"Тез бұзылатын тамақ өнімдерін сақтау жағдайларына және сату мерзіміне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар" санитарлық ережелері мен нормаларын бекіту туралы
Күшін жойғанҚазақстан Республикасының Мемлекеттік санитарлық Бас дәрігерінің 2002 жылғы 1 тамыздағы N 32 бұйрығы. Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде 2002 жылғы 30 қыркүйекте тіркелді. Тіркеу N 1989. Күші жойылды - Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қадағалау комитеті төрайымының 2013 жылғы 10 қыркүйектегі № 223 бұйрығымен
Құжаттан сілтемелер
№ |
Құжат |
Контекст |
---|---|---|
1 | "Буып-түюге, таңбалауға, затбелгі жапсыруға және оларды дұрыс түсіруге қойылатын талаптар" техникалық регламентін бекіту туралы | 10. Қорап материалдары мен бос қораптар белгіленген тәртіппен қолдануға рұқсат етілуі тиіс. |
2 | "Тағамдық қоспалардың, оларды өндіру мен айналымының қауіпсіздігіне қойылатын талаптар" техникалық регламентін бекіту туралы | …, тасымалдауға, сатылуға және пайдалануға, сапасыз қауіпті тамақ өнімдерін, материалдар мен бұйымдарды утилизациялауға не жоюға талап қоятын басқа да нормативтік құқықтық актілер; |
3 | Адамның өмірі мен денсаулығына және жануарларға, қоршаған ортаға қауіп төндіретін тамақ өнімдерін кәдеге жарату және жою ережесін бекіту туралы | …қан жағдайда, мұндай тамақ өнімдерін сатуға болмайды, сараптамалануға жіберіліп, қорытындысына сәйкес олар Қазақстан Республикасының заң негіздеріне сәйкесутилизацияланады. |
4 | Азық-түлік шикізатының және тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі туралы нұсқаулықты бекіту туралы | …жағдайларына, сақтауға, тасымалдауға, сатылуға және пайдалануға, сапасыз қауіпті тамақ өнімдерін, материалдар мен бұйымдарды утилизациялауға не жоюға талап қоятын басқа да нормативтік құқықтық актілер; |
5 | Объектіге және көлік құралына санитариялық паспорт беру, есепке алу және жүргізу ережесін белгілеу туралы | …ылатын тамақ өнімдерін тасымалдау үшін, (изотермиялық кузовтары, салқындатылатын кузовтары, рефрижераторлары) бар арнайы белгіленген көлік құралдарын белгіленген тәртіп бойынша толтырылған санитарлық куәліктері болуы керек. |
6 | Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы | 10. Қорап материалдары мен бос қораптар белгіленген тәртіппен қолдануға рұқсат етілуі тиіс. |
7 | Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы | …ен сапасын жоғалтқан жағдайда, мұндай тамақ өнімдерін сатуға болмайды, сараптамалануға жіберіліп, қорытындысына сәйкес олар Қазақстан Республикасының заң негіздеріне сәйкесутилизацияланады. |
8 | Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін айқындау бойынша оларға ветеринарлық-санитарлық сараптама жүргізу Ережесін бекіту туралы | 8) нормативтік құжаттар мемлекеттік стандарттар, санитарлық, малдәрігерлік-санитарлық және фито-санитарлық ережелер мен нормалар және тамақ өнімдері мен материалдардың, бұыймдардың сапасы мен қауіпсіздігіне, олардың сапасы мен қауіпсіз… |
9 | Халық денсаулығы және денсаулық сақтау жүйесі туралы | …эпидемиологиялық салауаттылығы туралы" Қазақстан Республикасы Заңының 11 бабына сүйене отырып төмендегі көрсетілген тармақтарды орындауды, БҰЙЫРАМЫН: Қараныз K090193 |
10 | Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы туралы | "Халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы туралы" Қазақстан Республикасы Заңының 11 бабына сүйене отырып төмендегі көрсетілген тармақтарды орындауды, БҰЙЫРАМЫН: Қараныз K090193 |
11 | Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігі Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қадағалау комитетінің төрағасы - Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитарлық дәрігерінің кейбір бұйрықтарының күші жойылды ден тану туралы | Ескерту. ҚР Денсаулық сақтау министрлігінің Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қадағалау комитеті төрайымының 10.09.2013 № 223 бұйрығымен. |
12 | Қазақстан Республикасының тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы заңнамасында белгіленген талаптарға тамақ өнімдерін әзірлеу (жасау), өндіру (дайындау), айналымы, кәдеге жарату және жою процестеріндегі (сатыларындағы) олардың сәйкестігін, тамақ өнімдерін әзірлеу (жасау), өндіру (дайындау), айналымы, кәдеге жарату және жою процестерінің (сатыларының) сәйкестігін бақылауды жүзеге асыру ережесін бекіту туралы | …ға, сатылуға және пайдалануға, сапасыз қауіпті тамақ өнімдерін, материалдар мен бұйымдарды утилизациялауға не жоюға талап қоятын басқа да нормативтік құқықтық актілер; |
кейбір жолдар фильтрден өткізілді. фильтрді алу
Құжатқа сілтемелер
№ |
Құжат |
Контекст |
---|---|---|
1 | "Азық-түлік базарларының құрылымына, ұсталуына және оларды пайдалану барысында қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар" санитарлық ережелері мен нормаларын бекіту туралы | 1) Қазақстан Республикасының қолданыстағы заңдар жинағына сәйкес сапалы тамақ өнiмдерiн сатуды қамтамасыз етедi және сапасыз өнiмдермен сауда жасағаны үшiн жауап бередi; |
2 | "Балаларды сауықтыру ұйымдарының құрылымына, оларды ұстауға және жұмысын ұйымдастыруға санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық ережелері мен нормаларын бекіту туралы | …зылатын тамақ өнімдерін сақтау жағдайлары мен сату мерзімдері Қазақстан Республикасының мемлекеттік бас санитарлық дәрігерінің 2002 жылғы 1 тамыздағы N 32 , Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2002 жылғы 30 қыркүйектегі N 1989 тіркелген "Тез бұзылатын тамақ өнімдерін сақтау жағдайларына және … |
3 | "Балалардың сауықтыру объектілерін күтіп ұстауға және пайдалануға қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық ережесін бекіту туралы | 69. Тез бұзылатын тамақ өнімдерін сақтау шарттары мен өткізу мерзімдері сақталады. |
4 | "Жолаушы поезының вагон-мейрамханасына және ұйымдастырылған балалар ұжымдарын темір жол көлігімен тасымалдау жағдайларына қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық ережелерін бекіту туралы | 68. Тез бұзылатын тамақ өнімдерін сақтау жағдайы және өткізу мерзімі қолданыстағы санитариялық ереже талаптарына сәйкес келуі тиіс. Тез бұзылатын азық-түліктің құжаттарында олардың дайындалған, сатуға жіберген және сату мерзімі көрсетілген белгісі болуы тиіс. |
5 | "Жолаушы поезының вагон-ресторанына қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық-эпидемиологиялық ережелері мен нормаларын бекіту туралы | …ғамдық азық-түлікті сақтау және сату жағдайларына қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар" туралы санитарлық ережелер мен нормаларды бекіту туралы N 32 (2002 жылғы 1 тамыздағы Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитарлық дәрігерімен бекітілген "Қазақстан Республикасының нормативтік-құқықтық ке… |
6 | "Жүзбелі бұрғылау қондырғыларын ұстап-күтуге және пайдалануға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" атты санитарлық-эпидемиологиялық ережелер мен нормаларды бекіту туралы | …2 жылғы 1 тамыздағы "Тез бұзылатын азық-түлік өнімдерін сақтау жағдайларына және сату мерзімдеріне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар" туралы N 32 бұйрығына сай жүргізілуі керек. |
7 | "Жүктерді әуе көлігімен тасымалдау жағдайларына қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық-эпидемиологиялық ережесі мен нормаларын бекіту туралы | …налық талаптар" санитарлық ережесі мен нормаларын бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Бас мемлекеттік санитарлық дәрігерінің 2002 жылғы 1 тамыздағы N 32 бұйрығы талаптарына сәйкес тасымалданады. |
8 | "Мектепке дейінгі ұйымдардың құрылымына, оларды пайдалану барысында қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық ережелері мен нормаларын бекіту туралы | …н "Тез бұзылатын тамақ өнімдерін сақтау жағдайларына және сату мерзіміне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар" санитарлық ережелері мен нормалары талаптарына сәйкес орындалады. |
9 | "Оқушыларға жалпы білім беретін және интернаттық ұйымдардың құрылымына, ұсталуына және оқыту жағдайларына қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық ережелері мен нормаларын бекіту туралы | …күйекте N 1989 тіркелген "Тез бұзылатын тамақ өнімдерін сақтау жағдайларына және сату мерзіміне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар" санитарлық ережелері мен нормалары талаптарына сәйкес орындалады; |
10 | "Сүт және сүт өнiмдерiн өндiру, сақтау және тасымалдау объектiлерiн күтiп-ұстауға және пайдалануға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық-эпидемиологиялық ережелерi мен нормаларын бекiту туралы | …ларына және сату мерзімдеріне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар" жайлы санитарлық ережелер мен нормаларды бекіту туралы" 2002 жылы 1-тамызда N 32 бұйрығымен бекітілген, Қазақстан Республикасының нормативтік құқықтық актілерді мемлекеттік тіркеу реестрінде N 1989 нөмірімен тіркелген, қолданыстағы… |
11 | "Қоғамдық тамақтандыру объектілеріне қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық ережелері мен нормаларын бекіту туралы | …ркүйекте N 1989 тіркелген "Тез бұзылатын тамақ өнімдерін сақтау жағдайларына және сату мерзіміне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар" санитарлық ережелері мен нормалары талаптарына сәйкес орындалады. |
12 | Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі туралы | ( V032403 ; V032526 ; V021989 қараңыз) |
13 | Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі туралы | …ды тұтынушылардан қайтарып алуды қамтамасыз етуге, сараптамаға жiберуге және олардың кәдеге жаратылуын немесе жойылуын ұйымдастыруға мiндеттi. ( V021989 ; V032526 қараңыз) |
14 | Темiр жол көлiгiндегi объектiлер мен жүктердi тасымалдау жағдайы жөнiндегi санитарлық-эпидемиологиялық ережелер мен нормаларды бекiту туралы | …нің 2002 жылдың 1 тамызында "Тез бұзылатын тағамдық азық-түліктерді сақтау жағдайлары және сату мерзіміне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар" N 32 бұйрығымен бекітілген санитарлық-эпидемиологиялық ережелер мен нормалардың талаптарына сәйкес изотермиялық вагондар, рефрижераторлар, термос-вагондар… |
15 | Халықты әлеуметтік қорғау саласында арнаулы әлеуметтік қызмет көрсету стандарттарын бекіту туралы | …тық тамақ, оның ішінде диеталық тағамдар сапалы тағамдардан әзірленуге, теңгерімділігі мен калориялық талаптарына жауап береді, санитарлық-гигиеналық талаптарға сәйкес болады және қызмет алушылардың денсаулық жағдайын ескеріп ұсынылады. |
16 | Халықты әлеуметтік қорғау саласында арнаулы әлеуметтік қызмет көрсету стандарттарын бекіту туралы | … 5) 4 сағаттан асатын режимде жұмыс істейтін жартылай стационарлық үлгідегі ұйымда сапалы тағамдардан әзірленетін, теңгерімділік пен калориялық талаптарына жауап беретін, санитарлық-гигиеналық талаптарға сәйкес келетін, қызмет алушының денсаулық жағдайы ескеріліп ұсынылатын ыстық, оның ішінде диеталық та… |
17 | Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласында жеке кәсіпкерлік аясындағы тексеру парақтарының нысандарын бекіту туралы | Тез бұзылатын өнімдерді тасымалдау кезінде температуралық режимді сақтау |
18 | Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласында тексеру парақтарының нысандарын бекіту туралы | Азық-түлік сақтау шарттары мен мерзімдерін сақтау |
19 | Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласында тексеру парақтарының нысандарын бекіту туралы | Азық-түлік сақтау шарттары мен мерзімдерін сақтау |
20 | Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласында тексеру парақтарының нысандарын бекіту туралы | Өнімдерді сақтау шарттары мен мерзімдерін сақтау |
21 | Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласында тексеру парақтарының нысандарын бекіту туралы | Азық-түліктерді сақтау шарттары мен мерзімдерін сақтау |
22 | Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласында тексеру парақтарының нысандарын бекіту туралы | Өнімдерді сақтау шарттарын және мерзімдерін сақтау |
23 | Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы парақтарының нысандарын бекіту туралы | Тез бұзылатын өнімдерді тасымалдау кезінде температуралық режимді сақтау |
24 | Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігі Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қадағалау комитетінің төрағасы - Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитарлық дәрігерінің кейбір бұйрықтарының күші жойылды ден тану туралы | …айларына және сату мерзіміне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар" санитарлық ережелері мен нормаларын бекіту туралы" 2002 жылғы 1 тамыздағы N 32 бұйрығының (Нормативтік құқықтық актілерді мемлекеттік тіркеу тізімінде № 13295 болып тіркелген, Қазақстан Республикасы орталық атқарушы және өзге де мемлекетті… |
кейбір жолдар фильтрден өткізілді. фильтрді алу
Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз