Халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – оларды қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Балықтың және балық өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі және халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – зерттеулердің (сынақтардың) және өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Балқтың және балық өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі туралы

Жаңа

Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының 2022 жылғы 19 шілдедегі № 107 шешімі

      Еуразиялық экономикалық одақ шеңберіндегі техникалық реттеу туралы хаттаманың 4-тармағына (2014 жылғы 29 мамырдағы Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартқа № 9 қосымша) және Жоғары Еуразиялық экономикалық кеңестің 2014 жылғы 23 желтоқсандағы № 98 шешімімен бекітілген Еуразиялық экономикалық комиссияның Жұмыс регламентіне № 2 қосымшаның 5-тармағына сәйкес Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасы шешті:

      1. Қоса беріліп отырған:

      халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – оларды қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Балықтың және балық өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі;

      халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – зерттеулердің (сынақтардың) және өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Балықтың және балық өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың тізбесі бекітілсін.

      2. Еуразиялық экономикалық комиссия Алқасының "Оларды қолдану нәтижесінде "Балық және балық өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламенті (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарының сақталуы ерікті негізде қамтамасыз етілетін стандарттар тізбесі және зерттеу (сынау) және өлшеу қағидалары мен әдістерін, соның ішінде "Балық және балық өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын қолдану мен орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын стандарттар тізбесі туралы" 2017 жылғы 29 тамыздағы № 106 шешімінің күші жойылды деп танылсын.

      3. Осы Шешім ресми жарияланған күнінен бастап күнтізбелік 180 күн өткен соң күшіне енеді

      Еуразиялық экономикалық комиссия
Алқасының Төрағасы
М. Мясникович

  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2022 жылғы 19 шілдедегі
№ 107 шешімімен
БЕКІТІЛГЕН

Халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – оларды қолдану нәтижесінде Кеден одағының "Балықтың және балық өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын сақтау ерікті негізде қамтамасыз етілетін ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың ТІЗБЕСІ

№ п/п

Құрылымдық элемент немесе Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламентін техникалық реттеу объектісі

Стандарттың белгіленімі мен атауы

Ескерту

1

2

3

4

1

V бөлім

МЕМСТ 4.31-82 "Өнім сапасының көрсеткіштер жүйесі. Балықтан және теңіз өнімдерінен жасалған консервілер мен пресервілер. Көрсеткіштер номенклатурасы"


2

МЕМСТ 280-2021 "Балық консервілері. Майға салынған шпроттар. Техникалық шарттар


3

МЕМСТ 812-2013 "Ыстықтай ысталған майшабақтар. Техникалық шарттар"


4

МЕМСТ 813-2002 "Салқын ысталған Тынық мұхиты майшабақтары мен сардинасы. Техникалық шарттар"


5

МЕМСТ 814-2019 "Салқындатылған балық. Техникалық шарттар"


6

МЕМСТ 815-2019 "Тұздалған майшабақ. Техникалық шарттар"


7

МЕМСТ 1084-2016 "Татымды тұздалған және маринадталған Тынық мұхитының майшабағы және сардиналары. Техникалық шарттар"


8

МЕМСТ 1168-86 "Мұздатылған балық. Техникалық шарттар"

Ресей Федерациясының аумағында мемлекеттік қорғаныс тапсырысы бойынша жеткізілетін өнім үшін

9

МЕМСТ 1551-93 "Қақталған балық. Техникалық шарттар"


10

МЕМСТ 1573-2011 "Балықтардың тұздалған түйіршікті уылдырықтары. Техникалық шарттар"


11

МЕМСТ 1629-2015 "Тасымалдауға арналған қаптамадағы албырттың түйіршікті уылдырығы. Техникалық шарттар"


12

МЕМСТ 2623-2013 "Салқындатып ысталған Тынық мұхитының албыртынан және Ыстықкөл форелінен жасалған балық жон еті өнімдері. Техникалық шарттар"


13

МЕМСТ 3945-78 "Балық пресервілері. Татымды тұздалған балық. Техникалық шарттар"


14

МЕМСТ 3948-2016 "Мұздатылған балықтың жон еті. Техникалық шарттар"


15

МЕМСТ 6052-2004 "Бекіре балықтарының пастерленген түйіршікті уылдырығы. Техникалық шарттар"


16

МЕМСТ 6065-2012 "Майда қуырылған балықтан жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


17

МЕМСТ 6481-2015 "Салқын ысталған және қақталған бекіре балықтарынан жасалған балықтың жон еті өнімдері. Техникалық шарттар"


18

МЕМСТ 6606-2015 "Ыстық ысталған ұсақ балық. Техникалық шарттар"


19

МЕМСТ 7144-2006 "Майға салынған ысталған балықтан жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


20

МЕМСТ 7368-2013 "Бекіре балықтарының паюсті уылдырығы. Техникалық шарттар"


21

МЕМСТ 7403-2015 "Таңқышаяннан жасалған табиғи консервілер. Техникалық шарттар"


22

МЕМСТ 7442-2017 "Бекіре балықтарының түйіршікті уылдырығы. Техникалық шарттар"


23

МЕМСТ 7444-2002 "Салқын ысталған және қақталған ақбалықтан және сыланнан жасалған балық жон еті өнімдері. Техникалық шарттар"


24

МЕМСТ 7445-2021 "Ыстық ысталған бекіре балығы. Техникалық шарттар"


25

МЕМСТ 7447-2015 "Ыстықтай ысталған балық. Техникалық шарттар"


26

МЕМСТ 7448-2021 "Тұздалған балық. Техникалық шарттар"


27

МЕМСТ 7449-2016 "Тұздалған албырт тұқымдас балықтар. Техникалық шарттар"


28

МЕМСТ 7452-2014 "Балықтан жасалған табиғи консервілер. Техникалық шарттар"


29

МЕМСТ 7453-86 "Мүшеленген балықтан жасалған пресервілер. Техникалық шарттар"


30

МЕМСТ 7454-2007 "Майға салынған бұқтырылған, кептірілген немесе қақталған балықтан жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


31

МЕМСТ 7455-2013 "Тоңбадағы балықтан жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


32

МЕМСТ 7457-2007 "Балықтан жасалған консервілер-паштеттер. Техникалық шарттар"


33

МЕМСТ 8714-2014 "Балықтан және су сүтқоректілерінен жасалған тағамдық май. Техникалық шарттар"


34

МЕМСТ 9862-90 "Балық пресервілері. Арнайы тұздалған майшабақ. Техникалық шарттар"


35

МЕМСТ 10119-2007 "Майға салынған Атлант және Тынық мұхитының сардинасынан жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


36

МЕМСТ 10531-2013 "Маринадтағы қуырылған балықтан жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


37

МЕМСТ 10979-2009 "Арнайы тұздалған сайрадан жасалған пресервілер. Техникалық шарттар"


38

МЕМСТ 11298-2002 "Салқын ысталған албырт және сиг балығы. Техникалық шарттар"


39

МЕМСТ 11482-96 "Салқын ысталған балық. Техникалық шарттар"


40

МЕМСТ 11829-66 "Салқын ысталған майшабақ-қара жонның балықтың жон етінің өнімдері.Техникалық шарттар"


41

МЕМСТ 12028-2014 "Майға салынған ұсақ майшабақ балықтардан жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


42

МЕМСТ 12161-2006 "Томат тұздығындағы балық-өсімдік консервілері. Техникалық шарттар"


43

МЕМСТ 12250-88 "Майға салынған балық-өсімдік консервілері. Техникалық шарттар"


44

МЕМСТ 12292-2000 "Өсімдік гарнирі бар балық консервілері. Техникалық шарттар"


45

МЕМСТ 13197-2013 "Балтық албыртынан жасалған салқын ысталған балықтың жон еті өнімдері. Техникалық шарттар"


46

МЕМСТ 13272-2009 "Балық бауырынан жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


47

МЕМСТ 13686-68 "Семужбен тұздалған кета. Техникалық шарттар"


48

МЕМСТ 13865-2000 "Май қосылған табиғи балық консервілері. Техникалық шарттар"


49

МЕМСТ 16079-2017 "Тұздалған сига балықтары. Техникалық шарттар"


50

МЕМСТ 16080-2019 "Тұздалған қиыршығыс албырты. Техникалық шарттар"


51

МЕМСТ 16676-2019 "Балық консервілері. Балық сорпасы мен сорпалар. Техникалық шарттар"


52

МЕМСТ 16978-2019 "Томат тұздығындағы балық консервілері. Техникалық шарттар"


53

МЕМСТ 17660-97 "Арнайы мүшеленген мұздатылған балық. Техникалық шарттар"


54

МЕМСТ 17661-2013 "Мұздатылған макрель, марлин, қылыш-балық, парусник және тунец. Техникалық шарттар"


55

МЕМСТ 18173-2004 "Банкедегі албырттың түйіршікті уылдырығы. Техникалық шарттар"


56

МЕМСТ 18222-2015 "Татымды тұздалған сардина, сардинелла және сардинопс. Техникалық шарттар"


57

МЕМСТ 18223-2013 "Татымды тұздалған скумбрия және ставрида. Техникалық шарттар"


58

МЕМСТ 18423-2012 "Кальмар мен теңіз құртынан жасалған табиғи консервілер. Техникалық шарттар"


59

МЕМСТ 19588-2006 "Арнайы тұздалған балықтан жасалған пресервілер. Техникалық шарттар"


60

МЕМСТ 20056-2013 "Арнайы тұздалған мұхит балығынан жасалған пресервілер. Техникалық шарттар"


61

МЕМСТ 20352-2012 "Тұздалған балық уылдырығы. Техникалық шарттар"


62

МЕМСТ 20414-2011 "Мұздатылған кальмар мен теңіз құрты. Техникалық шарттар"


63

МЕМСТ 20546-2006 "Татымды тұздалған мұхит балығынан жасалған пресервілер.Техникалық шарттар"


64

МЕМСТ 20845-2017 "Мұздатылған асшаяндар. Техникалық шарттар"


65

МЕМСТ 20919-75 "Консервілер. Өз сөліндегі ұсақ таңқышаян. Техникалық шарттар"


66

МЕМСТ 21311-75 "Экспортқа арналған мұздатылған акула. Техникалық шарттар"


67

МЕМСТ 21607-2021 "Балық сорпасына арналған мұздатылған балық жиынтығы. Техникалық шарттар"


68

МЕМСТ 23600-79 "Тамақ концентраттары. Балық және теңіз өнімдері бар құрғақ сорпалар. Техникалық шарттар"


69

МЕМСТ 24645-81 ""Океан" мұздатылған ақуыз пастасы. Техникалық шарттар"


70

МЕМСТ 24896-2013 "Тірі балық. Техникалық шарттар"


71

МЕМСТ 29275-92 "Диеталық тұздықтардағы балық консервілері. Техникалық шарттар"


72

МЕМСТ 29276-92 "Балалар тағамына арналған балық консервілері. Техникалық шарттар"


73

МЕМСТ 30314-2006 "Мұздатылған теңіз тарағының жон еті. Техникалық шарттар"


74

МЕМСТ 31583-2012 "Мұздатылған теңіз қырыққабаты. Техникалық шарттар"


75

МЕМСТ 31793-2012 "Тоңазытылған албырттың түйіршікті уылдырығы. Техникалық шарттар"


76

МЕМСТ 31794-2012 "Албырт тұқымдас балықтардың түйіршікті уылдырығы. Техникалық шарттар"


77

МЕМСТ 32002-2012 "Кептірілген кальмар. Техникалық шарттар"


78

МЕМСТ 32003-2012 "Бекіре тұқымдас балықтардың шарбылы уылдырығы. Техникалық шарттар"


79

МЕМСТ 32004-2012 "Салқындатылған ұсақ балық. Техникалық шарттар"


80

МЕМСТ 32005-2012 "Пісіріліп-мұздатылған мидиялар еті. Техникалық шарттар"


81

МЕМСТ 32006-2012 "Престелген мұздатылған терісі алынған нәлімнің жон еті. Техникалық шарттар"


82

МЕМСТ 32156-2013 "Табиғи және май қосылған Тынық мұхитының албырт тұқымдас балықтарынан жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


83

МЕМСТ 32341-2013 "Татымды тұздалған пелядь, көкшұбар және тугун. Техникалық шарттар"


84

МЕМСТ 32342-2013 "Уылдырық шашуында өзгерістері бар мұздатылған Тынық мұхиты албырты. Техникалық шарттар"


85

МЕМСТ 32366-2013 "Мұздатылған балық. Техникалық шарттар"


86

МЕМСТ 32744-2014 "Мұздатылған ұсақ балық. Техникалық шарттар"


87

МЕМСТ 32772-2014 "Клипфиск. Техникалық шарттар"


88

МЕМСТ 32801-2014 "Ұсақ туралған балықтан, балық фаршынан және фрикаседен жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


89

МЕМСТ 32807-2014 "Тұздалған және татымды тұздалған анчоус балықтар және ұсақ майшабақтар. Техникалық шарттар"


90

МЕМСТ 32910-2014 "Мұздатылған майшабақтар. Техникалық шарттар"


91

МЕМСТ 32911-2014 "Салқын ысталған ұсақ балық. Техникалық шарттар"


92

МЕМСТ 33282-2015 "Балалар тамағына арналған мұздатылған балықтың жон еті. Техникалық шарттар"


93

МЕМСТ 33283-2015 "Тірі мидиялар. Техникалық шарттар"


94

МЕМСТ 33284-2015 "Тұздықтағы және құйылған мидиялардан жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


95

МЕМСТ 33285-2015 "Мидиядан жасалған пресервілер. Техникалық шарттар"


96

МЕМСТ 33286-2015 "Салқындатылған және мұздатылған қарынаяқтылардың еті. Техникалық шарттар"


97

МЕМСТ 33430-2015 "Уылдырықтан және балық сүтінен жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


98

МЕМСТ 33802-2016 "Мұздатылған крабдар. Техникалық шарттар"


99

МЕМСТ 33803-2016 "Тұщы судағы кептірілген балық. Техникалық шарттар"


100

МЕМСТ 33804-2016 "Табиғи мидиядан жасалған, майға былғанған консрвілер. Техникалық шарттар"


101

МЕМСТ 34063-2017 "Пресервілер – балықтан, балықтың уылдырығынан және крил етінен жасалған пасталар. Техникалық шарттар"

Қазақстан Республикасы осы стандартқа қосылғаннан кейін қолданылады

102

МЕМСТ 34064-2017 "Тынық мұхиты сардинінен (иваси) арнайы тұздалған прсервілер. Техникалық шарттар"


103

МЕМСТ 34185-2017 "Тұздықтағы, салмадағы немесе майдағы ұсақ тұтас балық пресервілері. Техникалық шарттар"


104

МЕМСТ 34186-2017 "Крабтан жасалған консерві. Техникалық шарттар"


105

МЕМСТ 34187-2017 "Тұздықтағы, салмадағы немесе майдағы басы алынған ұсақ балық пресервілері. Техникалық шарттар"


106

МЕМСТ 34188-2017 "Тұздықтағы немесе салмадағы кесілген балық ресервілері. Техникалық шарттар"


107

МЕМСТ 34189-2017 "Майлы тұздалған және ащы тұздалған мойва. Техникалық шарттар"


108

МЕМСТ 34190-2017 "Мұздатылған балық өнімдері. Техникалық шарттар"


109

МЕМСТ 34191-2017 "Қақталған ұсақ балық. Техникалық шарттар"


110

МЕМСТ 34203-2017 "Мұздатылған криль еті. Техникалық шарттар"


111

МЕМСТ 34421-2018 "Рапаннан және түтікше балықтан жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


112

МЕМСТ 34432-2018 "Салқындатылған және мұздатылған краб таяқшалары. Техникалық шарттар"


113

ҚР СТ 1470-2005 "Балық консервілері. Жалпы техникалық шарттар"


114

ҚР СТ 1761-2008 "Ішек-қарны бар және ішек-қарынсыз тез мұздатылатын балық. Жалпы талаптар"


115

ҚР СТ 1791-2008 "Балықтан жасалған жартылай фабрикаттар. Таяқшалар, мүшеленген, бөлшектелген, аунатылған немесе клярдағы балық өнімдер. Жалпы талаптар"


116

ҚР СТ 1801-2008 "Балықтың жон еті, балық фаршы, балықтың жон еті мен тез мұздатылған фарштың қоспасы. Жалпы талаптар."


117

ҚР СТ 2122-2011 "Суық ысталған балық. Мойва. Техникалық шарттар"


118

ҚР СТ 2669-2015 "Балық қосылған көкөністер консервілері. Жалпы техникалық шарттар"


119

ҚР СТ 3083-2017 "Анчоус балығы мен ұсақ майшабақ мұздатылған. Техникалық талаптар"


120

Р МЕМСТ 51132-98 "Семужбен тұздалған кета. Техникалық шарттар"


121

Р МЕМСТ 51488-99 "Табиғи крабтан жасалған консервілері. Техникалық шарттар"


122

Р МЕМСТ 51490-99 "Сардинадан және соған ұқсас балықтардан жасалған майға бұлғанған консервілер. Техникалық шарттар"


123

Р МЕМСТ 51491-99 "Табиғи креветкалардан жасалған консервілері. Техникалық шарттар"


124

РМЕМСТ 51493-99 "Бөлшектенген және бөлшектенбеген балық. Техникалық шарттар"


125

РМЕМСТ 51494-99 "Мұхит және теңіз балықтарының мұздатылған жон еті. Техникалық шарттар"


126

Р МЕМСТ 51495-99 "Мұздатылған кальмар балығы. Техникалық шарттар"


127

Р МЕМСТ 51496-99 "Шикі, ағартылған және пісірілген мұздатылған ас шаяндары. Техникалық шарттар"


128

Р МЕМСТ 51497-99 "Балықтар, шаянтәрізділер және балық. Өлшем категориялары"


129

Р МЕМСТ 53957-2010 "Тоңазытылған албырттың түйіршікті уылдырығы. Техникалық шарттар"


130

Р МЕМСТ 55486-2013 "Бекіре балықтарының уылдырығы. Техникалық шарттар"


131

Р МЕМСТ 55505-2013 5.2.5.1-тармақша "Мұздатылған жеуге болатын ұсақталған балық. Техникалық талаптар"


132

Р МЕМСТ 55948-2014 "Тұздықтағы теңіз қыртысының жон етінің пресервілері. Техникалық шарттар"


133

Р МЕМСТ 56417-2015 "Экстра" треска балығының мұздатылған жон еті. Техникалық шарттар


134

Р МЕМСТ 56418-2015 "Балықтың бауырынан, уылдырығынан және сүтінен "Мурманскіше" жасалған консервілер. Техникалық шарттар"


135

Р МЕМСТ 57191-2016 "Майға салынған консервіленген балық. Техникалық шарттар"


136

IX бөлім

МЕМСТ 11771-93 "Балықтан және теңіз өнімдерінен жасалған консервілер мен консервілер. Қаптама және таңбалау"


137

МЕМСТ 14192-96 "Жүктерді таңбалау"


138

МЕМСТ 15846-2002 "Қиыр Солтүстік өңірлеріне және оларға теңестірілген аудандарға жіберілетін өнімдер. Орау, таңбалау, тасымалдау және сақтау"


139

МЕМСТ Р 53598-2009 "Тағамдық өнімдер. Таңбалау бойынша ұсыныстар"


  Еуразиялық экономикалық
комиссия Алқасының
2022 жылғы 19 шілдедегі
№ 107 шешімімен
БЕКІТІЛГЕН

Халықаралық және өңірлік (мемлекетаралық) стандарттардың, ал олар болмаған жағдайда – зерттеулердің (сынақтардың) және өлшемдердің қағидалары мен әдістерін, соның ішінде Кеден одағының "Балықтың және балық өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламентінің (ЕАЭО ТР 040/2016) талаптарын қолдану және орындау және техникалық реттеу объектілерінің сәйкестігін бағалауды жүзеге асыру үшін қажетті үлгілерді іріктеу қағидаларын қамтитын ұлттық (мемлекеттік) стандарттардың ТІЗБЕСІ

№ п/п

Құрылымдық элемент немесе Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламентін техникалық реттеу объектісі

Эталонның белгіленімі және атауы, зерттеу (сынау) және өлшеу әдістері

Ескерту

1

2

3

4

1

II және III бөлімдер

МЕМСТ 19182-2014 "Балықтан жасалған пресервілер. Буферлікті анықтау әдістемесі"


2

МЕМСТ 20221-90 "Балық консервілері. Майдағы тұнбаны анықтау әдісі"


3

МЕМСТ 27207-87 "Балықтан және теңіз өнімдерінен жасалған консервілер мен пресервілер. Ас тұзын анықтау әдістері"


4

МЕМСТ 30812-2021 "Шикізат және Тағамдық өнімдер. Бекіре тұқымдас балықтардың уылдырығын сәйкестендіру әдістемесі"


5

МЕМСТ 31781-2012 "Балық және одан жасалған өнімдер. Полиакриламид геліндегі изоэлектрофокустау әдісімен балықтың түрін сәйкестендіру"


6

МЕМСТ Р 54414-2011 "Балық және одан жасалған өнімдер. Додецилсульфат натрийі бар полиакриламид геліндегі электрофорез әдісімен балықтың түрін сәйкестендіру"


7

IV және VI бөлімдер

МЕМСТ ISO 12875-2016 "Балық өнімдерінің қадағалануы. Ауланған балық өнімдерін тарату тізбегіндегі ақпаратқа қойылатын талаптар"


8

МЕМСТ ISO 12877-2016 "Балық өнімдерінің қадағалануы. Қолдан өсірілген балық өнімдерін тарату тізбегіндегі ақпаратқа қойылатын талаптар"


9

V бөлім

МЕМСТ CEN/TS 15568-2015 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен туынды өнімдерді табу үшін талдау жүргізу әдістері. Сынамаларды іріктеу"


10

МЕМСТ ИСО 21569-2009 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен туынды өнімдерді табу үшін талдау жүргізу әдістері. Нуклеин қышқылдарын талдау негізінде сапалылығын анықтау әдістері"


11

МЕМСТ ИСО 21570-2009 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен туынды өнімдерді табу үшін талдау жүргізу әдістері. Нуклеин қышқылдарын талдау негізінде санын анықтау әдістері"


12

МЕМСТ ISO 21571-2018 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен туынды өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылдарын экстрагирлеу"

Ресей Федерациясы осы стандартқа қосылғаннан кейін қолданылады

13

МЕМСТ 7631-2008 "Балық, балыққа жатпайтын объектілер мен олардан жасалған өнімдер. Органолептикалық және физикалық көрсеткіштерді анықтау әдістері"


14

МЕМСТ 7636-85 "Балық, теңіз сүтқоректілері, теңіз омыртқасыздары және олардың өңделген өнімдері. Талдау әдістері"


15

МЕМСТ 26664-85 "Балықтан және теңіз өнімдерінен жасалған консервілер мен пресервілер. Құрамдас бөліктердің органолептикалық көрсеткіштерін, нетто салмағын немесе көлемі мен салмақтық үлесін анықтау әдістері"


16

МЕМСТ 26889-86 "Тағамдық және дәмдік өнімдер. Құрамындағы азотты Кьельдаль әдісімен анықтау бойынша жалпы нұсқаулар"


17

МЕМСТ 31412-2010 "Балдырлар, теңіз шөптері және олардан жасалған өнімдер. Органолептикалық және физикалық көрсеткіштерді анықтау әдістері"


18

МЕМСТ 31413-2010 "Балдырлар, теңіз шөптері және олардан жасалған өнімдер. Сынамаларды қабылдау қағидалары және іріктеу әдістері"


19

МЕМСТ 34150-2017 "Биологиялық қауіпсіздік. Шикізат және Тағамдық өнімдер. Биологиялық микрочипті қолдана отырып өсімдіктен алынған генетикалық түрлендірілген ағзаларды (ГТА) сәйкестендіру әдістемесі"     


20

МЕМСТ 34743-2021 "Балықтың тағамдық өнімдері. Масс-спектрометриялық анықтауы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісін қолдану арқылы қосжақпалы моллюскалардағы фикотоксиндерді анықтау әдістемесі"


21

СТБ ISO 21571-2016 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен туынды өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылдарын экстрагирлеу"

МЕМСТ ISO 21571-2018 қолданысқа енгізілгенге дейін қолданылады

22

СТ РК 2779-2015 "Тағамдық өнімдер. Балыққа, ұлуларға, шаянтәрізділерге, қос мекенділерге, бауырымен жорғалаушыларға және оларды өңдеу өнімдеріне санитариялық-паразитологиялық сараптама жүргізу әдістері"


23

МЕМСТ Р ИСО 21571-2014 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен туынды өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылдарын экстрагирлеу"

МЕМСТ ISO 21571-2018 қолданысқа енгізілгенге дейін қолданылады

24

МЕМСТ Р 52173-2003 "Шикізат және тағамдық өнімдер. Өсімдік тектес генетикалық түрлендірілген көздерді (ГМИ) сәйкестендіру әдісі"


25

МЕМСТ Р 53214-2008 "Тағамдық өнімдер. Өсімдіктен алынған генетикалық түрлендірілген ағзаларды (ГМИ) және олардан алынған өнімдерді сәйкестендіру әдістері"


26

МЕМСТ Р 53244-2008 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен олардан алынған өнімдерді табу үшін талдау жүргізу әдістері. Нуклеин қышқылдарын сандық анықтауға негізделген әдістер"

MEMСT ISO 21570-2009 қолданысқа енгізілгенге дейін қолданылады

27

МЕМСТ Р 54378-2011 "Балық, балыққа жатпайтын объектілер мен олардан жасалған өнімдер. Гельминттер дернәсілдерінің тіршілік ету қабілетін анықтау әдістері"


28

МЕМСТ Р 54607.2-2012 "Қоғамдық тамақтану қызметтері. Қоғамдық тамақтану өнімдерін зертханалық бақылау әдістері. 2-бөлік. Физикалық-химиялық сынақтар жүргізу әдістері"


29

4.2.10-21-25-2006 Нұқсаулық. "Балық және балық өнімдерінің сапасын паразитологиялық бақылау"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

30

ӘНҚ 3.2.1756-03 "Паразиттік ауруларды эпидемиологиялық қадағалау. Әдістемелік нұсқаулар"

балық өнімдерінің сынамаларын іріктеу бөлігінде және тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

31

VI бөлім

МЕМСТ ИСО 21569-2009 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен туынды өнімдерді табу үшін талдау жүргізу әдістері. Нуклеин қышқылдарын талдау негізінде сапалылығын анықтау әдістері"


32

МЕМСТ ИСО 21570-2009 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен туынды өнімдерді табу үшін талдау жүргізу әдістері. Нуклеин қышқылдарына негізделген сандық әдістер"


33

МЕМСТ ISO 21571-2018 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен туынды өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылдарына негізделген сандық әдістер экстрагирлеу"

Ресей Федерациясы осы стандартқа қосылғаннан кейін қолданылады

34

МЕМСТ 7636-85 "Балық, теңіз сүтқоректілері, теңіз омыртқасыздары және оларды өңдеу өнімдері. Талдау әдістері"


35

МЕМСТ 8756.18-2017 "Консервілер. Қаптаманың сыртқы түрін, герметикалығын және орамның ішкі бетінің күйін анықтау әдістері"


36

МЕМСТ 26664-85 "Балықтан және теңіз өнімдерінен жасалған консервілер мен пресервілер. Құрамдас бөліктердің органолептикалық көрсеткіштерін, нетто салмағын немесе көлемі мен салмақтық үлесін анықтау әдістері"


37

МЕМСТ 27001-86 "Балық пен теңіз өнімдерінің уылдырығы және олардан жасалған пресервілер. Консерванттарды анықтау әдістері"


38

МЕМСТ 31339-2006 "Балық, балыққа жатпайтын объектілер мен олардан жасалған өнімдер. Сынамаларды қабылдау қағидалары және іріктеу әдістері"


39

МЕМСТ 32157-2013 "Балық консервілері. Майдағы тұнбаның салмақтық үлесін анықтау әдісі"


40

МЕМСТ 34150-2017 "Биологиялық қауіпсіздік. Шикізат және Тағамдық өнімдер. Биологиялық микрочипті қолдана отырып өсімдіктен алынған генетикалық түрлендірілген ағзаларды (ГТА) сәйкестендіру әдістемесі"


41

СТБ 2547-2019 "Тағамдық өнімдер. Тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен бояғыштарды анықтау әдістемесі"


42

СТБ ISO 21571-2016 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен туынды өнімдерді анықтауға арналған талдау әдістері. Нуклеин қышқылдарын экстрагирлеу"

MEMСT ISO 21570-2009 енгізілгенге дейін қолданылады

43

СТ РК 3413-2019 "Тағамдық өнімдер. Тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен балық және балық өнімдеріндегі синтетикалық бояғыштарды анықтау әдісі"


44

МЕМСТ Р 53244-2008 "Тағамдық өнімдер. Генетикалық түрлендірілген ағзалар мен олардан алынған өнімдерді табу үшін талдау жүргізу әдістері. Нуклеин қышқылдарын сандық анықтауға негізделген әдістер"

MEMСT ISO 21570-2009 енгізілгенге дейін қолданылады

45

МЕМСТ Р 55503-2013 "Балық, балыққа жатпайтын объектілер мен олардан жасалған өнімдер. Құрамындағы фосфор қосындыларын анықтау"


46

МЕМСТ Р 56962-2016 "Балық, балыққа жатпайтын өнімдер және олардан жасалған өнімдер. Құрамындағы қалдық трифенилметан бояғыштарын жоғары ажыратымды ұшпалы-уақытты масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдістемесі"


47

МЕМСТ Р 57025-2016 "Балық, балыққа жатпайтын объектілер мен олардан жасалған өнімдер. Құрамындағы қалдық трифенилметан бояғыштарын анықтаудың иммуноферменттік әдісі"


48

ӨОӨ.МН 806-98 "Тамақ өнімдеріндегі сорбин және бензой қышқылдарының концентрациясын тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен анықтау әдістемесі (23.06.1998 ж. № 69/987 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

49

ӨОӨ.МН 6323-2020 "Тағамдық өнімдерндегі консерванттардың массалық үлесі. Өлшеулерді диодтық матрицалық детектрлеу арқылы тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен орындау әдістемесі" (08.12.2020 ж. № 1272/2020 )

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

50

ӨОӨ.МН 6364-2021 "Тамақ өнімдеріндегі L-(+)-глютамин қышқылының массалық үлесі. Флуоресцентті детектр арқылы тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен өлшеу әдістемесі" (2021 ж. 19.05. № 1301/2021 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

51

М 04-58-2009 "Азық-түлік шикізаты мен тағамдық өнімдер, тағамдық қоспалар. "Люмахром" сұйық хроматографының көмегімен фотометриялық анықтау арқылы ВЭЖХ әдісімен сорбин және бензой қышқылдары мен олардың тұздарының массалық үлесін өлшеу әдістемесі (2014 ж. 27.06. № 04.031.109/01.00035-2011/2014 аттестаттау туралы куәлік ); Федералдық тізіліміндегі ФР нөмірі 1.31.2014.18535 )

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

52

М 04-59-2009 "Азық-түлік шикізаты тағамдық өнімдер және тағамдық қоспалар. Консерванттардың (сорбин, бензой қышқылдары және олардың тұздары) және тәттілендіргіштердің (ацесульфам калий, сахарин және оның тұздары) массалық үлесін "Капель" капиллярлық электрофорез жүйесін пайдаланып, капиллярлық электрофорез арқылы арқылы өлшеу әдістемесі (2014 ж. 27.06 № 04.04.108/01-00035-2011/2014 аттестаттау туралы куәлік; Федералдық тізілімдегі РФ нөмірі1.31.2014.18536.)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

53

М 04-90-2019 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты, тағамдық қоспалар. Глутамин қышқылы мен олардың тұздарының үлесін "Капель" капиллярлық электрофорез жүйесін пайдаланып, капиллярлық электрофорез арқылы өлшеу әдістемесі (2019 ж. 27.12. № 027/RA.RU.311278/2019 аттестаттау туралы куәлік )

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

54

№ 1 – 7 қосымшалар

МЕМСТ ISO/TS 17728-2017 "Тағамдық тізбектің микробиологиясы. Микробиологиялық талдау үшін азық-түлік және жем өнімдерінің сынамаларын алу әдістері"


55

МЕМСТ 7636-85 "Балық, теңіз су қоректілері, су омыртқасыздары мен олардың өңделген өнімдері. Талдау әдістері"


56

МЕМСТ 8756.0-70 "Консервіленген тамақ өнімдері. Сынамаларды іріктеу және оларды сынауға дайындау"


57

МЕМСТ 26185-84 "Теңіз балдырлары, теңіз шөптері және олардың өңделген өнімдері. Талдау әдістері"


58

МЕМСТ 26808-2017 "Консервіленген балық және теңіз өнімдері. Құрғақ заттарды анықтау әдістері"


59

МЕМСТ 31339-2006 "Балық, балық емес объектілер және олардан жасалған өнімдер. Қабылдау ережелері және сынама алу әдістері"


60

МЕМСТ 31413-2010 "Балдырлар, теңіз шөптері және олардан жасалған өнімдер. Қабылдау ережелері және сынама алу әдістері"


61

МЕМСТ 34668-2020 "Тағамдық өнімдер. Қауіпсіздік көрсеткіштерін анықтау үшін үлгілерді (сынамаларды) таңдау және дайындау әдістері"

Қазақстан Республикасы мен Ресей Федерациясы осы стандартқа қосылғаннан кейін қолданылады

62

СТБ 1036-97 "Тағамдық өнімдер мен азық-түлік шикізаты. Қауіпсіздік көрсеткіштерін анықтау үшін сынамаларды таңдау және дайындау әдістері


63

ҚР СТ 1802-2008 "Балық, теңіз өнімдері және олардың өңделген өнімдері. Қабылдау және сынамаларды алу ережелері"


64

СТ 1803-2008 "Балық және теңіз өнімдері. Сенсорлық бағалау әдістемесі"


65

№ 1 қосымша

МЕМСТ ISO 21527-1-2013 "Жануарларға арналған тағамдық өнімдер мен жемшөптердің микробиологиясы. Ашытқы және зең грибоктарын есептеу әдістемесі. 1-бөлік. Олардағы судың белсенділігі 0,95 көп өнімдерде колонияларды есептеу әдістемесі


66

МЕМСТ ISO 21871-2013 "Жануарларға арналған тағамдық өнімдер мен жемшөптердің микробиологиясы. Bacillus cereus неғұрлым ықтимал санын табу және есептеу әдісі"


67

МЕМСТ ISO/TS 21872-1-2013 "Жануарларға арналған тағамдық өнімдер мен жемшөптердің микробиологиясы. Ықтимал энтеропатогендік Vibrio spp табудың горизонтальді әдістемесі. 1-бөлік. Vibrio parahaemoliticus және Vibrio cholerae бактерияларын табу


68

МЕМСТ 10444.2-94 "Тағамдық өнімдер. Staphylococcus aureus анықтау және санын айқындау әдістері

2022 ж.31.12. дейін қолданылады

69

МЕМСТ 10444.7-86 "Тағамдық өнімдер. Ботулиндік токсиндерді және Clostridium botulinum анықтау әдістері"


70

МЕМСТ 10444.8-2013 "Тағамдық және мал азығы микробиологиясы. Bacillus cereus болжамды бактерияларды санаудың көлденең әдістемесі 30 °C температурада колонияларды санау әдісі"


71

МЕМСТ 10444.9-88 "Тағамдық өнімдер. Clostridium perfringens анықтау әдісі"


72

МЕМСТ 10444.11-2013 "Тағамдық және мал азығы микробиологиясы. Мезофильді сүт қышқылы микроорганизмдерінің санын анықтау және санау әдістері"


73

МЕМСТ 10444.12-2013 "Тағамдық және мал азығы микробиологиясы. Ашытқылар мен зеңдерді анықтау және санау әдістемесі"


74

МЕМСТ 10444.15-94 "Тағамдық өнімдер. Мезофильді аэробты және факультативті анаэробты микроорганизмдердің санын анықтау әдістері"


75

МЕМСТ 26669-85 "Тағамдық және дәмдік өнімдер. Сынамаларды микробиологиялық талдауға дайындау"


76

МЕМСТ 26670-91 "Тағамдық өнімдер. Микроорганизмдерді өсіру әдістері"


77

МЕМСТ 28560-90 "Тағамдық өнімдер. Proteus, Morganella, Providencia тектес бактерияларды анықтау әдісі"


78

МЕМСТ 28566-90 "Тағамдық өнімдер. Энтерококктарды анықтау және санын айқындау әдісі"


79

МЕМСТ 28805-90 "Тағамдық өнімдер. Осмотолерантты ашытқылар мен зеңдердің мөлшерін анықтау және санын айқындау әдістері"


80

МЕМСТ 29185-2014 "Жануарларға арналған Тағамдық өнімдер мен жемшөптердің микробиологиясы. Анаэробты жағдайда өсетін сульфитредуцияланатын бактерияларды табу және есептеу әдістері"


81

МЕМСТ 30425-97 "Консервілер. Өндірістік стерильділікті анықтау әдісі"


82

МЕМСТ 30726-2001 "Тағамдық өнімдер. Escherichia coli түріндегі бактерияларды табу және олардың санын анықтау әдісі"


83

МЕМСТ 31708-2012 "Тағам және жем микробиологиясы. Escherichia coli болжамды бактерияларын анықтау және санын айқындау әдісі. Ең ықтимал сандарының әдісі


84

МЕМСТ 31744-2012 "Жануарларға арналған тағамдық өнімдер мен жемшөптердің микробиологиясы. Clostridium perfringens колонияларын есептеу әдістемесі"


85

МЕМСТ 31746-2012 "Тағамдық өнімдер. Коагулаз оң стафилококктарды және Staphylococcus aureus табу және олардың санын анықтау әдістері"


86

МЕМСТ 31747-2012 "Тағамдық өнімдер. Ішек таяқшалары (колиформдық бактериялар) тобындағы бактерияларды табу және олардың санын анықтау әдістері)"


87

МЕМСТ 31904-2012 "Тағамдық өнімдер. Микробиологиялық сынаулар үшін сынамаларды іріктеу әдістері"


88


ӘНҚ 4.2.2046-06 "Балықтарда, балық емес балық шаруашылығы объектілерінде, олардан өндірілген өнімдерде, жер үсті суларында және басқа объектілерде парагемолитикалық вибриондарды табу және анықтау әдістері"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

89


ӘНҚ 4.2.2578-10 "Бөлек импеданс әдісімен санитариялық-бактериологиялық зерттеу"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

90

Инструкция 4.2.10-15-10-2006 "Балықтан және балық емес объектілерден алынатын өнім өндірісін микробиологиялық бақылау"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

91

№ 2 қосымша

МЕМСТ 31694-2012 "Тағамдық өнімдер мен азық-түлік шикізаты. Құрамындағы тетрациклин тобындағы қалдық антибиотиктарды масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдісі"


92

МЕМСТ 32014-2012 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы қалдық метаболит нитрофурандарды масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдісі"


93

МЕМСТ 32797-2014 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы қалдық хинолондарды масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдісі"


94

МЕМСТ 32798-2014 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы қалдық аминогликозидтерді масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдісі"


95

МЕМСТ 32834-2014 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы қалдық антгельминтиктерді масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдістемесі"


96

МЕМСТ 33615-2015 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы қалдық метаболит фуразолидонды анықтаудың иммуноферменттік әдістемесі"


97

МЕМСТ 34136-2017 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты. Макролидтердің, линкосамидтердің және плейромутилиндердің қалдық құрамын масс-спектрометриялық детекторле арқылы тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматографияның көмсегімен анықтау әдісі"


98

МЕМСТ 34164-2017 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты. Фурацилин метаболитінің қалдық құрамын анықтаудың иммуноферментті әдістемесі


99

МЕМСТ 34533-2019 "Азық-түлік өнімдері, азық-түлік шикізаты. Сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдық құрамын масс-спектрометрлік детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматографияның көмегімен анықтау әдісі"

Қазақстан Республикасы осы стандартқа қосылғаннан кейін қолданылады

100

МЕМСТ 34535-2019 "Тағамдық өнімдер, жем-шөп, азық-түлік шикізаты. Кокцидиостатиктердің құрамын масс-спектрометрлік детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматографияның көмегімен анықтау әдісі"


101

ӨОӘ. МН 2436-2015 "Мал өнімдеріндегі хлорамфениколдың (левомицетиннің) құрамын өлшеуді RIDASCREEN® Chloramphenicol және ПРОДОСКРИН® Хлорамфеникол" тест-жүйесін пайдалана отырып орындау әдістемесі (2016 ж. 04.01. № 919/2015 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

102

ӨОӨ.МН 3830-2015 "Мал өнімдеріндегі тетрациклиндер тобындағы антибиотиктердің құрамын өлшеуді MaxSignal және ИФА антибиотик-тетрациклин реагенттер тобын пайдалана отырып орындау әдістемесі" (2015 ж. 16.11. № 909/2015 аттестаттау туралы куәлік")

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

103

ӨОӨ.МН 3951-2015 "Мал өнімдеріндегі тетрациклиндер тобындағы антибиотиктердің құрамын өлшеуді Ridascreen® Tetracyclin және ПРОДОСКРИН® Тетрациклин" тест-жүйесін пайдалана отырып орындаудың әдістемесі" (2016. 05.10. № 975/2016 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

104

ӨОӨ.МН 4275-2012 "Мал өнімдеріндегі нитрофурандар метаболиттерінің құрамын EuroProxima B.V., Нидерланды тест-жүйесін пайдалана отырып анықтау. Өлшеуді орындак әдістемесі" (2012 ж. 21.05. № 703/2012 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

105

ӨОӨ.МН 4525-2012 "Мал өнімдеріндегі нитрофурандар метаболиттерінің құрамын өлшеуді BIOO Scientific Corporation (США)" өндірісінің реагенттер жиынтығын пайдалана отырып ИФА әдісімен орындау әдістемесі (2012 ж. 14. 02. № 749/2012 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

106

ӨОӨ.МН 4652-2013 "Мал өнімдеріндегі бацитрациннің құрамын EuroProxima B.V., Нидерланды өндірісінің тест-жүйесін пайдалана отырып анықтау. Өлшемдерді анықтау әдістемесі (2019 ж. 20. 11. № 1190/2019 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

107

ӨОӨ.МН 4678-2018 "Мал өнімдеріндегі хлорамфеникол (левомицетин) құрамын өлшеуді MaxSignal® Chloramphenicol (CAP) ELISA Test Kit и ИФАантибиотик - хлорамфеникол" реагенттерінің жиынтығын пайдалана отырып иммунофермент талдау әдісімен орындау әдістемесі (2018 ж. 03.08 № 1119/2018 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

108

ӨОӨ.МН 4790-2013 "Жануарлардан алынатын шикізаттардағы және тамақ өнімдеріндегі левомицетиннің (хлорамфениколдың) қалдық мөлшерінің құрамын ВЭЖХ-МС/МС әдісімен анықтау" (2013 ж. 29 11. № 809/2013). № 809/2013 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

109

ӨОӨ.МН 5200-2015 "Жануарлардан алынатын шикізаттардағы және тамақ өнімдеріндегі пенициллинннің құрамын ВЭЖХ-МС/МС" әдісімен анықтау (2015 ж. 25.04 № 883/2015 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

110

ӨОӨ.МН 5928-2017 "Мал өнімдеріндегі колистиннің құрамын өлшеуді EuroProxima B.V., Нидерланды өндірісінің тест-жүйесін пайдалана отырып ИФА әдісімен орындау әдістемесі 2017 ж. 27.12. 1085/2017 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

111

МИ В003-2020 "Жануарлардан алынатын өнімдер. "ИФА-антибиотик бацитрацин" реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, иммунды ферменттік талдау арқылы бацитрациннің құрамын өлшеу әдістемесі (2020 ж.16.10. № 7640/03-RA.RU.311703-2020 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

112

№ 3 қосымша

СТ РК 2779-2015 "Тағамдық өнімдер. Балықтарды, моллюскаларды, шаянтәрізділерді, қосмекенділерді, бауырымен жорғалаушыларды және олардың өңделген өнімдерін санитарлық-паразитологиялық зерттеу әдістері"


113

МЕМСТ Р 54378-2011 "Балық, балыққа жатпайтын объектілер мен олардан жасалған өнімдер. Гельминттер дернәсілдерінің тіршілік ету қабілетін анықтау әдістері"


114

Инструкция 4.2.10-21-25-2006 "Балық және балық өнімдерінің сапасын паразитологиялық бақылау"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

115

МУ 3.2.1756-03 "Паразиттік ауруларды эпидемиологиялық қадағалау. Әдістемелік нұсқаулар"

балық өнімдерінің сынамаларын іріктеу бөлігінде және тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

116

№ 4 қосымша

МЕМСТ EN 1528-1-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 1-бөлім. Жалпы ережелер"


117

МЕМСТ EN 1528-2-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 2-бөлім: Майды, пестицидтерді және ПХД экстрагирлеу және май құрамын анықтау"


118

МЕМСТ EN 1528-3-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 3-бөлім. Тазалау әдістері"


119

МЕМСТ EN 1528-4-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 4-бөлім. Анықтау, тексеру әдістері, басқа да ережелер"


120

МЕМСТ EN 14176-2015 "Тағамдық өнімдер. Мидиялардағы домой қышқылын тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен анықтау"


121

МЕМСТ EN 14526-2015 "Тағамдық өнімдер. Мидиялардағы сактоксин мен DC-сактоксинді анықтау. Пероксидтік немесе периодаттық тотығу әдісімен колонка алды дериватизацияны қолдана отырып тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісі"


122

МЕМСТ ISO 27107-2016 "Жануарлар майы және өсімдік майы. Титрлеудің соңғы нүктесі бойынша потенциометрия әдісімен перекистік санды анықтау"


123

МЕМСТ 7636-85 "Балықтар, теңіз сүтқоректілері, теңіз омыртқасыздары және олардың өңделген өнімдері. Талдау әдістері"


124

МЕМСТ 31745-2012 "Тағамдық өнімдер. Құрамындағы полициклды хош иісті көмірсутегін тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен анықтау"


125

МЕМСТ 31789-2012 "Балық, теңіз омыртқасыздары және оларды өңдеу өнімдері. Құрамындағы биогендік аминдерді тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен сандық анықтау"


126

МЕМСТ 31792-2012 "Балық, теңіз омыртқасыздары және оларды өңдеу өнімдері. Құрамындағы диоксиндерді және диоксин тәрізді полихлорланған бифенилдерді хромато-масс-спектральдік әдіспен анықтау"


127

МЕМСТ 31983-2012 "Тағамдық өнімдер, жемшөп, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы полихлорланған бифенилдерді анықтау әдістері"


128

МЕМСТ 33680-2015 "Тағамдық өнімдер. ЖҚХ және ТЖСХ әдісімен астықта, ысталған ет және балық өнімдерінде бенз(а)пиренді анықтау"


129

МЕМСТ 34449-2018 "Азық-түлік өнімдері, азық-түлік шикізаты, жем, жем қоспалары. Диоксиндердің массалық үлесін жоғары хромато-масс-спектрометрия әдісімен анықтау"


130

МЕМСТ 34616-2019 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты. Полициклді ароматты көмірсутектердің құрамын флюориметриялық анықтаумен тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен анықтау"


131

СТБ МЕМСТ Р 51650-2001 "Тағамдық өнімдер. Бензо(а)пиреннің массалық үлесін анықтау әдістері"


132

СТБ МЕМСТ Р 51487-2001 "Өсімдік майлары мен жануарлар майлары. Қышқылдық санын анықтау әдісі"


133

СТ РК 2787-2015 "Тағамдық өнімдер. Балық өнімдеріндегі гистаминнің құрамын анықтау әдісі"


134

МЕМСТ Р 50457-92 "Жануарлар мен өсімдік тоң майлары мен майлары. Қышқылдың саны мен қышқылдығын анықтау"


135

МЕМСТ Р 51487-99 "Өсімдік майлары және жануарлар майлары. Қышқылдық санын анықтау әдісі"


136

МЕМСТ Р 51650-2000 "Тағамдық өнімдер. Бенз(а)пиреннің жалпы массасын анықтау әдістері"


137

ӨОӨ.МН 3543-2010 "Тағамдық өнімдер мен азық-түлік шикізаттарындағы нитрозаминдерді тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен анықтау әдістемесі (2010 ж. 24.08. № 585/2010 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

138

МР 01.016-07 "Тест жүйесі арқылы моллюскалардағы окада қышқылын экспресс анықтау"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

139

ӘНҚ 4.4.1.011-93 "Азық-түлік шикізаты мен тағамдық өнімдердегі ұшпа N-нитрозаминдерді анықтау"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

140

№ 5 қосымша

МЕМСТ EN 1528-1-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 1-бөлім. Жалпы ережелер"


141

МЕМСТ EN 1528-2-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 2-бөлім: Майды, пестицидтерді және ПХД экстарагирлеу және май құрамын анықтау"


142

МЕМСТ EN 1528-3-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 3-бөлім. Тазалау әдістері"


143

МЕМСТ EN 1528-4-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 4-бөлім. Анықтау, тексеру әдістері, басқа ережелер"


144

МЕМСТ EN 14084-2014 "Тағамдық өнімдер. Іздік элементтерді анықтау. Құрамындағы қорғасынды, кадмийді, мырышты, мысты және темірді микротолқынды ыдыратудан кейін атомды-абсорбциялық спектрометрия көмегімен анықтау"


145

МЕМСТ EN 14122-2020 "Тағамдық өнімдер. В1 дәруменін тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау"


146

МЕМСТ EN 14152-2020 "Тағамдық өнімдер. В2 дәруменін тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау"


147

МЕМСТ EN 15652-2015 "Тағамдық өнімдер. Ниацинді тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен анықтау"


148

МЕМСТ 7636-85 "Балықтар, теңіз сүтқоректілері, теңіз омыртқасыздары және олардан алынған өнімдер. Талдау әдістері"


149

МЕМСТ 10444.8-2013 "Тағамдық өнімдер мен мал азығы микробиологиясы. Bacillus cereus болжамды бактерияларды санаудың көлденең әдісі. Колонияны 30°С кезінде есептеу әдісі"


150

МЕМСТ 10444.9-88 "Тағамдық өнімдер. Clostridium perfringens анықтау әдісі"


151

МЕМСТ 10444.11-2013 "Тағамдық өнімдер мен мал азығы микробиологиясы. Мезофильді сүт қышқылы микроорганизмдерінің санын анықтау және санау әдістері"


152

МЕМСТ 10444.12-2013 "Тағамдық өнімдер мен мал азығы микробиологиясы. Ашытқылар мен зеңдерді анықтау және санау әдістері"     


153

МЕМСТ 10444.15-94 "Тағамдық өнімдер. Мезофильді аэробты және факультативті анаэробты микроорганизмдердің санын анықтау әдістері"


154

МЕМСТ 10574-2016 "Ет өнімдері. Крахмалды анықтау әдістері"


155

МЕМСТ 26808-2017 "Консервіленген балық және теңіз өнімдері. Құрғақ заттарды анықтау әдістері"


156

МЕМСТ 26829-86 "Консервілер және балықтан жасалған пресервілер. Майды анықтау әдістері"


157

МЕМСТ 26928-86 "Тағамдық өнімдер. Темірді анықтау әдісі"


158

МЕМСТ 27207-87 "Консервілер және балықтан және теңіз өнімдерінен жасалған пресервілер. Ас тұзын анықтау"


159

МЕМСТ 30178-96 "Шикізат және тамақ өнімдері. Уытты элементтерді анықтаудың атомдық абсорбциялық әдісі"


160

МЕМСТ 30425-97 "Консервілер. Өнеркәсіптік стерильдігін анықтау әдісі"


161

МЕМСТ 30538-97 "Тағамдық өнімдер. Атомдық эмиссия әдісімен улы элементтерді анықтау әдістемесі"


162

МЕМСТ 31671-2012 "Тағамдық өнімдер. Іздік элементтерді анықтау. Жоғары қысым кезінде минералдау әдісімен сынамаларды дайындау"


163

МЕМСТ 31789-2012 "Балық, теңіз омыртқасыздары және оларды өңдеу өнімдері. Құрамындағы биогендік аминдерді тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен сандық анықтау"


164

МЕМСТ 31792-2012 "Балық, теңіз омыртқасыздары және оларды өңдеу өнімдері. Құрамындағы диоксиндерді және диоксин тәрізді полихлорланған бифенилдерді хромато-масс-спектральдік әдіспен анықтау"


165

МЕМСТ 31795-2012 "Балық, теңіз өнімдері және олардан жасалған өнімдер. Ақуыздың, майдың, судың, фосфордың, кальцийдің және күлдің салмақтық үлесін жақын инфрақызыл салада спектроскопиямен анықтау әдісі"


166

МЕМСТ 31983-2012 "Тағамдық өнімдер, жем, азық-түлік шикізаты. Полихлорбифенилдердің құрамын анықтау әдістері"


167

МЕМСТ 34449-2018 "Тағамдық өнімдер, жем, азық-түлік шикізаты, жем қоспалары. Диоксиндердің массалық үлесін жоғары ажыратымдылықты хромато-масс-спектрометрия әдісімен анықтау"


168

МЕМСТ 34633-2020 "Тағамдық өнімдер. Хром, темір, никель, мыс, мырыштың массалық үлесін индуктивті байланысқан плазмалық масс-спектрометрия арқылы анықтау"


169

СТБ EN 14082-2014 "Тағамдық өнімдер. Іздік микроэлементтердің анықтамасы. Құрғақ күлден кейін атомдық абсорбциялық спектрометрия (ААС) арқылы қорғасын, кадмий, мырыш, мыс, темір және хромды анықтау"


170

ҚР СТ 2787-2015 "Тағамдық өнімдер. Балық өнімдеріндегі гистоминнің құрамын анықтау әдісі"


171

ӨОӨ.МН 2352-2005 "Балық және балық өнімдеріндегі полихлорланған бифенилдер мен хлорорганикалық пестицидтердің қалдық мөлшерін газды-сұйық хроматография көмегімен бір мезгілде анықтау әдісі (2005 ж.12 қыркүйектегі № 367/2005 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

172

ӨОӨ.МН 3543-2010 "Тағамдық өнімдер мен азық-түлік шикізаттардағы нитрозаминдерді тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен анықтау әдістемесі" (24.08.2010 ж. № 585/2010 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

173

ӘНҚ 4.4.1.011-93 "Азық-түлік шикізаты мен тағамдық өнімдердегі ұшпа N-нитрозаминдерді анықтау"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

174

4.1.10-15-29-2005 нұсқаулық "Балық өнімдеріндегі гистамин мөлшерін колориметриялық әдіспен анықтау"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

175

№ 6 қосымша

МЕМСТ EN 1528-1-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 1-бөлім. Жалпы ережелер"


176

МЕМСТ EN 1528-2-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 2-бөлім: Майдың, пестицидтердің және ПХД экстаркциясы және май құрамын анықтау"


177

МЕМСТ EN 1528-3-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 3-бөлім. Тазалау әдістері"     


178

МЕМСТ EN 1528-4-2014 "Майлылығы жоғары тағамдық өнімдер. Пестицидтерді және полихлорлы бифенилдерді (ПХБ) анықтау. 4-бөлім. Анықтау, тексеру әдістері, басқа ережелер"


179

МЕМСТ EN 14176-2015 "Тағамдық өнімдер. Мидиялардағы домой қышқылын тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен анықтау"


180

МЕМСТ EN 14526-2015 "Тағамдық өнімдер. Мидиялардағы сактоксин мен DC-сактоксинді анықтау. Пероксидтік немесе периодаттық тотығу әдісімен колония алды дериватизацияны қолдана отырып тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісі"


181

МЕМСТ EN 16204-2018 "Тағамдық өнімдер. Моллюскалар мен олардың өнімдеріндегі липофильді балдыр токсиндерін (окадаин қышқылы токсиндері, эсотоксиндер, азаспирацидтер, пектенотоксиндер) ВЭЖХ-МС/МС әдісімен анықтау"

Ресей Федерациясы осы стандартқа қосылғаннан кейін қолданылады

182

МЕМСТ 7636-85 "Балықтар, теңіз сүтқоректілері, теңіз омыртқасыздары және олардың өңделген өнімдері. Талдау әдістері"


183

МЕМСТ 10574-2016 "Ет өнімдері. Крахмал құрамын анықтау әдістері"


184

МЕМСТ 26829-86 "Консервілер мен балықтан жасалған пресервілер. Майды анықтау"


185

МЕМСТ 27207-87 "Балық пен теңіз өнімдерінен жасалған консервілер мен пересервілер. Ас тұзын анықтау әдісі"


186

МЕМСТ 31694-2012 "Тағамдық өнімдер мен азық-түлік шикізаты. Құрамындағы қалдық тетрациклин тобындағы антибиотиктарды масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдісі"


187

МЕМСТ 31789-2012 "Балық, теңіз омыртқасыздары және оларды өңдеу өнімдері. Құрамындағы биогендік аминдерді тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография әдісімен сандық анықтау"


188

МЕМСТ 31792-2012 "Балық, теңіз омыртқасыздары және оларды өңдеу өнімдері. Құрамындағы диоксиндерді және диоксин тәрізді полихлорланған бифенилдерді хромато-масс-спектральдік әдіспен анықтау"


189

МЕМСТ 31795-2012 "Балық, теңіз өнімдері және олардан жасалған өнімдер. Ақуыздың, майдың, судың, фосфордың, кальцийдің және күлдің салмақтық үлесін жақын инфрақызыл салада спектроскопиямен анықтау әдісі"


190

МЕМСТ 31983-2012 "Тағамдық өнімдер, жемшөп, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы полихлорланған бифенилдерді анықтау әдістері


191

МЕМСТ 32798-2014 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты. Құрамындағы қалдық аминогликозидтерді масс-спектрометрия детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдісі"


192

МЕМСТ 33680-2015 "Тағамдық өнімдер. ЖҚХ және ТЖСХ әдісімен астықта, ысталған ет және балық өнімдерінде бенз(а)пиренді анықтау"


193

МЕМСТ 34449-2018 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты, жем-шөп, жемдік қоспалар. Диоксиндердің массалық үлесін жоғары ажыратымдылықты хромато-масс-спектрометрия әдісімен анықтау"


194

МЕМСТ 34533-2019 "Тағамдық өнімдер, азық-түлік шикізаты. Сульфаниламидтердің, нитроимидазолдардың, пенициллиндердің, амфениколдардың қалдық құрамын масс-спектрометрлік детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматографиясының көмегімен анықтау әдісі"

Қазақстан Республикасы осы стандартқа қосылғаннан кейін қолданылады

195

МЕМСТ 34743-2021 "Балық тағамдары. Масс-спектрометриялық детекторы бар тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматографияның көмегімен қосжақпалы моллюскалардағы фикотоксиндерді анықтау әдісі"


196

СТБ МЕМСТ Р 51650-2001 "Тағамдық өнімдер. Бенз(а)пиреннің жалпы үлесін анықтау әдістері"

2022 ж. 31.12. дейін қолданылады

197

СТ РК 2787-2015 "Тағамдық өнімдер. Балық өнімдеріндегі гистаминнің құрамын анықтау әдісі"

2022 ж. 31.12. дейін қолданылады

198

МЕМСТ Р 51650-2000 "Бенз(а)пиреннің жалпы үлесін анықтау әдістері"

2022 ж. 31.12. дейін қолданылады

199

ӨОӨ.МН 2436-2015 "Мал өнімдеріндегі тетрациклиндер тобындағы хлорамфиниколдың (левомицитиннің) құрамын өлшеуді Ridascreen® ChIoramphenicol және ПРОДОСКРИН® Хлорамфиникол" тест-жүйесін пайдалана отырып орындаудың әдістемесі" 2016. 04.01. № 919/2015 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

200

ӨОӨ.МН 3543-2010 "Тағамдық өнімдер мен азық-түлік шикізаттарындағы нитрозаминдерді тиімділігі жоғары сұйықтықты хроматография көмегімен анықтау әдісі (24.08.2010 ж. № 585/2010 аттестаттау туралы куәлік)"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

201

ӨОӨ.МН 3830-2015 "Жануарлардан алынатын өнімдердегі тетрациклин тобындағы антибиотиктердің құрамын MaxSignal реагент жинақтарын және ИФА антибиотик-тетрациклинді қолдану арқылы ИФА әдісімен өлшеу әдістемесі" (16.11.2015 ж. № 909/2015 аттестаттау туралы куәлік.)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

202

ӨОӨ.МН 3951-2015 "Жануарлардан алынатын өнімдердегі тетрациклин тобының антибиотиктерінің құрамын Ridascreen® тетрациклин және PRODOSCREEN® тетрациклин тест-жүйелерін пайдалана отырып өлшеу әдістемесі (05.10.2016 ж. № 975/2016 аттестаттау туралы куәлік)

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

203

ӨОӨ.МН 4652-2013 "Жануарлардан алынатын өнімдердегі бацитрациннің құрамын EuroProxima B.V., Нидерланды тест-жүйесін пайдалана отырып, ELISA әдісімен анықтау. Өлшеулерді жүргізу әдістемесі" (2019 жылғы 20 қарашадағы № 1190/2019 аттестаттау туралы куәлік)"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

204

ӨОӨ.МН 4678-2018 "Жануарлардан алынатын өнімдердегі хлорамфениколдың (левомицетин) құрамын MaxSignal® Chloramphenicol (CAP) ELISA Test Kit және ИФА антибиотикі – хлорамфиниколды пайдалана отырып, иммундыферменттік талдау әдісімен өлшеу әдістемесі (03.08.2018 ж. №1119/2018 аттестаттау туралы куәлік)"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

205

МИ В003-2020 "Жануарлардан алынатын өнімдер. Бацитрациннің құрамын "ИФА-антибиотик бацитрацин" реагенттер жиынтығын пайдалана отырып, иммунды ферменттік талдау арқылы өлшеу әдістемесі (2020 ж.16.10.№ 7640/03-RA.RU.311703-2020 аттестаттау туралы куәлік)"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

206

MP 01.015-07 "R-Biopharm AG фирмасы Германияда шығарған "RIDASCREEN FAST PSP (Saxitoxin)" сынақ жүйесі арқылы моллюскалардағы сакситоксинді жылдам анықтау"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

207

МР 01.016-07 "Жапонияда Parapharm Laboratories Co., Ltd фирмасы шығарған DSP-Check сынақ жүйесі арқылы моллюскалардағы окада қышқылын жылдам анықтау"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады

208

ӘНҚ 4.4.1.011-93 "Азық-түлік шикізаты мен тағамдық өнімдердегі ұшпа N-нитрозаминдерді анықтау"

тиісті мемлекетаралық стандарт әзірленіп, ол стандарттар тізбесіне енгізілгенге дейін қолданылады


Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

 

бет бойынша іздеу

Іздеу үшін жолды енгізіңіз

Кеңес: браузерде бет бойынша енгізілген іздеу бар, ол жылдамырақ жұмыс істейді. Көбінесе, ctrl-F пернелері қолданылады