Әділет
Әділет
Мобильдік нұсқаға қайта оралу
Әділет

Қазақстан Республикасы нормативтік құқықтық актілерінің ақпараттық-құқықтық жүйесі

Заңнама және құқықтық
ақпарат институты
Қазақстан Республикасы
Әділет министрлігі
Ақпарат Статистика
  • Жарнама орналастыру
  • Көру қабілеті төмен режимінен шығу
  • A
    A
    A
  • ҚАЗ
  • РУС
  • Негізгі
  • Іздеу
  • Ресми
    жариялау
  • "БҰҰ" құжаттары
  • Зерттеулер кітапханасы
  • ЖҚС
  • Дүниежүзілік сауда ұйымы
  • Тарихи құжаттар
  • Таңдаулы
  • Кабинет
  • Полная версия сайта
  • Негізгі
  • Құжатқа қайту

"Тамақ өнімдерін өндіру жөніндегі объектілерге қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларын бекіту туралы

Күшін жойған

Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2012 жылғы 3 ақпандағы № 200 Қаулысы. Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2015 жылғы 8 қыркүйектегі № 754 қаулысымен

  • Мәтін
  • Ресми жарияланым
  • Ақпарат
  • Өзгерістер тарихы
  • Сілтемелер
    Құжаттан сілтемелер Құжатқа сілтемелер
  • Көшіру
    PDF DOCX ЭББ нұсқасы
  • Түсініктемелер
  • Басқа
    Екі тілде Толықэкранды режим Қағазға шығару

Жинақталған:

  • БАСПАСӨЗ РЕЛИЗІ
  • талаптарына

Құжаттан сілтемелер

№
Құжат
Контекст
1 "Буып-түюге, таңбалауға, затбелгі жапсыруға және оларды дұрыс түсіруге қойылатын талаптар" техникалық регламентін бекіту туралы 6) таңбаланбаған болса немесе таңбасында мәліметтер болмаса немесе таңбасы тамақ өнімдерін таңбалау саласындағы заңнамада көзделген талаптарға сәйкес болмаса;
2 "Тамаққа қосылатын биологиялық белсенді қоспалардың қауіпсіздігіне қойылатын талаптар" техникалық регламентін бекіту туралы 8) заңнамаға сәйкес қайда шығарылғаны және қауіпсіздігі расталмаған құрамында тамақ ингредиенттері бар;
3 "Тамаққа қосылатын биологиялық белсенді қоспалардың қауіпсіздігіне қойылатын талаптар" техникалық регламентін бекіту туралы …ер құрамына қатты әсер ететін, есірткі немесе улы заттардан тұратын өсімдіктерді, сондай-ақ тағамға биологиялық активті қоспалар құрамына пайдалануға заңнамамен тыйым салынған басқа да биологиялық активті заттарды, тамақ компоненттері мен өнімдерді қосуға жол берілмейді.
4 "Тағамдық қоспалардың, оларды өндіру мен айналымының қауіпсіздігіне қойылатын талаптар" техникалық регламентін бекіту туралы 8) заңнамаға сәйкес қайда шығарылғаны және қауіпсіздігі расталмаған құрамында тамақ ингредиенттері бар;
5 Адамның өмірі мен денсаулығына және жануарларға, қоршаған ортаға қауіп төндіретін тамақ өнімдерін кәдеге жарату және жою ережесін бекіту туралы 115. Тамақ өнімдерін, ыдысты, өнеркәсіптік қаптаманы кәдеге жарату және жою тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы заңнамамен белгіленген тәртіппен жүзеге асырылады.
6 Адамның өмірі мен денсаулығына және жануарларға, қоршаған ортаға қауіп төндіретін тамақ өнімдерін кәдеге жарату және жою ережесін бекіту туралы …рінен кері қайтарып алуды және тиісті сараптама жүргізуді қамтамасыз етеді, содан соң Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 15 ақпандағы № 140 қаулысымен бекітілген Адамның өмірі мен денсаулығына және жануарларға, қоршаған ортаға қауіп төндіретін тамақ өнімдерін кәдеге жарату және жою ережесінде белгіл…
7 Ауыл шаруашылығы жануарларын бірдейлендіру ережесін бекіту туралы …иялық сәйкестендіру белгісі (таңбасы) болмаса (тұтас етке, тұтас еттің жартысына, төрттен бір бөлігіне, малды сойғаннан алынған өнімдерге, бұлар үшін заңнамамен осындай сәйкестендіру көзделеді);
8 Мемлекеттік ветеринариялық-санитариялық бақылау және қадағалау объектілеріне ветеринариялық құжаттарды беру қағидаларын бекіту туралы …ік ветеринариялық-санитариялық инспекторы беретін ветеринариялық-санитариялық қорытынды, ветеринариялық сертификат; Қазақстан Республикасының Үкіметі белгілеген тәртіппен тиісті әкімшілік-аумақтық бірлік аумағындағы эпизоотиялық жағдай туралы, малға ветеринария саласындағы қызметті жүзеге асыратын, аудандық м…
9 Санитарлық-эпидемиологиялық қадағалануға тиіс тамақ өнімдерін байыту (фортификациялау) ережесін бекіту туралы 102. Тамақ өнімдерін байыту (фортификациялау) Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 19 қаңтардағы № 32 қаулысымен бекітілген Санитарлық-эпидемиологиялық қадағалануға тиіс тамақ өнімдерін байыту (фортификациялау) ережесіне сәйкес жүргізіледі.
10 Тамақ өнімдерін өндіру (дайындау) объектілеріне есептік нөмірлер беру ережесін бекіту туралы 67. Жұмыс істеп тұрған объектілер Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 11 ақпандағы № 125 қаулысымен бекітілген Тамақ өнімдерін өндіру (дайындау) объектілеріне есептік нөмірлер беру ережесіне сәйкес тамақ өнімдері өндірісінің есептік нөмірін беруге ж…
11 Тамақ өнімдерін өндіру (дайындау) объектілеріне есептік нөмірлер беру ережесін бекіту туралы …ді аурулары бар адамдар, сондай-ақ инфекциялық ауруларға күдікті адамдар жұмысқа жіберілмейді. Тексеріп-қарау нәтижелері осы Санитариялық қағидаларға 3-қосымшаға сәйкес нысан бойынша арнайы журналға енгізіледі. Жұмысқа рұқсат беруді жүргізу тәртібі және құжаттамалық ресімдеуді өндіруші бекітеді.
12 Тамақ өнімдерін өндіру (дайындау) объектілеріне есептік нөмірлер беру ережесін бекіту туралы …йдаланылмайтын жабдықтар жұмыс басталар алдында кейіннен жуу және дезинфекциялау сапасын микробиологиялық бақылау арқылы осы Санитариялық қағидаларға 4-қосымшаға сәйкес қайта дезинфекцияланады.
13 Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы …мтамасыз етіледі. Технологиялық жабдықтың жұмысын бақылауды «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы» Қазақстан Республикасының 2007 жылғы 21 шілдедегі Заңының талаптарына сәйкес шаруашылық жүргізуші субъектілер ұйымдастырады.
14 Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы 6) таңбаланбаған болса немесе таңбасында мәліметтер болмаса немесе таңбасы тамақ өнімдерін таңбалау саласындағы заңнамада көзделген талаптарға сәйкес болмаса;
15 Техникалық реттеу туралы … және Еуразиялық экономикалық қауымдастығының санитариялық шаралар жөніндегі заңнамасында, сондай-ақ Қазақстан Республикасының денсаулық сақтау және техникалық реттеу саласындағы заңнамасында белгіленген мәндерінде пайдаланылады.
16 Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы «Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы» Қазақстан Республикасының 2009 жылғы 18 қыркүйектегі Кодексінің 6-бабының 2) тармақшасына сәйкес Қазақстан Республикасының Үкiметi ҚАУЛЫ ЕТЕДІ:
17 Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы …ерминдер Кеден одағының және Еуразиялық экономикалық қауымдастығының санитариялық шаралар жөніндегі заңнамасында, сондай-ақ Қазақстан Республикасының денсаулық сақтау және техникалық реттеу саласындағы заңнамасында белгіленген мәндерінде пайдаланылады.
18 Қазақстан Республикасы Үкіметінің кейбір шешімдерінің күші жойылды деп тану туралы Ескерту. Күші жойылды - ҚР Үкіметінің 08.09.2015 № 754 қаулысымен (алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі).
кейбір жолдар фильтрден өткізілді. фильтрді алу

Құжатқа сілтемелер

№
Құжат
Контекст
1 "Кондитерлік бұйымдарды өндіру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларын бекіту туралы …(бұдан әрі – өнімдер) өндіру осы Санитариялық қағидаға, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласында қолданылатын техникалық регламенттерге және басқа да нормативтік құқықтық актілерге сәйкес жүзеге асырылады.
2 "Тамақ өнімдерінің көтерме және бөлшек сауда объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларын бекіту туралы …, қауіпті тамақ азық-түліктерінің, материалдар мен бұйымдардың кәдеге жаратылу немесе жойылу шарттарына қойылатын талаптарды белгілейтін стандарттар, санитариялық, ветеринариялық-санитариялық және фитосанитариялық қағидалар мен басқа да нормативтік құқықтық актілер;
3 "Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық саламаттылығы саласында тәуекелдер дәрежесін бағалау критерийі мен тексеру парақтарының нысандарын бекіту туралы" Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау министрінің 2012 жылғы 19 желтоқсандағы № 872 бұйрығына өзгерістер енгізу туралы Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2012 жылғы 02 ақпандағы № 200 қаулысымен бекітілген «Тамақ өнімдерін өндіру жөніндегі объектілерге қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар»,
4 "Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық саламаттылығы саласында тәуекелдер дәрежесін бағалау критерийі мен тексеру парақтарының нысандарын бекіту туралы" Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау министрінің 2012 жылғы 19 желтоқсандағы № 872 бұйрығына өзгерістер енгізу туралы Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2012 жылғы 02 ақпандағы № 200 қаулысымен бекітілген «Тамақ өнімдерін өндіру жөніндегі объектілерге қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар»,
5 "Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық саламаттылығы саласында тәуекелдер дәрежесін бағалау критерийі мен тексеру парақтарының нысандарын бекіту туралы" Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау министрінің 2012 жылғы 19 желтоқсандағы № 872 бұйрығына өзгерістер енгізу туралы Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2012 жылғы 02 ақпандағы № 200 қаулысымен бекітілген «Тамақ өнімдерін өндіру жөніндегі объектілерге қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар»,
6 Қазақстан Республикасы Үкіметінің кейбір шешімдерінің күші жойылды деп тану туралы …ылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар» санитариялық қағидаларын бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2012 жылғы 3 ақпандағы № 200 қаулысы (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2012 ж., № 32, 417-құжат).
кейбір жолдар фильтрден өткізілді. фильтрді алу

Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

Базаның жай-күйі

  • Барлық құжат: 423068
  • Қазақ тілінде: 210740
  • Орыс тілінде: 210161
  • Ағылшын тілінде: 2166
  • Жаңартылған күні: 12.05.2025
  • 06.05.2025 күннің жағдайына құжаттар

Құқықтық ақпараттық қызметі

  • Қалалық телефондардан тегін қоңырау
    119 Қазақстан бойынша
    58-00-58 Астана, Алматы қ. үшін
  • Пайдаланушылық келiciм
  • Кері байланыс
  • Пайдаланушы нұсқаулығы
  • Жиі қойылатын техникалық сұрақтар
  • «100 сұрақ – 100 жауап» анықтама
  • Құқықтық кеңес
  • Экран дикторы
  • Сайт картасы

Қолдау қызметі

  • Email: support@zqai.kz
  • Телефон (сайттың техникалық сұрақтары бойынша):
    (7172) - 572496
  • Жұмыс уақыты: 09:00 - 18:30
    (Астана қ. уақыты бойынша)
  • Демалыс күндері: сенбі, жексенбі

Соңғы құжаттар RSS

  • Арыс қаласының жайылымдарды басқару және оларды пайдалану жөніндегі 2025-2029 жылдарға арналған жоспарын бекіту туралы
  • 2024-2028 жылдарға арналған Солтүстік Қазақстан облысы Мамлют ауданында жайылымдарды басқару және оларды пайдалану жөніндегі жоспарды бекіту туралы
  • Жуалы аудандық мәслихатының 2024 жылғы 30 желтоқсандағы № 36-2 "2025-2027 жылдарға арналған Жуалы ауданы Бауыржан Момышұлы ауылы және ауылдық округтерінің бюджеттері туралы" шешіміне өзгерістер енгізу туралы
  • Арқалық қаласының аумағында сайлау учаскелерін құру туралы
  • Әйтеке би ауданында мүгедектігі бар балалар қатарындағы кемтар балаларды жеке оқыту жоспары бойынша үйде оқытуға жұмсалған шығындарын өндіріп алу тәртібін және мөлшерін айқындау туралы
барлық соңғы құжаттар

Кеңінен таралған құжаттар

  • Қазақстан Республикасының Еңбек Кодексі
  • САЛЫҚ ЖӘНЕ БЮДЖЕТКЕ ТӨЛЕНЕТІН БАСҚА ДА МІНДЕТТІ ТӨЛЕМДЕР ТУРАЛЫ (САЛЫҚ КОДЕКСІ)
  • Әкімшілік құқық бұзушылық туралы
  • Қазақстан Республикасының Азаматтық процестік кодексі
  • Мемлекеттiк сатып алу туралы
  • ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ АЗАМАТТЫҚ КОДЕКСI
  • Қазақстан Республикасының Қылмыстық кодексi
  • ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ ӘКІМШІЛІК РӘСІМДІК-ПРОЦЕСТІК КОДЕКСІ
  • Мемлекеттік сатып алуды жүзеге асыру қағидаларын бекіту туралы
  • Қазақстан Республикасының азаматтық кодексі (ерекше бөлім)
  • Қазақстан Республикасының Кәсіпкерлік Кодексі
  • Қазақстан Республикасының Қылмыстық-процестік кодексi

© 2012. Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінің «Қазақстан Республикасының Заңнама және құқықтық ақпарат институты» ШЖҚ РМК