"Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің арнайы мақсаттағы бөліністері қызметкерлерін тамақтандырудың жеке рационының, білім беру ұйымдары мен емдеу мекемелерінің, қызметтік жануарларының азық-түлiгінің, жабдығының, асханалық-ас үй мүкәммалының заттай нормаларын бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрінің 2015 жылғы 1 қазандағы № 800 бұйрығына өзгерістер енгізу туралы

Жаңа

Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрінің 2021 жылғы 17 ақпандағы № 82 бұйрығы. Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2021 жылғы 23 ақпанда № 22249 болып тіркелді

      БҰЙЫРАМЫН:

      1. "Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің арнайы мақсаттағы бөліністері қызметкерлерін тамақтандырудың жеке рационының, білім беру ұйымдары мен емдеу мекемелерінің, қызметтік жануарларының азық-түлiгінің, жабдығының, асханалық-ас үй мүкәммалының заттай нормаларын бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрінің 2015 жылғы 1 қазандағы № 800 бұйрығына (Нормативтік құқықтық актілерді мемлекеттік тіркеу тізілімінде № 12260 болып тіркелген, "Әділет" ақпараттық-құқықтық жүйесінде 2015 жылғы 17 қарашада жарияланған) мынадай өзгерістер енгізілсін:

      Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің арнайы мақсаттағы бөліністері қызметкерлерін тамақтандырудың жеке рационының, білім беру ұйымдары мен емдеу мекемелерінің, қызметтік жануарларының азық-түлiгінің, жабдығының, асханалық-ас үй мүкәммалының заттай нормалары осы бұйрыққа қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын.

      2. Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің Тыл департаменті Қазақстан Республикасының заңнамасында белгіленген тәртіппен:

      1) осы бұйрықты Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркеуді;

      2) осы бұйрықты Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің интернет-ресурсына орналастыруды;

      3) осы бұйрықты Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркегеннен кейін он жұмыс күні ішінде осы тармақтың 1) және 2) тармақшаларында көзделген іс-шаралардың орындалуы туралы мәліметтерді Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің Заң департаментіне ұсынуды қамтамасыз етсін.

      3. Осы бұйрықтың орындалуын бақылау Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің Аппараты басшысы және Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің Тыл департаментіне жүктелсін.

      4. Осы бұйрық алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі.

      Қазақстан Республикасы
Ішкі істер Министрі
Е. Тургумбаев

      "КЕЛІСІЛДІ"

      Қазақстан Республикасының

      Қаржы министрлігі

      ________________

      2021 жылғы "____" ___________

  Қазақстан Республикасы
Ішкі істер министрінің
2021 жылғы 17 ақпандағы
№ 82 бұйрығына
қосымша
  Қазақстан Республикасы
Ішкі істер министрінің
2015 жылғы 1 қазандағы
№ 800 бұйрығымен
бекітілген

Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің арнайы мақсаттағы бөліністері қызметкерлерін тамақтандырудың жеке рационының, білім беру ұйымдары мен емдеу мекемелерінің, қызметтік жануарларының азық- түлiгінің, жабдығының, асханалық-ас үй мүкәммалының заттай нормалары

1-тарау Қазақстан Республикасы ішкі істер министрлігінің арнайы мақсаттағы бөліністерінің қызметкерлеріне арналған тамақтардың (құрғақ азық) жеке рационы

Р/с №

Өнімдердің атауы

1 адамға тәулігіне грамм мөлшері

1

Бидай ұнынан немесе екінші сұрыпты бидай ұнынан пісірілген галеталар

300
400

2

Ет консервілерінің ассортименті

340

3

Ет-өсімдік консервілерінің ассортименті

680

4

Жол шақпақ қанты

180

5

Шай

3

6

Қағаз майлықтар (дана)

3

      Ескертпе:

      1) Тұрақты орналасу орнынан тыс жерде қоғамдық тәртіпті сақтау, қоғамдық қауіпсіздікті қамтамасыз ету жөніндегі іс-шараларды өткізу кезінде, сондай-ақ ыстық ас әзірлеу мүмкін болмаған басқа да жағдайларда іс-шараға тартылған ішкі істер органдарының жеке құрамы, жеке рационмен қамтамасыз етілсін.

      2) Осы рационмен үзіліссіз тамақтандыру үш күннен аспауы болмау тиіс.

2-тарау Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің білім беру ұйымдарында курсанттардың және бастапқы кәсіптік даярлықтан өтетін адамдардың азық-түлік үлесі

Р/с №

Өнімдердің атауы

1 адамға күніне грамм

1

2

3

7

Бірінші сұрыпты бидай ұны (құнарландырылған)

100

8

Бірінші сұрыпты құнарландырылған ұннан пісірілген бидай наны

400

9

Екінші сұрыпты бидай ұнынан пісірілген наны

350

10

Макарон өнімдері

40

11

Әртүрлі жарма

98

12

Жас картоп

510

13

Қырыққабат

130

14

Пияз

65

15

Сәбіз

95

16

Қияр

30

17

Томаттар

40

18

Қызылша

40

19

Томат пастасы

6

20

Жеміс шырыны (миллилитр)

25

21

Кетчуп

5

22

Жас жемістер

150

23

Жеміс-жидектер шырыны (миллилитр)

25

24

Кептірілген жемістер немесе ұнтақ кисель

30 10

25

Қант

80

26

Бірінші санаттағы сиыр еті

250

27

Жартылай ысталған шұжық

15

28

Бірінші санатты қосымша ет өнімдері (бауыр)

4

29

Жас балық (сазан, жайын, тұқы, көксерке)

120

30

Сиыр сүті (миллилитр)

200

31

Қаймақ

20

32

Сүзбе

30

33

Қатты ірімшік

35

34

Сиыр сары майы

35

35

Тауық жұмыртқасы (дана, аптасына беріледі)

5

36

Өсімдік майы

28

37

Асханалық маргарин

7

38

Шай

2

39

Табиғи кофе немесе какао ұнтағы

1 2

40

Иодталған ас тұзы

20

41

Ашытқы

0,3

42

Лавр жапырағы

0,2

43

Ұнтақталған бұрыш

0,3

44

Қыша ұнтағы

0,3

45

Сірке суы

2

46

Поливитамин дәрі-дәрмегі, грамм/түйіршік (желтоқсан-мамыр)

0,6/1

3-тарау Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің білім беру ұйымдарында курсанттарға және бастапқы кәсіптік даярлықтан өтіп жатқан адамдарға азық-түлік үлесін беру кезінде өнімдерді алмастыру

Р/с №

Өнімдердің атауы

Мөлшері, грамм

алмастырылатын өнім

алмастырушы өнім

бұдан басқа, нөмірдің тармақтары бойынша алмастырылсын

1

2

3

4

5

47

Бірінші сұрыпты құнарландырылған бидай ұнынан пісірілген нан алмастырылсын:

100

-

-


бірінші сұрыпты бидай ұнынан пісірілген кепкен нанмен

-

65

-


бірінші сұрыпты бидай ұнымен

-

75

-


бірінші сұрыпты бидай ұнынан пісірілген жай галеталармен

-

65

15


май қосылған жақсартылған галеталармен

-

35

-


бірінші сұрыпты бидай ұнынан пісірілген жай және кесілген батондармен

-

95

-


жоғары сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нанмен

-

55

-


екінші сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нанмен

-

105

-

48

Бірінші сұрыпты (құнарландырылған) бидай ұны, алмастырылсын:

100

-

қайта алмастыруға рұқсат етілмейді


күрішпен

-

100

3


макарон өнімдерімен

-

100

3


жарма ұнтағымен

-

100


49

Әртүрлі жарма алмастырылсын:

100

-

қайта алмастыруға рұқсат етілмейді


пісіруді қажет етпейтін жармалармен

-

100

-


күрішпен

-

100

2


макарон өнімдерімен

-

100

2


жарма, жарма-көкөніс және көкөніс концентраттарымен

-

100

-


екінші сұрыпты бидай ұнымен

-

100

-


"томат соусындағы соя бұршағы" консервілерімен

-

200

-


жас картоппен


500

4


табиғи картоппен консервіленген (құйманы қоса алғанда) жартылай фабрикат

-

500

-


жас көкөністермен

-

500

4


ашытылған және тұздалған көкөністермен

-

500

4


картоп және кептірілген көкөністермен, құрғақ картоп пюресімен, картоп жармасымен, картоп және сублимациялық жолмен кептірілген көкөністермен

-

100

-


көкөніс консервілері мен табиғи және маринадталған бұршақ, тұқымдастар (құйманы қоса алғанда)

-

500

-


етсіз бірінші түскі ас көкөніс консервілерімен

-

375

-


көкөністі тұздық консервілерімен

-

250

-


көкөніс консервілерімен бар жеңіл тамақ

-

375

8,17

50

Ашытылған, тұздалған көкөністер алмастырылсын:

100

-

3


пиязбен

-

100

-


кептірілген немесе сублимациялық, жолмен кептірілген пиязбен

-

10

-


көк жуамен (перо)

-

200

-


сарымсақпен

-

50

-


көкөністі консервілер


170


51

Сығымдалған ашытқылар алмастырылсын:

100

-

-


кептірілген ашытқылармен

-

50

-

52

Бірінші санатты сиыр еті, алмастырылсын:

100

-

-


сүйекті ет блоктарымен

-

100

-


сүйексіз ет блоктарымен

-

80

-


түйе етімен

-

100

-


бірінші санатты қосымша ет өнімдерімен (оның ішінде бауырмен)

-

100

-


екінші санатты қосымша ет өнімдерімен

-

300

-


тазартылған құс етімен

-

100

-


жартылай тазартылған және тазартылмаған құс етімен

-

120

-


сублимациялық кептірілген және жылумен кептірілген етпен

-

33

-


пісірілген шұжықпен және сосискалармен (сарделькалармен)

-

80

7


ысталған ет өнімдерімен (төс етімен, орамамен, жартылай ысталған шұжықпен)

-

60

7


түрлі ет консервілерімен

-

75

-


балықпен (мұздатылған, қатырылған және тұздалған бассыз күйінде)

-

150

8,11


әр түрлі балық консервілерімен

-

120

8


мәйекті қатты сырмен

-

46

7,11


балқытылған сырмен

-

72

11


тауық жұмыртқаларымен (дана)

-

2

11,12

53

Жартылай ысталған шұжық алмастырылсын:

100

-

-


Шұжық фаршымен

-

125

-

54

Балықты (суытылған, мұздатылған және тұздалған, тазартылған бассыз күйінде) мыналармен алмастырылсын:

100

-

6,11


тұздалған және басымен ысталған шабақпен

-

100

-


бөлшектеу жағдайына қарамастан басы бар балықтардың барлық түрі мен тұқымдастығы

-

130

-


ысталған және қақталған

-

75

-


балық етімен

-

70

-


кептірілген балықпен және сублимациялық кептірілген балықпен

-

33

-


бөлшектеу жағдайына қарамастан тұздалған бассыз балықпен

-

85

-


әр түрлі балық консервілерімен

-

80

6


тіскебасар көкөніс консервілерімен

-

120

3,18

55

Сиыр сары майы мыналармен алмастырылсын:

100

-

10,11


зарарсыздандырылған консервіленген маймен

-

100

-


құрғақ май концентратымен

-

70

-

56

Ерітілген жануарлар майы, маргарин мыналармен алмастырылсын:

100

-

-


сиыр сары майымен

-

67

-


өсімдік майымен

-

100

-


шикі маймен

-

130

-

57

Сиыр сүті (миллилитр) мыналармен алмастырылсын:

100

-

18


құрғақ сүтпен, құрғақ қатықпен және сублимациялық кептірілген ашыған сүт өнімдерімен

-

15

-


қант қосылған қоюландырылған сүтпен

-

20

-


қантсыз қоюландырылған зарарсыздандырылған сүтпен

-

30

-


табиғи кофемен немесе қоюландырылған сүтті және қантты какаомен

-

20

-


ашыған сүт өнімдерімен (айранмен, қатықпен, ацидофилинмен)

-

100

-


кілегеймен

-

20

-


қаймақпен

-

20

-


құрғақ қаймақпен

-

10

-


сүзбемен

-

30

-


сиыр сары майымен

-

5

-


ерітілген сиыр сары майымен

-

5

-


мәйекті қатты сырмен

-

12

6, 7


балқытылған сырмен

-

18

6


тауық жұмыртқасымен, (дана)

-

0,5

6,12


қант қосылған қоюландырылған кілегеймен

-

20

-


уызбен

-

24

-


балықпен (суытылған, мұздатылған және тұздалған) тазартылған, бассыз күйінде


60

6, 8

58

Тауық жұмыртқалары (дана), алмастырылсын:

1

-

6,11


жұмыртқа ұнтағымен

-

15

-


жұмыртқа меланжімен

-

50

-

59

Қант мыналармен алмастырылсын:

100

-

-


карамельмен

-

50

-


тосаппен, джеммен, повидломен

-

140

17


мармеладпен

-

130

-


печеньемен

-

100

15


вафлимен


100

1,15


халуамен

-

120

14


пастиламен

-

120

-

60

Шоколад мыналармен алмастырылсын:

100

-

-


какао-ұнтағымен

-

150

21


табиғи кофе немесе қоюландырылған сүт және қант қосылған сүтпен

-

200

-


табиғи кофемен

-

150

-


балмен

-

165

-


тәтті текшелермен

-

160

-


халуамен

-

150

13

61

Печенье мыналармен алмастырылсын:

100

-

-


галеталармен, баранка өнімдерімен

-

100

1


вафлимен

-

85

1

62

Томат пастасы мыналармен алмастырылсын:

100

-

-


томат пюре

-

200

-


томат соустарымен

-

150

-


томат шырындарымен (миллилитр), жаңа піскен қызанақпен

-

500

-


кетчуппен

-

150

-

63

Жаңа піскен жемістер мыналармен алмастырылсын:

100

-

-


жас жидектермен

-

100

-


апельсинмен, мандаринмен

-

100

-


қарбызмен

-

300

-


қауынмен

-

200

-


кептірілген жемістермен

-

20

19


сублимациялық кептірілген жемістермен және жидектермен

-

20

-


консервіленген компоттармен (миллилитр)

-

50

-


табиғи жеміс және жидек шырындарымен (миллилитр)


100

18


құрғақ заттары 50 пайыздан кем емес табиғи жеміс және жидек шырындарымен (миллилитр)

-

20

-


сублимациялық кептірілген шырындармен

-

18

-


жеміс сусындарымен (миллилитр)

-

130

-


жеміс және жидек шырындарымен (миллилитр)

-

10

-


тосаппен, джеммен, повидломен

-

17

13


жеміс және жидек қоспалары бар кисель концентратымен

-

30

20, 24

64

Табиғи жеміс және жидек шырындары мыналармен алмастырылсын (миллилитр):

100

-

-


Жеңіл тамақпен көкөніс консервілерімен

-

50

3, 8


лимон қышқылымен

-

0,5

-


қантпен

-

15

-


томат, көкөніс шырынымен (миллилитр)

-

300

-


сиыр сүтімен (миллилитр)

-

100

11

65

Кептірілген жемістер мыналармен алмастырылсын:

100

-

17


цукаттармен

-

100

-

66

Жеміс және жидек қоспалары бар кисель концентраты мыналармен алмастырылсын (миллилитр):

100

-

17, 24


қантпен

-

50

-


шаймен

-

2

-

67

Табиғи кофе мыналармен алмастырылсын:

100

-

14


еритін кофемен

-

40

-


кофе сусынымен

-

200

-


какао ұнтағымен

-

200

14


бірінші сұрыпты қара бұйра шаймен

-

100

22

68

Қара бұйра шай мыналармен алмастырылсын:

100

-

-


еритін шаймен

-

80

-


кофе сусынымен

-

800

21

69

Қыша ұнтағы мыналармен алмастырылсын:

100

-

-


дайын қышамен

-

600

-

70

Картоп крахмалы мыналармен алмастырылсын:

100

-

-


жеміс және жидек қоспалары бар кисель концентратымен

-

100

17,20


жас картоппен

-

500

3, 4

71

Табиғи спиртті сірке суы мыналармен алмастырылсын:

100

-

-


сірке су ерітіндісімен


5


72

Соя өнімі мыналармен алмастырылсын:

100

-

-


жас картоппен

-

250

-


арпа жармасымен

-

150

-


сұлы жармасымен

-

150

-


бидай жармасымен

-

150

-

4-тарау Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің емдеу мекемелеріндегі пациенттердің (емделушілердің) азық-түлік үлесі

Р/с №

Өнімдердің атауы

1 адамға тәулігіне грамм мөлшері

1

2

3

73

Бірінші сұрыпты бидай ұны

100

74

Бірінші сұрыпты құнарландырылған ұннан пісірілген бидай наны

450

75

Екінші сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нан

100

76

Макарон өнімдері

30

77

Түрлі жарма

88

78

Жас картоп

550

79

Қырыққабат

100

80

Пияз

70

81

Сәбіз

90

82

Қияр

30

83

Томаттар

30

84

Қызылша

40

85

Томат пастасы

6

86

Жеміс шырыны (миллилитр)

50

87

Жас жемістер

200

88

Жеміс жидек шырыны (миллилитр)

50

89

Кептірілген жемістер немесе ұнтақ кисель

20 10

90

Тосап

5

91

Қант

70

92

Бірінші санаттағы сиыр еті

240

93

Құс еті

56

94

Бірінші санатты қосымша ет өнімдері (бауыр)

4

95

Жас балық (сазан, жайын, тұқы, көксерке)

120

96

Сиыр сүті (миллилитр)

400

97

Қаймақ

20

98

Сүзбе

30

99

Қатты ірімшік

30

100

Сиыр сүті (миллилитр)

45

101

Тауық жұмыртқасы (дана)

1

102

Өсімдік майы

25

103

Асхана маргарині

10

104

Шай

2

105

Табиғи кофе немесе ұнтақ какао

1 2

106

Йодталған ас тұзы

20

107

Ашытқы

1

108

Лавр жапырағы

0,2

109

Ұнтақталған бұрыш

0,3

110

Қыша ұнтағы

0,3

111

Картоп крахмалы

5

112

Сірке суы

2

113

Поливитамин дәрі-дәрмегі, г/түйіршік (желтоқсан-мамыр)

0,6/1

5-тарау Қазақстан Республикасы ішкі істер министрлігінің емдеу мекемелеріндегі пациенттердің (емделушілердің) азық-түлік үлесін беру кезінде өнімдердің ауыстырылуы

Р/с N

Өнімдердің атауы

Мөлшері, грамм

Пациенттердің (емделушілердің) топтары

Ауыстырылатын өнім

ауыстырушы өнім

1

2

3

4

5

114

Екінші сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нан мыналармен алмастырылсын:

100

-

Барлық санаттағы


бірінші сұрыпты құнарландырылған бидай ұнынан пісірілген нанмен

-

90


бірінші сұрыпты бидай ұнымен

-

75


жарма ұнтағымен

-

75


түрлі жармамен

-

75

115

Бірінші сұрыпты бидай ұны мыналармен алмастырылсын:

100

-

Барлық санаттағы


жоғары сұрыпты бидай ұнынан

-

95

116

Әр түрлі жарма мыналармен алмастырылсын:

100

-

Барлық санаттағы


жарма ұнтағымен

-

100

117

Өсімдік майы мыналармен алмастырылсын:

100

-

Барлық санаттағы


сиыр сары майымен

-

67

118

Сиыр сары майы және өсімдік майы мыналармен алмастырылсын:

100

-

Барлық санаттағы


ерітілген жануар майларымен, маргаринмен

-

150

119

Емдеу үлесінің барлық азық-түлігі мыналармен алмастырылсын:

-

-

№ 0 диетаға мұқтаждар үшін


1) табиғи жеміс және жидек шырындарымен (миллилитр)

-

250


картоп крахмалымен

-

10


шаймен

-

2


қантпен

-

70


кептірілген жемістермен

-

20


сиыр сары майымен

-

5


2) табиғи жеміс және жидек шырындарымен (миллилитр)

-

200

№ 0б диетаға мұқтаждар үшін


картоп крахмалымен

-

10


қантпен

-

50


шаймен

-

2


кептірілген жемістермен

-

80


қарақұмық жармасымен

-

40


күрішпен

-

40


ұнтақ жармамен

-

40


тосаппен

-

30


бірінші сұрыпты бидай ұнынан пісірілген ақ нанмен

-

100


3) табиғи жеміс және жидек шырындарымен (миллилитр)

-

200

№ 0в диетаға мұқтаждар үшін


картоп крахмалымен

-

10


шаймен

-

2


қантпен

-

70


кептірілген жемістермен

-

20


қарақұмық, ұнтақ жармалармен

-

40


сиыр сүтімен (миллилитр)

-

100


тауық жұмыртқаларымен (дана)

-

1


сиыр сары майымен

-

5


картоппен

-

100


сәбізбен

-

100


қызылшамен

-

100


жас алмамен

-

300


тосаппен

-

30


бірінші сұрыпты бидай ұнынан пісірілген ақ нанмен

-

20

120

Бірінші сұрыпты бидай ұнынан пісірілген ақ нан

400

-

Диабетпен ауыратын мұқтаждар үшін


жарма ұнтағы, күріш және макарон өнімдері

90

-


бірінші сұрыпты бидай ұны

10

-


қант

70

-


тосап мыналармен алмастырылсын:

5

-


етпен

-

120


тауық жұмыртқаларымен (дана)

-

3


сүзбемен

-

80


балықпен

-

100

121

Қант мыналармен алмастырылсын:

100

-

Диабетпен ауыратын мұқтаждар үшін


ас ксилитімен немесе сорбитпен

-
-

40
40

6-тарау Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің қызметтік жануарларының азық-түлігі 1-бөлім. Аттар

Р/с N

Жануарлар түрлері

Тәулікте бір жануарға арналған мөлшері, грамм

Күн сайын төсенішке, кг

сұлы

шөп

тұз

сабан

122

Мініс және жүк артылатын аттар

6000

7000

25

1,6

123

Жегіс аттар

6500

8000

25

1,6

124

Құлындар:




1,6

1 жылға дейін

2000

3000

10


1-ден 1,5 жасқа дейін

2500

4500

10


1,5-дан 2 жасқа дейін

3200

4900

10


      Ескертпе:

      1. Аймақтарда жылқыға бос жайылымдар болмаған жағдайда бір жануарға тәулігіне 8 кг - сұлы, 10 кг - шөп беріледі.

      2. Қабылдау пункттерінде жылқыларды ұстағанда, оларды жер үсті және су көлігімен тасымалдау кезінде бір жылқыға тәулігіне: шөп - 13 кг, сабан - 1,5 кг, 1 қазаннан 1 сәуірге дейінгі аралықта тасымалдау 1000 км асса шөп - 15 кг, сабан - 1,5 кг берілсін.

      Атты-спорты командаларының штаттық жылқылары үшін: шөп - 6 кг, сұлы - 5 кг, бидай кебегі - 1 кг, ұсақталған жүгері - 1 кг, шөп ұны - 1 кг, меласса-патока - 5 кг, зығыр дәні - 0,05 кг, витамин-минералды қосымша жем -0,5 кг, тұз - 0,05 кг, тістемі бұзылған жылқыларға шөп – 1,5 кг берілсін.

2-бөлім. Қызметтік иттер

Р/с №

Өнімдердің атауы

Тәулігіне бір итке мөлшері, грамм

ересек иттер

алты айлық жасқа дейінгі күшіктер

125

Сұлы жармасы, тары

600

300

126

Екінші санаттағы ет немесе жылқы еті

400

200


немесе екінші санаттағы қосымша ет өнімдері

1000

200

127

Сиыр сүті (миллилитр)

-

500

128

Жануар майлары

13

10

129

Картоп, көкөністер

300

100

130

Тұз

15

10

      Ескертпе:

      1. Питомниктердегі асыл тұқымды иттер үшін бір итке күніне осы нормаға қосымша 50 г екінші санатты ет немесе 125 г екінші санатты қосалқы ет азық-түлігі беріледі.

      2. Ауру және көтерем иттер үшін мал-дәрігерлік қызметі мамандарының қорытындылары бойынша 200 г сұлы жармасының немесе тарының орнына осындай мөлшерде күріш беруге рұқсат етіледі.

      3. Осы нормаға қосымша мал-дәрігерлік қызметі мамандарының қорытындылары бойынша бір итке тәулігіне мыналарды беру:

      1) ауру және көтерем иттер үшін - 500 мл. сүт;

      2) күшіктеген ұрғашы иттер үшін - 100 г екінші санатты ет немесе 250 г қосымша ет өнімдері;

      3) күшіктерін емізетін ұрғашы иттер үшін (күшіктерін бөліп алғанша) питомниктерде - екінші санатты 100 г ет немесе екінші санатты 250 г қосымша ет өнімдері, сондай-ақ 500 мл. сүт;

      4) денсаулықтарына зиян келтіретін объектілерді күзететін иттер үшін - 500 мл. сүт;

      5) ересек иттерге - 15 г, күшіктерге және өсеіп кележатқан иттерге - 5-10 г кешенді поливитаминдер және минералды препараттар беруге рұқсат етіледі.

      4. Он екі сағаттан асатын жолда тасымалдау кезінде осы нормада көзделген азық-түлік орнына бір итке тәулігіне 350 гр. өлшеп оралған екі банка ет-өсімдікті консервілерін немесе 700 гр. құрғақ азық беруге рұқсат етіледі.

      5. 4-айлық жасқа дейінгі күшіктерге бір деңгейлі күн сайынғы арттырумен:

      1) сұлы жармасы, тары - үш апталық жасынан 40 г бастап;

      2) екінші санатты ет немесе жылқы еті - бір айлық жасынан 20 г бастап, ал екінші санатты етті азық-түлігі - 40 г бастап берілсін.

      6. Төсенішке тәулігіне ересек итке 800 г және күшік үшін 400 г сабан берілсін.

      7. Белгіленген тәуліктік нормалар шегінде қызметтік иттер үшін құрғақ азық мынадай есеппен берілсін:

Иттердің санаты

Өлшем бірлігі

Иттің салмағы мен жасына байланысты азық мөлшері

40 кг- ға дейін

40-50 кг

1 айлық күшіктер

1-2 айлық күшіктер

2-4 айлық күшіктер

Ересек иттер

грамм

510

640

-

-

-

Асыл тұқымды иттер

грамм

510

640

-

-

-

Күшіктер

грамм

-

-

350

400

490

7- тарау Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің қызметтік жануарларын қоректендіру бойынша бір азық-түлікті басқасына ауыстыру

1-бөлім. Қызметтік иттерге

Р/с N

Өнімдердің атауы

Мөлшері, грамм

алмастырылатын азық-түлік

ауыстыратын азық-түлік

1

2

3

4

131

Сұлы жармасы немесе тары мыналармен алмастырылсын:

100

-

бидай кебегімен

-

150

макарон өнімдерімен

-

100

132

Екінші санатты ет мыналармен алмастырылсын:

100

-

екінші санаттағы ет субазығымен

-

250

ет консервілерімен

-

80

екінші санаттағы ет өнімдерінен пісірілген фаршпен

-

100

қайнатылған тамақпенпен (ет-өсімдікті): асыл тұқымды иттер үшін саптық иттер

- -

140 130

Қанды ұн мен (протеині 90 %-дан кем емес) : асыл тұқымды иттер үшін саптық иттер үшін

- -

10 8

133

Сиыр сүті мыналармен алмастырылсын (миллилитр):

100

-


қаймағы алынбаған құрғақ сүтпен

-

15


қайнатылған қантсыз құрғақ сүтпен

-

30

134

Ерітілген жануарлар майы мыналармен алмастырылсын:

100

-


маргаринмен

-

100


өсімдік майымен (тазартылған)

-

100


май-сырмен

-

130

135

Картоп және көкөніс мыналармен алмастырылсын:

-

-


жармамен (сұлы, тары)

-

20

2-бөлім. Қызметтік иттерді тамақтандыруға арналған ет-өсімдікті консервілер

Р/с №

Тағамдар

Бір банкі үшін ұстап қалуға жататын азық-түліктің мөлшері, грамм

екінші санатты ет

екінші санатты ет қосалқы өнімдері

сұлы жармасы, тары

жануар майлары

136

Ет-өсімдікті консервілері екінші санатты етпен

88

-

94

2

137

Ет-өсімдікті субазық консервілері екінші санатты етпен

-

131

74

2

3-бөлім. Аттарды тамақтандыруға арналған жем-шөп

Р/с №

Азық-түлік, жем-шөп

Мөлшері, грамм

алмастырылатын азық-түлік

алмастырылатын азық-түлік

138

Шөп мыналармен алмастырылсын:

100

-

сұлымен, арпамен, жүгерімен, бидай кебегімен

-

50

брикетті құрама жеммен

-

75

139

Сұлы мыналармен алмастырылсын:

100

-


арпамен жүгерімен бидай кебегімен сұлы кебегімен зығыр, күнбағыс күнжаралармен жоңышқамен жугарамен шөппен толық рационды құрама жеммен (брикеттелген)

- - - - -
- - - -

100 100 100 125 100-ден 100 100 200 150

8- тарау Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің білім беру ұйымдарының жабдықтары, асханалық-ас үй мүкәммалы

1-бөлім. Асханаларына

Р/с №

Мүліктердің атауы

Өлшем бірлігі

4 орындық үстелге

жалпы асхана

стационар мед. пунктінің асханасы

құралдардың саны

адам саны

құралдардың саны

адам саны

1

2

3

4

5

6

7

140

Фарфор шай ыдысы

дана

-

-

1

1

141

Нанға арналған ваза

дана

1

4

1

4

142

Асханалық шанышқы

дана

1

1

1

1

143

Шұңғыл кастрюль:







сыйымдылығы 4 литр бірінші асқа арналған

дана

1

4

-

-


сыйымдылығы 2 литр екінші асқа арналған

дана

2

4

-

-

144

Асхана дастарханы:







тамақ үстеліне арналған

метр

0,25

1

0,25

1


басқа ас үй, асхана керегіне арналған

метр

0,05

1

0,05

1

145

Сыйымдылығы 210 текше см. кружка

дана

1

1

1

1

146

Сыйымдылығы 0,2 литр құятын қасық

дана

1

4

-

-

147

Ас қасық

дана

1

1

1

1

148

Шай қасық

дана

1

1

1

1

149

D-200 мм табақша

дана

1

1

1

1

D-240 мм шұңғыл тәрелке

дана

2

1

2

1

150

Асханалық пышақ

дана

1

1

1

1

151

Тамақ беруге арналған поднос

дана

1

20

1

20

152

Кастрюль және шайнек астына қойылатын ыдыс

дана

2

4

2

4

153

Суға арналған шыны ыдыстар (құмыра, екі стақан, поднос және шыны немесе фарфор шайқауға арналған ыдыс)

ж-қ

-

-

1

4

154

1 күн есебіне қағаз майлықтар

дана

2

1

2

1

155

Нан салатын вазаларға арналған зығырдан жасалған майлықтар

дана

1

4

1

4

156

Шайға арналған үрленіп жасалған шыны стакан

дана

1

1

1

1


сұйықтық ішуге арналған сыйымдылығы 0.4 литр кружка

дана

1

1

1

1

157

Майлыққа арналған фарфор немесе пластмасса стақан (ваза)

дана

1

4

1

4

158

Дәмдеуішке арналған сауыт (қыша, бұрыш, тұз):







3-тесікті металлдан жасалған

ж-қ

1

4

1

4


3-орынды жиектелген және астына қоятын ыдысы бар

ж-қ

1

4

1

4

159

Екінші тағамға арналған D-200 мм кіші тәрелке

дана

2

1

2

1

160

D-175 кіші тәрелке







жеңіл тағамға арналған

дана

1

1

1

1


сары майға арналған

дана

1

4

1

4


қантқа арналған

дана

1

4

1

4

161

Сыйымдылығы 3 литр шайнек

дана

1

6

1

6

162

Шай шығаруға арналған шайнек

дана

-

-

1

8

163

0,4 литр кружка, ас қасық

дана

әрбір курсантқа

164

Далалық ас-үй, тамақ жеткізу үшін термосы

ж-қ

тұрақты орналасқан жерлерінен тыс жерде тамақтандыру ұйымдастыру үшін штаттық санына байланысты қазандардың көлемі бойынша

2-бөлім. Ас үйге және азық-түлік үстелдеріне

Р/с №

Мүліктің атауы

Өлшем бірлігі

Үлестегі адам санына арналған заттар саны

200 адамға дейін

201-ден 500 адамға дейін

501-ден 1000 адамға дейін

1000 адамнан жоғары

Лазареттер үшін

дайын тамақты жеткізу

әрқашан тамақ дайындағанда

50 адам-ға дейін

50 адамнан жоғары

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


1. Кіші бөлім. Жабдық

165

шекті жүктемесі 10-20 кг жай үстел таразысы: азық- түлік қоймаларының әрбір жеке сақтау үй-жайларына (қоймада)

дана

1

1

1

1

-

-

-

166

2-10 кг шекті жүктемесі үстел таразысы:


ас-үй қоймаларына арналған

дана

1

1

1

1

-

-

1

бөлу орындарына арналған

дана

1

2

3

4

-

1

1


нан кесуге арналған

дана

1

1

1

1

-

1

1

167

Ас-үйге арналған 100-200 кг шекті жүктемесі тауар таразысы

дана

1

1

1

1

-

1

1

168

500-1000 кг шекті жүктемесі тауар таразысы:










азық-түлік қоймаларының әрбір жеке сақтау үй-жайларына (қоймада)

дана

1

1

1

1

-

-

-


нан кесуге арналған

дана

1

1

1

1

-

-

-

мал өлшеуге арналған

дана

1

1

1

1

-

-

-

169

Ыстық суды үзіліссіз дайындауға арналған қайнатқыш:


шайға арналған 100 л-ге дейін

дана

2

2

-

-

-

1

1

ыдыстар мен асханалық приборларды жууға арналған 100 л-ге дейін

дана

2

2

-

-

-

1

1

170

Тамақ дайындайтын кезде ас пісіретін газ, бу электр қазан:



100 л.

дана

5

2

1

-

-

-

-

160 л.

дана

-

1

4

6

-

-

-

250 л.

дана

-

1

6

6

-

-

-

сүйек қайнатуға арналған (сыйымдылығы 250-400 литр қазан)

дана

-

-

1

1

-

-

-

171

Картоп тазартқыш:



150-200 кг/сағат

дана

1

2

-

-

-

-

-

350-400 кг/сағат

дана

-

-

2

3

-

-

-

172

Қол май бөлгіш

дана

1

1

1

1

-

-

1

173

Котлет аунатуға және формаға келтіретін машина

дана

-

-

-

1

-

-

-

174

Пісірілген көкөністерді кесуге арналған машина

дана

-

-

-

1

-

-

-

175

Етбалық цехтарына арналған әмбебап машина

ж-қ

-

-

-

1

-

-

-

176

Көкөніс цехтарына арналған әмбебап машина

ж-қ

-

-

-

1

-

-

-

177

Ұсақтау машинасы

дана

-

-

-

1

-

-

-

178

Ыдыс жуатын машина:

дана


сағатына 2000 тәрелке

дана

-

-

1

1

-

-

-

сағатына 1000 тәрелке

дана

-

1

-

-

-

-

-

сағатына 500 тәрелке

дана

1

-

-

-

-

-

-

179

Ет тартқыш 110-150 кг/сағатына

дана

-

1

1

-

-

-

-

180

Ет тартқыш

дана

1

1

1

1

-

2

2

181

Нан кесуге арналған рычагты пышақ

дана

1

1

1

1

-

1

1

182

Көкөніс кескіштер- тамыр кескіш

дана

-

-

1

-

-

-

-

183

Жалпы мақсаттағы машина жиынтығымен әмбебап жетек

ж-қ

1

1

-

-

-

-

1

184

Балық тазалайтын құрал

дана

-

-

1

2

-

-

-

185

Нан кескіш

дана


1

1

1




186

Ќуыру беті бар ас үйлік плита:



1 шаршы метрге дейін

дана

1

-

-

-

1

1

1


2 шаршы метрге дейін

дана

-

1

1

2

-

-

-

187

Электр таба тостағанымен:



сыйымдылығы 30 литр

дана

1

-

-

-

-

-

-

сыйымдылығы 80 литр

дана

-

1

2

2

-

-

-

188

Қуыру шкафы

дана

-

1

1

2

-

-

-

189

Азық-түлік қоймаларына арналған 10-25 тонналық стационарлық тоңазытқыш

дана

-

-

1

1

-

-

-

190

Азық-түлік қоймаларына арналған мұздатқыш камерасы:



көлемі 6 текше метр

дана

1

1

-

-

-

-

-

көлемі 12 текше метр

дана

-

1

-

-

-

-

-

көлемі 18 текше метр

дана

1

1

-

-

-

-

-

191

Ас үйге арналған мұздатқыш шкаф:



көлемі 0.4 текше метр

дана

1

1

2

1

-

-

1

көлемі 0.6-0.8 текше метр

дана

1

1

2

2

-

-

-

көлемі 1.2-1.25 текше метр

дана

-

1

2

6

-

-

-

192

Тұрмыстық тоңазытқыш:



сыйымдылығы 140 литрден жоғары

дана

-

1

-

-

1

1

-

сыйымдылығы 150 литрден жоғары

дана

1

-

-

1

-

-

-

193

жүк көтергіштігі 80-400 кг жүк арба

дана

1

1

1

2

-

-

-

194

Бөшке тасуға арналған арба

дана

-

1

1

1

-

-

-

195

Плитаға қоятын қазандарға арналған арба

дана

-

1

2

3

-

-

-

196

Ыдыс жинауға арналған арба

дана

1

2

2

3

-

-

-

197

Ас-үйлік буфет

дана

1

-

-

-

1

1

1

198

Азық-түліктерді мұздатуға арналған ванна

дана

3

4

5

7

-

-

-

199

Жуатын металл ванна:



үш секциялы

дана

1

1

2

3

1

1

1

екі секциялы

дана

1

1

1

2

-

1

1

бір секциялы

дана

2

2

2

3

-

1

1

200

Жарма өңдеуге арналған үстел

дана

1

1

1

1

-

-

-

201

Бөлетін металл үстел:



ет бөлуге арналған

дана

1

2

3

4

-

1

1

балық бөлуге арналған

дана

1

2

3

3

-

1

1

көкөніс бөлуге арналған

дана

1

2

2

3

-

1

1

дайын өнімдерге арналған

дана

1

2

2

2

-

-

-

202

Ас үй - асханалардың басқа керегіне арналған өндірісті үстел

дана

4

8

12

16

2

3

3

203

Гигиеналық жапқышы бар тамақтанатын үстел:



4-орынды орындық жиынтығымен

ж-қ

тамақтану залында отыратын орындық саны бойынша

10-орынды орындық жиынтығымен

ж-қ

тамақтану залында бір ауысымда отыратын орындық саны бойынша

204

Тұтас еттерді ілуге арналған тіреу

дана

-

-

1

1

-

-

-

205

Ет шабуға арналған жаңғырық:



ас-үйге арналған

дана

1

1

1

1

-

-

1

азық-түлік қоймаларына арналған

дана

1

1

1

1

-

-

-

206

Нан сақтауға арналған сөре

дана

1

2

3

4

-

1

1

207

Ыдыстарды сақтауға арналған металл сөре

дана

1

2

3

3

-

1

1

208

Терезе және есіктерге арналған тор

ш.м

желдетуге жататын есік пен терезе ойықтарының саны бойынша

209

Кептіретін металл шкаф

дана

1

1

1

1

-

-

-


2. Кіші бөлім. Ас-үйлік ыдыс және мүкәммал

210

Қалған тамақтарды салатын қақпағы бар металл бөшке

дана

1

2

3

5

1

1

1

211

Азық-түлік қоймаларына арналған брезент:



азық-түлікті 10x12 м

дана

-

1

2

1

-

-

-

бунтты

ж-қ

-

-

-

1

-

-

-

212

Азық-түлік қоймаларындағы өсімдік майларына арналған сыйымдылығы 200 л бөшке:



ай сайын май алу кезінде

дана

1

3

6

10

-

-

-

тоқсан сайын май алу кезінде


2

6

12

20

-

-

-

213

Шойын шелек:



ас-үйге арналған

дана

2

3

5

8

1

2

2

азық-түлік қоймаларына арналған

дана

1

2

2

3

-

-

-

214

Эмаль шелек:



ас-үйге арналған

дана

4

5

6

7

-

2

3

азық-түлік қоймаларына арналған

дана

1

2

2

3

-

-

-

215

Аспаздық қазандар шанышқысы

дана

1

1

2

3

-

1

1

216

Транжирлі шанышқы

дана

1

1

2

3

1

1

1

217

Сыйымдылығы 2.0-10.0 литр шұңғыл кастрюль:



Эмаль (тот баспайтын болат)

дана

5

7

10

15

3

5

7

алюминий

дана

5

7

10

15

-

-

-

218

Сыйымдылығы 10-15 литр ұзын тұтқалы кастрюль (таба):



эмаль (тот баспайтын болат)

дана

2

3

3

5

-

1

1

алюминий

дана

2

3

3

5

-

-

-

219

Диета тағамдарын дайындауға арналған тот баспайтын болат плитаға қоятын қазан-қорап

дана

1

1

2

3

-

1

1

220

Балық пісіруге арналған плитаға қоятын тот баспайтын болат қазан

дана

1

1

2

3

-

1

1

221

Сыйымдылығы 20-50 литр плитаға қоятын алюминий қазан

дана

7

10

15

20

-

-

-

222

Сыйымдылығы 20-50 литр плитаға қоятын тот баспайтын қазан

дана

-

-

-

-

-

6

9

223

Тот баспайтын болаттан жасалған ожау:



сыйымдылығы 0.5-0.75 литр

дана

3

4

5

7

-

2

3


сыйымдылығы 0.2-0.25 литр

дана

2

3

5

7

3

3

4

224

Азық-түлік қоймаларындағы өтпелі тағамды салатын мата қап:










30 күнге дейін

дана

40

100

200

250

-

-

-


45 күнге дейін

дана

60

150

300

380

-

-

-


60 күнге дейін

дана

80

200

400

480

-

-

-

225

Картоп тазалауға арналған пышақ

дана

10

15

25

35

-

3

5

226

Консерві банкілерін ашуға бейімделген немесе консервілік пышақ

дана

2

3

4

5

1

1

1

227

Жалпы мақсаттағы ас үйлік пышақ:



ет бөлуге арналған

дана

2

2

4

6

-

2

2

балық бөлуге арналған

дана

2

2

4

6

-

2

2

көкөніс бөлуге арналған

дана

2

2

4

6

-

2

2

май кесуге арналған

дана

1

1

2

3

1

1

1

228

Азық-түлік қоймаларына арналған ет пышақ

дана

1

1

2

3

-

-

-

229

Көкөніс (тамыр) пышағы

дана

2

3

5

7

-

1

2

230

Пышақтар

ж-қ

Әрбір штаттық аспазға бір жиынтық, бірақ ас үйге 4 жиынтықтан кем емес

-

-

1

1

231

Қысқыш-пышақ (шапқыш)

дана

1

1

2

2

-

1

1

232

Нан кесетін пышақ

дана

1

2

2

3

1

1

1

233

Азық-түлік қоймаларындағы өсімдік майын тартатын қол сорғы

дана

1

1

1

1

-

-

-

234

Болаттан жасалған таба

дана

6

8

10

12

-

3

3

235

Азық-түлік қоймаларыныҺ әрбір жеке сақтау үй-жайларына (қойма) психрометр немесе гигрометр

дана

2

2

2

2

-

-

-

236

Алюминий біршүмекті қол жуғыш (су құбыры болмаған жағдайда):



ас-үйге арналған

дана

1

2

2

-

1

1

1

азық-түлік қоймаларына арналған

дана

1

1

1

2

-

-

-

237

Шойын таба

дана

6

8

10

12

-

3

-

238

Дөңгелек мырыш леген:



қол жуғышқа арналған (73-тармақты қараңыз)

дана

2

3

3

5

1

1

1

ас үйдің басқа қажетіне арналған

дана

1

2

3

5

1

1

1

239

Сопақ мырыш леген

дана

3

3

5

5

-

1

2

240

Плитаға қоятын қазандардың астында тұратын металл орындық-сәкі

дана

2

3

4

5

-

1

2

241

Азық-түлік қоймаларының әрбір жеке сақтау үй-жайларына арналған (қоймалық) термометр

дана

2

2

2

2

-

-

-

242

Ет шабатын балта:



ас-үйге арналған

дана

1

1

1

1

-

-

-

азық-түлік қоймаларына арналған

дана

1

1

1

1

-

-

-

243

Сыйымдылығы 36-38 литр сүтке арналған металл фляга

дана

3

7

15

30

-

1

2

244

Сыйымдылығы 2 литр аспаздық ожау:



тот баспайтын болат

дана

2

3

4

5

-

-

1

алюминий құйылған

дана

2

3

4

5

-

-

-

245

Тот баспайтын болат сүзекі

дана

2

2

3

5

-

2

2

246

Сыйымдылығы 7.0 литр алюминий сүзгі (сүзекі)

дана

2

2

3

4

-

1

1

247

Жауынгерлік бақыраштар, жауынгерлік құтылар, жауынгерлік құтылардың қапшықтары

дана

Қазақстан Республикасы ІІО бөліністерінің қатардағы және басшы құрамдарына 1 данадан

9-заттай норма Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігі емдеу мекемелерінің жабдығы және асханалық-ас үй мүкәммалының

1-бөлім. Госпитальдердің және стационарлардың асханаларына

Р/с №

Мүліктердің атауы

Өлшем бірлігі

Құралдардың саны

Қанша адамға

1

2

3

4

5

248

Шай табағы

дана

20

10

249

Жемістерге арналған ваза

дана

3

10

250

Нанға арналған ваза

дана

3

10

251

Гүлге арналған ваза

дана

1

12

252

Асхана шанышқысы

дана

11

10

253

Асхана дастархан:


-

-

тамақтану үстеліне арналған

м.

0,25

1

ас үйдің басқа қажетіне арналған

м.

0,05

1

254

Сыйымдылығы 210 текше см кружка

дана

20

10

255

Ас қасық

дана

11

10

256

Шай қасық

дана

11

10

257

Асханалық пышақ

дана

1

10

258

Тамақ таситын поднос

дана

1

20

259

Шайнек қойғыш

дана

1

10

260

Суға арналған шыны прибор (құмыра, екі стақан, шайқағыш және поднос)

ж-қ

1

40

261

Розетка

дана

1

10

262

Салат салғыш

дана

1

10

263

1 күндік есеппен қағаз майлықтар

дана

2

1

264

Нан және жеміс салатын вазаға арналған кенеп

дана

1

4


майлықтар




265

Мата дастарқан

дана

3

4

266

Шай стақаны:


-

-

жалпы типтегі емдеу мекемелері үшін

дана

4

1

арнайы мақсаттағы емдеу мекемелеріне арналған

дана

6

1

267

Майлықтарға арналған стақан

дана

3

10

268

Дәмдеуіштерге арналған сауыт (қыша, бұрыш, тұз):


-

-

3-ұялы металлдан жасалған

ж-қ

1

10


3-орынды жиектелген және астына қойғышпен

ж-қ

1

10

269

Фарфор тәрелке:


-

-

шұңғыл D-240 мм

дана

15

10

кіші D-240 мм

дана

15

10

кіші D-200 мм

дана

15

10

кіші D-175 мм

дана

15

10

270

Сыйымдылығы 3 литр шайнек

дана

1

10

271

Электр шайнек

дана

1

10

272

Микротолқынды пеш

дана

1

50

2-бөлім. Ас үйге және азық-түлік қоймаларына

Р/с №

Мүліктердің атауы

Өлшем бірлігі

Тамақтанушыға берілетін заттар саны (жататын-орын)

100 адамға дейін

101-ден 300 адамға дейін

301-ден 500 адамға дейін

1

2

3

4

5

6


1. Кіші бөлім. Жабдық

273

Азық-түлік қоймаларының әрбір жеке сақтау үй-жайларында (қоймада) арналған шекті жүктемесі 10-20 кг жай үстел таразысы

дана

1

1

1

274

шекті жүктемесі 2 -10 кг үстел таразысы:


-

-

-

ас-үй қоймаларына арналған

дана

1

1

1

бөлу орындарына арналған

дана

1

2

2

нан кесуге арналған

дана

1

1

1

дайын өнімдерді қоятын орындарға арналған

дана

1

1

1

кондитерлік цехтарға арналған

дана

1

1

1

275

Қоймаларға арналған шекті жүктемесі 100-200 кг тауар таразысы

дана

1

1

1

276

шекті жүктемесі 500-1000 кг тауар таразысы:


-

-

-

азық-түлік қоймаларының әрбір жеке сақтау үй-жайларында (қоймада) арналған

дана

1

1

1

нан кесуге арналған


1

1

1

277

Ыстық суды үзіліссіз дайындауға арналған қайнатқыш:



шайға арналған 100 л. дейін

дана

1

1

2

ыдыстар мен асханалық приборларды жууға арналған 100 л. дейін

дана

1

2

4

278

Тамақ дайындайтын кезде ас пісіретін газ, бу, электр қазаны:



100 л.

дана

3

3

6

160 л.

дана

-

3

-

250 л.

дана

-

-

3

279

Картоп тазартқыш:



150-200 кг/сағат

дана

-

1

-

350-400 кг/сағат

дана

-

-

1

280

Май бөлгіш

дана

1

1

1

281

Қамыр жаюға арналған машина

дана

-

-

1

282

Пісірілген көкөністерді кесуге арналған машина

дана

-

1

1

283

Сағатына 500-1000 тәрелке жуатын машина

дана

-

1

1

284

Сыйымдылығы 140 литр нан илейтін кеспек ағаш шелегі бар машина

ж-қ

-

1

1

285

Сағатына 110-150 кг ет турағыш

ж-қ

-

2

2

286

Ет турағыш

ж-қ

2

1

1

287

Нан кесуге арналған рычагты пышақтар

ж-қ

1

1

1

288

Жалпы мақсаттағы машина жиынтығымен әмбебап жетек

ж-қ

1

1

2

289

Балық тазалайтын құрал

дана

-

-

1

290

Нан кескіш

дана

-

1

1

291

Қуыру беті бар ас үйлік плита:



2 шаршы метрге дейін

дана

1

2

-

5 шаршы метрге дейін

дана

-

-

1

292

Бірінші тағамға арналған электромармитті орын

дана

-

1

1

293

Екінші тағамға арналған стационарлық электромармит

дана

-

1

1

294

Тостағаны бар электр таба:



сыйымдылығы 30 литр

дана

1

-

-

сыйымдылығы 80 литр

дана

-

1

1

295

Кондитерлік қуыру шкафы

дана

1

1

2

296

Азық-түлік қоймаларына арналған стационарлық тоңазытқыш 10-25 тоннаға

дана

-

1

1

297

Азық-түлік қоймаларына арналған мұздатқыш камералар көлемі 6 текше метр

дана

3

-

-

298

Ас үйге арналған мұздатқыш камера:



көлемі 0.4 текше метр

дана

3

4

2

көлемі 0.6-0.8 текше метр

дана

-

1

4

көлемі 1.2-1.25 текше метр

дана

-

-

1

299

Тұрмыстық тоңазытқыш:

дана

2

3

4

300

Электр сүлгі

дана

2

4

6

301

жүк көтергіштігі 130-400 кг жүк арба

дана

-

1

2

302

Бөшке тасуға арналған арба

дана

-

1

1

303

Плитаға қоятын қазандарға арналған арба

дана

-

1

2

304

Ыдыс жинауға арналған арба

дана

1

2

3

305

Азық-түліктерді мұздатуға арналған ванна

дана

3

4

6

306

Жуатын ванна:



үш секциялы

дана

1

2

3

екі секциялы

дана

1

1

2

бір секциялы

дана

1

1

1

307

Жарма өңдеуге арналған үстел

дана

-

1

1

308

Бөлетін металл үстел:



ет бөлуге арналған

дана

2

3

3

балық бөлуге арналған

дана

2

2

2

көкөніс бөлуге арналған

дана

2

2

2

дайын өнімдерге арналған

дана

2

3

4

кондитерлік өнімдерге арналған

дана

2

2

3

309

Өндірістік үстел

дана

5

10

15

310

Тамақтануға арналған 4-орынды орындық жиынтығымен

ж-қ

Отыратын орындардың саны бойынша тамақтанатын залға бір ауысымға

311

Ет шабуға арналған жаңғырық:



ас үйге арналған

ж-қ

1

1

1

азық-түлік қоймаларына арналған

ж-қ

1

1

1

312

Нан сақтауға арналған сөре

ж-қ

1

1

2

313

Ыдыстарды сақтауға арналған металл сөре

ж-қ

1

1

2

314

Кондитерлік бұйымдарға арналған металл сөре

ж-қ

1

1

2

315

Терезе және есіктерге арналған тор

шаршы метр

желдетуге жататын есік пен терезе ойықтарының саны бойынша


2. Кіші бөлім. Ас үйлік ыдыс және мүкәммал

316

Қалған тамақтарды салатын қалпағыбар металл бөшке

дана

1

2

3

317

Өсімдік майларына арналған сыйымдылығы 200л бөшке

дана

1

1

2

318

Мырыш шелек

дана

5

7

10

319

Эмальданған шелек

дана

5

7

10

320

Аспаздық қазандар шанышқысы

дана

2

2

2

321

Транжирлі шанышқы

дана

1

2

2

322

Сыйымдылығы 2.0-10.0 литр эмальданған (тот баспайтын болат) шұңғыл кастрюль:

дана

15

20

25

323

Сыйымдылығы 8-15 литр эмальданған (тот баспайтын болат) ұзын тұтқалы кастрюль (таба):

дана

2

4

6

324

Диета тағамдарын дайындауға арналған тот баспайтын болат плитаға қоятын қазан-қорап

дана

1

1

2

325

50-60 литр плитаға қоятын тот баспайтын болат қазан

дана

5

8

12

326

Сыйымдылығы 20-50 литр плитаға қоятын тот баспайтын болат қазан

дана

10

15

20

327

Тот баспайтын болаттан жасалған ожау:



сыйымдылығы 0.5-0.75 литр

дана

5

8

10

сыйымдылығы 0.2-0.25 литр

дана

5

7

10

328

Гастрономиялық пышақ

дана

2

3

5

329

Картоп тазалауға арналған пышақ

дана

3

5

7

330

Консервілік пышақ

дана

2

3

4

331

Жалпы мақсаттағы ас үйлік пышақ:



ет өңдеуге арналған

дана

2

2

2

балық өңдеуге арналған

дана

2

2

2

көкөніс өңдеуге арналған

дана

2

2

2

май кесуге арналған

дана

1

2

2

332

Азық-түлік қоймаларына арналған ет пышағы

дана

1

1

1

333

Көкөніс пышақтары (тамыр)

дана

2

3

5

334

Пышақ

ж-қ

Әрбір штаттық аспазға бір жиынтық

335

Қысқыш-пышақ (шапқыш)

дана

1

1

1

336

Нан кесетін пышақ

дана

2

3

4

337

Азық-түлік қоймаларындағы өсімдік майын тартатын қол сорғы

дана

1

1

1

338

Болаттан жасалған таба

дана

5

10

12

339

Психрометрлер немесе гигрометрлер азық-түлік қоймаларының әрбір жеке үй-жайларына (қоймаға) арналған

дана

2

2

2

340

Таба

дана

8

13

17

341

Мырыш сопақ шылапшын

дана

2

3

5

342

Азық-түлік қоймаларының әрбір жеке сақтау үй-жайларына қоймалық арналған термометр

дана

2

2

2

343

Плитаға қоятын қазандардың астында тұратын металл орындық-сәкі

дана

2

3

5

344

Ет шабуға арналған балта:



ас үйге арналған

дана

1

1

1

азық-түлік қоймаларына арналған

дана

1

1

1

345

Сыйымдылығы 36-38 литр сүтке арналған металл фляга

дана

4

6

8

346

Сыйымдылығы 2 литр аспаздық ожау:





Сыйымдылығы 2 литр аспаздық ожау:

дана

2

3

4

347

Тот баспайтын болат сүзекі

дана

3

5

7

348

Сыйымдылығы 7,0 литр алюминий сүзгі (кепсерлер)

дана

2

3

5

349

Азық-түлік қоймаларына арналған мата қап

дана

50

150

250

3-бөлім. Емдеу бөлімшелері үшін

Р/с №

Мүліктердің атауы

Өлшем бірлігі

Саны

Қолдану саласы

1

2

3

4

5

350

шекті жүктемесі 2-10 кг үстелге қоятын таразы

дана

1

Әрбір емдеу бөлімшесіне

351

пеш

дана

1

352

үзіліссіз жұмыс істейтін қайнатқыш

дана

1

353

диспенсер

дана

1

354

1-2 комфоркалы ас үй плитасы

дана

1

Әрбір емдеу бөлімшесіне

355

екінші тағамдарға арналған 3 комфоркалы электромармитті орын

дана

1

356

стационарлық электромармитті орын

дана

1

357

тұрмыстық мұздатқыш

дана

1

358

үш секциялы жуатын ванна

дана

2

359

гүлдерге арналған шыны ваза

дана

1

360

жемістерге арналған ваза

дана

1

361

мырыш шелек

дана

2

362

эмальданған шелек

дана

3

363

сыйымдылығы 10 литрге дейінгі тот баспайтын болат шұңғыл кастрюль

дана

3

364

сыйымдылығы 20-50 литр тот баспайтын болат плитаға қоятын қазан

дана

2

365

тот баспайтын болаттан құятын қасық:
сыйымдылығы 0,2 литр
сыйымдылығы 0,5-0,75 литр

дана

3
5

366

Пышақ

дана

1

367

консервілік пышақ

дана

1

368

нан кесетін пышақ

дана

1

369

тамақ бергенде астына қоятын ыдыс

дана

1

370

суға арналған шыны прибор

дана

1

371

болат қаңылтыр таба

дана

1

372

таба

дана

1

373

4 кісі тамақтанатын орынға арналған үстел, орындық жиынтығымен

дана

отыратын орындаресебінен

374

өндірістік үстел

дана

3

375

дөңгелек мырыш шылапшын

дана

2

376

шай шығаратын фарфор шайнек

дана

2

377

сыйымдылығы 3 литр жалтыратылған штампталған шайнек

дана

2

378

жемістерге арналған шыны ваза

дана

1

әрбір палатаға

379

гүлдерге арналған шыны ваза

дана

1

380

әмбебап су үлестіретін (диспенсер)

дана

1

381

суға арналған шыны прибор (кувшин-графин, астына қоятын ыдыс, жататын орынның саны бойынша стақан)

ж-қ

1

382

сыйымдылығы 250 текше см. престелген шыны стақан (дәретхана қажетіне арналған) жататын орындар саны бойынша

дана

1

10-заттай норма Қазақстан Республикасы Ішкі істер министрлігінің қызметтік жануарларының асжабдығы және асханалық-ас үй мүкәммалы

1-бөлім. Қызметтік иттерге арналған ас-үйлері үшін

Р/с №

Мүліктердің атауы

Өлшем бірлігі

Бір ас үйге арналған заттар саны

50 итке дейін

50 иттен жоғары

1

2

3

4

5

383

Тауарларды өлшейтін 500 кг. шекті жүктемесі дейінгі таразы

дана

-

1

384

10-20 кг шекті жүктемесі дейінгі жай үстел таразысы

дана

1

1

385

Жуатын темір ванна

дана

1

1

386

Мырыш шелек

дана

2

3

387

Аспаздық шанышқы

дана

1

1

388

Турайтын тақтай

дана

2

2

389

тамақ пісіретін шойын қазан

дана

1 итке 3 литр есебінен

390

Сыйымдылығы 20-50 литр плитаға қоятын қазан

дана

3

3

391

Быламық құятын астау

дана

бір итке екеу

392

Кенеп қаптар

дана

4

5

393

Жалпы мақсаттағы асханалық пышақ

дана

2

3

394

Бір шүмекті алюминий қол жуғыш

дана

1

1

395

Турағыш темір үстел

дана

1

1

396

Ыдыстар мен мүліктерді қоятын металл сөре

дана

1

4

397

Дөңгелек мырыш леген

дана

2

3

398

Сопақ мырыш леген

дана

1

1

399

Ет шабатын балталар (шағын ас үйде қысқыш-пышақ немесе шапқыш)

дана

1

1

400

Сыйымдылығы 0,4-0,8 текше м. бұрын қолданыста болған мұздатқыш шкаф

дана

1

1

401

Сыйымдылығы 2 литр алюминий аспаздық ожау

дана

1

1

2-бөлім. Мал жемін тасымалдауға және сақтауға арналған ыдыс

Р/с №

Мүліктің атауы

Өлшем бірлігі

Аттардың 10 басына, саны

402

Кенеп қаптар:


30 күнге дейінгі өтпелі қорымен

дана

20


Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

 

бет бойынша іздеу

Іздеу үшін жолды енгізіңіз

Кеңес: браузерде бет бойынша енгізілген іздеу бар, ол жылдамырақ жұмыс істейді. Көбінесе, ctrl-F пернелері қолданылады