері. Құрамындағы консерванттар мен бояғыштарды жоғары тиімді сұйық хроматография әдісімен анықтау. МемСТ 31504-2012 қайта қарау | III бөлім | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
63 | 67.100.10 | Сүт және сүтті қайта өңдеу өнімдері. Майды анықтау әдістері. МемСТ 5867-90 қайта қарау | II және III бөлімдер, № 1, 6 және 7 қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
64 | 67.100.10 | Сүтті пермеат. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | II және III бөлімдер, № 1 және 3 қосымшалар | 2022 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
65 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған өнімдер. Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балаларға арналған сүт десерттері. Жалпы техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл |
Ресей Федерациясы | |||||||
66 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған өнімдер. Мектеп жасына дейінгі және мектеп жасындағы балаларға арналған сүт коктейльдері. Жалпы техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл |
Ресей Федерациясы | |||||||
67 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған жартылай фабрикаттар. Жалпы техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
68 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. Майды анықтау әдістері. МемСТ 30648.1-99 қайта қарау | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
69 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. Жалпы ақуызды анықтау әдістері. МемСТ 30648.2-99 қайта қарау | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
70 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. Ылғал мен қатты заттарды анықтау әдістері. МемСТ 30648.3-99 қайта қарау | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
71 | 67.100.01 | Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. Қышқылдықты анықтаудың титриметриялық әдістері. МемСТ 30648.4-99 қайта қарау | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
72 | 67.100.01 | Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. Белсенді қышқылдықты анықтау әдісі. МемСТ 30648.5-99 қайта қарау | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
73 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. Ерігіштік индексін анықтау әдісі. МемСТ 30648.6-99 қайта қарау | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
74 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. Сахарозаны анықтау әдістері. МемСТ 30648.7-99 қайта қарау | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
75 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. С витаминінің (аскорбин қышқылының) салмақтық үлесін өлшеу әдістері. МемСТ 30627.2-98 қайта қарау | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
76 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. РР витаминінің (ниацин) массалық үлесін өлшеу әдісі. МемСТ 30627.4-98 қайта қарау | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
77 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. В1 витаминінің (тиамин) массалық үлесін өлшеу әдісі. МемСТ 30627.5-98 қайта қарау | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
78 | 67.100.10 | Балалар тағамына арналған сүт өнімдері. В2 витаминінің (рибофлавин) массалық үлесін өлшеу әдістері. МемСТ 30627.6-98 қайта қарау | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
79 | 67.100.10 | Сүт және сүт өнімдері. Спектрдің жақын ИҚ-аймағының спектрометриясын қолдану жөніндегі басшылық нұсқаулар. ISO 21543:2020 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
80 | 67.100.10 | Мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балаларды тамақтандыруға арналған ішетін сүт. Техникалық шарттар. МемСТ 32252-2013 өзгерту | X бөлім, № 12 және 13 қосымшалар | 2022 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
81 | 67.100.10 | Сүтті, кілегейлі және пломбир балмұздағы. Техникалық шарттар. МемСТ 31457-2012 өзгерту | III бөлім | 2022 жыл | 2023 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
82 | 67.100.10 | Сүт ақуызының концентраттары. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | III бөлім | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
83 | 67.100.01 | Хорац ірімшігі. Техникалық шарттар. Act 411-2021 негізінде МемСТ әзірлеу | I-IV бөлімдер, № 1, 3, 4 және 8 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Армения Республикасы | |||||||
84 | 67.100.01 | Танапур (спас). Техникалық шарттар. ACT 410-2021 негізінде МемСТ әзірлеу | I-IV бөлімдер, № 1, 3, 4 және 8 қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Армения Республикасы | |||||||
85 | 67.100.20 | Сары май. Құрамындағы ылғалды, құрғақ майсыздандырылған заттарды мен майды анықтау. 2 бөлім. Майсыздандырылған құрғақ заттардың құрамын анықтау (бақылау әдісі). ISO 3727-2:2001 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2022 жыл | 2023 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
86 | 67.100.20 | Сары май. Құрамындағы ылғалды, құрғақ майсыздандырылған заттарды мен майды анықтау. 2 бөлім. Майсыздандырылған құрғақ заттардың құрамын анықтау (стандартты әдістер). ISO 3727-2:2001 негізінде МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2023 жыл | 2024 жыл | Қазақстан Республикасы | |||||||
87 | 67.100.01 | Балалар тамағына арналған құрғақ сарысу ақуыздарының гипоаллергенді гидролизаттары. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | III бөлім, № 1 қосымша | 2022 жыл | 2023 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
88 | 67.100.20 | Сары май. Техникалық шарттар. МемСТ 32261-2013 қайта қарау | III және VII бөлімдер, № 1 қосымша | 2022 жыл | 2023 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
89 | 67.100.30 | Ірімшіктер мен балқытылған ірімшіктер. Органолептикалық көрсеткіштерді бақылау әдістері. МемСТ 33630-2015 қайта қарау | II, III және IX бөлімдер, № 3 қосымша | 2022 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
90 | 67.100.10 | Сүт және сүт өнімдері. Қабылдау ережелері, іріктеу әдістері және сынамаларды талдауға дайындау. МемСТ 26809.1-2014 қайта қарау | VII бөлім | 2024 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
91 | 67.100.01 | Балалар тағамына арналған сүт негізіндегі өнімдер. В9 дәрумені (фолий қышқылы) анықтау әдісі. МемСТ әзірлеу | № 14 қосымша | 2022 жыл | 2023 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
92 | 67.100.01 | Сүт негізінде мамандандырылған өнімдер. Токоферолдарды жоғары тиімді сұйық хроматография әдісін қолдана отырып анықтау. МемСТ әзірлеу | № 14 және 15 қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
93 | 67.100.01 | Ерте жастағы балаларға арналған құрғақ сүт қоспалары. Титрлеудің соңғы нүктесі бойынша потенциометриялық әдіспен пероксид санын анықтау. МемСТ әзірлеу | № 9 қосымша | 2022 жыл | 2023 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
94 | 67.100.10 | Қаймақ. Техникалық шарттар. МемСТ 31452-2012 қайта қарау | VII бөлім, № 1 қосымша | 2023 жыл | 2024 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
95 | 67.100.10 | Төмен лактозалы және лактозасыз сүт өнімдерінде лактозаны анықтау әдісі. МемСТ әзірлеу | II және III бөлімдер | 2023 жыл | 2025 жыл | Ресей Федерациясы | |||||||
96 | 67.100.10 | Төмен лактозалы және лактозасыз ішетін сүт. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 10, 11, және 13-қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Беларусь Республикасы | |||||||
97 | 67.100.10 | Төмен лактозалы және лактозасыз сүт өнімдері. Техникалық шарттар. МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 10, 11, және 13-қосымшалар | 2023 жыл | 2025 жыл | Беларусь Республикасы | |||||||
98 | 67.100.20 | "Қазақстандық" сары май. Техникалық шарттар. ҚР СТ 1329-2005 негізінде МемСТ әзірлеу | I – IV бөлімдер, 1, 3, 4 және 8-қосымшалар | 2022 жыл | 2023 жыл | Қазақстан Республикасы |