"Азық-түлік сауда объектілерінің құрылымына, оларды ұстауға және пайдалануға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық-эпидемиологиялық ережелерi мен нормаларын бекiту туралы
Күшін жойғанҚазақстан Республикасының Денсаулық сақтау министрінің 2004 жылғы 30 қаңтардағы N 100 бұйрығы. Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде 2004 жылғы 12 наурызда тіркелді. Тіркеу N 2733. Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2010 жылғы 30 шілдедегі N 578 бұйрығымен.
Құжаттан сілтемелер
№ |
Құжат |
Контекст |
---|---|---|
1 | "Азық-түлік сауда объектілерінің құрылымына, оларды ұстауға және пайдалануға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық- эпидемиологиялық ережелерi мен нормаларын бекiту туралы Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау министрінің 2004 жылғы 30 қаңтардағы N 100 бұйрығына өзгерістер енгізу туралы | 47. Ескерту. 47-тармақ алынып тасталды - ҚР Денсаулық сақтау министрлігінің 2008.05.23 N 302 Бұйрығымен . |
2 | "Азық-түлік сауда объектілерінің құрылымына, оларды ұстауға және пайдалануға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық- эпидемиологиялық ережелерi мен нормаларын бекiту туралы Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау министрінің 2004 жылғы 30 қаңтардағы N 100 бұйрығына өзгерістер енгізу туралы | Ескерту. 111-тармаққа өзгерту енгізілді - Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің 2008.05.23 N 302 Бұйрығымен . |
3 | "Азық-түлік сауда объектілерінің құрылымына, оларды ұстауға және пайдалануға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық-эпидемиологиялық ережелері мен нормаларын бекіту туралы" Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау министрінің 2004 жылғы 30 қаңтардағы № 100 бұйрығына өзгерістер мен толықтырулар енгізу туралы | Ескерту. 19-тармақ жаңа редакцияда - Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2010.06.28 N 471 Бұйрығымен. |
4 | "Азық-түлік сауда объектілерінің құрылымына, оларды ұстауға және пайдалануға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық-эпидемиологиялық ережелері мен нормаларын бекіту туралы" Қазақстан Республикасының Денсаулық сақтау министрінің 2004 жылғы 30 қаңтардағы № 100 бұйрығына өзгерістер мен толықтырулар енгізу туралы | Ескерту. 25-тармаққа өзгерту енгізілді жаңа редакцияда - Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2010.06.28 N 471 Бұйрығымен. |
5 | "Азық-түлікті бөлшек және көтерме сауда нысандарына қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық ережесін бекіту туралы | Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2010.07.30 N 578 (ресми жарияланған күнінен кейін он күнтізбелік күн өткен соң қолданысқа енгізіледі) бұйрығымен. |
6 | "Нанның және нан-тоқаш, кондитерлік өнімдердің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар" техникалық регламентін бекіту туралы | 143. Нан және басқа да нан өнімдері астаушаларда қолданыстағы нормативтік құқықтық актілерінің талаптарына сай тасылуы тиіс, нанды бірінің үстіне бірін қойып тасуға болмайды. Кондитерлік бұйымдарды ашық ыдыстарда, астаушаларда тасуға болмайды. |
7 | "Халыққа арналған ауызсудың қауіпсіздігіне қойылатын талаптар" техникалық регламентін бекіту туралы | 11. Технологиялық қажеттілікке, шаруашылық-тұрмыстық пайдаланатын және ауыз су қолданыстағы стандарт талаптарына сай болуы тиіс. |
8 | "Өндiрiстiк нысандарды жобалауға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" атты санитарлық-эпидемиологиялық ережелер мен нормаларды бекiту туралы | 35. Өндірістік жайлар, сауда залдары қолданыстағы нормативтік құжаттардың талаптарына сай жылумен қамтамасыз етілуге тиіс. Барлық жайлардағы жылыту аспаптары тазалау, тексеру, жөндеу жұмыстарын жүргізу үшін ыңғайлы орналасуы тиіс. |
9 | Автомобиль көлігімен жүктерді тасымалдау ережесін бекіту туралы | 143. Нан және басқа да нан өнімдері астаушаларда қолданыстағы нормативтік құқықтық актілерінің талаптарына сай тасылуы тиіс, нанды бірінің үстіне бірін қойып тасуға болмайды. Кондитерлік бұйымдарды ашық ыдыстарда, астаушаларда тасуға болмайды. |
10 | Еттерге таңба басу ережесiн бекiту туралы | 95. Сатуға жіберілетін ет және одан жасалған өнімдер тексерілгенін ветеринарлық таңба мен құжат арқылы куәландырылған және ветеринарлық қадағалаушының қорытындысы болғанда ған… |
11 | Жеке медициналық кітапшаларды беру, есепке алу және жүргізу ережесін бекіту туралы | 138. Бөлшектеп сату жүйесіндегі объектілердің сатушысы өзінде жеке медициналық кітапша, санитарлық журнал және тұтынушы үшін сапа қауіпсіздікті растайтын ұйым-өндірушінің құжаты болуы және санитарлық-эпидемиологиялық қызмет органдарының… |
12 | Жеке медициналық кітапшаларды беру, есепке алу және жүргізу ережесін бекіту туралы | 150. Азық-түлік сауда объектілердің әрбір қызметкері өзімен бірге жеке басының медициналық кітапшасы болып, онда барлық медициналық тексерістен және тазалық сақтау дайындығынан өткендігі туралы мәлімет болуы тиіс. |
13 | Мал тегі өнімдерін және шикізаттарын өндіруші, дайындаушы (ет өндіруші), сақтаушы, қайта өңдеуші және сатушы ұйымдарда мемлекеттік ветеринариялық қадағалаудың Ережесін бекіту туралы | 95. Сатуға жіберілетін ет және одан жасалған өнімдер тексерілгенін ветеринарлық таңба мен құжат арқылы куәландырылған және ветеринарлық қадағалаушының қорытындысы болғанда ғана қабылдаудан өтеді. Жарамдылығы шартты етті қабылдауға тыйым салынады. |
14 | Мемлекеттік ветеринариялық-санитариялық бақылау объектілеріне ветеринариялық құжаттарды беру ережесін бекіту туралы | …-ұйымның сатылып жатқан тағам өнімдері мен өндірістік шикізаттардың сапасын, адам денсаулығына деген қауіпсіздігін растайтын Қазақстан Республикасының заңнамасымен белгіленген тәртіпте құжат жасалынып, онда міндетті түрде сақтау температурасы және сатудың соңғы мерзімі көрсетіледі. Тағам өнімдері салынған ыдыста… |
15 | Объектіге және көлік құралына санитариялық паспорт беру, есепке алу және жүргізу ережесін белгілеу туралы | 140. Тағам өнімдерін таситын көлікте тамақ тасуға құқық беретін санитарлық паспорты болуы тиіс. Тағам өнімдерін таситын көліктің іші жуып, тазалауды оңайлататын және зарарсыздандыру жұмыстарын жүргізуге қолайлы материалдармен қапталу… |
16 | Орталықтандырылмаған шаруашылық-ауыз сумен жабдықтауға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар санитарлық-эпидемиологиялық ережелер мен нормаларды бекіту туралы | …а рұқсат етілген материалдардан дайындалған арнаулы таңбаланған ыдыстармен азық-түлік өнімдерін тасу үшін белгіленген арнаулы көлікпен әкелінуі тиіс. V053720 |
17 | Санитариялық-эпидемиологиялық сараптама жүргізу ережелерін бекіту туралы | 87. Дайындаушы-ұйымның сатылып жатқан тағам өнімдері мен өндірістік шикізаттардың сапасын, адам денсаулығына деген қауіпсіздігін растайтын Қазақстан Республикасының заңнамасымен белгіленген тәртіпте құжат жасалынып, онда міндетті түрде сақтау температурасы және сатудың соңғы мерзімі көрсетіледі. Тағам өнімдері са… |
18 | Халықтың декреттелген топтарына аттестаттау жүргізу ережесін бекіту туралы | … түсер алдында және жұмыс істеу барысында халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы уәкілетті органымен бекітілген мерзімде және тәртіп бойынша кезеңді медициналық тексерістерден өтіп, гигиеналық оқытудан өтуі керек. |
19 | Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы туралы | "Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы туралы" Қазақстан Республикасы Заңының 7-бабының 10) тармақшасына сәйкес Бұйырамын: |
кейбір жолдар фильтрден өткізілді. фильтрді алу
Құжатқа сілтемелер
кейбір жолдар фильтрден өткізілді. фильтрді алу
Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз